Google Translate

joi, 7 noiembrie 2013

In direct, la TV! Mugur Ciuvică, lui Adrian Rădulescu – ” ești un bandit”! Consilierul prezidențial Rădulescu, lui Ciuvică – ”mă, cretinule!” . 8 noiembrie.Sfintii Mihail si Gavriil


Dialogul de mai sus, pe un ton ridicat, lăsând-o fără grai chiar și pe Dana Grecu, realizatoarea emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3, a avut loc joi seara, la respectiva emisiune.

Tema emisiunii a fost cumpărarea unui teren agricol de 350 hectare de familia prezidențială. Consilierul Adrian Rădulescu a recunoscut că a sfătuit-o, ca specialist, în timpul său liber, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, pe numele căreia a fost achiziționat terenul, asupra acestei cumpărări.

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, l-a atacat în termeni duri pe consilierul prezidențial, implicat în diverse afaceri veroase, unele cu vinuri, încercând să acopere intervențiile, la fel de energice ale celui acuzat. S-a ajuns extrem de repede la formule gen ”ești un bandit” (Ciuvică lui Rădulescu) și ”mă, cretinule” (Rădulescu lui Ciuvică).

După ce lucrurile s-au mai potolit iar realizatoarea a reușit să reinstaureze ordinea în platou, Adrian Rădulescu n-a exclus ca ”mâine, președintele să-mi ceară demisia”.
                                                                      Giorgiana Radu, AMPress

http://ampress.ro/stiri/mugur-ciuvica-lui-adrian-radulescu-esti-un-bandit-consilierul-prezidential-radulescu-lui-ciuvica-ma-cretinule/
=====================================
===================================================
===============================================================


Sfintii Mihail si Gavriil
 
-------------------------------------------------
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil - Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin. Despre ingeri, Biserica invata ca ei sunt "duhuri slujitoare" (Evrei,1,14), adica fiinte fara de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu si totodata prieteni si ocrotitori ai nostri, pusi de Dumnezeu, pe drumul anevoios de la leagan, la patria noastra cereasca, la "Cerul nou si pamantul nou" ce vor sa fie.
-------------------------------------------------------------------------
 
Frati crestini,
Daca pe buna dreptate s-a spus ca adanc pe adanc cheama, noi putem marturisi ca tot atat de firesc e ca inaltime pe inaltime sa cheme. Iata, in sfanta nazuinta de apropiere de Dumnezeu, vedem o intreaga gama a inaltimilor, care una pe alta se cheama de a fi cat mai aproape de tronul Dumnezeirii. Pe unii ii vedem porniti in zborul de desprindere de cele pamantesti, pe altii urcandu-se deasupra puterilor firesti, iar pe altii in vulturesc avant plutind in zarile cele mai inalte. Si asa pe toti sfintii, dupa masura stralucirii lor, ii vezi potrivit dorintei lor, cat mai departati de cele pamantesti si mai apropiati de Dumnezeu. Si pe cat ei au intrupat in viata lor si mai mult idealul credintei, pe atata sclipesc intr-o eterna investmantare a luminii celei Dumnezeiesti...
 
De aceea pe buna dreptate, slavindu-se sfintii printr-o cantare bisericeasca, alcatuitorul se intreaba: "Ce va vom numi pre voi, sfintilor? Heruvimi, ca intru voi s-a odihnit Hristos? Serafimi, ca neincetat L-ati preamarit pe El? Ingeri, ca de trup v-ati lepadat? Puteri, ca lucrati cu minunile? Multe sunt numirile voastre! Si mai multe darurile! Rugati-va sa se mantuiasca sufletele noastre." (Podobia, glas 8).
 
Frati crestini,
De ne-am invrednici sa avem vedenia a insusi tronului Celui Preainalt de care s-a bucurat proorocul cel de demult, am vedea ceea ce ochiul nostru niciodata n-a vazut. Caci ne spune profetul: "Vazut-am cum S-a asezat Cel vechi de zile; imbracamintea Lui alba ca zapada, iar parul capului Sau alb ca lana; jiltul Sau: flacari de foc; rotile Lui: foc arzator. Un torent de foc se varsa si iesea din el; mii de mii Ii slujeau si miriade de miriade stateau inaintea Lui..." (Daniil VII, 9-10).
 
Aceste "mii de mii si miriade de miriade", ce stau in imediata apropiere a tronului celui Dumnezeiesc, sunt sfintii ingeri, caci ei fiind fiinte numai spirituale, pot sta in fata lui Dumnezeu care e foc si lumina. De aceea si pe sfintii ingeri ii avem infatisati sub reprezentarea figurata a focului. "Pentru ca imaginea focului reprezinta cea mai mare asemanare a duhurilor ceresti cu Dumnezeu. Caci Sfintii teologi descriu fiinta cea mai presus de fiinta in chipul focului". (Dionisie Areopagitul, Ierarhia cereasca, Cap. 15, 2). Intr-adevar Sfintii Ingeri apar in lume ca si flacara Dumnezeirii cea in veci stralucitoare, caci si ei cu buze de vapaie neincetat canta: "Sfant, Sfant, Sfant este Domnul Savaot, plin este tot pamantul de marirea Lui!" (Isaia 6, 3).
 
Un Sfant Parinte al Bisericii noastre, scriind un stralucit studiu despre Sfintii Ingeri, imparte lumea aceasta a duhurilor in trei coruri, iar la randul lor, fiecare cor e alcatuit din trei cete. Si astfel avem cele noua cete ingeresti.

I. – Serafimii, Heruvimii si Tronurile, care sunt numai in slujba lui Dumnezeu;
II. – Domniile, Puterile si Stapaniile, care slujesc intreaga creatiune,
III. – Incepatoriile, Arhanghelii si Ingerii care slujesc pe oameni in chipul urmator: Incepatoriile slujesc pentru binele intregii omeniri, Arhanghelii binele unui popor iar
Ingerii slujesc binelui indivizilor, ca ingeri pazitori.
 
Dar, fratilor, pentru ca astazi praznuim soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, voi cauta sa arat ceva mai pe larg despre acesti voievozi ai cetelor ingeresti.
 
Mai inainte de a crea lumea aceasta vazuta, Dumnezeu a creat lumea cea nevazuta a Sfintilor Ingeri, a acelor fiinte ceresti ce sunt numai duhuri. Si precum am aratat, ele vietuiesc in imparatia de lumina a Dumnezeirii si slava Lui ii acopera cu stralucire si pe ei. Iata insa ca Lucifer, cel ce era ca si o stea stralucitoare intre ingeri printr-o deosebita frumusete, dar si chemare, caci era seful unei mari cete ingeresti - a ravnit o si mai mare slava decat aceea pe care o avea. Si ceva mai mult, a zis in cugetul lui: "Ridica-ma-voi in ceruri, si mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aseza jiltul meu! In muntele cel sfant voi pune salasul meu, in fundurile laturei celei de miazanoapte. Sui-ma-voi deasupra norilor, si asemenea cu Cel Preainalt voi fi"... (Isaia 14, 13-14). Dar iata ca, pe cand aceasta mandrie se urzea in el, si pe cand ceata lui se pregatea de razboi contra slavei lui Dumnezeu, in aceeasi clipa a aparut Voievodul cel prea stralucit al Arhanghelilor, care, tragandu-si sabia de foc, a grait cu glas de flacari si cu buze de vapai: "Sa luam aminte! Cine e ca El?" Si deodata, Lucifer cu intreaga lui ceata s-a prabusit din inaltimile cerului in vaile pamantului, in haurile prapastiilor, in adancul adancurilor pline de intunecimi...
 
Acest Voievod al Arhanghelilor care a spus: "Cine e ca El?", adica cine poate sa fie ca Dumnezeu de mare, de slavit si atotoputernic, e insusi Arhanghelul Mihail. Caci de la acest cuvant de credincioasa marturisire si-a luat si numele, pentru ca Mihail, in vechea limba biblica, aceasta insemneaza: Cine e ca El. De aceea si Voievodul cetelor ingeresti, vazand cum cel ce a gresit a cazut ca fulgerul din cer, a grait catre toti ingerii ce au ramas credinciosi Domnului: Sa luam aminte, noi cei ce suntem creatura lui Dumnezeu, la pedeapsa pe care au primit-o cei ce s-au lasat ispititi de mandrie! Ei au fost pana acuma lumina iar de acuma sunt intuneric! Iata pentru ce am adunat toate cetele ingeresti, ca luand aminte la cele intamplate, noi sa marturisim credinta si dragoste netarmurita fata de Parintele luminii. Si aceasta adunare in sobor de slava a tuturor cetelor ingeresti, o si praznuim noi astazi odata cu Sfintii Mihail si Gavriil, spunand sarbatorii de la 8 Noiemvrie, Soborul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil.
 
Sfantul Arhanghel Gavriil e cunoscut noua ca cel ce a adus din cer pe pamant vestea lui Ioachim si Anei, ca va naste pe Fecioara Maria, iar la plinirea vremii, tot el a vestit pe aceasta Fecioara ca de la Duhul Sfant ea va naste pe Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu. Si tot despre Sf. Arhanghel Gavriil se spune ca, infatisandu-se in vestmant alb, a rasturnat piatra la Mormantul Domnului si a vestit Invierea Domnului Femeilor Mironosite... Si asa in multe randuri in trecut, si noi nadajduim ca si in mai multe chipuri in viitor, Dumnezeu il va trimite cu vesti mantuitoare oamenilor pe pamant, el fiind si numit inger al darului.
 
Frati crestini,
Precum ingerii in ceruri sunt chemati de a sluji si a preamari pe Dumnezeu, Parintele fericirii lor, tot asa si omenirea pe pamant e chemata ca sa cinsteasca si sa slujeasca pe Ziditorul a toate. Caci va asigur ca daca toate popoarele pamantului ar fi numai in slujba lui Dumnezeu, apoi ar fi raiul pe pamant. Pe cand in aceasta imparatie pamantesca, ca si in cea cereasca, aparand mindria la anumite cete omenesti, iata ca de aceea s-a urzit aceasta panza de razvratire, de razboire si distrugere a omenirii...
 
De aceea si noi acuma suntem chemati de glasul ceresc al Bisericii lui Hristos ca "Sa luam aminte!" Sa luam aminte la ce patesc dusmanii lui Dumnezeu! Sa luam aminte ce caderi grozave aduce mandria lui Lucifer!... Sa luam aminte la calea mantuirii noastre! Iata glasul Arhanghelului Mihail striga din ceruri catre toate popoarele pamantului, ca si catre fiecare om in parte, ca toti cei ce cinstim cu adevarat pe Dumnezeu sa ne strangem in soborul sfintelor marturisiri si convingeri, de a face parte din ceata celor ce cu credinta slujesc lui Dumnezeu. Si asa cu soborul cetelor ingeresti, unindu-se si soborul cetelor crestine, sa fie in cer si pe pamant, slava si pacea lui Dumnezeu.
 
"Caci unde umbreaza darul Tau, Arhanghele, de acolo se goneste puterea diavolului. Ca nu sufere sa vada lumina ta luceafarul cel ce a cazut. Pentru aceasta te rugam, sagetile lui cele de foc purtatoare, cele pornite asupra noastra" stinge-le cu mijlocirea ta, aparandu-ne" (Slava de la Laude), ca si noi sa putem grai cantarea cetelor ingeresti: "Sfant, Sfant, Sfant este Domnul Ostirilor, plin este tot pamantul de marirea Lui". Amin.
 
Protosinghel Vasile Vasilache
Predicatorul Sfintei Patriarhii (1940-1944)
(Predica rostita la Radio Romania in 7 noiembrie 1943)
 
 


 
 
 
La multi ani
celor ce poarta numele Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil.
=============================================================
=======================================================
=================================================

56 de comentarii:

  1. Hai, NB la ZOO + 9! Cezare, uăi, mai vrai să-ţ aduc aminte ce tre" să-mi faci la 2? Uăi, mi-s obosit de munci, ţuici, vinuri...Eheeee...Ar fi totuşi bine pentru tine, k să mă skarkini l oauă!
    *********************************
    LA MULŢI ANI TUTUROR CELOR CE ÎŞI SERBEAZĂ AZI ONOMASTICA!!!
    Să fiţi iubiţi cu toţii şi multă sănătate, "că-i mai bună decît toate"-vorba lui Nea Marin (Amza Pelea)!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uai, cum mai trece timpul !
    ===========================
    PMT 7 noiembrie 2012, 20:28

    LA MULTI ANI !:
    Mihail
    Mihai,
    Mihaela,
    Mihaiela,
    Michi,
    Misa,
    Mihaita,
    Misu,
    Mihnea,
    Mihaila,
    Mihalache,
    Mihalcea
    Mihu;

    Gavril
    Gabriel,
    Gabriela,
    Gabi,
    Gabita,
    Gavriil,
    Gavrila.
    =================================

    LA MULTI ANI, bre ! Sa traiti si sa va traiasca !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, azi nu vorghesc nicio mascare ! Is cumincior, ca ni-o spus hoasca ca daca ma prinde ca-s pacatos, imi sparge muia urjent !
      Se tot chiloteste prin casa, cu noaptea-n cap, ca sa mearga la biserica .

      Ștergere
    2. Pese: ia-n sa ma pregatesc si eo, ca-s invitat la coc teil la ziua lu Kingu Misake de Hohenzollernen das Sigmaringhen von Borusia Meohengladbachen !
      Azi e ziua poartelor deschise la crapelnita, totul e moca .
      Nu prea stiu cu ce dreaq sa ma incalt, ca cica tinuta-i obligatorie,,,sa-mi iau gumarii, ori conversii de Dragasani...

      Ștergere
  3. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 06:59

    Pai, Gaozarul Tiganca Imputita si Caftitorul de Copchii, ce altfel de conzilieri putea sa aiba, decat "ma cretinule", nu ? Tot un gaozar, alde Radulescu, format si calit la Scoala Inaltei Maiestrii de la Golden Shlitz !

    RăspundețiȘtergere
  4. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 07:03

    Iar jarteaua aia, sireaca, a fost nevoita sa faca un imprumut in banca, ca sa-si cumpere, acolea, un petec de pamant, de numa fro 350 de ha, ca sa aibe cu ce trai si ea !
    Vai de mine si de mine, fata lu tata, nu mai avea scroafa ce molfai...

    RăspundețiȘtergere
  5. Alti impotenti, ca si aia dinainte !
    =============================
    Ce mai impozitează Guvernul Dottore-Plagiattore

    Potrivit documentelor de la Ministerul Finanţelor, vor fi taxate: "centrale hidroelectrice, staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni; centrale termoelectrice şi nuclearo – electrice; piste şi platforme; sonde de ţiţei, gaze şi sare; rampe de încărcare – descărcare; coşuri de fum şi turnuri de răcire; iazuri pentru decantarea sterilului; heleştee, iazuri, bazine; ecluze şi ascensoare; baraje, jgheaburi pentru piscicultură; infrastructură transport feroviar; infrastructură drumuri :alei, străzi, autostrăzi, cu toate accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulaţie, marcaje, etc); linii şi cabluri aeriene de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console); platforme, turnuri şi piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv lacuri artificiale de acumulare; construcţii pentru transportul energiei electrice; canale de irigaţii; etc."

    Cuantumul taxei va fi de 1,5% din valorea construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior şi se va aplica pe baza unei declaraţii făcute până pe 25 mai.
    ================================
    Zurza: Romania te Eobesc, Romanika te Halesc, pagina coispe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 07:49

      Pese: urmeaza ca, dupe urmatoarea runda de nego cu femeiul, sa-mi impoziteze si galbeata de la curul izmenelor si sa-mi puna si-o acciza pe cacarea de dimineata !

      Ștergere
  6. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare, MuciCiacios merci ca m-ai inbelit la oaua!

    Buei, ia luati voi si cetiti aciulea ceva interesant:
    1.
    " Inedit. Căsătoria militarilor a fost reglementată prin lege, încă de la 1900, soţia având nevoie de certificat de moralitate şi zestre, iar bărbatul de autorizaţie din partea superiorilor
    Istorii secrete. Regulile drastice ale căsătoriei militarilor la 1900 ...

    Certificat de moralitate şi zestre - două condiţii puse de statul român, încă din anul 1900, femeilor care doreau să se mărite cu ofiţerii Armatei Regale. Atât de dură era legislaţia, încât cei care se însurau pe ascuns, fără "autorizaţia de căsătorie" dată de superiorii lor, erau fie eliminaţi din sistem, fie trimişi în faţa Consiliului de Război. Politica a intrat cu bocancii în viaţa militarilor, după 1941, dar mai ales în anii '50. Azi sunt doar amintiri, consemnate în arhive, despre istoria, privită din alt unghi, a oştirii noastre.

    "Domnule comandant, raportez, vreau să mă însor!"

    Dacă ar fi să facem un exerciţiu de imaginaţie, întorcându-ne în timp, în anul 1900, am fi cu siguranţă martorii unui schimb de replici între un ofiţer şi comandantul său, într-o cazarmă din România. Ofiţerul - "raportez, domnule comandant, vreau să mă însor!". Comandantul - "am plăcerea să-ţi înmânez autorizaţia de căsătorie!". N-am ales din întâmplare acel an, pentru că în ziua de 3 martie apare "Legea căsătoriilor militare". Chestiunea aceasta fusese în atenţia autorităţilor încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, nu numai la noi, dar şi-n Occident. Descoperim astfel condiţiile pe care statul român le punea, în primul an al secolului XX, femeilor care doreau să devină soţii de ofiţeri. Domnişoara avea nevoie, înainte de toate, de un "certificat de moralitate". Semnată de cinci persoane care o cunoşteau bine pe aspirantă, declaraţia scotea în evidenţă reputaţia ei de netăgăduit în societate. Dar nu numai atât, pentru că viitoarea "doamnă ofiţer" trebuia să îndeplinească esenţiala condiţie pentru bunul mers, material, de data asta, al familiei ce tocmai era pe cale de-a se constitui - zestrea....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 07:53

      Ce fain uai ! Acusica se cascatoresc pe net si si-o trag pe ciat, prin camera ueb !

      Ștergere
    2. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 08:01

      Si eo, cand m-am exprimat ca vrau sa ma insor, locotenentii majori cu cate 3 stelute pe-un umar se uitau cu compaziune la mine !
      Bineinteles ca m-or chemat si la beobe, ca sa ma felicite, sa ma intrebe daca am cumva proasta inspiratie sa merg la biserica, sa-mi indice localurile cele mai agreate unde se pot face niste nunti de vis, bla-bla !

      Dupe care, asea intamplator si dintr-o pura coriozitate, or intrebat si de hoasca aiasta a me, de parintii ei, de fratii ei, de matusi, unchi si bunici, de vecini, de originea muncitoreasca sanatoasa, de avere, daca stra-bunicu-su o avut ori nu izmenele pe el, la atacul de la Marasesti si daca bunica-su o vrut, ori nu, sa intoarca armele in 44 !

      Ștergere
  7. 2. Ce aleargă după militar? "Sărăcia, femeile şi praful" - în anul 1900

    Vorba veche, din popor, cum că după militar "aleargă sărăcia, femeile şi praful", părea luată în serios de oficialităţi. Rândurile ce urmează explică o viziune, aşa cum era prezentată cum mai bine de un secol în urmă, dar şi o stare de fapt - bărbatul o fi general la el în unitate, dar acasă femeia-i baza. Poftiţi de citiţi - "mai mult decât orice om, ofiţerul are nevoie de o viaţă privată liniştită şi de un tovarăş încrezător, căruia să-i împărtăşească tot ceea ce simte, căci el, mai mult decât orice, este expus să petreacă cea mai mare parte din viaţa sa departe de părinţi şi rude, singurii care l-ar putea sfătui. Iată dar absoluta necesitate ca ofiţerul să fie căsătorit, căci numai soţia poate fi în stare să înlocuiască pe părinţii şi rudele ofiţerului, ba chiar îi poate înfrâna multe din pasiuni, pe care poate nici părinţii, nici rudele nu ar fi în stare să le înfrâneze". Aveţi astfel ocazia să cunoaşteţi viaţa de soldat dintr-un cu totul alt unghi - reglementarea căsătoriei militarilor români - în conformitate cu legile care s-au tot schimbat în diverse etape ale existenţei acestei ţări. Informaţii obţinute de la Serviciul Istoric al Armatei, şeful acestei instituţii, comandorul doctor Marian Moşneagu, fiind cel care a şi realizat un amplu documentar pe această temă.

    Vârsta minimă la care ofiţerul putea să spună "da" - 23 de ani

    Domnule ofiţer - sau subofiţer, după caz - ai 23 de ani împliniţi? Da. Atunci, conform legii, te poţi însura. De la acest prim punct începeau procedurile. Armata aştepta de la viitoarea doamnă documente legate de zestre. De pildă, femeia să aibă un capital, un fel de depozit bancar, cum i se spune azi, din care să fie asigurată o dobândă anuală. Ei bine, această dobândă trebuia să fie de 2.500 de lei, în cazul în care domnişoara se mărita cu un locotenent. Dacă domnul era căpitan, venitul anual se putea reduce la 1.500 de lei. După probabilul principiu - soldă mai mare, zestre mai mică. Nu numai banii puteau constitui dota. Poate că domnişoara avea de la familia ei titluri de stat - aducătoare de venituri în sumele deja prezentate. Sau proprietăţi - imobile, terenuri - la fel de profitabile. Toate fiind certificate în prealabil la tribunal. Actele doveditoare erau prezentate comandantului Corpului de Armată, cel care emitea autorizaţia de căsătorie pentru subalternul său....

    RăspundețiȘtergere
  8. 3. Ministerul de Război primea raportul despre nuntă

    Viaţa intra pe făgaşul ei - nunta, petrecerea. Dar ofiţerul nu uita că mai are o procedură de îndeplinit, în cel mult o lună din momentul în care şi-a unit destinul cu femeia lui. Era obligat, la întoarcerea în garnizoană, să dea raportul - la ce biserică s-a căsătorit şi ziua exactă a evenimentului. Toate aceste date erau înscrise în Registrul Matricol al ofiţerului. Informaţiile erau trimise apoi la Ministerul de Război. Pe aceeaşi filieră - unitatea militară şi Minister - circulau, în timp, toate etapele vieţii ostaşului, când i s-au născut copiii, dacă a divorţat, când s-a căsătorit a doua oară. Dacă se întâmpla ca ofiţerul se se recăsătorească, atunci cea de-a doua soţie trebuia să aibă şi ea propria-i zestre.
    Aportul nevestei la solda ofiţerului

    Nu trebuie să ne imaginăm însă că statul român lua zestrea cu totul şi o punea în braţele ofiţerilor. Soldaţii aveau dreptul numai la veniturile obţinute din dota soţiei, nu la capitalul însuşi. Avem, iată, nişte date din anul 1897, ca să ne dăm seama cum funcţiona acest principiu. Dacă un locotenent avea pe atunci solda de 400 de lei, venitul său se rotunjea cu încă 125 de lei pe lună - bani rezultaţi din ceea ce producea, în numerar, zestrea. Am mai primit şi alte calcule, de data asta din perioada interbelică, mai precis anul 1937. Un sublocotenent câştiga anual suma de 5.640 de lei, însemnând totalul soldei şi al venitului din zestre. Câştigul unui locotenent - soldă plus dotă - ajungea la 6.192 de lei, tot pe an.
    Consiliu de Război pentru cine se căsătorea fără aprobare

    Legea era foarte aspră cu cei care încălcau aceste principii. Dacă îndrăzneai, ca militar, să te căsătoreşti fără acceptul superiorilor tăi, cazul era imediat raportat comandamentului Corpului de Armată, în subordinea căruia se afla unitatea la care activa incriminatul. Fără niciun fel de discuţii, ofiţerul în cauză era dat afară din Armată prin Înalt Decret Regal. Şi nu numai atât, pentru că se putea ajunge la ceva mult mai grav, dacă erai încadrat la nesupunere şi act de indisciplină. Pentru aşa ceva riscai să fii judecat în Consiliul de Război.



    Căsătoria neregulamentară desfăcută la ordin

    Dacă alte state europene - Franţa sau Italia - aveau şi ele reglementări în privinţa căsătoriei militarilor, în schimb legislaţia românească se remarca prin intransigenţă. Cum altfel să priveşti situaţia în care era pus un ofiţer de-al nostru care încălcase regulile, când căsătoria putea fi desfăcută la ordinul superiorilor lui?! Situaţia s-a mai îmblânzit pe parcurs, vinovatul fiind amânat de la avansări. Cert este că, aşa cum se arată în documente, viaţa de familie a ofiţerilor Armatei Române era mereu în atenţia eşaloanelor superioare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 08:12

      Ce fain, iti dadea si zestre !
      Eo cred ca si pe timpul lu Domnu Cur de Leu Muci mereu in crasma din Birtolomeu s-o dat zestre, insa asta o beuto toata !

      Uai, da oare se baga si la contribotivitate ?
      Ia-n sa-l intreb pe Mosi Kalicu, de la Ciuciu Rez, ca el trebo sa stie egzagt cum ierea pe timpul lui !
      Ca istea tip OTAN, alde Rezerva R 20499, nu cred ca stie ei !

      Ștergere
  9. 4. O încercare de-a elimina concubinajul, în 1921

    Dar, cum se întâmplă mereu la noi, românii găsesc portiţe de-a ocoli legea, astfel că în rândul militarilor apare fenomenul concubinajului. Conducerea ţării ia act de situaţie şi, în 1921, prin Înalta Apostilă a Regelui, se acordă o lună, între 27 februarie şi 27 martie, timp în care cei care depuseseră cereri de căsătorie au primit aprobare de nuntă fără să mai fie nevoie ca soţia să aibă zestre. Acesta era şi motivul pentru care cuplurile nu se căsătoriseră - ofiţerul se îndrăgostise de o fată săracă. Autorităţile nu renunţă totuşi, sub niciun chip, la sfântul principiu al moralităţii. Acest aspect fiind rezolvat, se dă aviz faborabil rapoartelor Ministerului de Război - având numerele 13352 şi 13353 - din anul deja menţionat. Se impune însă o condiţie decisivă ofiţerilor - să recunoască oficial copiii rezultaţi în timpul concubinajului. Vizată în acest sens era perioada cuprinsă între anii 1919 - 1921.

    Nevasta nu trebuia să ştie neapărat limba română

    Pe cât de dură, pe atât de lipsită de discriminare era totuşi legislaţia românească. O nouă reglementare a căsătoriei militarilor apare în 4 aprilie 1931. Soţiile ofiţerilor români puteau fi de orice etnie sau religie. Noua lege nu impunea femeilor nici măcar să cunoască limba română, în cazul în care domnul pusese ochii pe o divă din altă ţară. Zestrea nu mai era nici ea o povară. Pe lângă reducerea cuantumului dotal acordat în fiecare an militarului, apare ceva nou - soţiile ofiţerilor superiori sunt scutite de această responsabilitate. Moralitatea rămâne, în continuare, decisivă pentru domnişoarele dornice de-a se mărita cu un ofiţer al Armatei Regale.

    Corupţie versus moralitate

    Moralitatea, bat-o vina! Un subiect delicat asupra căruia, în 1937, se apleacă colonelul magistrat Vasile Chiru, consilier la Curtea Militară de Casaţie şi Justiţie, într-un amplu material publicat în "Pandectele militare", luând în discuţie tot angrenajul legislativ al mariajului militarilor români. Şi ce scoate în evidenţă autorul - "modul de constatare a moralităţii viitoarei soţii şi a familiei sale, aşa cum cere regulamentul, nu prezită eficacitatea cerută". Altfel spus, femei cu un trecut îndoielnic puteau ajunge soţii de militari în baza acelui certificat de bună purtare, o hârtie, iată, fără valoare, dacă era mistificată. "De aici se naşte apoi un rău pentru familia militară, de o gravitate excepţională, adică pierderea sentimentului de camaraderie între ofiţerii însuraţi", trage concluzia specialistul în privinţa slăbiciunilor legii....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 08:16

      Da, nevasta nu treboia sa stie, musai, limba romana, dar treboia sa aiba limba !
      Ioi !

      Ștergere
  10. 5. Te însori numai cu românce

    Se putea oare ca politica să nu-şi bage coada şi-n sentimentele militarilor noştri?! Mai întâi, războiul intră cu bocancii în viaţa intimă. Vedem ce s-a întâmplat în 1941. Atunci sunt emise două decrete - 1867 şi 1909 - în luna iunie. Primul elimină, pentru toate categoriile de soldaţi, condiţia zestrei de la viitoarea soţie. Dar impune alor noştri să se însoare numai cu românce. Al doilea decret transmite ofiţerilor că, în afară de românce, se pot uita şi după italience sau nemţoaice. Că doar erau reprezentantele aliaţilor noştri la vremea aceea, nu-i aşa?!
    Comisarul politic

    Tot despre politică, de data asta în regimul comunist. Noua orânduire vrea, e drept, dintr-o cu totul altă perspectivă, să controleze viaţa privată a militarilor români. Viitoarele neveste erau verificate, dar nu la moralitate, ci numai în ceea ce priveşte originea socială, de unde să reiasă "devotamentul faţă de Republica Populară România". Dacă ataşamentul femeii faţă de culoarea roşie a drapelului era de netăgăduit, atunci comisia - formată din comandantul unităţii şi adjunctul său - aproba căsătoria. Nu peste mult timp îşi va face apariţia în "peisaj" şi ofiţerul politic al unităţii militare. El va avea ultimul cuvânt în obţinerea permisiunii de căsătorie, în conformitate cu măsurile impuse prin Decretul 352 din 18 martie 1950. Istoria consemnează, cel puţin scriptic, după perioada Gheorghiu-Dej, eliminarea tuturor obstacolelor - birocratice, politice sau de altă natură - în calea iubirii pe care un militar o nutreşte faţă de aleasa lui. Azi au rămas doar amintirile. E-he, de pe vremea când era bunica fată..

    ++++++++++++++++++++++++++===
    zurza:
    http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/istorii-secrete-regulile-drastice-ale-casatoriei-militarilor-la-1900-317307-pagina2.html#top_articol

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 08:58

      Acusica e mai bine, nu mai ie ca pe vremori, cand toti se bagau cu bocancii in viata ta, ca sa- ti verifice originea !
      Eote:
      ======================
      Ce presupune căsătoria cu un ofiţer SRI - Sorana de la ASIA, verificată temeinic înainte de nuntă

      SURSA
      REALITATEA.NET

      Trecutul Soranei Mohamad, fostă membră a trupei ASIA, a fost verificat temeinic înainte de căsătoria cu Paul Moga, ofiţer de informaţii în cadrul SRI.
      Întregul trecut al cântăreţei ar fi fost bine verificat de SRI, scrie Cancan, aceasta fiind procedura standard atunci când un angajat al SRI se căsătoreşte cu cineva din afara sistemului.

      În cazul în care se descoperea că Sorana are sau a avut legături cu anturaje periculoase sau afaceri suspecte, ofiţerul SRI ar fi fost informat şi i s-ar fi pus în vedere că, dacă doreşte să se căsătorească cu ea, trebuie să demisioneze din SRI.

      Ștergere
    2. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 09:04

      Da cel mai mult imi place asta:
      ===========================
      La oraş exista mai multă “libertate” din partea soţilor. A fi amanta unui “domn ministru” era chiar o virtute, deoarece astfel se deschideau anumite uşi şi se obţinea – pentru soţ, rude, amant – un post în aparatul administrativ sau unele înlesniri în domeniul economic (credite, permise de export etc.). Existau şi infidelităţi “dezinteresate”. Astfel, regina Maria a avut mai mulţi amanţi. Se pare că tatăl principesei Ileana era Barbu Ştirbey. Nici regele Ferdinand nu era prea fidel soţiei sale. Dar cel care a făcut din viaţa personală o adevărată problemă de stat a fost principele Carol, care în 1925 şi-a părăsit soţia şi copilul (principesa Elena şi principele Mihai), pentru a trăi alături de o femeie cu o moralitate dubioasă (Elena Lupescu). Unele soţii de ofiţeri se “plictiseau” stând mereu acasă şi de aceea trăiau cu ordonanţa sau cu vreun student care le medita copiii.
      =========================
      A dreaq futacioasa familia iasta regala !
      Poate ne da niste detalii Kingu Misha Bal-Bal Intaiul Fonfanit de Hopentzolern, ca iel sigur o tras cu ochiul, laiv, la futaciunile strabunilor, pe domeniile casei regale !
      Si co sotiile de apevisti ierea bine, ca aveau ordonante ! Nu ca acusica, de "traiesc intens" cu vibratorul !

      Ștergere
    3. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 09:14

      Ia, ia ! Stai asea, ca mai ie !
      Uai ce-mi place !
      Eote:
      ==============================
      Căsătoria se încheia, de regulă, în cadrul aceluiaşi grup social, definit prin avere (dotă sau zestre), statut moral, studii. Ofiţerii nu se puteau căsători decât cu fete înstărite; un ordin al ministrului de Război din 1927 stabilea că ofiţerii (de la sublocotenent la maior) se puteau căsători numai cu fete ca aveau o dotă de peste un milion de lei.Legea pentru căsătoria militarilor, din 9 aprilie 1931, prevedea că militarii se puteau căsători numai cu consimţământul scris dat de autoritatea militară superioară, după ce au împlinit 25 de ani; pentru obţinerea acestuia, ofiţerii urmau să justifice vârsta pe care o aveau, dota miresei şi averea personală (de cel puţin 40.000 lei anual în cazul ofiţerilor superiori şi generalilor, de 6 000 lei anual al viitoarelor soţii de militari cu grade inferioare). Se adăugau garanţiile de moralitate şi onorabilitate pe care mireasa trebuia să le probeze; certificatul de onorabilitate era dat de cinci capi de familie din localitatea de domiciliu a miresei, iar onorabilitatea acesteia trebuia confirmată de primar şi de şeful poliţiei locale; de asemenea, părinţii miresei erau datori să prezinte un certificat de onorabilitate. Restricţii existau şi pentru preoţii ortodocşi, care aveau nevoie de aprobarea episcopiei pentru a se căsători (tot cu fete de familie bună şi onorabilă).
      ===============================

      Pe vremea mea o fo mai nashpa cu demonstrarea onorabilitatii !
      De obicei ierea cate un idiot, de lua teapa si se alegea cu tanti Jeta cur de Fer de la popota, dupe ce o futea toata promotia, repartizata in regiment !
      Dijeaba ii iexplicam noi despre onorabilitate, ca idiotul nu si nu, bre ! Ierea prea indragostit. De fofoloanca, se intelege !

      Ștergere
    4. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 09:17

      Pese:
      Iar care vrea sa ceteasca o carte intreaga despre casatoriile la apevistii puley, are lindiku aici:
      -----------------------
      http://www.mapn.ro/smg/SIA/Calendarul%20traditiilor%20militare%202013.pdf

      Ștergere
  11. Băi, cîtă dreptate e în kestia asta:

    " Ce aleargă după militar? "Sărăcia, femeile şi praful".
    Ete la Cezar: Sărăcia în coor îl împunge, el fuge dar ea-l ajunge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba Tzarane ..-tu-ti zgura ma-tii !! Sarac esti tu cu toata liota ta ! Io daca incep sa-mi public averea ..ii plangi di mila lu JHOANA BASE !

      Ștergere
  12. La multi ani,
    Mihail,
    Mihai,
    Mihaela,
    Mihaiela,
    Michi,
    Misa,
    Mihaita,
    Misu,
    Mihnea,
    Mihaila,
    Mihalache,
    Mihalcea
    Mihu;

    Gavril
    Gabriel,
    Gabriela,
    Gabi,
    Gabita,
    Gavriil,
    Gavrila!

    Sa-nceapa jiaga-jiagaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa inceapa slujba de ..coaienonizare a DEMI..URGULUI din fundul paginii ! Amin !

    RăspundețiȘtergere
  14. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 10:20

    Uai, na ca uitai sa-i dau un meil de felicitare si lu Gabi Izmanutza-Polonic Re-evaluatu !
    Numa ca trebo sa-i transmit ceva mai oficial, ca nu poti sa tremiti la un vice, asea, orice te taie la lingurica !
    Ia-n sa ma gandesc la un text adecvat.....
    Ia:

    De ziua numelui tau, dreaghe Gaby, iti doresc sa ti se indeplineasca macar jumatate din dorintele pe care o sa mi le pun eo !

    Ioi, ce rau sunt, ma gandesc numa la procorori, deneauri, parnai, condamnari....

    RăspundețiȘtergere
  15. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 10:50

    Uai, da egsact-egsact peste o luna, pe vremea iasta, suntem la marea sarbatoare nationala si internationala, prilejuita de implinirea a patru anisiori de viata a lu Mh onlain !
    Uai, sa va pregatiti, inca de pe amu, urarile si uraturile !

    Patru anisiori, bre....ce mai trece vremea !
    Parca acusica mai ieri ne-o zperiat Barba-Lata Pula-Ciot ista de admin, ca sa ne pregatim de apocaliptic !
    Na, ca trecu si gaura neagra si n-o mai fo nika !

    RăspundețiȘtergere
  16. Uai, sa aveti o zi pula !
    Plec oleaca cu poty, la caca-pisu, dupe care tre sa merg la aeroport, ca vine in tara Roby Pozitronic, de la Niu Iorc via Tochio, si m-o rugat sa-l reped eo cu masina, pana la Casa Regala, ca-i invitat la dineu !
    Se teme si el sireacu, sa nu mai aiba frun atac terolist, ca la Niu Iorc, si sa-l faca serviciile la mestecatoare !

    RăspundețiȘtergere
  17. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 13:15

    Ioi !
    ===============
    Procurorii DNA au retinut-o pentru 24 de ore pe Izabella Majeczki, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Gheorgheni, judetul Harghita, aceasta fiind acuzata ca a primit ca mita doua vaci, trei oi, doi miei, precum si o sacosa cu alimente de la persoane cercetate penal, anunta Agerpres.
    =====================
    Uai, intelegeam daca-i dadea doua boi, trei tzape si 4 peste !
    Da asea...pentru doua vace...

    Ioi, unde s-a ajuns in Romanistan. Sa te trezesti ca-ti behaie prin curtea vilei, asea la deruta, doua oaie, iar un vacu face cacu !

    RăspundețiȘtergere
  18. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 13:22

    Ioi !
    ============
    Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat vineri ca Pactul de coabitare intre Victor Ponta si Traian Basescu nu a fost o greseala, asa cum pot fi insa caracterizate cele doua incercari de suspendare ale sefului statului.

    "Eu cred ca a fost o greseala ca am vrut sa-l suspendam, si prima si a doua oara. Prima oara am sustinut-o ca am fost mai mic si mai prost", a afirmat Vanghelie, in cadrul unei dezbateri organizate de PSD la Palatul Parlamentului.
    ==========================

    Acusica, premarele care este, e mai mare si mai bou ! A depasit stadiul de mic si prost si cu bube-n cap !

    Exponentul miticilor isi da iar cu parerile, in public !

    RăspundețiȘtergere
  19. CEZARIKA BOULENE
    ITI IESE CURUL PRIN IZMENE!
    MIC SI PROST,SARAC CU DUHUL
    SA NE PUPI OLEACA CURUL.

    RăspundețiȘtergere
  20. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 13:34

    Ioi !
    ===================
    Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, l-a atacat în cadrul “Atelierelor Viitorului”, organizate de Consiliul Naţional al PSD, pe ministrul liberal de la Interne, Radu Stroe, criticând faptul că acesta nu a fost de acord cu descentralizarea serviciilor de ordine publică şi serviciul rutier de la Poliţia Română.

    Nichita a spus că după înfiinţarea Poliţiei Locale infracţionalitatea a scăzut cu 43%.
    ==================================

    Are dreptate premarele de Iasi !
    Ia-n descentralizati si meapeneul, ca si asea impacheteaza fumul de pomana pe holurile lui em o 100, si-o sa vedeti dotare, salarii si nivel de trai la apevistii pulei !

    Dati-i lui Nyky de la Iasi pe apevistii de la Brigada 9ua Podul cel Inalt si-o sa vedeti de nu-i inzestreaza, intr-un an, numa cu caricioptere de asalt Apache si cu tance Abrams si Leo Pard !

    RăspundețiȘtergere
  21. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 14:30

    V-am ciuruit ! Sa traiti bine, gaozarilor !
    Ioi !
    ==============================
    Văzând sumedenia de biruri abătute ca un potop asupra prostitului popor, am, de câteva zile, impresia că m-am întors în trecut, pe vremea coşăritului şi a fumăritului şi că românii sunt pe cale să devină „rumâni” – iobagii fără drepturi şi doar cu îndatoriri din Ţara Românească de acum câteva secole. În lipsă de soluţii concrete, guvernul Ponta a început să taxeze tot, la sânge: nu s-a mulţumit cu piscinele şi stâlpii, ci a trecut la următorul nivel: heleşteele şi antenele – evident, nu alea ale lui Voiculescu, ci probabil cele de telefonie mobilă sau cele cocoţate pe blocurile şi casele pulimii atotrăbdătoare.

    Fiindcă sondele de ţiţei, gaze şi sare rămăseseră neimpozitate, Ponta le-a trecut şi pe-astea pe răboj. Nici coşurile de fum şi turnurile de răcire ale fabricilor n-au scăpat, nici rampele, platformele şi pistele – nu ştiu dacă şi-alea de atletism, dar dacă astea i-au scăpat premierului, îi reamintesc că ar trebui totuşi taxate, păi dă-o-n pista mă-sii de treabă, ori suntem guvernanţi, ori nu mai suntem? Se va pune bir şi pe infrastructura de drumuri, care, ca şi industria românească, e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire: orice alee, stradă, drum sătesc, cărăruie prin munţi etc, cu toate accesoriile necesare – borne, marcaje, semne de circulaţie – va fi contabilizată şi impozitată fără milă. Dar aici iarăşi e o scăpare ce trebuie remediată: propun guvernului să pună românilor taxă nu doar pe stradă, ci şi pe trecut strada!

    Dovedind că sunt oricând primii gata să se sacrifice, guvernanţii au impus până şi taxă pe trotuare, cu riscul ca traseiştii ajunşi în USL să fie aduşi astfel în sapă de lemn. Din lista ordonanţei de urgenţă nu lipseşte nici taxa pe ecluză şi ascensor, taxa pe jgheabul de piscicultură, cea pe lacuri de acumulare şi canale de irigaţii. N-am văzut însă nicăieri trecută taxa pe aerul respirat – fiindcă românii care trăiesc, bine-mersi, la munte, trebuie să plătească de să le vină rău, doar ei inspiră ozon, nu ca miticii care trag pe nări smogul oraşelor. De asemenea, n-am văzut taxa pe salivă – căci este absolut clar că românii, nemai având bani să-şi cumpere haleală, de vreme ce îi dau pe taxe, salivează la greu prin faţa şaormăriilor, iar scuipaţii ăia trebuie cumva măsuraţi şi taxaţi, naţie de evazionişti pofticioşi ce sunteţi!

    Interesant e faptul că Ponta şi ciracii lui au venit la guvernare promiţând să ia de la bogaţi ca să dea la săraci, precum lotrii de odinioară. După doar un an s-a ales praful de promisiunile lor. Victor Jianul (de la Tg Jiu adică) Zapciul s-a transformat în japciu, luând cu japca de la toţi, iar haiducii lui Şapte-Cai au devenit „haiducii lui Şapte-Piei”, jupuindu-i mai ales pe cei care încă muncesc în ţara asta. Ca să nu fie singuri în acest jaf transformat în politică de stat, cum de la Pol Pot încoace omenirea n-a mai văzut, guvernanţii au permis şi primarilor să crească taxele pe cap de contribuabil cu până la 20%. Păi nu s-au lăudat ei că 2012 a fost „anul victoriei”? Iată victoria, iată biruinţa: ne-au biruit pe toţi, ca să le plătim biruri până ne-o veni dor de ducă sau de ieşit în stradă.

    Dar, în ciuda imaginaţiei absolut diabolice a lui Ponta, mai sunt totuşi multe lucruri care au scăpat neimpozitate. Nu vreau să le scriu aici, ca să nu-i dau idei, atâta doar vreau să-i spun: pe românii care muncesc şi gândesc poţi, Victor Viorele, să-i biruieşti cât vrei, că oricum, n-au mai rămas mulţi. Dar nu care cumva să pui vreodată taxă pe prostie sau pe morţi, că la anul nu te mai votează nici dracu’!
    ======================
    Ioi ! De la Academia Catavencu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 14:38

      Si, afland eo si despre taxa pe futat, ce vrea sa mi-o bage guvernu Tonta, am trimis o cerere la toritati, ca sa ma scoteasca de impozit pe bucifaleala !

      Iaca:
      ===========================
      Suptsemnatul, Gion Pendula
      Penzionar si far de pula
      Rog sa nu platesc tribut
      Fiindca nu pot sa mai fut .

      Azi ne-o venit raspunsul.
      Eote:
      ==============================
      Mult stimate domn Pendula
      Penzionar si far de pula
      Cat egzista DEGET, LIMBA
      Legea Tonta nu se schimba !
      =====================
      Ioi !

      Ștergere
    2. Mos Pendula ,
      -tu-te - ngura ,
      Sa fi ,,reparat
      Sa nu mai put a kkt
      Mangoti ..multi sa ai
      Far ..ca nimic sa dai,
      Tu fiu de catea -Pendula,
      Pensionar si far de pula
      Poti....
      ..lu Tonta sa i-o storci ??

      Ștergere
    3. Mirifica tara. Munti, dealuri, campiii, animale de toate felurile, iar pe linga casile oamenilor tot felul de
      dobitoace.

      Ștergere
    4. De paduri n-am scris, ca nu mai este.
      ,,Doisprezece paduri'' si se pregateste varianta ,,doisprezece femei''. Probabil asta-i parerea academiei oamenilor de stiita, ,,un femeie, doi femei'', deci ,,doisprezece mii''

      Ștergere
  22. ...
    P: - Daca iti dau cinci pe un picior si cinci pe
    celalalt, ce nota o sa iasa la sfarsit?
    S(foarte entuziasmata): - ZECE, domn'
    profesor!
    P: - Gresit! O sa iasa 505...;)
    Studenta, enervata la culme de situatie,
    intreaba si ea:
    - Dar daca eu va dau 5 pe un picior si 5 pe
    celalalt, cat o sa iasa la sfarsit, domn'
    profesor?
    P: - 515, logic;)
    S: - Gresit, domn' profesor, o sa iasa 5,5:))''

    Nimic nu-i nou!

    RăspundețiȘtergere
  23. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 17:56

    Uai, sa dea dreaq, tocmai mie sa mi se intampleasca sa uit sa-i felicit, de ziua lor, pe apevistii puley din specialitatea "Inzestrare" ! Ca azi e ziua Inzestrarii Armatii !
    Acusica avem structuri intregi care se ocupa de inzestrarea armatii, numa ca inzestrarea...pula !

    Pe vremea mea ierea simplu, fratelo ! Mergeam cu mapa kaki la librarie, loam ata, pixuri, indigo (musai albastru), agrafe, gume, aracet, colori pentru harta, carton, cerneala, tus (musai rosiu) si ierea gata inzestrarea ! Treceam cu bonul pe la OSU, care confirma cantitatea si calitatea produselor, duceam bonul la contabilitate, semnam nush ce cerere tip, imi dadea banii cheltuiti si...drum bun ! Nu faceam pureci prea multi prin comandamentul regimentului ca, de ma prindea frun stat majorist ca nu-s cu tilicarii jar mancam !

    Acusica avem Ziua Inzestrarii !
    Iar ca sa faci rost de niste ata de cusut dosarele tip NATO, trebo sa faci un necesar de materiale, pe care trebo sa ti le aprobe un subsef de sefulet, le duci la compartimentul achizitii, unde se centralizeaza pe tot regimentul, de catre 2 referenti si un contabil, cererea se transmite la esalon, care si el face analize profunde, dupe care le transmite la un fel de Comandamentul Logistic Incalcit, cu competente de achizitii publice electronice prin SEAP, dupe care urmeaza o alta serie de proceduri, iar pana vezi ghemul de ata, trece anul !
    Asa ca, daca vrei sa nu ti-o furi ca nu ti-ai cusut hartoagele si nu le-ai predat la dese sa le scada, iti bagi pula in ea inzestrare centralizata si te duci sa-ti cumperi ata din banii tai !
    Iar exemplul cu ata e doar asea, aleatoriu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 18:01

      Pese: uai, si ca tot veni vorba de ziua armelor !

      Pe 10 e sarbatoare mare, bre ! Ziua tunarilor !
      =======================================
      10 noiembrie - Ziua Artileriei

      În anul 1843, domnitorul Gh.Bibescu a întreprins o călătorie la Istanbul şi, la înapoiere, a adus în ţară patru tunuri de calibru 80 mm, dăruite în semn de preţuire de către sultan, pentru ca "să slujească întru paza bunei rânduieli şi liniştei obşteşti". Ca urmare, la 10 noiembrie 1843, prin porunca Domnească nr. 198, se legifera înfiinţarea primei baterii de artilerie în oastea româna.
      ==================
      Astia e vechi ca tabla de pe casa, uai ! Meseriasi la ciocane, nu degeaba au coaiele pana la genunchi !

      Ștergere
    2. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 18:18

      Ca sa nu mai zic ca s-au umplut parnaile de alde specialisti de astia OTAN, in achizitii publice !
      Inclusiv de generali !

      Ștergere
  24. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 18:16

    Ioi !
    ===================
    Parchetul General a infirmat vineri acuzatiile lansate de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu, care li acuzase intr-o declaratie politica pe Traian Basescu de spalare de bani in campania prezidentiala din 2004. Parchetul General a aratat ca ordinele de plata prezentate de Rosca Stanescu sunt false: "operatiunile mentionate in mesajele swift, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate". Traian Basescu a spus ca Rosca este un "mincinos prost", aratind ca inscrisurile prezentate de Rosca sint false.
    =========================

    Ioi, o belit OIO Sorinake !
    Pai daca l-a facut Besesku mincinos prost, apai asa e ! Bine ca nu l-a facut "ma cretinule esti un bandit", ca aia doi din prima poza !
    Ioi, ce gaozari !

    RăspundețiȘtergere
  25. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 18:34

    Ioi !
    ===================
    Ministrul Apărării: Lucrăm la un proiect de reglementare a pensiilor din sistem
    "Dorim să clarificăm statutul rezerviştilor. Sistemul a avut de suferit odată cu adoptarea legii pensiilor. Am încercat anul trecut să reparăm neajunsurile create, şi anul acesta am încercat. Dar avem în lucru la minister - e la avizare - un proiect prin care să reglementăm sistemul de pensii pe o bază juridică serioasă, pentru a nu le mai modifica de la o zi la alta", a spus ministrul Duşa.

    PUBLICAT
    Joi, 7 Noiembrie 2013 22:54
    ACTUALIZAT
    Joi, 7 Noiembrie 2013 23:34
    SURSA
    REALITATEA.NET

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ministrul-apararii-lucram-la-un-proiect-de-reglementare-a-pensiilor-din-sistem_1311363.html#ixzz2k4WSlg4Y
    ==================================
    Parca ierea la Campeanca proiectul ala de lege, la avizat !
    Acusica se lucreaza la altul ?

    Uai, mai repejor, ca-i trece mandatul si lu Diusa Katiusa si ajunge si proiectul asta, ca si a lu Dobritoiu, la cosul de gonoi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 18:39

      Pese: adica, cum s-ar zice, baza juridica de pana acusica n-a fost serioasa !
      Abea de-acuma urmeaza sa puna sistemul pe o baza juridica serioasa !

      Bine uai, daca zici niatali ! Numa zi-i si lu Dogy sa nu mai pape materie cafenie, cu nush ce Gherghina si alti gangsteri inchipuiti, de pe la Ministerul Muncei, care nu vor sa avizeze proiectul Dobritoiu -Luminita !

      Ștergere
  26. SEARA BUNA!

    AICI RADIO EREVAN.
    TRANZMITEM PENTRU CEZAR CEL GUGUMAN:

    "CEZARIKA, HOP, HOP, HOP,
    SA TI-O DAU MUIKA LA CIOK!
    CA AI OBRAZ CA PURCELU'
    PUPA-L-AI VIURELU ALA ROSHU SI KELU!"

    RăspundețiȘtergere
  27. Uai, ce paranghelie, aciulea la etajul 4 !
    E unii sarbatoriti, el Misha, ea Mikaela !
    Se lasa greu in noaptea iasta !

    Si Hop....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bey lăcustă, bagă şi tu de-o "inondaţie la baie" la aia. Aşea cam pe la 21, că sigur te pun în capu mesei, de te duci să reclmezi.

      Ștergere
  28. ,,Al­coolism e atunci când nu vrei să bei, dar trebuie.'''
    Ii musai sa-mi dau cu ceva pe gitlej, altfel imi crapa ,,tava'' de uscaciune!

    La multi ani, M&G!

    RăspundețiȘtergere
  29. Jiaga-jiagaaaaa!
    Voi n-o puneti de-un pinguine?!

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu! Îl punem Cezar de-o capră!

    RăspundețiȘtergere
  31. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 21:18

    Uai, or inceputara sa cante fomeile, la paranghelia iasta din vecini !
    Ai di pula me, cred ca-mi iau potaia si plec la plembare !
    Sa vezi cand or incepe a canta domnii !
    Ualeiii, zici ca-i corul copiilor ucisi, de la Hirosima, a lu Jebeleanu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MPT cu O|O bleaga8 noiembrie 2013 la 21:21

      Pese: uai, ce-asi baga si eo un pingu-pingu !
      Hop si hop...stanga, dreapta si hop, hop, hop !

      Amintiri taica, amintiri !
      Acusica daca bag un HOP, m-am si desfacut tot !
      Ioi !

      Ștergere
  32. DA MAMĂ, HOP, HOP, HOP,
    SĂ I-O PUN LUI CEZĂREL- JOIENEL
    LA CIOK, CIOK, CIOK!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Mos Pendula ,
    -tu-te - ngura ,
    Sa fi ,,reparat
    Sa nu mai put a kkt
    Mangoti ..multi sa ai
    Far ..ca nimic sa dai,
    Tu fiu de catea -Pendula,
    Pensionar si far de pula
    Poti....
    ..lu Tonta sa i-o storci ??

    RăspundețiȘtergere
  34. Cezare, muei copile, ce au astia cu tine? Ca frumos esti- nitzel mai mult decit dracu, dashtept eshti ca EBA, bani ai-ca imperorul Cioaba...Probabil e invidiosi pe tine...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri