Google Translate

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Daca ati vazut FILMUL, este OK! Daca NU, vizionati AICI. Pana NU dispare DEFINITIV. “Kapitalism – rețeta noastră secretă”



KAPITALISM - reţeta noastră secretă.
======================================
Documentarul descrie parcursul nostru de la comunism la o economie originală de piaţă. Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii?
 

 
Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Urmăriţi-i la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul - şi aflaţi care e reţeta lor.


La noi, Capitalismul începe cu litera K - un cocktail exotic în care se amestecă banii, puterea şi trecutul comunist. Degustaţi!

Pornind de la ideea fictivă că fostul dictator Nicolae Ceaușescu ar face o vizită prin România anului 2009 și s-ar declara satisfăcut de faptul că persoanele din  nomenclatura comunistă s-au descurcat excelent și în capitalism și ocupă funcții importante în structurile actuale ale puterii de stat, "Kapitalism – Rețeta noastră secretă" încearcă să raspundă la întrebarile cum au făcut primul milion de dolari moguli ca Dinu Patriciu, George Copos, George Becali, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Pădure sau Dan Ioan Popescu și cum s-a transformat capitalul de stat în capital privat?


Miliardarul Dinu Patriciu, care a înființat în anul 1990 prima firmă privată din Romania, și anume biroul de arhitectură Alfa și care a obținut 2 miliarde de euro din vânzarea companiei Rompetrol, sintetizează evoluția capitalismului românesc desenând pe o coală de hârtie un rechin, o balenă și o caracatiță.

Ioan Niculae, patronul firmei de îngrășaminte chimice InterAgro, recunoaște că a activat în poliția secretă comunistă și că a speculat dupa Revoluție cunoștintele dobândite cât timp a lucrat în comerțul exterior. George Pădure, celebru în anii ‘90 prin societatea Gepa Electrocenter, este un afacerist a cărui carieră a intrat în declin și care deține în prezent un magazin de mobilă nerentabil, pe care intenționează să îl închidă.

Dan Diaconescu este considerat un model de succes în mass-media, câștigand 15 milioane de euro din postul de televiziune OTV. Ovidiu Tender și Sorin Ovidiu Vântu, care au refuzat să fie intervievați, apar numai în imagini de arhivă de când erau cercetați de către DNA în afacerile RAFO Onești și respectiv FNI.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: bogdan0125
http://www.cinemagia.ro/filme/kapitalism-reteta-noastra-secreta-490036/
===========================================
=======================================
=================================

Omul cat traieste invata!
Recomand cu caldura acest film... pe cale de disparitie!
=======================================



======================================
=====================================================
=====================================================================

48 de comentarii:

  1. Uai, da cine dreaq are rabdare sa vada filmul ista de o ora si ceva ! Dupa 10 minute m-am plictisit !
    Un fel de "Eu cand vreau sa fluier, ma pis", cu banditi romanesti ! Is satul de astia pana peste cap !

    Baga uai, un film cu ceva batai, cu frun cap in gura, cu frun genunchi in koae, cu frun Brus Uilis greu de ucis !

    Acusica, nu ca derbedeii astia romanesti ar hi usiuor de ucis, insa mi-e lehamite de ei !

    Spor la vizionare ! Eo am sa ma uit pe cartun nituorc, la Tom si Geri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: da imi place a dreaq cum il cheama pe ala de-o facut filmul ! Cica CÎrmÎz se intituleaza ! Auzi colea: "from CÎrmÎz" !

      Ștergere
    2. Pese: gata, ciocu mic in sala, va las sa vizionati si pop-corn ca sa mancati !

      Daca are ceva secs, sa-mi spuneti si mie !

      Ștergere
  2. Tema de casa !
    Trecerea de la SOCIALISM la Kapitalism in Ro ! Trecerea avutiei statului (poporului-cica) in proprietae particulara (individuala ) - situatie unica in economia mondiala !
    Hai sa va vad !
    Fara C/P ..de nustiu unde !

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai sa va ajut....pute blege !
    Un batran securan zice :
    ,,Și înainte de ’89 serviciile erau sparte în mai multe grupãri. Eu le-aş zice chiar gãşti. Unii vindeau spre vest, alţii spre est, mulţi nu se ocupau decât de propriile afaceri favorizate de poziţiile pe care le ocupau, iar o micã parte fãceau ceea ce ar fi trebuit sã facã toţi. Dupã ’89, au dispãrut cei care se ocupau numai de propriile afaceri, cã au trecut în domeniul afacerilor pe care şi le croiserã dinainte, şi prosperã. " Altfel Word press!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da-ne-n pula Dracului de prostanaci,ne meritam soarta ,suntem idioti indobitociti.Adica tacem ca vita,astia se kk la propriu in capul nostru si noi putem iesi cu zecile de mii cand vine cate un cantaret expirat,trecut de a IV-a tinerete,sau vreo vurv ulitza ieftina,sau la un meci de fotbal de rahat,iar acuma au iesit pentru catzei si pentru Rosia Futana dar pentru dreptate si pentru un trai mai bun nu iese nimeni>>>un popor bleg care -si merita soarta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, dar de ce oare?? Care sa fie explicatia???

      Ștergere
  5. Aşa-i, aşa-i! Îmi amintesc cu drag în socializm de văr-niu Petrikă Cezar - puţă mică, cînd la divizie la Tm iera porcar şi-afaceri cu sîrbii cu zlănină, făcea iar şi iar. Şi iel de la soldaţi cioridea şoriku, iar bucătăresei şefe, de la popota noastră îi tot sujea lindicu.

    RăspundețiȘtergere
  6. @19.58
    Mai suje pula [la propriu]da-l in pizda ma-ti de socialism-comunism,a trecut un sfert de secol,noi traim acuma,ce vor face copii si nepotii nostri mai kkt de pisica???De fapt , la prostia ta,ce sa-ti cer?Lasa fure astia si oul de sub clotza si flocii lu' ma-ta ca asa meritam.Noi suntem crestini[prosti] si iertam,daca astia ne violeaza in cur noi o sa le sujem si pula[bineinteles prin reprezentantii nostri-adica de alde tine-boule!].

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi mîţule negru din Urziceni, tribul meu să-ţi ia în drîmbă tot neamul tău de zigoineri borîtani din Gîlgău-Ciceu, slobozi-ne-am în gîtlejul tău de prostalău!

      Ștergere
    2. Mai prostanacule,dupa ce ca esti dobitoc te mai caci si-n carare,fi-ti-ar ma-ta curva[de fapt iti este, cu siguranta].Te dai rotund sub anonimat,ma musti de sfanta pula mai bine de doi ani,tare as fi curios cine esti,oricum nu conteaza,mi-as murdari memoria cu o scarnavie de teapa ta,asa ca suje puli in continuare si tu si mamitzica ta!

      Ștergere
    3. Si nu mai pune poza aia de maimutzoi ca le faci de ras,cea mai nimerita poza ,care sa te reprezinte ar fi un cur sau un cap de pula.

      Ștergere
    4. Crrrraaaa, crrrrraaaa, craaaaaaaa!

      Ștergere
  7. Vasile Burcu
    Apropo de... țeluri in viata, drumuri si poteci...
    -----------------------------------------------------
    Am gasit acest citat cu multi, foarte multi ani in urma...
    L-am pus la loc de cinste, si mereu, mereu am revenit asupra lui...
    Este parte integranta din "COMOARA" mea, de "minte si suflet",
    adunata in timp de-o viata!
    ---------------------------------
    Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/
    Apropo de... țeluri in viata, drumuri si poteci...
    -----------------------------------------------------
    Am gasit acest citat cu multi, foarte multi ani in urma...
    L-am pus la loc de cinste, si mereu, mereu am revenit asupra lui...
    Este parte integranta din "COMOARA" mea, de "minte si suflet",
    adunata in timp de-o viata!
    ---------------------------------
    Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citatul este urmatorul:
      "Ori gasim un drum, ori facem unul". Hannibal

      Ștergere
    2. espre secretele diplomailor noștri cu grade -”Liviu Maior (n.r. tatăl actualului director SRI) – agent dublu”
      VALER MARIAN:
      “George Maior a adus compania Bechtel în România”
      BURSA 31.05.2013
      * “Liviu Maior (n.r. tatăl actualului director SRI) – agent dublu” * “Florian Coldea coordonează toată activitatea SRI”

      Senatorul PSD Valer Marian a făcut, recent, o nouă declaraţie politică, şi aceasta incendiară, vizat fiind prim adjunctul directorului SRI Florian Coldea, despre care spune că ar fi vinovat, printre altele, de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de luare de mită. Valer-Marian11 Contactat telefonic pentru detalii, Valer Marian ne-a spus că, pentru săptămâna viitoare, pregăteşte un material în care va vorbi despre directorul SRI George Cristian Maior şi despre modul în care a juns acesta în fruntea Serviciului Român de Informaţii. De cele mai multe ori, declaraţiile politice ale domnului Valer Marian frizează ......

      Ștergere
  8. espre secretele diplomailor noștri cu grade -”Liviu Maior (n.r. tatăl actualului director SRI) – agent dublu”
    VALER MARIAN:
    “George Maior a adus compania Bechtel în România”
    BURSA 31.05.2013
    * “Liviu Maior (n.r. tatăl actualului director SRI) – agent dublu” * “Florian Coldea coordonează toată activitatea SRI”

    Senatorul PSD Valer Marian a făcut, recent, o nouă declaraţie politică, şi aceasta incendiară, vizat fiind prim adjunctul directorului SRI Florian Coldea, despre care spune că ar fi vinovat, printre altele, de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de luare de mită. Valer-Marian11 Contactat telefonic pentru detalii, Valer Marian ne-a spus că, pentru săptămâna viitoare, pregăteşte un material în care va vorbi despre directorul SRI George Cristian Maior şi despre modul în care a juns acesta în fruntea Serviciului Român de Informaţii. De cele mai multe ori, declaraţiile politice ale domnului Valer Marian frizează .....

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu scuzele de rigoare pentru "devierea" de la subject.
    +++++++++++++++++++++
    Buei mutănele kăkăcios, chiar aş vrea să ne întîlnim. Aş vrea şi eu să mă înveţi cum e să fii inginer de sport, cum să calculezi probabilitatea de lovire a unei ţinte pe timpul zborului şi cum să joci cărţi cu răposatul Nicu C. şi, desigur, cum să ieşi la pensie la 43 de ani, belind puţa la maimuţă pînă la 60. Ce-ai păţit? Eşti supărat că din cauza frigului au plecat în ţările calde lebedele din Viana şi-acu te repatriară haustriacii? Băi răpănilă, să-ţi dau clanţă!!!! Eşti o jartea, cu obrazul cît kaizerul ăla de 27 LEI!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vitzelule,tie nu-ti mai raspund pana nu te identifici,cu toate ca,precis,ai fost vre-un coleg de-al meu,un mediocru sau un frustrat,da eu am detinut functii de inginer,de coordonator,de patron,de administrator,am facut de toate,am jucat si pocher cu Nicu,am depus juramantul militar alaturi de le si mai am puncte dupa "etc",dar tu ce-ai facut ?Sau ai facut ceva din ce-am facut eu?Un singur lucru am facut impreuna:am futut-o pe ma-ta in gura!Si cam atata am avut sa-ti spun.Sa ma pupi in capul pulii sau sa-mi faci un sugiuc precum mielul la oaie ,primavara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cîrrrrrrrrr, cîîîîîîîîîr, cîrrrrrrrrrr limbric negru de Hurziceni! Marş la produs pe centură!

      Ștergere
  11. O sa ma duc sa-mi verific clienta,pe ma-ta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si ca sa nu-mi mai sujetzi pula dijeaba,m-am hotarat sa deschid o fabricutza de ulei ,eu o sa mananc seminte si voi la sugiuc,sa-ti dai cu strugurel pe buze si nu mai sta in vant ca si asa ai buzele crepate.

    RăspundețiȘtergere
  13. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare, merci ca m-ai inbelit la oaua!
    .................
    Hopa...Bai asta de la 8:31, tu esti tigru2 cu-n koi zis si marele garoi? Baaai, sa-mi suji Viurelu ala kelu! Tot croncan ai ramas. Vai de kurul tau de dobitoc...
    PS. Ai jucat tu carti cu Nicu Ceausescu, cum mi-s io Franz Iosef. Poate ai jucat carti, dar la Poarta Alba in celula unde sugeai capete de poola.

    RăspundețiȘtergere
  14. 08.46
    Tu nu esti Franz Iosef,tu esti prostanacul blogului,incerci sa faci pe mascariciul dar nu realizezi ca esti un retardat,fara scoala si faraaplomb.Esti un NIMIC,o musca betziva in pizda iepei,ba nu,in pizda ma-ti!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  16. @H'anonim 08.46
    Sa nu uiti sa o scoti pe ma-ta la pula de dimineatza,invat-o cum sa suga pula[de parca n-ar sti]ca pe la pranz vin cu-n sac de seminte sa facem ulei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti faca Cezar clizma cu degetul ala al lui, dupa care sa ti-l dea la soopt boncalaule.

      Ștergere
    2. Muei, meri la vet sa-ti faca de turbare si sa-ti mai taie zbaturile!

      Ștergere
    3. Aist ii ,,bunicul'' ? Buei tantalache, nu mai bea ca-ti crapa si ultima doaga!

      Ștergere
  17. 'Neatza !
    Greatza !

    Uai, da ce m-am cotremorat mai de dimineata ! Uai, sa-mi sara plosca din furtun !
    Noroc cu potaia care, cu fro 5 minute inainte de hurducare, o-nceput sireaca sa se agite si sa-si linga un loc anume, pe care mi-e rusine sa-l intitulez !

    Da ci ni-o placut cel mai tare, o fo la "Stiri". Avem ziaristi poternici in tara iasta, bre, adevarate valori ! Am ramas siderat ce superintrebari o reusit sa-i puna o ziaristica-reportera, unui om, buimac de somn, ce se indrepta cu noaptea in cap spre locul de serviciu (ca de munca...altadata):

    Ziaristica: ati simtit cotrmoru' ?
    Om: da.
    Si v-ati speriat ?
    Om: da !

    Extraordinar ! Eo cred ca singurul care nu s-ar speria, nici macar la frun cotremor de 9 grade pe scara Rihter, ori la 4 grade pe scara blocului, ori de fro 40 de grade in bidonul cu vodca, ar hi Domnu Don Curdileu ! C-aista-i muci mereu in Birtolomeu-Gara !

    RăspundețiȘtergere

  18. 3 iunie
    Azi 03.iunie am fost la reprezentanta VOLVO OTOPENI cu VOLVO S 40 ,MotorD2402TDI,am exact 9 ani si 239.234 km,in manual scrie ca se schimba KIT DISTRIBUTIE[curea +role] la 240.000km,pompa de apa nu se schimba decqat daca curge sau este deteriorata vizibil.Cost -original 963 lei +356 lei manopera .
    Muey motanele kkcios, de unde ai luatr vulvoul asta, cumva de la REMAT, de la RABLA?
    Eu stiam ca "mercedesurile" voastre cu coviltir nu au distributie. Numai frina de mina. Dar ia zi-ne: ai tras frina de mina lui Bator?

    RăspundețiȘtergere
  19. La toate gropile de gunoi ale marilor orase sunt grupuri de tzigani care scormonesc in gunosie dupa cate ceva,unii se cauta de zor in nas ca sa faca 'mingiutze",altii se scarpina in cur ca-i mananca atarnatzei agatzatzi de floci iar dobitocul nostru de la09.36 scormoneste pe bloguri dupa cuvinte ,altfel nu stie nimic a spune[cica n-are vocabularul la el]sic!N-are pe dreacu',n-are minte ,este PROST sadea.Nu vedetzi ce speriat este ,a ramas asa din adolescenta ,cand l-a prins mamai-sa facand laba pe cacastoare cu gandul la purceaua lehuza ,din cotetz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crrrrrraaaaaaa, Crrrrrrrraaaaaaaa, Crrrrrrrraaaaaa! Vezi de-mi suge Viurelu ala rosu si chelu!

      Ștergere
  20. 09.53
    De pula sa ma iei si sa-mi suji ciucurelu'de cate ori te loveste dorul sau tristetea,asa ca sa-ti treaca,stie ma-ta!

    RăspundețiȘtergere
  21. @09.53-vii cu ma-ta sa ma iei...
    Te-ai dat mare,ai facut spume la gura ,ca vadim tudor,acuma taci,ca sa-i faci daca esti idiot si nu stii a lega doua cuvinte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crrrrrrrrrrraaaaaaaaa, Craaaaaaaa, Crrrrrraaaaaaaaa, Porojane de Hurziceni da-te-n soola mea!

      Ștergere
  22. duminică, 6 octombrie 2013
    DEAPRTAMENTUL JURIDIC AL SCMD NE TRIMITE PENTRU INFORMARE NOTA INTERNA NR 25 DIN 04.10.2013:


    Subiect: Rezilierea contractului de asistenta juridica si reprezentare dintre Cabinetulde avocatura “G. Barla” si SCMD
    Continut:
    In urma nenumaratelor neintelegeri dintre cele doua parti, generate in principal de nemultumirile cabinetului cu privire la onorariile pe care le-a incasat, doamna avocat a decis, in 10.09.2013, rezilierea unilaterala a contractului. In adresa nr. 645/10.09.2013 cabinetul de avocatura ne-a informat ca dosarele membrilor de sindicat care au optat pentru dna Barla vor putea fi preluate in 16.09.2013, ora 13.00.....
    (....................)
    Cabinetul de avocatura C. Gilca &R. Vasiliu se gaseste si el intro situatie de tranzit, cei doi parteneri au decis sa se desparta si sa-si desfasoare in continuare activitatea in mod separat. Indata ce situatia dintre cei doi va fi clarificata, urmeaza sa stabilim cu acestia modul de cooperare pentru viitor, iar conditiile ce vor fi agreate vor fi aduse la cunostinta membrilor de sindicat.

    (..............)

    COORDONATORUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

    Detalii pe zurza de mai jeos.
    =====================================
    Zurza: revista Cutezatorii, pag 198

    Ci fain, ioi !
    Dupe ce ca s-au cheltuit miliarde de lei vechi, fara niciun rezultat- nici macar cat negru supt o unghe, acusica se tireaza banditii astia de advocati, care nici macar n-au catadicsit sa se prezinte in sala de judecare, la termenele stabilite !

    Toate procesele de la cele doua "case" de avocatura s-au dus pe pula !

    Avea dreptate Nea Icleanu de la Filiala 6, cand urla ca un scapete prin intersectii ca astia fura, la drumul mare, in cardasie cu onor CD !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: na, ca uitai sa-l intreb pe Huhu Roz, ori Caca Rezu, ori Huhu Zero, ori cum il cheama, ca am uitat, daca-i place cum promoveaza MH interesele si 'glasul" sindicatulu' !

      Ștergere
  23. Uai, da cine-s procororii aia de mai sus, de la televizoru' Sony ?
    Is cumva procororii cu biblia supt brat, care manaresc dosaru' flota ? Ca parca nu prea seamana cu aia de-or umblat cu biblia pe capota masinii, prin sate, comune si catune, ca sa-i ia pe alegatori la 7 metri- hentz, careu !

    Doar nu-s Mos Kalicu si cu Lupuliku de la blogu 2 Maidaneji, de pe vremuri, vorbin poporului despre penzii !

    Doamne feri !

    RăspundețiȘtergere
  24. E clar ! Subiectul propus de Admin ..a fost dezbatut cu competenta si rigoare ..stiintifica ! Treaba-i acum foarte clara pentru tot leatul !
    O contributie deosebita si-a adus insusi (sper c-am nimerit) Adminul ! Acum putem sa trecem la un alt subiect de interes geostrategic si ..major !
    PS. Sa-mi bag ..mataranga in curul gol al militiencii..daca mai poate sa zica cineva ca cadrele militare nu cunoaste problemele globale ale omenirii in paralel cu micile disfunctionalitati din Ro si ca nu se implica serios si fara rezerva cu toata puterea lor creatoare in rezolvarea pe loc !
    Admin ..liber la intors ..foaia !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Texte ! Lasa lumea sa se simte bine, ca de "dezbateri" de astea stiintifice, ie plina sticla, revistele si ziarele !
      Fiecare trancaneste despre ce-l doare. Cine vrea sa haleasca fecale culturalizate n-are decat sa o tireze la R-2650,13 !
      Ori la Nenea Casicavale, care o agiuns sireacu sa scrie hectare intregi de ineptii.

      Ioi !

      Ștergere
    2. Pese: s-apoi lumea inca se mai uita la film, ca dureaza fro ora si 11 min ! Nu-i chear asia usior sa urmaresti ditamai superproductia !

      Ciocu mic !

      Ștergere
    3. Pese: iar la chestii de astea cu economia politica si socialismul stiintific si istoric, suntem asi cu totii !
      Toti se pricepe ! De asta a ajiuns Romanistanul in stadiul de colonie bananiera !

      Mooaaaama...numa zece aveam la socialism stiintific ! Stiam tezele si directiile de actiune cincinale, pe de rost !

      Ștergere
  25. daca nu ai observat ...aici era vorba de cu tot altceva ! ..e grele...cu trecerea de la socialism la capitalism!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum uai, n-am optservat eo bine ?
      Ce m-am rablagit, uai, sa dea dreaq...

      Ștergere
  26. Muei asta ,,futadore del cimitirio'' , muei tu nu esti al parintilor tai. In salcim fiind nascut, dintr- un ou de cioara, esti produs dintr-un rahat s-un git de vioara!
    Chiar daca debitezi sub influienta mitilicului, esti sub nivelul gialitorilor din urbea in care duhnesti.
    Cred ca si tiganimea te ocoleste, ca puti rau.

    RăspundețiȘtergere
  27. “În afară de Vrancea, unde sunt cutremure de adâncime, pe teritoriul României sunt şi cutremure se suprafaţă, în zone precum Făgăraş, Banat – în urmă cu mai mulţi ani, acolo s-au simţit cutremure timp de vreo 10 zile, aşa că ele de la Galaţi nu sunt un fenomen ieşit din comun pentru noi, în Carei, Galaţi, Tulcea, în sudul Dobrogei”, a explicat seismologul Adrian Grigore.

    “În zona Izvoarele-Galaţi s-a reactivat o falie care este situată în apropiere de Izvoarele, care a mai dat cutremure de-a lungul timpul, dar acum este o activare ieşită din comun”, spune expertul.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri