Google Translate

miercuri, 11 decembrie 2013

Ma, ia stai asa! Eu nu zic nimic, dar zice-se ca parlamentarii, ar fi dat o proba de "tembelism si de diletantism"! Ehee... de parca ar fi prima data...


Emil Hurezeanu: „E o probă de tembelism și diletantism ce s-a întâmplat azi în Parlament”

Jurnalistul Emil Hurezeanu consideră că „e o probă de tembelism și diletantism” ce s-a întâmplat în Camera Deputaților azi, când au adoptat o serie de modificări ale Codului penal, printre care cea de scoatere din rândul funcționarilor publici a parlamentarilor, care i-ar scăpa de anchetarea de către DNA. Comentatorul a atras atenția asupra efectelor negative pe care le poate avea inițierea și aprobarea acestor prevederi, în contextul apropierii publicării raportului Comisiei Europene de monitorizare pe justiție din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament, în hemiciclu, este în primul rând o probă de tembelism, în cel mai bun caz de tembelism, și de diletantism, asta vreau să spun. Deci oameni care, în primul rând prin modul cum operează, prin felul în care își programează rapoartele din comisie, le țin ferite de ochii altora, chiar de ochii partenerilor de guvernare, felul în care nu se pregătește proiectul de lege de către oamenii a căror principală menire și obligație este să pregătească un proiect de lege - și ce înseamnă asta? - să țină cont de ce are nevoie societatea pe care o reprezintă. Astea sunt proiectele de legi, înainte de a deveni legi – lăsând la o parte că au o vocație inconfundabilă, aceea de a fi dezbătute în interiorul forumului democratic care este Parlamentul și care este un rezumat, o epură a dezbaterilor care nu se pot face întotdeauna în societate. Societatea te-a delegat acolo, pe tine de la dreapta, de la centru, de la stânga, tu nu poți să eviți dezbaterea. Asta se întâmplă des în acest Parlament”, a comentat Emil Hurezeanu.

„De ce atât arbitrar și pompierism? Nu e cazul”, a spus Emil Hurezeanu, care consideră modul de operare drept necalificat și subcalificat, în contextul în care mulți aleși sunt de zeci de ani acolo, de la început parlamentari, Parlamentul are un corp tehnic de consilieri, au o majoritate calificată și oameni care ar trebui să îi pregătească.

„E scandalos cum funcționează acest Parlament”, a apreciat jurnalistul.

„Cred că tembelismul și neprofesionalismul alcătuiesc o foarte bună conjunctură pentru coincidențe, pentru fatalitate. Adică ce s-a întâmplat astăzi arată ca un fel de tratat de sinucidere a unui Parlament, de bună voie și nesilit de nimeni”, este de părere Emil Hurezeanu.

„Legi atât de ciudate, prost discutate, prost asimilate de către toți membrii coaliției, nearătate opoziției, fără justificare socială, transparentă, de care societatea să ia cunoștință prin reprezentanții ei, dar, totuși, trebuie dezbatere, nu?”, a comentat jurnalistul.

În ceea ce privește Legea amnistiei, Emil Hurezeanu consideră că ar putea fi interpretată drept o lege cu dedicație.

„Iresponsabilitatea politică a celui mai înalt corp de politicieni, corp constituant al puterii democrate care este Parlamentul, e uimitoare”, a spus jurnalistul. „Dincolo de neprofesionalism, de diletantism, tembelism, a permite coincidențe, a nu avea grijă, a nu respecta reguli, proceduri, e o formă de tembelism”, a subliniat Emil Hurezeanu.
El a făcut referire la ocazia pe care parlamentarii i-au pus-o astfel la dispoziție președintelui Traian Băsescu de a-l critica pe premier, creându-i o problemă suplimentară.


„Iresponsabilitatea politică constă în faptul că aduni pe aceeași platformă, într-o zi când îți dispare prim ministrul, plecat cu treabă de fapt acolo creându-i o problemă suplimentară și lui și coaliției, în raporturile cu președintele, în raporturile cu opinia publică. I-ai dat președintelui prilejul să vorbească încă o dată despre continuarea loviturii de stat cu alte mijloacem, ceea ce este absolut neadevărat. Precis tembelismul nu e capabil de lovituri de stat și nu se dau lovituri de stat din interiorul propriei guvernări, decât foarte rar”, a spus Emil Hurezeanu.

„La noi democrația este centrifugală și nu adună, nu coagulează, ci împrăștie substanța, nu se încheagă niciun mesaj, niciun efort, niciun”, crede Emil Hurezeanu, cu referire la lipsa dezbaterii dintre părțile implicate în procesul politic.
Efecte asupra rapoertului MCV
Mai mult, jurnalistul a subliniat importanța existenței unei responsabilități a clasei politice, în contextul apropieri lansării raportului MCV, în luna ianuarie a anului viitor, un raport care are un „caracterul silit, silnic, dar real politic, real existent”.

Emil Hurezeanu a trecut în revistă faptul că europenii „ne cunosc ca pe niște cai breji sau ca pe hoții de cai”, că statul a funcționat pe baza corupției și chiar și în momentele bune și de supraviețuire a statulului, s-a bazat pe șpagă la porțile străine.

„S-a schimbat: România se îndreaptă și s-a îndreptat de câțiva ani spre o lume unde nu îți mai plătești interesele, adică nu-ți mai plătești interesele, adică nu dai și nu primești ca să funcționeze treaba. Trebuie să fie totul transparent, să se fure mai puțin, să se dea șpăguiască mai puțin – bașchișuri, peșcheșuri, tot ce am moștenit noi în istoria noastră multiseculară de combinatorică, cu poarta și cu alte sisteme, trebuie să dispară”, a spus Emil Hurezeanu, adăugând: „Nu ne convine, în maidan”.

„Dacă tot suntem aici și vrem să rămânem, trebuia să știm, aleșii știu: Parlamentul este oaia neagră a tuturor raportul MCV din ultimul timp, din tot felul de motive. (...) Când tu știi că urmează raportul MCV, când știi că se îngustează mult orizontul intrării în spașiul Schengen, când știi că europenii abia așteaptă ca să te scarpine iar și să îți spună că nu ești bun de nimic, că ai ajuns prea târziu, dar s-ar putea să pleci cel mai devreme, că tu și cu bulgarul sunteți oițele negre (...) sunt lucruri care se spun”, a comentat Emil Hurezeanu.

„Oamenii ăștia știu de exemplu că una dintre cerințele recente ale Comisiei Europene în legătură cu viitorul raport MCV este evoluția crimei organizate. Păi atunci pui tu în aceeași zi pe agendă și o lege care în mod nediscriminatoriu și fără o fundamentare sociologice vrea să-i scape de închisoare pe tot felul de infractori (...). În aceeași zi pui apoi în discuție, aproape că nici nu pui în discuție, vrei să impui în lege, scoaterea din corpul funcționarilor de stat – care s-ar putea să fie adevărată – dar „who cares?” (cui îi pasă – en.), între altele noi știm că una dintre marile probleme este că membrii Parlamentului român au imaginea, unt purtătorii imaginii corupției”, apreciază jurnalistul.

„E un act consumat de tembelism. Cât mai suportăm? Cât ne mai permitem? Până unde ne mai ține povestea asta cu tembelismul? Suntem asta de a face o figurație suprarealistă în Europa?”, s-a întrebat Emil Hurezeanu.

Întrebat de soluția pe care o vede în acestă situație, jurnalistul a răspuns: „Soluția trebuie să vină dinăuntru: apariția unor noi elite, câțiva pumni în cap din partea Uniunii Europene”.
„Sunt atâtea șanse pe care le avem și pe care le ratăm, ni le compromitem. Problema lipsei de profesionalism e foarte gravă, pentru că din lipsă de profesionalism vin gafe, acte inconștiente”, a spus Emil Hurezeanu, care apreciază că există persoane care nu cred în coincidențe și în lipsa de profesionalism a aleșilor românilor, reprezentanți ai unui popor vechi, un stat cu o densitate mare de inteligență, cultură, reprezentativitate creativă.

„Nimeni nu te crede că ești tembel, că ai 400 – 600 de aleși tembeli sau că folosesc, intră și oameni deștepți dintre ăștia 600 în mecanisme tembele, nimeni nu te crede, și atunci își închipuie că sunt provocări. Mă gâmdesc că cineva s-ar putea gândi: în timp ce ăia luptă pentru libertate în maidanul independenței lor loa Kiev, ăștia, obișnuiți cu prea multă liberatate, poate vor altceva, ăștia luptă pentru non – libertate, probabil au o tentație nouă”, a spus Emil Hurezeanu.

„Bănuiesc că există și niște forme de delir colectiv, care vine din închipuirea lor că își pot rezolva repede probeleme, că îi pot face afronturi lui Băsescu, că își arată mușchii, și că uite că Parlamentul conduce și uite cum o face, sunt tot felul de motive extraprofesionale, atunci când țin de subprofesionalizare, sunt tot felul de imagini pe pereți, vedenii pe care acești oameni le au, cu care se joacă, ei uitând că nu joacă în filmul lor, că ei sunt distribuiți, e adevărat, prin votul uninominal”, a spus Emil Hurezeanu.

Soluția, în actualul context geopolitic și economic mondial, explică Emil Hurezeanu, citând studii de specialitate, este „un val de mutanți”, apăruți între două lumi, „un fel de batalion, de legiune străină, de mutanți, care au exigențele etice, care sunt indignații – care sunt ăștia cu Roșia Montană, sunt tot felul de tipi care nu mai vor să aibă de-a face, nu mai vorbesc, nu mai vor democrație, nu mai vor jandarmi, nu mai vor ordine, au exigențele etice fundamentale – adevăr, morală, cer lucruri pe care nu mai suntem obișnuiți să le auzim cerute ca atare și e o speranță că nimic nu e pierdut, dar s-ar putea ca primul șoc al întâlnirii cu acești mutanți să fie foarte dur”.

Sursa:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Emil+Hurezeanu+E+o+proba+de+tembelism+si+diletantism+ce+s-a+inta

46 de comentarii:

  1. Subiecte unul mai interesat decat altul. Cand apare ceva plictisitor si lipsit de sens.....pr buna dreptate trebuie cenzurat. Bravo si Bravo mereu . Raman oameni de calitate. Nici urma de lavre si lumpeni. In fond babele si coate rupte din Pungesti nu merita atentia unor pensionari mandrii de pensir obtinuts. Tara si blogul inainte de toate. Are de noi grija jandarmul roman, securist si patriot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să ne sugi sula zugrav bolşevic se-curisto - muist!

      Ștergere
  2. Nu doamne fere sa deschideti blogul Robert Horvath Deva Blog. Eu sunt un agent manipulator si deobicei vanzator de tara si bozgor . Mancator de romani si iubitori de tigani si rom. Merit pedeapsa cenzurariii si chiar mai mult. Mi se spune zugravul in timp ce lui Isus Cristos i se spunea dulgherul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai vrai păr pentru bidinea? Ia de la puţa mea!

      Ștergere
  3. Multumesc pentru atentie. Eu nu inteleg. Pensia este mai importanta decat tara.
    Eroii sunt nu la Pungesti ci la Mehedinti pe dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eroii nostrii sunt jandarmii. Ei sunt militari. A bate niste babe si niste tarani ,vai de curul lor
    Inseamna eroism. Noi nu avem nevoie de aurul dacilor. Noi nu avem nevoie de gaze.
    Mai bine sa le ia altii. Noi ramanem cu blogul . Noi nu suntem numai lumpeni . Noi suntem mandrii
    si rupti in cur si in fund. Noi ramanem mioritici si megalitici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si tu ramai un pseudoartist de mina a 7-a, un pulifrici intretinut de nevasta. Vai de cucurigul tau...

      Ștergere
  5. Eu castig pe zi cat castiga totii megaliticii Intr-un an. Sau cu alte cuvinte ma descurc.
    Traiesc intr-o magala de provincie in doua tarisoare in curs de desvoltare.
    Am doua cetetenii de tot rahatul si sper ca intr-o zi fericita sa vizitez mehedintiul,

    RăspundețiȘtergere
  6. Deschideti blogul meu de zugrav care nu are bani de tigari si pizda curatica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt mandru ca am invatat sa utilizez hartia de toaleta din copilarie.
    Nu am bani de hartie si ma sterg la cur cu New York Times.

    RăspundețiȘtergere
  8. Robert Horvath cel adevarat11 decembrie 2013 la 09:19

    Cel ce semneaza "Robert Horvath" este un hot de identitate ! Nu il credeti ! Eu
    sunt adevaratul RH, cineastul, care am luat bataie de la securistii Guvernului criminal Ponta pentru
    ca am desvaluit unde sunt pitite conturile dictatorului
    Ceausescu.

    RăspundețiȘtergere
  9. RH+..de la apus ...bunastare si ....cultura ne-a adus !
    Ba.... da ia stai nitel...tu nu esti cu amerlocii de Chevron ??? ...adu nene pe japan de la Fukushima !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar imperatore suge organul sexual al calului lui Caligula, dar sa deschizi larg gura.

      Ștergere
    2. Te referi la ..PULA CALULUI ???!!!
      2;1

      Ștergere
  10. Robert Horvath cel adevarat11 decembrie 2013 la 09:23

    Nu vreau de cat sa ii fie rusine celui care se semneaza Robert Horvath, comentand in locul meu numai ne
    adevaruri urate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Beey ..sa vezi napasta! Ma sculai hotarat sa-i mai trag o muie pe nespalate lu ..dintisor si cand colo dau de Hurezeanu..cu gura inchisa !
    ..iar o laba sanatoasa ..!!!
    2;1

    RăspundețiȘtergere
  12. Basescu care nu a citit in viata lui nici o carte este citit si mai cult decat voi .

    RăspundețiȘtergere
  13. Base a condus o nava si a dat foc la 40 de vase in portul Rouen.
    Voi doar conduceti cat un part dela cur la gur

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu sunt impotrivs Chevron. Sper sa ma plateasca sa-i las in pace.
    Sunt impotriva marilor corporatii si apar omul de rand.
    Voi sunteti vanzatori de tara si iubitori de pensii.
    Eu sunt pentru vanzarea tariii dar pe bani multi. Voi credeti ca sunteti destepti
    si smecheri. Pula. Va cumpara orice

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu sunt patriot . Voi niste udati intre piciore care nu stiti decat sa injurati . Fara cunostinte in
    acest domeniu. Iar Burcu un fricos cu barba mare si nepieptanats. Cel mai destept dintre voi
    este Coreolone ........Ceace nu inseamna mai nimic.

    RăspundețiȘtergere
  16. Basescu are doua sau trei clase pete domnul Burcu. Al joacs intre degete .
    L-a adus la disperare totala. Bravo Base. Fute-i in cur si in barba.

    RăspundețiȘtergere
  17. Vreti gaze de sist si centrale atomice chinezesti.
    Vreti cianura
    Sa va fut in gurs
    O sa ramaneti fara mehedinti si fara pensie militara
    Sa fut in cur
    Si la gara


    RăspundețiȘtergere
  18. Din nou MPT a decedat in gaura din curte ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Sa nu vorbesti
    De Pungesti
    Burcule, Burcule
    Puls s-o belesti
    Burcule, Burcule.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu exists decat un R.H.. Zugrav de geniu. Adics pictor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ba eu sint adevaratul RH! Da-ti-mi iute pasteaua cu kkt ca mi-e rau, ca am luat muie la greu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu il stimez pe domnul Burcu. Sa le dau cosorul la ros tuturor celor care se dau drept eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tigan si mama-i cioara,
      Tata cinta la vioara
      Imi place ca sa ciordesc
      Si muie eu sa primesc
      Portofelele le fur
      Si-o mai iau si-un pic in cur.

      Ștergere
  23. Robert Horvath cel adevarat11 decembrie 2013 la 12:42

    Eu sunt Robert Horvath cel adevarat. Nu-i mai crede-ti pe impostorii de mai sus .
    Daca doriti va pot dovedi ca eu sunt cel care a absolvit facultatea de IATC dela Osaka si Scoala Belle Arte de Zugravi, specializarea pictura non impresionista.
    Va rog din suflet sa nu
    mai dati crezare tuturor detractorilor, ponegritorilor; denigratorilor; defăimătorilor; calomniatorilor; clevetitorilor si bârfitorilor.

    Al dvs RH.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha,ha,ha...
      Da' papagal mai esti, vericule...
      Ti-o-nfipsera astia de la 9-a... de numa-numa...
      Hi,hi,hi...

      Ștergere
    2. RH+ ..invidia ..lumpenilor..contraataca! Nu te lasa !
      Tot universul si nu numai ...ii cu tine !!!

      Ștergere
    3. Hi,hi,hi...
      Te-ai prins ma boule-naripat, cum devine chestiunea?
      Hi,hi,hi...

      Ștergere
    4. Ce prostanac esti ..vereeee !!

      Ștergere
  24. Robert Horvath cel mai adevarat11 decembrie 2013 la 15:30

    Cititi dezamagirile mele terminale ! Nimic nu ma poate opri, nici macar zidurile casei noo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cur leone, n-ai inghetat azi noapte in gara la Birtolomeu? Ca vazui ca ingheta si Saniuta aia de-o bei tu...

      Ștergere
  25. Originalul Robert Horvath11 decembrie 2013 la 16:03

    Stimata administratie
    Trimit spre necenzurare mesajul prin care semnalez ca acest blog este plin de detractori care se dau eu, cea ce este foarte fals. Acesti lumpeni care se dau eu nici macar nu stiu combinatia contului in care se pastreaza banii familiei Ceausescu. Este rusinos.
    Vizitati numai blogul meu. V-eti vedea ca nu glumesc .

    Multumesc pentru necenzurare nu ca Lupus.

    RăspundețiȘtergere
  26. Robort Harvoth cel mai descreierat11 decembrie 2013 la 16:54

    Am facut studiile de pictura murala la Osica de Jos, in gara, iar de ciomotografie la Baneasa.La Pacepa era clasa...

    RăspundețiȘtergere
  27. Cand termini macar 7 la fara frecventa o sa discutam de stuudiile mele.
    Iar despre pictura si filmele mele sa-i lasam pe altii.

    RăspundețiȘtergere
  28. HI.HI RASUL LUI CORLEONE !
    Fututi aripa matii de blond puturos
    Sa ti-o dau sub os.

    RăspundețiȘtergere
  29. Din acest MOMENT... am inchis definitiv posibilitatea COMENTARIILOR unor DEZAXATI!
    Sa asteptati... sa le citesc eu PRIMUL si sa "APROB" pe cele care merita!
    Asa ca... UNOR NEISPRAVITI, le spun: ADIO!
    Nu MERITATI increderea mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine poate face comentarii?
      ==========================
      Numai membrii acestui blog !!!
      Vrei sa comentezi?
      Te conformezi!

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri