Google Translate

luni, 12 august 2013

Romani, treziti-va! Atentie la RADICALIZAREA extremistilor maghiari. Unele capete infierbantate, gen Vona Gabor, liderul partidului extremist Jobbik, incita la masuri radicale, inclusiv un conflict deschis cu Romania

 
Ministerul Afacerilor Externe
a dat publicității o reacție dură după declarațiile făcute sâmbătă în Harghita de liderului partidului maghiar Jobbik, conform cărora Ungaria trebuie să fie pregătită pentru „un conflict cu România” pentru a rezolva problema maghiarilor din Transilvania.
 
„MAE condamnă cu fermitate şi respinge declaraţiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni, în cursul zilei de sâmbătă, 10 august 2013 (…) n ce priveşte afirmaţia că pentru soluţionarea aşa-zisei probleme a maghiarilor din România este necesară asumarea unui conflict între Ungaria şi România, MAE apreciază că este extrem de gravă.
 
Ea contravine flagrant spiritului şi realităţilor europene contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de poziţionări sunt complet anacronice şi trebuie condamnate cu toată fermitatea de către toţi actorii responsabili din România, Ungaria şi Europa, în general. MAE dezavuează orice manifestări sau declaraţii extremiste care au loc pe teritoriul României”, se arată în comunicatul MAE.
 
În document se reaminteşte faptul că autonomia pe criteriu etnic nu face parte din standardele europene actuale omologate pentru minorităţile naţionale, la fel ca şi „aşa zisele drepturi colective pentru minorităţile naţionale, care sunt excluse conceptual din planul relaţiei bilaterale prin Tratatul politic de bază din 1996”.
 
MAE cere o poziție oficială din partea Ungariei, amintind că este nevoit să ia poziţie, în mod public, pentru a doua oară în decurs de o lună, faţă de declaraţiile unor oficiali ungari făcute în contextul unor şcoli sau tabere de vară organizate de teritoriul suveran al României care disonează cu „Parteneriatului strategic ungaro-român pentru Europa în secolul XXI”.
 
„Ministerul Afacerilor Externe aşteaptă din partea Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile Jobbik făcute la Joseni în cursul zilei de ieri”, se mai spune în comunicatul MAE.
S. Antim, A.M.PRESS
==============================
===============================================
================================================================
 
 
Prezent la evenimentele Taberei de Vară a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI),
 liderul partidului extremist Jobbik, Vona Gabor,
a declarat, sămbătă, că formaţiunea pe care o reprezintă nu va renunţa la lupta pentru drepturile şi interesele maghiarilor din România chiar dacă acest compromis presupune un conflict deschis cu ţara noastră. Mai mult, liderul extremiştilor s-a arătat de acord cu solicitarea transmisă de Laszlo Tokes către premierul Viktor Orban privind instaurarea unui “protectorat” asupra Transilvaniei.
==============================
==============================================
 
Treceti batalioane romane Carpatii
 
=================================================================
 
FOTOGRAFIA ZILEI
 
===========================
==================================================
======================================================================

28 de comentarii:

  1. UN STAT RUSOFIL IN INTERIORUL ROMANIEI !
    Autonomia ma deranjeaza din alt punt de vedere.
    KGB a pregatit pentru doborarea lui Ceausecu doua organizatii
    paralele. Una relativ romaneasca Brucan, Iliescu ,Roman si
    una ungureasca ....care s-a cristalizat in jurul UDMR.
    UDMR ESTE O AGENTIE KGB SUB ACOPERIRE MAGHIARA,
    Autonomia unei parti din ardeal al creia o regiune controlata
    de Rusia. Orbita de nationalismul anti unguresc nu se realizeaza

    ce se ascunde in cererile de autonomie sau cine se ascunde.
    Wikileaks Telegrama Ambasadei SUA catre Departamentul de stat :
    dresată adjunctului secretarului de stat pe probleme europene, : „Este îngrijorătoare mărirea influenţei UDMR din România şi rolul ei ca unealtă a intereselor ruseşti”
    Dezvaluirile notelor diplomatice facute de Wikileaks confirma ce am sustinut constant si anume ca in Romania actioneaza o puternica agentura rusa care a reusit sa se infiltreze la cel mai inalt nivel si chiar sa controleze institutii ale statului.
    Numirea lui G.Frundo ca principalul consilier al premierului Ponta produce ingrijorare si chiar consternare… intra in atentia Ambasadei SUA.
    Evident acest lucru spus de ambasada americana de la Bucuresti are alta greutate, iar acest lucru explica neincrederea institutiilor din SUA in cele din Romania, inclusiv in cele care ar fi trebuit sa vaneze reteaua ruseasca din politica, economia si presa din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii batem doar cu ...bucatarii! Legionarul

    RăspundețiȘtergere
  3. romic says:
    August 11, 2013 at 8:25 am
    Dogarule, sa-ti fie rusine! Ti-ai tinut socru la azil, pe generalul vasile petrut, om de mare valoare. I-ai luat tot ce a avut si ai dat cu el acolo. Asa aperi tu rezervistii. Esti un mare nemernic..

    Reply
    romic says:
    August 11, 2013 at 8:28 am
    Generalul Vasile Petrut a murit in azil, ca ultimul sarantoc. Asa a vrut dogaru de la scmd, care ca ginere al generalului, dupa ce i-a luat tot nu a fost in stare si nu a avut inima sa-i angajeze o femeie care sa-l ingrijeasca si l-a azvarlit la azil. Rusine!

    Reply

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..da pensioara care era de cateva ( 4-5)mii lei cine o baga la jgheab ? Tot buhaiul de balta...???

      Ștergere
    2. ,, Ei bine, dacă după ce s-a votat si promulgat legea, domnul Dogaru s-a repezit “să pupe” toate tălpile politice de la Victoria la Cotroceni, de nu mai avea salivă în gură, nu a zis totuşi nimic despre faptul că legea este făcută şi dată în aşa fel încât nu se ştie când se va aplica cum se va aplica şi dacă se va aplica, dar mai ales nu a spus nimic de faptul că practic legea blochează pensile la nivelul celor din 2010 pe o perioadă nedeterminată. Bineînţeles că nici domnului Dogaru nu îi convenea o lege adevărată şi clară. Cu cât mai ambiguă şi mai imperfectă, cu atât mai bine pentru sindicat, nu pentru sindicalişti, pentru că toate imperfecţiunile îi vor ţine pe oameni în sindicat şi vor urma noi procese.........................cine-i autorul??

      Ștergere
    3. Generalul-colonel Vasile Petrut, fost comandant de graniceri, desi a fost prins ca lucra pentru rusi, si-a gasit un culcus bun alaturi de Ilie Ceausescu, la Directia Propaganda din Sectia Politica Superioara a Armatei, unde l-a adus alaturi si pe ginerele fara o zi de armata, tranformat in cadru, din profesor de istorie la liceu, actualul colonel Mircea Dogaru.

      Ștergere
    4. Mircea Dogaru a lucrat inainte de ‘89 la „Viata Studenteasca“, a absolvit istoria, s-a casatorit cu Viorela Petrut, fiica generalului-colonel Vasile Petrut, apoi a fost profesor de istorie de liceu, dupa care a intrat in armata, ca istoric militar, in colectivul lui Ilie Ceausescu (la vremea aceea in armata se manca o leafa buna si uniforma arata frumos). Generalul-colonel Vasile Petrut a fost recrutat de GRU in anii ‘50 in timpul stagiului militar la Moscova (studii la Academia Frunze). Petrut a fost comandant al trupelor de graniceri, fiind ulterior promovat in Directia Propaganda din Sectia Politica Superioara a Armatei, datorita legaturii sale stranse de prietenie cu generalul Ilie Ceausescu, seful Consiliului Superior Politic.

      Ștergere
    5. In urma cu 20 de ani, intr-un parc nu departe de Academia Militara, ii inmanam personal lui Mircea Dogaru fisa-sinteza – in original – a dosarului de kaghebist (in fine, GRU) a socrului sau, generalul-colonel cu trei stele Vasile Petrut, cu rugamintea sa-l „retraga“ pe acesta din diversele platforme ale societatii civile in care acesta activa, „patriotic“. Ceea ce s-a si intamplat. Aveam acele documente, sustrase din arhivele demantelate ale Securitatii deoarece lucram in acea vreme in cadrul unei grupari – „Patriot“ se chema – care hingherea securistii kaghebisti. ...

      Mircea Dogaru era atunci un tanar ofiter, imbracat in uniforma militara de socrul sau, kagebistul, in fine, GRU-ist. Cand i-am dat dosarelul, in parc, si l-a citit se facuse alb la fata. Evident, cariera si credibilitatea tanarului Dogaru ar fi avut de suferit, mai ales ca la vremea aceea societatea romaneasca era sensibila la kaghebisti si urmasii acestora. L-am asigurat ca nu voi publica Nota-sinteza si m-am tinut de cuvant.

      Ștergere
    6. Generalul Vasile Petrut, in calitate de comandant al Trupelor de graniceri, avea intinse legaturi oficiale cu omologii sai sovietici din Tratatul de la Varsovia si a fost prins in 1968, in cadrul unei actiuni complexe de demantelare a retelei sovietice din Romania, alaturi de generalul Floca Arhip, adjunct al ministrului apararii nationale, si de generalul Ion Serb, fost ministru-adjunct din Ministrul de Interne, transferat in Ministerul Apararii Nationale, ajungand sef al trupelor de graniceri, unde s-a combinat strans cu colegul sau de GRU, generalul Petrut. Serb lua parte la actiuni pe linia Tratatului de la Varsovia, ceea ce ii permitea sa aiba contacte oficiale cu ofiteri superiori sovietici. In 1968, Serb era comandant al Armatei a 2-a Bucuresti si a fost surprins de contrainformatiile militare in timp ce le oferea agentilor sovietici planurile de dislocare a fortelor militare din Moldova, aplicatii militare si tipurile de armament ale Armatei Romane.

      Dupa ce a fost depistat de contraspionaj, Serb a fost numit adjunct la Comandamentul trupelor de infanterie si tancuri, organism ce exercita comanda doar la nivel logistic si nu la trupe reale. Generalul era atat de sigur de intrarea trupelor sovietice pe teritoriul Romaniei, situatie in care i se promisese functia de ministru al apararii, incat nu i-a pasat ca este filat si, bazat pe convingerea ca va ajunge mare mahar, a intrat cu un taxi in curtea oficiului diplomatic sovietic de la Bucuresti. In 1971 abia a fost arestat si degradat in simplu soldat.

      Ștergere
    7. Un alt caz interesant este al prietenului gen. Petrut, gen. Stefan Kostyal de la GRU, de etnie maghiara, nascut la 15 august 1920 la Timisoara. A participat si el la actiuni conspirative dirijate de Moscova imediat dupa momentul 1968, cand rusii s-au enervat ca Ceausescu s-a proptit impotriva invaziei Cehoslovaciei. Gasca generalilor rusi – adica cadre si la noi si la rusi – numara peste 200 de nume din varful Armatei Romane, pe langa Serb, Vasile Petrut, Arhip, etc

      Kostyal ca si alti agenti GRU a intrat in supraveghere dar intrucat agentii rusi nu puteau fi incarcerati sau omorati, a fost lasat sa zburde in continuare. Prin decretul nr. 278 din 4 iunie 1970, generalului-maior in rezerva Stefan Kostyal i s-a retras gradul si a fost trecut in evidența rezervistilor cu gradul de soldat. Ulterior a facut parte din complotul impotriva lui Ceausescu, dar care a esuat (Dosarele „Corbul I” si „Corbul II”) impreuna cu Ion Ionița si Nicolae Militaru si Ion Iliescu, mai in fundal.

      Gen. Kostyal a fost incarcerat in anii ’80 – sub acuzația oficiala de furt de energie de la contorul de acasa si trafic de valuta. La puscarie a ajuns coleg de celula cu Sorin Ovidiu Vintu. Ce o fi invatat Vantu de la el nu se stie, cert este ca ceva-ceva s-a lipit, daca ne uitam in ce directie bat toate afacerile lui Vintu.

      Ștergere
    8. In anii ‘50, abia intors de la Academia Frunze, a Armatei Rosii, colonelul – pe atunci – Vasile Petrut, in calitate de membru al Consiliului Militar Superior, s-a remarcat prin sustinerea acerba a infiintarii Batalioanelor Disciplinare, idee draga lui Bodnaras, seful Armatei RPR. Gruparea Bodnaras, din care facea parte Vasile Petrut, facea legea pe atunci in armata.
      Emil Bodnaras, fost dezertor din armata regala romana, in 1932, a ajuns in 1951 intr-una dintre cele mai importante functii din statul comunist – ministru al Fortelor Armate ale Republicii Populare Romane, general-colonel si l-a avut drept adjunct pe generalul Walter Ernst Neulander, evreu maghiar – devenit Valter Roman prin „romanizare“ – tatal lui Petre Roman.

      Ștergere
    9. Pe 22 decembrie 1989, la Timisoara, a sosit o echipa de “teleasti” de la Bucuresti, in frunte cu maiorul Valeriu Pricina, “pentru a imortaliza victoria armatei timisorene asupra anticomunistilor din Banat”. In fapt, echipa condusa de Pricina avea misiunea de a filma si, apoi, de a transmite, pe postul national de televiziune, “atitudinile indignate ale cadrelor militare si ale soldatilor fata de huligani si fata de elementele declasate”, astfel incat sa se creeze o imagine falsa asupra realitatii evenimentelor petrecute in Timisoara si, in acelasi timp, sa instige armata la violente impotriva celor rasculati, sa stimuleze inabusirea demonstratiilor ce aveau loc in alte localitati din tara.

      Dupa revolutie, avansat colonel, fostul “cronicar” Pricina prezenta, la emisiunea armatei, in calitatea de redactor sef, “eroismul si luciditatea de care au dat dovada, pe timpul revolutiei, bravii nostri generali si ofiteri superiori ai armatei.” Dupa ‘89, a fost director pentru mass-media in Trustul de Presa al Armatei. S-a pensionat in 2001.

      Ștergere
    10. Urmasii celor care l-au lichidat pe Antonescu scriu acum istorie militara, conduc rezervisti si fac mitinguri…

      Cine vrea mai mult,
      Direct la sursa: http://rapcea.ro/2012/08/12/derusificarea-serviciilor-de-informathii-cazul-generalului-vasile-petruth-de-la-gru-tata-socrul-colonelului-dogaru/

      Ștergere
  4. Neatza!
    Bai asta de la 08:48 de-si zice LEGIONARUL, alias Cezar Muci pe Fata, Maria Tereza ce-i suje lui Viurel al meu rosu si chel freza si celelalte si celelalte...
    Bai, tu poti doar sa-i bati pe karici pe unguri. Mai bine, Mucea vorbeste cu prietenii aia ai tai, Robort H si Viurel gaburele din Hurziceni care stiu a da limbi in ungureste, ca sa-i trimitem spioni in spatele liniilor inamice.

    RăspundețiȘtergere
  5. ..te-npula mariuco ....neata la ora 11 00 ?? Ai tras ..din greu!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doi curlingai ai PCR sunt secondati de un al treilea politruc, militian la baza, inca mai detestabil, cu care m-am confruntat deschis personal pe televiziune acuzandu-l in 2009 ca este o rusine si o pata jegoasa pentru onoarea militara existenta sa: lt.-generalul Pavel Abraham, seful Departamentului juridic al sindicatului, cu o pensie de 220 milioane lei vechi. Fost cadrist in MAI, Pavel Abraham a fost, pe rand, seful IGP in guvernarea CDR, secretar de stat in cabinetul Nastase si, din 2003, seful Agentiei Nationale Antidrog (ANA). Asta pana in noiembrie 2008, cand la cererea ministrului Cristian David, presedintele Basescu l-a trecut in rezerva. In 2009, Abraham a candidat ca independent la alegerile pentru Parlamentul European, alegandu-si ca tinta atacul la adresa Elenei Basescu, pentru a avea acces pe televiziuni. Cu o astfel de ocazie, televizata, am avut prilejul de a arata rolul sau in actiunea de ucidere si maltratare a demonstrantilor din Piata Universitatii, in iunie 1990, si am afirmat ca este o rusine pentru haina militara activitatea sa de cadru in slujba lui Ilici. Afirmatie pe care o mentin si astazi.

      Generalul Pavel Abraham, cel cu dosar penal pentru activitatea sa din timpul Mineriadei, nefinalizat desigur niciodata, era cel care ne dadea in cap la ordinul lui Tataia Ilici, pentru a ne inchide gura. Ce strigam noi atunci?: „FSN-FSN, du-te in URSS, nu mai vrem niciun pic presedinte bolsevic, FSN-FSN, agentura KGB“!! – au trecut 20 de ani si s-a confirmat bunul nostru simt, al generatiei noastre care s-a luptat in strada, cum a putut, cu agentura KGB. In timp ce cadrele burduhanoase, stipendiate de agentura KGB-FSN, ca sereistul umflat Aurel Rogojan, bunul amic al lui frate-miu si Abraham, ridica pensii acum de sute de milioane.

      Ștergere
  6. Treceti batalioane romane ./.Carpatii (trecem o pula ! sa se descurce halitorii de clisa ...stiu ei de ce!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, ce-as vrea sa trec "pasurile" Carpatilor si sa le foot cu ciocanul, dantura astora. Dar, mai intai i-as trage-n poola pe Cezar muci la coor si kkt la nas, Viurel, gaborul din Urziceni si Curdeleu cu capul greu.

      Ștergere
    2. Baaa futu-ti pizda lu muma-ta ! Vrei sa te calc cu senila ..TAB-ului??

      Ștergere
  7. Ca veni vorba despre neprieteni:

    O femeie este consultata de un ginecolog, in pozitia specifica. In timpul consultului, doctorul este sunat pe mobil.
    Doctorul raspunde:
    -Salut, Gigi! Ce mai faci, mai? Vii pe la mine? Cum, nu mai stii unde stau? Stai sa-ti explic. Deci, cum intri in Bucuresti, faci la stanga, apoi la dreapta, apoi intri in sens giratoriu, apoi iar la dr...eapta, de doua ori la stanga, apoi la dreapta.
    Doctorul inchide telefonul, moment in care femeia, transpirata toata, se ridica intr-un cot, oftand:
    -Dom doctor, va rog, mai puteti face o data sensul giratoriu?

    RăspundețiȘtergere
  8. :

    Ati(am) belit-o!


    ,,•Cu data de vineri, 9 august a.c., domnul Col. (r) Valeriu Pricina, vicepresedinte fondator in functie al SCMD este membru al UNPR.
    •Cu aceeasi data, domnul vicepresedinte SCMD, Col. (r) Valeriu Pricina este presedintele Departamentului Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala al UNPR, cu toate indatoririle dar si posibilitatile care decurg din aceasta calitate, in activitatea de partid.''

    RăspundețiȘtergere
  9. huoOpreo, huoOpreo fiara rea, cum iti vine ,,pricina'' o limba in cur sa-ti... traga!

    RăspundețiȘtergere
  10. luni, 12 august 2013

    Anunt important
    ==============
    -In atentia tuturor membrilor SCMD -
    ===============================
    In conformitate cu Legea sindicatelor, in baza careia functioneaza SCMD si la care se raporteaza Statutul SCMD, un membru al sindicatului poate fi in acelasi timp membru al oricarui partid si al oricator ONG-uri doreste. Ilegal este doar sa fie concomitent si membru al altui sindicat.

    In baza acestor prevederi, am sustinut, de la inceput, ca nu trebuie sa existe partid in Romania, care sa nu aiba si membri SCMD, in masura sa faca lobby, pentru sindicat si obiectivele sale, in toate partidele, fie la putere, fie in opozitie, in intreaga clasa politica. Drept urmare, exista membri SCMD in toate partidele legal constituite din Romania. Ba avem si membri de sindicat, initiatori de partide sau presedinti de partide la data intrarii in sindicat.

    Aceeasi lege prevede ca, daca un membru de sindicat este ales deputat, senator sau devine ministru ori secretar de stat, ori ... presedinte (al republicii), este suspendat din SCMD pe durata exercitarii mandatului. Am avut si avem membri de sindicat suspendati pe aceste criterii. Am avut insa si avem si membri de sindicat activi, care sunt consilieri locali sau primari sau persoane marcante in departamentele de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale unor partide. Am avut si avem membri de sindicat, activi sau suspendati, care au pus ori pun astazi bazele unor noi partide. Unii dintre acestia sunt presedinti de filiale.

    Pana la aceasta data, din considerente lesne de inteles, nu am dezvaluit public numele membrilor de sindicat, activi in partide. Astazi insa, la cererea expresa a dl. vicepresedinte SCMD, Col. (r) Valeriu Pricina, facem o exceptie, anuntand urmatoarele:

    • Cu data de vineri, 9 august a.c., domnul Col. (r) Valeriu Pricina, vicepresedinte fondator in functie al SCMD este membru al UNPR.
    • Cu aceeasi data, domnul vicepresedinte SCMD, Col. (r) Valeriu Pricina este presedintele Departamentului Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala al UNPR, cu toate indatoririle dar si posibilitatile care decurg din aceasta calitate, in activitatea de partid.

    Recomandam si celorlate partide, membre ale USL, sa se orienteze, pentru departamentele de aparare, ordine publica si siguranta nationala, spre profesionistii din SCMD, care si-au demonstrat certa valoare. Aceasta recomandare o facem, in fapt, tuturor partidelor!

    Honor et Patria! Vae victis!
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU
    http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2013/08/anunt-important.html?
    ========================
    Uaileiii.....
    Ce repede s-a "reevaluat" si tov. Pricina in relatiile domniei sale cu cel mai injurat si calomniat "camarad" gen. cu 4 stele Oprea! Bravos, asa va vrem! Cu cartile si arama pe fata! Buey, vestea asta, m-a dat gata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mandru ..Partidu..brav conducatoruuu!
    Sa ne traiesti don "Pricina sa ne duci pe inalte culmi si sa...ne faci o poza ! Ca doar asta-i facut prin ar4mata! Cate o poza la ai care munceau!!

    RăspundețiȘtergere
  12. ,,Politicienii sunt ca pampersii: trebuie schimbati cat mai des din aceleasi motive...''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Politicienii sunt ca pampersii:
      trebuie schimbati din aceiasi

      PRICINA...

      Ștergere
  13. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri