Google Translate

duminică, 29 septembrie 2013

Fenomene stranii, intr-un sat din Galati. Specialistii Institutului National de Fizica a Pamantului au sosit la fata locului. Se anunta o toamna fierbinte... România, Grădina Maicii Domnului !?!. UPDATE


Fenomen bizar intr-un sat din Galati.
Satenii sunt disperati, iar autoritatile nu au o explicatie.



Fenomene stranii agita spiritele intr-un sat din judetul Galati. Toata suflarea din localitatea Izvoarele afirma ca, de cateva zile, pamantul parca fierbe si se cutremura sub temeliile caselor.

De cateva ori pe zi, cel putin, se aud bubuituri, urmate de miscari asemanatoare celor seismice, de scurta durata, dar foarte intense.

 Satenii sunt disperati ca zidurile caselor au inceput sa crape, iar autoritatile locale au chemat specialisti de la Institutul de Fizica a Pamantului.

Oamenii sunt foarte speriati si spun ca fenomenul pe care l-au simtit nu seamana cu un cutremur. Cu toate acestea, in urma zdruncinaturilor, peretii caselor lor au inceput sa crape.

 Pana si preotul din sat este ingrozit. Tabloul Arhiepiscopului Dunarii de Jos, pe care il tine in casa parohiala, a cazut, in urma unei astfel de zdruncinaturi.
 
Cei care locuiesc in comunele invecinate spun ca nu au auzit si nu au simtit nimic. Doar cei din satul Izvoarele traiesc cu spaima.

"Poate fi o acumulare de gaze in subteran, dar, cel mai probabil, pot fi alunecari de teren", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati.

 Prefectul a discutat cu reprezentantii Institutului National de Fizica a Pamantului, care au promis ca in zilele urmatoare vor trimite un specialist in zona, ca sa vada ce se intampla.

Sursa: Pro TVhttp://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fenomen-bizar-intr-un-sat-din-galati-satenii-sunt-disperati-iar-autoritatile-nu-au-o-explicatie.html
======================================
===============================================
============================================================



Specialistii incearca sa dezlege misterul satului sub care pare ca fierbe pamantul.
O comisie a Institutului National de Fizica a mers la Galati, in localitatea Izvoarele.

Cercetatorii au instalat mai multe dispozitive care vor masura zgomotele stranii din cauza carora oamenii n-au mai inchis un ochi de aproape o saptamana.

Oamenii se vaita ca din pamant se aud niste bubuituri, urmate de un soi de cutremure pe vertical - scurte, dar foarte puternice. De spaima, unii se gandesc sa isi abandoneze casele.

 Unii localnici sunt ingroziti: "Zici ca vrea sa iasa ceva de sub pamant si nu poate!" "Stam aicea sa murim, ce sa facem? Lasam tot…."

Cercetatorii Institutului National de Fizica a Pamantului au montat mai multe echipamete in trei localitati invecinate. Din aceste puncte spera sa depisteze originea ciudatului fenomen.

 Victorin Toader, cercetator Institutul National de Fizica a Pamantului: "Senzorii o sa ii punem pe placa aceasta de beton si va fi conectat la centrul nostru de date din Magurele, de la Institutul National de Fizica a Pamantului."

 Mihai Diaconescu, cercetator fizica pamantului: "Aicea nu vorbim de cutremure, in cazul lor. Ei nu se plang de cutremure. Deci sigur nu sunt cutremure. Nu."

 Totul a inceput luni, cand pamantul s-ar fi miscat de cel putin sapte ori. Expertii confirma ca n-au mai intalnit asa ceva in Romania.
 
Sursa: Pro TV
http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/misterul-din-localitatea-izvoarele-din-pamant-se-aud-bubuituri-urmate-de-mici-cutremure-puternice.html
==============================
===============================================
=========================================================



01.octombrie 2013
UPDATE. 40 de cutremure in Galati in 7 zile. Explicatia unui fenomen care a scos oamenii in strada de frica

Situatia este tot mai tensionata in judetul Galati. In satul Izvoarele s-au inregistrat 40 de cutremure in mai putin de o saptamana.

7 dintre aceste seisme au avut peste 3 grade pe scara Richter. Miscarile tectonice au aparut in urma inundatiilor de acum doua saptamani, cand au cazut 100 de litri de apa pe metrul patrat. Oamenii sunt innebuniti, mai ales ca au inceput deja sa li se crape casele.
Dupa blestemul apelor, oamenii simt ca traiesc acum blestemul pamantului care se misca incotinuu si parca urla sub picioarele lor. Localnicii din comuna Slobozia Conachi aproape ca au pierdut sirul cutremurelor.

Localnic: "Azi, treizeci, zero noua, la opt si doua minute. Si dupa aia a mai fost unul la noua. Dar a mai fost la opt jumate. Opt treizeci, noua si doua minute, cam asa."
De teama ca va urma un seism si mai mare multi stau in strada si cer ajutor.
Localnic: "Aseara s-a zgaltait rasarit-apus, iar acuma, de dimineata, in sus. S-a saltat pamantul in sus si a venit in jos."
Si la gradinita din sat, educatoarea este pregatita sa ii evacueze pe cei mici in orice clipa.
Iuliana Anghel, educatoare: "Copiii se sperie. Ma intreaba mereu: "Doamna, ce-a fost?" "Uriasul, vine uriasul!" Stam cu usa deschisa. Aici stau cu usa deschisa, imi e frica."

Sambata, specialistii de la Institutul de Fizica a Pamantului au montat in trei puncte din zona echipamente cu ajutorul carora pot monitoriza fenomentul.

Vibratiile in sol si semnalele acustice sunt inregistrate cu ajutorul acestor echipamente si transmise la Institutul National de Fizica a Pamantului, unde cercetatorii isi pot da seama daca este vorba despre un seism sau despre un alt fenomen.

"Roiul" de cutremure ii ingrijoreaza pe fizicieni pentru ca, spun ei, in loc sa scada in intensitate, sunt tot mai serioase si chiar mai dese. 40 au fost in cinci zile iar cel puternic de 3, 8 pe scara Richter.
Zona care le produce este brazdata de falii ce se framanta incontinuu, la ciocnirea a trei placi tectonice de marimea a doua judete. Specialistii sustin ca inundatiile de luna trecuta le-a starnit.
Apa adusa de puhoaie a intrat in pamant cativa kilometri, ingreunand scoarta. In plus a crescut presiunea intre straturile de roci dar si intre placile tectonice, asa ca energia se elibereaza acum sub forma de cutremure.

Mircea Radulian, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului: "Sunt la suprafata, intr-adevar, ele sunt la adancimi mici. Aceste cutremure se produceau oricum poate ca asa eventual s-au produs ceva mai repede."

Aceasta zona din judetul Galati este una activa seismic care insa nu s-a mai miscat de un secol.
Sursa: Pro TV
=========================================================

TEROARE IN SATUL IZVOARELE DIN GALATI
============================================================


===============================
=================================================
==========================================================
FOTOGRAFIA ZILEI
==================

31 de comentarii:

  1. Fenomenul a fost semnalat zilele trecute şi a cam băgat în sperieţi cei 1.500 de locuitori ai satului. Unii spun chiar că nu mai pot dormi noaptea de frică să nu cadă casa peste ei.

    La câteva zile după inundaţiile din perioada 11-13 septembrie 2013, în localitatea Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, s-a semnalat un fenomen deosebit, manifestat prin zgomote subterane şi mişcări ale solului similare celor seismice, dar cu o frecvenţă mai mare, îndeosebi noaptea, în teritoriul afectat fiind şcoala, biserica şi două locuinţe.

    Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a dispus deplasarea în zonă a unei echipe a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, imediat după semnalarea acestor aspecte de către primarul comunei Slobozia Conachi, Ion Neculau. Dar, întrucât pe parcursul verificării (pe 25 septembrie, între orele 19.30-22.00) nu s-au manifestat fenomenele sesizate, prefectul judeţului Galaţi a solicitat Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului trimiterea în regim de urgenţă la Galaţi a unor specialişti care să facă determinările specifice, în vederea stabilirii cauzelor care au generat aceste manifestări, astfel încât să poată fi luate măsuri pentru siguranţa cetăţenilor.

    Specialişti în fizica pământului, în satul Izvoarele pentru a vedea de unde vin bubuiturile din pământ adevarul.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Cercetătorii au ajuns la Galaţi în regim de urgenţă şi au început determinările specifice încă de la primele ore.

    „E un lichid de nu-ştiu-unde venit care duce la o ridicare a solului. Se creează microfisuri sau fisuri şi fac zgomotele astea... Pe urmă se eliberează energia şi revine la loc solul. Asta este doar o ipoteză”,spune Mihai Diaconescu, cercetător în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

    Specialiştii au decis să amplaseze aparatură de monitorizare a activităţii seismice în trei zone din judeţul Galaţi: în localităţile Izvoarele, Schela şi Negrea.

    „E din Statele Unite. Are autonomie, e special pentru teren. Poate să capteze mai mulţi senzori. În general e folosit în toată lumea pentru monitorizări seismice. Este un echipament foarte performant. Va fi conectat la centrul nostru de date de la Turnu Măgurele, de la Institutul Naţional de Fizica Pământului”, susţine Victorin Toader, seismolog la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

    Măsurătorile se vor întinde pe o perioadă de cel puţin 14 zile, timp în care cercetătorii vor încerca să identifice sursa acestui straniu fenomen. Teama de necunoscut însă îi face pe săteni să ia în calcul cele mai sumbre scenarii.

    Dacă în urma cercetărilor se va ajunge la concluzia că fenomenul de la Izvoarele este un rezultat al nerespectării normelor tehnologice de către compania care exploatează petrol în localitatea Schela, aceasta ar putea fi obligată să plătească despăgubiri pentru teritoriul afectat de mişcările solului (respectiv şcoala, biserica şi mai multe case).

    http--adevarul.ro-locale-galati-cutremure-1_524709cac7b855ff56d714b8-index.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Locuitorii din satul Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, se confruntă cu noi probleme, după ce în urmă cu două săptămâni au fost loviţi de inundaţii.

    Oamenii susţin că de câteva zile li se cutremură casele şi aud tot felul de zgomote ciudate din pământ. Din cauza zguduiturilor, care au loc şi de şapte ori într-o zi, casele din satul Izvoarele au avut de suferit: pereţii s-au crăpat, a început să cadă tencuiala etc. "Se simte de parcă fierbe pământul sub picioare. Se aud bubuieli puternice de sare mâncarea de pe masă. Să vină cineva să spună ce este, că ne cad casele pe noi şi nu mai putem dormi de teamă", a spus Anca Necula, una dintre localnicele din Izvoarele, scrie viata-libera.ro/

    Până şi preotul din localitate susţine că, în urma acestor cutremure, poza cu Arhiepiscopul Casian Crăciun, aflată în casa parohială, a căzut de pe perete. Şi casa parohială, recent renovată, a avut de suferit.

    Oamenii, speriaţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor, au apelat la autorităţi. Primarul comunei nu a găsit nicio explicaţie, motiv pentru care s-a cerut ajutorul celor de la Protecţia Civilă. Nici aceştia însă nu au reuşit să găsească motivul fenomenelor din Izvoarele.

    Primarul a convocat însă o şedinţă, în urmă căreia s-a ajuns la concluzia că doar geologii şi seismologii pot găsi explicaţii pentru zgâlţâielile şi bubuiturile care i-au speriat pe localnici. "Am chemat doi geologi şi un seismolog", a explicat Ion Nicolau, primarul comunei Slobozia Conachi.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/parca-fierbe-pamantul-sub-picioare-bubuieli-puternice-fenomene-inexplicabile-in-judetul-galati_1279975.html#ixzz2gEgN8e2c
    Follow us: @realitatea on Twitter

    RăspundețiȘtergere
  4. O fi acolo gaura unde au disparut si banii din imprumuturile facute pina acum?

    RăspundețiȘtergere
  5. Neatza Buna la Zoo + 9, pace voua, iar Cezar pe la 10, kokoshelul sa mi-l frece!

    RăspundețiȘtergere
  6. ACOPALIPSA fratilor ascundeti prostii ca pe ei ii ia printre primii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da ci prostalai ie si "specialistii" astia, de-or tocat frunze pe timpul studiilor, la Universitatea Biosfera de Vest ! Da de unde sa stie ei !

    Uai idiotilor de specialisti, misterul ala, care fierbe sa iasa la suptprafata, ie economia suptterana din Romanistan, bre ! De cand il avem ministru la economie pe NeaStrujan Aragazian, sireaca economie subterana se tot strofoaca sa iasa la suprafata !
    Ce e asea de greu de priceput !
    Deja unii vad apocalipticu', fro suta de babe au si inceput sa inconjoare biserica in patru labe, sfintiile sale pochii il si vad pe Sarsaila !

    Numa idiotenii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai sprahuietule ,babili inconjoara beserica in jinunchi doar-doar le-o futi ciniva pi moldoviniesti ,adicatelea le-o inhinje ciniva pi la spatutz,ashe pi dijaba...

      Ștergere
  8. Toate li se intampla moldovenilor, ca ei sireacii sunt slabi de inger si saraci cu duhu"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat si eo fenomenul ista ! Nu exista an in care sa nu-i ia apele, ori sa nu-i acopere zapezile ! Cat e Sholdova de lunga, bre, de la Dorohoi si pana la Galati !
      Iar majoritatea necazurilor se trag de la furtul vartos a tot ce insemna amenajare hidrotehnica ! S-a distrus absolut totul ! Imediat dupa lovitura de stat din 89, toate curtile amarastenilor erau pavate cu dale din sistemele hidro !
      Totul s-a furat si s-a vandut, pe beutura ! Nu degeaba sholdoveni-s campioni mondiali la nivelul de alcoolemie: aproape 7 la mie la lotul masculin, peste 7,5 la cel feminin si peste 5 la mie la juniori !

      Ștergere
  9. Cand or venit pohoaiele, de i-or luat cu tot cu căși, n-o mai fo chiar asea "teroare" la Izvoarele ! Or fugit toti la crașma din centru si s-or mucificat bine ! Iar cine n-a mai ajuns pana la fata locului s-a mucificat acasa, cu vinisior proaspat, de anul ista, tras din damigene, in plin proces de fierbere ! De le-or fiert creierii, iar acusica il aud pe necuratul !

    Uai, da poate o hi foreza aia de-i zice "Sfanta Varvara", care sapa la metroul din Drumul Taberei, de-or scapat-o specialistii de supt control si a ajiuns tocma la Izvoarele !

    Urmeaza statia Izvoarele, cu peron pe ambele laturi ! Da uai, ca Drmul Taberei tre sa se lege undeva prin zona Izvor !
    Izvor, Izvoarele...cata-i doara !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: stai sa vezi interpretari si scuipati in san de la pochi ! Sa vezi explicatii catre enoriasi, ca ei ar hi de vina pentru ca nu mai dau bani pentru biserica, ca sa se schimbe termopanele puse anul trecut, ca nu vor sa mai contribuie cu zile munca pe mosia parohiala, ca si-au intors fata de la sfanta preoteasa si au lasat-o sa spele de una singura izmenele preacufuritului...
      Oaleleiii.....

      Ștergere
    2. Pese: insa bine ca specialistii "au sosit la fata locului" ! Dupa o munca laborioasa de cercetare a efectelor razelor de luna, asupra galosilor de guma, vor concluziona ca este un fenomen absolut normal dupa o perioada cu inundatii severe, fapt care a dus la infiltratii masive de apa si la reasezarea pomantului !
      Mare filozofeala ! Ca gaze de sesti...ori ceva oil, n-au ei norocul sarantocii, sa se trezeasca cu asemenea bogatii prin batatura !

      Asea ca, buei Nenea Bazilos, las-o mai moale cu titlul ala, ori mai umbla la el si modifica-l oleaca, din "România, Grădina Maicii Domnului ", in "Romanistanul, Gradina Prostilor" !

      Ștergere
  10. Uai, insa un A peste alt A, oamenii di colea, cam au dreptate sa se sperie ! Sireacii, 7 zile or treboit sa-si dea singuri cu parerea despre marea grozavie ! Oare ce sa creada, sireaca Tzatza Leustenca si cu Mos Culei, cand, dupa ce ca abia au scapat de apele involburate, a inceput sa se miste si pamantul ?
    Si, daca nu se bagau presa si televiziunile, AUTORITATILE din Romanistan, ciuciu ! Nu le-a explicat nimenea nimic, fiecare si-a format o parere, potrivit discutiilor aprinse din batatura ! Dintre care, peste 80% sunt convinsi ca i-a pedepsit Domnul !

    RăspundețiȘtergere
  11. ..sa nu-i fi pedepsit domnul ..Putin!!!~???

    RăspundețiȘtergere
  12. Merg sa bag oleaca de Ciocu' Mic, ca afara ploua-ploua, si-i trecut de ora doua !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: dupa care trag o fuga la spital, la pretinu' Roby Pozitronic, sa vad daca-i teafar !
      Ca tare l-or mai batut securistii !

      Ștergere
  13. Pese: si, fuga mars, spre 820jde mii ! Inca oleaca !

    RăspundețiȘtergere
  14. CE PLM, ca sari contorul de 820 ! De mii ! Asea, pe nevazutelea !
    Spre milion, inainte mars !

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai putem folosi o multitudine de prescurtari si sintagme de astea, cum ar hi:
    -TE FIG
    -SA-MI BP
    -'TE-N PM
    -SUGI P, etc !

    Cine-i tare curios si dornic, isi poate imbogati bagajele de cunostinte, intrand pe 123Urban !

    RăspundețiȘtergere
  16. Se duse dreaq si sectembre ! Inca oleaca si se duse si anul !
    Are dreptate Burcubista ca suntem niste trecatori prin lume !
    Da' las', ca 2014 vine cu alegeri, cu fotbal mondial...Nu ne plictisim !

    RăspundețiȘtergere
  17. ..daa da ..,,neinregimentat""...sic!!

    RăspundețiȘtergere
  18. PMT si Cezarila ce aveti cu holtenii belileati pula de aurolaci jegosi cacaciosi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. belileati? Boooei, mai desparte-le!

      Ștergere
    2. Ce sa desparta dobitocul asta ,este ametit,abia a iesit cu nasul din aburii imputzitei de pizda al muma-si.

      Ștergere
  19. Uai, daci ploua aciulea, in Miticia, pe Dealu' Spirei !
    Si-i si frig a dreaq, ca-n Bacovia !
    Ce bine-i de Domnu Don Curdileu ca poa sa mai bage cate-o vodca, doua-n matz !
    Ia-n sa bag si eo un ceai de coada calulu', amestecat cu pizda tigancii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miticilor, sa va ploua, tu-va-n git de maidanezi!
      Sa-l footem in cur pe dulaul de Cezar Maimukles, cu bucati de sula cit mineca cojocului lui Terente.
      PS. Tu-va-n gura de mitici, mitilici si neamuri de bolsevici!

      Ștergere
  20. Pula dimineata(chiar ca-i o pula)

    Oaiii ce ploua!
    Ce melancolie
    Vreme de betie....hac!

    RăspundețiȘtergere
  21. Neatza Buna la Zoo + 9, pace voua, iar pe la 2, Cezar sa-mi traga pelerina pe oaua!

    RăspundețiȘtergere
  22. 01.octombrie 2013. UPDATE. 40 de cutremure in Galati in 7 zile. Explicatia unui fenomen care a scos oamenii in strada de frica [.......]

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri