Google Translate

vineri, 6 septembrie 2013

Adevarul despre Roșia Montană. Proiectul Roșia Montană nu poate fi oprit. Dezbaterea care urmează să aibă loc în Parlament este una fără obiect. Demersul protestatarilor din Piața Universității este unul sortit eșecului. De ce? Din cauza multor BANI, ce trebuie platiti ca DESPAGUBIRI


Ministerul Justiției, condus de Robert Cazanciuc, a avizat negativ proiectul de lege privind exploatările miniere de la Roșia Montană. Concret, în documentul trimis ministrului pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, se arată că nu se poate crea un proiect de lege pentru un contract-acord de drept privat. Trimiterea ”legii” în Parlament este inutilă. Contractul, deja încheiat de cele două părți, stat și RMGC, avizat și de celelalte instituții publice cu drept de pronunțare, nu poate fi anulat fără penalizări financiare. Orice încercare de a anula contractul va costa statul miliarde de dolari, pe care corporația canadiană le va cere la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris.

”Din această perspectivă, aprobarea unui contract-acord prin lege nu corespunde finalităţii constituţionale a însăși activităţii de legiferare ca activitate prin care se exercită puterea de stat, dat fiind că scopul contractului-act individual vizează doar părţile şi interesele determinate ale acestora, în timp ce legea-act cu aplicabilitate eminamente generală-vizează societatea în general, reglementarea unei sfere cât mai largi de raporturi juridice în cadrul şi în interesul societăţii”, arată raportul de la Ministerul Justiţiei, citat de gandul.info.

Așadar, dezbaterea care urmează să aibă loc în Parlament este una fără obiect. Contractul nu poate fi aprobat prin proiect de lege, ci prin hotărâre de guvern.
 
Dacă statul se ”răzgândește”, contribuabilii plătesc despăgubirile.
 
De asemenea, și demersul protestatarilor din Piața Universității este unul sortit eșecului. Dacă statul va decide rezilierea contractului, va fi trimis în judecată și forțat să plătească despăgubiri de câteva miliarde, pe care nu și le permite. Să luăm în calcul 2 scenarii:
 
1. Dacă ministerul Mediului nu dă avizul, deși Guvernul a semnat contractul, compania va cere despăgubiri la Paris.
 
2. Dacă afacerea primește avizele, iar Guvernul respinge contractul, scenariul e același: sume enorme plătite în schimbul investițiilor făcute până în prezent de RMGC.
 
Negocierile stat-RMGC au ajuns la etapa în care înțelegerea nu poate fi reziliată, decât cu asumarea plății, de către Guvern, a unor sume foarte mari drept despăgubiri.
 
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că Executivul a fost un fel de ”apă sfințită”: nu a respins și nici nu a aprobat proiectul de lege, dar l-a trimis, zadarnic, în Parlament.  ”E important să spunem că Guvernul nu a aprobat sau respins proiectul Roşia Montană. Cred că premierul Victor Ponta a luat cea mai înțeleaptă decizie, și anume ca de dezbaterile finale să se desfășoare într-un cadru civilizat, în cel mai legitim for al acestei țări, în Parlamentul României”.
 
Sursa:
=========================
===========================================
==============================================================
......................................................................









=============================================================
http://www.minind.ro/resurse_minerale/RMGC/Act_constitutiv_Rosia_Montana_Gold_Corporation_2000.pdf
=========================================================
=======================================
UPDATE:
=======================================

Manipulare, Dezinformare... Publicitate se cheama! In cine sa mai ai incredere? Mass-media si Rosia Montana: TOPUL presei cumparate prin reclame si servicii de RMGC
======================================
http://onouaatitudine.blogspot.ro/2013/09/manipulare-dezinformare-publicitate-se.html

 ====================================
====================================================
================================================================

58 de comentarii:

  1. @admin
    Si ce prevede acest contract cu canadienii?Cat ia Romania si cat ei?In comparatie cu alte contracte asemanatoare[cu alte tari] care este diferenta ,cine-i mai in avantaj?ne pacalesc,suntem prostii Pamantului sau se aseamana si cu altii?Asa,vorbe goale si injuraturi pe dijaba ?Noi habar n-avem despre ce e vorba si urlam pana ne cacam pe noi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, asa este! Contractul, ca multe ZECI DE MII de CONTRACTE, este negociat prost, PAGUBOS pentru partea romana! Pe aceste CONTRACTE, care in mare parte ascund si "parandaratul", MITA, ar trebui LUATI TOTI cei care au fost "partea romana", la intrebari!!!
      P.S.: Si mai este ceva DUREROS! "Sfanta" nepasare, indolenta la romani! Ce vreau sa spun??? Am scris cu ani in urma pe Romania Megalitica despre Rosia Montana, despre aceste NEMERNICII care abia AZI inflameaza pe romani [cand se pare ca deja este prea tarziu]! Credeti ca la vremea aceea au fost REACTII la cele scrise??? Aiurea... au venit cateva SUTE, au citit, au plecat....Exact ca si pe aici... s-au scris in timp UTIL multe, foarte multe... Si ce daca!

      Ștergere
  2. Mai, a dracului tara asta si mai ales aia care incheie contracte "ce nu pot fi desfacute" decat cu despagubiri uriase din banii publici...
    Ar trebui ca aia de-au semnat asa ceva sa fie pusi la zid, sa li se ia averile si sa nu se mai auda de ei in veci!
    Pentru prosti nu e nici o problema ca statul sa-i execute, dar pentru smecheri se pune chezas "sfantu duh" al afacerilor...

    Suntem de rasu-plansu pe globul asta!
    NISTE PROSTI

    RăspundețiȘtergere
  3. Totusi, care au fost porcii aia din Romanika care au semnat acest contract de kkt?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca-i chiar ASA !
    Logic ,daca contractul ar fi batut in cuie.....s-ar demara activitatea ! Care ar fi problema !
    Ne aburesc !
    Si apoi cum si cine a semnat un contract ..care implica Statul Ro fara toate avizele dar cu Clauza de ...penalitati pentru reziliere ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este CONTRACTUL pe care-l credeti, cel de EXPLOATARE MINIERA! Este vorba de alte MAGARII, "adiacente", care au PWERMIS partii canadiene sa faca tot felul de asa-zise INVESTITII in zona! Din NEFERICIRE, foarte multi LOCALNICI cumparati cu bani grei, oameni din mass-media, politicieni, Guvernanti (ministrii, secretari de stat, directori generali etc.), etc.etc. au pus "botul" de-a lungul timpului, au semnat "aceste hartii" sau au facut Lobby pro! De aici decurg penalizarile, banii care trebuie restituiti in caz de reziliere...Mergeti pe Romania Megalitica, veti gasi mai multe articole despre Rosia Montana in Arhiva!

      Ștergere
  5. http://www.minind.ro/resurse_minerale/RMGC/Act_constitutiv_Rosia_Montana_Gold_Corporation_2000.pdf

    RăspundețiȘtergere
  6. Vax ..Incheiat in ...2000 si au semnat niste muhaiele si niste firme ! Astea nu reprezinta STATUL Ro !
    E protejat la C/P ! Cine poate sa-l aduca aici- macar finalul cu semnatuile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Creierul tau este protejat la gandire. Este o fotografie, gogonica!

      Ștergere
    2. Am adus ce TREBUIE, inclusiv posibilitatea de LECTURARE a intregului DOCUMENT (34 pagini}. Va rog sa OBSERVATI implicarea unei Companii Nationale, unor Factori de decizie locali etc.etc....

      Ștergere
    3. Anonim imputit de la 09.55....DETALIAZA !

      Ștergere
  7. Incepe sa fie mai clar de ce ,,tribunalul poporului'' i-a judecat pe unii asa cum i-a judecat.
    Sa retrocedezi proprietati pentru care se platisera despagubiri ,,regesti'', sa restitui proprietati pierdute pe vremea lui Cuza, sa vinzi flote, combinate, sa concesionezi in conditii rusinoase resursele nationale...Cum sa nu apara reactii pe masura nesimtirii faptuitorilor si a complicilor?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CORECT!
      Doar reanfintarea acestor TRIBUNALE ALE POPORULUI, mai rezolva ceva!

      Ștergere
  8. Ai di pula me, iar e vineri !

    RăspundețiȘtergere
  9. Raiul pe pamant pentru banditi, hoti, ucigasi si urmaritii generali ai lumii, in tara lu'Dorele!
    Deneaul ii haituieste pe Dragnea si matusa Tamara, iar banditii, golanii, derbedeii, ucigasii si baseii securisti INCA isi fac de cap !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ne pregatim de Jiaga- jiagaaaa! In uichend mergem la o cianura si-un nitrit, ca toata saptamana am stat in smog si-n fum de tigara.

    RăspundețiȘtergere
  11. Parerea MEA este ca ambele tabere pun problema GRESIT ! De aici rezulta fara echivoc faptul ca nu ma situiez in nicio tabara!
    1. Cei PRO ...sustin CREAREA LOCURILOR de munca !( ..si adevarat si fals ..pentru ca vor fi putine ,mai ales dupa ce ar incepe exploatarea propriu -zisa )
    2. Cei CONTRA ...aduc in discutie PROTECTIA MEDIULUI si PATRIMONIUL cultural ( Si adevarat si fals ! Protectia mediului se poate ameliora ,iar de patrimoniul cultural -turistic nici dreak nu a auzit pana acum!)
    PROBLEMA DE BAZA
    De ce sa ne scoata CINEVA STRAIN AURUL ? Motivatia ca nu avem tehnologie ,nu tine ! Si apoi AURUL poti sa-l scoti si cu tarnacopul..este la fel de valoros ! Traditia noastra miniera spune cu totul altceva ! Avem si utilaje avem si mineri !!
    Este aberant sa te multumesti cu nu stiu ce procent ....din val. aurului scos ! Cine cuantifica...cantitatea exploatata ?etc!
    Interesul DEOSEBIT pe care-l manifesta strainii , oricare ar fi ..trebuie sa ne dea de gandit !
    Nu putem sa-l scoatem TOT ? Nu-i nimic sa mai ramana si pentru generatiile viitoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema este mult mai COMPLICATA!
      Daca ai fi citit Romania Megalitica, ai fi vazut UNDE, in ce tabara ma plasez! Dar... nu asta este important! Grav, deosebit de GRAV este ca dupa 1990 PUTEREA, toti Guvernantii, cu STIINTA si INTERES, au FALIMENTAT "mineritul", inclusiv cel de "aur"! Intrebati-l si pe Guvernatorul BNR Isarescu! El stie sigur, mai multe! De aici pornind, se poate despica FIRUL in oricate parti se doreste!

      Ștergere
    2. Ce a fost ..a cam trecut ! Acum dicutam aplicat ..pe o cestiune la zi ...sau ma insel ??

      Ștergere
  12. PS. Cu toata condescendenta il rog pe Admin sa precizeze - EL ce varianta agreeaza?
    Titlul imi pare ...foarte parsiv ..daca nu cu mesaje SUBLIMALE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Adevarul despre Roșia Montană. Proiectul Roșia Montană nu poate fi oprit. Dezbaterea care urmează să aibă loc în Parlament este una fără obiect. Demersul protestatarilor din Piața Universității este unul sortit eșecului. De ce? Din cauza multor BANI, ce trebuie platiti ca DESPAGUBIRI ''

      Gogonica-i gogonica si intreaga si storcita!

      Ștergere
    2. Prietene... si tu ca unii/altii...
      Intai comentati, dupa "aia" cititi, daca mai cititi, si ce "copy/paste" fac eu! ... Pai.... daca ai fi facut "vitze-vercea", ai fi CONSTATAT CU USURINTA CA azi titlul... NU ESTE original! Este un biet COLAJ din AFIRMATIILE luate de la cei care "au zis", cei care "au scris"..... OFICIAL!!!!

      Ștergere
  13. ...este de presupus ca macar ,,titlul " e.....contributie personal ! Mai vine si-o belita de anonima ,in fapt Toarsa plotoner de militie ,,Os de Visinescu " si pune ghilimele ..vezi doamne !! Javro beleste ochii si vezi ca titlul original al postarii nu le are !!! Ea cica a sarit sa-l scoata din ..rahat pe Admin....idioata !
    =====================Titlul postarii !!
    Adevarul despre Roșia Montană. Proiectul Roșia Montană nu poate fi oprit. Dezbaterea care urmează să aibă loc în Parlament este una fără obiect. Demersul protestatarilor din Piața Universității este unul sortit eșecului. De ce? Din cauza multor BANI, ce trebuie platiti ca DESPAGUBIRI

    RăspundețiȘtergere
  14. ,,De necrezut! Ce face aurul din om? Pentru cei care nu au inteles de ce postul de televiziune Antena 3 difuzeaza agresiv reclamele RMGC. Nu este vorba doar de contractul de publicitate pe care trustul Intact il are cu RMGC, asa cum am putea sa credem la prima vedere. Este vorba de mult mai mult. Partidul Conservator este pentru exploatarea resurselor de la Rosia Montana. Adica, din cate se pare, interesul financiar este mult mai mare. Asa ca, romanii care asteapta ca postul de televiziune Antena 3 sa prezinte mai multe informatii si transmisiuni in direct de la protestele de la Piata universitatii, asteapta degeaba. Este ordin de sus.

    Sau poate nu este vorba doar de bani. Libertatea este foarte importanta. Pentru cei care nu stiu Trustul Intact si Antena 3 apartine familiei voiculescu. Cine alearga pe la DNA de ceva timp? Fiica lui Dan Voiculescu doamna Camelia Voiculescu acuzata de complicitate la santaj si directorul Antenei 1, Sorin Alexandrescu acuzat de santaj. Si Dan Voiculescu este acuzat de complicitate la santaj si mai are in plus si dosarul ICA – Telepatia.''


    http://theodora0303.wordpress.com/2013/09/06/antena-3-este-aici-nu-antena-3-nu-mai-este-aici/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Avocatul Iulian Urban susține, pe pagina de Facebook, că gestul polițistului, care le dă câinilor maidanezi să mănânce, este “bătaie de joc”. El a publicat o poză cu polițiștul, căreia i-a alăturat mesajul “în imagine aveți Secția 25 Poliție; individul ăsta este Polițist la Secția 25 Poliție! El hrănește câini maidanezi, care în fiecare dimineață latră și mușcă cetățenii din zonă!”.

      Din ceea ce a scris fostul senator PDL reiese că acei câini, pe care polițistul îi hrănește, în fiecare dimineață, latră și mușcă oamenii. Convins de această afirmație, Iulian Urban adaugă: ”D-le ministru Stroe ce părere aveți? Sau veți aștepta ca un copil să moară și lângă Secția 25 Poliție ca să îl sancționați pe acest polițist inconștient?”.

      Polițiștul respectiv ar trebui să fie demis, din perspectiva lui Iulian Urban, pentru inconștiență. Cine este mai rău: polițiștul care hrănește câinii maidanezi din curtea Secției de Poliției sau cel care instigă la demiterea unui om, vinovat că se gândește la câinii flămânzi? Dacă ar lăsa câinii înfometați și însetați, nu s-ar putea repeta oricând cazul copilului de patru ani?''

      O tara dilie, cu politicieni care ar trebui tratati de nesimtire.

      Cind oamenii ajunsi la limita insuportabilului vor ajunge sa primeasca hrana tot din mila comunitatii, vor propune acesti politicieni eutanasierea saracilor si eliminarea celor care ii mai ajuta?

      Ștergere
  15. cati unguri au venit?
    dati-mi munitie(doar pentru nazistii aia cheliosi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1000 DE DERBEDEI,
      care INSTANT trebuiau impachetati si trimisi ACASA la masa, sa invete sa se comporte cand pleaca prin lume!

      Ștergere
  16. Anonim5 septembrie 2013, 20:38

    CEZARIKA PUTZA DE FURNIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DEA MUIEKA LA CIOK!
    CA TU MAM-AI FOST PORCAR, DE TEHNIKA N-AI HABAR.
    INAINTE DE 89, DA-NE-AI TU LIMBI IN KUR NOUA,
    LA DEJ-SUJE-LE-AI PUTZA LA BURGHEJI,
    ERA O COMPANIE DE TANCURI T 72-DA-MI-AI LINDIKU INAPOI.
    IN VREMEA AIA IN ROMANIKA ERAU 2, SUFLA-NE-AI INTRE BOOCI NOUA
    SI TRAGEAU SI R.A.D. BASTION
    SUFLA-I-AI LUI PMT IN BESHAFON...
    CEZARELE, CEZARELE
    ESTI EXPERT IN GOGONELE.
    IN CAPRE SI IN OITZA
    PUPA-LE-AI TU SUB CODITZA.

    RăspundețiȘtergere
  17. @20.03
    Mai prostu'pulii,du-te dracului intr-un parc din Bucale poate te vor sfasia cainii si va scapa lumea de un retardat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ne suji Viurelu ala chelu! Singurul maidanez de p'aciulea, tu esti-sa traiesti.

      Ștergere
  18. Ce sa cauti la Bucale cind esti putred de parale?

    CEZARELE, CEZARELE
    ESTI EXPERT IN GOGONELE.
    IN CAPRE SI IN OITZA
    PUPA-LE-AI TU SUB CODITZA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa le pup ?
      Putin ..facut !
      Le trag in pula ,
      Apoi le fut !!
      Daca sunt ..bine spalate ,
      La tate ..siliconate ,
      La buze bine ..rujate !!
      Sa nu puta-a peste stricat ,
      In chiloti sa n-aibe cacat!!

      Ștergere
  19. Gogonica-n saramura
    Ia si tu ceva in gura,
    Caci pina la Bucuresti
    Poate o sa flaminzesti
    Si n-ar fi un lucru bun
    Doar rabdare si tutun.

    RăspundețiȘtergere
  20. Exclusiv – Vadim Tudor: În raportul medico-legal s-a ascuns faptul că Ionuț a fost violat. Vezi cum a fost posibil.
    ======================================
    Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a lansat, în exclusivitate pentru DC News, o ipoteză conform căreia copilul de patru ani mort în Parcul Tei nu a fost omorât de câini, ci violat și ucis de una sau mai multe persoane, iar raportul medico-legal nu prezintă aceste lucruri, deoarece ar fi fost făcut în grabă, la presiunea opiniei publice.

    Exclusiv – Vadim Tudor: În raportul medico-legal s-a ascuns faptul că Ionuț a fost violat. Vezi cum a fost posibil

    Iată versiunea pe care ne-a prezentat-o europarlamentarul, despre care spune că nu este 100% adevărată, însă “circulă în mediul serviciilor secrete”:

    “Un caz care, se pare, e un caz de pruncucidere, de pedofilie. Copilul, se pare, și știu din zona serviciilor speciale, că a fost violat înainte și omorât și aruncat așa la câini. El a dispărut o oră jumate. O oră jumate nu a știut nimeni de el. În bălăriile alea, în jungla aia. Și bunică-sa a stat pe bancă, la peste un kilometru distanță și nu i-a păsat de copilașul ăla de patru ani.

    Deci medicul care a făcut autopsia la institutul medico-legal e palestinian. Îl cheamă Abdo Salem și nu a dat raportul medicol-legal normal. A zis că la presiunea opiniei publice s-a grăbit. Păi așa merge treaba? Declanșăm o furie, râuri de sânge și șocuri sufletești foarte mari. Păi toți copiii vor suferi când vor vedea cum sunt luați câinii, pentru că ăsta nu face un raport medico-legal ca la carte? Nu merge treaba așa! Nu spun că 100% e adevărat. Eu reproduc ceea ce se spune în mediul serviciilor secrete, dar și în alte cercuri. Copilul, se pare, că ar fi fost violat, omorât și aruncat acolo printre ciulini.

    Ar fi singurul caz de pedofilie care s-a lăsat cu pruncucidere, cu crimă? Nu au mai fost copii omorâți?

    Care sunt copii cu care s-a jucat el o oră jumate? De ce nu apare unul să spună: «M-am jucat cu Ionuț și deodată o haită de bestii s-a năpustit și l-a sfâșiat». Care sunt copiii, că nu-i văd? Numai fratele lui mai mare, pe care nu prea pui bază, pentru că e contradictoriu ce spune el. Dar nu-l auzim pe el, auzim relatările bunicii sale, care are partea sa de vinovăție”.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cine l-ar fi ucis pe copilul de patru ani? Imaginile traseului și explicații
    =================================
    Ionuț Anghel era un copil de patru ani, care a plecat cu bunica lui și cu fratele de șase ani în Parcul Tei, din Capitală. Nu se cunoaște cum cei doi copii au ajuns la un kilometru și jumătate distanță față de bunica lor. Cert este că au ajuns, iar Ionuț a fost găsit mort într-o curte, mușcat de câini. Nu se cunoaște cu exactitate care este ipoteza anchetatorilor, mai ales într-un subiect atât de delicat, care ridică multe semne de întrebare. Însă, sunt câteva ipoteze, care sunt susținute de primele declarații ale celor care au ajuns la fața locului, declarații care nu au mai fost reluate și amintite.

    Jurnalistul Răzvan Mateescu povestește, pe blogul personal, ce a observat la Pro Tv, în 3 septembrie 2013, când jurnalistul “Cătălin Radu Tănase prezenta în direct unele concluzii ale anchetei IML, în cazul copilului despre care se spune că a fost ucis de câinii maidanezi”. El scrie că “în spatele lui (Cătălin Radu Popescu n.r.) și-au făcut apariția doi indivizi negricioși“. Jurnalistul a adăugat: “Cel din stânga ecranului, îmbrăcat în ținută sportivă, și-a scos penisul și a început să-l agite în aer! Cătălin nu a văzut asta, pentru că era cu spatele și transmitea. Însă operatorul, cu siguranță, a observat scena! Să fi fost ăsta doar un gest violent și vulgar, specific anumitor persoane demente din cartierele mărginașe sau era cineva care a vrut să-și justifice fapta?”.

    Jurnalistul spune că ”În acel moment nu am putut înregistra imaginea pentru că, la rândul nostru, am fost uluiți de asemenea gest. Însă cei de la știrile PROTV știu despre ce vorbim! Reportajul nu a mai fost reluat și nici postat pe siteul PROTV, în locul lui fiind pus altul, asemănător”.

    Răzvan Mateescu amintește că “în zona Parcului Tei și în împrejurimi a fost semnalată în repetate rânduri prezența unor pedofili sau suspecți de pedofilie”.

    În urma acestor ipoteze și observații, am spune că raportul IML ar fi trebuit să confirme sau să infirme ipoteza violului, însă una dintre persoanele care au citit constatările jurnalistului amintește că “Răzvan Băncescu (președintele ASPA – n.r.) a lucrat în acel IML”. Ea amintește și de cazul “femeii din ADP S5, care a fost omorâtă de mașină și aruncată apoi la câini”.

    O altă observație a internauților a fost că băiatul de patru ani a fost găsit cu “pantalonii în vine”.

    O persoană, care a reluat traseul copilului de patru ani, povestește, pe pagina de socializare într-un mesaj distribuit în masă: “A durat peste o oră, incredibil de greu pentru un adult, am fost zgâriată de ciulini, am sărit peste crengi ce atârnau peste apă, panta este abruptă de minimum 10 metri, imposibil de urcat, pietrele din apă se mișcau, e incredibil că nu am căzut în apă, deși m-am dezechilibrat de multe ori. Un copil nu avea nicio șansă să meargă pe acolo. Și în plus.. de ce ar fi făcut-o?“.

    Amintim că prima declarație a purtătorului de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, declarație spusă o singură dată la Realitatea, a fost că “Este o zonă greu accesibilă, sunt puține explicații despre această întâmplare”.

    Persoana care a reluat traseul, a mai declarat că ”locul e plin de urme ale locuirii boschetarilor”. ; http://www.dcnews.ro/2013/09/cine-l-ar-fi-ucis-pe-copilul-de-patru-ani-imaginile-traseului-si-explicatii/

    RăspundețiȘtergere
  22. ,,...și-au făcut apariția doi indivizi negricioși“. Jurnalistul a adăugat: “Cel din stânga ecranului, îmbrăcat în ținută sportivă, ...''

    Cel din stinga, Gogonica, apare de regula pe bloguri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mars in pizda ma-tii ...sunt blond cu ochii albastrii ..precum cerul senin! Rasa superioara!!

      Ștergere
    2. Gogonica blonda cu albastru,esti o muratura!

      Ștergere
  23. Unde se duce aurul de la Roşia şi ce se întâmplă cu eventualele metale rare

    Acordul stabileşte că RMGC va vinde aurul şi argintul rezultat din exploatarea minieră de la Roşia Montană la cotaţiile relevante de pe pieţele internaţionale. În cazul încheierii unor contracte la termen de către RMGC în legătură cu vânzarea aurului şi argintului rezultat din exploatarea minieră de la Roşia Montană, termenii şi condiţiile comerciale (preţ, condiţii de plată, cantităţi, scadenţe, comisioane etc.) vor fi aprobate în prealabil de către adunarea generală a acţionarilor RMGC.

    Ministerul Justiţiei a avertizat Guvernul că ar trebui ca termenele să aibă ca punct de referinţă data de intrare în vigoare a legii, care nu poate avea loc mai devreme de septembrie 2013, ţinând cont că Parlamentul şi-a început lucrul pe 2 septembrie. Conform calendarului din Acord, avizul de mediu ar urma să fie emis în doar câteva zile, lucru avizat negativ de jurişti.

    Andrei Luca Popescu este reporter special al ziarului Gândul

    RăspundețiȘtergere
  24. 1-vadim tudor e diliu.(punct)
    2-adminule bag-o p-aia cu bozgorii de aseara si cu meciu' Hai da-o'pula de politica!!(de parca si asta n-ar fi tot politica)Mai baga si tu ceva de ponta si "maretili realizari"....daca nu, poti incerca cu kkarau sau mafiotul dragnea

    PS Nu uita de voiculescu si pizda aia de fie-sa(camelia). hai ca stiu ca-i iubesti "neinregimentatule":):)

    RăspundețiȘtergere
  25. Baaa ce s-a scumpit cocartu'!! io cu cine mai votez? ...hac!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-a ieftinit PAINEA ..-tenpula de cocalar ! Poti filtra mai mult medicinal!!

      Ștergere

  26. Nu ştiu dacă exploatarea aurului de la Roşia Montană va ghiftui zona cu cianuri sau nu. Nu ştiu dacă e mai bine ca acolo să investească o firmă străină, una românească sau chiar statul. Nu ştiu dacă e mai bine pentru ţară ca aurul să rămână în pământ sau să fie scos. Nu ştiu cât de mare poate fi profitul în afacerea Roşia Montană.

    Văd însă, în fiecare zi, pe televiziuni şi prin ziare, cât de mare, înverşunată şi lipsită de scrupule este investiţia acestei firme, Gold Corporation, în propagandă. La ore de vârf, în care secunda de publicitate face cât o punguţă cu aur curat, sunt aduşi oameni mai mult sau mai puţin necăjiţi "din zonă" şi puşi să-şi plângă cât mai expresiv nefericirea pe ecran. Golzii ăştia corporaţi au renunţat să mai înfăţişeze date şi cifre, ce firmă mare şi serioasă sunt ei, ce tehnologii performante şi parfumate deţin, ce binefacere pentru arheologie şi ecologie sunt metodele lor de a suge aurul. Tactica de acest fel ţine de perioada în care golzii cărau pe cheltuiala lor, hăt la o exploatare auriferă din Noua Zeelandă, un cârd de jurnalişti români notorii, ca să le arate ce curate sunt extracţiile corporate. Acum, se recurge la oameni simpli, din care se extrag murdar lacrimi. Mame disperate, tineri care vor să-şi întemeieze o familie, bolnavi, bătrâni, bărbaţi fără lucru, copii trişti funcţionează ca obiecte de propagandă pentru facerea de bine Gold Corporation.

    Mi-a rămas în minte o femeie între două vârste care lăcrimează comunicându-ne că nu are destul să pună copiilor pe masă, nu înainte de a recita că munceşte cu contract pe perioadă determinată la RMGC, care a angajat-o cu mărinimie, deşi nu s-a început nicio exploatare. Mesajul: dacă exploatarea ar începe, femeia, împreună cu alţi 450, ar avea contract pe perioadă nedeterminată şi bani să-şi îndestuleze copiii.

    Astfel de "publicitate" nu mai vizează convingerea autorităţilor române să dea avizul, dar, asemenea propagandei politice, scoaterea în stradă a cetăţenilor care să manifesteze pentru începerea neîntârziată a exploatării la Roşia. Că golzii n-au obţinut deocamdată decât manifestaţii anti, ba chiar o adevărată mişcare civică împotriva proiectului, ar merita o analiză separată.

    Nu sunt în măsură să trag o concluzie economică sau ecologică în legătură cu Roşia Montană. Pot, în schimb, să trag una logică: când cineva cheltuieşte aur cu tona, ani de zile, pentru a te convinge public că vrea să-ţi facă un mare bine, ţie, nu lui, mai mult ca sigur te aşteaptă un rău pe măsură.

    Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul

    RăspundețiȘtergere
  27. Sa le pup ?
    Putin ..facut !
    Le trag in pula ,
    Apoi le fut !!
    Daca sunt ..bine spalate ,
    La tate ..siliconate ,
    La buze bine ..rujate !!
    Sa nu puta-a peste stricat ,
    In chiloti sa n-aibe cacat!!
    Ca lumea..!!

    RăspundețiȘtergere
  28. CEZARIKA, HOP, HOP,
    SA TI-O DEA MAMA LA CIOK
    CRED CA ESTI CAM PEDOFIL
    PUPA-NE-AI MUIKA-N PISTIL
    IN PISTIL SI IN MOJAR
    PE SULA TA SA MA KK IAR.
    IO ITI ZIC MUEI GOGONIKA
    SA MA PUPI IN PASARIKA
    PASARIKA MEA CEA ROZ
    CIND E PLINA CU SLOBOZ
    SI DE VREI CA SA MA FOOTI
    TU IN KUR SA MA SARUTI.
    FLOCII SA MI-I DAI DEOPARTE
    LIMBI PE FLOCI SA-MI DAI IN NOAPTE
    SA IMI FACI PIEPTANATURA
    CUM ARE PMT LA SULA.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mnă seara la toţi băieţii!
    Io crez că ăia 2 negri erau unul Viurel din Hurziceni şi al"lalt, Cezar Muci pe Faţă ce-i mănîncă cu dulceaţă.
    De fapt, beduinul din Hurziceni îşi flutura mătărînga aia mică pe la nasul lui Cezar, doar, doar, i-o sufla maimuţa în ea...

    RăspundețiȘtergere
  30. Asa e ba ,moare Cezar dupa dansa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa le pup ?
      Putin ..facut !
      Le trag in pula ,
      Apoi le fut !!
      Daca sunt ..bine spalate ,
      La tate ..siliconate ,
      La buze bine ..rujate !!
      Sa nu puta-a peste stricat ,
      In chiloti sa n-aibe cacat!!

      Ștergere
  31. ULTIMA ORA
    BOMBA BOMBELOR
    Victor Bout este cel mai mare traficant de arme din istorie.
    El a transportat in special arme romanesti in jurul lumii.
    Avocatul lui m-a anuntat ca se va redeschide procesul lui
    la New York. Se cere introducerea ca inculpat a cetateanului roman
    Traian Basescu. Mandatoriu minimum 20 de ani puscarie.

    CITITI ZILNIC MATERIALE INCENDIARE IN ZIARUL TRICOLORUL !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey koaie fripte, mai bine vorbeste cu Obanana ala al tau, sa-l prajeasca nitel pe kior!

      Ștergere
  32. sa-i dau muie lu' intercraci X cu huhurez.com
    PS si lu' maidanezu' PMT!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Burcule,
    Iti doresc din suflet sa citesti stiri despre cei dragi tie doar din sursele sigure ale lui Vadim. Vezi ca acolo nu au fost doar negriciosi ci si citiva unguri si evrei dar ne spune Vagin asta in numarul de miine. Sa dea Dumnezeu ca miine sa scrie despre sotia ta ceva sau despre nepoteii tai, daca ii ai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buei Prostanila, sa-ti dea tie Al de sus, muci la kur si kkt la nas!

      Ștergere
  34. Buna-i ziua stimati pacienti si dragi... animale!

    Muei, ce-i linistea asta? Sunteti la priveghi la ,,Doi caini fromosi''?!

    RăspundețiȘtergere
  35. Pentru că mă tot abat asupra subiectului Roşia Montană, m-am hotărât să mă documentez. Poate chiar există alternativă nepoluantă pentru extragerea aurului. Poate am putea face noi munca asta. (Dar dacă se va putea, oare cât ar fi în stare să fure cei implicaţi? Cu siguranţă ar fi numiţi, ca şefi ai exploatării, cei preferaţi de mediul politic.) Şi totuşi, ar merita să ne gândim bine ce facem cu ceea ce avem şi cu ceea ce avem datoria să lăsăm urmaşilor noştri.

    Aşa se face că am dat peste asta http://stiintasitehnica.com/stiinta/rosia-montana-o-alternativa-nepoluanta-la-cianuri/index.html -un articol al domnului Alexandru Mironov.
    http://galul.wordpress.com/2013/09/10/rosia-montana-o-alternativa-nepoluanta-la-cianuri/
    Merită citit.

    RăspundețiȘtergere
  36. UPDATE. Cititi aici: O noua atitudine! Manipulare, Dezinformare... Publicitate se cheama! In cine sa mai ai incredere? Mass-media si Rosia Montana: TOPUL presei cumparate prin reclame si servicii de RMGC
    ======================================
    http://onouaatitudine.blogspot.ro/2013/09/manipulare-dezinformare-publicitate-se.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri