Google Translate

miercuri, 27 noiembrie 2013

Alături de presa online a înflorit, a luat avânt, o tagmă nouă: comentatorii anonimi, trezi la orice oră, gata de atac la persoană, şi nu intotdeauna... la subiect. Uraa... Traiasca comentatorii anonimi!


Viaţa dublă a „postacilor“ români.
De când presa online a luat avânt, a înflorit alături de ea o tagmă nouă: comentatorii anonimi, trezi la orice oră, gata de atac la persoană, şi nu la subiect.
 
„La un moment dat, forumiştii uită de mine, de textul citit, de tema dezbaterii. Din te miri ce, ajung să se încaiere între ei. «Se rup în figuri» unul contra altuia, îşi dau capete în gură, se iau peste picior, se abandonează unui amplu şi pestriţ show de gladiatori improvizaţi. Iată, îmi spun, avantajele progresului, ale internetului global, ale tehnologiei de vârf. Se comunică în draci!”, scria Andrei Pleşu pe adevarul.ro.
 
Este doar una dintre aluziile scriitorului către comentatorii online, anonimi de cele mai multe ori, care l-au „însoţit” de-a lungul editorialelor sale.

Comentatori, forumişti sau postaci, toţi adepţi ai mediului online şi al dezbaterilor mai mult sau mai puţin discutabile. Dilema comentariilor online şi a efectului acestora a crescut odată cu internetul şi atunci fiecare publicaţie a încercat să găsească o soluţie care chiar să funcţioneze.

De exemplu, publicaţia americană „Popular Science” a anunţat recent că va interzice posibilitatea de a comenta la materiale pe site-ul său. Editorii au menţionat că în special comentariile scrise sub anonimat subminează integritatea subiectelor ştiinţifice şi promovează, mai degrabă, o cultură a batjocurii şi agresiunii care împiedică discursul substanţial.

Anonimatul are efect de dezinhibare

„Chiar şi o minoritate a acestui gen poate schimba percepţia cititorului asupra subiectului”, a spus editorul online Suzanne LaBarre, citând un studiu realizat de Universitatea Wisconsin-Madison. Deşi există tentaţia blamării internetului, retorica incendiară a făcut parte din discursul public încă de la începuturile civilizaţiei. Cicero l-a numit deschis pe Marc Antoniu o „prostituată publică”. Ce s-a schimbat atunci?

În primul rând, anonimatul, care este preferat de un sfert dintre utilizatorii internetului din toată lumea. Cu cât vârsta utilizatorilor creşte, reticenţa de a lega un comentariu cu un nume real scade. 40% din oamenii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani au comentat sub nume fictive.
Una dintre cele mai dese critici aduse acestei practici este faptul că identitatea comentatorului este deconectată de ceea ce el spune, un fenomen pe care psihologul John Suler îl numeşte „efectul dezinhibării online”. Când o persoană renunţă la identitatea reală, renunţă şi la constrângerile comportamentale şi sociale.

Ce face comunitatea când creşte agresivitatea?

Studii numeroase legate de psihologia comentariilor online s-au realizat pe măsură ce internetul a pătruns în obiceiurile sociale. Astfel s-a aflat că 53% din comentariile postate anonim sunt necivilizate, agresive, spre deosebire de 29% aparţinând utilizatorilor cu nume real. Concluzia: anonimatul încurajează lipsa de politeţe şi de bună cuviinţă.

Pe de altă parte, s-a demonstrat că anonimatul creează contextul ideal în care creativitatea atinge cote maxime. Prin promovarea unui simţ al identităţii unei comunităţi, fie ea şi online, utilizatorii nu-şi mai fac griji că sunt pe cont propriu.  S-a demonstrat şi că forumurile în care se discută sub anonimat au tendinţa să se autoregleze. O cercetare realizată pe anonimatul în interacţiunile virtuale a arătat că, deşi comentariile anonime erau agresive şi contrau subiectul, nu schimbau părerea celorlalţi participanţi.

Votarea comentariilor, o soluţie
 
Studiul citat de Universitatea Wisconsin-Madison nu demonstrează neapărat puterea negativă a comentariului, cât efectul cumulat al pozitivităţii sau negativităţii într-un loc. Concluzia deloc revoluţionară accentuează ideea că oamenii se comportă în funcţie de normele locului şi ale situaţiei: o nuntă este diferită de un meci de fotbal, de exemplu. 
 
Fenomenul apare în diferite forumuri online unde tonul discuţiei existente deja şi al publicaţiei în sine setează standardele pentru majoritatea interacţiunilor. Publicaţii internaţionale precum „The New York Times” sau naţionale precum „Adevărul” au lansat posibilitatea prin care comentariile pot fi promovate sau eliminate de alţi utilizatori, având posibilitate să voteze cu scopul de a fixa un ton civilizat al dezbaterii.
 
Comentatorul român, greu de oprit 
 
Psihologul Mihai Copăceanu este şi blogger adevarul.ro, unul care a testat din plin puterea comentariilor anonime. Chiar şi aşa, nu crede că eliminarea posibilităţii comentariilor ar fi, neapărat, cea mai bună soluţie.
 
„Depinde de profilul publicaţiei. Aceasta prin permisivitatea ei dă tonul comentariilor pozitive sau negative. Unele publicaţii sunt de-a dreptul un loc de mizerii. Scopul comentariilor în sine este unul pozitiv, încurajează dialogul, critica constructivă, îl face pe cititor activ, pentru că după ce lecturează textul, gândurile personale pot lua fiinţă, îşi pot crea păreri despre ce au citit”, spune acesta. Dar se întâmplă aşa ceva? 
 
Mihai Copăceanu a trăit şi a lucrat în Anglia în ultimii ani, unde a fost zilnic în contact cu presa britanică şi a putut observa astfel diferenţele comportamentale de la o naţie la alta. „Cititorul britanic se centrează în comentariile sale pe conţinutul şi ideile din text, iar cel român mai mult pe comentarii la adresa scriitorului, a persoanei. Şi asta ţine de cultura fiecărei ţări”, este de părere specialistul.
 
Pe blogul adevarul.ro am primit vreo 2.400 de comentarii de la sute de persoane de diferite vârste, nivel de informare şi educaţie. Dar pot declara că există, în mare parte, comentarii asemănătoare. Cei mai mulţi nu fac comentarii la subiect, nu sunt centraţi pe ideea sau ideile din text, pe care le pot dezvolta, combate sau îmbogăţi, ci se risipesc în detalii fără relevanţă şi atunci discuţia ia o întorsătură deloc corectă. O altă parte comentează în privinţa autorului şi sunt foarte subiectivi, iar alţii comentează orice doresc, ba chiar accentuând, de exemplu, o greşeală de ortografie. Cea mai mică categorie este reprezentată de cei care citesc textul integral şi răspund cum consideră ei, dar pe text.
Mihai Copăceanu
 
Mihai Copăceanu a observat că există o tagmă a comentatorului român omniprezent pe site-urile publicaţiilor, oameni cu „o carieră de comentatori, prezenţi aproape 18 ore pe zi. Dacă le răspunzi la comentariu, în secunda următoare scriu şi ei”, sesizează psihologul. De altfel, specialistul punctează faptul că acolo unde este un comentator insistent, nu este singur niciodată. „Îşi comentează unii altora, se cunosc deja şi au o anume poziţie între ei, autorul textului rămânând în umbră”, spune Mihai Copăceanu. 
 
Cine scrie în spatele unui utilizator anonim? De unde vine agresivitatea? „Anonimatul este un alibi pentru a comenta orice şi pentru folosirea oricărui limbaj. Există comentatori care, indiferent de subiectul pe care l-ai scrie, te critică. Şi nu oricum. Cu ei nu poţi ajunge la o înţelegere şi nici nu poţi argumenta”, spune el.
 
Forumiştii de front rămân, pentru mine, nişte duhuri incerte: fără chip, fără vârstă, fără trecut, fără altă dimensiune decât aceea a interjecţiei săptămânale pe care am ghinionul să o întreţin. 
Andrei Pleşu forumiştii în editorialul „Cine cu cine se alege”
 
Observaţiile unui comentator furibund
 
Poate cel mai în măsură să vorbească despre „meseria“ de comentator, cel puţin pentru platforma adevarul.ro, este Vânătorul/d.c. Cel mai activ comentator al publicaţiei online, cu aproape 9.000 de comentarii scrise în total, într-un an, pe site-ul „Adevărul”, Vânătorul/d.c face parte dintr-o categorie infimă care nu se foloseşte de anonimat pentru lansarea injuriilor sau a replicilor defăimătoare. Motiv pentru care nu crede că „anonimatul încurajează nepoliteţea, agresivitatea şi vulgaritatea, dar şi alte primitivisme care se găsesc peste tot în jurul nostru, pentru că cei care le promovează au indentităţi clare”.
 
„Spre deosebire de cei care practică grobianismul, mitocănia în lumea reală şi cu identitatea la vedere, în virtual şi sub anonimat limbajul pitoresc (doar despre asta putem vorbi, nu există gesticulaţie şi ameninţare reală) ţine mai mult de retorica unui anumit tip de polemică, ceva mai vehementă, dar lipsită de impact social real”. 
Vânătorul/d.c.
 
De ce îl cunoaştem doar după pseudonimul său? „Pur şi simplu nu-mi doresc notorietatea”, spune el, în stilul său deja caracteristic. Vânătorul/d.c poate vorbi, din proprie experienţă, despre trei categorii de comentatori.
 
„Cei cu plată sau fără, dar puşi de partid să comenteze favorabil acestuia, să creeze diversiuni în intenţia de a atrage atenţia celorlalţi comentatori de la subiectul ce incriminează partidul respectiv şi, mai ales, să intimideze comentatorii cu vederi politice opuse. Urmează voluntarii, adică oameni activi, majoritatea cu studii superioare şi cu ocupaţii care le permit accesul la net. Sunt şi cei mai pătimaşi în a-şi susţine punctul de vedere şi mai mereu au argumente solide ce le justifică opiniile, convingerile, discursul în general. La final, sunt ocazionalii, cei care comentează rar, dar citesc şi votează”, spune Vânătorul/d.c.
 
Comentatorul a observat că nu de puţine ori atmosfera creată în interiorul unui forum nu se limitează doar în parametrii publicaţiei respective. În fond, discuţiile, dezbaterile, certurile şi conflictele care iau naştere pe net existau dinainte, în mintea fiecărui participant, şi continuă şi după, prin diverse căi. 
 
„Forumul unui articol, în funcţie de comentarii, are uneori ca efect crearea surprinzător de rapidă a unui curent de opinie, care, ulterior, se poate amplifica prin viu grai, mailuri, FaceBook, Twitter. Haideţi să spunem aproape în progresie aritmetică”, este de părere comentatorul.


Sursa:
http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/viata-dubla-postacilor-romani-1_529584bcc7b855ff56439489/index.html
======================================
=====================================================
================================================================

61 de comentarii:

  1. Uai, da ce dreaq va apucara acusica, pe toti, cu comentatorii istia anonimi ?
    Da-i dreaq, la cat de scurta-i viata pe pamantul ista, parca mai conteaza sub ce nume bati campii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si, de parca mi-ar imbunatati cu ceva nivelul asta de trai, graf futut si afectat de idiotii pedelici, daca m-asi intitula cu numele real !
      Da-i in pula de anonimi, sa comenteze cum vrea, numa buna dispozitie sa hie !
      De parca m-ar incalzi cu ceva daca , spre exemplu, Don Cur di Leu ar comenta cu buletinul in mana !

      Ștergere
  2. Eote bre, care ziceai ca or uitat astia de kiorete si nu-l mai baga nici dreaq in seama ?
    ===========================

    Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Li Keqiang, prim-ministru al Republicii Populare Chineze.

    La începutul întâlnirii, la care presa a avut acces, preşedintele a apreciat ca ar merge una mica, de-ncalzire !

    Cu acest prilej, preşedintele Besesku a transmis urmatorul mesaj: bai gaozare, inca una si ma duc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Don Coreolone nu este un anonim. El este un personaj real. Desi calcat de tanc el supravietuieste
    pe toate blogurile militare. Opiniile lui sunt articulate . Sufera de inganfarea neamului suit in copac.
    Miroase urat de briantina ieftina dar spune lucrurilor pe nume. Are intuitia momentului, intelege lumea in care traieste si dece se agata de viata dupa ce se arunca in spatele tancului.
    Romanii dau copiilor nume de sfinti sau de eroi. tigani ce vad imprejur, ce mananca sau staruri de film. Romul Corleon crede ca este gangster sicilian . Dar lumea al cunoaste. Este un amarat de tanchist din Brasov. El este un anonim credibil. Problema sunt ceilalti. Anonimii care sunt grobieni profesionisti. Injuraturile sunt sarea pamantului. Ele sunt binevenite daca acompaniaza o problema
    lansata de gazda blogului. O problema a momentului sau un subiect interesant. In acest fel blestemele si injuraturile sunt binevenite. Ceilalti sunt problema. A celor care nu pot si nu stiu decat sa injure .....nimic altceva. Sunt pentru forma cu fond si nu invers. Anonimii fara nume si fara minte
    Lumpenii militari trebuie desfintati. Dar nu prin cenzura. Ei nu rezista unui misto bine calibrat.
    Cu alte cuvinte acesti anonimi trebuie sa suga si sa manance pula unor blogheri de elita. Persoanele de fata bineinteles intra in discutie.
    Robert Horvath Deva,

    RăspundețiȘtergere
  4. O noua campanie a la Gandul si PRoTeve !
    =================================
    VORBEŞTE ROMÂNEŞTE. Gândul lansează site-ul comunităţilor celor care vorbesc româneşte. Descarcă afişele campaniei şi PROPUNE TEXTE DIN LITERATURA ROMÂNĂ care merită cunoscute în întreaga lume
    =====================

    Eo, spre exemplu, asi vrea sa fac cunoscut, in intreaga lume si galaxie, urmatorul tecst din litera tura romana, ecstras din cea mai fromoasa poveste de dragoste a lu Creanga Ion, intitulata "Povestea Pulei" !
    Pe care, baiet fiind, o ceteam pe nerasuflatele !
    Eote:
    ======================
    - Bată-te focul să te bata, măi ţărane, că ticălos mai esti!… S-apoi cum s-ar face ca s-o poată cineva întrebuinta, când ar vre? Nu-i vorbă, că mie una nu-mi face trebuintă. Dar tare mă mier si eu de asa comedie!
    - Cum să se face, cucoană! Să ierte cinstita fată a dumneavoastră ia, când vine cuiva pofta de dânsa, o shueri de câteva ori, cum shueram noi oile la shtrungă, s-apoi atunci, tine-te la frecus - cât ce-i pute, că las' dacă m-a da de rusine. Iară când te-i multimi si-i vrea sa te lese de frecus, să strigi la dânsas ho! ho! Haram nesătios!
    Si atunci îndată numai ce-o vezi că se trage înapoi frumos, ca serpele la lapte dulce… Si pe urmă, de câte ori ti se scoală... tot asa să faci. Si dacă nu te-i multămi, atunci să mă blastemi pe mine.
    - Bată-te pustiea sa te bată, mojic măscărăgios, c-al dracului mai esti, zise cucoana, care începuse a se mai deprinde cu vorbe de masa... Ia iesi oleacă afară din odae, s-apoi te-oiu chema eu acus, că avem oleacă treabă.

    Ţăranul tace molcum si ese. Iară cucoana, drept cercare, începe a suera nătărânga, si atunci cinstita pulă face zbârc! în pizda cucoanei! Vorba ceea: găina bătrână nu se spărie de pula groasă.
    Sedea, sărmana, cum sede mielul la tâta oaei, până ce se satură de supt. Cucoana era de cele mai tartose!

    Strâmtă-n pizdă, tare-n sele,
    Crască pula din măsele,
    Că-i cam iute la otele!

    În sfârsit după ce s-a săturat cucoana bine, apoi zice încetisor: ho! ho! haram nesătios! pula atunci pe loc s-a muiet si foflenchiu! cade jos... Cucoana îndată o rădică cu mare sfintenie si o pupă drept în bot... " !
    =========================
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: alaturati-va si voi campaniei !
      De ziua nationala !

      Ștergere
    2. Pese: literatura rromanes e plina de titanici !
      Insusi Luceaferul o scris opere intregi, de o fromosete rara !

      Ștergere
  5. Mai grav este MPT.Nu i se poate nega talentul si hazul. Este un personaj desi anonim este bine conturat de el insusi. Creiaza o lume personala cu un limbaj adecvat. Dar el sufers de o boala grea
    .....ceea a diareiei verbale. Amesteca basini cu lucruri inteligente. Pana la urma devine unWC anbulant care miroase urat. Tare urat. Pacat de talentul lui.
    R.H.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca sa nu mai buzdrulunjiti foflenchiul aiurea, va dau eo lindicul. Iar diseara, la lumina opaitului, in fata sobei cu lemnele trosnind in jar, sa le cititi hoscaitelor dumneavostra cum vine treaba cu suieratul !

    Ca mie nu-mi iese.
    =======================
    http://www.runzu.com/index.php?action=citestearticol&sortmethod=data&categorie=FRUSTRARI&id=8&ref=index

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma veti intreba dece am ales acest blog.
    Toti care au plecat sunt macinati de dorul de acasa.Sunt dezradacinati.
    Fiecare natie are bune si rele. Romanii au ceva cu totul special. Mistoul.
    Prin el rezista vremurilor. Spatiul meu mioritic nu au fost muntii sau vaile
    ci bulevardul si boema bucurestiana. Prietenul meu Pusi Dinulescu a descris
    Lumea ceaiurilor bucurestiene. La fel si Petru Popescu. Scoala de corectie
    m-a invatat mai multe decat facultatile de arta. Iubesc tiganii. Am copilarit cu
    ei. N-o mai lungesc.



    RăspundețiȘtergere
  8. Premierul Letoniei, Valdis Dombrovskis, a demisionat, miercuri, ca urmare a tragediei din 21 noiembrie, când acoperişul unui supermarket din capitală s-a prăbuşit, anunţă Russia Today. 54 de oameni au murit şi cel puţin 40 au fost răniţi săptămâna trecută.
    =======================
    Omul a tirat-o, ca cica nu a gestionat k lumea momentul. In special segmentul cu salvarea victimelor !
    Induiosator, insa in Romanistan decizia premierului nu poate fi luata decat ca o simpla stire ! La noi, guvernele astea din ultimii ani, omoara zilnic mii de oameni prin spitale, prin aziluri, se arunca oameni de pe la balcoane in mijlocul Sparlamentului, se surpa minele pe ortaci, sar blocurile in aer ca Dispozitivele Explozive Improvizate, cu care faceam instructie genistica prin poligoane, se injunghie si se impusca rumanii ca la Marele Rezbel de la '77, se surpa santurile peste Dorei, etc si nu-si mai da nimenea demisia !

    Ca sa nu mai zic si de cazul ala cu presedintele neamt, de si-o dat demisia prin 2011 ca un ziar o scris despre el ca o mintit poporul, cu televizorul si-o luat un credit mai avantajos, de la nush ce banca !

    Ioi, pai al nost o loat si fro 7,5 milioane de suturi in cur si tot n-o plecat !

    RăspundețiȘtergere
  9. Presedintii consiliilor judetene si primarii municipiilor resedinta de judet au fost invitati de Camera Deputatilor sa asiste miercuri la discursul din Parlament al premierului chinez, Li Keqiang. Surse parlamentare au declarat pentru Hotnews.ro ca majoritatea alesilor locali invitati au confirmat prezenta la discursul premierului chinez.
    =======================================

    Ca sa nu fie sala goala, ca nu suporta tovarasul Ciu en Laie sa Mapucy de Koaie !
    Decat sa futa banul public pe plimbari aiurea, mai bine il invita pe Padurarul Sef de la Apararea Nationala, impreuna cu personalul din em o 100 !
    Nu se cheltuia niciun leu din bugete ! Singurul impediment ar fi fost ca, timp de fro 15 minute, s-ar fi oprit cercolatia in zona Izvor nr 3-5, pana treceau semeghistii si departamentele de taiat frunze la caini, strada Izvor, in coloana cate unul, in pas ale, spre Casa Poporului !
    Intrau prin curtea Catedralei Mantuirii Neamurilor, drept in Sparlament !
    Iar forte si mijloace necesare ereau doar fro 2 Indrumatori de Circulatie, de la CMS 5, cu cate doua stegulete si casti metalifere cu incriptia IC.

    Iar cadrilii e disciplinate si nu o uskeste de la activitate, la crepat crenvusti, la crasma Sparlamentului, la juma de pret.
    Si nici nu doarme pe ele cand vorbea Ciu on Lain !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: sau Mao Te Buci, cum dreaq il cheama pe Ling Cur Tare, asta !

      Ștergere
    2. Ori Lin Dik Mic ! Ca nu mai tin minte !

      Ștergere
  10. Victor Poante:
    Astazi aprobam deblocarea a peste 1.000 de posturi in sanatate
    de CP HotNews.ro
    ======================
    Te futi in ele de locuri !
    In primul rand fa-le doctorilor salarii, ca sa n-o mai tireze cate 14000 pe an !
    Prostovanul ala de boc (boc=cacat in limba tiurke) a inventat idiotenia cu blocatul, ca sa aiba el bani pentru frunze si gondole, iar alt idiot, la fel de cacat, umbla cu aceleasi mangealacuri, de adormit aurolocii in sevraj !

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimata Administratie
    Am scris un drept de replica pe Starea Natiunii. Mi s-a raspuns spre deosebire de dumneavoastra.
    Am replicat. Probabil ca daca a-ti fi intrat in dialog cu mine....ar fi sunat in felul urmator :
    Stimate domn
    Multumesc pentru atentie. Am trecut alaturi de dumneavoastra prin multe
    dezamagiri. Unele doar personale. Tare mi-e frica ca v-om avea una noua. Cea cu chinejii.
    Ai cunosc personal . Un bun prieten este din Taiwan.
    Chinezii sunt cunoscuti ca ” evreii asiatici ” Sunt neam de negustori si jucatori de carti .
    Sunt pragmatici si calculeaza fiecare cent.
    Problema in ultima istanta nu sunt chinejii . Ci romanii fata de chineji.
    Romania cu parere de rau exista dar nu e functionala. Ea traieste din banii din afara si economia subterana.
    Mana de lucru, intreprinzatorii, medicii, intelectuali au plecat.
    Sunt si exceptii.
    O tara in care asistatii sociali si pensionarii depasesc cu mult pe cei care muncesc nu exista in realitate.
    Bugetarii traiesc tot pe umarul unui grup restrans.
    Se incearca o ultima solutie. Se vinde bogatia tarii si terenurile agricole pe un pret de nimic.
    Statul chinez controleaza orice miscare financiara sau economica, Totul este calculat de partidul comunist si serviciile secrete.
    Ei vor cumpara Romania care va disparea sub ochii nostrii. Vor cumpara agricultura toata.
    Sistemul chinez este cel colonial. Au cumparat Africa toata. Romania este un mizilic.
    Chinejii sunt mult mai periculosi decat rusii. Sunt muncitori si stapanesc usor tehnologiile de varf.
    Sunt absolut convins ca va urma o uriasa dezamagure. Dar va fi prea tarziu.
    Inchei prin a va felicita pentru Starea Natiuni. Singura publicatie care merita citita.
    Aveti tot respectul meu.
    Robert Horvath Deva

    RăspundețiȘtergere
  12. fain tare adminu' nost'.M-a futut cat cat m-a futut dar la copy/paste e tare vigilante bre.N-au trecut nici 4 ore si e mai tare ca dottore plagiattore.io zic ca-i bun de primmenestru.
    iote na:

    Don Corleone27 noiembrie 2013, 09:33
    Va rog sa cititi cu atentie si sa retineti ESENTIALUL
    PS valabil si pt "d-nul" admin

    "Viata dubla a postacilor"

    http://ro.stiri.yahoo.com/via%C5%A3a-dubl%C4%83-postacilor-rom%C3%A2ni-060020915.ht

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am a MULTUMI frumos pentru semnalare!
      Ce este, este, ce MERITA, merita!

      Ștergere
    2. multumesc pentru "multumirea" tardiva!!
      ce este,este si toti suntem oameni supusi gresalelor....oaiiii e mai ceva ca-n ala cu "semnalele lu' PMTrei
      Oare pm/trei o hi fost cheferist??? ca am niste cacanari prin bloc care zice iei ca ierea a doua armata.Io le-am zis ca au fost o pula.....si nici atat

      Ștergere
  13. tonmai ma belesc(cu ochii) la cuvantarea lu' haifanfan asta a lu' galbejitii
    Tocmai a zis ca trimite doua divizii de bucatari ca sa restructureasca armata romanake (armya blog cezar)
    shen,shen!!

    RăspundețiȘtergere
  14. voroveste primmenestrul galbejitilor de un sfert de ora de nu's ce vapor din romanistan......Oaiii ca doar n-o fi titaNICUL

    RăspundețiȘtergere
  15. 經久不息的掌聲(aplauze prelungite)
    萬歲,萬歲,萬歲(uraaa,uraaa,uraaa)

    RăspundețiȘtergere
  16. Auzi bre adminule!!
    "serialele chinezesti sunt FAVORABILE poporului roman"
    Iti fura astia si blogu' in 8mii de episodake
    PS urmeaza....."chinez si nelinistit"

    RăspundețiȘtergere
  17. iauzi,iauzi!!!
    ne ridica galbejitii vizele!!!!!
    Mereti voi acolo.....in pula mea......puff

    RăspundețiȘtergere
  18. gata plec,sa invat limba chinezoilor,nu la caca-pisu.......poate ajung dreak pe la Tokio sau la Seul
    Da Doamne!!(pardon....Buddha)

    RăspundețiȘtergere
  19. acu' ii transmite pupaturi in cur nea zgonea(ala cu moaca de colhoznic) ii transmite pupaturi in cur lu' nea "Lica Ciang" (tractoristu' zgonea a zis nu io)

    RăspundețiȘtergere
  20. ala(aia) din poza cu leptopu' sigur ie MP/3

    RăspundețiȘtergere
  21. Scuze admin da,cre' c'aici se vede mai bine:):)
    ======================================

    Don Corleone27 noiembrie 2013, 18:43
    multumesc pentru "multumirea" tardiva!!
    ce este,este si toti suntem oameni supusi gresalelor....oaiiii e mai ceva ca-n ala cu "semnalele lu' PMTrei
    Oare pm/trei o hi fost cheferist??? ca am niste cacanari prin bloc care zice iei ca ierea a doua armata.Io le-am zis ca au fost o pula.....si nici atat

    RăspundețiȘtergere
  22. PS asa cum ziceam;
    ie adminu asta ceva de speriat!!can' crezi ca ie plecat si caca-ati faci de cap,hop si el ca anaconda te haleste imediat(oaiii tu puff ce poiet sunt in pula mea!....nu esti curio(a)sa?
    PS2 vigilante adminu,super vigilante....

    RăspundețiȘtergere
  23. gata va las!
    ma uitai la comenturi si cre ca am "diaree verbala" azi....hac!!
    me duc sa beau ceva ca deja simt ca ma trezesc.....si nu-i bineeee....hac!!

    RăspundețiȘtergere
  24. ....da si voi sunteti niste labagii ca nu scrieti nimic,doar il lingeti in cur pe ala....aaaa cum a zis tractoristu' zgonea?....Lica Ciang:):)

    RăspundețiȘtergere
  25. Scuipati... AICI:
    Un europarlamentar a atacat dur entuziasmul românilor față de vizita premierului chinez și a delegației de 300 oameni de afaceri. “Ne plecăm în fața unor promisiuni de bani”, a subliniat europarlamentarul Cristian Preda.
    =========================
    Europarlamentarul a opinat, la Realitatea TV, că “În general nu cred că e serios să ne prosternăm în fața unora care promit bani. Asta nu mi se pare că e demn. Cooperarea economică cu China, evident, toată lumea vrea, dar nu în stilul ăsta destul de indecent. Trebuie luat în seamă un lucru, există o critică foarte severă a tipului de investiții pe care le face China în lume. Și asta nu foarte departe de noi, pe un continent unde avem o experiență, și anume în Africa. Chinezii înainte de a ajunge să salveze Europa, s-au dus să salveze Africa. Nu au salvat-o pentru că încet, încet o șterg de acolo. Că s-au dus cu chinezi de-ai lor, adică nu făceau locuri de muncă pentru cetățenii de acolo. Intrarea Chinei pe piețe mari s-a produs înainte de Europa, pe acest continent foarte bogat în resurse, s-au dus acolo să ia resurse și au practicat niște politici care astăzi sunt foarte sever criticate, nu doar în Europa, în tot ceea ce înseamnă analiza economică”.

    “Nu cred că trebuie să ne entuziasmăm copilărește că ne vin ploi de bani din China”

    Cristian Preda a adăugat: “Eu nu cred că trebuie să ne entuziasmăm copilărește că ne vin ploi de bani din China. E și o formă de a ne dezice de rigoare din UE. Eu vreau business serios în România și încurajarea unor firme care fac cu adevărat capitalism sănătos și respectă regulile la care ne-am angajat în comunitatea noastră europeană. Pe ăștia vreau să-i încurajez, nu să ni se spune știți, ne dau chinezii bani și nu se uită atât de atent ca europenii. Să se uite atent europenii pentru că business-ul serios se face în Europa. Ăsta e actorul mare de care trebuie să ne ținem”.

    Europarlamentarul a mai declarat că unul dintre cei mai criticați actori pe plan internațional, pentru execuții, este China. El argumentează că “limitează libertatea de expresie”, “calcă în picioare valori europene la care noi am subscris”.
    http://www.dcnews.ro/2013/11/atac-dur-fata-de-vizita-chineza-ne-plecam-ca-ne-vin-ploi-de-bani/#

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea Bazileus, nu stukim ci ni kişăm pi iel!!! Mama lui di bandit sovietic!!!

      Ștergere
    2. Ăştia de-s în PDL, alde suptinginerul ăsta din Buzău, Preda, alde Fluturache şi mulţi, f. mulţi din PDL sunt nişte găinari ordinari, care au supt-o şi-o vor suge şi-n continuare. Nu mai vorbesc de N(M)ooţi-spaima puţii...Hei Curdeleu la minte greu, ce zici? Că şi tu eşti PDL-ist, pupa-m-ai în _arici...

      Ștergere
  26. Circa 65.000 de persoane pot ieși la pensie anticipat. Vezi în ce condiții.
    ========================================
    Comisia de muncă a Camerei Deputaților a aprobat un proiect de lege în urma căruia circa 65.000 de persoane ar putea să beneficieze de pensionare anticipată. Proiectul favorizează acele persoane care au lucrat anumiți ani la grupa I de muncă.

    Circa 65.000 de persoane pot ieși mai devreme la pensie în perioada următoare, în urma unui proiect de lege adoptat, miercuri, de Comisia de muncă din Camera Deputaților. Acest proiect de lege reintroduce grupa I de muncă pentru condiții grele de muncă, grupă eliminate de Guvernul Boc în urmă cu trei ani de zile.

    Grupa I de muncă va fi reintrodusă, astfel că persoanele care au lucrat în condiții grele vor primi acele șase luni de spor de vechime la un an de muncă lucrate în grupa I. Proiectul de lege este pus în dezbaterea plenului Camerei Deputaților chiar de joi, Cameră care este decizională pe acest proiect. Dacă va fi votat, proiectul va fi trimis către promulgare, președintele Traian Băsescu putând să-l adopte sau să-l retrimită din nou în dezbaterea Parlamentului.

    Dacă Traian Băsescu va decide să promulge această lege, atunci persoanele care îndeplinesc condițiile anticipat de pensionare pot beneficia de condițiile legii chiar de la începutul anului viitor.

    De menționat că această lege nu are caracter retroactiv, de această lege putând beneficia numai acele persoane care îndeplinesc condițiile la intrarea în vigoare a legii.

    RăspundețiȘtergere
  27. Hauleo, hauleo mamă...Cezar muci pă faţâ, câcărezu, sâ mâ scarpime în blanâ! Da ce vho apucat? Nu vraţ supt anonimat? Mămăică, ete, io-l miros pe Cezărel şî cîn" posteazâ hanonim, câ sî dă nu cu Chanel ci, maicâ aşa miroasâ iel a purcel!

    RăspundețiȘtergere
  28. Aha...Miroase-a Ghitza? Ei, atunci, el si eRH sa ne pupe supt coditza!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Buei, NB la ZOO + 9, iar Cezar Maimucea si RH coada de bidinea sa ne zuga putza noua! Dar nu mai devreme de 2!

    RăspundețiȘtergere
  30. HOP, HOP, HOP
    CEZARE O VREI LA CIOK
    CA TU AZI SA AI NOROK?

    RăspundețiȘtergere
  31. domnu cezar presedinte! oare chineji astia stie ca la noi traieste maimutele in libertate ca ei este mancatori de maidaneji si creiere de maimute,de cele cu creire mare nu cu un singur neuron atrofiat si ala.doamne fereste, ca nor fi si zoofili ca sa leo traga inainte dea le hali!

    RăspundețiȘtergere
  32. ..sa-mi sujeti -ULA..-tu-va in gura !
    2;1

    RăspundețiȘtergere
  33. nu este zoofili ca maimutele leo suje la chineji mai ceva ca monika.

    RăspundețiȘtergere
  34. Invidia lumpenului militar este evidenta, Cezar dovedeste ca majoritate militarilor sunt culti. si
    demni. Sunt multi ca el ....dar sunt timorati de anomi umpluti in creier cu basina radioactiva.

    RăspundețiȘtergere
  35. da domnu cezar, ie multi ca tine si ca voi, oamini culte si cititi ca pe blogul lui mata-le care ie plin de comentari de la oamini culte.domnu cezar presedinte domnu er has prim premier pana nu intram si noi in randul tarilor BRISC daca tot venira chinejii sa leo suji.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BRISC ai zis???
      Hauleu maica... dar cati au auzit de... BRISC ???
      Haistia nu stiu decat UE, 'UE..."UE si SUE/'UE...variatiuni pe aceeasi tema!

      Ștergere
    2. BRICS, nerozilor !!!
      În economie, BRICS este un acronim care se referă la țările membre Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Acronimul (inițial "BRIC") a fost inventat de Jim O'Neill într-un document din 2001 intitulat „Building Better Global Economic BRICs”.[1][2][3] Acronimul a intrat în utilizarea pe scară largă ca un simbol al schimbării în puterea economică mondială, departe de economiile dezvoltate G7 spre lumea în curs de dezvoltare. Pe 13 aprilie 2011, „S” a fost adăugat formal pentru a forma BRICS după admiterea Africii de Sud în uniune.[4][5][6]

      Conform unui document publicat în 2005, Mexic și Coreea de Sud erau singurele țări care puteau intra în BRICs, dar economiile lor au fost excluse inițial deoarece au fost considerate mai dezvoltate, deoarece erau deja membre a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.[7]

      Unii analiști[cine?] susțin că aceasta este o încercare a Chinei, de a sparge IBSA, un grupare multi-laterală alcătuită din India, Brazilia și Africa de Sud. Cu intrarea Africii de Sud în țările BRICS, IBSA va deveni tot mai irelevant.[8]
      De la Wikipedia, enciclopedia liberă

      Ștergere
  36. domnu, vedeti mata-le ca io am terminat aceiasi scoala ca domnu cezar, numa ca io am fo la oale si ulcele,asea ca nu ma creticati prea tare ca le mai pocesc, ca nu dau cu stingu in dreptu ca am invatat si io ca domnu cezar mersul pe jos.

    RăspundețiȘtergere
  37.  Copilasi care va jucati cu basini si basinute anonime. Mirosul se simte peste oceane pe malul
    Hudsonului . Gata....... inghititi pilulele puturoase . Deci eu sunt un celebreu fotograf de moda care
    fut in toate partile corpului inclusiv in pizda. Nu ma intereseaza sa sug bidinele si sa fiu regulat
    de niste anonimi sutati din armata si care stau pe ajutor socia. Gata ajunge lindicarilor ,fara lindic ! Ajunge !

    RăspundețiȘtergere
  38. @ Anonim
    Futu-ti dumnezeii si rasadu ma-tii de parlit sa iti trag la muie si tie si lu ma-ta si la tot neamu tau de inculti futu-va in gura de Tigani prosti sa ma pis pe catalfacul si pe creasta ma-tii futu-ti casa si sufletu ma-tii de amarat pensionar militar fara pensie ajuns cersetor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. domnu er has nui frumos sa vorbiti asea cu domnu cezar ca v-a fii presedintele rrominiiei si mata-le o sa fliti prim premier.chiar daca ie penzionar militar ie destept si e feisBOUc.

      Ștergere
  39. Bravo Cezar ! Da-i un pula de anonimi fara carte. Da-i in pulele noastre !

    RăspundețiȘtergere
  40. Vand pat intr-o rezerva cu vecini ,,pasnici''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doze forte mai sunt? Pacientii au intrat in sevraj! Folositi doze de soc,administrati pe gura, nas, anus...fara numar, fara numar, fara mila!

      Ștergere
  41. Vesti nasoale pentru patriotii romani !
    Chineji au cumparat 9% din din terenul arabil din Ucraina. Urmeaza Romania .
    IN CURAND AGRICULTURA Romaniei APARTINE COLONISTILOR CHINEZI !
    China a încheiat un contract cu Ucraina pentru a cultiva trei milioane de hectare de teren agricol din această ţară în următorii cincizeci de ani, aceasta reprezentând i 9% din suprafaţa arabilă.

    Înţelegerea a fost făcută între compania chineză Xianjian Production and Construction şi KSG Agro, o companie ucraineană, care creşte cereale şi animale. Toată producţia din zona estică a regiunii Dnepropetrovsk va fi vândută la preţuri preferenţiale către China. Poriectul va începe cu cultivarea a 100.000 de hectare, urmând să crească la trei milioane de hectare.
    Din 2014 urmeaza Romania !

    RăspundețiȘtergere
  42. statul ar trebui sa finanteze lagare de munca pentru anonimi .

    RăspundețiȘtergere
  43. Munca fortata nu este agreata de catre,, democratiile lumii''.
    Muei robort, n-ai vrea tu sa te ocupi de ciufulit barzoiul pe un blog din sudul Americii de Nord?

    RăspundețiȘtergere
  44. Uoai toarsi, lupuloaica ii in rezerva! Nu stiu in care, dar sper sa se faca buna in cel mai scurt timp si sa ne contacteze, sa-i schimbam pefuzia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei, da ratoiul fratila(cel cu botul de torpila) nu-i debarcat?

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri