Google Translate

luni, 14 octombrie 2013

Doamne, vino Doamne, Să vezi ce-a mai rămas din oameni. Jaful mileniului: În Transilvania se retrocedează pământul cumpărat de România de la grofi și dat unor români la reforma agrară. Sate întregi, evacuate cu tot cu cimitire


“Optanții ungurii” sunt latifundiarii maghiari din Transilvania care după Tratatul de la Trianon au optat pentru cetățenia maghiară. Cu pământul acestora au fost împroprietărite familiile sărace transilvănene. România le-a plătit despăgubiri consistente, a cumpărat practic pământul grofilor, la prețul pieței. Statul român a renunțat la despăgubirile de război, pe care trebuia să le încaseze de la Ungaria. Țara vecină urma să plătească despăgubiri grofilor, din aceste sume. În plus, a achitat grofilor sume echivalente a 3,2 tone de aur de 24 carate. Profesorul universitar Ioan Sabău-Pop atrage atenția că retrocedările care au loc în prezent în Ardeal oferă ungurilor terenuri care au fost cumpărate de statul român. Autoritățile române trebuie să iasă din indolență și să respingă trașant revendicările fără fundament ale maghiarilor. Altfel, cu complicitatea lor, România restituie proprietăți pentru care s-au plătit deja despăgubiri grele în urma reformei agrare. 

După tratatul de la Trianon din 4 aprilie 1920, părțile fostului Imperiu Habsburgic au revenit statelor succesoare care au preluat proprietățile și alte active aparținând monarhiei austriece, precum și sarcinile și obligațiile aferente ale acestor părți. Locuitorii Transilvaniei au intrat atunci în spațiul de suveranitate al României devenind cetățeni români. Printre aceștia se numărau sași, șvabi, slovaci, sârbi și secui. Cetățenii unguri, proprietari de pământ în Transilvania, au respins procesul și au optat pentru a pleca în Ungaria sau alte țări în care aveau proprietăți.
 
Psihoza hungaristă şi superioritatea rasei maghiare din Ungaria de dinainte de Trianon a fost întreţinută şi impusă de circa 300 de familii pretinse nobiliare, oprimând foarte crunt celelalte populaţii care reprezentau circa 70% din locuitorii Ungariei istorice pentru care românii au fost supuşi unui proces sistematic de oprimare economică şi naţională printr-o politică de maghiarizare susţinută.

În fine, cei deveniţi „optanţi”, circa 200 de familii cu ramificaţiile lor, deţineau prin spoliere seculară averi imense şi în Transilvania, în principal latifundiare. La lucrările Conferinţei de Pace de la Paris care au precedat Tratatul, Guvernul Ungariei a pretins că familiile nobiliare deţin 80% din proprietăţile Transilvaniei şi sunt motorul economic al provinciei, motiv pentru care trebuie alipită Ungariei, a explicat pentru DeCe News avocatul Ioan Sabău.

Latifundiarii maghiari au fost despăgubiți pentru exproprieri, iar reforma agrară pentru Transilvania, Banat și Crișana (Legea din 28 iulie 1921), a dus la împroprietărirea fără discriminarea familiilor sărace, a orfanilor de război, veteranilor, răniților și nu numai. 
A urmat o presiune imensă și susținută a grupurilor maghiare revizioniste, o luptă dusă pe arenele diplomației internaționale pentru hrănirea visului de reîntregire a Ungariei.

Optanţii unguri, prin exponentul lor, Guvernul Ungariei, instaurat după alungarea „Ciumei Roşii” a lui Bela Kun de către armata română la 4 – 19 august 1919,  au făcut lobby şi presiuni bine concertate, ani de-a rândul, la toate forurile politice interne şi internaţionale, inclusiv în Liga Naţiunilor. Au cerut să li se aplice prin Reformă un regim preferenţial, în sensul să rămână suprafeţe mari neexpropriate cât şi cuantumul despăgubirilor la sume exorbitante pentru că ei au pierdut Transilvania şi li se cuvine un tratament privilegiat pe care l-au avut dintotdeauna.

După Conferinţa de Pace de la Paris din 1919, cercurile ungureşti revizioniste pe fondul chestiunii de a manipula opinia publică mondială în problema Ungariei au demarat un mecanism procesual generalizat.  „Procesul optanţilor a fost deci o extraordinar de dibace încercare a cercurilor revizioniste de a ţine în şah opinia publică mondială timp cât mai îndelungat pe tema Ungariei, pentru a câştiga simpatia lumii pentru realizarea visurilor de refacere a Ungariei” (Onosifor Ghibu) 

Greșeala lui Titulescu, plătită până în ziua de azi
Ioan Sabău-Pop vorbește despre greșeala diplomatului Nicolae Titulescu de a accepta disputa cu maghiarii la Liga Națiunilor și, pe cale de consecință, la Tribunalul de mare Instanță de la Paris. Decizia politicianului român, spune avocatul, a deschis o cutie a Pandorei cu blocaje politice și costuri imense care-și revarsă efectele până în prezent. Profesorul amintește aici de reacțiile Cehoslovaciei și Iugoslaviei, care au refuzat orice tratative cu optanții și statul maghiar, pe motiv că problema reformei agrare din țările lor reprezintă o chestiune de politică internă și ține de suveranitatea fiecărui stat.
În continuare, dl. Ioan Sabău-Pop, despre revendicările din prezent ale maghiarilor și impasibilitatea autorităților române.

Cât a plătit România ca să răscumpere Transilvania de la grofi
De reţinut că în urma procesului „optanţilor unguri”, România a plătit în franci, aur şi coroane aur, echivalentul a 3,2 tone aur de 24 karate şi a dispus în plus ca despăgubirile de război datorate de Ungaria pentru România să fie vărsate la fondurile de despăgubiri pentru optanţii unguri.
 
Acest contencios a fost judiciar închis prin plata drepturilor de către România între anii 1927 – 1932. Astfel, ceea ce face Statul Român în zilele noastre, restituind încă o dată acele proprietăţi urmaşilor grofilor şi conţilor unguri este o imensă greşeală.Greşeala provine din mai multe direcţii. Legiferarea stufoasă şi ambiguă ex. Legea nr. 247/2005, asumată prin răspunderea guvernamentală a coaliţiei de atunci, cu proiect adus în mapă din Budapesta urmată de HG nr. 890/2005 şi cauzată de eroarea politică imensă, generată de prostie sau trădare au dus la acest jaf naţional fără precedent.  În celelalte state foste socialiste, inclusiv Ungaria, nu s-a restituit nimic foştilor proprietari români.Originea greşelilor multiple, chiar cu complicităţi suspecte o găsim cu evidenţă la autorităţile administrative care „au pus în aplicare legislaţia de restituire” stufoasă şi interpretabilă.S-au dat titluri de proprietate şi hotărâri judecătoreşti de mii de hectare, de parcă ar fi fost beţe de chibrituri, fără responsabilitatea funcţiei şi fără maturitatea celor care au făcut-o, cu consecinţe negative ireparabile.Spaţiul nu permite, dar putem exemplifica cu date şi documente ale vremii din care rezultă că Statul Român a plătit despăgubiri prin două Fonduri agrare de creanţe înfiinţate prin Protocoale internaţionale, fonduri înfiinţate în Franţa (Bâlle) şi Elveţia (Geneva). Documentele se găsesc în arhive, emană de la autorităţile de atunci, Ministerul Finanţelor, Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, Banca Naţională şi hotărâri ale Comisiunilor reformelor agrare din judeţe, precum şi din hotărâri ale justiţiei române şi arhiva Tribunalului de mare instanţă de la Paris (în privinţa arbitrajului cu optanţii care a avut loc la Paris).Este necesar să se acţioneze cu rapiditate şi decisiv pentru dezvăluirea acestor documente, cercetarea arhivelor în special din străinătate, de a fi recunoscute încă odată efectele împroprietăririlor în urma Reformelor agrare din anul 1921 şi celei din 1945, aşezarea Statului Român în drepturile sale.Altminteri ne întoarcem, cel puţin în Transilvania, la fizionomia proprietăţii din secolul XIX – lea, ca şi cum în ultimele două secole nu s-ar fi întâmplat nimic.

Sursa:
http://www.dcnews.ro/2013/10/jaful-mileniului-in-transilvania-se-retrocedeaza-pamantul-cumparat-de-romania-de-la-grofi-si-dat-unor-romani-la-reforma-agrara-sate-intregi-evacuate-cu-tot-cu-cimitire/
=====================================================================
=======================================================
======================================



======================================



======================================



========================================



========================================
=======================================================
======================================================================

32 de comentarii:


  1. CEZAR13 octombrie 2013, 18:54
    O pula calculele voastre de ..nesatui ! Astia abia ne mai platesc ..pensiile actuale !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP,
      SA TI-O DAM CU TOTI LA CIOK!

      Ștergere
  2. Sa-i dam, sa-i dam la bot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Petrica alias Cezar putza mica,
    Sa ma saruti in gaurica,
    In gaurica intunecoasa,
    Neagra, mare, imputzita si flocoasa!!!

    Bis!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anda Mo ..iubirea mea ,
      Sa fac KK in pizda Ta ! (valabil si pentru militianca in curul gol da cu pulanul in mana!)(

      Ștergere
  4. 'na ziua !
    Toata lumea ochei ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: n-am crepat, ca nu mi-o dat voie Domnu Don Curdileu !
      Mi-am facut doar "revizia de intretinere", ca sa pot trece ITPul !

      Ștergere
    2. Pese: singurul moment, mai critic, cat am fo pe patul de spital, la rezerva nr. 8, o fo vineri, cam intre 14 si 16 !

      Atunci am simtit, ca un fier rosu, cum mi-o bagat-o ! Toata !

      Merg acusica, pana la banco, ca sa ma uit pe CARD !
      Uai, ce placere sublima am avut cand mi-o bagat-o !
      Am tremorat de placere !

      Sa hie adevarat ?

      Ștergere
    3. @mpt
      ramai aici cu noi!!....chiar si-n pula mea:):)
      PS daca te duci la scaraotchi tot pe mine ma gasesti la poarta,asea ca ramai cu noi aici si cu multa sanatate iti doresc....in pula mea

      Ștergere
  5. Ioi !
    ========================
    duminică, 13 octombrie 2013
    De la 1 ianuarie 2014 se maresc substantial soldele si reintra in functiune intr-o forma noua si O.U.G. nr. 7/1998! Sa ne calculam pierderile!
    Sursa:http://r-26500.blogspot.ro/2013/10/de-la-1-ianuarie-2014-se-maresc.html

    Diverse surse (unele sunt publice, de exemplu aici si aici), indica faptul ca de la 1 ianuarie 2014 intra in vigoare noii coeficienti de salarizare pentru personalul bugetar, deci si pentru militari.

    (..................................)
    Studiu de caz: general-maior. Nu conteaza care, poate fi chiar sefa DFC. In timpul unor explicatii ramase de pomina, renumita doamna tuna si fulgera cum ca cei carora ne-au fost diminuate pensiile, n-ar trebui sa ne mai revoltam intrucat am beneficiat si de salarii compensatorii in baza prevederilor O.U.G. nr. 7/1998. Asadar, care este valoarea salariilor compensatorii de care va beneficia doamna general?

    Solda functiei de baza:
    - solda de functie: 9,70 x 800 lei = 7 760 lei;
    - gradatia 7 de vechime: 7 760 x 21% = 1 630 lei (calcul sumar - finantistii pot interveni);
    - solda de comanda: 7 760 x 25% = 1 940 lei;
    - solda de grad: 504 lei;

    Total solda functiei de baza: 11 834 lei.
    Total compensatorii: 11 834 x 20 = 236 680 lei (cca. 52 595 euro). Asta da ordonanta! Si cu cat patos ne mai infiera doamna pe noi!

    (.............................................)
    ======================================

    Loati si lindiku': http://scmdsector6.blogspot.ro/

    Si, ca tot e sarbatoare, puneti-va de-un spritz si lectura fromoasa !

    Ioi !


    RăspundețiȘtergere
  6. Governu Dottore-Plagiattore 2 n-are timp de Erdely, de grofi, de destructurarea statului, bla-bla !
    Ei e ocupati cu privatizarea de succesuri a cefere marfa, ori cu scandalul cu denea, penea, pecere si utece ! Iar, in timpul liber, cu scandalul cu Cotrocestiul !

    La fel si Sparlamentul mamut ! Ei n-are treaba cu vanzarea, pe bucati, a integritati...bla-bla !
    E frig, e umezeala, vin sarbatorile...altele-s prioritatile !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: nu ca alte guverne anterioare, precum boc 1-6 (boc=cacat in limba turca) ar hi avut fro treaba cu conceptul de unitate nationala, insa astia mi-or venit, mai repede, in minte !

      Ștergere
  7. La multi ani Paraschivelor, Chivelor, Chivutelor, ori Paraschivilor samd !

    RăspundețiȘtergere
  8. Muei M/3, daca mai dispai ca TAB-u-n ceata sa faci intre buci matreata! Muei, ne dai emoturi?

    RăspundețiȘtergere
  9. Buey, 'mna searala toti din zoo si din 9, iar Cezar sula mica, sa-i inbeleasca lui tigri2, ouale amindoua!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsuri
    1. Cum dadui un clic la motorul lu' ai gugăl , numa ce si aflai cacam pe azi, in anul 1844, la Röcken in Nemtia o fo nascut Friedrich Nietzsche, de-o jucat fundas la Kaiserszlauternbach Mohengladstrassenzie !

      Ce m-o mai futat la icre, prin leme, proful de filo, cu alde Nitse, Kant-Pikant, ori Sho pe Aur !

      Ștergere
  11. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  12. - Unde mergi Traiane?
    - La cor!
    - Si ce faci acolo?
    - Bem whisky si jucam table.
    - Si cand cantati?
    - Pe drum, la intoarcere !

    RăspundețiȘtergere
  13. Uai, am nimerit, dintr-o viteza necontrolabila, pe un blog "partener", format numa din elitele adevarate ale armatii ! Nu ca aciulea, un amalgam de apevistii pulei, de militieni amestecati cu politieni, cu sefi de parnai, securisti si alti ascultatori de telefoane mobile si fixe !

    Si ce m-a atras pe mine de atentie ?
    Pai, o adresa de egsagt 3,5 randuri, publicata acolea, adresata unui fost apevist al pulei, actual coaie zbarcite, prin care Directia de Cadre si Invatamant a Armatei ii comuni caca :

    -"La cererea dumneavoastra adresata ministrului apararii GENERALE (,,,)", fapt care, in opinea me, este foarte-foarte corect, intrucat ministrul actual chiar ca n-are nicio taina cu apararea ! Poate cu silvicultura si padurile !
    Nu ca celalalt, dinainte, o fo mai ministru, insa macar se ocopa de botezuri, cumetrii, penzii, vizite, cununii, inmormantari, etc !
    De aia o si fo propulsat vice-premier !

    Apoi, mai aflam din cele 3,5 randuri:

    - "prin care solicitati sa va fie COMUNICAT (...) va COMUNICAM (...)"

    Las' ca-i bun s-asa, n-asa ? Cam la atatea cuvinte se limiteaza "bagajul de cunostinte" al fauritorului de adrese !

    Interesant ! Omul se adreseaza ministrului apararii GENERALE, sa se intereseze daca, un ordin idiot dat de un alt ministru al Dezbinarii Nationale, potrivit caruia, de exemplo, casierul unitatii era incadrat in aceeasi grupa de munca cu parasutistul, mai este valabil, iar petitia lui ajunge, spre competenta rezolvare tocmai la mama dracului ! Ca, in tot em 100 nu mai exista nimeni care sa stie daca un ordin al ministrului mai produce, ori ba, efecte !
    Procedura bre, procedura ! Frecatul hartiei !

    Sa faca cineva drumul parcurs de o hartzoaga, resursele cheltuite si persoanele implicate in aceasta speta deosebita !

    Petitia a ajuns undeva pe la Secretariatul General, desistul a inregistrat-o, a ajuns in mapa de corespondenta, care a fost dusa de un "specialist 1 carat mape- hol em 100 (si sofer)" la antecamera, de unde un alt specialist a bagat-o la sefu mare, cand nu vorbea la telefon !
    Sefu mare s-a aplecat cu mare atente asupra petitiei, pe care a pus o rezolutie ametitoare: Serviciul "ics" !
    Petitia ajunge la clasa muncitoare, care constata ca, de rezolvarea acestei probleme, raspunde Directia de Cadre Drumul Taberei si ca, prin tot ministerul din Izvor nu se exista nicio alta structura ori persoana care sa scrie 3 randuri , prin care sa-i comunice omului ca DA ori BA !
    Se intocmeste, asadar, o alta adresa, catre Directia de Cadre, care sa analizeze cu competenta, potrivit legii, petitia ! Si, musai, sa-i raspunda si omului, in numele ministrului apararii GENERALE !
    Urmeaza un ciclu ametitor de implicare de forte si mijloace: puletele-intocmitorul de adresa, sefuletul nemijlocit- primul verificator al adresei, sefuletul mai mare-al doilea controlor si seful cu semnatura finala!
    Dupe care: secretariat-pentru stampila, dese-pentru inregistrare de "iesire", posta- pentru expeditie pe ruta Izvor-Drumul Taberei, cu peronul pe partea dreapta !

    Aciulea se reia intreg procesul tehnologic si stiintific, cu mentiunea ca numarul de hartoage este si mai mare. Musai trebo sa comunice, inapoi, si la Secretariatul General, cum s-a rezolvat cererea petentului !

    Probleme mari, dom'le !

    Iar petentul se trezeste cu o analfabetica de "adresa", de 3 randuri, foarte elaborata si in deplin respect pentru un cetatean, semnata la gramada, in viteza pixului !
    Iar daca te uiti pe exemplarul 2, sigur au semnat pentru, intocmit, verificat, expertizat si parfumat un purcoi de civili si de apevisti, cat o ditamai grupa de infanterie !

    S-apoi, cum dreaq sa nu faca burtile mari, cu curul in scaune, la frecat adrese ?

    Nu ca ar hi mare gaura in sistemul de aparare nationala, ca s-a gresit nush ce cuvant intr-o corespondenta, insa, eote asa mi-a venit mie in dimineata iasta !



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia si lindiku: http://r-26500.blogspot.ro/2013/10/ministerul-apararii-generale.html

      Ștergere
  14. Uai, ce vreme de fekala, aciulea la mitici !
    Pana si maidanestii s-or ascuns, de ploaie !

    Acusica-i bine de stat la caldurica, la o tuica, in birt la Birtolomeu Gara! Intr-un nor de fum, de Maraseasca fara filtru, cu o farfurie de alune rancede in fata si cu ochii pe elsidiul de pe perete, fixat pe Enimal Planet !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  15. Uai, numa ce-am gatat de cetit toata arhiva, adunata cat fusei eo sa-mi fac revizia tehnica periodica, de intretinere !

    Fain bre, fain !
    Ai ce ceti aciulea, nu te plicti ! Munceste Nenea Burcubista Per Severinus pe coati si genunche !

    Si comenturile-s jios cu palaria ! Nu ngg, nggg, ca pe halte bloage !

    RăspundețiȘtergere
  16. Lumea in pragul unei noi crize de crize mondiale: "PE MARGINEA PRĂPASTIEI. Statele Unite ar putea intra joi în incapacitate de plată pentru PRIMA DATĂ în 200 de ani. Warren Buffett: „Ar fi o bombă nucleară” " !

    Pe Romanistan il doare la seapka, in zilele cu sot, si la basketi, in cele fara !
    Ca oricum ie intr-o criza fara de sfarsit : milioane de pensionari umiliti la cozi interminabile, pentru niste ajutoare de supravietuire, de la mUE, privatizari de succesuri, in lant, gigacaloria la preturi cat lingoul de aur, samd !

    Le stiti voi, mai bine: si p-alea cu economia, si p-alea cu otostrazile, si p-alea cu medicii si spitalele de coma, si p-alea cu invatamantul, si p-alea cu padurile pe cale de disparitie, si p-alea cu pochii si bisericile de la fiecare colt de strada, si p-alea cu bozgorii care fura pe bucati din pomantul patriei, bla-bla !
    Toate fiind rodul CRIZEI fara de sfarsit !

    Las ca-i bine. Ioi !
    Sa vada si Robert Pozitiv cum e in criza.

    Sa se imprumute de la chineji, ca galbejitii au la bani de nush ce sa mai faca cu ei ! Ori de la mUE !

    RăspundețiȘtergere
  17. MPT-ule ! Esti debordant ! Reviziile si recuzita ajutatoare nu te impiedica sa fii in prima linie ! Pacat ca sunt putini care-ti aud trompeta ce anunta atacul ! Cat mai poti, tine-o tot asa; esti sarea si piperul - inca mai poti stabili proportia ! Mersi !

    RăspundețiȘtergere
  18. Uai, ce mai cantau astia din Trio Ra-Ta-Ta, alde Munti, Gioni Bocsa si Nicu Iancu ! Ti se zbarlea parul pe picere-cine avea asea ceva, dadeai paharul cu spritz peste cap, dintr-o sorbire, futeai un pumn in masa, dupe care urlai, acappella, ca a venit ziua dreptatii, pana-ti ieseau ochiurile din orbite !

    Ai di pula me, pe la inceputul anilor 2000, pe la Cluj hiind intr-o emisiune ordonata de control si indrumare, de n-am cantat toata noaptea, imediat de dupa bilant, cu toata comisia si fro 3 sferturi din umeul controlat, ca noi suntem pe veci stapani, pana mi s-o atrofiat, la propriu, glasul !

    Ritualul ierea cam ase: unul mai dibaci de mana si mai treaz de cap, din umeul controlat, facea masa ! Fara ape minerale si alte sucuri: numa cu sec dadea !
    Apoi, cantatorul sef se ridica in picere, cu tot cu pahar, zicea ceva acolea de genul ca toata lumea sa traiasca, dupe care se dadeau paharele peste cap, pana la fund ! Musai !
    Apoi, tot in picere, cantatorul sef incepea o melodie, urmat, aproape instant, de restul umeului !
    Cantau astia de se zguduiau tigaile-n popota !

    Si tot asa: se facea masa, se tinea un spici, se goleau paharele si se canta ! Musai numa gen Treceti batalioane, Noi sintem romani, Coace doamne prunele, etc !

    Ca, onor comisia, dupe cam al patrulea pahar de vin, o inceput sa cante Bitels si Boni Em pe 3 voci, asta-i altceva !
    Si ca, spre dimineata, toti miticii vorgheau limbe straine, iar slaninarii jumaristi erau inca treji si cantau ca alta data o s-o faca si mai lata, iar e alta chestie !

    Si-acuma cand ii aud pe alde Munti, Gioni si cu Nicu, mi se zbarleste...ciuciu, ca nu mai are ce ! Doar ceva par la puta de mi-o mai ramas ! Da chelea ca de ciken, tot mi se face !

    Ce vremuri, bre ! Ce oameni adevarati !

    RăspundețiȘtergere
  19. Sara bună la rapeni, mai ales lu" Cezar muci pe faţă ce-i haleşte cu dulceaţă. Cu dulceaţă de mure amestecate cu pule! Buey,,,,azi fost-am la Sf. Paraschieva, cu femela şi c-o altă vecină. Şi-am stat frăţicilor, fro 3 ore la coadă...Şi m-am rugat şi pentru voi, ca Sfinta să vă dea sănătate şi succesuri, iar maimuţoiului din Tm, să-i mai dea în plus şi ceva minte...
    Cam zlabă mişcarea tu-vă-n creastă. Aşteptaţi la PMT să vă facă compunerile, mai ales Petrică P. alias Cezar, zis şi puţulică. Ia vedeţi voi, că de nu compuneţi aciulea ceea ce trebuie, rămîneţi repetenţi ca Harapul căcăcios din Urziceni.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ia de cetiti de-aciulea ca sa nu muriti fraieri:

    "Cum a ajuns România printre cele 8 ţări din lume care finanţează BIG BROTHER-ul NATO. Canadienii s-au retras din club, pentru că nu-şi mai permit"
    ++++++++++++++++++++++++
    http://www.gandul.info/international/cum-a-ajuns-romania-printre-cele-8-tari-din-lume-care-finanteaza-big-brother-ul-nato-canadienii-s-au-retras-din-club-pentru-ca-nu-si-mai-permit-11508561

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu izmenele rupte-n cur, insa la masa granzilor !
      Noi vb aciulea de sisteme Auax, Tampax si Borax, iar sistemul geme inca de tehnica, de pe vremea Tratatului de la Varsovia !
      Ne spargem in figuri cu meleoane de ieuro, ori dolari, pentru supravegherea aerului, impotriva razelor de luna, insa cazarmile stau sa pice, napadite de balarii !
      Alea care le mai avem inca si nu ni le-or luat, inca, bozgorii inapoi, cu tot cu poligoanele si terenele aferente !

      Ioi !

      Ștergere
  21. Primele concluzii ale specialiştilor
    Cutremurele din Izvoarele cauzate probabil de sondele de extracţie
    http://www.cotidianul.ro/cutremurele-din-izvoarele-cauzate-probabil-de-sondele-de-extractie-224473/

    RăspundețiȘtergere
  22. PMT-ule, desi t(e,i)-am "cantat", te-am subestimat ! Esti Mare ! La mai mare ! Cu stima !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri