Google Translate

luni, 7 octombrie 2013

Se discuta tot mai apasat despre o iarna cumplita, mortala. Guvernele multor tari iau masuri de aprovizionare cu combustibili, medicamente, alte bunuri necesare. S-au constituit deja "celule de criza"! Mai putin la noi! Romica Jurca nu crede in toate astea... Iar la Guvern, inca n-au ajuns informatiile necesare


Previziuni negre despre o iarnă mortală.

Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) evaluează o cerere record de petrol pe plan mondial în 2014, dar deja acest lucru se va vedea începând cu acest an datorită intrării într-o iarnă excepţional de friguroasă. IEA a reevaluat creşterea pentru acest an la 930.000 de barili suplimentari/zi în raport cu 2012, mai precis 645.000 barili/zi în cel de-al doilea trimestru din acest an. Cauza?

„Condiţiile meteorologice deosebit de scăzute pentru sezonul acesta în spaţiul OCDE au provocat o cerere-supriză într-un moment al anului – trimestrul II – când, în mod obişnuit, cererea se află la un nivel scăzut ” -  se afirmă în comunicatul IEA. Raţiunea este simplă: guvernele au declanşat o vastă operaţiune de completare şi, afirmă unele surse, chiar de dublare a stocurilor strategice pentru a face faţă unor vârfuri de cerere în sistemele naţionale în perioada următoarelor luni. Sunt deja constituite celule de criză care urmăresc cu mare atenţie dacă se acumulează argumente în favoarea scenariului – catastrofă despre care vorbesc acum din ce în ce mai mulţi meteorologi.

Ei afirmă că ne vom vom confrunta cu cea de-a treia iarnă foarte rece, una dintre cele mai severe îngregistrate vreodată, iar serviciile medicale de urgenţă au fost deja puse în alertă privind probabilitatea apariţiei unui număr mult mai mare de cazuri în rândul bătrânilor sau care au deja probleme de sănătate importante.

Meteorologul german Dominik Jung spune că iarna ce vine va fi neobişnuit de friguroasă, suţinut de Joe Bastardi de la AccuWeather care afirmă şi el că “va fi extreme de frig”. Previziunile se bazează pe faptul că iarna viitoare va fi caracterizată de apariţia unor mase de aer arctic care se vor deplasa deasupra ţntregii Europe. Diminuarea activităţii solare în această peroadă va accentua scăderea temperaturilor. Elena Volosiuk, specialist în cadrul centrului meteorologic Fobos, spune că şi sistemul solar cunoaşte schimbări de anotimp.

„Acest fenomen este legat în primul rând de perturbarea circulaţiei maselor de aer. Atunci când vântul vine dintre Oceanul Atlantic, iarna este destul de blândă şi marcată de dezgheţuri successive şi o zăpadă moale. Amintiţi-vă însă de ultimele ierni: practic, nu a avut loc nici un dezgheţ intermediar. Nu am avut decât cicloane venind din sud care au provocat căderi de zăpadă şi furtuni de zăpadă. Apoi s-a instalat frigul arctic. În od obişnuit, schimbarea traseelor de circulaţie a aerului este legată de activitatea solară. În acest moment, suntem confruntaţi cu o perioadă de scădere locală a temperaturii, dar este încă prematur să vorbim despre o răcire globală sau despre „perioadă glaciară”.


            Elena Volosiuk, specialist în cadrul centrului meteorologic Fobos
Meteorologii germani afirmă că perioada cea mai rece va fi în lunile ianuarie şi februarie 2014, lucru confirmat de previziunile serviciului meteorologic naţional german. Frigul anormal de intens va fi determinat şi de oscilaţia arctică (variaţia presiunii atmosferice, la nivelul mării, între 20N şi Pol), unul dintre principalii factori de influenţă asupra temperaturilor de iarnă în emisfera nordică.

Elena Ponkratenko, şefa departamentului de analiză globală şi previziuni a Centrului hidrometeorologic din Rusia,, explică faptul că “un fenomen precedă încălzirea climatică globală: este vorba despre scurte perioade de răcire accentuată. Artica se încălzeşte şi aceasta crează un efect de „frigider deschis”. Mari mase de frig arctic au început să penetreze din ce în ce mai departe. Astfel se perturbează transferurile zonale, ceea ce duce la această răcire anormală a vremii. Sunt perturbate toate procesele de latitudine care se transformă în procese meridionale, de la nord spre sud. ”

Europa se află oare în situaţie de risc suplimentar şi datorită modului în care au evoluat şi s-au restructurat reţelele de producţie a energiei electrice şi cele de transport, poate cea mai importantă sursă de vulnerabilitate în cazul unei perioade prelungite de frig extrem? Cu siguranţă că da, răspunde Cecile Maisonneuve, directorarea Centrului pentru energie de la Institutul francez de relaţii internaţionale(IFRI) într-un foarte recent interviu pentru France TV INFO

„Dacă Europa se va confrunta cu un val de frig într-un moment în care nu va fi nici vânt, nici soare suficient, atunci, în situaţia în care nu se va putea face apel la centrale termice tradiţionale (adică cele utizând combustibil fosil) ne vom confrunta  cu un risc extrem de mare de blackout

Gerard Mestrallet  PDG la GDF Suez
„Reţeua europeană este în situaţie de risc şi vede cum se reduc limitele sale de securitate. Reţelele nu au fost create pentru a gera fluxuri masive de natură intermitentă, precum cele generate de energiile neconvenţionale,nici pentru inversiuni repetate ale curentului între zonele care produc mai mult decât necesar şi cele care au nevoie de enrgie. Germania, spre exemplu, poate în aceeaşi zi să exporte sau să importe electricitatea produsă în Franţa, în funcţie de condiţiile meteo.

Aceste mişcări fragilizează liniile şi multiplică riscurile de pană de curent...Vorbim despre reţele interconectate, iar ţările europene se află în strânsă cooperare: dacă una cade, poate să antreneze şi altele...Aduceţi-vă aminte de exemplul din 2006. O cădere de reţea în nordul Germaniei a privat 1proape 15 milioane de persoane de energie electrică, iar impactul s-a simţit până în Spania, chiar şi în Maroc. Iar căderea de reţea a durat mai puţin de o oră. Dar în caz de pană prelungită, ar putea fi afectate locaţii sensibile, precum spitalele...

Situaţia actuală este rezultatul incorenţei în politicile energetice din ultimii 20 de ani. În anii 90, Europa a mizat pe liberalizarea pieţelor apoi, în 2000, prioritatea a fost lupta împotriva schimbărilor climatice. Iar acum trebuie reconciliate cele două logici de joc. Şi asta este puţin probabil în contextul actual. Comisia Europeană este la fine de mandat înainte de europarlamentarele din 2014. Europa nu avansează decât atunci când se găseşte în faţa unei crize. Sper să nu fie nevoie de un blackout pentru conştientizarea situaţiei. Consecinţele ar fi dramatice ”.

Este imposibil de spus cât se va realiza din previziunile acestea şi dacă, măcar în parte, scenariul-catastrofă va putea deveni realitate. Există însă o obligaţie europeană, foarte strictă, care impune tututror statelor membre constituirea de stocuri strategice (o puteţi consulta integral aici )

Cred că, în acest context, este interesant să reamintim prevedire sale, în speranţa că guvernanţii noştri şi-au făcut treaba şi au respectat întocmai obligaţiile asumate în raport cu CE şi că România este protejată aşa cum se cuvine.

„Statele membre trebuie să constituie şi să menţină în mod constant un nivel minim al stocurilor de produse petroliere echivalent cu cel puţin consumul intern mediu zilnic pentru 90 de zile din anul calendaristic precedent.

La calcularea consumului intern se iau în calcul benzina auto şi combustibilii pentru aeronave, motorina, combustibilii diesel, kerosenul şi carburanţii de tip kerosen, precum şi păcura.

Printre resursele petroliere admise în raportul statistic privind stocurile strategice se numără cantităţile stocate în porturile de descărcare sau cele aflate la bordul petrolierelor care se găsesc într-un port în vederea descărcării, după finalizarea formalităţilor portuare, cantităţile aflate în rezervoare la intrarea în oleoducuri sau cantităţile aflate în rezervoarele rafinăriilor. Pe de altă parte, anumite resurse nu pot fi incluse în raportul statistic, cum ar fi ţiţeiul care nu a fost încă extras, cantităţile de combustibil destinate buncărelor pentru navele maritime, cantităţile aflate în oleoducuri, în autocisterne şi în vagoane-cisternă, în rezervoarele de depozitare ale punctelor de vânzare şi cele deţinute de micii consumatori, precum şi cantităţile deţinute de forţele armate.

Statele membre care dispun de o producţie petrolieră internă o pot deduce proporţional din obligaţiile lor de stocare. Totuşi, această deducere nu poate depăşi 25 % din consumul intern al statului membru respectiv.

Statele membre pot include în raportul statistic privind stocurile strategice doar acele cantităţi care se află pe deplin la dispoziţia lor în cazul unei crize de aprovizionare cu petrol.

Modalităţi de stocare
Modalităţile de stocare trebuie să garanteze disponibilitatea şi accesibilitatea stocurilor pentru statele membre, astfel încât acestea să poată reacţiona imediat în cazul unei crize de aprovizionare. În fapt, statele membre trebuie să aibă capacitatea de a controla utilizarea stocurilor, astfel încât să le pună rapid la dispoziţia sectoarelor în care necesarul de aprovizionare este cel mai urgent.

În vederea organizării stocurilor, statele membre pot recurge la un sistem de delegare parţială sau totală a obligaţiilor către un organism sau o agenţie de stocare. Statele membre trebuie să asigure transparenţa modalităţilor de stocare şi condiţii echitabile şi nediscriminatorii.

Stocurile pot fi păstrate şi în afara teritoriului naţional, într-un alt stat membru. Statul membru pe teritoriul căruia sunt păstrate stocurile îşi exercită controlul asupra stocurilor în cauză şi garantează disponibilitatea lor efectivă. Aceste stocuri nu pot fi incluse în raportul său statistic.

Statele membre trebuie să asigure supravegherea administrativă a stocurilor lor, cu alte cuvinte să garanteze supravegherea şi controlul acestora. Aceste mecanisme de control sunt însoţite de un regim disuasiv de sancţiuni.

Statele membre prezintă Comisiei un raport statistic privind stocurile existente la sfârşitul fiecărei luni, precizând numărul de zile de consum mediu din anul calendaristic precedent pe care îl reprezintă stocurile respective.

Coordonare
În cazul unei crize de aprovizionare, se instituie o acţiune coordonată, iar Comisia organizează o consultare între statele membre, din proprie iniţiativă sau la solicitarea oricăruia dintre statele membre.

În principiu, înaintea unei astfel de consultări, statele membre nu pot să efectueze retrageri din stocuri având ca efect reducerea acestora sub nivelul minim obligatoriu, cu excepţia unor situaţii de o deosebită urgenţă.

În astfel de cazuri, statele membre trebuie să informeze Comisia cu privire la retragerile efectuate din stocuri (data la care stocurile au scăzut sub nivelul minim obligatoriu, motivele acestor retrageri, măsurile luate pentru refacerea stocurilor, evoluţia probabilă a stocurilor în perioada în care acestea rămân sub nivelul minim obligatoriu).“

 Directiva 2006/67/CE a Consiliului din 24 iulie 2006 privind obligaţia statelor membre de a menţine stocuri minime de ţiţei şi/sau produse petroliere.

Când vom ieşi din iarnă, în 2014, cu voia şi din mila lui Dumnezeu, vom şti dacă iarna asta va fi numai a urilor şi vrajbelor noastre, dar măcar la cald…

Sursa:
http://adevarul.ro/international/europa/previziuni-negre-despre-iarna-mortala-1_5252659cc7b855ff560b9700/index.html
========================================
===========================================================
http--www.libertatea.ro-detalii-articol-iarna-grea-friguroasa-temperaturi-scazute-2013-2014-466439.html
===========================================================
==================================================================

88 de comentarii:

  1. Mooama, ce de cuburi de gheata are de consumat chiorete! Sper sa consume cu... soda.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna-i dimineata stimati pacieni si dragi... animale!
    (Ii buna o oIo!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare merci ca m-ai inbelit la oaua! Tu trebuie sa le inbelesti permanent, ca daca Doamne feri ie fro pana de curent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mii mi-i frig de la saniuta.Am o vasoconstrictie pe sula de nici n-o mai gasesc(sula) .Da las ca ma duc la vecina divortata sa ma fac de-o vasodilatatie......oaiiii ce cald o sa-mi fie la iarna intre cracii ei.Si are o manaaaa!!! artista domle artista

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe guvernantii nostri ii doare fix in pula de viatza si neajunsurile poporului,grija lor este sa-si rotunjeasca averile ,sa-si ingroase conturili si curul amantelor.Niste "mangalitza'imbuibati si increzutzi,totul este a lor,tot le apartine-lovi-i-ar ciuma sa-i loveasca ca pe bobor l-a lovit amocul,ba nu ,prostia -multa prostie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baaaa te-ai gandit mult pana sa ajungi la concluzia asta?

      Ștergere
  6. I-auzi i-auzi titlu din obo militar
    http://www.presamil.ro/OM/2013/38/ZIAR%20%2038.pdf

    "REGINA MARIA,
    |N MISIUNE PE MARE"

    PS le-a fost lene sa mai scrie un cuvant 'tu-i'ngurita de ziaristii pulei.Sireaca poa' sa inoate atat?Face "pluta" biata regina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, te trezisi ?
      Ce dreaq citesti acolea ? Ori inca esti muci si n-ai mai reusit sa citesti si textul de dupe titlu !
      Doamne feri !
      Plus ca ziaru-i vechi si, deja, o fo dezbatut !

      Ștergere
    2. pai daca la mine vine netu' cu intarziere ce sa fac?.....si mai are si noduri pe sarma

      Ștergere
  7. FREGATA(NAVA/COPAIA/) REGINA MARIA,
    |N MISIUNE PE MARE

    RăspundețiȘtergere
  8. "Se discuta tot mai apasat despre o iarna cumplita, mortala. " !
    Mortala pentru alde tzatza Leusteanca si mos Culei, ca alde parlamentistii puley si neamurilii lor, care-si trag farmacie proprie, la preturi reduse si cu servire la botu'calulu', ori pentru guvernantii puley si stra-stra-neamurilii lor, ori pentru baronii locali, zonali, regionali si statali, NO PROBLEMS !

    Las ca-i bine, ca se fac economii importante la fondul de penzii si la ajutoarele lunare, oferite de mUE !

    Noi n-avem timp de pregatiri pentru iarna ! Ne ocupam de giolaniada, noul sport national, in direct pe toate posturilii: cand kiorete, cand dottore, cand cacarau si tot asea !
    Da-o'n pula de iarna, ca ies tilicarii din Ministerul Dezbinarii Nationale, in frunte cu ministrul izmanar, cu tehnica grea din dotare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce faci mpt-ule te uiti la stiri cu farmacia puletilor din parlament? las' bre ca asta facem si noi.
      Da ia zi....nu-i aseeeaaaa ca-ti place tov strungar Zgonea?

      Ștergere
    2. Valeriu Ştefan ZGONEA

      Curriculum Vitae
      Date biografice
      • Data şi locul naşterii: 3 septembrie 1967, Craiova, jud. Dolj
      • Stare civilă: căsătorit, 1 copil: Dragoş Alexandru 9 ani
      Studii şi specializări
      • 1985 - 1993 - licenţiat al Facultăţii de căi ferate, dumuri şi poduri - Institutul Naţional de Construcţii Bucureşti
      • 2000 - curs postuniversitar: Aparate de cale CF
      • 2000 - curs postuniversitar: Comunicarea politică prin Internet
      • 2003 - masterat: Politici Publice Europene - Institutul Naţional de Administraţie
      • 2006 - masterat: Colegiul Naţional de Apărare
      • 2007 - masterat: Colegiul Superior de Securitate Naţională
      Activitate profesională
      • 2006 - prezent - secretar, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor
      • 2005 - 2006 - Euro-observator în Parlamentul României
      • 2004 - prezent - deputat
      • 2000 - consilier judeţean
      • 2000 - 2004 - deputat
      • 1994 - 2000 - inginer - Compania Naţională CFR SA
      • 1993 - 1994 - inginer - SC Monte Cristo SRL
      • 1990 - 1993 - inginer stagiar - SC Construcţii Feroviare SA Craiova
      • 1985 - 1990 - lăcătuş mecanic şi apoi laborant - Incertrans Bucureşti
      • 1985 - SC Construcţii Feroviare SA Craiova
      Funcţii, activităţi într-un partid politic
      • 2000 - 2008 - vicepreşedinte al Biroului executiv judeţean al PSD Dolj
      • 2000 - 2008 - membru al Consiliului Naţional al PSD
      • 2008 - secretar general adjunct PSD
      • 1999 - 2000 - preşedinte al Organizaţiei de tineret Dolj a PDSR; membru al Comitetului Executiv Central al Consiliului Naţional PDSR
      Funcţii, activităţi parlamentare anterioare
      • 2000 - 2008 - deputat - Parlamentul României
      Activitate civică
      • 1998 - 2001 - vicepreşedinte al Societăţii de Educaţie Contraceptivă Sexuală Dolj
      • 1999 - 2000 - instructor coordonator al clubului de dezbatere şi retorică ARDOR Craiova
      • 1998 - 2000 - vicepreşedinte al Consiliul Tineretului din România
      • 1997 - membru Fundaţia "1 Decembrie" Craiova

      Ștergere
    3. Pe mine si pe hoasca ne doare la secs ! Avem provizii cacalau, stranse de anul trecut, cand ne ameninta adminu' p-aciulea cu sfarsitul lumei si cu intunericul absolut !

      Tu-l in zbantz de admin, din cauza lui am loat o traista de Durasele, ca sa-i agiunga babii la vibrator, cat o hi gaura aia neagra de mare, ori intunericul ala celest de adanc, iar acuma am ramas cu ele descarcate, de pomana !

      Ștergere
  9. Dupa cum se vede a facut studiile "la foc automat" dupa '90 ca altfel lacatus murea.si mai sunt o groaza ca el.

    la "activitatea civica" e cel mai tare toarsu zgonea:):)

    RăspundețiȘtergere
  10. Uai, da cat-a facutara Zvonea ista facultatea, 8 ani ? Da ce pula de fac o facut ? Ca nici medicina nu doreaza atata ? Ori o facut-o de doua ori ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi ce fonctie avea in 1985:
      "1985 - SC Construcţii Feroviare SA Craiova " !
      Da ce, om de serviciu la cacastoarea din gara, boschetar sef in halta, ori ce ?

      S-apoi, in 1985 nici nu existau SCuri, SAuri si alte SRLuri !
      Aaaaa...legea lostratiei nu-i da voe ! Nici sa ne zica ca, la activitatea de partid, treboia sa completeze cu oarece activist UTC si PCR ! Acu ii este rusine de partidul care i-a dat dezlegare si l-a sustinut sa-si faca o facultate- dintre cele mai grele la data respectiva, timp de 8 ani !

      Ștergere
    2. Pese: si, bineinteles ca nu putea sa-i lipseasca si Colegiul National de Autoaparare, facut pe timpul in care la conducerea unapului ierea Nea Muri !
      Ca civil cu coae, te inscriai si iereai obligat sa-ti lasi adresa, unde sa-ti trimita diploma de aptsolvire !
      Ca militar, fara coae, era musai sa faci prezenta la "clasa", ca sa nu para a pustiu !

      Ștergere
  11. Uai, da aciulea e vorba de iarna-m bani ! Nu de Zglobea ! Da-l in pula !
    Si de Romica Jur ca-i baba sclerozata !

    RăspundețiȘtergere
  12. Putorile neamului romanesc- sa ma cac pe mana cu care am votat, isi trag, sireacii, farmacie cu preturi reduse ! Sa nu crepe la locul de odihna !

    Stai sa vezi de acusica cum ori cara, cu sacosele, medicamente pentru tot neamul !

    Tara lu' Dorele !
    Ii doare la pula de pulime !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si nici nu-s multi ! Fro 600, plus auxiliarii, plus soferii, plus ce pula mea mai e prin hardughia aia facuta de ceausei, de haleste corent electric intr-o zi, cat tot orasul Ploiesti !

      Tara lu' Dorele !

      Ștergere
    2. Pese: auzi si la boul ala de Macarovici, ori cum il cheama: ar fi o rusine nationala si interplanetara sa-l apuce cufuraia pe frun deputat si sa nu aiba ei, acolea, o pastela !

      Bai boule, rusinea e ca creapa pulimea in tara, de foame si de saracie lucie si de lipsa de spitale si medicamente, iar pe voi va doare in pula de cei ce v-au trimis acolo !

      Puneti-va, dreaq, cutii de alea cu medicamente, cum iereau la Corpurile de Garda, pe vremuri, cu eticheta pe ele, ca sa se stie cine-i responzabil cu cheia, iar cand da cacaraia intr-un imbuibat de ala oparit la cur, de cat o dormit in fotoliu, va luati la urgenta pasteaua de acolea !
      Ca doar sunteti oameni destepti si stiti ca, la cufureala, trebo un furazolidon, ori la mahmureala, dupa o betie parlamentara la hotel, ar merge o aspirina !

      Ștergere
  13. Uai, daci m-am nervat !
    Plec sa-mi golesc plosca, ca o facut presiune ca bidonul ala pentru decontaminare chimica, de la orele de ANM, din scoala, cand bagam preziune cu pompa in el !

    RăspundețiȘtergere
  14. Las ..ba tzaranilor (peiorativ ) ca n-o sa ajungeti pinguini la polul nord ! Pana mai ieri tragea adminul cu INCALZIREA globala ! Acuma intoarse foaia ! Macar sa mai vina iernile alea de cand ne ajungea zapada pana la streasina ! Si apoi ..daca o trece de 15 centi..si se da stare de necesitate ,scoate Adminul studentii de la faculta de la Tompeta Lu Severin unde fu el Director si rezolva ..studentii... !!! Hai pa...

    RăspundețiȘtergere
  15. Uai, plecarati cu totii la soare ?
    Ca-i fain a dreaq afara !

    RăspundețiȘtergere
  16. Uai, cand am vrut si eo sa navighez oleaca pe R-2650,14, numa ce-am vazut ca i-a administrat adminu nost oleaca de muie, si l-o ejaculat de la blogroll !
    Uai, ce om si adminu ista !

    Egsact cand ma rodea si pe mine despre ce mai face rezerva noastra de elita a armatii, sau elita noastra de rezerva a armatii, ca nici nu mai stiu cum se zice !

    RăspundețiȘtergere
  17. Uai, cica zice apevistii astia-i puley, de pe scara, ca or venit deciziile de repunere in drepturilii din decembre 2010 !
    Da eo nu cred asea ceva, eo cred ca ei minteste, numa ca sa cobor de pomana pana la parter, la cotia postala !
    Ai dreaq bagabonti !
    Ori or venit, pe bune...

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu stiu cu ce au dat, dar au zguduit... presa!

    http://www.dcnews.ro/2013/10/google-earth-vezi-ce-apare-langa-epicentrul-cutremurelor-din-galati/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acolo a dat 2s-uncoi cu arma chimica. Bomba cu varza murata expirata.

      Ștergere
    2. Eo zic ca-i fisa lu Doane Curdileu, de la "Constanta ochirii", in diferite faze: treaz-trezuc, cu o grupare excelenta, semi-muci si muci beton, cu o imprastiere haotica !

      Ștergere
    3. Muei, acoilea ii ,,Galatiul ochirii''. Iar in privinta lui Bidonel sincer, cred ca ar fi umplut cercurile. Ca-i constant!

      Ștergere
  19. Discutii si clarificari de clarificari, intre "karadeniz si Huhu Rez"
    ==============================
    karadeniz Huhu Rez • 6 ore în urmă
    In cazul meu se produce această greșeală, cuantumul înscris la punctul C este diferit de oricare din cele trei decizii de revizuire.
    •Răspunde•Distribuie ›
    Avatar

    Huhu Rez Mod karadeniz • 5 ore în urmă
    Atentie!
    Sunteti sigur ca ati primit toate deciziile de re/revizuire?
    De regula vin Recomandat si se reintorc la CSP daca nu a fost nimeni sa semneze.
    ==============================

    Ciuciu si cureaua-i lata, ce jiurist ieream odata !

    Domnu Karadeniz, nici n-are cum sa semene cuantumul de la punctul C, cu fro unul de prin decizii !
    Va semana, garantat 100 la %, numai cu cel de pe copon !
    Ia niatale ultima decizie de penzie, fute-i un 4%, pe care, daca il adaugi cu "+" la cuantumul inscris acolea, o sa-ti dea egsact cuantumul de la punctul 'Ce" !
    Nicio decizie, niciodata si niciunde, nu va reflecta si indexarile ! Pe astea le vei gasi numa pe copoane !
    Capisci ?
    Nu te lua dupe CacaRez, ori Huhu Roz ca, daca n-ai fo acasa, cand o venit postasiul, decizia ti s-a returnat, iar Casa de Pezii ti-a cusut-o la dosar !
    Exclus ! Nu exista asemenea spete !
    CPSul revine cu corespondenta, pana te gabuieste, chiar si in cazul unor absente mai indelungate de la domiciliu !

    Asea caca radenizule, ca sa nu mai calculesti din greu, uita-te pe coponul din sectembre si ai sa vezi ca bruta di colea bate cu aia de la punctul "Ce" mare de tipar !

    Pese: ai deja o indexare ! De acum, daca esti curios, fa-ti o "stimulare" cu indexari de cate 4 la 100/an, ca sa vezi cati ani dai cu "pas", la joc !

    Ti-as hi raspuns pe Huhu Cret, insa n-am analizele la zi !
    Si stiu ca citesti acest blog, pe nerasuflatelea, asea ca, o seara buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fain raspuns pmt-ule! cum s-ar zice ;"intocmai si la timp".....fain raspuns in "scurt pe doi"
      PS da las ca ei tonti tot de "penzii vorgheste"
      da-i in pulilii mele!!:):)

      Ștergere
  20. Ce-aveti muei cu CUCU Roz?! Face si el ce poate. Ce oameni dle, ce oameni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eo n-am nika cu Ciuciu Rez, ca-i sempatic poternic, gagiu' !

      Ștergere
  21. io verificai pe gugaltransleit si vazui cacaradeniz=marea neagra......daaaaa' parca ie prea multi de caca

    RăspundețiȘtergere
  22. daaaa asta inseamna oare ca boc(cacat in limba turca[e o minciuna]) este egal(=) cacaradeniz?????
    PS a fost doar un silogism....hac,hac!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bidoane, nu stiu cum se traduce dar stiu ca boss si gasca lui precis a fost de cacat. Si inca pute. Avem si ,,tinere'' sperante...

      Ștergere
    2. daca te referi la ponta si crin ,ai o pula!... si nici p'aia

      Ștergere
  23. Deja v-a inghetat organul ..gandirii OjO

    RăspundețiȘtergere
  24. Cine a mai citit...sa fie sanatos si noapte buna !
    Cine nu a mai citit si are chef de-o arogantza, spor la treaba !
    Cine a mai citit, insa era intr-o stare profunda de muci si a uitat absolut totul, poate sa reciteasca !
    =========================

    Preluare de pe RoArmy

    "Opt generali in rezerva, doi colonei si un subofiter trimisi în judecată de procurorii DNA

    04/09/2013

    Potrivit unui comunicat dat publicitatii astazi de DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari – au dispus trimiterea în judecată a 11 persoane care au deținut funcții de conducere din Ministerul Apărării Naționale (MApN), în legătură cu achiziționarea, în condiții nelegale, a unor locuințe de serviciu la preț subvenționat, astfel:

    1. general de brigadă în rezervă TRAIAN PIGUI, șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din MApN (la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial și o infracțiune de participație improprie la fals intelectual (8 acte materiale), toate în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave;

    2. general maior în rezervă ȘERBAN FLOAREA, șef al Direcției Legislație și Asistență Juridică din MApN (la data faptelor), în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și participație improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecințe deosebit de grave;

    3. general maior în rezervă DOBRIȚOIU CORNELIU, cadru al MApN (la data faptelor), actual senator, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave;

    4. general maior în rezervă RADICI FRANCISC, cadru al MApN (la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice și contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru altul un avantaj patrimonial și participație improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecințe deosebit de grave;

    5. general maior în rezervă NĂSTASE CONSTANTIN, cadru al MApN (la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și participație improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecințe deosebit de grave;

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe loc repaus, ca mai este:
      =======================
      6. general locotenent în rezervă MEDAR SERGIU-TUDOR, cadru al MApN (la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave;

      7. general locotenent în rezervă ROTARU GHEORGHE, cadru al MApN (la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave;

      8. comandor în rezervă GONCIARUC GHEORGHE, cadru al MApN (la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și participație improprie la fals intelectual(două acte materiale), toate cu consecințe deosebit de grave;

      9. colonel în rezervă VIZITIU IONEL, cadru al MApN (la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial (participație improprie) și participație improprie la fals intelectual(două acte materiale), toate cu consecințe deosebit de grave;

      10. general de brigadă în rezervă DUȚĂ CORNELIU, comandant al Garnizoanei București, (la data faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave;

      11. plutonier adjunct în rezervă MATEI MIHAELA, cadru al MApN (la data faptelor), în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave.

      Ștergere
    2. STAI, lumina-ti-as fata ! Cine-i ?
      ==========================
      In rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

      În perioada 1999-2005, inculpatul Traian Pigui, în calitate de șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din Ministerul Apărării Naționale, s-a implicat în atribuirea, în condiții nelegale, a unor locuințe de serviciu, (dintre care unele preluate de la RAPPS), pentru a fi cumpărate la preț subvenționat, în baza Legii 562/2004, de către beneficiari – cadre militare cu funcții de conducere din MApN (la data faptelor).

      Concret, inculpatul Traian Pigui a întocmit, în mod nelegal, adrese de repartiție a unor locuințe de serviciu și a acordat avize de repartizare ce nu erau în concordanță cu legea, dar prin documentele astfel întocmite, i-a indus în eroare pe membrii comisiilor de auditare formate în vederea vânzării în regim subvenționat a acestor locuințe. Prin urmare, membrii comisiilor respective au întocmit, în fals, mai multe documente oficiale, în baza cărora s-au vândut locuințele în regim subvenționat, inculpaților Șerban Floarea, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe.

      Vânzarea în regim subvenționat a acestor locuințe a fost de natură să aducă Ministerului Apărării Naționale un prejudiciu cumulat de 962.330,37 lei, inculpatul Traian Pigui înlesnind obținerea de foloase materiale injuste pentru titularii contractelor de cumpărare în regim subvenționat.

      Inculpații Șerban Floarea, Dobrițoiu Corneliu, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe, Gonciaruc Gheorghe, Vizitiu Ionel, Duță Corneliu și Matei Mihaela au închiriat și ulterior au cumpărat, în regim subvenționat, o locuință de serviciu de la Ministerul Apărării Naționale, cu încălcarea prevederilor legale. Concret, inculpații au depus la dosarul de cumpărare acte false și astfel, i-au determinat membrii comisiei de vânzare și ai comisiei de auditare în vederea vânzării, să-și încalce atribuțiile de serviciu și să întocmească documente oficiale false, pe baza cărora, prevalându-se de prevederile Legii 562/2004, și-au cumpărat locuințele de serviciu în regim subvenționat, în condițiile în care dețineau sau deținuseră, una, doua sau chiar trei alte locuințe proprietate personală. Conform acelei legi, cadrele militare sau fostele cadre militare care dețineau, la data apariției legii, locuințe de serviciu aparținând Ministerului Apărării Naționale, le puteau cumpăra, în regim subvenționat, însă cu anumite condiții, între care, titularul contractului de închiriere să dețină această calitate de chiriaș în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu dețină sau să nu fi deținut locuințe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuință, în regim subvenționat.

      Prejudiciul reținut în cauză este în sumă de 1.207.670 lei (compus din 1.095.682,56 lei, care reprezintă prejudiciul suferit de Ministerul Apărării Naționale ca urmare a vânzării la un preț diminuat față de valoarea de inventar, a fiecărei locuințe , la care se adaugă suma de 111.988 lei, care reprezintă contravaloarea chiriei plătită de Ministerul Apărării Naționale unei părți vătămate, începând din luna ianuarie 2005 până la zi).

      În cauză, Ministerul Apărării Naționale, se constituie parte civilă cu suma de 1.207.670 lei.

      În vederea recuperării prejudiciului s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aparținând inculpaților : Șerban Floarea, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe, Matei Mihaela, Vizitiu Ionel, Gonciaruc Gheorghe.

      Ștergere
    3. Ia, ia:
      ==================
      Având în vedere că inculpatul Dobrițoiu Corneliu a consemnat la dispoziția organului judiciar suma reținută ca prejudiciu în sarcina sa, respectiv, 15.846,7 lei, s-a dispus ridicarea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile, care fusese instituit în cursul urmăririi penale.

      Față de învinuiții CHELARU MIRCIA, general corp de armată în rezervă și față de colonel JULEA CORNEL, colonel în rezervă, s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor într-o cauză penală distinctă.

      Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

      Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

      Sursa: comunicat al Biroului de Presa al Directiei Nationale Anticoruptie.

      Personal nu imi doresc decat ca justitia sa faca dreptate. Nu stiu daca sunt dosare fabricate, nu stiu daca inculpatii sunt vinovati. Ceea ce stiu este ca de la revolutie incoace PREA MULTI generali, mari capi ai MApN, oameni care au condus destinele multor zeci de mii de militari, au fost anchetati si condamnati pentru fapte de coruptie, tarand in mocirla prin gesturile lor o institutie iubita de societatea civila. Sa spun ca mi-e scarba nu pot, pentru ca mi-e prea greata. Oameni in care am crezut au ajuns sa improaste cu noroi haina militara pentru un pumn de arginti.

      Daca au comis-o, sa fie condamnati, dar nu cu suspendare asa cum au fost condamnati cei la care faceam referire mai devreme ci cu executare, sa simta pana in maduva oaselor ce inseamna sa pui mana pe ceva ce s-ar fi cuvenit de drept altui cadru militar cu sotie si copii, aflati cu adevarat in nevoi.

      Dragii mei generali, exista o vorba pe la cei cu sangele kaki: asa sa va ajute Dumnezeu!"
      ===========================================

      Nici nu mai am chef de "comentarii", ca mi s-au strapezit si dintii, de cat tot am injurat pe sobectele astea, cu destrabalarea fara margini in sistemul meletar !

      Ștergere
  25. A aparut (!) inca un numar din Obositorul Militar !
    Ia de-aciulea, frara sa mai comentez:
    ========

    ÎN ATEN}IA BENEFICIARILOR LEGII NR. 241/2013
    Circul` pe internet [i a ajuns [i pe adresa redac]iei noastre un punct de vedere referitor la
    interpretarea art. 2 alin. (2) din Legea nr. 241/2013. În opinia unor beneficiari ai prevederilor
    legii men]ionate, „diferen]ele între sumele stabilite [i/sau pl`tite [i cele legal cuvenite”, ce urmeaz`
    a fi pl`tite de Casa Sectorial` de Pensii a MApN în cadrul termenului general de prescrip]ie, sunt
    diferen]ele dintre pensia aflat` în plat` în luna decembrie 2010 [i pensia stabilit` pe baza OUG nr.
    1/2011, aprobat` prin Legea nr. 165/2011. Este un punct de vedere eronat.
    Diferen]ele la care se refer` art. 2 alin. (2) sunt cele dintre pensia stabilit` ini]ial conform
    OUG nr. 1/2011 [i cea stabilit` ulterior, dup` ce au fost depuse documente suplimentare, din
    care reie[ea un nivel mai mare al veniturilor lunare care se iau în calcul la stabilirea pensiei.
    Unii din pensionari au primit aceste diferen]e, al]ii, nu. Pentru ace[tia din urm` este valabil
    art. 2 alin. (2) din Legea nr. 241/2013, anume c` vor primi diferen]ele în termenul general de
    prescrip]ie. Dar, cum spuneam [i în articolul din nr. 28 al s`pt`mânalului nostru, Casa de
    Pensii Sectorial` a MApN ne-a asigurat c` se vor face toate eforturile necesare ca sumele
    constatate ca diferen]` s` fie pl`tite pensionarilor pân` la finele anului 2013. "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: in rest, cam subtire de tot !

      Doar faptul ca, in intreaga armata, se desfasoara o competitie acerba, denumita "Suptofiterul/soldatul anului" !
      Despre ofiterul anului...o pula ! Astia nu se baga la concurs !
      Adica, cum ar hi sa castige titlul de Miss Ofiser frun cacanist de locotenent, de pe la ume Dalga Deal, iar cei de la MeSteMe sa nu se califice nici macar in saisprezecimi?
      Ar hi nashpa, n-asa ?

      S-atunci i-o bagat la inaintare pe tablagii, la gramada ! Da-i in pula, ca oricum nu tine de cald si de foame titlul asta !

      Na, zic si eo ! Poate au si ofiterii frun concurs de asta, de belit pula la urs, iar eu nu stiu !
      Si poate si generalii au !

      Ștergere
    2. Pese: ori poate generalii au fro competitie de asta gen "Cum sa furi apartamentu' " , ca vad ca-i Deneaul pe ei, ca la gramada ordonata de la ruibi !

      Ștergere
    3. Băi rapănule, mai fă o pauză de-o muie lui Cezar muci pe faţă, ori kăkăciosului ăluia negru ca borta curului din Urziceni! Vezi că iar te duc ăştia la Antipa să-ţi facă calciu intravenos...
      Muei Moş Beşleagă, mai glumesc şi io...Hai bagă mare pînă nu vin hingherii lui eVanghelie să te salte...

      Ștergere
    4. Pese: si mai putem vedea in Obo Mil aceeasi tehnica veche, antica si de demult, tinuta in viata de niste tilicari, asi ai cheilor fixe si al ciocanului !

      Ștergere
  26. U@i, domnu' di la 21,57 !

    Gata, plec sa ma arenjez oleaca, pentru ca, maine, la prima ora, ma si infiintez la geam, ca sa-l gabuiesc pe vecinu Costica !
    Cu "Decizia de repunere", in mana stanga ! Cacu dreapta am alta treaba !
    Stiti voi, semnul sfintei muie !

    Si, ca sa hiu coerent si-n vorbe, imi scriu din seara asta injuraturile, pe leptop, pe care am sa-l folosesc asea ca pe un prompter ! O sa-l pun langa geam si o sa trag cu-n ochiu la el, ca Esca de la Stiri !

    Moamaaaa....ca multa muie am mai luat de la vecinu' Costica !
    Ioi, ca venit-a si ziua dulce-a razbunarii !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: pentru cine nu cunoaste inche, actul de reparatie asea se numeste: "Decizie de repunere" !
      Ioi, ce fain suna !

      Ștergere
  27. "E inadmisibil ca nişte cetăţeni ai României să nu aibă acces la studiile superioare doar din cauză că nu ştiu să scrie sau să citească", a spus Vanghelie. "Vrem învăţământ şi manuale universitare într-o limbă pe care şi analfabeţii să o poată înţelege. Nu e vina lor că sunt analfabeţi, aşa s-au născut, nu au ales să fie în felul acesta".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, primarul care este, are dreptate !
      Iar vremurile in care si analfabetii vor face studii de licenta, masterate si doctorate in Romanistan, nu-s departe !
      Ce, nu se vede ce-i in jurul nostru ? Pune un absolvent de Spiritu' Haret, ori de Biosferica sa scrie trei randuri, ca-ti rupe carandasul si face gaura in masa !
      Pai nu se vede, ca de la un an la altul, BACul este mai a dreaq decat filmul ala "Vanatorii de comori" ?

      Gata, plec la cuibar, ca bazaie hoasca !

      Ștergere
  28. Uai, sa nu uitati ca pe 8 decembre e ziua blogului, iar aftar vine glaciatiunea !
    Baremi de ziu blogului sa traim la max !
    Poate ne aduna Nenea Burcubista Per Scorilo si ne da o cina cea de taina, asea ca inainte de a sufla in veioza !
    Ce mai conteaza, daca tot crepam...

    Gata, chiar ca fug la cuibar !

    RăspundețiȘtergere
  29. Curlioni, uăi boascâ, vez câ guvernoiu vre sâ ti lesî sâ conduci drezîna ceiea din Birtolomeu şî dupâ ce-i băut un coniac trii frunzî, di cela di-ţ paci ţîi. Trai pi vatrai ş-un futai pi tini, de-amu încolo...

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  31. MPT8 octombrie 2013, 22:36
    Uai, sa nu uitati ca pe 8 decembre e ziua blogului, ...Baremi de ziu blogului sa traim la max !

    Anonim4 octombrie 2013, 10:24
    Eu ma bag, da sa fie cu mai putina beutura.

    MPT4 octombrie 2013, 10:44
    Da, da ! Ca ai vazut ce-o facut beutura din oameni! ...
    Sa ia si Nenea Vasile aminte !
    Cate o bere, fara alcool, la doua persoane, ajunge !

    Anonim4 octombrie 2013, 10:58
    Asia, asia. Si mai putina mincare, ...

    MPT4 octombrie 2013, 11:03
    Da, da ! Fiecare sa vina cu jiumara lui !

    RăspundețiȘtergere
  32. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare, merci ca m-ai inbelit la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  33. Uaiiii.......'neatza !
    Greata !

    Tot cu glaciatiunea, tot ?
    Parca, panamai acusica fro tri zile, cheream din cauza cometei ISON, iar cu fro 5 zile in urma, sigur suflam in veioza din cauza unei furtuni solare !

    Uai, ceva tre sa hie, ca parca prea o intrat Sarsaila pana si-n onorabilii nostri conducatori !
    Zici c-o dat boala vacii nebune in triada aiasta faimoasa a noastra, Kiorila_Plagiattore-Dottore-Kacarau !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: las sa vina iarna grea !
      Ca anul ista agricol am avut recolta "istorica" la floarea soarelui !
      Avem ce baga in noi ! Stam toata iarna la gura sobei, ori la calorifer-dupa caz si crapam seminte de "rasarita" !

      Mai un spritz, mai o tuiculita, mai o "pufoaica"...

      Ștergere
  34. ,,...dreptul soferilor de a bea o bere inainte de a se urca la volan..''

    Dupa ,,fatucile rujate'' cred ca mai degraba soferii au obligatia de a bea cite ceva inainte de a se urca la volan...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da uai, daca ne da voie Dottore, ca s-o punem de una mica, cand suntem la drum cu masina, atunci e supercul !
      Ai sa vezi parcarile pline de soferi care se cinstesc, la o gustare, ori soferi care or sa te "salute", in trafic, cu o cutie de bere !
      Da-le-n pula de carnagii, de pe sosele, cu mii de morti si schiloditi, din cauza alcoolului !

      Acusica, daca stau sa ma gandesc bine, cred ca Domnu Don Curdileu-Bidoane de Birtolomeu, poa sa bea si-un bacs de bere, de 6x4 doze, la volan, ca tot nu atinge 0,2 la mie !

      Las ca-i bine ! Probabil ca dadea faliment sereleul ala, al vreounui sparlamentar-guvernamental, care facea fiolele alea de unica folosinta ! Acusica, militia degeaba mai sta de 6 pe la colturile teraselor, ori a crasmelor, ca sa-i gabuiasca pe soferii care-or conzumat una mica si se urca la volan !
      Ciuciu ! De acusica tre sa-i chestioneze obligatoriu ! Ca toti or sa zica ca vin de la nunta si or consumat numa de fix 0,1999 la mie ! Nimic in plus, pe onoarea lor !
      Tara lu' Dorele !

      Toata lumea lupta impotriva acestui flagel deosebit de nociv, iar Romanistanul promoveaza, in mod public, chiar prin muia primului ministru, posibilitatea consumului de alcool -culmea, culmilor, chiar si cand esti la volan !

      Or sa umble militienii dupa ei cu o remorca de mustiuce, de alea pentru aparatele alcooltest ! N-asa ? Ca daca te-a oprit in trafic, pentru "o rutina" si puti a drojdie, musai trebo sa-ti masoare si nivelul, nu ? Ca daca-l ai cumva de 0,21 la mie ?

      Sa vezi de-acusica spagi ! Te pui cu rumanul ?

      Ștergere
  35. Vom avea sau nu o iarnă grea? Unii specialişti consideră că ne aşteaptă o perioadă dificilă. Roxana Bojariu, şeful secţiei de climatologie de la ANM, consideră că teoriile sunt doar nişte speculaţii momentan, care trebuie confirmate de studii numerice. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ VIDEO Roxana Bojariu, climatolog: Dacă vom atinge un anumit prag, risc... Apocalipsa climatică: mit, joc geopolitic, realitate iminentă? Bob Geldof: „Toţi oamenii vor muri înainte de 2030“ ONU pune încălzirea globală pe seama umanităţii Climategate II: studiul ONU privind încălzirea globală este contestat.... Adevărul Live: schimbările climatice aduc cod roşu de foamete. Botănoi... PROGNOZA METEO Vremea până în luna decembrie. Ce temperaturi vor fi pâ... Războiul climatic: poveste de adormit copiii sau realitate terifiantă?... Ultimul raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice confirmă încălzirea globală, iar previziunile unor specialişti pentru iarna aceasta sunt sumbre. În acelaşi timp, contestatarii vorbesc despre faptul că planeta nu se mai încălzeşte. Care vor fi efectele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La romanake nu se pune ! Ei e invatati cu "perioade dificile" de pe timpul lui Deceneu !
      Numa perioade dificile or fo pe acest meleag, asea ca, o iarna mai grea, nu-l sperie pe musiu rromanes !

      O singura problema trebo, insa, monitorizata strict de catre autoritatile centriste, pana la venirea apocalipticului: asigurarea stocurilor de beutura in toate birturile si crasmele satesti, pentru populatia autohtona, in vederea unui consum zilnic indestulator, in special in perioadele in care armata va lopata de zor ca sa scoata babele intarziate, de sub nameti !

      Am mai trait noi experiente de astea polare, numa acusica cativa ani, de am uimit mUE cat de rezistenti suntem !

      Sa va spuna Birtolomake Curdileu, cate experenta are acumulata in santul din gara ! Pentru el, Noaptea Polara inca nu s-a sfarsit !

      Ștergere
  36. Sa facem KK de ras cu Ro Army

    Florian Ionica
    Message 2 of 2 , Today at11:32 AM
    Stimati colegi,
    pentru aceasta decizie, NEDEMOCRATICA, IN TON CU "INSOLVENTA GRUPULUI REALITATEA TV", eu unul ma autoexclud/autosuspend din SCMD, pana la reformarea acestuia. Cu influenta pe care o mai am ii voi indemna pe toti colegii si prietenii mei,cel putin pe cei care i-am adus, sa ma urmeze. Sa nu uite miticii din conducerea centrala a SCMD ca s-au AUTODESFIINTAT PRIN DECIZIILE LUATE. Personal sunt f suparat pe vicepresedintii, din teritoriu,care au votat o asemenea decizie de desfiintare a grupului de discutii SCMD! Dar "proprietarul" grupului de discutii, miticul, de ce nu a fost avertizat,din moment ce "SCMD NU A AUTORIZAT......"!
    Fratilor, nu mai avem prea multe de facut decat URGENTAREA DESFASURARII UNUI CMR/SCMD !!!!!!!
    Pana una-alta sa ne logam pe acest forum de discutii si sa ne exprimam aici pozitiile.
    Apropos: ce pozitie o fi avut seful comunicarii din SCMD, adica chiar IMpricinaTUL, care a actionat dupa instinctul primar : eu te-am facut,eu te omor!
    Cu toata prietenia,
    Florian IONICA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asi mai adaugi, eo:

      Horror et Paria ! Hae Sictiris !

      Musai !

      Ștergere
  37. C O M U N I C A T nr. 24 din 03.09.2013 CU PRIVIRE LA ADUNAREA GENERALĂ A FILIALEI „MIHAI VITEAZU” DOLJ a A.N.C.M.R.R.

    În ziua de 20.03.2013 s-a desfăşurat Adunarea Generală a Filialei Dolj a A.N.C.M.R.R având ordinea de zi ,,Analiza activităţii desfăşurate şi alegerile organelor de conducere”.
    (..........)
    Partea a doua – alegerea organelor de conducere şi a delegaţilor la Conferinţa Naţională a debutat, însă, cu o serie de încălcări ale Statutului A.N.C.M.R.R şi a hotărârilor eşaloanelor superioare, prin intervenţia unor membrii ai S.C.M.D. care, din păcate, erau şi membrii ai filialei A.N.C.M.R.R. Dolj. Aceştia, în afara cadrului organizat al adunării, s-au constituit într-un prezidiu ad-hoc şi au ales aşa zisa conducere a Filialei Dolj a A.N.C.M.R.R.
    (............)

    Zurza: http://ancmrr.ro/c-o-m-u-n-i-c-a-t-nr-24-din-03-09-2013cu-privire-la-adunarea-generala-a-filialei-mihai-viteazu-dolj-a-a-n-c-m-r-r/
    =========================

    Huoooo...criminalilor ! Huoooo...destabilizatoristilor !

    Agenturilii s-au infiltrat in sanul clasei bolsevice !

    Da las, ca au venit cei de la "centru", cu Ana Pauker in frunte si libertatea le-au adus ! Precum Stalin si poporul rus !

    RăspundețiȘtergere
  38. COMUNICAT din 11.04.2013
    Stimaţi camarazi

    Referitor la informaţiile difuzate de unele posturi de televiziune, potrivit cărora se operează ,,noi tăieri” din pensiile cadrelor militare în rezervă, facem precizarea că într-adevăr unele cadre militare în rezervă / retragere provenite din Ministerul Apărării Naţionale au primit noi decizii de pensii, însă acestea au fost generate de faptul că la elaborarea celor anterioare s-au folosit unele date eronate şi, în mod logic şi legal, ele trebuie corectate.

    Pensiile calculate pe bază de date corecte nu vor suferi nici-o modificare.

    BIROUL PERMANENT CENTRAL

    Zurza:http://ancmrr.ro/comunicat-din-11-04-2013/
    ==================================

    Pizda lu ma-ta de bou ! Si, ma rog, cum se numeste folosirea de date eronate, in inscrisuri oficiale ?
    Si nu in unul, ori doua, ori zece, ci, IN MOD REPETAT, in mii de acte, intitulate Decizii !

    Care-i boul de-a scris comunicatul ?
    La mine fuga mars !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese:
      -numai in Tara lu' Dorele se poate adopta o lege cu 87 de voturi= 370 ! In vazul intregului popor !
      -numai in Romanistan se putea ca, problema penziilor militare sa fie ridicata la nivel de isterie nationala, pe toate televiziunile de shto !
      -numa in Tara lu' Dorele o fo posibil ca sa se recunoasca, public, prin glasul unui ministru, ca s-au facut greseli impardonabile in sistemul de penzii si....atat ! Amin !
      - numa in Tara lu' Dorele se pot da comunicate oficiale ca in calculul unor penzii s-au facut falsuri !
      -numa in Romanistanul kiorului papuas se putea ca, "autoritatilii" sa-ti dea grupe de munca si vechimi inchipuite, fara ca titularii sa ceara asa ceva !

      Numai cei 15 mii de specialisti ai izmanarului si ai generalului cu coc, completati cu alti specialisti hei-rupisti, ai dinastiilor ce-au urmat !

      Ioi !

      Ștergere
  39. Răspunsuri
    1. Gata, mi-am pus un butoi de 60 de litri, in care puneam curechiu la murat !
      Asea mai merge !

      Ștergere
    2. In butoiul ala o sa-si tina varza si Borila@15:05

      Ștergere
  40. Pula seara!
    de cand si-a luat pmt butoi,taceti tonti ca puletii....'va-n gurita!
    PS soldati neinstruiti cu ochii pe copoane

    RăspundețiȘtergere
  41. PS@ si va mai dati colonei.....de cacat.Labagiilor!(daca mai puteti macar o laba trista) hac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey Birtolomakis, noi nu mai putem sa facem de-o laba trista, da' tu poti sa ne-o faci!

      Ștergere
  42. Te- ai dezghetat, Bidonica?

    RăspundețiȘtergere
  43. BUNA SARA DRAJILOR!!!! INCEPEM PROGRAMUL DE EMISIE IN LIMBILE LUI CEZAR MAIMUTA, MUCI DE FIER, CREIERE DE OTEL:

    CEZARIKA, HOP, HOP, HOP,
    SA TI-O DEA MAMA LA CIOC
    SA IMI SUJI MAMA LINDIKU
    CA E DULCE CA SHORIKU
    SA IL SUJI DE DIMINETA
    SA NU TI SE FACA GREATA!!!

    RăspundețiȘtergere
  44. Un trib de indieni adunau lemne pentru iarna la poalele unui munte. Intr-o zi, Ochi-de-Vultur, seful tribului il trimite pe Iute-de-picior pana in varful muntelui unde era o statie meteorologica sa intrebe daca va fi o iarna grea, ca sa stie cate lemne sa adune.
    Ajunge Iute-de-picior in varf si il intreaba pe meteorologul de serviciu:
    - Domnule, va fi o iarna grea?
    Meteorologul se duce in spatele cabanei si se intoarce dupa 5 minute.
    - Da, pot sa spun ca va fi o iarna grea.
    A doua si a treia zi povestea se repeta, pentru ca Ochi-de-Vultur voia sa stie sigur daca va fi o iarna grea. A patra zi:
    - Iute-de-picior, mai du-te odata la meteorologul ala si intreaba-l daca va fi o iarna foarte, foarte grea pentru ca n-am chef sa adunam prea multe lemne degeaba.
    Pleaca Iute-de-picior intr-un suflet si il intreaba pe meteorolog:
    - Domnu', iar m-a trimis sefu' ca vrea sa fie sigur ca va fi o iarna foarte, foarte grea...
    - Da, bine, asteapta putin...
    Se duce in spatele cabanei si dupa cinci minute se intoarce:
    - Da ma, va fi o iarna extraordinar de grea.
    - Da dumneata cum iti dai seama?
    - Hai sa-ti arat!
    Merge Iute-de-picior in spatele cabanei, iar meteorologul ii spune:
    - Uite, vezi tribul ala de indieni cate lemne aduna? Inseamna ca va fi o iarna foarte, foarte grea...

    Mai multe bancuri: http://mioritice.libertatea.ro

    Nu trebuie sa creasca cererea pentru a creste pretul petrolului/gazelor/lemnelor/.../...?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi, hi, hi!!! Boon bancu, da' trebuia sa precizezi ca hindianu ala, Iute de Laba, sau Laba Trista si Mooista era motanelul kkcios, Viurelul ala chelu din Hurziceni.

      Ștergere
  45. Muei Iute de Laba, nu vrei tu sa ni te uiti in spate, sa vezi cum o sa-ti fie?

    RăspundețiȘtergere
  46. Muei, iute-n laba la belingherit bananele ie Cezarel Gogonel, cu miucii curgind pe iel!

    RăspundețiȘtergere
  47. AICI BBC. TRANSMITEM UN KOMUIKAT IMPORTANT PENTRU CEZAR BABUINELE OT ZOOLAND SI 9LAND:

    CEZARIKA, HOP, HOP, HOP,
    SA TI-O DEA MUIKA LA CIOC.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri