Google Translate

duminică, 11 august 2013

Rusia este mai puternică decât a fost vreodată. Americanii nu inteleg si subestimează acest lucru. Tandemului Putin-Medvedev, i se datoreaza totul! Rusii stiu si apreciaza asta!


Economia rusă este mai puternică decât a fost vreodată, iar avantajul major de care se bucură este că americanii o subestimează şi o consideră nimic altceva decât o fostă superputere, spun economiştii platformei zerohedge.com, care au realizat un top al motivelor pentru care ruşii se apropie cu repeziciune de cea mai mare economie a lumii.


Astăzi, Rusia este recunoscută drept o ţară extrem de bogată din punctul de vedere al resurselor naturale. Iar rezultatele economice pe care le înregistrează sunt pe măsură: înregistrează anual surplus comercial, au o datorie publică foarte scăzută raportată la Produsul Intern Brut şi-şi permit să finanţeze a doua cea mai puternică armată din lume, depăşită doar de americani.



Lucrurile nu au stat însă aşa dintotdeauna. „Am avut ocazia să merg în Rusia la începutul anilor 1990, iar la vremea aceea era un dezastru din punct de vedere economic. Moneda era atât de puţin valoroasă încât am glumit că aş putea să-mi schimb în ruble bancnota de 20 de dolari şi aş putea cumpăra Kremlinul”, povesteşte economistul Michael Snyder într-un text publicat pe platforma de business zerohedge.com.



„De atunci însă, Rusia a revenit la viaţă. Odată ce Vladimir Putin a devenit preşedinte, economia a început să crească foarte rapid”, continuă acesta.

Oricine subestimează Rusia în acest moment face o greşeală uriaşă. „Ursul rus” s-a întors, iar astăzi reprezintă un adversar mai formiddabil decât a fost vreodată în timpul Războiului Rece.

 
 

Snyder enumeră mai multe motive pentru care consideră că Rusia se apropie cu repeziciune de SUA, Moscova având totodată avantajul unei alianţe cu China, a doua mare putere economică mondială, care va depăşi SUA în următorii doi ani ca valoare a PIB.




1. Rusia produce mai mult petrol decât oricare altă ţară. SUA se află pe al treilea loc în topul producătorilor.

2. Rusia este al doilea exportator mondial de petrol. SUA sunt forţate să importe mai mult petrol decât oricare alt stat.

3. Rusia produce mai multe gaze naturale decât oricare altă ţară. SUA se află pe al treilea loc în acest clasament.

4. Astăzi, Rusia asigură 34% din necesarul de gaze al Europei.

5. SUA au o datorie de 101% din PIB. Datoria publică a Rusiei este de 8% din PIB.

6. SUA au avut anul trecut un deficit comercial în valoare de peste 500 de miliarde de dolari. Rusia înregistrează constant excedent ccomercial de ani buni.

7. SUA au o rată a şomajului de 7,4%. Rata şomajului în Rusia este de 5,4%.

8. De când Vladimir Putin a devenit preşedinte, economia s-a dezvoltat într-un ritm rapid. Valoarea PIB s-a dublat, urcând de pe locul 22 pe 11 la nivel mondial. Rata de creştere medie anuală este de 7% de atunci, iar statul ocupă a şasea poziţie la nivel mondial după PIB raportat la puterea de cumpărare. Sectorul industrial a crescut cu 75% în primii opt ani de mandat al lui Putin, investiţiile s-au majorat cu 125%, agricultura şi construcţiile au înregistrat avansuri. Veniturile populaţiei s-au ddublat, iar salariul mediu a crescut de la echivalentul a 80 de dolari la 640 de dolari. Clasa de mijloc a crescut de la opt milioane de persoane la 55 de milioane. Numărul persoanelor care trăiesc sub pragul sărăciei a scăzut de la 30% în 2000 la 14% în 2008.

9. Rezervele de aur ale Rusiei au crescut cu 570 de tone metrice în ultimii zece ani, în timp ce rezervele SUA mai degrabă au stagnat.

10. Moscova este al doilea cel mai scump oraş din lume. SUA au cel mai puţin prietenos oraş din lume - Newark, New Jersey -, potrivit unui studiu realizat de Conde Nast Traveler.

11. În Moscova trăiesc mai mulţi miliardari decât oriunde în lume.

12. Reţeaua de metrou a Moscovei este net superioară celei din Washington D.C. şi celei din New York.

13. SUA au cele mai puternice forţe armate din lume, dar cheltuiesc mai mult decât următoarele 26 de ţări din clasament. Armata rusă este a doua cea mai puternică, dar Rusia ocupă al treilea loc în funcţie de bugetul alocat pentru Apărare.

14. Rusia a prezentat recent un nou model de submarin, Borey Class, mai silenţios decât oricare submarin al americanilor.

15. În timp ce preşedintele Barack Obama a anunţat o reducere cu 30% a arsenalului nuclear, Rusia face eforturi pentru a-l moderniza pe al său.

16. În a doua jumătate a acestui an, Rusia va efectua peste 200 de exerciţii militare.

17. Noua generaţie de avioane de luptă ale Rusiei sunt net superioare modelului F-22 Raptor folosit de americani.

18. În momentul de faţă, Rusia ar avea mai mulţi spioni în interiorul SUA decât a avut în orice punct al Războiului Rece.









http://adevarul.ro/economie/business-international/18-semne-rusia-sufla-n-ceafa-americanilor-topul-marilor-puteri-1_52051805c7b855ff56c00236/index.html
=========================================

The Rise Of The Bear: 18 Signs That Russia Is Rapidly Catching Up To The US

http://www.zerohedge.com/news/2013-08-08/rise-bear-18-signs-russia-rapidly-catching-us
==========================================

Russia,Superpower. La Multi Ani, Rusia!

http://onouaatitudine.blogspot.ro/2011/06/russiasuperpower-la-multi-ani-rusia.html
=====================================================
==============================================================

FOTOGRAFIA ZILEI
"Fiecare popor isi are conducatorii pe care ii merita"
========================
===================================
=============================================

37 de comentarii:

  1. Pelestroika = schimbarea la fata.....nimic nou sub soare....aceste aspecte erau viyibile din '87

    RăspundețiȘtergere
  2. Aiurea. Basescu stie mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Jiaga- jiaga pe racoare, si culcat si din picioare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim11 august 2013, 07:37

    ,,Pelestroika = schimbarea la fata...''


    ,,Pelestroika''! Vanghelie, perestroika (însemnând restructurare, reconstrucție)...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mafioate, unde dormi uoai?

    RăspundețiȘtergere
  7. Alooo, mai e careva peaciulea?

    RăspundețiȘtergere
  8. Inteleg ca animalele-s la piriu din zori, dar pacientii??

    RăspundețiȘtergere
  9. Nimeni nu vrea sa vorbeste cu mine!

    RăspundețiȘtergere
  10. N-ai ce-i face, tre sa trec ieou singurel peste linia de 800...

    RăspundețiȘtergere
  11. Curleoane, unde epiderma mea umbli?

    RăspundețiȘtergere
  12. Las voua mostenire drumul spre milion.

    RăspundețiȘtergere
  13. Neatza!
    Buey fericitule!
    Care esti asta cu "nomber 800 000"?
    Buey, lumineaza-ti fata, ca tre sa stim cui dam "cupa de chiele"!

    RăspundețiȘtergere
  14. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare, pe la aniaza sa-mi dai fro 2-3 limbi pe oaua.

    Bey, rusii astia e tari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neatza. Dar de cum se inteleg Putin-Medvedev ce zici?
      De ce la noi Basescu nu a putut NICIODATA sa se inteleaga cu Primul Ministru? Nu vorbim de Boc cel mititel, caci Boc in fata lui TB nu exista saracu, era atat de mic, incat nici macar nu se vedea! Buey, ce de ani a pierdut de pomana dreakului, Romania! Am mers din groapa-n groapa, din rau in mai rau! Cand ma uit si vad ce-au facut altii, ma ia cu lesin!

      Ștergere
  15. News. Mehedinti. Rezultat ALEGERI PNL.
    Fostul viceprimar Daniel Cîrjan, preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin

    Fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin Daniel Cîrjan a câştigat un nou mandat de preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin la alegerile interne de sâmbătă.
    Acesta a obținut 390 de voturi faţă de 257 câştigate de principalul său contracandidat, fostul senator liberal Ion Sîrbulescu.

    Puţin peste 700 de membrii ai organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin au participat, sâmbătă, la alegerile interne organizate pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei, al Biroului Municipal, dar şi delegaţii pentru alegerile judeţene care urmează să aibă loc în luna septembrie.

    Daniel Cîrjan a fost preşedinte al organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin din anul 2009, iar imediat după alegerile locale din iunie 2012 a fost desemnat viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin din partea PNL, în urma protocolului USL. În urma votului consilierilor locali ai PSD, din data de 31 mai 2013, Cîrjan a fost înlocuit în funcţia de viceprimar cu proaspătul exclus atunci din rândurile Partidului Naţional Liberal, Romulus Vâlcu.

    RăspundețiȘtergere
  16. ,,Oprea a reuşit ca-din dorinţa de a-şi păstra imaginea şi suportul rezerviştilor din partid ca şi pentru a câştiga cât mai mulţi aderenţi,- să ajusteze pe ici pe colo măsurile propuse de Boc, mergând de la introducerea celor 20 de ani de vechime, la HG-1019 până la ridicarea cu o treaptă a funcţiilor cadrelor active atunci când li s-au micşorat salariile. Dar repet, a făcut-o pentru că voia să îşi umple partidul cu rezervişti, nu din dragoste faţă de ei. Iniţierea Legii 241 /2013 i se datorează, dar a făcut-o în primul rând pentru că exista pericolul să o iniţieze altul............ce inseamna sa fi un kkt ! gghiciti cine zice toate astea??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine spunea? Pai cine altul decit Cezar Muci pe fata? El pupincuristul e tristul. Da-i-as muie dimineata ca sa i se taie greata.

      Ștergere
    2. Raspuns gresit ..suge-mi -ai -ula!!

      Ștergere
    3. Sa hie ..neaChascavalul???

      Ștergere
    4. El e ...e le.....si ai castigat premiul cel mare!!

      Ștergere
  17. MITA PENTRU BLAGA? – Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu a dezvaluit ca imediat dupa fuga din tara, teroristul Omar Hayssam l-a sunat si i-a spus despre ministrul de Interne Vasile Blaga: “Poate a uitat ce i-am adus in portbagajul masinii la minister... 300.000 euro”. DGIPI a acuzat ca a primit ordin sa se retraga din cazul Hayssam. Politia de Frontiera din Portul Constanta l-a lasat pe Hayssam sa fuga la bordul unui vas. Ambele structuri erau conduse de Blaga (Documente)

    Apar noi informatii incendiare, care atesta ca teroristul Omar Hayssam a fost lasat sa fuga in mod deliberat, in vara anului 2006, cu concursul autoritatilor romane de sub regimul Traian Basescu. In ...
    AOLEO CURLEOANE ..sa sugi pula cu pedelacii tai cu tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DEA MAMA LA CIOK!
    MUICA IO MI-S CAM BATRINA, DAR DIN BUCI TI-AM STRINS ZMINTINA.
    S-O MANINCI SI CU BRINZIKA, KA SA-TI CREASCA PUTA MIKA.

    RăspundețiȘtergere
  19. DUPA SUSOENDAREA LUI BASESCU IN TARISIOARA MIORITICA VA CURGE LAPTE SI MIERE ?
    TE BAG IN PIZDA MATII DOMNULE SCRIITORAS!

    @ Agentura ruseasca din romania se intareste si ea.
    Dar incercarea de a scoate Romania din perimetrul american nu va reusi.
    Cu parere de rau. Jocurile sunt facute,.....place sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  20. RH+ JAPAN - are o datorie de peste 300 TRILIOANE DE DOLARI adica 201% din PIB ! O urmeaza USA !
    Vezi cum sat CHINA SI RUSIA !!!......sunteti muritori de foame prapaditule!!!

    RăspundețiȘtergere

  21. Muei, ia vedeti s voi cum ii cu ,,sensul jiratoriu'' in Russia

    ,,CEZAR spunea...
    O fi !
    In Tm , intr-un s. girat. destul de mare - intru cu prioritate caci vin pe bulevard , apoi pierd de 2 x succesiv prioritatea , avand semnul cedeaza t.,similar cu prioritate de dreapta!!
    Regula de aur ii sa intrii si sa iesi pe banda 1 langa bordura ... ''
    11 august 2013, 17:46

    Cezare, regula aia ii dintr-un regulament sau din capul tau de aur?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muey, iar ie bini pi la noi!
      Rade eu, de ma rupe in figuri!

      Ștergere
  22. Asta cu ,,cedeaza trecerea'' in giratoriu circula cu FIAT Linea? Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
  23. ,,mos alecu spunea...
    La intrarea intr-un SENS GIRATORIU nimeni NU ARE PRIORITATE ... poate sa vina si de pe CALEA LACTEE ... Au prioritate cei care circula , in acel moment prin sensul giratoriu ... pe absolut toata lungimea acelui sens giratoriu .

    Daca cineva are prioritate la intrarea intr-un asa-zis SENS GIRATORIU ... inseamna ca acolo NU ESTE UN SENS GIRATORIU . Este o intersectie cu circulatia dirijata , dar nu este un sens giratoriu ... chiar daca acolo este o portiune de strada circulara ... Acea portiune de strada trebuie sa fie considerata ca trecind prin mai multe intersectii dirijate , in care trebuie sa se acorde prioritatea conform semnelor de circulatie intilnite ... ''
    11 august 2013, 18:07

    Ii dat drac mosiu !

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt multi ciumeti care cred ca ,,ocoilire'', daca-i rotund, ii jiratoriu. Si sa vezi trozneli de BMW-uri!

    RăspundețiȘtergere
  25. Oare in Russia tancurile stau la ,,cedeaza trecerea''?

    RăspundețiȘtergere
  26. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DEA MAMA LA CIOK!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri