Google Translate

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

1 Decembrie. Ziua Națională a României


Anul acesta, programul Zilei Naționale se anunță mai diversificat decât în anii precedenți. În București, cetățenii sunt invitaţi să asiste nu doar la parada de la Arcul de Triumf, ci și să participe la ziua porţilor deschise la Palatul Parlamentului şi la Guvern, și să întâmpine familia regală în Gara de Nord.

Parada militară care se va desfășura în București, cu ocazia Zilei Naționale a României, începe la ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf. Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa la defilare. Acestora li se vor adăuga aproximativ 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece peste 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave vor survola piaţa.

Tot duminică, 1 Decembrie, la Palatul Victoria se va desfăşura a doua ediţie a Zilei Porţilor Deschise. Clădirea Guvernului României va fi deschisă publicului în intervalul orar 9.00-15.00, urmând ca, la ora 10.00, primul-ministru Victor Ponta să participe la ceremonia dezvelirii Drapelului Naţional, cu o suprafaţă de 14.000 mp, instalat pe frontispiciul Palatului Victoria.

De asemenea, și Camera Deputaţilor organizează, în 1 Decembrie, Ziua Porţilor Deschise la Palatul Parlamentului, cu acest prilej urmând să fie împodobiţi doi brazi de Crăciun şi să fie lansat un foc de artificii. Palatul Parlamentului va putea fi vizitat între orele 10.00 și 18.00.

Și Arcul de Triumf va putea fi vizitat gratuit, atât sâmbătă, 30 noiembrie, cât și duminică, 1 Decembrie 2013, între orele 12.00 și 20.00.

În 1 Decembrie, bucureștenii vor putea participa și la inaugurarea Salonului Regal din Gara de Nord, salon restaurat în forma din vremea Regelui Carol I. Principesa Margareta şi principele Radu vor efectua, duminică, de Ziua Naţională, un drum simbolic cu trenul regal, urmând să ajungă în Gara de Nord la ora 15.45, după care vor participa la ceremonia de inaugurare a Salonului Regal.

Programul Zilei Naționale se va încheia tot cu o manifestație organizată de MApN. Începând cu ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - B-dul Regina Elisabeta - B-dul Eroilor Sanitari - Şoseaua Cotroceni - B-dul Iuliu Maniu - B-dul Vasile Milea - B-dul Timişoara.
Sursa:
http://www.ziuanews.ro/stiri/ziua-nationala-a-romaniei-la-bucuresti-vezi-programul-zilei-de-1-decembrie-109056


La multi ani!
Admin Romania Megalitica
====================
====================================
===========================================

31 de comentarii:

  1. Toti romanii sarbatoresc de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Ziua de 1 decembrie a fost stabilita ca Ziua Nationala a Romaniei in 1990, prin legea nr. 10 din 31 iulie. Pana la acesta data, Ziua Nationala a Romaniei era 23 august. Atunci se sarbatorea ziua insurectiei armate antifasciste, inceputul revolutiei populare in Romania, cu referire la intoarcerea armelor impotriva Germaniei naziste si arestarea guvernului condus de Ion Antonescu in 1944. Iar inainte de aceasta data, Ziua Nationala a Romaniei se celebra la 10 mai, pentru a marca proclamarea independentei de stat a Romaniei, dar si transformarea Principatelor Romane Unite in Regatul Romaniei.

    Alegerea zilei de 1 decembrie a facut trimitere la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, in 1918, respectiv la Proclamatia de la Alba Iulia. Ziua de 1 Decembrie 1918 incununeaza lupta romanilor transilvaneni pentru Unitate Nationala si marcheaza momentul crearii Romaniei Mari, situandu-se in continuarea precedentelor actiuni unioniste ale fratilor din Basarabia (27 martie 1918) si Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).

    S-a impamantenit ca de Ziua Nationala a Romaniei sa se consume fasole cu ciolan sau carnati sau placinta de dovleac. Un pahar de vin fiert cu mirodenii completeaza perfect masa traditionala de Ziua Nationala a Romaniei!

    Programul paradei 1 decembrie 2013

    La parada din acest an, care va incepe la ora 11:00, vor survola peste 30 de aeronave si vor defila pe sub Arcul de Triumf aproximativ 2.000 de angajati ai MApN, MAI, SRI si SPP. Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat deja ca în acest an, de Ziua Nationala, românii se vor bucura de cea mai fastuoasa parada militara din ultimii 20 de ani. Acesta a adresat invitatia de a participa la parada militara de la Bucuresti si unor subunitati ale armatelor statelor membre NATO sau din Uniunea Europeana. “Ca o noutate, la parada militara din acest an vor fi invitate si subunitati din armatele statelor prietene din NATO, din Uniunea Europeana. Din cate stiu, deja au confirmat participarea subunitati din armata Statelor Unite, armata Poloniei, Turciei si Frantei. si ei vor defila (n.r — alaturi de militarii români). De asemenea, vom avea si tehnica militara de la Fortele Terestre si Fortele Aeriene”, a mai precizat Dusa.

    Ambasada Frantei la Bucuresti a informat ca 30 de militari francezi din regimentul 1 artilerie vor defila la Bucuresti, alaturi de fortele armate române, sub comanda sefului lor, locotenent-colonel Raphaël Bernard. Regimentul 1 artilerie apartine celei de-a saptea brigazi blindate. Numara 1.000 de persoane si are sediul în apropierea orasului Belfort (din regiunea Franche-Comté din estul Frantei).

    Continuati AICI: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/ce-nu-stiai-despre-ziua-nationala-a-romaniei/#ixzz2mALFDbOo

    RăspundețiȘtergere
  2. Fasole cu ciolan, din cazanul armatei. Usurel cazanul a devenit al jandarmeriei, apoi a primariei.
    Asa se duc toate. Ciolanul ramine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa-i dau si io lui Cezar un cioklan, ca ie mare_________babuin!

    RăspundețiȘtergere
  4. In parlamentul Romaniei a fluturat steagul rosu comunist. In locul EU.Bravoo........

    RăspundețiȘtergere
  5. La anul vor participa ostasi mici de statura.

    RăspundețiȘtergere
  6. O unitate de satre moderne vor sa participe la parada militara. Comandantul Coreolone va purta
    paltonul rosu primit cadou tocmai din America. Va avea cascheta pe ureche pusa smechereste.
    Momentul culminanat va fi aruncarea puradeilor jegosi in spatele satrelor si a lui Coreolone
    chiar in fata unui tanc modern Abrams M1A1/A2.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tanc versus o satra, o comparatie corecta?!
    Ma refer aici la o comparatie strict tehnica, numai si numai din punctul de vedere al caracteristicilor care fac dintr-un tanc o foarte utila masina de ucis.
    In mod sigur nu. Daca istoria ne invata ceva, acel ceve este ca valoarea individuala a UNUI tanc, sau a UNEI SATRE este, pana la urma, unul din criteriile din coada castigarii unui razboi, sau chiar victoriei unei arme in fata omolagei sale din tabara adversa.


    RăspundețiȘtergere
  8. Cum singura tara care ar avea capacitatea militara sa atace Romania cu succes este Ucraina, ar trebui sa vedem ce tanc sau ce satra din cele disponibile pe piata, ar fi cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  9. COREOLONE IN ATENTIA PUBLICATILOR NATO
    "Uniformele Armatei (dar si cele ale Politiei, Jandarmilor, etc) române arata jalnic. Comparat cu alte uniforme din Europa (de ex. Italia si Franta) designul si croiul romanesc au lasat mereu de dorit in ultimul timp. Daca in alte tari uniformele (nu doar cele de parada) sunt un adevarat spectacol vizual care impresioneaza prin proportii, detalii sau alegerea culorilor, in Romania nu a fost asa. Se remarca printre militari tinuta tanchistului Coreolone care poarta numai un epolete si cascheta ai atarna peste urechea stanga."

    RăspundețiȘtergere
  10. DREPT DE REPLICA ADRESAT LUMPENILOR SI UNOR INTELECTUALI PRO BASESCU DIN SPATIUL MIORITIC !
    Inbrac camasa verde numai duminica. O pastrez ca amintire dela rebeliunea legionara. Este adevarat ca sunt ahtiat de muzica populara
    neautentica. In timpul zilei mai spre seara ascult ci Kiyoko si intreaga mea familie nipona ...romante si numai romante. Aceasta a renuntat definitiv la bucataria traditionala japoneza specializandu-se in mamaliga cu smantana
    cum se mananca in ardeal. Ma intreb zi si noapte dece favoritul meu Zelea Codreanu a fost trimis de Ion Antonescu alaturi de evrei la Buchenwald . Recunosc ca sunt trimes in Japonia unde locuiesc sa fac spionaj industrial si sa umplu barurile de noapte cu dansatoare romanesti specializate in hore si alte dansuri erotice.
    Ma prefac zi si noapte pretanzand ca sunt un dusman a lui Basescu dar
    cu adevarat sunt un admirator al buzelor ficei sale.
    Desi sunt acuzat ca sunt legionar si nationalist.....sunt doar un biet hun mancator de romani. Maresalul Antonescu este de fapt favoritul meu,
    Atitudinea lui degajata anti coreoliana ma emotioneaza profund.
    Refuz sa vorbesc englezeste la ICR si am curajul nebun de a cere intrebuintarea limbii romane la centrul anticultural si antiromanesc ICR .
    Scandalul ICR New York nu a fost creiat de mine ci de Basescu, Patapievici etc.
    Politia americana venita in miez de noapte la galeria nationala nu cauta zvastici ci secera cu ciocanul.
    http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
    Perciunatii americani se bucura de deschiderea infarsit dupa al doilea razboi mondial, a unei adevarate expozitii antisemite sponsorate de statul roman.
    Cad in minciuna cand spun ca cladirea de 21 sau 27 de etaje a securitatii
    romane este plina de securisti.
    Iau comisioane de la regele Mihai.
    Nu sunt cineast profesionist si mi-am facut studiile la o cinemateca sateasca aproape de satucul lui Tigrisor.
    Armata ........la Spitalul Militar sectia psihiatrie.
    Nu am fost in ancheta securitatii ci anchetator.
    Sunt agent al tituror servicilor secrete inclusiv cel moldovenesc.
    Ma gandesc sa i-au Ardealul dar nu am timp fiind ocupat cu filmarile.
    Cer scuze in final semi domnului Coreolone si a celorlanti minoritari ca si mine dealtfel. Raman la concluzia ca cersitul trebuie interzis prin lege
    in randul cadrelor militare...
    Acest drept de replica trebuie citit invers.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi RoBort, păi vedem-de fapt simţim cum apari pe aici, că în fiecare seară mănînci mămăliguţă cu kkt! Dar, ia spune-ne: cum mai stai cu zugrăvitul? Mai ai clienţi? Nu ţi s-a tocit părul de la bidinea? Dacă a început să kelescă, vin" de ia nişte floci de la puţa mea!

      Ștergere
  11. La multi ani tuturor romanilor!
    E pacat sa spurcam acest moment festiv cu hoituri precum cele ale lui Cezar si Rh, doi antiromani si antimilitari! Dumnezeu nu doarme, Dumnezeu nu iarta!

    P.S. D-le Burcu, pana cand ii permiteti acestui sovin bozgor sa-si verse veninul pe blogul Dvs. si sa ne jigneasca?

    RăspundețiȘtergere
  12. ,, La multi ani" - tuturor jagardelelor !
    RH+...sa ne traiesti !!

    RăspundețiȘtergere
  13. Deocamdata eu reprezint prin arta mea Romania. La expozitii ....vezi Deva Gallery arborez
    drapelul romanesc tricolor. Nu cel unguresc. Sunt ungur dar sunt format de mediul romanesc.
    In primul rand sunt bucurestian. Creiatie bulevardiera si boema. Se pare ca am bagat spaima
    jagardele si lingatori de lindic. Bravo lui Cezar si mie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cezar este un adevarat roman. Un adevarat patriot. Un militar cu care putem sa ne mandrim.
    Dar el nu poate fi iertat de ignoranti lipsiti de pizda si carte.

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar si lumpenii militari au dreptul la opinie si libertates de a lua-o la laba.

    RăspundețiȘtergere
  16. LA MULTI ANI ROMANIA!
    LA MULTI ANI ROMANI!
    LA MULTI ANI MH!
    LA MULTI ANI PENTRU APV P` + ZOO + 9!

    RăspundețiȘtergere
  17. LA MULŢI ANI NOUĂ
    TUTUROR CELOR DE LA ZOO + 9!
    APV-IST, SAU POLIŢIST,
    NUMAI SĂ NU FIE MUIST
    CA ROBORT ALĂ DE-I TRIST!

    RăspundețiȘtergere
  18. ..l-am vazut pe ..PMT ..la fasolea cu ciolan ! muica il prisese unul gras din spate si asa -i-o tragea....belisa asta ochii cat sarmaua !!!
    2;1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avea ochii mai beliti decit ai lui RH, dupa operatia de transplant de sex pe care i-o facura aia de la ICR cu-n flex?

      Ștergere
    2. 18,39 - te vazui si io cu fa-sula in gura,,,infulecai,infulecai...tot fomist ai ramas ca pe vremea liceului!

      Ștergere
  19. Daaaa ...mult mai mari si ..rosiii...!

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani, romani, Zoo-9,Admin,capre,tzapi si ...anexe, adica cezar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi cum, Cezar maimuţa e pe statul anexă? Şi io care credeam că la "bază"...Se vede treaba că, după ce-a pierdut TAB-ul i-a priit la cules de gogonele la GAZ.
      Băi ce mi-e dor de RH zugravul, ca de 1 Decembrie să-mi mai belească odată prazul...

      Ștergere
  21. A fi zugrav este onorabil. Cersetor, asistat social si pizdar fara pizda ....nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci muei faianţarule! Cînd n-avem ce regula, ne-o băgăm în biuza ta. Auzi la homalăul bulangiu de Robort Bidinea: "onorabil"...Hai muei RH, cască pliscul mare, ca să ţi-o bag tare!

      Ștergere
  22. @ Anonim
    Futu-ti mortii ma-tii de pensionar facut din laba de caine flamand !






    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HOP, HOP, HOP,
      ROBERT H O IA LA CIOK,
      DAR NU O IA SINGUREL
      O IA SI CU CEZAREL!

      Ștergere
  23. Ultima ora.
    Anonimii mananca Pula lui Robert.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri