Google Translate

luni, 2 septembrie 2013

Supus presiunilor, Victor Ponta îşi schimbă atitudinea. "Votul meu de deputat va fi împotrivă", a precizat Premierul! Cameleonismul politic şi Roşia Montană. Parlamentul va decide!


Analiză de ştiri.
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, că el personal, în calitate de deputat, va vota împotriva proiectului Roşia Montană, adăugând că este important ca toate argumentele pro şi contra acestui proiect să fie discutate în Parlament.

Cum s-a ajuns la această poziţie a premierului Ponta? Vă invităm să ne aducem aminte câteva evenimente şi declaraţii importante ale premierului si altor jucători politici.

Ponta promitea în campania electorală respingerea proiectului Roşia Montană

Una din cele 15 promisiuni electorale principale ale USL, respectiv promisiunea cu numărul 8, preciza clar: ”Respingerea proiectului Roşia Montană, cu evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice”.

Poziţia acestuia era întărită la vreme respectivă şi de soţia acestuia, europarlamentarul Daciana Sîrbu. "O să mă leg cu lanţuri dacă vorbim de Roşia Montană, unde sunt absolut convinsă că e greşit dacă se întâmplă". Aceasta a adăugat că "putem compara Roşia Montană cu o casă închiriată - vom primi o chirie infimă, dar chiriaşii vor pleca la final cu tot cu mobilă, cu parchetul, cu comoara din casă şi ne vor lasa în urmă o bombă”.

Ponta îşi încalcă promisiunea. Guvernul aprobă proiectul

La nici măcar un an de la această promisiune electorală asumată prin programul de guvernare, Guvernul a decis marţi să aprobe proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din Roşia Montană. După ce a trecut de Guvern, proiectul intră acum în circuitul parlamentar şi necesită, aviz, raport şi vot final în fiecare dintre cele două camere legislative urmând ca, ulterior, să meargă la promulgare.

Fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a precizat joi că decizia politică în privinţa începerii exploatării minereurilor de la Roşia Montană a fost luată din momentul în care proiectul de lege a fost adoptat în şedinţa de guvern.

Ponta faţă în faţa cu opoziţia

Liderul UDMR Laszlo Borbely a explicat că proiectul de lege nu dă un răspuns clar în privinţa protejării mediului şi nici referitor la importanţa naţională a investiţiei.

”De fapt, sunt două probleme la care proiectul de lege nu dă răspuns. Este fundamentală problema mediului şi ceea ce ţine de legislaţia de mediu. Eu nu cred că putem să rupem partea economică de partea de mediu. Şi eu nu sunt convins, şi nu am fost convins nici în perioada în care eram ministru, că această investiţie nu dăunează mediului”, a precizat Borbely.

“Vine o firmă privată, investeşte, are criteriile sale. Nu ştiu cum poate fi această investiţie considerată de interes public şi de interes naţional în aceste condiţii. Probabil în Parlament vom discuta şi vom pune aceste întrebări”, a adăugat liderul UDMR.

Remus Cernea, preşedintele Partidului Verde critica decizia lui Ponta: ”Este regretabil că Guvernul vine cu un astfel de proiect de lege întrucât acesta în esenţă suspendă statul de drept. De ce? Practic structura întregului proiect vizează eliminarea tuturor barierelor legislative împotriva proiectului minier pe baza de cianuri de la Roşia Montană. Aşadar, toate acele legi care împiedicau proiectul de la Roşia Montană, acum vor fi modificate, sau suspendate, pentru a se permite iniţierea acelui proiect cu impact devastator asupra mediului. Această iniţiativă a Guvernului sper să se lovească de un refuz al Parlamentului, sper ca Parlamentul să aibe înţelepciunea să refuze, să respingă o astfel de iniţiativă”.

”Asistăm la o avalanşă de decizii care sunt îndreptate acum împotriva mediului, fie că e vorba de Roşia Montană, fie că e vorba de gazele de şist, fie că e vorba de ariile protejate, fie că e vorba de legea aceea votată în Parlament privind cultivarea organismelor modificate genetic în ariile protejate”, a declarat Remus Cernea pentru Epoch Times.

Nici din interiorul USL criticile nu s-au lăsat aşteptate prea mult

"Aşa cum a anunţat că va face Daciana Sîrbu, soţia lui Ponta, aşa voi face şi eu. Prefer să stau în lanţuri decât să accept aşa ceva. Am citat spusele ei şi voi proceda la fel, asta e atitudinea mea de parlamentar", a declarat vineri senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu pentru Ziare.com, adăugând că sunt "destul de mulţi" parlamentari USL care se opun proiectului.

Întrebat cum comentează schimbarea de atitudine a lui Victor Ponta privind proiectul de la Roşia Montană, Roşca Stănescu a precizat că acesta "ar trebui să ne prezinte şi nouă argumentele".

Senatorul PSD Gabriela Creţu a declarat că nu are de gând să voteze un astfel de proiect, subliniind că acesta nu ar trebui votat prin lege specială.

"Proiectul va fi trimis Parlamentului, nu înseamnă că a şi trecut. E clar, există poziţii distincte şi în grupul politic al PSD, şi în USL, şi în Parlament. Dacă proiectul este cel care circulă, nu voi vota un asemenea proiect, nu atât din cauza cianurilor, cât pentru că nu cred că e corect să votăm legi speciale pentru situaţii speciale, legea e aceeaşi pentru toţi”, a precizat senatorul PSD.

În opinia ei, unii parlamentari sunt contra proiectului dar nu îndrăznesc să-şi exprime punctul de vedere.

”În politica noastră nu există obiceiul de a te exprima public când eşti contra curentului, dar bănuiesc că numărul opiniilor împotriva exploatării sunt mai numeroase decât cele expuse", a adăugat aceasta.

Supus presiunilor, Ponta îşi schimbă atitudinea

"E un singur proiect în această toamnă asupra căruia realmente eu nu o să cer şi chiar o să rog liderii de grup să nu avem o decizie a grupului. Realmente fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi", a precizat vineri Victor Ponta.

"E un proiect extrem de controversat, nici eu nu sunt convins de el, mă refer la Roşia Montană. Mă gândeam însă că tocmai un proiect atât de controversat nu poate fi decis de Guvern, ci poate fi decis doar de către cei care îi reprezintă pe toţi cetăţenii României, şi aceia sunteţi numai dumneavoastră", a concluzionat premierul Ponta.

La numai o zi de la aceste declaraţii, Victor Ponta ajunge chiar să voteze contra proiectului respectându-şi astfel promisiunea din campania electorală. Victor Ponta a motivat trimiterea proiectului în Parlament prin faptul că această instituţie este cel mai transparent for în care se pot dezbate şi se pot lua în considerare toate argumentele pro şi contra exploatării de la Roşia Montană.

Întrebat despre faptul că susţinea, în trecut, respingerea acestui proiect şi amintindui-se şi de declaraţiile soţiei sale, Daciana Sîrbu, VV Ponta a replicat: "Eu voi vota împotrivă, pe considerentele pe care le-am spus".

"Votul meu de deputat va fi împotrivă", a reiterat premierul.

Astfel, după ce proiectul a fost aprobat de Guvern, decizia politică fiind practic luată în acest sens, Victor Ponta iese din ecuaţie şi lasă responsabilitatea celorlalţi.
Sursa:
http://ro.stiri.yahoo.com/cameleonismul-politic-%C5%9Fi-ro%C5%9Fia-montan%C4%83-081810666.html

Citește și
Victor Bostinaru despre proiectul Rosia Montana si impactul de mediu



Încărcat la 04.10.2011
Eurodeputatul Victor Bostinaru despre proiectul Rosia Montana in cadrul dezbaterilor petitiilor Fundatiei Culturale Rosia Montana si Ad Astra in Comisia pentru Petitii a Parlamentului European.

Sursa video: Parlamentul European
===========================
===================================================
Strict Secret Aurul României
Am putea fi una dintre cele mai bogate țări din lume. Am putea fi prima din Europa în exploatarea aurului. Am putea să ne plătim de trei ori datoria către FMI. Dar n-o facem. De ce? E secret de stat. Reporterii nostri au aflat că, în timp ce oficialii români susțin că nu mai avem rezerve de aur, străinii fac descoperiri șocante. Firme occidentale au descoperit la noi metal prețios în valoare de zeci de miliarde de dolari, acolo unde statul român a închis minele, pe motiv că sunt secate. Sub ruinele fostelor companii de exploatare, devastate de hoți, sunt munți de aur pur. Cei care au lucrat în minierit, spun că îndustria a fost falimentată pentru că au existat înterese interne și externe.
VIDEO. Click here:
http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/strict-secret-aurul-romaniei-1.html

====================================================================

 










 
=================================
=================================================
===================================================================


Roumanie: manifestations contre un projet canadien de mine d'or
==================================

Plusieurs milliers de personnes manifestaient dimanche à Bucarest et dans plusieurs villes de Roumanie contre un projet canadien de mine d'or prévoyant d'utiliser de grandes quantités de cyanure dans un village de Transylvanie.
A Bucarest, plus de 3.000 manifestants ont sillonné le centre ville jusqu'au siège du gouvernement où ils ont scandé des slogans contre ce projet.
De retour place de l'Université, point de départ de leur manifestation, ils se sont assis sur la chaussée, bloquant en partie la circulation sur le principal axe routier de la capitale, ont constaté des journalistes de l'AFP. Un cordon de gendarmes leur faisait face.
"Nous ne voulons pas de cyanure, nous ne voulons pas de dictature" ou encore "Unis, nous sauverons Rosia Montana", scandaient les protestataires, dont de nombreux jeunes et des familles.
Ils étaient un millier à Cluj (nord-ouest) et des centaines à Timisoara (ouest), Alba Iulia (centre) et Iasi (nord-est), selon la gendarmerie et les médias locaux.
Les protestataires ont conspué les hommes politiques, du gouvernement et de l'opposition, accusés de favoriser ce projet contre l'avis de la population.


"Cette mine va détruire une zone très belle où on pourrait développer le tourisme", estime Ioana Frangulea, 20 ans, étudiante en horticulture à Bucarest.
Le gouvernement de centre gauche du Premier ministre Victor Ponta doit soumettre au parlement un projet de loi déclarant "d'intérêt national exceptionnel" l'exploitation minière voulue par la société canadienne Gabriel Resources dans le village de Rosia Montana (nord-ouest), en dépit de l'opposition des défenseurs de l'environnement et du patrimoine.
Ce texte prévoit entre autres de faciliter les expropriations.
"C'est la première fois qu'un projet de loi est fait seulement pour une compagnie", estime le sociologue Mircea Kivu, venu manifester.
"Beaucoup de manifestants ne sont pas ici seulement pour des raisons écologiques mais parce qu'ils ont l'impression d'avoir été trompés", a-t-il ajouté.
Lorsqu'elle était encore dans l'opposition, la coalition de centre gauche avait promis de bloquer le projet de mine d'or de Rosia Montana et l'exploration des gaz de schiste.


Mais depuis son arrivée au pouvoir en 2012, le gouvernement de centre gauche a donné des permis d'exploitation à Chevron pour les gaz de schiste et déclaré la mine d'or de Rosia Montana priorité nationale.
La société Gabriel Resources s'est réjouie du projet de loi "qui va accélérer le développement de la plus grande mine d'or d'Europe".
Gabriel Resources prévoit d'extraire, via sa filiale Rosia Montana Gold Corporation, 300 tonnes d'or et 1.600 tonnes d'argent.
Elle promet 900 emplois durant la phase d'exploitation qui durera 16 ans et d'importantes retombées économiques pour la région.
Le projet conduira à la destruction de quatre montagnes autour du village et endommagera une partie de galeries minières romaines uniques, mettent en garde les archéologues.
Il prévoit également l'utilisation d'une moyenne de 12.000 tonnes de cyanure par an.
AFP

36 de comentarii:

  1. Te-i-as in gitlej!!! Vor sa ne cianureze golanii. Mama lor de banditz sovietici!
    Hai libi!!!
    Cezarel la ora 2 sa ma pupe intre oua. Sa le mingaie usurel, pin' se scoala Viurel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Băsescu: Am primit nobilul titlu de bunic.
    Nepoţica e sănătoasă, deja a supt
    ====================
    Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la ieşirea din Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a născut o fetiţă, că este bucuros că a primit "nobilul titlu de bunic", iar nepoţica sa, despre care a spus, râzând, că seamănă cu el, este sănătoasă şi "deja a supt".

    Preşedintele a spus că este bucuros, împreună cu soţia sa, Maria, şi cu cealaltă fiică, Ioana.

    Băsescu a spus că naşterea a fost prematură, copilul fiind aşteptat peste trei săptămâni, dar doctorii au decis că este mai bine ca operaţia să aibă loc la acest moment.

    "Am primit nobilul titlu de bunic", a spus Băsescu, precizând că fiica sa, Elena, şi soţul acesteia, Bogdan, vor alege numele copilului.

    Întrebat dacă şi-a văzut nepoţica, Băsescu a răspuns: "E, cum să n-o văd, am ţinut-o şi în braţe".

    El a adăugat că sentimentul este extraordinar, precizând că nepoţica a primit la naştere nota 9.

    Întrebat cu cine seamănă copilul, Băsescu a răspuns: "Cu mine, sigur. Se vede, că s-a şi grăbit să iasă".
    ==============================
    Urez multa sanatate, noroc si fericire fetitei, mamei,tuturor!
    "Ursitoarele sa-ti puna, 'Colo sus o vorba buna:
    Sa cresti mare, sanatoasa, Sa fi buna si frumoasa."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciocu' mic, ca ma saturai cat cacat or mancat istia la teveuri !

      Numai aciulea imi mai lipsea ca sa "aflu", a jde mia oara, ca aia mica "deja a supt" ! Ce ? Inca nu ne-a spus buni, da' aflam noi, peste cativa anisiori, ce sugea !

      Ștergere
    2. @ PMT - un coment de nota 10 !

      Ștergere
  3. Ai the pula me, iar e luni !

    AMR 29 !
    Hai liberareeee !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numa sa nu zica Ponta ...pula ..pula ...pulaaaaaa

      Ștergere
  4. Proiectul "Rosia Mortala", un alt proiect de succesuri, marka Rromanistan !

    Ca si magistralele proiecte cu miile de km de autostrazi ! Pe hartie, desigur ! Sau, ca si proiectul cu privatizarea, de succesuri, a lu' Oltchim, etc !

    Stiti si voi, si altele succesuri de astea ! Precum disparitia integrala a flotei comerciale, de parca s-ar hi mutat triunghiul Bermudelor la Constanta-n Port !

    Na, zic si eu asea, ca abea numa ce m-a trezit si m-am sculat !

    Poate gresesc. Daca-i asea, sa inceapa imediat exploatarea la Rosia Mortala, impreuna cu Gazele de Sesti !
    Poate prind si eo un sezon-doua de tratament la cianuri !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare, merci beaucoup ca m-ai sarutat pe oaua. Pe oaua si pe Viurel, de s-a mai sculat si el. Ca dormea in berneveci de frica zilelor reci, dar acu e mai vioi si te-asteapta muei baiete sa-i dai pilea inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai frate, iar o lua in freza Cezar MuciCiacios:

    "Balcifer sau Maria Tereza says:
    Septembrie 1, 2013 at 5:35 pm

    Comentariu oprit de la publicare

    Acesta este ultimul avertisment.

    Va rugam sa va reyumati la a folosi doar un pseudonim in cayul dvs Balcifer sau Maria Tereza."
    --------------------------------------------
    Bai Cezarika puta mika, stai dreq aciulea linistit si nu ne mai fa de ris pe alte bloage!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne feri ! Nu degeaba-i "Prostul satului-idiotul netului", Petrea-Cezarica Puta Mica Muci pe Fata, ista al nost' !
      Uai, zici ca-i serjentu' Bula, de nu vrea sa inteleaga, si gata ! L-or bunghit toti si, pe unde-l miroase, jiap o muie !

      Uai pretine, nu mai umbla langa prin sat, ca te rade fetele !

      Ștergere
  8. Al dreak Plano x ... ce tare combate ! Schimbarea la fata .........

    RăspundețiȘtergere
  9. Uai ce stire!!!
    "Aia mica a supt..."
    Sa va zic io stire...Cezar mi-a zupt-o!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. .....TE-NGURA DE GUVERN PROST ! DAI BANI LA,, RESAPATII " LU PESTE, SA AIBE PENSII DE MII DE LEI (fara sa-i merite desigur! doar pentru ca s-au umflat in ultima luna ca niste capuse !!) ....DA , PULA ABONAMENTE PENTRU COPCHII PENTRU CA SA MEARGA LA SCOALA !!



      Anonim30 august 2013, 11:57
      GATA O INCEPUT TAVALUGUL !! 85 % dintre cadrele meletare NU mai voteaza USL - ..te -ngura de guvern prost!

      care te așteptai să aiba o gândire deschisă, ei .. mai rău ca la comuniști”.

      80% din Constanța nu mai votează USL
      Primarul Radu Mazăre subliniază că nu i s-a spus că atunci când va ajunge USL la putere o să oblige toți românii să facă declarație de avere. Radu Mazăre a precizat: “Nu am discutat așa ceva în campania trecută că dacă discutam poate nu îi mai susțineam”. El precizează că “dacă se aprobă o astfel de măsură, vă spun că 80% din Constanța, despre ea cunosc, nu mai votează acest USL la președentie care adoptă o astfel de măsură”.

      Ștergere
  10. Ce mai stie el si Burcubista Per Scorilo, ista al nost, sa imbine utilul cu placutul !
    Adica, cum ar veni, sus de tot, ne aminteste despre aurul muntilor inca nescormonit, iar oleaca mai gios ne incanta auzul cu si despre placerea de a suge!

    Ci fain, ci mirobolant ! Nici nush pe ce sobect sa ma focusez !

    Pana m-oi hotara, cred c-am sa-i administrez o muie idiotului de Petrea-Cezarika Cel fara de Tab si cu Muci pe Fata, ca numa idiotenii vomita !

    Baremi, betivanul ala de Curdileu ot Birtolomeu, da si fuge ! Nu sta ca boul, sa-i umple muia de cacat, fistecine labasar !

    RăspundețiȘtergere
  11. Muei, astazi se intorc la ,,munca'' shparlamentarii rromani.
    ,,Avem carne''!

    RăspundețiȘtergere
  12. Astazi avem program ..nhaspha !
    Ni tortioneaza pi la genitalii ..doi militieni ...SPERMT + Toarsa plotoner !
    Nici nu stiu daca ne vom alegi cu un amarat de..ejaculat precocii.....

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar imi era ,,dor'' de moaca ,,domnului'' kanacheu si de titele ,,doamnei'' deputat de Rroman. Incep evolutiile la trapez, iar in pauze vor fi clovnii.

    RăspundețiȘtergere
  14. SPERMT...nu uita ..destul in curul lu 'catelu sa fie si el ferice!!

    RăspundețiȘtergere
  15. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP, SA TI-O DEA MUIEKA LA CIOK!
    SA TI-O DAU DE DIMINEATZA CIND MINCI MUCII CU DULCEATZA, SA NU TI SE FACA GREATZA.

    RăspundețiȘtergere
  16. Uai, numa ce ma intorsei de la SC IKEA RROManika SeReLe, de la Baneasa, cu baba iasta nebuna a me, care, de cand o fo la vichinji, nu se mai poate caca linistita, daca n-are si ea scobitori de alea nordice, in casa ! Ca sa-si scobeasca placa, to-n gura de hoscaita dreaq !

    Da asta nu-i nika !
    Cand trecui cu masina, proprietate personala, prin fata Casii Scanteii (ori Casa Presei de Cacat, cum ii zice acusica), sa rup covrigul de la volan, cu stanga, si sa-mi trag una-n muie, cu maneta de viteze, cu dreapta !
    Noroc cu zbarcita aiasta urata si paroasa a ne, care pe faza, o si tras frana de mana, pana in tavan ! Si ne opriram, egsact, in fata fostei statuie a lu Lenin, ce-o luat muie, dupa lovitura de stat din dec 89, de l-or trimis la topit !

    Sa mor ce vazui, sus pe soclu !

    Doi caini, decupati din placaj OSB de 2,2 grosime, din rasa Bandog, iereau asezati CUR in CUR, egsact pe nijlocu' soclului !
    Unul vopsit cu rosu, cu capul inspre ROMEXPO, iar celalalt cu albastru, cu muia spre Otopeni !

    De ce stateau ei cur in cur ? Pai pentru ca, dupa cum ne-o explicat zbarcita me, cica al albastru i-a tras-o la buci la aia rosie si, dupa spermezare, i s-o bulbucat capul pulii, de-o ramas captivus pizdis !

    Iar pe soclul ala de fro 3 metri h, cineva o zmangalit, cu sprei, RUSINE !

    Sa-mi trag secsu daca nu suntem pierduti, definitiv !

    Aiasta imagine o vezi la intrarea in capitala RROManistanului, de pe cea mai importanta "poarta" de acces ! Doua potai decupate din carton, ramase imbarligate !
    Tara plina de prostani !

    Uai, imi pare rau ca n-am avut aparatul de foto, ca va trimeteam laiv o imagine ! Iar cu telefonul nu pot face poze, ca-i o Nokia din 2001. Iar baba n-are, ca nu-i trebo !

    Doamne feri ! Am mai vazut idiotenii prin colonia aiasta de Rromanica, insa ca la idiotii istia de mitici...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: uai, nu glumesc ! Care veniti in capitala, zilele astea, sa trageti cu ochiul cand faceti giratoriul de la Scanteii !

      Parerea mea este ca, soclul ala pe care o fo Lenin, e disproportionat de mare pentru cele doua potai futacioase !

      Mai bine le-ar muta pe soclul statuii din fata Scoalei de Rezbel, alias Academia Militara, devenita apoi AMG, reintitulata AISM, impopotonata ulterior UNAP si desavarsita ca "Fabrica de Doctori in Stiinte Militare" !

      Uai, da daca "statuia" aia cu potaile, o hi fost dedicata in cinstea blogulu' lu' LUPUSH PULAno ics, intitulat "La doi maidaneji"?

      Ștergere
    2. Buei tara de kkt...Ete numai la Cezarika gogoneatzaa muci pe fatza...Vai de sulile noastre. Pai daca asta, cdt. B GAZ, specializarea gogonele, dat afara c-o cisman-n cur la 47 ani are pretentii la contributivitate, pai ce sa mai zici de altii.

      Ștergere
    3. Pese: parerea me ie ca, mai bine si mai fain ierea daca, pe soclu' unde-o stat Lenin, il puneau, oleaca mumificat, pe Petrea-Cezarica, calare pe un TAB si cu o gramada de muci pe fata, ca si cum ar hi fost el egsact in aplicatia din boschetii de la Giarmata, inainte de asi rataci tehnica de lupta, in dosul pietii !

      Iar pe soclu, supt Petrea-Cezarus Muci pe Bot, ar hi treboit sapat, cu dalta si-un ciocan, "Aciulea strajuieste prostanul satului si idiotul netului, cel fara de IC+SM , de si-o pierdut TABul"!

      Ștergere
    4. 15 zero 3: corect ! Iar stanga-dreapta statuii, sa hie cate o galeata, de plastic, plina cu gogonele, adunate de Petrea Muci pe Fata de la Batalionul de Elita Gheaze 123 Cules Gogonele !

      Ștergere
  17. Pese: iar pentru Rebus Cernea, sefu de la Partida Verzilor, jos cu casketa !
    Tine el, oleaca, cu gheii si homalaii ce se fut in cur, alde Petrea-Cezarica Muci pe Fata, cel fara de TAB si dezmostenit de IC+SM, insa se implica in disperare in deranjurile astea cu Rosia Mortala, ori Gazilii de Sesty !

    RăspundețiȘtergere
  18. Va pupa mosiu !
    Si muie de 5***** !

    Pe Prima teve a-nceput "Dragul de Reimond", ce nu-mi poate scapa ! Chiar de-l vad a enspea oara ! Ca si pe MASH !

    RăspundețiȘtergere
  19. SPERMT-- nenorocit de melitian tortionist la secxe....vezi ca ai uitat sa duci mancare la haita si mancara un copchil! Ai decalotat pula ...sa te vaz meletianule pe unde scoti camesa!!

    RăspundețiȘtergere
  20. ,,- Vor fi audiate mai multe persoane din blocurile din jurul Parcului, care obisnuiau sa hraneasca maidanezii; Una din aceste persoane a declarat ” am fost in concediu si nu le-am mai dat de mancare vreo 10 zile, asa ca probabil le era foame rau, saracii…” ...asta nu poate fi altul decat melitianul SPERMT

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Czare, sa ni-l scarpini in cap pe Viurelu ala rosu si chelu, iar Maria Tereza sa-i linga freza.
      Hai Liberare!!!
      Cezare sa-ti faca USL+PDL, baie-n bazinul de cianurare...

      Ștergere
    2. Nu ..nu proasto...eu cu cocoseii de aur ...tu cu baita pe la blanita sa moara ..lateii de ciuda!!!

      Ștergere
  21. @h'Anonime 19.38
    Sa-mi sugeti cocoselul tu si neamul tau di fimei pana va iese "pasta"pe nas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai asta cu muci la qur...sa ne kkm pe teapa ta cind o tii in mina.

      Ștergere
  22. Descoperă România
    ===================
    Câteva informaţii pentru cei care nu prea înţeleg cazul Roşia Montană:
    1. Proiectul RMGC este unul dintre cele mai mari proiecte de exploatare auriferă din lume, iar riscurile nu sunt comparabile cu nici un alt exemplu de exploatare de acest gen;
    2. În toate ţările UE, adică în toată industria minieră din Europa, se utilizează aprox 1000 tone de cianuri, iar la Roşia Montană se doreşte utilizarea a 13.000 tone de cianuri pe an;
    3. Proiectul va duce la escavarea a 500 milioane tone de steril în urma utilizării cianurilor;
    4. Intervenţia se va face pe un perimetru de 1258 hectare, se vor rade efectiv 4 munţi şi se va săpa pe o adâncime de 400 de metri creându-se un crater gigantic vizibil şi de pe lună de aprox 8 km diametru;
    5. Vom râmâne pentru totdeauna cu un lac de cianuri - 215 milioane de metri cubi cianuri şi un baraj ce trebuie să reziste pentru eternitate. Pentru mentenanţă şi operaţiunile de supraveghere ale acestui baraj RMGC oferă 150 milioane euro, în condiţiile în care Agenţia de Mediu a SUA a evaluat mentenanţa la 2.6 miliarde dolari.

    Exploatarea se face la suprafaţă şi nu în galerii cum s-a făcut până acum în România. Astfel se aduc mari prejudicii mediului şi comunităţii, adică se distrug aproape complet.
    Se foloseşte tehnologia pe bază de cianuri pentru că este cea mai ieftină, dar sunt şi alte tehnologii mai scumpe, dar care nu aduc asemenea prejudicii mediului. Logic, pentru că o firmă se gândeşte doar la profit şi doreşte ca cheltuilile să fie cât mai mici.

    Ce oferă RMGC?
    - câteva sute de locuri de muncă pe o perioadă determinată şi foarte puţine pentru localnici;
    - o redevenţă de 6% oferită statului român;
    De ce aş susţine un asemenea proiect?

    Deci...ce rost au cateva sute de joburi pentru 14 ani, cand dupa aia in RM va fi un peisaj dezolant, un iaz de cateva sute de hectare de steril cu cianuri care se vor infiltra in rauri, panza freatica si sol, cand cateva sate cu tot cu biserici si cimitire vor fi ingropate in iaz, nemaipunand la socoteala faptul ca galeriile romane vor fi inchise.( Mine de 1900 de ani ce ar trebui sa fie sit UNESCO)? E normal ca o generatie sa isi vanda tot aurul pe numai 6% redevente? Si nu e vorba doar de aur ci si de argint, de uraniu de wolfram si multe alte metale rare. Cine ne permite noua ca generatie sa exploatam tot aurul ... macar daca ar fi pentru noi, nu pentru canadieni) in 14 ani si sa nu lasam nimic generatiilor viitoare ? Oamenii de acolo au fost siliti de guvern sa accepte ca zona sa fie mono-industriala tocmai ca sa li se bage proiectul de minerit pe gat. Mineritul in RM se va face cu utilaje performante, nu cu tarnacopul, si pentru a manipula acest fel de utilaje trebuie oameni cu pregatire, si acea zona defavorizata nu ii are. Deci sa nu se mai minta singuri - nu ii angajeaza nimeni sau chiar daca ii angajeaza va fi doar pentru o perioada limitata in perioada de constructive a uzinei. Dupa va fi aceeasi saracie, insa cu o poluare inimaginabila, peisaj dezolant, comunitati dezradacinate si fara resurse natural. Cauta si informeaza-te de pe net si o sa vezi ca tot ce inseamna minerit de suprafata nu aduce decat catastrofa locuitorilor. Intereseaza-te de cazul Minei de aur din Valle de Siria, din Honduras, unde marea majoritate a locuitorilor din zona miniera, s-au imbolnavit in timpul exploatarii de silicoza si cianuroza, boli ale pielii si ale organelor interne foarte urate. Vezi cum nu au mai avut apa potabila, cum le-au murit vitele, cum in afara de boli au suferit avorturi din cauza cianurilor din apa.

    Poate acum veti intelege de ce nu trebuie sustinut acest proiect ...

    Sursa : @Liliana Levinta

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri