Google Translate

duminică, 18 august 2013

Regele romilor Florin Cioaba, a murit! Avea 58 de ani. Regele a murit, traiasca regele! Le Roi est mort. Vive le Roi! The king is dead. Long live the king!


"Regele" romilor Florin Cioaba, care a murit sambata la 58 de ani, s-a facut remarcat prin demersuri pentru scolarizarea membrilor comunitatii si "pionieratul", cel putin declarativ, in schimbarea traditiei casatoriilor la varste fragede, dar si prin prietenia cu familia presedintelui Basescu, noteaza agentia Mediafax.

Florin Tanase Cioaba (58 de ani), singurul baiat al lui Ion Cioaba, bulibasa al romilor din Romania, care s-a autoproclamat "rege international al tiganilor" in 1992, a devenit, la randul sau, "rege al tiganilor de pretutindeni" in 1997, dupa moartea lui Ion, tot in urma unui infarct.

Florin Cioaba a mostenit titlul de la tatal sau, iar ceremonia de incoronare a fost celebrata in ritul penticostal, deoarece in 1996 intreaga familie Cioaba a renuntat la legea tiganeasca si s-a pocait, trecand la cultul penticostal. De altfel, Florin Cioaba a absolvit Seminarul Biblic "Betania" din Sibiu si a devenit predicator pentru mai multi enoriasi la o biserica din apropierea casei sale, in cartierul Turnisor, din municipiu.

Florin Cioaba s-a nascut in 17 noiembrie 1954 si s-a casatorit, conform traditiilor etniei, la varsta de 14 ani, cu Marica, avand impreuna patru copii - doi baieti si doua fete.

Autointitulat rege al romilor, Cioaba a militat pentru trimiterea copiilor la scoala, nepotul sau, fiul lui Dorin, fiind un elev apreciat la Liceul de Arta din Sibiu si cel care a realizat conceptul grafic al papusilor tiganesti.

In 2003, familia Cioaba a fost implicata intr-un scandal cu ecouri internationale si implicatii asupra imaginii Romaniei, dupa ce Florin Cioaba si-a maritat fiica, pe Ana-Maria, atunci in varsta de 12 ani, cu Mihai Birita, in varsta de 15 ani. La acea vreme, baroneasa Emma Nicholson (raportor al Uniunii Europene pentru Romania) si Consiliul European au acuzat statul roman de incalcare a legislatiei romanesti si a normelor internationale, pentru ca ambii miri erau minori.

In urma unei anchete a Directiei pentru Protectia Copilului Sibiu, s-a luat decizia ca cei doi "soti" sa locuiasca separat si sa inceteze orice relatie maritala pana cand vor implini varsta majoratului, iar Florin Cioaba a respectat aceasta hotarare. Doi ani mai tarziu, Florin Cioaba declara ca incepe o lupta grea pentru a schimba una dintre cele mai inradacinate traditii ale romilor, respectiv casatoria copiilor de la varste fragede.

De-a lungul anilor, Florin Cioaba a incercat sa aplaneze unele conflicte care au aparut intre etnicii romi si autoritati, cel mai recent fiind cel dintre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, si romii din oras
.
In 8 aprilie 2013, Florin Cioaba a devenit presedinte al International Romani Union (IRA), la un congres international organizat la Sibiu, la care a fost prezenta si fiica presedintelui Romaniei, europarlamentarul Elena Basescu.

De altfel, relatiile de amicitie dintre familia presedintelui Romaniei, Traian Basescu si familia autointitulatului rege al romilor, Florin Cioaba, este una binecunoscuta.

In toamna anului 2009, presedintele Traian Basescu a participat la Festivalul romilor de la Costesti, alaturi de Cioaba, si de mai multi romi care au sustinut un spectacol de muzica si dansuri tiganesti.
Maria Basescu, sotia presedintelui, s-a imbracat, atunci, cu o fusta tiganeasca si si-a pus pe umar un batic colorat, primite de la Luminita Cioaba. Maria Basescu a primit de la un lider al romilor o mahmudea, "ca sa-i poarte noroc", fiind, totodata, asaltata de zeci de femei care au imbratisat-o si au pupat-o. La randul sau, seful statului a primit o serie de cadouri de la Florin Cioaba, cu care a si discutat, de altfel, timp de cateva minute, in cortul pe care acesta il avea amenajat pe dealul pe care are loc festivalul romilor si unde presedintele a mers pe jos prin multime, fiind asaltat de romi.
Atat Basescu, cat si Cioaba s-au adresat multimii, regele romilor multumindu-i presedintelui pentru prezenta sa la aceasta sarbatoare. Cioaba a spus ca in cei 40 de ani, de cand se desfasoara festivalul de la Costesti, Traian Basescu este primul presedinte care vine la aceasta sarbatoare. Cioaba le-a spus romilor ca acest lucru demonstreza ca Traian Basescu "este un presedinte alaturi de popor, care nu ii discrimineaza pe romi".

La randul sau, Traian Basescu le-a spus celor aproximativ cinci mii de persoane adunate pe dealul de la Costesti ca romii trebuie sa isi trimita copiii la scoala si sa aiba curajul sa isi declare etnia, in conditiile in care la ultimul recensamant au fost inregistrati mai putini romi decat exista in realitate. La final, seful statului a mancat alaturi de Florin Cioaba, la o masa intinsa langa cortul acestuia.
Dupa o luna de zile, autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, declara ca este posibil ca peste 10-15 ani Romania sa fie condusa de un presedinte de etnie roma, afirmand, de asemenea, ca el il sustine pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale din acel an.

In 2012, familia regelui Cioaba a fost prezenta la nunta fiicei presedintelui, Elena Basescu, mireasa primind din partea familiei Cioaba o salba de aur si o papusa imbracata in straie tiganesti. Dorin Cioaba, fiul lui Florin Cioaba, a postat atunci pe pagina sa de Facebook fotografii de la nunta Elenei Basescu. Intr-una dintre imagini, Dorin Cioaba sta la masa alaturi de tatal sau, Florin Cioaba, si de presedintele Traian Basescu.

Marti, 13 iulie, fiul lui Florin Cioaba, Dorin, a anuntat ca tatal sau este internat in stare grava in Antalya, dupa ce a suferit un preinfarct. Familia Cioaba se afla in vacanta in Turcia.
Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, la rugamintea presedintelui Traian Basescu. Ulterior, la intoarcerea in tara, medicul Bradisteanu declara ca a mers la rugamintea lui Traian Basescu in Turcia pentru a evalua starea lui Florin Cioaba. Bradisteanu a precizat ca familia lui Florin Cioaba a suportat costurile deplasarii.

Aflat in stare foarte grava, fiind in coma indusa si conectat la aparate, Florin Cioaba nu a putut fi transportat in tara, asa cum si-ar fi dorit familia.
Vineri, Cioaba a fost mutat de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Universitesi din aceeasi provincie a Turciei, unde a i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, care sa-i ajute inima sa pompeze sange. Interventia chirurgicala s-a incheiat dupa patru ore, surse apropiate familiei spunand ca aceasta a fost un succes, desi era extrem de riscanta.

Sambata, fiului lui Florin Cioaba, Dorin, declara ca tatal tatal sau a iesit din coma, este in stare stabila si se reface dupa interventia de vineri.

Duminica insa, "regele" romilor a incetat din viata, la ora 11.10, in urma unui stop cardio-respirator.
Cel mai probabil, urmasul la "tronul" lui Florin Cioaba va fi fiul sau cel mare, Dorin Cioaba, cel care a stat tot timpul alaturi de tatal sau. Pot aparea, insa, surprize, deoarece in cadrul comunitatii se vorbeste si despre sansele pe care le-ar avea fiul cel mic al familie Cioaba, Daniel. Potrivit unui lider al tiganilor din Sibiu, totusi Dorin se bucura de cea mai mare incredere in randul etniei.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15400386-mediafax-florin-cioaba-rege-prieten-presedintele-trimiterea-romilor-scoala.htm










Decesul lui Florin Cioabă reprezintă o pierdere reală pentru comunitatea romilor, consideră fostul preşedinte Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD.

El a arătat că a avut prilejul să-l cunoască şi pe tatăl lui Florin Cioabă, în 1990, la momentul constituirii CPUN, organism în care acesta a reprezentat comunitatea romă din România.

Ion Iliescu a adăugat că l-a cunoscut apoi pe actualul preşedinte al comunităţii rome, Florin Cioabă, cu care s-a întâlnit de câteva ori la Sibiu.

"E fără îndoială un lucru trist, am urmărit cu atenţie evoluţia din ultimele zile şi vreau să-mi exprim sincerul regret şi transmit sincere condoleante familiei şi celor care l-au cunoscut", a declarat fostul preşedinte la România tv.

Acesta a evocat în context momentul constituirii CPUN, după Revoluţia din decembrie 1989.

"Noi, precum ştiţi, când am creat CPUN, am încurajat reprezentarea minorităţilor naţionale şi eu cred că a fost un lucru pozitiv că a reuşit să se închege comunitatea romilor, să se structureze, şi să-şi trimită reprezentanţi în Consiliu şi apoi în Parlamentul României. Şi din această privinţă tatăl lui Florin Cioabă, Florin Cioabă, au fost personalităţile care au constituit un liant util pentru reprezentarea romilor din România şi i-am tratat cu toată stima şi cu toată prietenia şi relaţiile au fost dintre cele mai deschise şi mai cordiale", a subliniat Ion Iliescu.

El a adăugat că Florin Cioabă a avut relaţii deschise cu toate regimurile.

"Era un om cumpătat, cumpănit, şi dovadă că a reuşit să câştige stima, respectul întregii comunităţi şi a fost o continuitate firească de la tată la fiu a acestei reprezentări a comunităţii romilor. De aceea cred că merită tot respectul şi toată consideraţia pentru ceea ce a făcut pentru comunitatea de romi. Este o comunitate mare. (...) Tatăl şi fiul au fost oameni cumpăniţi, echilibraţi şi, de aceea, au şi câştigat prestigiul şi consideraţia şi aprecierea din partea comunităţii romilor, dar şi românilor. Aşa că este o pierdere reală pentru comunitate şi pentru relaţiile noastre cu această comunitate", a subliniat preşedintele de onoare al PSD.

În opinia acestuia, este datoria tuturor să sprijine comunitatea romă - reprezentată în Parlamentul României - pentru a-şi găsi echilibrul necesar şi mai ales să depăşească dificultăţile de ordin material, cultural.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a murit, duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya.

Florin Cioabă a suferit un infarct, luni după-amiază, în timp ce se afla în concediu cu familia în Antalya, Turcia, fiind în stare gravă mai multe zile.

Cioabă a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi, unde medicii i-au montat, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie. AGERPRES/(AS - autor: Cătălina Matei, editor: Marina Bădulescu)
 
==================================================
===========================================================
===================================================================
 
 
Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa!
Condoleante familiei indurerate,
comunitatilor de romi!
Admin, Romania Megalitica
=============================
==================================================
=====================================================================

27 de comentarii:

  1. Muthi Gheorghe, said:

    BASE si a rezolvat viitorul politic pentru el , pentru EBA si pentru acea miscare a acolitilor lui , a BASISTILOR de orce nationalitate , etnie, religie si ce o sa mai fie .BASE presedintele nevalidat a romanilor , este in acest moment regele ne ncoronat al romilor.Moartea lui Cioaba l ajuta foarte mult pe Base in alegerile ce urmeaza.Cineva nu doreste sa scapam de BASISTI , la halul in care se comporta PONTA , ANTONESCU si acel ciudat MAZARE, mai nou regele BABILONULUI CONSTANTEAN.ROMII, cu noul rege BASE daca l incoroneaza {sa aiba gindul cel bun}, o sa difileze in EVROPA si nu numai.Cit despre morti , numai de bine.
    http://ampress.ro/stiri/prima-reactie-a-lui-basescu-dupa-moartea-lui-cioaba/

    RăspundețiȘtergere
  2. Condoleante tuturor anonimilor bronzati de nelumina soarelui.
    Acesti anonimi a-si vor desvalui printre lacrimi amare,numele adevarat.
    Romanii se numesc dupa sfinti si eroi ai neamului.
    Tiganii sau romii ce vad in jur sau ce mananca sau imbraca.
    Deobicei paltonas rosu.
    Unii au nume din filme cu gangsteri si alti ciorditori....vezi Coreolone.
    Sa-i fie si lui tarina usoara ....car de curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper ca odata cu aceasta pierdere grea sa inceapa boicotarea totala
    a blogului etnic rom LUPUS. !

    RăspundețiȘtergere
  4. Cele 1O planoare Lupus au fost vopsite in negru. Sarbatoare totala.
    Deacum Robert Horvath Deva blog se ocupa de pensiile militare.....

    RăspundețiȘtergere
  5. S.O.S
    Favorit să fie urmaşul lui Florin Cioabă, ca "rege" al romilor nomazi şi căldărari, una din cele 27 de caste ale romilor, este fiul cel mare a regelui decedat, Dorin Cioabă, însă un candidat cu şase mari este şi actualul rege interimar, Mătase Mazilu. Candideaza si Coreolone un borat provenind din casta tanchistilor brasoveni.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai di pula noastra de tara! Avem o gramada de ,,regi'', un ,,imparat'' si un ,,sef de stat''. Avem un cacat! Sa-mi notez sa particip la plata facturii tiganetului cazat in spitalul turcilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi că la alegerile hîmpărăteşti, candidează şi motănelul kăkăcios din Hurziceni, pe numele lui, Viurel cel Roşu şi kel.

      Ștergere
    2. Vulvorel Kisleaga? Intii trebuieste operat. La cap.

      Ștergere
  7. UN UNGUR IMPOTRIVA AUTONOMIEI !

    URMARITI PE ZIARISTUL AMERICAN CORESPONDENTUL SPECIAL SI PRIETEN A LUI VADIM TUDOR
    AL ZIARULUI TRICOLORUL . INCENDIAR SI ZILNIC !
    http://www.ziartricolorul.ro/

    PS BOICOTATI PE SECURANUL LUPUS ....AGENTUL SECURITATII SI AL BORATUTILOR BRONZATE !

    RăspundețiȘtergere
  8. Băsescu a mobilizat in secret rezervistii din toate armele! Posted on August 14.
    ==================================
    In ciuda caniculei, politistii de proximitate alearga cat e ziua de lunga, batand la usile a zeci de mii de romani. Dar nu pentru ca infractionalitatea ar fi explodat brusc, ci doar pentru ca trebuie, de urgenta, sa inmaneze ordine de mobilizare unui numar impresionant de rezervisti.

    Operatiunea a primit unda verde si de la Bruxelles, unde aroganta manifestata tot mai fatis de catre premierul ungar Viktor Orban este inghitita din ce in ce mai greu de catre inaltii comisari europeni. In acelasi timp insa, reactualizarea bazei de date cu toti cei care au „slujit patria”, indiferent de arma, nu pare sa fie o simpla cacealma. Pentru ca, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, structurile speciale romanesti au luat inca din urma cu cateva luni masuri de-a dreptul exceptionale de securitate in Transilvania, monitorizandu-i la sange pe cei considerati posibili agitatori ai „partenerilor” din serviciile unguresti.

    Planul a fost pus in aplicare imediat, politistilor de proximitate revenindu-le misiunea de a distribui personal, cat mai rapid cu putinta, chemarile la „catanie”. Cum principalii vizati de aceasta mobilizare sunt fosti angajati din structurile speciale din sistem si ai altor arme de elita, demersul oficialitatilor de la Bucuresti spune mult. De altfel, mesajul subliminal astfel transmis pare sa fi fost priceput imediat la Budapesta, care a si batut in retragere. Deocamdata, cel putin.

    Sursa: National
    - See more at: http://www.romaniapress.ro/basescu-a-mobilizat-in-secret-rezervistii-din-toate-armele/#sthash.GFOmvf1a.g6jWR7Tv.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  9. Dumnezeu sa-l odihneasca! --TIGANIADA A INCEPUIT !!
    OFF TOPIC
    SA NE KK_M DE RAS CU ROARMY320

    Message List #30570 of 30570 < Previous Next >
    MApN mi-a redus pensia exact cu conditiile de munca aplicate cnf HGS1019
    Posted By:
    iondracula
    Mon Aug 19, 2013 5:36 am |
    Options



    Care dintre dvs ati primit pensia redusa in urma emiterii ultimelor decizii de pensionare in baza OUG 1/2011 prin care se recalculau pensiile in minus prin scaderea conditiilor de munca stabilite prin HGS 1019/2010?
    Ce este de facut? Sa dam in judecata ministerul din nou avand in
    vedere prevederile Legii 231/2013? Ce parere aveti?
    O singura intrebare ma framanta... oare cat timp mai dureaza batjocorirea noastra?!
    Cu stima,




    Expand Messages

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SA NE KKM IN GITLEJUL TAU CEZAR MAIMUTA!

      Ștergere
    2. mai intai in pizda ma-tii!!!

      Ștergere
    3. Răspuns: [roarmy230] MApN mi-a redus pensia exact cu conditiile de munca aplicate cnf HGS1019
      Posted By:
      stoica_marian66
      Mon Aug 19, 2013 8:46 am |
      Options



      In luna iulie 2013, am primit ultima decizie de pensionare (nr. 6) si este prima luna in care mi-a fost redusa pensia cu 400 Ron prin scaderea conditiilor de munca. Personal nu cred ca avem sanse de castig daca dam in judecata ministerul. Instantele au primit ordin sa nu dea castig de cauza militarilor in procesele privind recalcularea/revizuirea.
      Batjocorirea noastra cred ca va mai dura pana cand vom redeveni ceea ce am fost ,,militari in rezerva” (daca vom mai redeveni).
      Cu stima

      Ștergere
    4. Pe multi ii aranjase huoooooPREA ! Noroc cu Dobricescu -Daogaru !!!

      Ștergere
  10. Cit de "informat" este Ponta:

    Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca familia lui Florin Cioaba va fi ajutata in masura prevazuta de lege pentru orice cetatean roman, precizand ca a fost informat de MAE si de Raed Arafat ca este vorba despre o factura "foarte mare", astfel ca "probabil va fi foarte dificil". Precizarea vine dupa ce Dorin Cioaba, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioaba, a declarat, pentru Stirile ProTV, ca familia sa intentioneaza sa ceara ajutor financiar de la statul roman pentru plata facturii la spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, aceasta fiind de 350.000 de dolari.


    Ponta a mai spus că preşedintele Traian Băsescu l-a sunat pe ministrul de Interne şi "i-a cerut să intre în acea procedură...". "Eu am spus: nu sunt de acord să folosim avionul SMURD decât pentru cazuri speciale


    "Este o mare minciună afirmaţia potrivit căreia domnul preşedinte Traian Băsescu ar fi cerut Guvernului un avion gratis pentru aducerea în ţară a domnului Florin Cioabă", a spus Bogdan Oprea, pentru Agerpres

    Fiul lui Florin Cioaba: Nu am cerut bani de la statul roman, am cerut sprijin consular. Nu am zis ca nu ne putem permite, ci ca e o suma foarte mare.

    RăspundețiȘtergere
  11. HaI las_o CA MACANE PEDELACULE ! CAND AU VAZUT CA PONTA LE-A TAIAT MACAROANA , AU DAT-O TOTI LA INTORS !
    Factura a ajuns la 30.000 de euro /de la 350.ooo !!??, Cioaba al mic -nu a cerut ajutor financiar???!!! ,Basescu ..NU A INTERVENIT NICAIERI ! Jegosilor!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CEZARICIU, IDIOTUL NETULUI, HOP, HOP, HOP, SA-MI SUJI KIZDA SI KARICIU, HOP, HOP, HOP!

      Ștergere
    2. Daca toti votantii ar avea minimum 8 clase PSD-ul ar disparea ca partid.

      Ștergere
    3. Ai vrut sa spui PDL-ul. Cu sau fara scoala votantilor PDL tot cacat e. Nu ca ailalti ar fi mai cu mot, dar atitia jegosi artagosi numai PDL-ul are!

      Ștergere
  12. "Blogger CEZAR spunea...

    Lupuș P spunea...
    E o diferență între o creștere cu țîrîita, cu 100 de lei pe an, și o creștere abruptă de de 1000-5000 lei, de la 01 10 2013, pentru unii beneficiari ai L 241. Ce zici, Ducule?

    18 august 2013, 22:04
    ABIA ACUM AI INTELES @ LUPUS???"
    --------------------------------------------------------------
    Bai maimutza, idiotul NET-ului esti prost de bubui mai nene,,,iar asta de zice ca si-a cumparat bloaga, "La 2 Maidanej", e pe aceeasi "lungime de unda" cu tine, bai porcare! Cezare-Petrica, sa ne pupi in gaurica!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Os de Visinescu" - toarsa plotoner de militie , credeam ca te-a prins ursul in padure!!!!

      Ștergere
  13. Alt viitor ministru al celui mai cinstit guvern din Romania are mici probleme cu justitia:

    DNA cere inceperea urmarii penale impotriva deputatului PNL Ovidiu Silaghi, propus pentru functia de ministru al Transporturilor

    RăspundețiȘtergere
  14. @Robert Horvath - mai nimuricule, ( nimuríc (-ci), s.m. – (Trans.) Pitic, stîrpitură. – Var. nimurig. Mag. nyomorék (Candrea) - DEX)te-o tapat Lupus de pe blogul lui si acum vii si te razbuni aici? Stai la casa ta ca nu esti binevenit aici! Asta-i blog de oameni seriosi nu de vanzatori de tara.

    RăspundețiȘtergere
  15. Se anunta decesul organizat al anonimilor anonimi depe acest blog.
    In curand un prim ministru se va sinucide ....real .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri