Google Translate

marți, 24 septembrie 2013

Violenţa psihică la locul de muncă are consecinte... deosebit de grave


Nouă din zece angajaţi români spun că sunt afectaţi de violenţa psihică la locul de muncă.

Un procent de 90% dintre angajaţii români consideră că managerii lor îşi agresează psihic subalternii, motiv pentru care cei mai mulţi dintre salariaţi se simt umiliţi la locul de muncă, suprasolicitaţi sau confuzi cu privire la sarcinile pe care le au de îndeplinit, arată un sondaj online efectuat pe un eşantion de 1.180 de respondenţi.
În plus, unu din cinci angajaţi este de părere că violenţa psihică de la locul de muncă este generată de conflictele apărute între colegi, arată un studiu realizat de platforma www.costelgilca.ro.


„Perioada prelungită de criză, pre­siunea tot mai mare pusă de management pentru obţinerea de rezultate şi  teama angajaţilor de a fi concediaţi au avut efecte semnificative asupra stării psihice a salariaţilor. Tot mai mulţi angajaţi sunt umiliţi de către şefi sau de către colegi, iar acest lucru se transpune imediat în scăderea productivităţii acestora şi, cel mai grav, le afectează sănătatea”, este de părere avocatul specializat în dreptul muncii Costel Gîlcă, administrator al platformei care a desfăşurat studiul „Există violenţă psihică la locul de muncă?” în perioada ianuarie-iulie 2013.

Pe de altă parte, rezultatele cercetării arată că unu din zece respondenţi a avut un atac de panică în urma unui conflict cu şeful (atunci când a fost certat în faţa colegilor), iar un sfert dintre angajaţii care s-au confruntat cu o astfel de situaţie au manifestat stări de anxietate. Mai mult, 41% dintre cei  care au asistat la astfel de scene spun că s-au simţit lipsiţi de energie, în timp ce pentru 11% o astfel de situaţie a determinat stări de somnolenţă la serviciu sau insomnie. „Tensiunea cauzată de efectele crizei a anulat aproape orice formă de diplomaţie în ceea ce priveşte modul în care se face comunicarea dintre angajaţi, astfel că o mare parte dintre respondenţi notează că au asistat la dispute între colegi sau că unii colegi de serviciu încearcă să îi pună într-o lumină proastă în faţa altor angajaţi”, mai spune Costel Gîlcă, un avocat specializat pe dreptul muncii.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.09.2013
==============================================================
==================================================
==================================

53 de comentarii:

 1. Pai da, Cezar viola caprele de la GAZ, de aia nu mai dadeau lea lapte.

  RăspundețiȘtergere
 2. CEZARIKA, VIN' LA MAMA
  DE TZURTZURI SA-MI CURETZI BLANA
  IAR DE TU O CURETZI BINE,
  TE REGULEAZA MAMA SI PE TINE,
  CA AUZII CA ESTI VIRGIN
  SI ESTI IN CAUTARE DE-UN VAGIN.
  MAI LAS-O DRACULUI DE LABA
  CA TOT MAI BUNA-I MUIKA O BABA.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu ne paseoneaza sobectu', ca noi nu suntem violatori fizici la locul de munca !
  Toata lumea-i calma aciulea ! Noi am facut terapie de grup si ne simtem bine, acusica ! Nu ca pe nush ce blog, care pute mai rau ca veceul din gara Dolhasca, unde niste Huhurezi batrani si cu izmenele galbene la fund, se violeaza fizic toata ziua, in vazul intregului virtual !

  Plus ca SPRINGul trage cu ochiul la noi ! Uite-n dreapta, pe manseta, cum se uita la locul nost de munca si de viata !

  Eote, privirea spre dreapta !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: uai, imi aduc aminte cum l-am violat eo fizic, prima data, pe tov. elev sergent major sef de pluton, din anul 3, care o facea pe-a seful la alde astia de anul 1 ! Trasei o ragaiala, de aia in do major, la apelul de seara, de-i pocni rasul pe toti !
   Mooaaaamaa, sa vezi spume ! M-a gabuit repede si a inceput sa ma agreseze fizic cu "Culcat, elev" ! Iar eu "Nu vleau" !
   Moooamaaa ! Spume, aha, nu executi ordinul ? Dus la Osu, dat pe goarna, bagat la bulau in corpul de garda al tilicarilor, visat urat...media comportare ostaseasca anul 1= 8,66 !

   Ștergere
  2. Pese: ca sa nu mai zic, in anii cat am servit tara supt drapel-fara gaura in el, pe santierele economiei nationale, ca asea era moda, indiferent de arma, specialitate si pile (cica dadea bine la dosar daca faceai un sejur mai prelungit la un carbune, ori pe la canal), ce de-a violenta psihica am putut sa vad ! Sa vezi nenicule cum ii viola psihic un toa lent major pe niste tilicari, din neamul Camatarilor, cu o coada de tarnacop ! Cacu pumnu' nu mai putea sa-i violeze sireacu om, ca il avea invinetit de cat il folosise !

   Da ci dreaq, doar stiti si voi metode de astea psihice, ca doar in armata RSR v-ati facut veacul !

   Ștergere
  3. Pese: acusica daca indraznesti sa-ti violezi psihic frun suptordonat, te-a si dat in judecata ! Ca sa nu mai zic de sireacii militieni, care nu mai pot viola nika ! Cum pun mana pe pistol, sa violeze un bandit, cum ii da afara-javra ordinara !

   Ștergere
  4. Pese: da, da acusica colcaie Romanistanul de firme si oengeuri de consiliere psiho-coco si de armonizare a relatiilor interpersonale ! Pana si sireaca armata s-a umplut de consilieri, de structuri psiho-coco si de pochi, care-o fac pe-a consilierii spirituali !

   Ștergere
 4. Pese: c@ s@ nu m@i zic c@ @rticolul post@t este scris de un m@re avoc@t in dreptul muncei, renumitul Costi Galci, cel de pierdu to@te procesele SCMD pe problem@ penziilor !

  RăspundețiȘtergere
 5. Pese: n@, c@ i@r d@dui cu secreti@-mi produs@ de glandele n@zale in f@sole si se sup@r@ @dminul, c@ produc viloente psihice gr@tuite !

  RăspundețiȘtergere
 6. Ca tot suntem la capitolul asta, de-a violenta psiho-coco !
  Uai, ce ma mai viola psihic, in leme, profu de chimie cand ma scotea la tabla, iar eo ma uitam la el ca boul ! Violatoru' dreaq avea cat avea el rabdare, dupe care ma viola psihic cu-n "Mars la loc, boule" si cu-n 4 in catalog !
  Ohohoooo...cat viol am mancat eo de la pedofilul ala de H2O ! Da ma scoteam pe parcurs, exact cat sa-mi dea de-un 5 !
  Ma durea pe mine exact in locul violat, abia asteptam pauza ca sa bag in mine doua carpate fara filtru !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: acusica daca indrazneste cineva sa violeze psihic frun straveziu pitecantrop de lemist de asta din zilele noastre, imediat suna 3 senatori, un deputat, presedintele CJ, un ministru, secretarul personal al IPS, ori 3 sferturi din SMTU + 1/2 din MStM !

   Ștergere
 7. Medic militar chirug de inimi, colonel de armata, la zdup pentru 2000 de ieuro mita !
  Da cand ajung oare, la zdupuri, haia de-or distrus flota, industria, sistemul de irigatii, armata, zootehnia, padurile, sanatatea, invatamantul, mineritul s-or vandut aproape tot ?
  Vajnicii nostri procorori macovisto-daniletzi, alde biblia supt brat, ca sa se afle si ei in traba, dau cate o lovitura de asta crancena, marilor corupti, de urla cainii-n Giurgiu !
  Pfai, o fo demascat marele spagar al tarii !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: pai sa va spuna hoasca me cat a oferit, din proprie initiativa si nesiluita de nimeni, chirurgilor care m-or hacuit pe lung, pe lat si in diagonale, care mi-or borhotit toate organilii interne, mi le-or curatat, spalat, aspirat, arenjat la loc si care m-or cusut de zici ca-s Rembo 1 !
   Pai merita uai ! Din cate stiu, nu retin sa fii cerut fro unul vreo "taxa" inainte de a ma hacui ! Si nici dupe ! Se discuta, la liber, prin saloane, ca mod de informare, cam cat ar treboi sa le dai doctorilor !
   Nu-i normal, insa asa-i de cand lumea in Romanistanul nostru ! La stat, ca la privat au ei grija sa-ti faca o "simulare" inainte de hacuire, de tre sa-ti faci imprumut la banca pentru o apendicita !

   Ștergere
 8. Ca tot veni vorba de ZDUP si de agresiuni psiho-coco !
  Iaca, eote, ca sa nu uitati :
  =====================
  First part.
  ACESTI GENERALI NU TRAIESC O DRAMA EI AU ADUS ARMATA ROMANA IN SITUATIE DRAMATICA pentru faptele lor-DOVEDITE- pe timp de razboi ar fi fost IMPUCATI.
  Motto: ”În toate oştile se întâmplă asemenea triste lucruri. Ruşinea este când asemenea fapte se descoperă şi nu se pedepsesc” Carol I

  În contextul emoţional declanşat de condamnarea lui Gigi Becali foarte puţini au realizat că de fapt adevărata problemă o constituie problema generalilor din toate structurile de apărare care uitând de onoarea şi demnitatea militară au comis cu bună ştiinţă fapte penale, care pe lângă avantajele materiale imediate, în timp le-au adus ani grei de închisoare.

  Pentru analiză prezint în continuare situaţia tuturor generalilor condamnaţi şi a celor care sunt în prezent în vizorul DNA.

  A. Situaţie statistică privind condamnările generalilor români

  I. Generali români condamnaţi pentru fapte de corupţie:
  1.Gen. Alexandru Anghelescu- ministru de război,1888, condamnat pentru luare de mită şi abuz de putere, 3 luni închisoare ;
  2.Gen.N.Dumitrescu Maican – comandant flotilă, 1888, condamnat pentru luare de mită şi abuz de putere, 10 luni închisoare;
  3.Gen.Constantin Dumitrescu – comandant al Jandarmeriei,1935, condamnat pentru corupţie, 5 ani închisoare, mort în timpul detenţiei;
  4 Gen. lt. Septimiu Pretorian – Şef al M.S.M.,1948, condamnat pentru luare de mită şi abuz de putere, 12 ani închisoare;
  5 Gen.Mr. Alexandru Batcu – comandant al Comenduiri Pieţii Bucureşti,1948, condamnat pentru luare de mită şi abuz de putere, 12 ani închisoare;
  6. Gen.Bg. Valeriu Ursu Gheorghe – Director General al RA Romtehnica,1996, condamnat pentru fals intelectual, fals în inscrisuri sub semnătură privată şi instigare la aceste infracţiuni ( dosarul Ţigareta 1), 2 ani cu suspendare ;
  7.Gen Bg. – Viorel Cheptine – comandant al C.10 A, 1999, condamnat pentru abuz în serviciu, 2 ani cu suspendare;
  8. Gen. Bg. Gheorghe Florică – fost Şef al Gărzi Financiare, 2002, condamnat pentru un prejudiciu de 30 mld. lei vechi la bugetul de stat (dosarul Ţigareta - Portul Vechi), 6 ani şi 4 luni închisoare;
  9. Gen.Bg. (r) Lazăr Iliescu – fost director adjunct al Direcţiei Audit Intern din M.Ap.N.,2004, condamnat pentru favorizarea mai multor societăţi comerciale pentru obţinerea unor contracte şi luarea de mită, 3ani închisoare cu suspendare;
  10. Gen Bg.(r) Corneliu Baltă - rezervist , 2005, condamnat pentru înşelăciune şi deturnare de fonduri, 6 ani şi 6 luni închisoare;

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ciu part.
   ===========
   11. Gen.Bg. Ştefan Blaj – şef Secţie Medicală I,la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central Bucureşti, 2005,luare de mită, 1an şi 6 luni închisoare cu suspendare;
   12. Gen. Bg. Septimiu Neftalin Caceu - şef al Statului Major la C.1A., 2006, condamnat pentru trafic de influenţă, 3 ani închisoare cu suspendare;
   13. Gen. Mr. Marin Măciucă – comandant al Comandamentului Logistic Întrunit,2007, condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuă ( dosarul Ripstop), 4 ani închisoare;
   14. Gen. Mr. Adrian Tilincă – locţiitor al comandantului Comandamentului Logistic Întrunit, 2007, condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuă ( dosarul Ripstop), 4 ani închisoare;
   15. Gen. lt. Ionel Marin - adjunct al directorului SRI, 2011, condamnat pentru fals în declaraţii, 1an închisoare cu suspendare ( dosar Case pentru generali – varianta SRI);
   16. Gen. Dumitru Zamfir - adjunct al directorului SRI, 2011, condamnat pentru fals în declaraţii, 1an închisoare cu suspendare ( dosar Case pentru generali – varianta SRI) ;
   17.Gen. Bg.(r) Dănuţ Saulea - rezervist, 2011, condamnat pentru trafic de influenţă, 3 ani închisoare cu suspendare;
   18. Gen Mihail Popescu - fost şef al S.M.G., 2012, condamnat pentru prejudicierea SMFT cu suma de 1,26 milioane de euro, 4 ani închisoare cu suspendare(dosarul Tofan);
   19. Gen. Eugen Bădălan - fost şef al S.M.G., 2012, condamnat pentru prejudicierea SMFT cu suma de 1,26 milioane de euro, 4 ani închisoare cu suspendare(dosarul Tofan);
   20.Gen.Bg. Neculae Oţelea – fost şef Serviciu Logistic al SMFT, 2012, condamnat pentru prejudicierea SMFT cu suma de 1,26 milioane de euro, 4 ani închisoare cu suspendare (dosarul Tofan);
   21.Gen.Bg. Petre Trandafir – comandant al ISU”Dobrogea”, 2012, condamnat pentru trucarea concursului de angajare, 3 ani şi jumătate închisoare (dosar Angajări ISU Constanţa);
   22. Gen.Bg.(r) Cătălin Voicu – rezervist, senator, 2012, condamnat pentru trafic de influenţă şi fals în inscrisuri, 5 ani închisoare ;
   23.Gen.Bg. Traian Nistor – fost comandant al Comandamentului Logistic Întrunit , 2012,condamnat pentru complicitate la evaziune fiscală, 3 ani închisoare cu suspendare;
   24. Gen Bg. (r) Vasile Cocoşilă - rezervist, director al sucursalei Astra Asigurari Reşiţa,2012, 6 luni cu suspendare ; 25.Gen. Dumitru Cioflină – fost şef al S.M.G , 2013, condamnat pentru abuz în serviciu, 2 ani închisoare cu executare (Dosarul Schimb de teren M.Ap.N- Gigi Becali);
   26. Gen.Lt.Olimpiador Antonescu – şef al Jandarmeriei, 2013, condamnat pentru abuz contra intereselor publice, 3 ani cu suspendare ( dosar Angajări Jandarmerie);
   27.Gen. Bg. Nicolae Rugină – adjunct al Inspectoratului Jandarmeriei, 2013,condamnat pentru abuz în serviciu, 1 an şi jumătate închisoare cu suspendare ( dosar Angajări Jandarmerie);
   28. Chestor Cristian Baci - Secretar General al MAI , 2013,condamnat pentru abuz în serviciu, 2 ani şi jumătate închisoare cu suspendare ( dosar Angajări Jandarmerie);
   29.Chestor Adrian Pătraşcu - Director General al Direcţiei Management Resurse Umane, 2013,condamant pentru abuz în serviciu, 3 ani închisoare cu suspendare( dosar Angajări Jandarmerie);
   30. Chestor şef de poliţie Ion Valentin Opritescu - Director General al Direcţiei Financiare MAI, 2013, condamnat pentru abuz în funcţie, 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare( dosar Angajări Jandarmerie);

   Ștergere
  2. Tri part.
   ================
   II. Generali vizaţi de anchete ale DNA în curs de desfăşurare:

   a) Dosarul “Case pentru generali – varianta M.Ap.N.- 1999 ”
   1.Gen. Constantin Degeratu – fost şef al SMG şi consilier prezidenţial;
   2 Gen.Bg. Constantin Lucescu – fost consilier juridic la SMG;
   3 Gen.Lt. Neculai Bălan – fost ataşat militar în SUA;
   4. Gen.Lt. Ioan Gavril Ghiţaş – foat reperezentant militar la Bruxelles;
   5.Gen. Vasile Apostol - fost locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre și Inspector-șef al Inspectoratului Armatei Române;
   6.Gen. Bg. Tiberiu Mărineanu – fost şef al Instrucţiei şi Doctrinei la Statul Major al Aviaţiei şi Apărării AA ;
   7. Gen.Bg. Cornel Oancea -
   8. Gen.Mr. Gheorghe Lungu – fost sef adjunct al Directiei Contraspionajului Militar;
   9.Gen.Bg. Ghiţă Ciubotă – fost comandanat al Comandamentului Teritorial Bucureşti;
   10. Gen. Tiberiu Costache – fost prim adjunct al şefului SMG;
   11. Gen. Bg. Nicolae Oprea – fost inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră;
   12. Gen.Mr Marin Stafie - Fost locţiitor al SMFT şi şef al Direcţiei Logistice /SMG;
   13. Gen. Mr. Paul Vasile – fost Şef al Direcţiei Planificare Strategică al SMG;
   14. Cam. Ştefan Benţa - fost Inspector pentru marină în Inspectoratul General al Ministerului Apărării Naţionale;
   15. Gen. Viorel Bârloiu - fost consilier de stat la Departamentul Securității Naționale și secretar al CSAT;
   16.Cam. Virgil Stoica - fost Prim locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale şi comandant al Comandamentului Operaţional "Dobrogea";
   17.Am. Corneliu Rudencu – fost şef al SMFN;
   18.Gen. Nicolae Păştinică – fost şef al Corpului de control al M.Ap.N.
   În anul 2000 dosarul a fost a fost închis, fiind redeschis în anul 2005.
   Sursă-Jurnalul Naţional din 4,5,6 şi 8 septembrie 2000,20 mai 2008

   Ștergere
  3. For part.
   ================
   b) Dosar Banca internaţională a Religiilor, 2000
   1.Gen. Gheorghe Bucşe – fost şef la SMFA;
   2. Gen.Ion Săndulescu – fost şef al Statul Major al Aviaţiei şi Apărării AA ;
   3. Gen Tiberiu Mărineanu - fost şef al Instrucţiei şi Doctrinei la Statul Major al Aviaţiei şi Apărării AA .
   Sursă- Evenimentul Zilei din 19.12. 2000

   1.Gen. Mircea Mureşan – fost rector al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”;
   2 Gen. Gabriel Oprea – fost ministru al M.Ap.N.;
   3. Gen.bg.Viorel Buta-
   4.Gen. Eugen Bădălan – fost şef al SMG;
   5. Gen. Sergiu Medar – fost şef al serviciului secret al Armatei, ex-consilier al preşedintelui Traian Băsescu;
   6. Gen.Bg. lect.univ.dr. Maricel Popa -
   7. Gen. Bg. Liviu Scrieciu – fost locţiitor al comandantului Comandamentului Logistic Întrunit;
   8. Gen. Mr. Ion Pâlşoiu - fost comandant al Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”;
   9. Gen.Mr.(r) Sandu Ioan Eftimie - fost loctiitor al sefului Departamentului pentru Armamente.
   Sursa – România Liberă din 13 martie 2009, Ziare.com din 23 martie 2009

   d) Dosar Scurgeri informaţii strict secrete MAI, 2009
   1. Gen.lt. Costică Silion - fost Şef al Jandarmeriei;
   2. Chestorul principal Nelu Pop – fost Şef la Poliţiei de Frontieră.
   Sursa – Ziua din 20octombrie 2009

   e) Dosarul “Mită pentru avansare în armată”- 2011
   1.Gen.Bg.Ion Marian – adjunct al Direcţiei Managementul Resurselor Umane din M.Ap.N;
   2.Gen.Mr.Mihai Chiriţă - şeful Direcţiei Doctrină şi Instrucţie din S.M.G.
   Sursa – Gândul din 15 decembrie 2010, Comunicatul DNA nr. 321 din 16 mai 2011, Evenimentul Zilei din 14 decembrie 2011

   f) Dosarul ”Case pentru generali – varianta M.Ap.N.”- 2013 1.Gen.lt. (r) Corneliu Dobriţoiu - fost secretar de stat în MApN, fost ministru al Apărării;
   2.Gen.Bg. (r) Traian Pigui - fost şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN;
   3.Gen. (r) Sergiu Medar - fost şef al serviciului secret al Armatei, ex-consilier al preşedintelui Traian Băsescu;
   4. Gen. (r) Gheorghe Rotaru, - fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA), fost consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu,;
   5.Gen.lt. (r) Francisc Radici - fost şef al DGIA;
   6. Gen.mr. (r) Floarea Şerban, - fosta şefă a Direcţiei de Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN, fost secretar de stat;
   7. Gen. (r) Mircea Chelaru - fost şef al Marelui Stat Major,
   8. Gen.mr. Constantin Năstase - fost şef al Direcţiei Financiar-Contabile MApN;
   9. Cam.flt. Dumistrăcel Cătălin - locţiitor al şefului Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării din Statul Major General,
   10. Gen.bg. (r) Oţelea Neculaie -
   11.Gen.Bg. Petru Chertic - fost director general al Direcţiei Medicale din MApN;
   12. Cam.Cucoşel Cristea - fost şef în cadrul secţiei Comunicaţii şi Informatică din SMFN;
   13. Gen.Bg. (r) Gheorghe Nicolăescu - fost şef al Contra-informaţiilor militare,
   14. Gen.Bg. (r) Petrescu Stan-
   15. Gen.mr(r) Barangă Petre - fost şef al Direcţiei de Personal Mobilizare/SMG;
   16. Gen. mr. (r) Grecu Ioan-Alexandru, - fost şef Resurse/S.M.F.T.;
   17.Gen.Bg (r) Drăghici Ion -
   18. Gen.Bg. (r) Ciofringeanu Nicolae -
   19. Gen.mr. (r) Bantaş Leonard-Adrian – fost loctiitor al sefului Directiei Comiunicatii si Informatica din Statul Major General;
   20.Bg (r) Viştianu Gheorghe - fost commandant al C.10A.

   Ștergere
  4. Faiv part
   ===========
   g) Dosar Furturi maşini de lux, 2013
   1. Gen.Francisc Radici - fost şef al DGIA.
   Sursa – Agerpres din 29 Aprilie 2013

   III. Generali scăpaţi de urmărirea penală

   a) Prin prescripţia faptelor
   - Gen. Victor Atanasie Stănculescu, gen. Gheorghe Anton, gen. Neculai Matei - dosarul Motorola, 2002.
   Sursa – Ziua din 13 aprilie 2002

   b) Verdicte date de generalul “NUP”
   - Gen. Gheorghe Bucşe, gen. Iulian Medrea, gen.Teodor Zaharia şi Nicolae Berechet – în dosarul Ţigareta II;
   - Gen. Gioni Popescu – dosarul Giurtelecul Hododului;
   - Amiralul Traian Atanasiu – dosarul Distrugătorul Mărăşeşti;
   - Gen.Mr IonSârbu – dosar “Falsificare vechime profesională”.
   Sursa – Ziare.com din 27 august 2010

   IV Dosare cu caracter secret
   - Gen. Nicolae Păştinică a înaintat, în aprilie 2001, Parchetului Militar materialele de cercetare executate de Inspectoratul General al M.Ap.N în cazurile “Marconi”, “ STAR”, “Algoritm politic din înzestrarea armatei”. Nu s-a comunicat nicio soluţie în aceste cazuri.
   Sursa – Ziua din 29 martie 2001

   B. Concluzii
   Este consternant să constaţi că în România, pe parcursul a 60 de ani (1888-1948) au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie 5 generali, iar pe parcursul a 23 de ani (1990 – 2013) au fost condamnaţi 25. Dacă mai adaugi şi cei 55 de generali care sunt în vizorul DNA, cei trei generali care au beneficiat de prescrierea faptelor şi cei 7 care au beneficiat de NUP-ul salvator al generalului Samoilă Joarză (acesta din 109 dosare instrumentate în legătură cu armata, în 108 a dat NUP) vom avea o situaţie care ar trebui să fie alarmantă pentru cei care conduc destinele României.
   Din cei 25 de generali condamnaţi - 18 de la M.Ap.N., 5 de la MAI şi 2 de la SRI – 7 au primit condamnări la închisoare cu executare (cuprinse între 2 şi 6 ani şi jumătate) iar 18 au primit condamnări la închisoare cu suspendare. 20 de generali au comis faptele pe timpul cât erau activi, iar 5 după trecerea în rezervă, fără ca faptele lor să aibă tangenţă cu domeniul militar.
   Cine este vinovat de această situaţie?

   Ștergere
  5. Pese: colaj realizat by Macovei ot Constanta Sindicat Military Disponibilizensan.

   Ștergere
  6. Pese: 25 de sapcalii cu izmenele carpite la vipusca, condamnati la parnaie !
   Un pluton de infanterie in toata regula !
   Pentru onor, inainte !

   Ștergere
  7. Pese: ma intreb, asea la shto, oare cat o fi bagat la teskerea tovarasiu Gelu Badaran, din aia 1,26 meleoane ? Di ieuro ?
   Cred ca-l doare la basketi, profund de tot ! Plus ca a mai dat ceva tunuri si pe la banca religiilor !

   Eo cred ca ista o fo agresat psihic profund de tot !

   Ștergere
 9. Uai, o seara buna !

  Tre s-o ajut pe hoasca sa duca papa bun la catele, ca-s a fata !
  Mi-o promis Oprescu ca o sa analizeze problema, la fata loculu, insa acusica n-are timp ! Trebo sa schimbe, din nou, gazonul de unica folosinta, de pe Nasional Arina si sa faca o vizita de lucru la magistrala Nord-Sud, care s-a blocat, de 3,5 ani in zona Berzei !
  Problema cainilor bagabonti nu mai este o prioritate, a trecut evenimentul !
  O rezolva televiziunile !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: ma cam violeaza psihic babornita asta a me, da n-am ce face, ca-s cam beteag si nu pot sa-i fac nicio arogantza ! Ca ma suspenda de la locul de munca si-mi ia leptopu !
   Asea ca ciocu mic !

   Ștergere
 10. Asa muei, baga mare, ca poti!

  RăspundețiȘtergere
 11. Uai, Nenea Vasile, vezi ca m-ai violat psihic, foarte agresiv !
  Baga dreaq, repejior, o cratima, ori o liniuta- dupa cum vrea muskiu' lu matali, la "inscriete in comunitate" ! La "inscriete", bre, nu la "comunita-te" !
  Ai mai scapat gainatzul asta si-n fruncea blogului !
  Cum dreaq de nu vazui, bre !
  Aitz, ce m-ai violat !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: sa-mi trimiti o glaja de vin rosiu, ca si asea esti dator la mine ! Ca vinisior am voie, cate o jiuma de pahar pe saptamana !
   La post restant, of.p. nr.5 Bucuresti, casuta positala nr. 3, cu mentiunea "pentru Mica-i Puta lu' Tibica" !

   Ștergere
 12. Uai, asi vrea sa-l violez oleaca psihic, la locul de munca, pe Domnu Don Curdeleu, da' nush daca-i treaz la ora iasta ! Vreau sa-l violez fer plei, nu cand e muci in necunostinta de cauza, ca sa-i produc leziuni grave in constiinta !

  RăspundețiȘtergere

 13. Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Prefectura Capitalei şi autorităţile administraţiei publice locale, organizează în perioada 24-27 septembrie, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, un exerciţiu de mobilizare privind verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare, în conformitate cu prevederile planului aprobat de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

  Prefectura Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că rezerviştii vor fi chemaţi, în cele trei zile, la unităţile militare, pentru desfăşurarea unor activităţi specifice de pregătire. Totodată, în cadrul acţiunii vor fi actualizate datele de evidenţă militară, conform prevederilor legale în vigoare.

  Ai belit-o nene MPT

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pardone moa ! E vorba de rezerva armatii, alde Domnu Don Curdileu, ori de Cezarika-Putzulika, si nu de bosorogi, scosi din toate evidentilii ! Mai putin din evidenta popii de la biserica de peste drum !
   Sa vreau eo si nu ma mai primesc istia, la armata !

   Moamaaaa, da ce mi-e dor de-o aplicatie cu trupe in teren si niscaiva transmisiuni !
   Acusica, am auzit, cacand trage "filiera indirecta", pe langa fiecare tragator sunt cate 3-4 apevisti ! Sa nu se impuste, dreaq, unul pe altul ! Cica le tremura chistoalele-n maini, cum ii tremura microfonul lu' Catalin Radu Tanase, cand se inzapezise Romanistanul, iar el transmitea de la fata locului, de pe un tzurtzudeal de zapada, cat casa !

   Asea am auzit, da eo nu cred ca-i adevarat !

   Ștergere
 14. Muei MPT, ieou cred ca esti fugit din timpul autopsiei, cind aia tocmai se holbau in creierile lui matale. Sa-ti dea Al de Sus sanatate !

  RăspundețiȘtergere
 15. Hop, si hop !
  Anul ista, daca nu crep, fac revelionul la Vanghelion ! Cu economiile realizate de pe urma micsorarii teveaului la paine, imi permit !

  Hop, si hop...ce pinguine o-i trage cu baba !
  Am auzit ca, deja, se fac cereri de inscriere, pe supt mana ! Cu ce mai economisesc pana la sfarsitul lunii, de la paine, am si de spaga !

  RăspundețiȘtergere
 16. 'Mna seara la ZOO + 9, pace voua, iar Cezar Muci pe Fatza ce-i haleste cu dulceatza sa ma-nbeleasca la oaua!
  Brava PMT, baga, baga ca unii e in campanii agricole si ie lipsa la apel. Vezi ca Maimukles e la cules de gogoniciu-imbratisa-mi-ar kriciu. Buei, totusi ce mobilizare mai fac astia, cind singurul TAB 8x8 Zumbru, pe care-l mai avea armasa, a fost piedut de Cezarel Gogonel?
  Si ce mobilizare am prins io...Cu dislocare de trupe + tehnica in raionul de mobilizare. Si iera un viscol si-o zloata...Ieram intr-un sat pe la SE de Rumnicu Sarac, uai di koaili mele. Si-acu m-apuca tremuriciu. Noroc de-un sat din apropiere de unde mai luam antigel de ala rosh.
  Iar sefu comisiei de control iera un general pitic si gras de-i zicea Gorgoneatza/Gorgonetzu-Cezare mingaia-mi-ai cretzu...
  Regimentu meu se facea brigada, brigada divizie...ai di pula mea. Aveam la tehnica si baza si anexa...Toata ziulica completam condicutele de mobilizare. Eehei...Ce stie unii gen Cezar, care toata viata lor n-au facut decit sa pasca caprele? Acu vrea contributivitate, lua-l-as pe la spate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Faraoane, iti arde-a ride. Ia raporteaza cum ii cu stocul pentru iarna, ca zic unia ca-i grosa. Eu cred ca peste iarna ma-ngrop, sa nu-mi inghete ,,instalatia''.

   Ștergere
  2. Buey, faceti-va provizii de barbule ca ie groasa! Cezar poa' sa-si faca si de kukuruz.

   Ștergere
  3. Buey Tzarane HABAR NU AI DE ARMATA !.......tu si mobilizarea ! Si ce faceai .....daca-ti picau proiectilele drept pe Statul -major....buey cu cine am ramas sa ma conversez...ii monstruos ..fac reclamatie la Drepturile Cainilor..!!

   Ștergere
 17. Numa ce vazui acusica ca abandonul scolar in Romanistan e in floare !
  Doar acu fro 3 zile vorghii cu un fel de ruda, de pe la tara, ca sa vad cum i s-a "acomodat" mucosul in clasa intai si am aflat, printre altele, ca, din lipsa de boraci, clasa 1 e cuplata cu clasa 3, iar a 2-a cu a 4-a !
  Pai da, ca grosul viitorului acestei tari, mladitele poporului, se afla la sutit de popusoi, cu parintii, pe ogoarele patriei, unde culesul cucuruzului este in toi !
  Doamne feri !

  RăspundețiȘtergere
 18. NB la ZOO ! Si NOO ! Daca mai esti careva, pe la Balaceanca !
  Fug la cuibar, ca se da stingerea la mine, la ora fixa !
  Mi-ajunge cat am delirat, si azi ! Iar hoasca iasta a me nu mai vrea sa-mi aprobe sa raman dupa stingere !
  Mai aveam prin scoala, cate un USU de ala cacanist, de facea spume, de mai vedea lumini dupa stingere si urla din mijlocul platoului ca ne scoate afara, daca nu suflam in opait !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: mai nashpa ierea cu fumatul, ca atunci ne apuca pofta de-o pipa ! Intai iesea unul la buda, ca sa testeze terenul ! Seseceul facea gatzi, ca vine OS si-l fute, daca ne prinde ! Apoi, mai ieseau 2, apoi toti fumatorii ! Se umplea buda ! Bagam rapid cate doua Carpate fara filtru, iar unul tinea de 6 ! Cum il auzea pe al de la parter ca se raporta cu "Toa lent majior, in timpul serviciului meu...bla, bla", tulea frate, cu peste 270 de mergatori pe minut ! Duduia holul ! Zburau chistoacele prin cacastori si prin ghivete ca pocnitorile la Revelion !
   Iar seseceul o fura de la osu, il dadea pe goarna a doua zi, la toa lent, care ierea un mare boier si care, cand ierea ajOS pe scoala, statea cu noi, in buda, la o pipa !

   Ștergere
  2. Care mai misti in fund?

   Ștergere
 19. Uai, ca nu am somn, care mai esti p-aciulea ?
  In afara de procororii cu biblia supt brat, care iau notite, si de politia goagal, care vrea sa ma gabuiasca ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Colega, ti-o pui cu Corega?

   Ștergere
  2. Ce Corega bre, ca mi-au intrat gingiile la apa !
   Nici cu POXIPOL nu-mi mai sta placa !
   Avantaj eo, ca ma spal pe dinti cu prosopul !

   S-au dus dreaq vremurile cand hoscaita iasta a me imi soptea la urechea clapauga "Scoate placa din pahar, musca-ma si fi vulgar" !

   Ștergere
 20. Cum sa mai poti dormi in tara asta cind ,,duba neagra'' umbla ca-n istoria postbelicoasa.

  RăspundețiȘtergere
 21. Te-a prins baba de serviciu pe apartament?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uai, taci colea ! Baba stie ca ma uit la "In zgura presei" ! Bat la clape cu farful buricelor, ca sa nu se auda ! Daca ma bungheste, mi-am pus-o de-o arogantza !

   Ștergere
  2. Imi place a dreaq Mircea Badea ista ! Vorbeste ca un pulete spart la muie, ca mine in tinerete ! Moaaamaaaa, cata futareala am mai mancat, din cauza gurii ! Pana si la ore ma trezeam vorbind ! Profu' una, eu doua ! El doua, eo patru ! Se nerva ala si ma scotea la tabla si, din 3 miscari, imi futea un 4 !
   Plus ca ma dadea pe goarna la companie, de ma scotea seseceul la raport, ca exemplu negativ ! Si, eote asea, la revedere invoire, pa permisie...

   Ștergere
 22. Asta iar se trezeste cu furtunu-n nas...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uai, nu cobi ! Ca numa ce-am scapat de furtunase, ventuze si sarme, de zici ca ieream pomul de craciun !

   Ștergere
 23. Doamne feri, acusica vazui, pe Hronicu Semnalelor, ca meteorologii avertizeaza ca ne vom confrunta cu cea mai grea iarna din ultimii 350 de ani !
  Ma doare la basketi !
  Atata timp cat Mh Blog e in fonctiune, am cu ce ma hrani !
  AUTORITATILE noastre sunt pregatite, iar la Regimentul de geniu de la Cernica pe centura se face deja revista de front la lopeti si maturoaie !
  Anul ista, in capitala, iarna n-o sa ne mai surprinda !
  O surprindem noi pe ea !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: am vrut sa citesc, oleaca, si pe "O noua altitudine", insa nu mi-a iesit nica ! Cuvintele pe care le stiu eo in engleza, nu se potrivesc cu alea di colea !

   Da pozilii-s faine ! Cred ca e vorba de sobectul ala cu "Case pentru generali", unde l-or gabuit procororii pe Domnu Dobritoiu....
   Poate reusiti voi sa traduceti ceva, ca eu am facut numa rusa si oleaca de germana !

   Ștergere
 24. S-a dus si 24 sectembre ! Anul trecut, pe vremea aiasta, ierea in mare voga privatizarea de succesuri a Oltchimicului, cu Dan Diaconescu in direct !

  RăspundețiȘtergere
 25. Uai, gata ! Chiar ca fug la cuibar, ca mormaie hoasca nush ce p-acolea !
  NB !

  RăspundețiȘtergere
 26. Uai Nenea Vasile, vezi ca ti s-a dat contorul peste cap !
  Doamne feri !

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite