Google Translate

marți, 31 decembrie 2013

Revelion 2014. Cum a aparut Revelionul: istoria sarbatorii! UPDATE. Sfântul Vasile cel Mare.


Anul Nou este ziua care marchează începerea următorului an calendaristic.

Stabilirea religioasă a datei de 1 ianuarie ca început de an a avut loc pentru prima dată în 1691, de către Papa Inocențiu al XII-lea. Înainte de această dată, Crăciunul avea rolul începutului de an nou.

În liturghia romano-catolică 1 ianuarie reprezintă o octavă de la Crăciun; astfel, această zi este dedicată Fecioarei Maria. În același timp, în a opta zi de la naștere sunt amintite în Evanghelie (Luca 2,21) tăierea împrejur și botezul, potrivit religiei iudaice, a pruncului Iisus — la fel și în bisericile evanghelice. În biserica ortodoxă, la 1 ianuarie este și ziua Sfântului Vasile, episcop de Cezareea Cappadociei.

În epoca contemporană, Anul Nou este întâmpinat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie — noaptea de Revelion (din limba franceză: Réveillon, ceea ce înseamnă aproximativ „trezire”, aici cu sensul de ospăț la miezul nopții) — cu petarde și artificii; rudelor, prietenilor și cunoștințelor li se fac urări de noroc și sănătate și se urează „La mulți ani!”.

Obiceiuri și tradiții

Grecii fac o prăjitură tradițională în care pun bani. Persoana care găsește banii va avea parte de bucurie tot timpul anului. Acest obicei a fost transmis și în anumite regiuni ale României.

Evreii din Israel mănâncă mere unse cu miere, pentru ca noul an să fie foarte dulce.

Italienii încep cina mâncând o farfurie de linte, iar după toastul pentru noul an se obișnuiește să se arunce cupa pe fereastră.

Spaniolii mănâncă 12 boabe de struguri, însemnând ultimele secunde ale anului, ca ritual pentru atragerea norocului. Obiceiul a fost preluat de numeroase țări latino-americane.

În România, în mod tradițional nu se aruncă nimic din casă în prima zi a Anului Nou pentru că, procedând astfel, o persoană își aruncă norocul. Tot în prima zi din an nu se iese din casă până ce o persoană brunetă nu intră în casa respectivă (potrivit tradițiilor, persoanele brunete aduc noroc și fericire, iar cele roșcate și blonde ghinion).

În noaptea dintre ani, oamenii își pun o dorință, pentru că aceasta are toate șansele să se îndeplinească. Noaptea de Revelion este întâmpinată cu mult zgomot (ca în Conu Leonida față cu reacțiunea, de I.L.Caragiale) pentru că zgomotele puternice alungă spiritele rele. Tot de Anul Nou se merge cu capra. Unii oameni desfac șampanie la cumpăna dintre ani, ca să aibă un an mai prosper.

Pușcarea petardelor de Anul Nou este practicată de regulă de către cei tineri.Și desigur pe 31 decembrie se colindă cu plugușorul iar pe 1 ianuarie cu sorcova.
 

Adoptarea datei de 1 ianuarie ca început al anului

TaraAnul de start
Venetia1522
Suedia1529
Sfantul Imperiu Roman1544
Spania, Portugalia, Polonia1556
Prusia, Danemarca si Norvegia1559
Franta1564
Tarile de Jos1576
Lorena1579
Provinciile Unite1583
Scotia1600
Rusia1700
Toscana1721
Regatul Marii Britanii, Regatul Irlandei si Imperiul Britanic, exceptand Scotia1752
Thailanda1941
 

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
 


=====================================================================
=============================================================
================================================


 
======================================
=================================================
=======================================================================

 
Sfântul Vasile cel Mare.
 Sfântul Vasile cel Mare, sărbătorit în prima zi a anului nou, a trăit între anii 330 şi 379, în vremea împăratului Constantin. Sfântul Vasile s-a născut în Cezareea Capadochiei, din părinţi credincioşi şi înstăriţi, Emilia şi Vasile, tatăl său fiind dascăl în cetate. Iubitor de învăţătură şi înzestrat pentru carte, Sfântul Vasile şi-a îmbogăţit cunoştinţele învăţând în şcolile din Cezareea, Bizanţ şi Atena, la cea din urmă cunoscându-l pe Sfântul Grigorie de Nazians, cu care a legat o strânsă prietenie. A fost înălţat la rangul de arhiepiscop al Cezareei în anul 370, în vremuri grele pentru biserică. Sfântul Vasile a dus o luptă aprigă, prin scris şi cuvânt, luminând creştinătatea şi apărând dogma Sfintei Treimi.
A murit la vârsta de 50 de ani, în ziua de 1 ianuarie, intrând în istoria creştină cu numele de
Sfântul Vasile cel Mare.
 
 În tradiţia populară, Sfântul Vasile apare înfăţişat cu mai multe “chipuri”. Astfel, el apare ca unul dintre sfinţii care au făcut minunile cele mai mari, fiind păzitor de duhuri rele, cu “mare putere asupra dracilor”. Astfel, cu rugăciunile lui se scot duhurile rele şi necurate din oameni.
 
 De asemenea, se spune că pe Iisus Hristos îl cheamă Vasile: Iisus Hristos s-a născut de Crăciun, iar la o săptămână, de Sfântul Vasile, a fost botezat în legea cea veche şi a primit numele “Vasile”. Numele Hristos (creştin) i-a fost pus la vârsta de 30 de ani, când a fost botezat;
 
 Pe de altă parte, Sfântul Vasile apare ca “mare beţiv”, care stă călare pe poloboc, iar de ziua lui se fac petreceri şi chefuri. De altfel, el s-a rugat de Dumnezeu să-i dea o zi, iar Domnul i-a dat cea dintâi zi, cea a Anului Nou. Fericit, Sfântul Vasile a luat un clopoţel şi i-a legat la toartă o crenguţă de busuioc şi s-a suit la Dumnezeu să-i ureze lucruri bune. De aceea, de Sfântul Vasile există obiceiul de a ura. Sfântul Vasile este reprezentat ca “împăratul iubirilor”: el petrece, iubeşte, joacă şi cântă.
 
 
 
Tuturor prietenilor mei, dedicatii muzicale:
 

 
Sarbatori fericite!
La Multi Ani, prieteni!
Vasile Burcu
===================================

==========================================================
Va invitam la hora, sarbe si alte... danturi!
=========================================
 

*******************************
*********************
*************
*****************************
**********************
*******
 

Dedicatie prietenului Danila si...mai stie el cui...,
TUTUROR prietenilor, sa traiasca!
 *********************
***********
****

Dedicatie celui mai BUN si CONSECVENT comentator,
PMT sa traiasca!
==================================================
================================================================

137 de comentarii:

  1. Uai, LA MULTI ANI !
    Iaca si ultima zi din anul 2013 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese:
      Iara anul ce s-o dus
      O fo bun, nimic de spus !
      Furam bine reparati,
      Dar s-oleaca amnistiati !

      Hai, peste vai, sa se-auda, uai !

      Ștergere
    2. Pese:
      Si incepe a ura
      Pe la apartamente-a'colinda
      Pana-n fund la Mehedinti
      ...e o cheste aci, cu dinti !

      Hai !

      Ștergere
  2. Neatza Buna la ZOO + 9!
    La Multi Ani voua, iar Cezar la trecute fix 24 sa ne-mbeleasca la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI, stimati pacienti !

    http://www.youtube.com/watch?v=NO8jmYk5dnE

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani cu sanatate si bucurie!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uai, pula urlatoro-colindatori anul ista !
    Anul trecut, pi vremea iasta, ma zapacisera de cap haitele de neo-colindatori. Care cu capra, care cu cerbul, care cu tapul, care cu ursul, care cu tulumba !
    Acusica-i ciocu mic in tot carteru. Fusei cu potaia la caca-pisu si nika ! Liniste totala !
    Toata lumea pandeste de dupe perdele, sa vada cine vine, cine pleaca, cine si-a facut parul la coaforul din colt, cine vine cu seacosilii pline...
    Gata, s-or terminatara carnatii ! Or crepat ca bohaii in ei, de Craciun, iar acusica or sa creape in ei paine cu margarina !
    Oaleiiii, si cat mai e pana la penzie !

    RăspundețiȘtergere
  6. Uai, daci paranghelie trag la noapte !
    Mi-am tras doua cotii de bere, fara CH3CH2OH ! Si cred ca ma tirez, cu cotoroanta ca sa fac Revu in Piata Prostitutiei !
    Aciulea, la 2i pasi. Mooaaaamaaa, ce ma sparg in figuri cu Mandinga si Vanka Veche !
    Poati canta si Liviu Vasalica, ca-i flebetea me !
    Sa simt si eo ca-i Revu, nu ca anul trecut cand am dansat, toata noaptea, Pinguinele !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: hoscaita s-o dus sa-si zmulga musteata si sa-si parleasca mararul de pe picioare, ca sa nu-i iasa prin strampi !

      Ștergere
    2. Pese: isi permite zbarcita, mai ales de cand m-o amnistiat si m-o reparat, cu repunere in drepturi, astia alde Dottore-Plagiatorre !

      Ștergere
  7. Nici nush ce sa fac, sa merg la Vanghelion, ori sa stau frumos, aciulea, la Burculion !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ca, in Piata nu pot merge, ca n-am cu ce ma incalta. Mi s-or cam uzat gumarii de Dragasani, iar cu pantofii cumparati pentru locul cu verdeata mi-i teama sa ma incalt, sa nu raman fara talpi !
      Ioi !

      Ștergere
  8. Daca vrai, poti(tortion) ! Fa enventaru-n dulapu babii, si-i musai ca-ti gasesti ceva cu toc. Ori manufatureaza-ti opinci din ,,dosareli rivolutiii'' vol.1 si doi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ioi !
    ==============
    La 7 ani de la aderarea României şi Bulgariei la UE, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Malta şi Marea Britanie vor ridica restricţiile pe piaţa muncii impuse muncitorilor din cele două ţări. La cele 8 se adaugă şi Spania "
    ==============================

    Sa vezi cand or da navala cohortele noastre de romanake-gipsinake, indeosebi cei specializati in "Donemoa, sil vu ple, un ieuro, mesieo "!
    In special in tarile puternic industrializate, ca Luxemburg, ori Malta, cu popolatii de fro 500 de mii, cu tot cu mosnegi si boraci ! Sa vezi ce impresionate or sa hie otoritatilii locale, cand or pleca astia ai nostrii, de la fata locului, cu tot cu bancomate dupa ei ! Ori cand or cufiri, la liber, parcurile centrale !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  10. Aho, aho, ho-ho,

    MUIne anul se-noieste
    Pretul la benzina creste
    Creste de zici ca-i viril
    6 lei om da p-un kil !
    Si la gaz creste oleaca
    Cred c-am loat o mare teapa !
    Cu guvernul mafiot
    Condus de-un big idiot !
    Creste pretul la corent,
    Dar si birul, evident !
    Creste totul, se mareste,
    Si tigarea se scompeste !

    Injurati flacai, hai hai !

    Semne nashpa are anul,
    Semne de scumpiri, in lant,
    De-o sa dam pe biruri banul
    Si-om hali ciolan cu crant !

    Beliti pula, uai flacai
    Si strigati cu tontii hai !

    Hai, uai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si, ca sa nu ma nervez, amu in agiun de Sf Vasile cel Mare, am schimbat canalul teveului pe cartun niturc !

      Ștergere
  11. Uai, ni-o venit hoscaita de la spa !
    Ci siecsi-i bre, fara par in nas si fara marar pe bulane !
    Sa vezi cand s-o si mozoli si pe biuze cu rosiu, dupa ce-si trage un sac de glet CT 127 pe muie !
    Ioi, simt ca mi se zbate-un coi !
    Da amu-s la andropauza si n-am voie senzatii tari !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am probat si eo costiumul cel bun, pe care-l am de la tinuta de gala, aia aparuta dupa Lovitura de stat din 89, cu haina la doua randuri de nasturi !
      Numa am inlocuit nasturii la veston cu niste nasturi de la un palton mai vechi si gata !
      Ce bine imi sta si ce aligant sunt, cu crivata si gumari !

      Ștergere
    2. Pese: mai am o haina, de aia cu grade marinaresti pe maneca. Cred ca pot sa ma imbrac si cu aia, ca, la inghesuiala, nu se optserva !
      Zic si eo ca-i dupa ultima moda a lu Giani Versaci din sezonul de primavara-toamna !

      Ștergere
  12. Uoai, fi fara frica, ca vine altul si ti-o ridica.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ciorapii "anti-viol" desemnați cea mai BIZARĂ invenţie a anului
    Autor: Alexandra Ciliac
    Ciorapii anti-viol care dau senzația că fata care îi poartă are picioarele acoperite cu păr au fost desemnați cea mai bizară invenția a anului de publicația britanică Metro.


    Citiţi mai mult: Ciorapii "anti-viol" desemnați cea mai BIZARĂ invenţie a anului - Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ciorapii-anti-viol-desemnati-cea-mai-bizara-inventie-a-anului-1074665.html?utm_source=LIBERTATEA&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#ixzz2p3bntaNC
    EVZ.ro

    RăspundețiȘtergere
  14. Răspunsuri
    1. Si izmenele cu pula !
      Uai, ce bune ar hi !
      Ioi !
      Si, sa fie si gata sculata si lubrefiata !

      Ștergere
  15. LA MULTI ANI tuturor!!!! Nebunaticilor!

    RăspundețiȘtergere
  16. Soluţie pentru creşterea sânilor la femeile căsătorite c-un soţ obişnuit

    Un soţ obişnuit, sătul de a lui soţie,
    Ce îl tot întreba, distinsa, vrând ca să ştie,
    Cum arăta, îi cumpără oglindă mare,
    Ca să se vadă-n ea, din cap până-n picioare.
    Asta a mers un timp, dar ea cicălitoare
    Mirându-se–n oglindă, de e fermecătoare,
    Nervoasă şi vopsită, şi toată rimelată,
    Îl chestiona mereu, să-i spună, cum arată?
    Şi proaspăt îmbăiată, cum a ieşit din baie,
    Roşie, aprinsă, cam ca un foc de paie:
    - Ia spune-mi, tu, bărbate, cam ce zici,
    Nu ţi se pare oare, că sânii-mi sunt prea mici?
    Soţul, blajin, tăcut, şi bun ca miezul pâinii:
    - De vrei să-ţi creasca, dragă, şi să îţi placă sânii,
    Hârtia igienică, soluţie-i pentru tine
    Şi-n fiecare zi, să-i freci cât poţi de bine...
    Dar musai să insişti şi trebuie să ştii
    Să-i freci câte-un minut, în orişicare zi...
    Femeia ia hîrtia şi repede să-ncerce,
    Începe cu-abnegaţie, repede să îi tot frece
    Şi hotărîtă tare, ca firea femeiască:
    - Acum să-mi zici pe loc, în cât timp o să-mi crească?
    - Dacă hârtie ai şi vom avea şi bani,
    Eu sper, că o să-ţi crească, în nouă, zece ani...
    Soţia se opreste: - Ce spui, ai căpiat?
    - Nu, nu, dar ca să-ţi crească fundul, atâta a durat!
    ____________________
    http://www.haios.ro/rezumate.php?lang=ro&id=25&sct=8656

    RăspundețiȘtergere
  17. La Mulţ Ani, fericire şî "succesuri" la feti şî băitani!

    RăspundețiȘtergere
  18. stiu ca e anost si sablonard dar va urez;
    LA MULTI ANI!!!.......(tutulor)
    PS cre' ca am beut ceva stricat la birtolo....meu,ca,cre' ca poate,ca s-ar putea ca cam nu stiu,ca i-ar n-am inspiratie(sau expiratie-tulai Doamne!!)
    PS De Mos Cracila or mierlit-o trei pretini din bloc in 3(trii zile).Numa pe la priveghiuri inmormantari si pomeni am fost basca cu alergatura cu masina ca n-am putut sa beau si io un matrafocs mai acatarii(asta cu pomenile chiar n-am fost ca mi-a fost tarsa sa fiu ghiortzan)

    PS1Nu radeti Nu glumesc si mai ales....LISTA RAMANE DESCHISA!!!

    LA MULTI ANI!!!!! cu sanatate ca-i mai buna decat TOATE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. PS .....x
    Habar n-aveti ce a fost in sufletu' meu.Dumnezeu sa va fereasca!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei, noi suntem daci. Stai sa ne vezi cind o muri chiorila. Atunci spiritul dacic va iesi la suprafata precum gazul de sist din fundul pamintului.

      Ștergere
  20. Uai, gata, am terminat si eo de arenjat masa de Revelion !
    In deschidere bag o conzerva de ton maruntit, in sos tomat !
    Pentru cumpana dintre ani mi-am pregatit doua senvisuri cu saliam, de la Focs !
    Iar pe la perinita imi i9ncalzesc un pilaf cu aripi de pui, proaspat-proaspat, ramas de la Craciun !
    Am si desert: o juma de ciucalata "Rom" ! Ca numa di astea halesc, ca-s patriotic ! Si un pahar de plastic cu coliva, primita de la beserica, de pomana, de Ziua Mortilor !
    Ii inca in garantie, ca am tinuto-n congelator !

    Aghea astept sa ma asez la masa, ca sa crep in mine atatea bunaciuni !
    Ioi, ce paranghelie trag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uoai, da un sfert de bere nu ti-a ramas de la ziua natioineala?

      Ștergere
  21. LA MULTI ANI!!! POC, POC, POC!

    RăspundețiȘtergere
  22. LA MULTI ANI !
    De anul nou
    Ca gaina n-are ou
    Si cocosul n-are gusa
    Ia-n mai da un leu, matusa !

    LA MULTI ANI, PULARAI !
    Si pocniti din cizma, uai !

    RăspundețiȘtergere
  23. LA MULTI ANI si lu Nenea Bozea, de ziua onomastica !

    RăspundețiȘtergere
  24. LA MULTI ANI tutulor celor ce se sparg acusica in figuri si poarta numele de Vasile,Vasilie, Vasilica, Vasilache, Vasi, Vasilis, Vasila, Vasilca, Vasilica, Vasea, Sile, Sica, Silica, etc !

    RăspundețiȘtergere
  25. Destracte la max !
    Gata, ca trebo sa ma intorc la masa !
    Mai am o jiuma de conzerva de ton maruntit...
    Ioi, ce ma distrez !

    RăspundețiȘtergere
  26. La Mulţi Ani Nenea Vasile, ca azi ne pune-n protzap mistretzul al mare de 2 kile!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Va MULTUMESC tuturor pentru urari!
    Va doresc si eu, La multi ani! Sarbatori fericite,alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  28. La Multi Ani lui Nea Bazileus cu ocazia zilei onomastice!

    RăspundețiȘtergere
  29. Uai, LA MULTI ANI, si multe zile !
    Daci m-am distrat !
    Ioi !
    Fain anul ista nou ! Pute-a proaspat !

    RăspundețiȘtergere
  30. Sorcovaaa
    Veselaaaa !

    S-aveti grije ca, azi, sa va intre in casa, pentru prima oara, un barbat !
    Cu cat ii mai pularau si mai coios, cu atat mai bine.
    Zice traditea !

    RăspundețiȘtergere
  31. La multi ani, dom Vasile!
    La multi ani, stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
  32. Semne bune anul are,...

    Europa virează către gazele de şist. Posibilă lovitură după pierderea UcraineiLa 20 decembrie, ambasadorii statelor membre ale UE s-au reunit în cadrul Comitetului COREPER I, şi au autorizat...
    Ecologiștii au primi o lovitură la sfârșitul acestui an.
    Reprezentanţii permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene
    au propus, în a doua jumătate a lunii decembrie, ca exploatarea gazelor de şist să nu mai fie condiţionată de consultarea comunităţilor locale, şi, totodată, ca evaluările impactului de mediu să fie mult mai blânde decât în prezent, scrie epochtimes.ro.

    RăspundețiȘtergere
  33. In seara lui Vasile Sfantu'
    Mi-a luat caciula vantu,
    Si mi-a dus-o sus pe casa,
    Tocmai aici la dumneavoastra.

    Si-am venit sa-mi i-au caciula,
    Sa va spun si uratura!..

    Buna seara gospodari!..
    Gospodari si gospodine si voi tinere copile,
    Am pornit in asta seara cu putina indrazneala,
    Sa va vizitez din nou c-an seara de Anul nou!..

    Patru in mana tine sacu'
    Doi in prag astept colacu'
    Dar eu mai smecher nitel,
    Tin in mana un clopotel,
    Si spunand minciuni si glume..
    Ca sa fiu placut la lume.

    La ureche clopotei
    La picioare zurgalei
    Sa strigam cu totii : hãi !

    Are o fata mosu' Ghita,
    Cu palton si cu rochita,
    Vinde oala cu smantana,
    Sa-i cumpere ceas la mana,
    Vinde scroafa din cotet,
    Ca sa-i faca parul cret.

    La ureche clopotei
    La picioare zurgalei
    Sa strigam cu totii : hãi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, iin swi varianta cu
      In noaptea de Sfantu Bozile
      Mi-o furat caciula-un caine
      Si mi-o dus-o, tu-l in dinti
      Pan aciu, pe Mehedinti !

      Hai, hai, uai !

      Ștergere
  34. Beșescu: Mi-aş dori să-mi predau mandatul unui preşedinte care să-mi continue proiectele
    ====================
    Lasa tu predatul, ca avem noi grija de aspectul asta !
    Mai bine intereseaza-te cum o sa iei in primire, de la Jiji Fecali !

    RăspundețiȘtergere
  35. ,, Marele câștigător politic al anului 2014 este Traian Băsescu, care s-a reinventat. Președintele a reușit să reprezinte adevărata Opoziție, să împiedice mai multe proiecte percepute de români ca nocive și să recupereze acea conexiune profundă cu poporul.

    După peste 20 de ani de politică și aproape 10 ani de Președinție a țării, Traian Băsescu reușește să redevină acum actorul politic providențial pentru electoratul de centru-dreapta. Tot în el stă speranța tuturor celor care vor să evite întoarcerea la „liniștea” lui Ion Iliescu și „partidul-stat” al lui Adrian Năstase”, susține Elena Udrea, pe blog.


    RăspundețiȘtergere
  36. Uai, sculaciunea ! Eote ce zice loa nr, cur. 7 !
    =====================
    SFANTUL VASILE: 10 tradiţii şi superstiţii

    1. În această zi fetele nemăritate împletesc crenguţe de măr, pe care atârnă busuioc, o batistă, o pară argintată, un şir de mărgele şi un inel. Apoi ascund aceste crenguţe afară. În tradiţia populară se spune că dacă a doua zi găsesc aceste împletituri acoperite cu brumă, se vor mărita cu un om bogat. În caz contrar, se vor căsători cu un om sărac;

    2. Una dintre cele mai frumoase tradiţii de Sfântul Vasile constă în servirea oaspeţilor cu plăcinte cu răvaşe. Cei care mănâncă din plăcinta Sfântului Vasile, au parte de surpriza găsită în răvaş, pentru tot anul care vine.

    3. De Sfântul Vasile fetele nemăritate se duc în grajd sau în cocină, lovesc vaca sau porcul cu piciorul şi spun „anul acesta“ sau „anul viitor“. Dacă porcul guiţă, ori vaca se mişcă de la prima strigare, fata se va mărita în următoarele luni. În cazul în care se mişcă la vreuna din următoarele strigări, domnişoara se va căsători peste unul sau peste doi ani.

    4. Prima persoană care trebuie să-ţi intre în casă în ziua de Sfântul Vasile trebuie să fie un bărbat. Bătrânii spun că anul îţi va fi bogat sau sărac, în funcţie de situaţia materială a acestui musafir.

    5. În ziua de Sfântul Vasile varsă vin pe masă, sparge un pahar alb, răstoarnă cutia de chibrituri sau dă de pomană unui om sărac. Se zice că astfel vei avea noroc tot anul. Acelaşi lucru e valabil şi dacă îţi ţiuie urechea stângă.

    6. Dacă în ziua de Sfântul Vasile, după ce te speli pe faţă te ştergi cu un prosop în care pui un ban de aur sau de argint, vei fi curat şi sănătos în tot anul.

    7. Fă tot posibilul să nu dormi de Sfântul Vasile. Altfel rişti să fii leneş tot anul.

    8. Superstiţiile populare spun că la miezul nopţii e bine să ţii în mână fix ceea ce îţi doreşti cel mai mult în anul ce vine. Pentru prosperitate, ţine bani în mână. Pentru un an de veselie, ţine un pahar de tărie. Vrei dragoste? Atunci ţine în mână un mănunchi de flori de vâsc.

    9. Potrivit unei alte superstiţii din bătrâni, dacă de Sfântul Vasile noaptea e senină, vei avea un an bun.

    10. În unele zone, de Sfântul Vasile ţiganii împodobesc un cap de porc cu panglici şi mărgele, iar apoi colindă cu el pe la casele gospodarilor, primind bani şi bucate.

    ============================================

    Hai, ciocul mic, dati cep la botoaie si continuati-va Burculionul !

    RăspundețiȘtergere
  37. Sfantul Vasilie a indreptat si unele lipsuri ale monahismului din timpul sau, chemandu-i pe moanahi sa se nevoiasca nu numai in folosul mantuirii persoanale, ci si in folosul aproapelui. Este cel dintai ierarh care a intemeiat, pe langa Biserica, azile si spitale, in ajutorul celor saraci si neputinciosi, indemnand pe cei insatariti sa foloseasca avutiile lor, ajutand pe cei nevoiasi si lipsiti.
    =============================
    Alooo ! Se aude si acolea la BOR ?
    Alooo, domnul Preacufuritul, mai lasati dreaq catedralele, bisericoaiele, mertzanele, hainele de zeci de mii de euro setul, crucifixele, patrafixele si cadelnitele de kile intregi de aur si meditati la ce-a facut omul asta, de-i zice acusica Sf.Vasile !
    Si poate le transmiteti mesajul si poponarilor de la Vatican, ghiavolii care, in numele credintei, au macelarit milioane de oameni si au desfiintat de pe fata pamantului popoare si civilizatii intregi !

    RăspundețiȘtergere
  38. Beşescu: 2014 să fie anul în care să afirmăm deschis că Moldova este pământ românesc
    ===================
    Lasa-ne, lasa-neeee ! Vezi-ti tu de pamanturile tale de la Nana, achizitionate la Marea Arta, si lasa alte pamanturi in pace !

    RăspundețiȘtergere
  39. Gata uai, ca tre sa-mi vina invitatii la o cafea din zat !
    Cacu atata am mai ramas !
    LA MULTI ANI si MUIE de 5 ***** !

    RăspundețiȘtergere
  40. La multi ani stimabililor de la Noo,animalurilor de la Zoo,dobitoacelor de peste gard,APVisti,muisti si alte lighioane! La multi ani, domn Vasile! am vinit sa beu o cafea aici la matale, sau poate ne dai o zama de curechi ca sa pot s-o beu impreuna cu pretenul MP3 ca iel ie mare fan al verzei murate, sta ca capula butoi!!! No, mare liniste p-aciulea! Danila, ce PL MU faci la ora aiasta?

    P.S. Uratura nu se adreseaza celor doua JAVRE ORDINARE, adicaca zugravul bolund si maimuta turbata!

    RăspundețiȘtergere
  41. Uăi, mna dzîua şî La Mulţ Ani la tăţ flăcăii di la 25 di ani şî pînâ la 75, câ şî iştia-s flăcăi câ dădurâ în mintea copchiilor!!! La Mulţ Ani încâ odatâ lu domnu Admin Burcu, cinstita gazdâ a noastrâ, cu ocazîia zîlii numilui şî sâ aibâ grijâ sâ nu haleascâ gras şî sâ beie răci, ca sâ nu i sî apleci!
    Uăi oamini buni, o dusăi pi babâ în dimineaţa aiasta la bisericâ, sâ asculti Moliftili Sfîntului Vasîli, poati, poati i-or ieşî tăţ dracii din cur. Sâ videm, trag bunâ nădejdi dupâ slujba aiasta, câ-n anu di-o trecut, ni-o mîncat cotoranţa zîlili.

    RăspundețiȘtergere
  42. Domnule Vasile Burcu, La multi ani cu sanatate si bucurie! Asemenea tuturor cititorilor acestui blog care poarte numele Sf. Vasile!

    RăspundețiȘtergere
  43. Ba starchitura di rh, ai scapat din spital si vii sa ne strici sarbatorile? Vezi-ti di sanatatea ta si LASA-NEEE!

    RăspundețiȘtergere
  44. @admin
    LA MULTI ANI CU SANATATE!!!; ca-i mai buna decat toate

    RăspundețiȘtergere
  45. In ATENTIA unor TEMBELI care posteaza COMENTARII jignitoare:
    =====================
    Este si va fi o placere sa va arunc OPERA in SPAM. Asa afla si Goagalu cine sunteti, cu ce va ocupati pe net! Interesati-va, dobitocilor! Aveti sanse de 100% sa nu mai postati veci, pe nicaieri! Poanta asta "isteata" (de punere la punct a unor bolnavi la cap), mi-a fost furnizata de un specialist GOOGLE! Odata cu COMENTUL... pleaca in SPAM si IP-ul dobitocului/chiar daca este un IP dinamic! Nu conteaza ce IP are, toate se vor duce in SPAM mai tarziu, AUTOMAT!
    Succes, dobitocilor! Asa va scapa lumea de voi!

    RăspundețiȘtergere
  46. Nea Vasile!
    abia te felicitai si tu te enervasi tonma' acum de ziua matale?Ce naiba ,baga-i la spam si gata;nu trebo sa si injuri.
    Unii mai destepti ca mine mi-au spus o vorba."Pe prost il omori cu indiferenta".Erhasu cu cruciulite-n'sange mi-e martor:):)

    pese; Ohooo si eu am pecito de nustiu cate ori.Mea culpa! ......hac!

    RăspundețiȘtergere
  47. Uai, daci pula me va tot explicati atata, azi in zi de sarbatoare, taman de 1 ianoare, cand jiuma de lume-i beteaga de cap !
    Muie si gata !
    Zbang-zbang !
    Dati drumul la Burculion - partea a doua si la Vasilion ! Pana nu ne prinde, din urma, Sfantulionul !
    Ioi, ce destracte bag, mai tare ca azi-noapte !

    I-auzi ce canta Pinguinili !
    Si hop, si hop... fug sa ma bag si eo, la impins !

    RăspundețiȘtergere
  48. Uai, si ca sa nu uit, maine e Ziua lu Nenea Bozile al nost ! De nastere, bre !
    Alta paranghelie !
    Pai cum dreaq sa nu hie omul nervos, de atata zbucium, pana-ti da SPAMul pe nas !

    Uai, tov comisar sef, LA MULTI ANI !
    Eote aciulea, ca sa nu te incalzesti prea tare, cu bagabontii:
    =====================
    Admin1 ianuarie 2012, 21:48
    Multumesc inca o data tuturor pentru urari!
    Azi, am stat mult ... pe ganduri!
    Maine ... Schimb prefixul ...!
    Viata trece! Nu a fost deloc usoara!
    Hmmm ... Si totusi, sanatosi sa fim!
    La Multi Ani, cu multumiri tuturor!

    Vasile Burcu, in pragul a 56 ani!
    ============================

    Sus paharul, LA MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: uai, si acusica pe la jiuma de ianoare ai de serbat si chestea cu lasatul de fumat !
      Doamne feri, doar nu te-ai apucat iar de fomat !

      Ștergere
  49. Uai, gata, fug la Pinguine, ca sa-i bag fusta in cur la o hoasca, care ni-o cam picat cu tronc !

    RăspundețiȘtergere
  50. Muey, Cezar maimuca ne-a tradat! Tu-l-as in gitlej sa-l foot ca Singer masina de cusut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dă-l dreak! Nu vorovim amu, în sfîntă zî de sărbătoare, de ghiavol!

      Ștergere
  51. Uoai, n-ati vazut freo caciuli peaciulea ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da uai! Iera a lu Nea Vasili.

      Ștergere
    2. Nu uoai, ni-o luat-o nie vintu !

      Ștergere
    3. Muei 21,07!!! Vezi, vezi!!!

      Ștergere
    4. Uoai 8/25, tu ti-ai gindit la ce ieou nu m-am gindit?

      Ștergere
  52. Muei, voi stati ,,pi sirmi'' si nu ciripiti nic?

    RăspundețiȘtergere
  53. Uai, io crez ca voi ati intrat in menopauza! Ase-i ori nu-i ase?

    RăspundețiȘtergere
  54. Si ieou crez ca-s intrati, ci di bagat n-am bagat dicit freo doi..

    RăspundețiȘtergere
  55. ,,Românii vor putea opta, începand de la 1 aprilie 2014, pentru noile buletine biometrice, care vor conține mai multe elemente particularizante.''

    Cum vor fi identificate vaca de Kobe si vaca merinos? Dupa lina!

    RăspundețiȘtergere
  56. La multi ani, Don Burcu!

    Multumiri pentru dedicatii, a lui PMT e bestiala!

    RăspundețiȘtergere
  57. Neatza Buna la ZOO + 9! La 2, Cezare/Brutus oriunde te-ai afla sa ne inbelesti la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  58. La multi ani ! adminului si celor cu bilet de intrare la club :)

    RăspundețiȘtergere
  59. La muti ani tutulor ! La inceput de an va instiintez pe toti cei adapostiti la NOO & ZOO ca sunteti nimic fata de animalele nebune de pe scara mea , care,astazi, la 6 si-o litra din dimineata spargeau cu barosul un parete, ori un planseu, ca nu cred ca transau ceva direct pe pardoseala.

    RăspundețiȘtergere
  60. Uai tov. Burcu, LA MULTI ANI, co ocazea implinirei frumoasei varste de 50 si jde ani !
    Pe muche !
    Eote, in cinstea lu niatali inchin un pahar de uischi cu cola, in proportii egale de 1 la 10 !

    LA MULTI ANI si sus paharul !

    RăspundețiȘtergere
  61. Burculionul continua ! La multi ani, dom comisar!

    RăspundețiȘtergere
  62. Uai, daci paranghelie trag si in seara iasta !
    Pe viata si pe moarte !
    M-am hotarat ca, in noaptea iasta, sa termin cotia de bere, pe care am deschis-o pe 31, cand am inceput Burculionul !
    Froiam sa-mi agiunga pana de Sfantulion, da m-am razgandit: muci ma fac !
    Hop, si hop, si hop...
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  63. Am trecut sa va salut si sa va MULTUMESC de urari!
    In continuare, distractie placuta! LA MULTI ANI!
    Cu sanatate,fericire,impliniri si tot ce va doriti alaturi de cei dragi!
    Sarbatori fericite! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem a-ţi mulţămi frumos, da" ia vez de-o piftie, ori macar de-o coadă de hamsie!!!

      Ștergere
  64. Doamne feri, ce-o pus Nenea Bozil la Blogrol !
    Numa revista Luminita si ziarul Scanteia Tineretulu' mai lipsesc !
    Ioi !
    Le-o dat muie la toti !
    Pe kestea asta, mai bag un uischi cu cola, i8n procente de 1 laq 10 !

    Da cel mai mult imi place de Vocia Ureseseului, cu tavarisci Putin in frunte !
    Ioi !

    Sus paharul, LA MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: da ce ma fac eo acusica, ca nu mai pot accesa otomat blogul " In cuiul cacarii", ca sa cetesc interminabilele poeme homerice stil " Tanar si nelinistit" !
      Ioi !

      Ștergere
    2. Cred c-o sa-l sun pe Casicavalul Bubico, sa-mi dea un lindic direct, sa-l bag aciulea la mine, in bara !

      Ștergere
  65. Ioi, merg sa bag un bliuz, de ala se sentiment si intercraci, ca o pus "Drumurilii noastre, poate, se vor asfalta frodata"!
    Ioi ! cre ca-i pun si-o mana pe-o buca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi rapănule, îţi fac io lipeala de vrai să pui mîna pe-o bucă! Vorbesc io cu Cezar cu 100 de nume să te lase să-i pui scurmacele pe ţeastă. Ce zici?

      Ștergere
  66. Ioi...iesti irecuperabil, iremediabil...dar ce mult te iubim!!

    RăspundețiȘtergere

  67. Un algerian cu o barba mare si o djellaba este asezat alaturi de un francez foarte occidental într-un avion Paris-Alger.
    Dupa decolare, stewardesa începe sa serveasca bauturi pasagerilor.

    Francezul cere o cupa de sampanie.
    Dupa ce l-a servit, stewardesa îl întreaba pe musulman daca vrea si el una.

    Raspunsul acestuia, foarte ofensat :
    - Prefer sa fiu rapit si violat cu salbaticie de zece prostituate de la Babilon decât sa las o singura picatura de alcool sa atinga buzele mele !

    Francezul, înecându-se, da repede înapoi cupa lui de sampanie stewardesei, spunându-i :
    - Si eu prefer, nu stiam ca se poate alege !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uăi, halgerianu ăla nu era cumva Motănelu" kăkăcios cu sînje halb astru ot Hurziceni?

      Ștergere
  68. Uăi fraţîlor, ni luarâm cu Sfîntu Vasîli şî uitarâm câ az îi zîua di naştiri a Admin. Io îi doresc multâ, multâ sanatati -câ-i mai bunâ dicât tăti, "succesuri" şî numa bucurii lui şî la copchii!!!

    RăspundețiȘtergere
  69. @admin
    LA MULTI ANI!!

    ps; daca va scremeti un pic iese suta.Hai macar acu' de ziua lu' nea Vasile......inca 3 doar inca 3

    RăspundețiȘtergere
  70. hai baaaa!!!! inche doua....hac!

    RăspundețiȘtergere
  71. Gata putori ce sunteti .Va las sa faceti suta

    RăspundețiȘtergere
  72. Uoai bucidi franc, undi mielu MU ai umblat? La multi ani si tie si ai grija ce bagi n tine, sa nu aiba conservanti.

    RăspundețiȘtergere
  73. buei sulica(pardon sutica/suta de comenturi) are buei conservanti; de electrozi+pufoaica...hac!

    RăspundețiȘtergere
  74. scuze pt intarziere:
    @21 si trei litre
    LA MULTI ANI SI TIE

    RăspundețiȘtergere
  75. Beiiii, Curleonul e bunic beiii! Sa-i traiasca nepotul! Acu sta si-i citeste din "povestile nemuritoare" de pe MH si-i schimba scutecele. Ha, ha, ha!!! Beii, "hai toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim"!

    RăspundețiȘtergere
  76. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare, oriunde te-ai afla, pe la 2 sa ne inbelesti la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  77. Uăi, badea Vasîli sâ refaci dupâ zîlili istea si 1, 2 şî 3 ianuarii! Cre c-o golit moarea din butoiu cu curechi...

    RăspundețiȘtergere
  78. Buna-i dimineata stimati pacienti!
    Grele zile am avut si n-am zama de varza... Cu lamuie la incercat inca.

    RăspundețiȘtergere
  79. Poate incercati cu ALUPIGUS.Imediat va dezmeticeste betivanilor ca PMT-ul cre ca mai are pe stoc

    RăspundețiȘtergere
  80. Muei bucidi franc, ai facut ochi? Hai, deschide-l usiurel si pe celalalt.

    RăspundețiȘtergere
  81. Uai, 'na ziua !
    'n pula me, iar e vineri, iar e jiaga-jiaga !
    Daci chef am tras, de-am terminat cotia de bere !

    RăspundețiȘtergere
  82. Uai, a cui zi mai e si azi, LA MULTI ANI !
    Cacu Nenea Bozea e greu a dreaq: ba Ziua blogului, ba Burculionul, ba Sfantulionul, ba Ziua lui de nastere...
    Ioi !
    Poti sa crepi de-atata Pinguine !

    RăspundețiȘtergere
  83. Am vrut sa-mi clatesc si eo, oleaca, muia cu stirile de anul nou si m-am umplut de respect !
    Tipic Romanistanului: dupa ce si-a violat bunica, a injunghiat-o de 48 de ori cu surubelnita, ori, pentru ca nu a mai vrut sa-i dea de baut, si-a infipt toporul in capul mamei, ori, a avortat in cacastoarea unui tren, la clasa intai, dupa care a disparut de la faqta locului si tot asea !
    Astea-s stirile de Romanistan, pana reincepe balciul parlamentar si panarama guvernamentala !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MULTUMIM frumos!
      Aici... la Reality-show - o noua rubrica styl PMT: "REVISdA PRezdEI"
      Apoi no... dupa tri zile de hin vino veridas... nu pre nimereste eu tazdele...

      Ștergere
  84. Numa vesti bune anul are: la MOL, pula motorina supt 5 lei !
    Briusc, de la 5,94 la 6,11 !

    Asteptam, cu infriguraciune si celelalte companii !
    Ceea ce inseamna o mare catastrofica pentru Domnu Don Cur di Leu, cand i s-o face pretul la Vodca Polar de 200 ml, de la 7,50 per pet, la 11,06 lei, cu tot cu acciza !

    RăspundețiȘtergere
  85. La fel si fumatorii, or sa hie foarte bucurosi cand or da pe un cartus de pacioace mai mult decat p-un gram de aur !
    Belirati pulilii, ori, ma rog, ce are fiecare intre picere !
    Ca si hoasca me baga nicotina in ea, cum baga pe vremuri fochistul carbuni la tenderul locomotivei, ca sa faca preziune de mars !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da nu-i zic nica zbarcitei, ca iasta ii in stare sa treaca pe etnobotanice, pe ascunselea !
      Si asea injura ca noi nu suntem in stare sa liberalizam marihuana, cum or facut amerlocii, in statul ala al lor, unde totul este posibil !

      Ștergere
  86. Uai, egsagt acusica un an, suflase-n veioza Serhio Necolaescu, Svartenegherul nostru de Buftea !
    Uai, ce scandal mai ierea cu BORul, ca froia sa-l duca la cuptior, iar pochii nu aveau unde sa-si mai falfaie sutanele !
    Cum mai trece timpul, uai !

    RăspundețiȘtergere
  87. Uai, vine iar sfarsitul lumei ! Pe 22 febroare !
    Apocalipsa dupe vichinji, cica !
    De data iasta chiar ca-i adevarat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vezi ce apocaliptic o veni, cand s-o destrama useleul !
      Mintenas ! Ca doar nu mai crede nimenea ca struto-maimuta asta mai poate trai, imbarligata !

      Ștergere
  88. Pulă seara!
    Bine ca nu vine pe trei si 1.Alta manevra comerciala de halit banii la prostalai cu converse,lantierne,aere cu conditii(astea oricum le gasim in dorobantii lu' pmt)
    Daaaa io imi fac o caczemata anti apocalipsa

    apropos uite acusica o sa ii trimitez un mail lu' domnu Burcu cu neshte chestii faine(crez io).Poate le publicheaza poate nu.El decide ca d'aia'i saf

    RăspundețiȘtergere
  89. Unul dintre evenimentele „cele mai aşteptate” ale anului viitor este declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial. Se presupune că el va izbucni în urma unui conflict armat de amploare din Iran şi Siria, în care va fi atrasă întreaga comunitate mondială şi care se va extinde asupra statelor orientale. Trupele Coreii de Nord, puterea căreia sporeşte, vor intra în Coreea de Sud. Rusia nu-şi va putea menţine neutralitatea şi va fi atrasă într-un război sângeros.
    =========================

    Ioi, iar ministrul apararei nateonale inca n-a terminat de amenajat scutul dela Deveselu !
    Jiar mancam !
    Da nu-i bai, ca avem cu ce ne onora angajamentele fata de OTAN ! Vom pune la dispozitia Organizatiei, neconditionat, Depozitul Central de Chiloti-Izmene si vom fi in masura ca, la disperarea aliatilor, sa dam lovituri nimicitoare dusimanilor, aero, navale si terestre, cu cele doua Miguri Lenser, aflate inca in ZVITA la Fetesti, cu Suptmarinul Delfinul si cele 3 tancuri de la Roman, care inca n-au apucat a fi taiate cu oxiacetilena !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  90. Ceea ce ne aşteaptă în noul an este de-a dreptul teribil. Nici un an nu a adus atâtea nenorociri şi cataclisme câte sunt aşteptate în 2014. În urma unei epidemii de gripă aviară, provocată de un virus mutant, va muri un sfert din populaţia de pe glob.
    =========================================
    Ioi !
    Ce bine ca ne-am antrenat cu aviara, gripa porcina si boala vacii nebune, in ultimii douajde ani !
    Pai, la romanake, un biet virus de cichen e ca un desert, servit inainte de Perinita !
    Uai, pai p-aciulea se haleste trikinela pe paine, cu sos de aviara, asea ca nu-i bai !

    Cand o hi vorba de-un antrax, in concentratie pura de peste 90 la 100, ori de-o cisterna de ebola, ori ceva toxine botulinice, poate-poate sa ne agitam si noi oleaca !

    RăspundețiȘtergere
  91. Preluare de pe "Romania Shpagalitika": "Demn de luat aminte! Islandezii au blocat constructia unei autostrazi pentru a nu afecta habitatul elfilor! " !

    Mare cacat ! Sa vina in Romanistan si sa vada cum, pentru a nu perturba actiunea razelor de luna, asupra galosilor de guma, autostrada Lugoj-Deva se termina in camp !
    Da, da ! Si chiar a si fost inaugurata de guvernul Dottore-Plagiattore 2 !

    Ori, din aceleasi motive de mediu, in care intra sunt angrenate luna si galosii de guma, otostrada Ploiesti- Bucuresti- Sa Traiesti, se termina in balarii !
    Da, da ! Egzagt in scaieti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uăi rapănule, în legătură cu Răzbelul Mondial; Romanika nu participă, că nu are cu ce. De cînd Cezar Muci pe Faţă a pierdut ZAURU/Sauru, am ajuns mai rău ca albanejii.

      Ștergere
    2. Nu elfii au blocat shushaua buei, ci leminjii!

      Ștergere
  92. Buna seara! Vericu meu, babuinele Cezar/Petrike/Stanescu/Pirtzescu va transmite toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  93. Uoai vere, data viitoare stai cu fata la fotograf !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica ce vrei sa spui? Nu suntem cumva rude mai indepartate?

      Ștergere
  94. Muei, spuneti-mi si mie cum o duceti in spitale. V-ati indopat si sunteti la recuperare, ori caputul rau va doare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Căpuţul nu ne doare, deşi mîncat-am fiecare cîte-o oală de sarmale, iară de Sf. Vasile, Don Burcu ne servi în ţiplă fiecăruia cîte-o hamsie, aşa cam de fro 2 kile. Băut-am ţuici, rachiuri şi molan. Aşa sărbătorit-am noi intrarea-n noul an.

      Ștergere
  95. salut!!!
    S-a mai intamplat ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draguta, tu semeni cu cucu, doar ca te uiti drept.

      Ștergere
    2. Ualeiii!!! Eşti mai frumos ca văr-miu Cezar El Babuinos ot Temeşvar! De unde ai făcut rost de costumaţia asta "a la holloween"?

      Ștergere
  96. Uăi Smeagol, da ci bini samini tu cu kiorpecu di Băşinescu! Ptiu, ptiu sâ nu ti diochi!

    RăspundețiȘtergere
  97. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP,
    SA TI-O DAM MAMA LA CIOK!!!

    RăspundețiȘtergere
  98. hai ma zau?
    Noapte pulă!.Iote ca scrisei ca halalantu'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei, tie tenul asta ti se trage de la prea multa Saniuta si de la supt capete de puta.

      Ștergere
  99. Bei, duceti-va unu la sefu si-i spuneti ca ne prinde Rebelionu pe vechi!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri