Google Translate

marți, 24 decembrie 2013

Azi 24 decembrie, îl serbăm pe Moş Ajun, fratele lui Crăciun. Crăciun fericit!


Azi 24 decembrie, îl serbăm pe Moş Ajun, fratele lui Crăciun.
Crăciun fericit! Tradiții și obiceiuri.
-----------------------

Conform credinţei populare, Maica Domnului, fiind cuprinsă de durerile Facerii, cere adăpost lui Moş Ajun. Motivând că este om sărac, o refuză, dar o îndrumă spre fratele său, mai mare şi mai bogat, Moş Crăciun.

 Se spune că acesta era un om rău, în schimb soţia lui, Crăciuneasa, femeie miloasă şi bună la suflet, le-a oferit adăpost, dar fiindu-i frică de mânia lui Crăciun a ascuns-o în grajdul pentru animale. Crăciun, aflând cele petrecute, s-a mâniat şi a tăiat mâinile soţiei sale. Atunci Fecioara Maria a făcut o minune lipind braţele Crăciunesei la loc. Această întâmplare a dus la transformarea lui Crăciun într-un om blajin şi plin de milă.



Tradiţia legată de Moş Crăciun, care împarte daruri copiilor cuminţi în noaptea de Crăciun (24/25 decembrie), a apărut în secolul al IX-lea. El este îmbrăcat într-un costum roşu cu blăniţă albă pe margini, cizme negre şi o căciulă roşie, cu o barbă mare şi albă ca zăpada.

Marele secret al adresei lui Moş Crăciun a fost divulgat în 1927, la un post de radio finlandez, de către Markus Rautio ("Uncle Markus"), gazda emisiunii "Ora Copiilor". El a declarat că Moş Crăciun locuieşte în Munţii Korvatunturi (în traducere, "Muntele Ureche"), care se află în ţinutul Savukoski, la graniţa Finlandei cu Rusia.

Spiriduşii şi renii lui Moş Crăciun sunt personaje importante în legendele legate de Crăciun. Fiecare dintre cei şase spiriduşi are misiunea sa.
Bushy Evergreen este inventatorul maşinii magice de fabricat jucării. În timpul anului spiriduşii construiesc jucării. La locuinţa moşului sosesc zilnic o mulţime de scrisori trimise de copii din toată lumea.

Shinny Upatree este cel mai vechi prieten al lui Moş Crăciun şi cofondator al satului secret din Laponia, de a cărui pază se ocupă Pepper Minstix.

Alabaster Snowball este administratorul Listei celor Cuminţi şi Neastâmpăraţi, iar Sugarplum Mary este ajutorul soţiei lui Moş Crăciun.

Wunorse Openslae a făcut sania lui Moş Crăciun şi o întreţine pentru performanţe uimitoare. Se spune că renii ating viteze mai mari decât luminile pomului de Crăciun.
Atunci când nu este foarte grăbit, moşul se odihneşte mâncând din prăjiturelele şi laptele pe care copiii le pregătesc pentru el.

În SUA există 34 de locuri ce poartă numele renilor. Dintre acestea, 27 sunt în Alaska. 


 Tradiţii în Ajunul Crăciunului la români
-----------------------------------------------

Ziua Crăciunului se bucură de o pregătire specială încă din ziua premergătoare acestei sărbători, numită Ajunul Crăciunului (24 decembrie). La sate, îndeosebi, sunt păstrate mult mai bine tradiţiile acesteia.

În Ajunul Crăciunului, gospodinele pregătesc covrigi, colaci (care, în tradiţia populară trebuie să amintească de înfăşurarea unei mâini cu degetele întinse aparţinând Crăciunesei, care a ajutat-o pe Maica Domnului la naşterea pruncului şi căreia i-au fost tăiate mâinile). Colacii sunt pregătiţi pentru colindătorii care vor veni să ureze pe la casele gospodarilor. Covrigii sunt daţi colindătorilor copii, colăceii sunt pentru colindătorii mai numeroşi, iar colacii vor fi ai flăcăilor şi ai colindătorilor neamuri.

De asemenea, se pregătesc turtele, care se mai numesc şi ''scutecele Domnului'', amintind de cele care au fost folosite la naşterea Mântuitorului. Acestea sunt presărate din timp cu apă călduţă, cu zahăr pisat, amestecat cu nucă sau cu sămânţă de cânepă. În seara de Ajun, stăpâna casei, merge în 'casa mare', aşează pe masa de sub icoană o sticlă de vin roşu, la dreapta sticlei farfuria cu turte, o altă farfurie cu bob, perje (prune) fierte, iar în cele patru colţuri ale mesei câte un colac. Între cei din partea dreaptă se pune câte un fuior de cânepă despre care unii spun că ar fi barba lui Moş Crăciun.

Împodobirea mesei din seara de Ajun diferă de la o zonă la alta, dar are în comun faptul că toate bucatele sunt de post. Nimeni dintre cei ai casei nu are voie să guste până ce preotul nu binecuvântează masa, nu gustă din felurile de mâncare şi nu cinsteşte un pahar cu vin. La plecare, părintele ia banii de sub faţa de masă, doi colăcei şi o parte din vinul din sticlă, iar dascălii poartă traistele de colaci. 



 Cel mai cunoscut dintre renii lui Moş Crăciun este Rudolph. El îi conduce pe ceilalţi reni - Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer şi Vixen.

Sfinţirea mesei de Ajun şi vestirea Naşterii Domnului este o datină veche îndeplinită de preoţi şi însoţitorii acestuia. În popor se spune că Ajunul Crăciunului presupune un post aspru. E indicat chiar să se ajuneze şi până nu se iveşte prima stea de seară, care aminteşte de steaua observată de magii de la Răsărit, nu trebuie să se mănânce nimic şi astfel omul va fi sănătos, va avea mult noroc şi va fi mai demn pentru Sfânta Împărtăşanie.

Există credinţa că în Ajunul Crăciunului cerurile se deschid şi de acest moment nu se pot bucura decât oamenii buni, iar cetele îngereşti pot fi auzite doar de cei curaţi la suflete. Deschiderea cerului permite oricărui creştin să îşi pună o dorinţă, care cu certitudine se va îndeplini.



 În seara lui Ajun, stăpânii caselor au datoria să adune de prin sat toate lucrurile împrumutate pentru că locul lor este acasă. De asemenea, fetele nemăritate roagă mamele să-l determine pe preot să zăbovească un timp pe laiţă şi să mănânce câte ceva, ca astfel peţitorii lor să nu întârzie. Femeia care se ocupă de colacii pentru Crăciun se duce în grădină sau în livadă şi cu mâinile pline de aluat spune: 'măr, astfel rodnic să fii cum stă aluatul pe mâinile mele'. Alte gospodine după ce dau pâinea în cuptor nu uită imediat să spună: 'cum e cuptorul, lopata plină de pâine, aşa să fie copacii, pomii plini de poame'.

În pregătirea Ajunului Crăciunului sunt implicaţi şi copiii de toate vârstele, care, cu mult timp înainte, s-au pregătit pentru a umbla cu colindatul. (Agerpres)
======================================
==============================================
============================================================

Admin, Vasile Burcu
=============================
=================================================
=================================================================

103 comentarii:

  1. Seara bunâ la tătâ lumea! Crăciun fericit şî mulţămim domnului com.şăf Burcu, că o ridischîs vestitul Club Zoo + 9, după ci l-o renovat ş-o scapat di carcalaci şî alti goangi! Uăi, da" tăţ mă-ntrebau de-o fi fro broblemâ cu bloaga, câ vor sî-nregistrezî la HOSIM brandu/marca...A dracu baragladinili! Iote că nu s-o-nchis. Merem tăt înainti!
    Îmi cer scuzî la cinstita gazdî c-am încerct sâ ţîn feştila spiritului celor ci-or fost ş-or comentat ici-şa, da sî sîmţa nevoia tratamentilor pacienţîlor cronici şî a altor lighioane! Oricum, n-o pre făcem io cu pre multâ tragiri di inimâ. Am treabâ multă şî căprili + Stelicâ nu pre ştiu ei di ci nu mai îs serviţ la orili fixî din program. Hai sâ trăiascâ tătă lumea, numa noi sâ nu murim şî un "Crăciun fericit tuturor"!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Craciun fericit, Danila!!! Sa ne traiesti, cu caprili tele, cu țapul si cu tăti lighioanili!

      Ștergere
  2. Un cadou frumos pentru o seara deosebita.
    Va doresc Craciun fericit !

    RăspundețiȘtergere
  3. Băi fraţîlor, că nu pot sâ nu-l ieu olecâ în dîrjău pi Cezar....Ete ce scrie oracateţul la iel pi bloagâ:

    "CEZAR21 decembrie 2013, 19:00

    ATENTIE ! Cei care au fost obligati sa-si intrerupa tratamentul ..odata cu inchiderea haznalei Mh(al dreak de guvern!!) sunt rugati sa se deplaseze de urgenta la noul Stabiliment ...zoosinoua.blogspot.com/"
    *****************************
    Uăi, îi am a mulţămi lu Cezar pintru reclamâ, da ete ce-i zîsăi în ast" sarâ (câ păduchili amu modereazâ comentariili)Ş

    "Uăi răpănosule, da tu Cezare, vezi că se redeschide MH-ul blog. Dă sfoară-n ţără babuine şi fă apelul de seară! Vezi că nu-i frumos "ca în nemernicia ta să muşti mîna care te-a hrănit şi-a crescut"!!!
    PS. O să postez şi io "adunarea" la mine la stînă!!!!
    Semnează, pentru conformitate, Dănilă ce te mai ia din cînd în cînd pe la spate."
    ***********************
    Hai sanatati la tăţ ş-un Crăciun fericit şî bun!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Doresc tuturor cititorilor Mhblogonline Sarbatori Fericite cu sanatate si bucurie si in mod deosebit administratorului acestui blog, d-lui Vasile Burcu, cel care face posibila intalnirea noastra in acest spatiu virtual!

    RăspundețiȘtergere
  5. …....... /)
    ……... ( , )
    ….….|░░░|
    ……..|░░░|☆ Merry _(♥)_
    …..@|░░░|¸.¤“˜¨Christmas.
    .¨˜“¤|░░ഐ¤ª@“˜¨¨Happy
    …¨˜“გª¤.¸::¸.¤ª☆“˜¨¨New Year.
    …¤¸*¸.¤ª“˜@¨¨¨***2014****.
    *♥*.

    Con un fuerte abrazo con olor y sabor a Navidad.... ★MaRiBeL★

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai di capu meu !
      Uai fratzika, da niatali ai muie de 9, fara alta diagnosticare, asia, garantat 100 la suta !
      Doamne feri !

      Ștergere
  6. Uai, da ci va spusei eo ca blogu ista nu poate hi inchis, suprimat, anulat or transformat, ca veceul ala public din gara Dolhasca alu PULAno icx !
    Aista-i bun mondial, intrat deja in patrimoniul UNESCO si supt supraveghere OTAN, alaturi de Monastirea Voronet si Bolohanii de la Stonehengi !

    Uai, pana si in piesa de la National, Apus de Soare alu Dinsprevrancea, s-o modificat textu cu testamentul lu Fane Babanu, de-i zice acum maestrul Beligan ca MH blog onlain n-a fost al stramosilor mei n-a fost al mea si nu e al vostru, ci al urmasilor urmasilor vostri, in veacul vecilor, uai, AMIN !"

    RăspundețiȘtergere
  7. Hou,hou,hou !
    Sarbatori fericite, muei !

    RăspundețiȘtergere
  8. Neatza Buna la Zoo + 9!!! Craciun Fericit voua!...Si Cezare, nu uita ca pe la 9 sa-l mulgi pe Stelica tzapul la oaua!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. ,,Vila Covasna aflată în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat a fost trecută în administrarea Ministerului Apărării. Urmând ca în vilă să fie cazați contra cost generali NATO din Afganistan.

    Astfel că Băsescu nu mai poate să își petreacă vacanțele în Vila din Covasna. Cu siguranță șeful statului nu se aștepta la un asemenea ”cadou” din partea premierului Ponta chiar în Ajunul Crăciunului.

    Un cadou de astă dată, bun, din partea Premierului a primit SRI, și anume Palatul Olăneşti. În timp ce complexul hotelier Bradul din Covasna a fost transferat către Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei.''
    http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/basescu-a-ramas-fara-vila-din-covasna.html#

    Hou,hou,hou!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, să se refacă pochii, că tare-s obosiţi sireacii! Îi dor mînurili, că stau cu ele întinse tătă ziulica.

      Ștergere
    2. Muei, pe locul intii si medala di aur, in sondajele din Romanistan, la capitolul ,,incredere'' se situieste BOR, in frunte cu iubitul ei statator. Cind mai am de completat formulare, la rubrica religie voi baga o linie orizontala. Era unul care(Soricariu, ori Pelianu) cara zicea ca-s prea putine biserici, ca stau oamenii pe afara la slujbe. Asta-i de noo ori de zoo?

      Ștergere
  10. Craciun fericit tuturor! APV-p, militieni, MP3, Danila, animaluri, pacienti, recuperabili, irecuperabili...lighioane, dobitoace..tuturor, si nu in ultimul rand Craciun fericit , domnule Burcu!MULTUMIM!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mna zîua la flăcăi! Uăi, nu mîncaţ pre gras şî beţ răci, ca să nu vi sî apleci! În rest fiţ pi fazâ ici-şa. Mă-ntreb, oari undi o fi umblînd Cezăricâ maimuţîcâ? O fi dus cu colindatu pi la Oprea ca sâ-i mai pune cela cîţva crăiţari la penzie?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca tot nu aveti ce face in perioada Craciunului si in ajunul Anului Nou, puneti mana de nu mai beliti pula tata ziulica si faceti propuneri la proiectul noului statul al militarilor !
    Are dreptate Dogaru cand zice ca apevistii pulei is niste idioti, din tata-n fiu ! Cand toata armata de la em o 100 fuge dupa bidoanele de vin aduse de la Brigada de la Focsani si dupa brazii adusi de la Batalionul de la Predeal si dupa porcii de la Deveselu, de nu mai au loc Dacurile 665 pe Dealul Spirii, idiotii de la Directia de Injustitie Militara lanseaza, in dezbatere publica, cu TERMENE PRECISE SI EGSAGTE, proiectul celei mai importante legi !
    Si, musai, vor pareri si propuneri numa pana pe 29.12 !
    Tipic apevistic. Boala veche, cu termene date in doi peri, ca sa nu ai posibilitatea sa te pronunti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: uitai lindicu !
      ====================
      http://dlaj.mapn.ro/
      ====================

      Spor la treaba, ca tot nu aveti ce face, n-asa ?

      Ștergere
  13. Oricum, nu-i mare branza ! Or amestecat statutul cadrelor cu statutul tilicarilor, or mai copiat cate ceva de pe la nemti si frantuji si gata statutul !
    La doua zile dupa intrarea in vigoare, sigur se modifica printr-o ordonanta !
    Asa o fo si cu Legea 85 !

    De remarcat ca alde Sereiul, Sepepeul, Seteseul, Uteceul si alti ochi si timpane speciale, nu se amesteca cu pulimea !
    Ei face parte din cealalta parte !

    RăspundețiȘtergere
  14. Pese: mai e de remarcat si gaselnita cu " (6) Ofiţerii prevăzuţi la alin. (4) lit. C au rangul de demnitari ai statului român în exercitarea funcţiilor, fără a beneficia de drepturi suplimentare conferite de această calitate. " , prevazuta la art.6 !
    Adica, sapcaliii astia instelati carpiti la izmene, devin un fel de demnitati ai statului !
    Poate ai statului cu curul in foteluri, ca sa nu le suteasca careva !

    Auzi bre ! Demnitari ai statului !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bei, vezi daca nu te-ai facut jeneral? Acu erai demnitare. Asa, ai belit capra si-ai ramas un pirlit de colonel.

      Ștergere
    2. Pese: poate vreti sa revedeti, din nou, lista cu actualii generali care infunda puscariile, ori care stau la rand, ca sa se elibereze locurile la Jijilava !
      Astia se trezesc in Korea de Nord !

      Uai, puneti mana, in pula me, de faceti ceva cu biata armata, rupta-n cur de sireaca ce este si nu mai umblati dupa privilegii de partid si fotolii late ca sofaua, ca sa va incapa cururile in ele, pana la adanci si linistite batraneti !

      Ștergere
  15. CRACIUN FERICIT,PRIETENI!
    Multumesc! Stiam eu ceva... De Craciun, toate drumurile duc acasa!
    La Multi Ani voua si tuturor celor ce va sunt dragi!
    Sarbatori fericite!
    Admin, "Zoo+9 si care dreak mai sunt p'aciulea!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, LA MULTI ANI !
      Da tot n-am inteles care-o fo supararea ! Ca am cetit si eo oleaca din arhiva lunii decembre si nu mi s-o parut nika uskit !
      De-adevaratelea, cam ierea o tendinta generala de transpunere in perzoana lu Robo Horvaci Pozitiv, de nici Robi cel adevarat nu mai stia egzagt daca-i chiar el insusi, ori un copi-peist, insa nu cred....
      Nooo.....niatali ai avut un shukar si te-ai razbunat pe noi, asea din senin !

      Ștergere
    2. Ehee...
      Cate am putut sterge... nu pridideam!
      In viata mea nu a putut cineva... asa din senin... sa-mi faca atata rau...
      Injuraturi ca la usa cortului...mizerii de nedescris... atacuri la persoana... etc...
      In sfarsit... sa dam uitarii... ca atatea altele... ce nu ne fac bine! L-am iertat!
      Pentru tine PMT si celor dragi, Craciun fericit! Multumirile mele pentru ce faci!
      Craciun fericit,tuturor comentatorilor, vizitatorilor!

      Ștergere
  16. Uai, care n-ati mai vizitat, in ultima vreme, Obositorul Militarilor, astia s-or zugravit proaspat saitu !
    Acusica, cand citesti ziarul armatii, foile se intorc singure. Si chiar se aude si fosnetul hartiei, cand intorni pagina pe sait!
    Ce cul ! O noua calitate, bre !
    Bine macar ca nu-i mai vad muia, pe toate paginile fata-verso a lu Clipurici Izmana, care acusica-i vice pe aparare, insa cat de curand va fi vice la Jijilava !

    RăspundețiȘtergere
  17. Peste o saptamana, egzagt pe vremea iasta, e 1 ianoare ! Sa vedeti de n-am dreptate, ca de fiecare data !
    S-a dus in zda ma-sii si 2013 ! Stam sa-i facem uraturi lu Burcubista de ziua ono ! Ca doar e primul sfant din an, ce dreaq !
    De Rev cred ca-mi fac si eo de cap, cu un pahar de vin alb, facut spritz lung de vara !
    Muci ma fac ! Si cred ca ma dau si la hoasca !
    Ioi ! Numa sa agiung pana la noaptea dintre ani !

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma duc sa crep in mine o lingura de beof, ca numa atata am voie. Si doua sarmale in varza !
    Ioi, si cand ma gandesc ca bagam in mine cate un platou intreg de salata, la o singura masa, de ma cacam fro 3 zile numa gelatina unsuroasa, de mi se incalcea tot parul de la cur !
    Ori cate 8-10 sarmale, intre doua cani de vin !

    RăspundețiȘtergere
  19. Eote, printre doua galuste inghitite, mai trasei cu-n ochiu si la statutul militarilor, in project.
    Eote:
    ====================
    Art. 86. – (1) Personalul militar trecut în rezervă sau direct în retragere beneficiază de pensie militară de stat, potrivit legii.
    ====================

    Iarasi ? Din nou ?
    Inzeamna ca si noul Statul o sa iasa la pachet, impreuna cu legea penziilor militare, ghidul carierei si legea salarizari personalului militar, proiect care a fost intocmit in stransa concordeala cu legislatia OTAN si care urmeaza sa intre in dezbatere publica, pe saitul dlajului, in perioada 29.12 ora 16.30 ZULU, la 31.12.2013.

    RăspundețiȘtergere
  20. Uai, parca numa acusica aproa un sfert de veac se terminase marea vanatoare, iar Rascolutia invinsese ! Uai, ce-o mai puscat apevistii pulei la tzivili ! Da si intre ei s-or puscat ca chiorii !
    Pe-atuncea aveam jenerali foarte bine pregatiti, o mandrie a Tratatului de la Varsovia, de o tinuta profesionala si morala ireprosabile !
    De aia s-or ascuns prin birourile de la CIT, in timp ce pulimea se pusca in strada ! O viata intreaga or studiat si aprofundat tezele Razboiului Intregului Popor, iar cand o fo pe bune, de-o lovitura de stat, stateau pititi ca motanii ! Atata stiau: jos tabloul, sus tabloul, dupa cum decurgeau evenimentele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: da nici cu jeneralii de azi nu mi-e rusine, mandria si onoarea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord !
      Nu dejeaba se vor ei, prin noul statut, asimilati cu demnitarii de stat. In frunte cu cei mai importanti demnitari: Izmanarul Sef si Onteanul Cetecistulde la Sectia saibe si piulite !

      Ștergere
  21. Cadoul secret de Crăciun al Guvernului pentru Biserică şi pentru SRI: câte un hotel de protocol. Băsescu rămâne fără vila Covasna care ajunge la Duşa
    ===================
    Fiecare cum vrea muskii lui, in colonia asta !
    Daca pe timpul lui Ceasca exista o sleahta de nomenclaturisti, bine definita, acusica s-a umplut Romanistanul de profitori, de derbedei, de baroni si alti analfabetici ce se fac ca guverneaza p-aciulea !
    Ii trebuia BORului hotel de recuperare fizica si psihica ! In loc sa-L slujeasca pe Tatal ceresc in modestie si in limita bunului simt, asa cum zice Scriptura, diavolii astia de pochi isi fac de cap !
    Iar lui Diusa-Katiusa ii treboia vila de protocol, tocmai la dreaq in praznic, fiind o “necesitate stringentă a identificării şi transmiterii în administrarea MApN a unui imobil care să corespundă exigenţelor speciale ale cooperării internaţionale în domeniul militar”. !
    Auzi bre, nu mai avea Ministerul Dezbinarei Nationale imobile in care sa se faca cooperari internationale !
    Tara lu Dorele !
    Greatza !

    RăspundețiȘtergere
  22. Băi frate, în ce fundătură ne-au adus derbedeii de-au condus Romanika în ultimii 24 de ani. Pe rahaţii ăştia, nici ştreangul nu-i merită. Aruncaţi de pe stînci ca-n Sparta, să vedem de pot zbura.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma gindesc la chiorila. Si nu numai...

    http://www.youtube.com/watch?v=QrB8YOKCyhg

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani !
    Inclusiv domnului Burcu !

    RăspundețiȘtergere



  25. http://stareanatiunii.com/
    PANA LA SFARSIT DE AN 300 DE COMENTARII



    VA DORESC UN AN BUN CU MULTE HELICOPTERE PE CERUL PATRIEI !

    UN CRACIUN FERICIT !
    VA TRIMIT CU ACEASTA OCAZIE PREZENTAREA- PREVIEW A ULTIMULUI MEU FILM !

    MESSIAS
    https://vimeo.com/59523190
    SI
    UN CRACIUN LA FIGUIERAS
    LOCUL DE NASRERE A LUI SALVADOR DALI !
    " DELA DALI LA DEVA"
    http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere
  26. Neaţa Bună la ZOO + 9! Pe la 9, Cezare să ne scarpini la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  27. "Cutia milei guvernamentale. Ultimele 2,3 milioane de euro din Fondul de rezervă al lui Ponta au fost trimise bisericilor
    -------------------------------------------
    Deşi promisese ultimii bani din Fondul de rezervă al Guvernului primarilor, premierul Victor Ponta a împărţit, în final, cele 25 de milioane de lei pe care le mai ţinea în buget pentru situaţii de urgenţă între aleşii locali şi biserici. Aşa se face că ultimele 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) din cele 557 pe care premierul le-a avut la dispoziţie anul acesta în Fondul de rezervă au ajuns în ultima şedinţă de Guvern la Secretariatul pentru Culte prin care statul a finanţat în ultimii ani atât bisericile de cartier, cât şi Catedrala Mântuirii Neamului..
    Alocarea s-a făcut printr-o Hotărâre de Guvern care nu a fost anunţată public nici în faza de proiect, nici măcar după adoptare, însă a fost publicată în Monitorul Oficial cu prioritate în aceeaşi zi, pe 23 decembrie.
    Banii vor fi direcţionaţi spre biserici de către Victor Opaschi, fostul consilier al lui Ion Iliescu, numit la conducerea Secretariatului pentru Culte în mai 2012, imediat după instalarea USL la guvernare.
    La începutul lunii, Victor Ponta le promitea primarilor că le va aloca, pentru cheltuielile din sezonul rece, tot ce i-a mai rămas în Fondul de rezervă. „Tot ce economisim până la sfârşitul anului vom da pentru necesităţi urgente. Suntem în decembrie, iarna nu-i ca vara, cum spun unii clasici care se pregătesc de pensie, şi, da, îi dau toţi banii, puteţi să mă certaţi dumneavoastră că dau la aleşi locali, bine fac!”, şi-a anunţat Ponta intenţiile."
    ------------------------------
    http://www.gandul.info/politica/cutia-milei-guvernamentale-ultimele-2-3-milioane-de-euro-din-fondul-de-rezerva-al-lui-ponta-au-fost-trimise-bisericilor-11819620

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu atacati pe Ponta sau guvernul cel iubit . Puteti avea consecinte terifiante.
    Puteti ramane fara blog si pensie. Vezi cazul RH.

    RăspundețiȘtergere
  29. Urari speciale lui MPT : urinari usoare in anul ce vine !
    RH

    RăspundețiȘtergere
  30. In anul ce vine mamaliga va exploda.
    Prezenta militarilor in uniforma impotriva gazelor de sist.
    RH

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi animale!
    Astazi... Jiaga- jiagaaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
  32. Uai, mneata-greata !
    Iar e joi, iar vine jiaga-jiaga !
    Peste o saptamana deja ne gandim la sfantul Gion !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatoare mare azi !
      De la 7 m-or trezit cloapetelii de la biserica de peste drum !
      Cand sa adorm si eo, dupa o noapte de paranghelie a lu istia de sus, hop si talanga de la beserica !

      Ștergere
  33. Uai, acusica un sfert de veac, ce democratic mai ieream ! Plus ca ieream liber total si nu mai aveam diktator !
    Rascolutia invinsese pe deplin !
    Incepea o noua era, de pungaseala nationala !
    Daca stiam, imi trageam un 7,62 in coaie. Ca si asea zaceau zincurile peste tot.
    Acusica-i prea tarziu, ca nu mai am in ce !

    RăspundețiȘtergere
  34. Vin scumpirile ! Gaze, energie electrica, taxe, impozite !
    Traiasca uniunea neo-cripto-comunisto bolsevico-liberala, care imparte banii publici la biserici, in timp ce prin spitale sufla vantul saraciei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Na, doar n-ai vrea sa ,,creasca nivelul de trai in Romanistan. Traiasca Ieuro !

      Ștergere
  35. Buna dimineata, oameni! Mai putin ligioanelor..se stiu ele care sunt...vad ca au inceput din nou sa misune.

    RăspundețiȘtergere
  36. 18 bucuresteni mitici in coma, dupe ce or crepat in ei ca porcii la troaca !
    Umbla APA-NOVA prin zona, ca sa desfunde canalizarile de tonele de cacat colmatate !
    Acusica se uita in ghivete, la farforiilii nespalate si la frigiderele goale !
    Ualei, si cat mai este pana la salarii si pana se dau bonurilii de crapelnita !!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Uai, da ce-mi plac colindurile maramuresene !
    Mai ales cela cu "Mai Jidoave afurisit" si cu "Deschide usa vecine, ca sa bag cutzatu-n tine"!
    Ioi ! Adevarate traditii romanesti !

    RăspundețiȘtergere
  38. 9 bani in plus pe litrul de motorina si benzina ! 1 la o 100 in plus la gaz !
    Adica scumpirea crapelnitei, scumpirea serviciilor catre puleti (ca sparlamentarii si baronii locali, zonali si nationali au servicii proprii) !!!
    Acusica-i momentul de actiune a guvernului si a companiilor de stat care si-au facut ograda proprie din bunurile nationale, cand populimea ii cu capetele in mahmureala dupa sarbatorirea nasterii domnului nostru. Si cand nu are timp de proteste, pen ca trebo sa se pregateasca de noaptea dintre ani !
    Iar cand se va trezi din betie, va hi deja prea tarziu ! Cutia postala fi-va plina deja de facturi majorate, iar painea cea de toate zilele fi-va deja iar ce a fost, si mai mult decat atat !
    Cum spunea Voda Lapusnescu !

    RăspundețiȘtergere
  39. Românii au opinii diferite cu privire la ce anume sărbătorim de Crăciun, potrivit Ştirile Protv. Dacă unii cred că e vorba de mâncatul sarmalelor şi al caltaboşilor, alţii susţin că de fapt e vorba de naşterea Maicii Domnului.

    Un mic sondaj realizat într-un sat prahovean a scos la iveală că există mai multe teorii printre români cu privire la semnificaţia Crăciunului. În timp ce unele persoane sărbătoresc faptul că taie porcul şi că stau acasă, altele se delectează cu "sarmale, caltaboşi şi carne friptă la grătar".
    Iar din punct de vedere religios, unii bănuiesc că ar fi vorba de naşterea Maicii Domnului, "că d'aia se cântă colinde că s-a născut Mesia şi s-a făcut asta".
    ============================

    Las ca-i bine ! BORul, in loc sa se ocupe de atributiile pe care le au in fisa postului, se ocupa de ciupit bani pentru catedrale, biserici tip P+E1+E2+M cu clopote digitale si sisteme de sonorizare Partysound de 10000W, de mertzane tze clase si de alte moaste sfinte, proaspete si numa bune de mozolit !

    RăspundețiȘtergere
  40. Uai, spor la spritz !
    Fug afara cu potaia la caca-pisu ! Ca indata vine hoasca iasta a me de la biserica si ma prinde ca nu mi-am indeplinit atributiile fonctionale, conform regulamentului de ordine interioara in apartament !

    RăspundețiȘtergere
  41. "Povestea fostului poliţist Puiu Badea, care face legea la murături în hipermarket. „Am început cu un borcan în boxa de la bloc şi acum aprovizionez tot lanţul Carrefour”
    ===================================
    http://www.gandul.info/reportaj/povestea-fostului-politist-puiu-badea-care-face-legea-la-muraturi-in-hipermarket-am-inceput-cu-un-borcan-in-boxa-de-la-bloc-si-acum-aprovizionez-tot-lantul-carrefour-11807868
    _____________________________________________
    Avem si noi unul care-a inceput o afacere cu muraturi. El se numeste Cezarelu Gogonelu, care-i place sa suga mielul.

    RăspundețiȘtergere
  42. Preşedintele Fundaţiei CNAp, Mihail Vasile Ozunu, a decernat – în cadrul festivităţii desfăşurate la Cercul Militar Naţional- diplome de excelenţă premierului Victor Ponta, ambasadorului George Maior, directorul SRI, vice-premierului pe probleme de siguranţă naţională, Gabriel Oprea, ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, şi gl.(r) Nicolae Spiroiu, fost ministru al Apărării Naţionale.
    =======================
    Dati-le, dati-le, ca indata o sa fiti nevoiti sa le retrageti, ori sa le revocati la unii dintre ei, cu ocazia admiterii la Poarta Alba, Jijilava ori Aiud !
    Acusica, ca sa nu hiu rau si carcotas, musiu Izmana Re-reevaluatul chiar ca merita ! La cate grade de gheneral a dat el, la cate sute de coloneli unepere a facut el, la cate mii de activari prin filiera indirecta si indecenta a facut, ori la cate botezuri si cumatrii a patronat prin sanul ministerului, cu ocazia transferului fara plata a zeci de cazarmi si terenuri catre aiurea, chiar ca merita !

    RăspundețiȘtergere
  43. Uai, daci paranghelie am tras de pranz ! Cred ca am bagat in mine, pe putin, fro 2-3 sute de grame de bere ! Sa dea dreaq de nu-mi vajaie capul de mahmureala !
    Merg sa ma dreg cu oleaca de moare de varza, da numa sa-mi intre capul in botoi !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bey, ia incearca o gogonea Made in Cezarea!

      Ștergere
    2. Moama, ce bun ar fi un pepene moorat!

      Ștergere
    3. Merge s-un harbuz murat, de ala cat bila de bau ling !
      Ioi !

      Ștergere
  44. Uai, maine e Ziua Centrului de Operaţii Psihologice ! Astia de-s instruiti sa-i futa la icre pe inamic, pana-i nebuneste de cap !
    Spekeri baietii, si-or pus sarbatoarea la sfarsitul anului, cand umeurile is sigilate si predate osepeurilor !

    RăspundețiȘtergere
  45. In anul 2014, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat este 2.298 lei.
    Cuantumul ajutorului de deces pentru anul 2014 este in suma de 2.298 lei in cazul decesului asiguratului sau pensionarului si 1.149 lei in cazul decesului unui membru de familie al pensionarului sau asiguratului.
    Tot pentru anul 2014, valoarea punctului de pensie este de 790,7 lei, iar aceasta valoare va fi corectata ( majorata) cu un indice de 1,07, conform prevederilor din legea pensiilor, ce majoreaza pensiile in functie de salariul mediu.
    =============================
    Gata, m-am linistit acusica ! Pot sa crep fericit, ca hoscaita va avea parai ca sa ma duca la cuptior !
    Numa ca se scumpesc dreaq si gazele, cu 2 la 100, la consumatorii industriali si tare ma tem cacu ajiutoru ista de mierlire abea de te perpeleste oleaca pe schinare, ca atunci cand dormi ca bohaiul pe plaja, la ora pranzului, in plin soare !

    RăspundețiȘtergere
  46. A vorbit vicepremierul fost sef de mafie personala, re-reevaluat, fost izmanar sef la Dezbinarea Nationala, despre ecsplozea de la Calarasi !
    Foarte coierent in gandire si ecsprimare ! Sarea cand la chiloti-izmene, cand la branza si curechi, cand la spatiile de cazare de la Agat, unde s-a facut el cunoscut ca vajnic specialist de intendenta, viitor jurist de valoare nateonala si mondeala !
    Ioi, cine ne guverneaza !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ai facut vorbire despre frezatu huoOprea, cum mi-am adus aminte de sex. Si de ORL.

      Ștergere
  47. Uai, care ai un ALUPIGUS, ca vreau sa ma apuc sa compun Plugusioru lu MH 2014 si nu prea am inspiratie !
    Ma tot opresc la AHO, AHO...

    RăspundețiȘtergere
  48. Iote bai una, cu dedicatie pentru Cezar:

    "Cetatene de la bloc
    Taie-ti pula-n loc de porc
    Taie-o cand este sculata
    Sa-ti fie masa bogata
    Pielea s-o umpli cu varza
    S-o mananci de boboteaza
    Cand mancam noi caltabosi
    Tu mananci un coi cu bors
    Cand voi fi la fripturica
    Tu sa-ti amintesti Cezarica
    Eu dadeam boabe la porc
    Tu beleai pula la bloc
    In loc sa-ti cumperi purcica
    Ti-ai luat Fiat Linea, masina mica
    Iar acuma de Craciun
    Vino si pupa-ma-n cur
    Cand va plimbati cu masina
    Sa va mirositi basina
    Fiindca asa meritati
    Fasole in loc de carnati
    Cand ai pofta de sorici
    Pune mana pe carici
    Strange-l bine cu caldura
    Pana-ti vine sperma-n gura
    Pentru anul care vine fii atent aici la mine:
    De nu-ti cumperi si tu porc, iar belesti pula la bloc

    RăspundețiȘtergere
  49. Ai di capuletili meu, iar incepe paranghelia la 6 !
    Iar zboara cotiilii de bere pe fereastra, ca Volhoavele lu Cur de Leu din Birtolomeu, cand mergea la tragere in uresese cu rachete si venea cu televizoare second hend la mana a doua !
    Ioi ! S-a dus si noaptea iasta ! Iar bag planton 1, 2 si 3 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: Noroc ca-i finala la Vocea Romanistanului, pana la 00:32, apoi Mireasa pentru fiicul mieu, pana la 01:35 si, in reluare, Cireasa de pe tort !

      Ștergere
  50. Vedeti care-i rezultatul intreruperii tratamentului? Muine, poimuine apare alt nebun si ne spune cum ca chiorete s-a hotarit sa demisioneze, berceanu sa-l toparne pe besila, huoOprea sa se autodenunte si alte aiureli. Iote, de aia tratamentul se face sub supraveghere.

    RăspundețiȘtergere
  51. Un tun pe afet a fost găsit de poliţişti în curtea casei unui bărbat din localitatea Eliseni, judeţul Harghita, arma fiind introdusă ilegal în ţară, din Ungaria şi folosită în 2012, la zilele localităţii, când s-au tras salve, cu ocazia sărbătorii.
    =========================

    Mare scofala ! Eo zic sa caute mai bine prin curtile boanghenilor, ca sigur or sa gaseasca si un divizion de tunuri Shnaider de 105, ceva tancuri T 34 ce-or ramas de la desfiintarea batalionului de la Roman, fro 2 Miguri 21 Lenser abgradate si Suptmarinul Delfinu !
    Si, daca cauta bine de tot, nu-i exclus sa gaseasca si-o bucata de Ardeal, furata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aidi buei, doar atit ai avut di zis? Pre cocis di scurt. La pregatiria lu matali avem astiptari superiori, chiar daci noi suntem mai ciobeni.

      Ștergere
  52. CENZURA CONTINUA. PROMISIUNE DE........
    "Multumesc celor care au dorit READUCEREA la viata a acestui Blog! Comentariile nu vor fi cenzurate!"
    CITITI ARTICOLUL STERS
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert Horvath, Sarbatori fericite!
      Acum... sa ne intelegem!
      Te rog, la cumpana dintre ani, sa faci un mic efort:
      Aici este un Blog privat, unde mai multi prieteni discuta, citesc o stire, stau la o sueta, deapana amintiri, mai spun un banc, o gluma... NU au nimic cu INSTIGARILE politice, de o natura sau alta, cu SERVICIILE romane sau straine... TU, vad ca VANTURI de mai multa vreme unele si aceleasi "subiecte", lipsite de interes pentru noi, dar care ne pot aduce NECAZURI, creea PROBLEME! Robert, noi NU vrem asta si nu ne intereseaza SUBIECTELE tale! Asa ca... Ori schimbi "macazul", ori te muta in alte zari!
      Cu consideratiunea necesara, Admin

      Ștergere
    2. Da, corect spus! Chiar nu ne intereseaza spionita si romanele tale cu agenti 007, muei Robert...Du-te la Cezar pe blog si-ti posteaza fantasmele!

      Ștergere
  53. AVE CEZAR. A-TI DORESC O PULA NOUA, SANATATE SI FERICIRE !

    RăspundețiȘtergere
  54. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la dobitoace la tine ma gindesc.

    RăspundețiȘtergere
  55. Erata
    Dupa Robert nu urmeaza nimic. Sau vroiam sa ma adresez anonimilor romi.........

    RăspundețiȘtergere
  56. Nu am amintit de anonimii in civil care,au ochii albastrii si sug basinile lui Robert.

    RăspundețiȘtergere
  57. Semi domnul Burcu
    Dupe ce s-a rusinat in pantaloni ca un las a sters dreptul de replica
    Barba nu-i poate ascunde nulitatea profunda.

    RăspundețiȘtergere
  58. Comentariile nu sunt cenzurate .....cu conditia sa dea limbi celor care guverneaza,
    Sau sa repete aceiasi injuratura de militari la andropauza. Sunt si exceptii.
    Romania nu duce lipsa de militari inteligenti si culti.
    Le urez un an bun si fericit .....lipsit de blenoragii sau alte boli venerice./

    RăspundețiȘtergere
  59. Uai, mneatza ! Greata !
    Iar e vineri, iar e jiaga-jiaga !
    Uai, ce trece timpul ! Parca mai ieri ne bocoram ca niste copchii ca aveam guvern proaspat-proaspat si inca nu incepusera remanierile !

    RăspundețiȘtergere
  60. BURCUL LA ORA ADEVARULUI MIROSITOR !
    Ce comentarii intereseaza ? Injuraturi si basini cazone. Eu am absolvit doua facultati de arta cu diploma si cea de corectie....fara.
    Injur mai bine decat o satra la un loc.
    Ma ingrijoreaza profund aceleasi injuraturi fara urma de fantezie. Cu alte cuvinte cu cateva exceptii nimeni nu trece,de nivelul WC
    public, mirosind a basini.
    O rusine pentru orice militar care se respecta.
    Utata-te la filme si vezi ....cum injura un soldat american in Vietnam
    Nu te-ai plictisit de o laba repetata un fiecare zi data de dumnezeu. ? Deschide o scoala de injuraturi.
    Incearca sa inbunatatesti calitatea ....sau vei disparea.
    M-am saturat de injuraturi megalitice dela scoala primara. O rusine.

    RăspundețiȘtergere
  61. IATA PE CINE RIDICA IN SLAVI BURCU SI UTECISTII PURII !

    PONTA TREBUIE CIURUIT DE GLOANTE
    Am ruguminte pentru dumneavoastra. Sa citim impreuna comentariul lui Ponta…
    Am trait multe si am vazut multe. Dar niciodata nu am citit o miselie mai mare.
    Parca aduna pe toti dictatorii la un loc. Un om care poate sa scoata pe gura ….
    trebuie impuscat. Fara mila.

    “In zilele noastre, campania anti-gaze de sist, declansata tot din Rusia, era cat pe ce sa produca un deces. De aceasta data, omul murea pentru o viata mai rea. Judetul Vaslui, plus minus Pungesti, e in topul saraciei, al betiilor crunte si repetate, al incesturilor, al capetelor sparte cu toporul, la birt. Nu este vina oamenilor de acolo, care nu sunt nici mai buni, nici mai rai decat altii.
    Pungestiul ramane cu aerul curat, in care nu se simte decat mirosul de alcool si tutun,………

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe asta daca nu-l salta politia americana cat mai urgent, auziti ca a pus mana pe un Kalasnikov si, cat de nebun e, omoara tot ce intalneste in cale, asa cum se intampla deseori in America salbateca.

      Ștergere
  62. URMEAZA FINALUL TARE
    Ce parere aveti oameni buni ?

    Vă place sau Nu vă place? 0 0

    RăspundețiȘtergere
  63. Ai di sfincteru nieu, iar lor scapat din magazia spitalului?!

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna-i dimi stimati pacienti si dragi... animale*!

    *dobitocii nu sunt inclusi.

    RăspundețiȘtergere
  65. Cele mai sonore condamnari din 2013: de la condamnarea unui ministru in functie, la parlamentarul condamnat definitiv de trei ori in trei dosare diferite
    de Victor Cozmei, Raluca Pantazi HotNews.ro
    Joi, 26 decembrie 2013, 20:04 Dosare Anticoruptie
    =============================================
    Cele mai sonore condamnari definitive de anul acesta

    Gigi Becali - prima condamnare: 3 ani cu suspendare in dosarul sechestrarii de personae
    Sindicalistul Marius Petcu, trimis in spatele gratiilor pentru sapte ani. Decizie definitive
    Judecatoare de la Curtea Suprema, condamnata la 4 ani pentru trafic de influenta
    Fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, condamnati definitiv la cate 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Caltabosul"
    Nicolae Mischie, baronul de Gorj condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare
    Catalin Voicu, fost senator, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare
    Gigi Becali - a doua condamnare: Becali condamnat cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN
    Gigi Becali - a treia condamnare: 3 ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita in dosarul "Valiza"
    Gregorian Bivolaru, condamnat definitiv la sase ani de inchisoare pentru acte sexuale cu minori si trafic de personae
    Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Mita de la PIC"
    Deputatul Mircia Muntean, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare
    Omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat definitiv la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare
    Andrei Placinta, condamnat definitiv la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare
    Liderul Blocului National al Revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare
    Deputatul Nicolae Vasilescu, secretar executiv al PSD, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare
    Fostul deputat PDL Dan Pasat a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare pentru santaj
    Liderul Clanului Sportivului, Eugen Preda, condamnat definitiv la 12 ani de inchisoare in dosarul furtului de arme de la Ciorogarla
    George Copos - condamnare de 4 ani in dosarul "Loteria I"
    Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la doi ani de inchisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa
    Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Sentinta nu e definitiva
    Fostul senator UDMR Gergely Olosz, fost presedinte al ANRE, condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare
    Omar Hayssam a fost adus in Romania. Implicat in rapirea ziaristilor romani in Irak, el este condamnat la 20 de ani inchisoare
    Sorin Apostu, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare de Curtea de Apel Targu Mures
    Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Prejudiciul de recuperat: peste 60 milioane de euro
    Fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare
    Dosarul "Mita pentru arbitri" Cornel Penescu, finantator FC Arges, patru ani de inchisoare cu executare; Gh. Constantin, presedinte al CCA, 3 ani cu executare
    Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare
    Dosarul furtului de tablouri din Olanda: Radu Dogaru si Eugen Darie, condamnati la sase ani si opt luni de inchisoare
    Codrut Seres a fost condamnat la sase ani de inchisoare, pentru tradare. Zsolt Nagy - cinci ani de inchisoare
    Dan Diaconescu, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru santaj

    SI ALTII !!!
    ===================================

    Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.

    Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi, ci cu frica sa strigam in miezul noptii: Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule; pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
    Si acum si pururea si in vecii vecilor.
    Si-i asteptam si pe cei ce s-au fofilatara, sa scape incercand de judecata Ta Doamne.
    Amin.

    RăspundețiȘtergere
  66. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare, ia-l pe zugrav si sa ne sugeti Viurelul noua!

    RăspundețiȘtergere
  67. Ortodocsii si greco-catolicii il sarbatoresc vineri, 27 decembrie, pe Sfantul Stefan, unul dintre cei sapte diaconi, din randul evreilor elenisti, alesi de Apostolii din Ierusalim pentru a sluji la adunarile Bisericii din primul veac, pentru ca Apostolii sa se poata dedica vestirii Cuvantului lui Dumnezeu.

    Peste 400 000 de romani isi serbeaza onomastica
    ============================================

    LA MULTI ANI Stefan, Stefana, Stefanut, Stefanela, Stefanita, Stefanica, Stefanos, Stefania, Stefanida, Stefanel, Steful, Steflea, Fanica, Fanel, Fane, Fanache, Fana.

    Stefano – la italieni, Stephane sau Etienne – la francezi, Stephan – la englezi, Esteban – la portughezi, Istvan – la unguri sau Stepan – la bulgari si rusi.

    RăspundețiȘtergere
  68. O zi buna si muie de 5 stele !
    Stiti voi: potaia, caca-pisu, hoasca...

    RăspundețiȘtergere
  69. Uoai boso, iote coilea si bagat la capuleti:
    ,,Potrivit România TV, aproape 32.000 de conducători auto din România sunt trecuți de 80 de ani. Până în luna noiembrie, șoferii bătrâni au produs sute de accidente grave, în urma cărora peste 200 au murit și 700 au ajuns în stare gravă la spital.

    Cea mai în vârstă șoferiță din Bucurește are 91 de ani, iar carnetul de conducere l-a luat în urmă cu mai bine de șase decenii. Deși ea a fost prima femeie diplomat din România și susține că în copilărie l-a cunoscut pe Regele Mihai, vecinii sunt exasperați de faptul că le-a...''
    Ioti si lindicili
    http://www.dcnews.ro/2013/12/soferii-batrani-pericol-pentru-traficul-din-romania/

    RăspundețiȘtergere
  70. Idiotilor de la De caca news : celelate milioane de soferi sub 80 de ani cite milioane de accidente au produs ? Care-i proportia de accident , pe cap de bou la volan , in functie de virsta ? Idiotilor , faceti-va ordine in rindul soferilor de virsta voastra tinara ... ca multe din accidentele batrinilor sint din cauza jigodiilor tinere ...

    RăspundețiȘtergere
  71. Nuei, baga-ti cite o pastica din fiecare coloare, ca ti s-au bulbucat ochii si sa nu-ti pocneasca fro tava!

    RăspundețiȘtergere
  72. ,,Dacă negocierile pentru formarea unei coaliţii politice a maghiarilor din Transilvania ar eşua, Tokes ia în calcul candidatura la europarlamentare ca independent pe listele partidului condus de Viktor Orban, FIDESZ.''
    Aista-i colegu lu ebuta. Buni tare, amindoi.

    RăspundețiȘtergere
  73. LA MULTI ANI sarbatoritilor de azi!
    O zi buna tuturor celor care posteaza aici cu decenta si bun simt!

    RăspundețiȘtergere
  74. Daaaa!!!!!!!!! La Multi Ani Fanicilor si Fanicelor pentru ziua de azi de St. Stefan!!!!

    RăspundețiȘtergere
  75. Szent István, ioi.

    Jaga- jagaaaa!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri