Google Translate

luni, 9 septembrie 2013

Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana este inchis. Protestele si-au atins scopul. In mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces


Premierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana "este inchis" si ca protestele de strada si-au atins scopul. Victor Ponta a precizat, vizibil suparat, ca nu a existat in USL o discutie despre respingerea acestui proiect, "dar s-au antepronuntat liderii".

Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se "asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera". Anuntul premierului vine la o ora dupa ce Crin Antonescu a declarat sa se opune proiectului. Sedinta birourilor permanente ale Senatului si Camerei pentru infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana, programata pentru luni, a fost anulata dupa declaratiile celor doi lideri USL.

UPDATE 14:50: Primul ministru, intrebat daca a avut o discutie cu Crin Antonescu: "Nu, nu am apucat. Partea de dezavantaje: era o investitie pe care statul roman nu o poate face. Trebuiau investiti la inceput 1,5 miliarde, bani pe care statul roman nu ii are. Poate peste 5 ani, peste 6 ani sa ii avem sa ii investim noi. Pana la urma Parlamentul de-aia e Parlament. Cei de la Rosia Montana, din 1998 dar mai ales din 2005 de cand e Traian Basescu presedinte au avut promisiuni ferme ca proiectul se va face. Cu siguranta vor cere despagubiri, nu stiu cat. Tinand cont de faptul ca exista o majoritate parlamentara impotriva, proiectul se va respinge. Probabil ca o sa platim toti si cred ca e corect sa spunem acest lucru. Banii publici sunt tot de la cetatenii acestei tari. E o procedura intreaga, de 10 ani de zile, pe care sigur ca era mai bine sa o inchidem din timp."
----------------------------------
UPDATE 14:48: Victor Ponta: "Nu vrem sa prostim oamenii, la 11:00 sa anunta ca sustinem si la 1:00 sa nu mai sustinem proiectul. (...) Domnul Blaga si Antonescu au spus dinainte ca sunt contra. Atunci trebuie sa intram rapid la Senat - sigur, pe procedura normala, la comisii. O decizie pe un proiect atat de controversat trebuie luat de institutia suprema a tarii - de aceea am trimis proiectul la Parlament. Sa discute cu proiectul de lege pe masa. Din moment ce nu exista sprijin parlamentar, nu are rost sa tinem oamenii incurcati. Intra la Senat, se respinde, intra in procedura de urgenta si la Camera."
-----------------------------------
UPDATE 14.37: Victor Ponta a declarat ulterior ca vor exista cereri de despagubiri din partea companiei de la Rosia Montana, dar "in mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces". "Eu nu stiu cit vor cere despagubiri, dar probabil ca vor cere. La PSD fiecare voteaza cum crede de cuviinta".
-----------------------------------

Declaratiile acordate de prim ministru ziaristilor aflati la Parlament vin la cateva ore dupa ce Crin Antonescu, co-presedinte al USL, a anuntat ca se opune proiectului Rosia Montana.

"Am vazut declaratia (lui Crin Antonescu, n.r.), cred practic ca in acest moment proiectul este inchis", in conditiile in care si Vasile Blaga, liderul PDL, s-a pronuntat impotriva si "nici in PSD nu eram foarte clar intr-o directie sau in alta".

Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se "asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera".

Victor Ponta a avertizat insa ca "in mod cert vor exista procese" cu investitorii de la Rosia Montana: "Nu vreau ca eu personal sau alti ministri sa fim acuzati de subminarea economiei nationale. Vreau ca Parlamentul sa decida".

Intrebat daca liderul PNL, Crin Antonescu, s-a consultat cu el inainte de a anunta public ca se opune proiectului Rosia Montana, Ponta a raspuns: "Nu, nu ne-a consultat".

"Sunt convins ca presedintele senatului va lua toate masurile, initiem rapid ... In momentul in care e clar majoritatea impotriva, nu mai are rost sa lungim lucrurile. Este foarte clar ca acum decizia a e luata si haideti atunci la Senat sa inchidem cat mai repede proiectul. Senatul in procedura de urgenta sa respinga proiectul, il trimite la Camera (Deputatilor), il respinge si Camera si cu asta basta", a subliniat el.


Sursa:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15543335-victor-ponta-proiectul-rosia-montana-este-inchis-protestele-atins-scopul.htm
============================
===============================================
================================================================


Sursa:
https://www.facebook.com/vburcu
================================================================
=======================================================
===================================

80 de comentarii:

  1. Mare suparare, mare, ca romanii nu vor sa minciasca la Rosia.
    Sa lasam mostenire nepotilor doar datoriile lui chiorete, o borta mare cu chimicale imposibil de neutralizat si imparatii regilor faraonilor!
    Restul, tot ce valoreaza cit datoriile Europei, sa mearga repejor afara, la criminalii economici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai sa-mi trag ..o M pipula...iar a nimerit-o Cezar!!

      Ștergere
  2. "Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana este inchis. Protestele si-au atins scopul. In mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces"

    Sa-mi bag pula!! guvernu' asta mai raspunde de ceva sau sunt voyeuristi?

    Pai cine pula mea a semnat proiectul de lege in calitate de prim-ministru,Burcule? cine l-a semnat????
    si apoi cine a zis? In calitate de deputat voi vota impotriva proiectului(citat din Ponta)

    Burcule vezi ca esti deosebit de "neinregimentat":):)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, tu nu esti intreg la capuletele tau!
      Pai ce vina am eu nana cu ce fac astia sau altii la Guvernare???
      Am eu vreo functie??? Pot face eu ceva??? Buey, revino-ti in fire!

      Ștergere
    2. "Buey tu faci PROPAGANDA buey"

      Ștergere
  3. PS2 O sa vedem cine raspunde la curtea internationala de la Paris.....in mod sigur de platit va plati pulimea nu ponta si nici daciana sarbu aia care se lega cu lanturi acum un an....de pula mea:)

    RăspundețiȘtergere
  4. ....curtea internationala de arbitraj
    minte ponta si cand respira fraierilor!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Victor Tonta = CurLandezul
    Tot un beuf si-o belea...
    Cezar maimukles = Viurelu motanelu rahatelu...

    RăspundețiȘtergere
  6. Proiectul de lege specială pentru Roşia Montană scoate în evidenţă tocmai acest lucru: legile pe care proiectul minier le încalcă ! Aşadar, extrem de important:** doar dacă proiectul de lege specială va fi aprobat de Parlament,** statul român riscă să plătească despăgubirile de care vorbeşte Victor Ponta.
    Este clar D.C.....Ti-a ieftinit painea -te-ngura! Poti filtra mai mult ..medicinal !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VoxPublica a ziscele de mai sus !

      "Nici eu, nici PNL nu a încheiat niciun fel de înţelegere cu niciun fel de firmă, cu niciun fel de grup de afaceri, nici cu ei, nici cu electoratul României, nici cu altcineva. Cred că avem libertatea să ne pronunţăm în Parlament într-un fel sau altul şi nu văd niciun fel de legătură între opţiunea noastră şi sumele înspăimântătoare de care vorbiţi. Nu am discutat cu premierul, nu ştiu despre ce despăgubiri este vorba. Faţă de cine are statul român obligaţii, eu nu prea înţeleg, de când până când statul român are obligaţii. Dacă statul român avea obligaţii, ce mai discutăm noi la Parlament. Eu nu ştiu despre obligaţiile statului român. Eu nu am angajat în nicio calitate statul român în nişte obligaţii încât astfel astăzi să-mi povestească cineva mie despre daune", a fost răspunsul lui Antonescu faţă de eventualele despăgubiri pe care ar urma să le plătească statul român ca urmare a nerealizării exploatării de la Roşia Montană.
      E CLAR PENTRU TOATE DOBITOACELE ! CINE S_A JUCAT DE_A STATUL ROMAN" sa plateasca!!

      Ștergere
  7. @anus 20:05 zis si Cezar MuciCiacios:
    Uai sula, sa plateasca toti, inclusiv gamela ala al tau de Huoprea din al carui partid faci parte, uai porcarete!

    RăspundețiȘtergere
  8. Balcifer says:
    Septembrie 7, 2013 at 11:18 am

    Mai lasati-o ! In 1974 erau doua si BUNE ! Breaza (de exceptie) si Campu -Lung !
    Cum este posibil ca un absolvent de LM sa ajunga la scoli de Maistrii si subofiteri ?
    Este o ….jignire si-o ..nedreptate !
    Reply

    subofiteru' provenit din LM says:
    Septembrie 7, 2013 at 5:35 pm

    E chiar atat de umilitor si jignitor sa fii subofiter sau maistru militar cu LM-ul?
    “Media examenului de bacalaureat a fost 8,42.”
    Apropos, tu ce medie ai avut la BAC? Asta daca l-ai avut vreodata?
    In ce armata de pe planeta asta se mai pune problema asa?
    Cred ca ai o problema de atitudine.
    _______________________________
    E umilitor draga, ca aprecierea ti-o face unu' de-a fost porcar, pierzator de tehnica din dotare si cdt. Batalion gogonele, suge-mi-ar maslinele mele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Gogonica a facut liceul agricol, sectia infanterie legumicola .

    RăspundețiȘtergere

  10. ..si pana se hotaraste Admin ..sa ne spuna ..adevarul despre Rovana !..o urare pt. Maria ..ca tot se iteste cu bucile goale prin fata matarangilor ..SCULATE !
    Ja..ja...
    Marie de ziua Ta ,
    Marie ,Marie,
    Ti-am trimis o ..Viureaaa,
    Mai draga Marie !
    Viurel si Viorea ,
    Marie ,Marie ,
    Si cu ea urarea meaaaa.
    Mai draga ,Marie !
    ....baga !
    Sa ti pup ?
    Putin ..facut !
    Ti trag in pula ,
    Apoi ti fut !!
    Daca esti ..bine spalata ,
    La tate ..siliconata ,
    La buze mihsto ..rujata !!
    Sa nu put-a peste stricat ,
    In chiloti sa n-ai cacat!!
    Maaaai draha Marieeeee!*
    PS. Se serveste cu melodia ..originala ..hi..hi..etc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @anonim 21.01
      Mai pui de curva ,vad ca tu ai o traditie in familie,ai futut-o pe ma-ta ,apoi pe fii-ta in gura si apoi pe nora-ta in cur iar lui fiul tau i-ai supt pula.Acuma ti-ai trimis curvele familiei "la produs"ca voi impotentii abia mai sugeti ceva lichid blenoragic de pe la aurolaci.

      Ștergere
    2. 21.19 Mai tzarane analfabet du-te la supt ca tare esti prost!

      Ștergere
    3. Poate ai vrut sa zici 21.01 ca ala este prostul blogului!

      Ștergere
    4. Da ,ai dreptate ,m-a luat valul.Trag pula-n gura fetelor si femeilor din familia anonimului de la 21.01

      Ștergere
    5. Viurel...este tiganul bozgoroi...model ! L-au lasat toate ...si inima (sa nu-ti iasa stenturile pe nas boratule): si capul...observa toata lumea si nevasta ..care suge pula la broscani in Italia sa-i aduca boului pentru benzina la Vulvoi ..dupe ce i-a adus ..Vulvoiul!! Si toate taman acum cand era si el ..Hal 3-lea REX of RRROMANES ! Vai de capul lui ...nu-l bagati in seama !
      PT. Conformitate ...ALA de-l injuri tu fara motiv ..SCARBA!!

      Ștergere
  11. Balcifer says:
    Septembrie 8, 2013 at 1:29 pm
    ..IMI CER SCUZE ! Nu am fost inteles !
    Respect maistrii militari si subofiterii ..dar sustin ca nu este normal ca dupa ce ai absolvit un LM- INDIFERENT de medie …sa ajungi altundeva decat intr-o scoala de OFITERI !
    Maistrii si subofiterii …sunt mai mult orientati spre partea tehica ..deci ii normal sa fie recutati din scolile de meserii (profesionale ) si chiar din liceele civile !
    Daca au liceul si apoi o faculta de subingineri -ingineri ..le DAI IMEDIAT GRADUL DE OFITERI ! Cel putin asa era pe vremea mea !
    Da am LM-Breaza ! Sub nicio forma nu as fi urmat acest liceu daca aveam ..RISCUL de a ajunge apoi intro scoala de maistrii sau sub.
    INCA odata scuze pentru ca nu am fost mai explicit!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dl Barbu, ministrul liberal al Culturii, un băsist grețos?
    Scriitorul și profesorul Ioan Bocioacă, din Vălenii de Munte, m-a sunat de dimineață și m-a întrebat ce știu despre ministrul culturii. Mai nimic, zic, știu că-i liberal și-l deosebesc după o anume miopie, mai adâncă decât a multora dintre noi, ameliorată prin ochelari. E profesor, amănunt pe care ni-l amintește periodic, îl cheamă Barbu și vorbește coerent la televizor pe teme diverse. De ce mă întrebați? – încerc eu să dezleg misterul telefonului profesorului vălenar. Omul ăsta nu există, domnule. Nu e nicăieri și nu face nimic. O fi făcând, zic, dar nu știți dumneavoastră! În fiecare vară, Vălenii de Munte organizează Universitatea de vară Nicolae Iorga. E o manifestare de prestigiu care adună personalități culturale, scriitori, istorici, din țară și străinătate. Vârfuri. E o mare sărbătoare de spirit și istorie, nu doar a unei regiuni. Ministrul, aflu, cu toate că a fost rugat să vină, nu s-a arătat. O fi fost, zic, prins cu alte treburi.

    Uitasem telefonul matinal, când iată-mă în odaie cu ministrul Barbu, decupat în televizor, la nițel timp după ce șeful lui liberal, care l-a uns ministru, Crin Antonescu, anunțase ferm că nu susține proiectul Roșia Montana. Am aplaudat gestul curajos al liderului liberal, care a și declanșat o dărâmare a acestei vinderi pe nimic. Ce face, la scurt timp, ministrul liberal al culturii, dl Barbu, într-o intervenție publică? Un interminabil panegiric pentru proiectul vinderii aurului din Apuseni pe nimic. Turuie cifre, toate avantajoase pentru noi, știe redevențe și procente, a văzut un lac cu cianuri prin Europa în care înotau veseli păstrăvi care, nu numai că erau vii – cineva din platou încercase să-l trezească printr-o ironie, spunând că poate peștii erau împăiați! – dar se și înmulțeau. Părea că ministrul culturii, cuprins de un avânt euforic de neoprit, stătuse personal la coada peștilor când își turnau lapții fertili peste icre în minunăția valurilor unduioase de cianuri. Zadarnic a încercat realizatoarea să-l domolească. Ministrul, detronându-i pe cei de la finanțe și economie, știa ce purcoi de bani pierdem din impozitele pe salarii, din încasarea a 24 la sută TVA, din alte infinite avantaje care nu vor mai ploua peste noi dacă ne încăpățânăm să păstrăm aurul în munții de acasă.

    Da, domnule Bocioacă din Vălenii de Munte. Am aflat ce face ministrul culturii Barbu de nu e de văzut nicăieri: se ocupă de aurul de la Roșia Montana. Trebuie să scăpăm de acest aur. Doar astfel minerii își vor reface casele, iar în Apuseni păstrăvii vor înota veseli în cianuri. Dacă nu-l identificați pe ministrul pasionat de chimicale, revedeți filmul depunerii jurământului la Cotroceni. A fost unul acolo, singurul dintre toți miniștrii, care, ajungând în fața lui Traian Băsescu, a făcut o plecăciune atât de servilă, atât de cocoșată, atât de adâncă de își putea atinge cu nasul vârful propriilor pantofi. A lipsit nițel să-i frece cu mâneca încălțările arendașului din Deal și, mulțumit că fusese hirotonisit, să-i pupe mâna.
    Sursa: Dl Barbu, ministrul liberal al Culturii, un băsist grețos AM Press - Culisele intră în scenă

    RăspundețiȘtergere
  13. Resources s-au prăbuşit cu până 70%
    pe bursa din Toronto.
    .......................
    Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea şedinţei tranzacţionarea cu prudenţă, informează Mediafax.

    Titlurile Gabriel Resources au coborât la un minim de 0,43 dolari pe unitate, cu 70% mai jos decât cotaţia de deschidere.

    Ecaterina Andronescu: Proiectul Roşia Montană, posibil o speculaţie pe bursă. Ipoteza, susţinută şi de Renate Weber

    Ulterior, cotaţiile s-au întors până la 0,57 dolari pe acţiune, iar scăderea s-a limitat la 61,2%, la ora transmiterii acestei ştiri.

    Imediat după deschidere titlurile au urcat uşor la 1,11 dolari, pentru ca apoi să coboare brusc până la 0,45 dolari pe unitate.

    Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă a acestuia la Senat, apoi şi la Cameră, adăugând: "Şi cu asta, basta!".

    Ponta a spus că, având în vedere poziţiile exprimate de grupurile politice, soluţia în cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi şi la Camera Deputaţilor.

    Premierul a mai spus că în cazul proiectului Roşia Montană a dorit ca Guvernul să nu aibă o răspundere asupra acestuia, pentru a nu plăti despăgubiri, însă a precizat că "în mod sigur" compania canadiană va intenta un proces şi cel mai probabil se vor plăti despăgubiri.

    Anterior, preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni că el consideră că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut şi, în opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ualeii.... Parandaratu' scoate capu!
    Surse ProTV: Canadienii vor invoca acorduri clasificate in cazul Rosia Montana.
    Ce risca Romania.
    ==================================
    Victor Ponta a declarat ca exista acorduri si contracte semnate de Romania, pe baza carora canadienii vor putea cere despagubiri uriase statului roman.

    "Ordinul este legat de faptul ca cei de la Rosia Montana, ma rog, compania, din 1998, dar mai ales din 2005, de cand a venit Traian Basescu presedinte, au avut asigurari ferme din partea presedintelui ca proiectul se va face, si, sigur, exista contracte, exista avize, acum, daca nu se face, in mod cert vor cere despagubiri. Cat vor cere si ce se va intampla nu stiu sa va spun. Repet, banii publici sunt tot de la cetatenii acestei tari", a spus premierul Ponta.

    Prim-ministrul din acea perioada, Calin Popescu Tariceanu nu a raspuns la telefon pentru a oferi lamuriri.

    Saptamana trecuta insa premierul vorbea despre despagubiri uriase de cel putin doua miliarde de dolari. Imediat dupa anuntul de blocare a proiectului de exploatare miniera a aurului de la Rosia Montana, compania Gabriel Resources, a dat replica:

    "Gabriel incearca sa obtina rapid confirmari privind declaratiile facute si clarificari asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Rosia Montana. Daca propunerea legislativa este respinsa, compania va evalua toate variantele de actiune disponibile, inclusiv notificarea formala a intentiei de a initia un litigiu ca urmare a multiplelor incalcari ale tratatelor interntionale referitoare la investitii", a precizat Purtatorul de cuvant al GR, Bobby Morse.

    Cei de la Gabriel Resources vor sa-si recupereze investitiile facute in acest proiect in Romania. Ministrul Justititiei nu a raspuns daca statul e pregatita sa plateasca despagubiri firmei canadiene.

    "Oricine e nemultumit poate sa dea in judecata", a spus Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei.

    "Nu stiu daca o amenintare din partea actionarilor acestui proiect invocata de premierul Ponta sta in picioare pentru ca ar insemna ca orice investitor sa vina in Romania sa bata cu pumnul in masa si sa zica: Daca nu mi se aproba ceea ce cer megem la tribunal la Washington. Pana in acest moment Romania a castigat toate procesele de la tribunalul international comercial de la Washington ICSID", precizeaza insa Cristian Hostiuc, director editorial ZF.

    Surse oficiale din interiorul companiei canadiene au declarat pentru Stirile PROTV ca vor fi invocate contracte si acorduri clasificate si secretizate, prin care compania Gabriel Resources este indreptatita sa ceara daune.

    Deocamdata insa, anuntul de la Bucuresti a pornit o furtuna la bursa din Toronto, unde sunt tranzactionate actiunile Gabriel Resources. Intr-o singura zi actiunile au scazut la jumatate. La nivelul capitalului cotat la bursa, actionarii au pierdut o suma colosala de circa 300 de milioane de dolari.

    Sursa: Pro TV

    RăspundețiȘtergere
  15. LAS' CA-I BINE!!! LA GHERLA CU EI!!!
    +++++++++++++
    PS.
    CEZARIKA, INAINTE DE CULCARE
    SA-MI SUGI CE-TI PLACE MAI TARE
    SA IMI SUGI MAMA LINDIKU
    CA E DULCE CA SHORIKU
    SI-N FINAL UN HOP, HOP, HOP
    SA TI-O DAU MUIKA LA CIOK!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baba rea ..baba rea ,
      Eu fac kk in pizda ta!
      Ca-i urata, fleoscaita,
      De SIDA..locuita!!

      Ștergere
  16. ARTICOLUL 136

    (2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale.

    (3) Bogăţiile de interes public ale subsolului,
    spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică,

    fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

    (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.

    În condiţiile legii organice,

    ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau

    pot fi concesionate ori închiriate;
    de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.

    RăspundețiȘtergere
  17. (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.

    În condiţiile legii organice,

    ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau

    pot fi concesionate ori închiriate;


    Care este legea organica si daca exista, cine sunt ciumetii?

    RăspundețiȘtergere
  18. Răspunsuri
    1. Neatza Buna la Zoo + 9!
      Cezar, la trecute fix 10, mosorelul sa mi-l frece.

      Ștergere
  19. ,,...Rep.: An muntii astia care vor fi rasi de pe suprafata pamantului e doar aur si argint, nu mai sunt cumva si alte metale rare?
    A.S.: As vrea sa va dau doar niste date, pe care le am si in fata. in 1970, uzina de la Baia Mare a extras din concentratele noastre: seleniu, indiu, galiu. in 1962, Icechim din Bucuresti, evidentieaza prezenta germaniului, 20 de grame pe tona de minereu. in 1973 am recoltat din cariera din muntele Cetate o proba de 350 kilograme de zacamant si am trimis-o la analiza la Institutul de Cercetari din Baia Mare. Vreau sa va prezint cateva din metale identificate: aur – 1,5 grame pe tona, argint – 11, 7 grame pe tona, arseniu – 5000 grame pe tona, titan – 1000 grame pe tona, molibden – 10 grame pe tona, vanadiu – 2500 grame pe tona, nichel – 30 de grame pe tona, crom – 50 grame pe tona, cobalt – 30 grame pe tona, galiu – 300 grame pe tona. Aceste probe si rezultate se afla in documentatia pe care RMCG-ul a cumparat-o de la Agentia Nationala de Resurse Minerale.

    Rep.: Aceste metale rare le vor extrage fara sa plateasca nimic?
    A.S.: Nimeni nu vorbeste despre ele. in orice discutie se vorbeste de 300 tone de aur, 1600 de tone de argint. De aceste metale nu vorbeste absolut nimeni. Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamantul...''


    http://www.apologeticum.ro/2012/02/e-oficial-valoarea-celorlalte-metale-rare-de-la-rosia-montana-e-mai-mare-de-patru-ori-decit-cea-a-aurului/

    RăspundețiȘtergere
  20. arseniu – 5000 grame pe tona,
    titan – 1000 grame pe tona,
    molibden – 10 grame pe tona,
    vanadiu – 2500 grame pe tona,
    nichel – 30 de grame pe tona,
    crom – 50 grame pe tona,
    cobalt – 30 grame pe tona,
    galiu – 300 grame pe tona

    RăspundețiȘtergere
  21. http://www.rbnpress.info/wp/ne-retrocedam-tara-criminalilor-de-razboi-dr-ilie-gherhes-statul-roman-se-afla-in-fata-unei-mari-escrocherii-istorice/#ixzz2ddKt5YbY

    RăspundețiȘtergere
  22. arseniu – 5,000.00 grame pe tona,
    vanadiu – 2,500.00 grame pe tona,
    titan – 1,000.00 grame pe tona,
    galiu – 300.00 grame pe tona,
    crom – 50.00 grame pe tona,
    nichel - 30.00 grame pe tona,
    cobalt – 30.00 grame pe tona,
    argint – 11.70 grame pe tona,
    molibden – 10.00 grame pe tona,
    aur – 1.50 grame pe tona,
    total = 8,933.20 grame pe tona

    Si se pareca mai lipsesc ceva date!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viurel...este tiganul bozgoroi...model ! L-au lasat toate ...si inima (sa nu-ti iasa stenturile pe nas boratule): si capul...observa toata lumea si nevasta ..care suge pula la broscani in Italia sa-i aduca boului pentru benzina la Vulvoi ..dupe ce i-a adus ..Vulvoiul!! Si toate taman acum cand era si el ..Hal 3-lea REX of RRROMANES ! Vai de capul lui ...nu-l bagati in seama !
      PT. Conformitate ...ALA de-l injuri tu fara motiv ..SCARBA!!

      Ștergere
    2. Viurel si viurea ,
      Sa facem kk in gura ta !
      Ai ajuns si tui un ..Rex!
      Stai in zgarda la cotet !

      Ștergere
    3. @anonim 12.13;13.17
      Vezi ma ca ramane nevasta-ta fara pula si tu fara nevasta ca Oprescu v-a dat doua saptamani si va aduna toate javrele din oras.

      Ștergere
  23. Aurica Marica · Inginer Minier.
    Nouriel Roubini – un mare economiet american ne spune : Marx a avut dreptate cu privire la autodistrugerea capitalismului. Economia nu se reglează singură -
    Karl Marx, întemeietorul socialismului ştiinţific, a avut dreptate cu privire la autodistrugerea capitalismului, a declarat economistul Nouriel Roubini, într-un interviu pentru cotidianul Wall Street Journal
    "Karl Marx a spus-o bine. La un moment dat, capitalismul se poate autodistruge pentru că nu poţi transfera venituri dinspre forţa de muncă spre capital fără să se înregistreze un exces de capacitate de producţie şi lipsa unei cereri agregate. Asta se întâmplă acum", a spus Roubini.

    Marx, filozof, economist şi publicist, este considerat întemeietorul teoriei socialismului ştiinţific alături de Friedrich Engels. În 1848, cei doi au scris Manifestul Partidului Comunist.
    Economia nu-şi poate reveni fără consum, însă acesta a fost afectat în ultimii ani.

    "În ultimii 2-3 ani a avut loc o mare redistribuire a avuţiei dinspre forţa de muncă spre capital, dinspre salarii către profituri. Inegalitatea veniturilor şi avuţiei a crescut", a spus Roubini.
    El a arătat că economia nu se reglează singură.Am crezut că pieţele funcţionează, dar nu este aşa. Fiecare firmă vrea să supravieţuiască, aşa că reduce costurile cu forţa de muncă şi mai mult. Costurile cu forţa de muncă sunt venitul salarial şi consumul altuia. Din cauza asta este un proces autodistructiv", afirmă Roubini.

    RăspundețiȘtergere
  24. Vasile Ion · Top Commenter.
    O explozie socială nu e câtuşi de puţin exclusă. Minerii încă nu au fost chemaţi la Bucureşti, dar să nu-şi facă vreunul dintre noi iluzia că asta nu se va întâmpla la un moment dat. Nu vor fi cu miile, ca acum două decenii, vor fi exact atâţia câţi reuşeşte Compania să-şi cumpere. Dar vor avea alături de ei Antenele, B1TV-ul (incredibilă situaţie, nu-i aşa?) şi, cred eu, chiar TVR-ul. Se va vorbi despre o polarizare a opiniilor, numărul demonstranţilor anti-proiect va fi în continuare subevaluat, cel al luptătorilor pentru locuri de muncă va fi înzecit. Dacă Puterea va reuşi să creeze impresia unei egalităţi a taberelor, va legifera pentru RMGC şi apoi va folosi forţa împotriva unei naţiuni dezlănţuite. Ce putem face? Paradoxal, soluţia cea mai simplă – care, efectiv, poate ţine la mare distanţă toate aceste sumbre perspective – e să nu schimbăm nimic, dar să intensificăm ceea ce am făcut până acum. Pot paria că am căzut chiar şi noi în capcana de a ne uita toată ziua de luni la televizor (adevărul e că dezorientarea, spaima politicienilor, circul, declaraţiile penibile şi contradictorii chiar au meritat o zi de înmărmurită contemplare… dar e, cred, de ajuns). Dar iată, astăzi e marţi. E aceeaşi Românie, doar că politicienii sunt mult mai speriaţi. Când sunt speriaţi, proştii devin agresivi – nicicând n-a fost clasa noastră politică[tradatoare de tara] mai periculoasă decât acum, când e înghesuită cu spatele la gard.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mineracii astia vor avea o PULA!!! Le vom da muie cu kkt si-o sula-n kur ca sa nu le cada bernevecii.

      Ștergere
  25. Pai da muei, statul asta capitalist, care-i si prost gospodar, nu stie altceva decit s-o suga toata ziua, lucratoare ori libera(vlaga poporului, desigur). Mai ca mi-e dor de niste socialism. Asa scapam de manele, analfabetism, caini salbateci, curve in toate institutiile statului, lipsa de ocupatie, tinut secuiesc(cum si-o tin secuii?!), un guvernator frate cu dracu, ba chiar si de retrocedarea Bucurestiului catre strastrastranepotul nustiucarui Osman.

    RăspundețiȘtergere
  26. Cind Soarele se duce la culcare
    Oare cine-mi suje mielu in parcare?
    Este Viurel von kk din Hurziceni
    Care-o suje tare la olteni.
    Sniper one

    RăspundețiȘtergere
  27. O tipă o întrebă pe prietene ai:
    - Dragă, dar unde ai învățat tu așa de grațios să dai din fund când mergi? Atragi toate privirile bărbaților, vreau și eu să mă învăț.
    - Hai să-ți arăt.
    O duce la un negru musculos și-i zice:
    - El te va învăța, iar eu trebuie să plec.
    Prietena pleacă, iar negru se adresează tipei:
    - Dă chiloții în jos, întoarce-te cu fundul la mine și apleacă-te.
    Fata dă chiloții în jos, se apleacă și se gândește: ”gata, adio nevinovăție anală…”. În acest timp, negru îi bagă-n fund o bucată de cretă și-i spune:
    - Iar acum scriem pe tablă… șase, opt, nouă …șase, opt, nouă …

    RăspundețiȘtergere
  28. CEZARIKA HOP, HOP, HOP,
    MAMA-TI DA UN MALASTROK
    SI DUP'AIA LA CIOK.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baba rea ..baba rea ,
      Eu fac kk in pizda ta!
      Ca-i urata, fleoscaita,
      Nespalata ,neparfumata ,
      Doar cu SIDA ..impanata !!~

      Ștergere
    2. CEZARIKCA GOGONEA, IA MAI DUTE-N PULA MEA!
      LA CAT ESTI DE BELICOS SA NE PUPI PE TOTI IN DOS.

      Ștergere
    3. CEZARE, MARIA TA, NE KKM PE PULA TA!
      SI DE-O N-O FI CU BANAT
      ITI BAGAM SI-N FLIT KKT!

      Ștergere
  29. Mama draga, ce se intimpla de astia pe TVR1 baga despre USLA din dec. 89!?

    RăspundețiȘtergere
  30. Cezarika pula bleaga, cine dreak te baga-n seama?

    RăspundețiȘtergere
  31. @admin
    Mai nenorocitule tu mai pastoresti mult aceasta hazna imputzita,chiar nu intervii in stoparea atacului direct la persoana,nu ti-e frica de justitie,te crezi intangibil?Retine baiete ca o un proiectil,o racheta inteligenta ,care nus-i gaseste tinta reala se poate indrepta spre alta tinta si aici in lipsa identificarii unui adversar ascuns si las,care se da anonim si loveste din umbra persoane cu identitate cunoscuta,razbunarea poate veni impotriva ta ,cel care cu "bunavointa"gazduieste aceste atacuri marsavesti,baga bine la cap ca oricand poti fi atacat ,esti destul de vulnerabil.Te rog sa pui capat atacurilor cu identitate cunoscuta.deocamdata sper sa intelegi despre ce este vorba.gluma-i gluma,injuraturile aruncate in eter,in derizoriu sunt altceva pe cand cele directe ,cu subiect si predicat pot ajunge PENALE.Daca mai apare numele meu real,pe care unele javre de aici il cunosc eu am sa incerc sa apelez la prevederile legale.Doar tu poti stopa aceasta nedreptate si lasitate din partea unui [ca este unul singur] anonim analfabet.multumesc si sper sa judeci ca un intelectual nu ca acel anonim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..jegu dreak ...te-ai trezit din letargie ! Mars in pizda -ma-tii

      Ștergere
  32. SINII PUPI IN CUR, TANTALAULE!

    RăspundețiȘtergere
  33. @tigri2 10 septembrie 2013, 22:40
    Cit de lipsit de obraz trebuieste sa fii pentru a pretinde un tratament deosebit dupa ce te-ai purtat incalificabil?
    Mai ai si aer in gusa sa ameninti?! Esti jalnic. Meri la ZOO, caci la 9ua nu ai loc. Sictir, jegosule1

    RăspundețiȘtergere
  34. Taci mai prostovane ,nu discut cu tine!Lasule!

    RăspundețiȘtergere
  35. Mai bine porc destept decat capra raioasa proasta!

    RăspundețiȘtergere
  36. Buey RoBort, nu vrai tu sa faci un zex horal si cu motanelul kkcios din Hurziceni? Ca doar ie de-al tau...
    Auzi la el, la motanel...i s-a umflat taritza in gusha. Proiectile, boambe si alte kkturi pe care la vede el cind priveste desenele animate cu Lolek si Bolek.
    Auzi buey Tigri2, sa-mi pupi Viurelu ala rosu si chelu. Iar de nu poti, ia-l ajutor si pe frac'tu Cezarelu.

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale! Inclusiv celor baligoase.

    RăspundețiȘtergere
  38. Neatza Buna la ZOO + 9!
    Bine v-am regasit si multumesc lui Cezar ca azi noapte m-a inbelit la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  39. SPRMT..SPRMT ...javrele tale unde ..e??
    Ie-ai mancat .euroii .
    Te-ai numit ..ONG!!
    _rea.al dreak SPERMTe ,
    Bine ,,semeni "cu nea ILIe !
    Ilie care ca ...Marcu
    Iti trage in cur cu ..arcul !
    Cu sageata otravita
    In TOLBA de piele de caine ..tinuta!!
    Sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SNIPERONE-JAVRA TURBATA NU UMBLA CU LIMBA SCULATA,
      MERITI O JUPUIALA SI SCULA SA-TI FIE TAIATA
      IN BORCAN CU FORMOL SA FIE MURATA
      LA ANTIPA LANGA TERENTE AFISATA.

      Ștergere
  40. PMT hai scoala, ca Tigri2 vra sa ne puna-n oala!!!!

    RăspundețiȘtergere
  41. Sper ca mosneagul este bine si doar vrea sa ne fiarba la foc mic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine pe dreak.....a pierdut euroii de pe ciorba de oase !!

      Ștergere
  42. 11 Sep 2013 08:42
    Jos regimul Ponta-Basescu a spus:

    Lumea nu stie deoarece s-a secretizat contractul , negocierile si legea propusa s-au facut pe ascuns fara transparenta .
    Legea propusa de Ponta suspenda legislatia romaneasca privind mediul si proprietatea pentru o firma obscura care plateste reclama agresiva si mituieste politicieni .

    SE PARE CA SINGURA SOLITIE ESTE CA GUVERNUL PONTA SA PICE DEOARECE TRADEAZA ROMANII !

    RăspundețiȘtergere
  43. @tigri2 10 septembrie 2013, 22:40
    Cit de lipsit de obraz trebuieste sa fii pentru a pretinde un tratament deosebit dupa ce te-ai purtat incalificabil?
    Mai ai si aer in gusa sa ameninti?! Esti jalnic. Meri la ZOO, caci la 9ua nu ai loc. Sictir, jegosule1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sictir jegosule !
      PS. Cea mai mare oftica a bozgoroiului este ca ..,,l-a iertat Dumnezeu " dupa cum singur se exprima ! Adica l-a lasat si ..PULA ! Nu-i de mirare ca nevasta-sa .....jaga..jaga pe la broscani !!

      Ștergere
  44. Vrai sa zici ca lu TIGRI DOI CUN COI..i-a cazut PULA closca??!!

    RăspundețiȘtergere
  45. Buey si atunci DACA L-A LASAT SI PULA cum de mai fute toti mortii prin cimitire indiferent de sex ?? Nu-i clara treaba!!

    RăspundețiȘtergere
  46. Răspunsuri
    1. wai buey! adica zici ca Tigri2 da limbi si suje pula la cadavre in cimitire..doamne feri ! Tot strang astia maidanezii poate-l impusca dreak cineva!!

      Ștergere
  47. Răspunsuri
    1. Sa vorbim cu broscanii ..sa-i futa toate neamurile!!

      Ștergere
  48. În jur de 81% dintre olandezi se opun deschiderii frontierelor pentru persoanele din România şi Bulgaria anul viitor, potrivit unui sondaj Maurice de Hond efectuat la cererea partidului antiimigraţie PVV /Partidul Libertăţii.

    Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.300 de persoane, arată că 73% dintre cei intervievaţi se aşteaptă ca deschiderea frontierelor să conducă la creşterea criminalităţii, iar 74% dintre ei cred că locurile de muncă ale olandezilor vor fi pierdute din cauza noilor veniţi.

    REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/inca-o-tara-sterge-restrictiile-pentru-muncitorii-romani-din-2014_1267091.html#ixzz2ea2qWBe5
    Follow us: @realitatea on Twitter

    RăspundețiȘtergere
  49. Visul unui tigru bat
    de B. Lea

    De cand si-a gasit in pat
    Concubina c-un amant,
    Take doar un gand mai are:
    Cum sa faca, s-o omoare,
    In asa fel, ca sa para,
    C-a fost moarte naturala.

    De la un amic, Vasile,
    Primeste sfaturi utile:

    -Takita, tu esti barbat
    Ademeneste-o la pat!
    Te pui cu"pixul"pe ea,
    Sa respire, n-o lasa!
    Dar stii cum? Si zi si noapte;
    Si prin fata si prin spate.
    Pe sofa, ori pe covor,
    In living, in dormitor,
    Sa o tii Takita-n "pix"
    Patruzeci de zile, fix!
    Si, cand aste zile-or trece,
    O s-o pupe ma-sa rece.

    Se duce Take degraba
    Si se apuca de treaba.
    Dupa treiscinci de zile,
    Se-ntalneste cu Vasile.

    -Take, ce-i de capul tau?
    Arati groaznic, arati rau,
    Esti slab ca firul de iarba
    Si-ai un tremurat in barba;
    Ori nu bei? Ori nu mananci?
    Sau poate ca ai limbrici?
    Amice, nu e de bine;
    Vad cimitirul prin tine.
    Barem, doamna, cum arata?
    Tot ca tine, daramata?

    -As! Ea canta si danseaza,
    E vesela, jubileaza,
    Dobitoaca! Habar n-are
    Ca peste cinci zile moare.



    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri