Google Translate

joi, 7 noiembrie 2013

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, DEZAMORSEAZA BOMBA scumpirilor in lant. Nu vedem deloc o avalanşă de scumpiri, scumpiri în lanţ, afirma Guvernatorul BNR. Mugur Isărescu sustine masurile luate de Guvernul Ponta

 
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, este de părere că impactul în inflaţie al noilor taxe şi impozite anunţate de Guvern va fi unul "limitat undeva la 0,2%", fiind de părere că nu va exista o "avalanşă de scumpiri". Oficialul BNR a precizat că erau de aşteptat unele corecţii, fie pe partea de venituri, fie pe partea de cheltuieli, însă Guvernul a hotărât să recurgă la ambele măsuri.
 
"Conform datelor noastre preliminare şi unor prime evaluări pe baza unor modele pentru că avem aşa ceva, impactul (n.r. noile taxe şi impozite anunţate de Guvern) este limitat undeva la 0,2% şi consecinţele în lanţ sunt de asemenea limitate. Probabil că vom schimba doar balanţa riscurilor de la un echillibrată la una uşor în creştere", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.          

"Nu vedem o avalanşă de scumpiri"
"Nu vedem deloc o avalanşă de scumpiri, scumpiri în lanţ. Acestea sunt tabu-urile noastre de 20 de ani încoace. Impactul este limitat. Erau de aşteptat unele corecţii, fie pe partea de cheltuieli, fie pe partea de venituri. Până la urmă Guvernul a hotărât să meargă pe ambele", a declarat Mugur Isărescu.

În ce priveşte negocierile cu FMI pentru bugetul din 2014, guvernatorul BNR spune că prognoza de creştere economică pentru 2014, de 2,2%, este "realistă şi prudentă", fiind de părere că dacă fondurile comunitare ar fi absorbite la mai mult de jumătate din cât este programat, acest lucru ar mai adăuga zecimi bune la creşterea economică.

BNR aşteaptă de la bănci continuarea reducerii dobânzilor la credite
Pe de altă parte, guvernatorul Băncii Naţionale a menţionat că BNR mai are "ceva" loc de reducere a dobânzii de politică monetară, după tăierea de 1,25 puncte din acest an, dar măsuri mai consistente de relaxare au spaţiu larg pe partea rezervelor minime obligatorii.

"Dacă este vorba de câmpul nostru de manevră, am zis că mai este încă ceva, cu definiţie restrânsă a politicii monetară, adică doar rata dobânzii. Dacă introducem şi rezervele minime obligatorii, mai este câmp bunicel", a afirmat şeful băncii centrale.

Guvernatorul BNR a arătat că aşteaptă de la bănci continuarea reducerii dobânzilor la creditele în lei, mai ales pentru companiile performante.

Întrebat ce părere are despre cazurile privind dispariţia unor sume din casetele de valori de la băncile comerciale, guvernatorul BNR spune că "autorităţile în drept trebuie să îşi facă datoria" .

"În criză, omul se ducea la bancă şi scotea banii şi îi depunea în casetă. Asta reflecta neîncrederea", a spus Isărescu. Oficialii BNR au precizat recent că, spre deosebire de un depozit bancar, în care economiile sunt garantate până la cel mult 100.000 de euro, în cazul casetelor de valori, banii şi bunurile nu se află în supravegherea Băncii Naţionale.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât, în şedinţa din 5 noiembrie 2013, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la un nivel minim istoric de 4,0 la sută pe an, de la 4,25 la sută, începând cu data de 6 noiembrie 2013.

Totodată, Banca Centrală a decis să păstreze nivelul rezervelor minime obligatorii la 15% pentru pasivele în lei şi 20% pentru cele în euro.

Cele mai importante declaraţii ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu:

- Îmbunătăţirea evoluţiei şi perspectivelor inflaţiei a permis BNR ajustarea graduală a politicii monetare.
- Exporturile alături de producţia agricolă a acestui an au reprezentat principalul motor al revigorării creşterii economice din România.
- Cererea internă a manifestat o revenire modestă.
- Reducerile succesive ale ratei dobânzii de politică monetară s-au reflectat favorabil asupra ratei dobânzii la creditele acordate in sectorul real.
- Începând cu 6 noiembrie 2013 rata lombard va coborî la 7% pe an de la 7,25%, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit va fi de 1% pe an.
- Riscurile asociate programului asumat provin în principal din mediul extern.
- Potrivit proiecţiei actualizate, scăderea temporară, mai pronunţată a ratei inflaţiei în următoarele luni va fi urmată de evoluţia acesteia în interiorul intervalului de variaţie din jurul ţintei staţionare de 2,5% până la finele orizontului de prognoză.

- Banca Centrală a decis şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.
- Conform datelor noastre preliminare şi unor prime evaluări pe baza unor modele pentru că avem aşa ceva, impactul (n.r. noile taxe şi impozite anunţate de Guvern) este limitat undeva la 0,2% şi consecinţele în lanţ sunt de asemenea limitate. Probabil că vom schimba doar balanţa riscurilor de la un echillibrată la una uşor în creştere.

- Cererea de credite ca şi oferta băncilor în condiţii relativ avantajoase nu este echilibrată.
- Poziţia BNR nu este deloc în răspăr cu băncile comerciale şi noi ne uitam la foarte multi factori şi ei se uita, deciziile să fie sustenabile, mai periculoase decât întârzierile sunt răzgândirile. Prefer o întârziere din partea lor, decât să coboare dobânzile şi apoi să revină sau să ia decizii de altă natura. Orice canal de transmisie al politicii monetare acceptă întârziere.

- Mesajul nostru nu este legat neapărat de a imprima o tendinţă impusă băncilor comerciale. Este în interesul băncilor comerciale să coboare mai repede dobânzile la credite dacă au o viziune pe termen îndelungat pentru că indicatorii lor, profitabilitate, solvabilitatea, rata creditelor neperformate,depind de soldul creditării, deci de volumul creditării.

- Cererea scăzută de credite a fost determinată şi de costul ridicat al creditării. Băncile care au un volum mai mare de credite neperformante tratează la fel şi clienţii buni şi cei mai puţini buni. Nu ai de ce să îi propui unui client bun credite de peste 8% - 9%. Aici marja trebuie coborâtă foarte repede. Diferenţierea trebuie accentuată. În definitiv sursa lor de câştig va fi, în mod evident, nu din marjă, ci din volum. Orice negustor adevărat şi cu viziune ştie că a la long nu câştigi dacă te uiţi numai la marjă, câştigi din volum.

- Nu vedem deloc o avalanşă de scumpiri, scumpiri în lanţ. Acestea sunt tabu-urile noastre de 20 de ani încoace. Impactul este limitat. Erau de aşteptat unele corecţii, fie pe partea de cheltuieli, fie pe partea de venituri. Până la urmă Guvernul a hotărât să meargă pe ambele.
- Faţă de momentul ieri dimineaţa, probabil că vom face o schimbare de două cuvinte în balanţa de riscuri, de la moderată, la uşor în creştere. Elementul politic îl avem şi acum introdus în balanţa de riscuri.

- Sunt suficienţi clienţi buni. Economia nu ar creşte daca nu ar fi. Ar trebui să fie finantaţi mult mai uşor şi nu cu cash colateral.
- Mi se pare realistă şi prudentă (n.r. prognoza de creştere economică pentru 2014). Eu aş spera pe o creştere mai mare, dar avem factori pe care tot dacă sunt prudent nu pot să îi pun în balanţă datorită trecutului, De exemplu, absorbţia fondurilor comunitare.

- Dacă fondurile comunitare ar fi absorbite la mai mult de jumătate din cât este programat, acest lucru ar mai adăuga zecimi bune la creşterea economică.
- În negocieri pe buget, cu parteneri internaţionali, nu poţi să spui . Dacă ar fi fost după mine, nu guvernatorul BNR, ci un economist care îşi dă cu părerea, eu aş fi vrut o creştere economică mai mare.

Sursa:
http://www.gandul.info/financiar/guvernatorul-bnr-despre-bugetul-pe-2014-si-noile-taxe-convenite-cu-fmi-probabil-ca-vom-schimba-doar-balanta-riscurilor-de-la-una-echilibrata-la-una-usor-in-crestere-11624815
=======================
==========================================
======================================================

44 de comentarii:

  1. Abureli "a la" Mugur Isarescovich.

    Buei, lu' Nea Bazileus i-a trecut supararea pe Curdeleu ot Birtolomeu? ...Ca de frica n-am mai postat fro 2 zile. Ce ti-e si cu boshcangiii astia...Beau pina se pisha pe ei si dop' aia te mai si injura foot-u-i in gura!
    Cezare, scoal' bai loaza!!! La munca, nu la belit prazul pe NET toata ziulica!
    PS. Cezare si nu uita: La ora 9 sa ma skarkini pe la oaua!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ci dreaq o mai facut si Birtolomake, bre ?

      Ștergere
    2. Pese: s-a cacat in poteca ? Ori ce, ca de injurat nu injura asta !

      Ștergere
  2. "Nu vedem o avalanşă de scumpiri" ! Pai de u nde pula me sa vada imbuibatii astia scumpirile, ca ei nici nu mai stiu exact de pe unde incaseaza lunar zecile de mii de euro ! Nici nu-si mai aduc bine aminte de prin ce conzilii de administratie mai fac parte, de prin ce comisii nationale si alte cacaturi de astea tipic romanesti, de capusat banii !
    Ghiavulu asta nemuritor numa daca ragaie, din greseala, si a si castigat o carca de bani, ca drepturi de autor !
    Si, atunci, de unde sa se vada la ei scumpirile ? Impielitatul asta, daca scapa 10 lei pe jos, nici nu se mai oboseste sa-i ridice ! Bani care, pentru majoritatea romanilor, inseamna 11 paini !
    Bag sama ca, de cate ori tot pute a cacat prin colonia asta, tot ni-l baga labagistii astia la inaintare pe Izbavescu Nemuriciu, ca sa mai linisteasca prostimea !
    Da nici nu este nevoie de o avalansa de scumpiri ! Ii destul sa se scumpeasca numa carnea si legumele-adica palizerul saracului de 2,13 lei suta de grame si barabulele, si-i gata lantul de scumpiri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai "sculat" rapanule? Vezi ce faci p'aciulea ca az am treaba.

      Ștergere
    2. Pese: sa vina aciulea la mine, in 13, ca sa-l bag cu muia in tabelul de la intretinere, ca sa vada cum a venit valu si mi-a luat calu ! Si, asta, in conditiile in care nici n-a fo vorba de noi accize si taxe, ci de cresterea, asea cu cativa bani, a pretului la corent si gaze ! Sa vine sarsaila sa vada lantul de scumpiri generat de scumpirea gazului, la intretinere ! De zici, cand te uiti la tabelul groazei, ca-i statul de salarii a doctorilor rezidenti de la Elias Hospital !

      Ștergere
  3. Are dreptate Mugur, mare dreptate. Creste pretul la carburanti, ei si ? Cei de la pompa o sa suporte ei cresterea iar pentru romanii lor dragi o sa apara chiar reduceri de pret. Carburanti mai scumpi inseamna Gcal mai scumpa ? Aiurea ! Au primariile bani suficienti pentru compensare si o sa vedem si aici reduceri de pret in realitate nu cresteri. S-a redus TVA-ul la piine ?, s-a redus. Credeti ca brutarii o sa aibe tupeul sa creasca din nou pretul, unde asta in Romania ? Exclus, va spun eu. Toate noile taxe si impozite o sa duca la reduceri de preturi si la un trai mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu dai bine drumul la stiri, ca te si plesneste peste muie ceva salmonella, ori jaful de prin codrii patriei !
    Bine ca m-a linistit putoiul ala de la agricultura, ca nu-i nicio problema cu salmonela si nu trebo generalizata, intrucat o fo un caz izolat !
    Da, da, izolat ! Se distribuie prin toata colonia fro 65 de tone de carne cu viermi, cateva mii de persoane o si cumpara, insa nu trebo facuta o tragedie din asta ! Pentru ca OTORITATILE isi fac datoria !
    Oameni buni, daca inca n-ati crepat, stati linistiti, ca nu-i nicio problema !

    RăspundețiȘtergere
  5. Uai, ce zi fromoasa aciulea in Miticia !
    O iesit soarele de dupe un bloc, vantul nu mai bate la rafala, pute a frunze uscate si parca or mai crescut si milimetrii in coloana de mercur !

    Uai, ce toamna, bre !
    Plec cu poty, la caca-pisu ! Si, sa iau si eo o muie de aer proaspat, ca m-am saturat de basinile hoscaitei !

    RăspundețiȘtergere
  6. miercuri, 6 noiembrie 2013
    Nota de informare nr. 26 din 06.11.2013
    Destinatari:
    · Membrii Comitetului Director
    · Birourile Operative ale Filialelor
    · Membrii de sindicat
    Subiect:
    1.Rezultatul actiunii la CEDO pe revizuirea pensiilor promovata de Cabinetul de avocatura Costel Gilca & Razvan Vasiliu.
    2.Rezilierea contractului de asistenta juridica si reprezentare cu Cabinetul de avocatura “G. Barla”.
    Continut:
    ========================
    Nu va obositi sa cititi, ca va dau eo rezumatul:
    Punctul 1nu= muie !
    Punctul 2i= muie !
    ===========================
    Zurza : revista Cutezatorii=departamentul jumpiridic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 08:07

      Pese: am oitat sa mentionez ca se pregateste un nou val de procese. De asta data justitia va da chept in instante cu specialistii Sindicatului Cadrelor Demoralizate, prin temuta casa de avocatura Mony Caloian si Niky Staicu !

      Ștergere
  7. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 08:21

    Uai, sa nu uitati sa va faceti lista de felicitari, pentru ziua de maine, ca-i sarbatoare mare !
    Sf Mishu si Gavrila !
    Nenea Bozi, ai grije sa schimbi postul la timp si sa bagi ceva adecvat ! Nu de alta, da parca vad ca uit si ma trezesc vorghind mascari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si tot maine e Ziua Inzestrarii Armatei !
      Uau, ce ma cac pe mine de ras, acusica !

      Care inzestrare, bre ?
      Imi si inchipui cum se desfasoara frun sempozeon de asta, de Ziua Inzestrarii, fara nicio inzestrare !

      Care o mai hi fost idiotul pulei, caruia i-a besit capul idiotenia asta ? Auzi, sa bagi la Ziua Armelor, stupizenia asta cu Ziua Inzestrarii !

      Oricum, daca tot exista, eu le doresc LA MULTI ANI, tutulor militarilor din specialitatea "Ïnzestrare", pentru succesurile deosebite obtinute in ultimii douajde ani !

      Ștergere
  8. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 08:29

    Gata, chiar ca fug cu poty la caca-pisu !
    Liber malu !

    RăspundețiȘtergere
  9. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 10:05

    http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013110793110/Politic/Generalii-din-servicii-pot-ramane-in-activitate-pana-la-adanci-batraneti.html
    ========================
    Pe apevistii pulei de la Ministerul Dezbinarii Nationale da-i in pula ! Ei nu se pune, ca si asea e cu cururilii goale si nu are ce sa ofere !

    Lasa sa ia muie, tu-i in gura de bortosi adormiti !
    Asea or stat cu destul in cur, apoi cu el in gura si cand i-or lasat boc (boc =cacat in limba turca) si Roborta fara sistemul de penzii militare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 10:07

      Pese: sa mearga sa bata din calcaie, la Izmanar si la pseudogeneralul ala de-i premare la sectoru 2, sa ma ia de-un koi !

      Ștergere
    2. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 10:09

      Pese: in frunte cu Iliescu de la ANCMR, cu Dogarescu de la SCM Dezorientate si cu Olescu de la aripa OTAN de Arges !

      Ștergere
    3. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 10:10

      Pese: si cu Curdeleu, care-i muci mereu, in Birtolomeu !

      Ștergere
  10. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 10:13

    Pese: si cu Adminu pe care l-o apucat un puseu de condescendenta si s-a apucat el, eote asea, sa dea muie ! Ca i-a sarit lui mustarul de la nas si nu mai suporta, vezi doamne, sa i-o mai traga, cate unul, asea de contact !
    Ca sa nu se descarce, ca o baterie de masina netrambalata !

    Ioi, si l-o gasit si pe onorabilul Don Curdileu Muci Mereu, ca sa-l disciplineze, precum Visinescu pe parnaiasi !

    RăspundețiȘtergere
  11. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 10:15

    M-am nervat ! Plec sa iau o doza dubla de ALUPIGUS, pana nu mi-o fur, asea de dimineata, pe necacatelea !

    RăspundețiȘtergere
  12. DEMI ..URGUL ..va zice voua : Nu mai mancati KKo !

    RăspundețiȘtergere
  13. Badea Gheorghe merge la doctor cu o sarsana plină cu bunătăţi.
    Intră în cabinet, o desface şi-l îmbie pe acesta:
    - Da serviţi domn doctor, îs bune, îs bio, îs ecologice!
    Şi numai ce nu-i pune pe birou cârnaţi, caltaboşi, jumeri,
    slană, brânză.
    - Păi bine mă Gheorghiţă, cum să le iau pe toate astea fără
    bani ?
    - Nici-o problemă, zice Gheorghe scoţând portofelul din buzunar,
    am adus şi bani!

    RăspundețiȘtergere
  14. URGU/2, are plete si barboi...

    RăspundețiȘtergere
  15. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 13:30

    Uai, ce-aveti cu SEMI URGUL, ca acusica se nerveaza si incepe a da mue, in direct !
    Da am aozit ca betivila ala de Domnu Don Cur de Leu e internat in zpital, cu muia sparta !
    Uai, oleaca numa ce-am plecat si eo de-acasa si s-o si scapat pe el, Nea Pufoaica Electrod de Birtolomake !

    RăspundețiȘtergere
  16. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 13:32

    Vesti bune de la SALMOVICOLA Calarasi: n-a cherit inca nimeni de la cikenu infestat cu Salmo !
    Inseamna caca rnea o fo pregatita bine, la peste o 100ta de grade !
    Stati linistiti si cumparati cu incredere !

    RăspundețiȘtergere
  17. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 13:45

    Uai, maine e ziua lu Kingu Intai, Sfantu Misu de Hohenzollern das Sigmaringen von Mohengladbahen !
    Poate da mosiu o tuica si la puletii de poporeni, nu numai la imbuibatii aia de-i dau limbi in gaoz toata ziua, pe la Palatul Savetuca !
    Da, dupa cum vad eo, il cam doare la prostata pe King, de popor ! Zici ca-i personagiul negativ de-o jucat in filmul The Mummy Returns, asea are o muie !
    greu bre, greu de condus o casa regala, nu gluma !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 13:51

      Pese: ia, ca sa nu uit, am sa-mi fac un ics pe perete, deasupra lebtobului, sa-l felicit maine pe Gavriel Oprea !
      Stai numa sa-mi bag oleaca destul mare la curul izmenelor, ca sa iau de acolea niste acuarela maronie, ca sa fac semnul...
      Primul e pe care-l felicit ! Cel mai tare barbat in viata !

      Ștergere
  18. Sa ne traiasca huoOprea, sa apuce puscarie citi ani ,,supt '' arme!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 15:04

      Veci nu mai pupa asta parnaie ! Pe neo-cripto-comunistii astia de la Fesene, alias Pesede, nici dreaq nu-i mai scoate de la putere, in urmatorii 10-12 ani !
      Pana atunci i se prescriu toate magariile re-re-reevaluatului !
      Ca si lui Mitrea, Necolaiciuc, ori Attila Cizbo Borno !
      Eote:
      =========================
      http://www.gandul.info/stiri/lista-cauzelor-de-coruptie-care-se-prescriu-in-2014-pe-noul-cod-penal-miron-mitrea-mihai-necolaiciuc-si-marko-attila-scapa-de-dosare-11639164

      Ștergere
  19. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 15:58

    Ce mai zice presa "civila" !
    Ia, ia:
    ========================
    ion - 05 noiembrie 2013, 13:36
    doar un guvern incompetent creste accizele la carburant,toti stim ca asta aduce scumpiri in lant;ar trebui sa umble la corectarea evaziunii fiscale, la salarii+pensii bugetare f mari,total nejustificate; Ex: la o unitate militara din medgidia,sunt 3 contablile, salarii nete peste 2000 lei, sefa lor este sotia sefului unitatii! evident NU face nimic , e platita degeaba! DAR,ce nevoie are o unitate militara de 3 contabile???
    ===================================
    Auzi bre, ce intrebare, cica de ce are nevoie umeul de la Medgidia de 3 contabile si-o sefa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 15:58

      pese: Nu va dau zurza, ca n-am chef !

      Ștergere
    2. Bine-i ca n-are unitatea trei comandanti! Ca atunci ieraou nouOO contabile. Dar 2eleaua ieria cu ,,scretarilii''.

      Ștergere
  20. Trrrrraiasca domnul huoooooOprea !

    RăspundețiȘtergere
  21. NU VA FACETI PROBLEME…..SFARSITUL VINE DELA NEW YORK ! INCET DAR SIGUR !
    SENZATIONAL SI TERMINAL !

    UN AGENT S.I.E DARAMA GUVERNUL ROMANIEI !
    Dupa cum spuneam serviciul extern a cumparat sectia de politie a cartierului
    diplomatic. Mai precis Precint 17 care acopera ONU si cartierul diplomatic.
    La ora actuala 9 ofiteri si trei detectivi sunt anchetati de serciciul intern de
    investigatie a politiei. Motivul acestui enorm efort financiat a fost incercarea de
    acoperi atacul bestial impotriva persoanei mele , rezultand internarea mea la spitalul de urgenta in stare grava.
    Am fost informat azi dimineata ca un membru al serviciului extern stationat
    la New York ,a luat legatura cu autoritatiile americane specializate.
    Desvaluirile sale arunca in aer serviciile romanesti si pe cei din spatele lor.
    Atacul a fost orchestrat din cladirea de 16 etaje a serviciului de spionaj roman
    sediul ofiterilor acoperiti ai consulatului roman din New York.
    Ministrul de externe roman Titus Corlatean a condus actiune avand o convorbire
    telefonica cu Victor Ponta inregistrata de americani.

    INTERVINE DEPARTAMENTUL DE STAT AL SUA
    Urmariti in curand pe ROBERT HORVATH DEVA BLOG
    http://devanewyork.blogspot.com/
    Raspunsul sefului departamentului romanesc Romanian Desk la memoriul
    meu, in calitate de cetatean SUA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 19:37

      Uai Pulea-Barabulea, te-or externalizat amerlocii ?
      Hai acasa, aciulea in Romanistan, ca nu te bate nimenea !
      Aici toata lumea te eobeste, nu ca bagabontii aia, care ti-or turtit bidonu !
      Ai dreaq comonisti !

      Ștergere
  22. Răspunsuri
    1. Rh+ ..grija baa ..ca DEMI..Urgul a fost exilat pi pamant din motive ..sexuale cu baietii ! Ii tari ofticat ..sa nu-ti traga vreo smetie ...asa dupe spital
      By Klaudiu !

      Ștergere
  23. Nu uoai, aia-i pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  24. Uai, gata, ciocu mic ! Merg la colcare !
    Da nush ce pula me urla niste apevistii puley, p-aciulea prin bloc, de zici ca-i finala campionatului de fotbal mondial, cu Romanistanul in plina forma !
    Zboara cotiilii de la bere de la etaj, de zici ca-i Maracana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ni-or speriat dreaq si potaia ! Astia cred ca-s muci ! S-or mai strans ei de fro 3 ori, sa vada nush ce meci de fotbal, ori de chei uan, insa, pe la paoza, dansau sarba olteneasca de-mi duduia tavanul !
      A doua zi nici nu mai stiau ce dreaq or facut, in prelungiri !

      Ștergere
    2. Pese: ori or inceput deja sa-l serbeze, de azi, pe sf Misake, ca sa aibe timp maine si pentru sf Ghebryel !

      Ștergere
    3. MPT cu O|O bleaga7 noiembrie 2013 la 20:52

      Uai, bine ca mi-adusei aminte !
      LA MULTI ANI, care esti JIBRAIL, p-aciulea !
      ==============================================
      Numele „Gabriel” (Gavril sau Gavriil) semnifică în limba ebraică Dumnezeu este puterea mea (latină: Sanctus Gabriel; italiană: San Gabriello; arabă: Jibrail).
      Numele său este menționat de patru ori în Biblie, niciodată însă ca „arhanghel”: de două ori în Daniel (8.16 și 9.21) și de două ori în Luca (1.19 și 1.26). După evanghelistul Luca, Gabriel ar fi anunțat atât nașterea lui Ioan Botezătorul, cât și a lui Isus.
      De fiecare dată apare ca un mesager care aduce vești importante. Mai întâi, el l-a anunțat pe Daniel despre întoarcerea evreilor din captivitatea babiloneană, după care i-a revelat (printr-o viziune spirituală) viitorul națiunilor. Tot el i-a spus luiZaharia (la o vârstă înaintată) că soția sa (Elisabeta) îi va naște un copil (Ioan Botezătorul), și în cele din urmă i-a spus Mariei că ea este cea aleasă dintre femei.
      Arhanghelul Gabriel (Gavril-Gavriil) este, alături de Arhanghelul Mihail, unul dintre cei mai importanți îngeri în cadrul tradiției iudeo-creștine și a celei islamice. Este cel de-al doilea în rang printre Arhangheli.
      Profetul Mahomed afirmă că Gabriel (Jibrail), cel cu 140 de perechi de aripi, i-ar fi dictat Coranul, vers cu vers. În tradiția islamică, Gabriel este considerat a fi spiritul divin al adevărului. În tradiția ebraică Gabriel este îngerul pedepsei divine care s-a abătut asupra așezărilor Sodoma și Gomora.
      ============================
      LA MULTI ANI, bre !

      Ștergere
  25. Sara bună la rapăni! Făcui recenzia pentru ziua de azi. Nu-i rău, nu-i rău deloc. Ca de obicei, PMT primeşte notă de trecere, cu felicitări de la Cîmpulung M, de la Căpitan. Cezar, primeşte ca de obicei...la mansardă, iar Robort primeşte şi el o mooie de Guvernul român.
    PS. Curlionezul primeşte şi el ceva de la domn Je-beleanu...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri