Google Translate

luni, 29 aprilie 2013

Şandramaua europeana pârâie din toate ţâţânile, dar unii nu vor nici sa vada, nici sa auda! Romanii, incep sa se trezeasca! Cota de încredere in UE, un dezastru


Eurobarometru: Majoritatea românilor nu mai crede în UE.
Cum se explică cota de încredere dezastru
 
O cercetare făcută de Comisia Europeană la nivel european arată că majoritatea cetățenilor UE nu mai au încredere în instituție. Când România se zbătea să intre în Uniunea Europeană, 85% dintre români își arătau încrederea pentru Barroso & Co. Acum, doar 33% dintre cetățenii României nu au fost atinși se euroscepticism.
 
Potrivit Eurobarometrului prezentat de Antena3 și realizat în toamna lui 2012, 57% dintre români nu mai au încredere în UE, în timp ce 33% mai cred în puterea instituției șubrezită de criza economică a ultimilor ani. 10% dintre cei chestionați nu au vrut/știut să răspundă.
Evoluția la capitolul încrede din ultimii 3 ani:
- 2010: 60%
- 2011: 46%
- 2012: 33%
 
Încrederea în UE, oglinda liderilor ei
Uniunea Europeană și instituțiile ce o compun și-au atras criticile românilor începând cu vara lui 2012. Cel mai probabil, până la acel moment, puțini erau cei care auziseră de Reding sau Barroso. La suspendarea președintelui liderii europeni au intervenit partizan, iar criticile pe care aceștia le primeau erau catalogate drept accese de ”anti-occidentalism” de către susținătorii lui Băsescu. Românii, foarte activi politic începând cu începutul lui 2012, au resimțit atitudinea conducătorilor UE, lucru se se reflectă clar în evoluția încrederii din sondaje.
 
La fel ca restul cetățenilor din UE, românii au remarcat și slaba gestionare a recesiunii în Europa. Planurile de salvare impuse altor țări, precum Grecia sau Cipru, au intensificat gradul de antipatie față de liderii Europei. În cele două țări menționate, situația financiară delicată le-a forțat să accepte condiții din partea creditorilor ce au stârnit proteste în stradă: tăieri bugetare masive sau impozitări mari pe depozitele bancare.
 
 
=================================================================
=================================================
========================
 
Popularii lui Băsescu îngroapă Europa:
trei din cinci europeni și-au pierdut încrederea în UE

Oficiul European de Statistică a eliberat un sondaj dezastruos pentru viitorul Uniunii Europene. Cifrele relevă că, din ce în ce mai răspânditul euro-scepticism a atins cote nemaintâlnite de la înființarea structurii UE. Față de anul 2007, într-o țară ca Germania, de exemplu, nivelul de neîncredere în eurocrații Bruxelles-ului a crescut de la 36%, la 59%, scrie cotidianul.ro.
 
Vara trecută, în timpul conflictului politic de la București, susținătorii președintelui i-au catalogat constant pe cei care se îndoiau de intervențiile oficialilor europeni drept “anti-occidentali”. După cum arată noul sondaj, apropiații lui Traian Băsescu ar putea, la fel de bine, să acuze 300 de milioane de cetățeni ai Europei de “anti-occidentalism”.

Aart de Geus, şef al think-tank-ului german  Bertelsmann Stiftung,  rezumă pertinent: “Sprijinul cetăţenilor europeni pentru politicile UE a scăzut dramatic din 2007 încoace. Ca atare, este extrem de periculos să pledezi pentru federalizare şi cedare de suveranitate, dat fiindcă o asemenea atitudine politică nu ar face decât să stârnească reacţii şi mai violente ale europenilor şi să contribuie la generarea unui val şi mai mare de populism”.
 
Europenii nu s-au îndoit niciodată mai puternic de capacitățile UE. Cea mai severă lipsă de credibilitate o au Merkel și Barroso în Spania, de 72%. Acolo, guvernul condus de premierul Rajoy se confruntă cu proteste în stradă din cauza unei recesiuni năprasnice, în urma măsurilor aplicate la cererea liderilor europeni.
 
Cea mai mai creștere a neîncrederii se regăseșe în Italia. De la 28% în 2007, locuitorii Peninsulei nu mai cred în UE în număr de 53%.
 
S-ar părea că proasta gestionare a recesiunii, planurile de salvare ale statelor bogate pentru statele sărace, uneori prin asumarea unor condiții umilitoare, au cutremurat pilonii UE din temelii în ochii cetățenilor.
 
===================
======================================
==================================================

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Retineti:România şi Bulgaria. Un al doilea pod rutier şi feroviar între cele două ţări urmează să fie inaugurat în mai, între Calafat şi Vidin. Avem pod de 300 de milioane de euro spre Bulgaria. Ce facem cu el?

 


La mai bine de jumătate de secol după ce primul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria a fost deschis traficului între Giurgiu şi Ruse, un al doilea pod rutier şi feroviar între cele două ţări urmează să fie inaugurat în mai, între Calafat şi Vidin.
 
 
Într-o perioadă în care investiţiile în infrastructură sunt tăiate la sânge, iar soarta proiectelor de autostrăzi, de căi ferate, de aeroporturi sau de metrou este incertă, podul va fi cel mai important proiect finalizat anul acesta, cu o valoare de peste 300 de milioane de euro. Ce impact va avea noul pod asupra economiei locale şi cum ar putea fi exploatat la maximum?
 

Drumul de la Craiova la Calafat, pe DN 56 (sau E79), durează puţin peste o oră, astfel că ai suficient timp să te obişnuieşti cu gropile de pe carosabil. Maşinile sunt puţine şi nimic nu dă de bănuit că pe aici, în mai puţin de o lună, ar trebui să circule tiruri pline-ochi care să aducă marfă din vest, din Germania, Austria sau Ungaria, către sud, spre Bulgaria, Grecia şi Turcia, sau invers.
 
   Cu puţin înainte să intri în Calafat însă, „filmul“ începe să se schimbe: drumul devine cu adevărat „european“ şi se lărgeşte la două benzi pe sens. Fixând privirea pe partea dreaptă a şoselei începi să înţelegi care sunt motivele schimbării bruşte: al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria este cel care a transformat, cel puţin pe câţiva kilometri, „faţa“ şoselei de lângă Calafat.
 
 
România şi Bulgaria au semnat acordul de realizare a celui de-al doilea pod peste Dunăre încă din 2000, însă demararea lucrărilor a întârziat din lipsă de fonduri. Construcţia podului, un parteneriat româno-bulgar, a început efectiv în 2007 şi trebuia iniţial să fie gata în 2010. După mai multe termene de finalizare anun­ţate şi nerespectate, ultima promisiune este că în luna mai podul va fi în sfârşit deschis circulaţiei.
 
 
Podul va fi inaugurat pe 20 mai. Din punct de vedere tehnic, nu e absolut nicio problemă să îl finalizăm până atunci. Mai avem doar câteva lucrări de terminat, aşa cum sunt aplicarea unui strat de vopsea rezistentă la apă, alinierea căii ferate sau turnarea unui strat de asfalt“, spune Alberto Vergara, şef de proiect al podului din partea firmei spaniole FCC, cea care a realizat lucrările pe segmentul bulgăresc al podului.
 
 
Cu nici trei luni în urmă, fostul premier bulgar Boiko Borisov promitea că va inaugura podul pe 9 mai, însă având în vedere că guvernul bulgar a demisionat la finalul lunii februarie, iar pe 12 mai ar urma să fie organizate alegeri anticipate, tăierea panglicii se va face în a doua parte a lunii mai. „Vor să inaugureze podul după alegeri, nu înainte“, spune Vergara.
 
 
Podul, cu o lungime de 1.791 de metri, comparabilă cu cea a Pasajului Basarab, va avea două benzi rutiere pe fiecare sens de mers, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.
 
 
========================================================
=========================================
=========================

joi, 25 aprilie 2013

O tara plina de retardati. De ani si ani de zile, ne miram de salariile uriase ale unor bugetari. Socant insa, de fiecare data se mira si Prim ministrii, membrii guvernelor!

 
SCANDALOS:
Un director de la stat câștigă 43.000 de euro pe lună.
 
Directorii instituțiilor de stat trăiesc pe picior mare, câștigând lunar mii de euro din salarii. Apogeul este atins de șefii de la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor, care sunt remunerați cu până la 188.000 de lei lunar, ceea ce înseamnă aproximativ 43.000 de euro, scrie antena3.ro
 
La Comisia pentru Valori Mobiliare, salariile ajung la 80.000 de lei pe lună, iar la Supravegherea Fondurilor de Pensii Private conturile şefilor se umflă lunar cu câte
60.000 de lei.
 
În tot acest timp, un medic sau un profesor primesc doar câteva sute de euro pe lună, aproximativ 1.200 de lei.
 
Companii în pierdere, directori în câștig
Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic. Directorii companiilor din energie – recunoscute ca adevărate găuri negre pentru economia românească –  sunt plătiți lunar cu sume între 4.693 lei şi 18.000 lei.
 
Pe listă sunt prezentaţi mai mulţi directori din companiile Oil Terminal, Conpet, Romgaz, complexul energetic Hunedoara, complexul energetic Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Electrica, inclusiv filiale.
 
Documentul avansat de Guvern relevă că un director general primeşte un salariu net cuprins între 4.693 lei (la Conpet) şi 18.000 lei (Electrica Distribuţie Muntenia Nord), în timp ce alţi directori sunt remuneraţi lunar cu sume care ajung până la 14.306 lei (Romgaz).
 
Şefii de direcţie ajung la rândul lor la salarii lunare de 13.183 lei (Hidroelectrica).
 
Vezi  aici  întreaga listă prezentată de Guvern.
 
Doar 4 ministere din 18 publică veniturile angajaților
 
În plus, trei sferturi dintre ministere îşi ţin banii la secret. Doar patru din cele 18 ministere publică pe site-urile lor veniturile salariaţilor şi achiziţiile publice, la zi. În celelalte cazuri, fie aceste informații lipsesc cu desăvârşire, fie nu sunt actualizate.
 
După ce situaţia a fost dezvăluită în presă, premierul Victor Ponta le-a cerut miniştirilor să publice cât mai repede listele.
====================================================
=====================================
======================

De peste 20 de ani, stupid people bun de plata a peste 50 milioane de euro unor petenti! Judecatorii, responsabili in 60% dintre cauze

 
CEDO a obligat Romania sa plateasca peste un milion de euro in 2012 .
 
Romania a fost obligata in 2012 prin decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) sa le plateasca 1.277.194 de euro unor petenti care au formulat plangeri la instanta de la Strasbourg.
Totusi, din 70 de hotarari pronuntate de CEDO anul trecut numai in sapte s-a constatat o incalcare a dispozitiilor Conventiei sau ale Protocoalelor, Romania fiind pe un trend descendent, a declarat judecatorul Tribunalului Bucuresti Ionut Militaru in cadrul conferintei "Condamnarile suferite de Romania la CEDO in anul 2012. Analize si perspective", care a avut loc miercuri la Academia Romana.

CEDO: Romania trebuie sa dea revolutionarilor despagubiri de 350.000 de euro

De la inceputul functionarii CEDO si pana la 31 decembrie 2012, Romania a fost obligata la plata sumei totale de peste 50 milioane de euro unor petenti care au formulat plangeri la instanta de la Strasbourg.

"S-a creat un mit in ceea ce priveste CEDO, e o amenintare permanenta in orice situatie, dar este vorba de necunoastere: aproximativ 97% din cereri sunt respinse ca inadmisibile ori sunt radiate de pe rol, fara pronuntarea unei hotarari", a subliniat coordonatorul Centrului de Studii de Drept European, prof. univ. dr. Mihai Sandru.

8.700 de plangeri la CEDO, in 2012
Trendul descendent al hotararilor impotriva Romaniei se observa si din pozitia pe care o ocupa tara noastra in ceea ce priveste numarul plangerilor la CEDO, potrivit judecatorului Ionut Militaru. Astfel, din totalul de 128.100 de plangeri depuse la CEDO in anul 2012, Romania ocupa un loc 6, cu 8.700 de plangeri.

"Stam mai bine decat in anii trecuti, se observa un trend descendent in ceea ce priveste plangerile si condamnarile. Nu mai avem hotarari pe articolul privind casele nationalizate", a aratat Ionut Militaru.

La randul sau, agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Catrinel Brumar, care a vorbit despre dificultatile intampinate in cauzele impotriva Romaniei, a spus ca impartaseste aprecierea pozitiva a evolutiei cauzelor impotriva Romaniei pana in 2012.

CEDO: Romania plateste 8.000 de euro pentru ca nu a dat concediu parental

"As sublinia ca demersul autorilor contribuie fundamental la diseminarea jurisprudentei CEDO si la ceea ce ar trebui sa devina normalitatea ca regula, si anume dezbaterile in ceea ce priveste hotararile instantelor romanesti sa aiba loc pe plan national, si nu in fata CEDO", a apreciat ea.

In cadrul conferintei, judecatorul Curtii de Apel Bucuresti Dragos Calin a prezentat statisticile referitoare la autoritatile potential responsabile pentru condamnarile suferite de Romania anul trecut.

Judecatorii, responsabili in 60% dintre cauze
Astfel, pentru anul 2012, puterea judecatoreasca este responsabila in 60% dintre cauzele in care s-au pronuntat hotarari de condamnare impotriva statului roman, puterea legislativa este responsabila in 51,42% din cazuri, puterea executiva - in 43,85%, iar Ministerul Public - in 31,42% dintre cazuri.

"Se observa ca in cele mai multe cazuri responsabilitatile autoritatilor sunt concurente", a evidentiat judecatorul Dragos Calin.

Cu ocazia conferintei a fost lansat volumul "Hotararile CEDO in cauzele impotriva Romaniei - 2012. Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile" (vol.VIII), publicat de Editura Universitara in aceasta luna.

CEDO: Romania, obligata sa plateasca daune de 16.000 de euro unui criminal

Lucrarea incununeaza eforturile depuse in ultimii cinci ani de un colectiv de tineri magistrati pasionati in analiza condamnarilor suferite de Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, gasirea autoritatilor potential responsabile si observarea masurii in care acestea s-au conformat si au reactionat concret dupa pronuntarea hotararilor.

"Utilitatea practica a culegerii de jurisprudenta de fata rezida in faptul ca sunt tratate toate hotararile de condamnare pronuntate de Curtea Europeana in cauzele impotriva Romaniei, de la 1 ianuarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012, inclusiv cele nepublicate in Monitorul Oficial al Romaniei si cele pentru care nu s-a realizat o traducere neoficiala la care cei interesati sa poata avea acces", se arata in prezentarea lucrarii.

Mineriada din iunie 1990: CEDO condamna Romania la plata a 30.000 de euro

Conferinta a fost organizata de Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetari Juridice din cadrul Academiei Romane, Asociatia Magistratilor Europeni pentru Drepturile Omului, Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene si Editura Universitara.
http://www.ziare.com/stiri/cedo/cedo-a-obligat-romania-sa-plateasca-peste-un-milion-de-euro-in-2012-1231979
 
 
=====================================================
======================================
========================

marți, 23 aprilie 2013

Sfântul Gheorghe. 23 Aprilie. Pomenirea sfântului şi măritului marelui mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

 
Biserica Ortodoxă propune în sinaxarul zilei pe Sfântul Gheorghe.
Este o sărbătoare îndrăgită de români poate şi datorită multor bărbaţi ce-i poartă numele.
Istoric vorbind, cel care avea să devină mai târziu Sfântul Gheorhe a fost un capadocian ce a făcut parte din armata lui Diocleţian.
 
 
Când împăratul a început să prigonească pe creştini,
Gheorghe şi-a declarat public convingerile.
El era un creştin ardent şi gata pentru orice sacrificiu. Deşi istoriografia este extrem de săracă în ce-l priveşte, circulă o grămadă de minuni şi evenimente supraomeneşti pee care le-ar fi trăit. Un preot din secolul V a spus: Numele Sfântului Gheorghe este onorat de credincioşii de pretutindeni, dar adevăratele sale fapte sunt ştiute numai de Dumnezeu.
 
O popularitate imensa a capatat Sf. Gheorghe in Anglia dupa traducerea "Faptelor" sale in anglo-saxona in secolul VIII, devenind totodata protectorul armatei.
 Martirajul lui este extrem de discutat, adesea în culori vii şi mitologice. Stoicismul de care a dat dovadă în faţa torturii a atras atenţia contemporanilor. Se spune că până şi Alexandra, soţia lui Diocleţian, s-a încreştinat după ce i-a văzut exemplul.
 

Măritul acesta şi minunatul şi vestitul mare mucenic Gheorghe, a trăit în vremea împăratului Diocleţian, trăgându-se din Capadochia, de neam strălucit şi luminat, din ceata ostaşilor ce se chemau tribuni; iar când a fost să pătimească era la cinstea dregătoriei de comis.
 
 
Având împăratul gând să pornească război asupra creştinilor, a dat poruncă să se învrednicească de cinstiri împărăteşti şi de daruri cei ce se vor lepăda şi vor părăsi pe Hristos. Iar cei cer nu se vor supune poruncii, să aibă pedeapsă moartea. Atunci sfântul acesta fiind de faţă, a declarat că este creştin, mustrând deşertăciunea şi neputinţa idolilor, luând în râs pe cei ce credeau în ei. Neplecându-se nici cu amăgiri, nici cu făgăduinţele tiranului, care făcea multe ca acestea, nici de îngroziri, ci se vedea nebăgător de seamă de toate, pentru aceea întâi l-au lovit în pântece cu o suliţă.
 

Şi când i s-a înfipt suliţa în trup, a curs sânge mult; iar vârful suliţei s-a întors înapoi şi a rămas sfântul nevătămat. Apoi legându-l de o roată ţintuită cu fiare ascuţite, care a fost pornită din sus spre o vale, şi rupându-se trupul în mai multe bucăţi, cu ajutorul dumnezeiescului înger a rămas el sănătos. Şi înfăţişându-se sfântul înaintea împăratului şi a lui Magnenţiu, care şedeau alături de el şi aduceau jertfă la idoli pentru sănătatea lor, sfântul a atras pe mulţi spre credinţa în Hristos, cărora din porunca împăratului li s-au tăiat capetele afară din cetate.
 
 
Şi venind la Hristos şi Alexandra împărăteasa, a mărturisit pe Hristos Dumnezeu înaintea tiranului. Au crezut şi alţii mulţi în Hristos, văzând că sfântul a ieşit sănătos dintr-o varniţă în care fusese aruncat. După aceasta i-au încălţat picioarele cu încălţăminte de fier ce avea cuie şi l-au silit să alerge. Ci iarăşi au pus de l-au bătut, fără de nici o milă, cu vine de bou uscate. Iar Magnenţiu cerând semn ca să învieze pe un mort din cei ce erau îngropaţi, din mormintele ce erau acolo, care erau de multă vreme morţi, şi făcând sfântul rugăciune deasupra mormântului, a înviat mortul şi s-a închinat sfântului, şi a slăvit Dumnezeirea lui Hristos.
 
 
Şi întrebând împăratul pe mort cine este, şi când a murit, a răspuns acesta că este din cei ce au trăit mai înainte de venirea lui Hristos, adică mai înainte de trei sute de ani şi mai mult şi cum că a ars în foc atâţia ani din pricina rătăcirii idoleşti. Pentru care minune crezând mulţi, şi înmulţindu-se spre credinţă, slăveau cu un glas pe Dumnezeu, între care era şi Glicherie, căruia îi murise boul, şi l-a sculat sfântul. Din care minune adeverind şi el credinţa în Hristos, a luat cununa muceniciei, făcându-l păgânii multe bucăţi cu săbiile.
 
Deci venind mulţi la Hristos, pentru ceea ce vedeau, şi încă pentru că sfântul mucenic Gheorghe intrând în capiştea idolilor, a poruncit unui chip idolesc cioplit, ca să spună dacă este el Dumnezeu, şi de i se cuvine să i se închine lui oamenii. Iar demonul cel ce era într-însul plângând a răspuns că unul este Dumnezeu adevărat: Hristos şi dintr-aceasta s-au tulburat idolii toţi şi au căzut şi s-au sfărâmat.
 

 Ceea ce neputând răbda cei ce credeau în idoli au prins pe sfântul şi l-au dus la împăratul, şi-au cerut degrab răspuns de moarte asupra lui; iar împăratul a poruncit ca să taie pe sfântul şi pe Alexandra împărăteasa cu sabia. Sfântului Gheorghe i s-a tăiat capul, iar sfânta Alexandra făcând rugăciune în temniţă, şi-a dat sufletul lui Dumnezeu.
 

Însă trebuie să istorisim oarecare parte din cele multe minuni ale sfântului.
 
 
În părţile Siriei se află o cetate numită Ramel, în care era o biserică zidită în numele marelui mucenic Gheorghe. Neaflându-se acolo mină de piatră, ca să se taie stâlpi, se aduceau stâlpii bisericii din loc depărtat, şi se făcea multă nevoinţă cu aflatul lor, şi cu adusul. Atunci oarecare femeie cu frica lui Dumnezeu având adevărată şi întărită credinţă la sfântul mare mucenic Gheorghe, a cumpărat şi ea un stâlp asemenea cu cei ce erau făcuţi şi înfrumuseţaţi, şi pogorându-l la mare, se ruga celui ce era purtător de grijă să ducă stâlpii, să ia şi să ducă şi pe acela pe care îl cumpărase ea. Iar el nu vrea, ci punând numai pe al lui, purcese să se ducă. Atunci femeia de supărare căzând la pământ plângea şi se ruga sfântului să-i ajute să poată duce stâlpul.
 
Aflându-se ea într-un astfel de chip, văzu în vis unde i se arătă sfântul în chip de voievod, şi-i zise: "De ce eşti tristă, femeie?" Iar ea îi spuse pricina întristării, şi sfântul descălecând de pe cal zise către femeie: "Unde-ţi este voia să fie pus stâlpul?" Şi ea răspunse. "De-a dreapta parte a bisericii." Şi sfântul îndată însemnă marmura cu degetul, scriind aceasta: Să se pună în dreapta, al doilea, stâlpul văduvei (după cel dintâi), şi ridicând sfântul de capătul stâlpului ce era despre mare, zise femeii: "Ajută şi tu" şi ridicându-l amândoi, l-au dat în mare, şi cu îndreptarea sfântului sosi stâlpul mai înainte de ceilalţi, şi dimineaţa se află la liman. Ceea ce văzând Vasilicos, căci aşa se numea purtătorul de grijă pentru ducerea stâlpilor, s-a minunat şi mai vârtos dacă a văzut şi scrisul, care rânduia şi locul, unde trebuia să fie pus.
 
 
Şi mulţumind lui Dumnezeu, cerea şi de la sfântul iertare pentru greşeala neascultării, şi, luând şi el prin vedenie iertare de la sfântul, puse stâlpul văduvei în rând cu ceilalţi, în locul care poruncea scrisul cel însemnat de sfântul. Care stâlp stă şi până în ziua de astăzi întru neştearsă pomenirea femeii, şi întru mărirea sfântului pentru preamărita minune.

Iată altă minune făcută la Mitilene şi care înfricoşează tot gândul şi tot auzul. Căci în acest loc este o biserică a marelui mucenic Gheorghe, foarte slăvită şi vestită. Şi este obicei de a se strânge la ziua sfântului mulţime multă de popor în toţi anii, să facă la acea biserică prăznuire. Aceasta aflând agarenii ce erau în Creta au lovit fără veste la vremea privegherii pe câţi au aflat în biserică, şi i-au luat legaţi, împreună cu câţi au putut prinde din cei de afară, că cei mai mulţi scăpaseră.
 
Pe cei ce i-au prins, i-au dus în Creta, între care era şi un tinerel, pe care l-a dăruit saracinul care-l prinsese lui Amira, celui ce era mai mare peste agareni. Şi trecând câtăva vreme până s-a împlinit anul, şi au ajuns iar la prăznuirea preamăritului mucenic, tânărul a slujit lui Amira; iar părinţii lui nelăsându-şi obiceiul lor şi nici nu au fost nemulţumitori pentru pierderea copilului, ci punându-ţi nădejdea la Dumnezeu şi mulţumind sfântului, şi făcând praznic după obicei, au ieşit ca să cheme la masă pe cei ce erau chemaţi; iar maica copilului întorcându-se la biserică, a căzut la pământ plângând şi rugând pe sfântul, ca să izbăvească pe fiul ei din robie, în ce chip va şti, cu atotputernicul şi dumnezeiescul dar al Sfântului Duh, ce locuia într-însul.
 
Iar cel grabnic la ajutor nu a trecut cu vederea lacrimile femeii. Şi, după ce şi-a sfârşit femeia rugăciunea, şezând oaspeţii la masă, a pomenit bărbatul femeii la masă întâi ajutorul sfântului, şi stau gata cei ce dregeau vinul. Atunci din voia lui Dumnezeu s-a făcut minune mare şi preamărită şi aproape de necrezut pentru cei ce nu ştiau lucrurile cele slăvite ale lui Dumnezeu. Dar dacă vor cugeta la Avacum, care din răpirea îngerului întru o clipeală de vreme s-a aflat din Ierusalim la Babilon, nu se vor arăta necredincioşi nici de aceasta. Căci în ceasul în care pusese tânărul vin în pahar şi se gătea ca să dea lui Amira din Creta, s-a aflat în Mitiline dând maicii sale vinul. Văzând toţi cei ce erau la masă pe tânăr, s-au minunat. Şi întrebându-l de unde şi cum se află în mijlocul lor, el a zis:
 
"Umplând paharul acesta de vin, ca să-l dau lui Amira în Creta, am fost răpit de un bărbat preamărit, care m-a pus pe calul lui, ţinând cu mâna dreaptă paharul, şi cu stânga ţinându-mă de mijlocul lui, mă aflai precum mă vedeţi în mijlocul vostru." Acestea auzindu-le şi văzându-le, s-au mirat de acea mare minune. Şi sculându-se de la masă, au dat laude şi mulţumire toată noaptea Atotputernicului Dumnezeu, mărind pe sfântul Său mucenic.
 =================================================================
============================================================
 
==================================================================
 
Sfantul mare mucenic Gheorghe
este unul dintre cei mai cunoscuti si onorati sfinti ai crestinismului.
El este sarbatorit atat de Biserica Ortodoxa cat si de cea Romano Catolica (fiind totodata patronul Angliei), imaginea sa fiind intotdeauna asociata cu vitejia nemarginita si credinta in biserica crestina pana la sacrificiu suprem.
 
La Multi Ani, Gheorghe!
La Multi Ani, Fiul meu!
V.Burcu

duminică, 21 aprilie 2013

Golgota Pensiilor militare, reloaded! Ardeleanul Mircea Duşa, dupa 4 luni de incercari, clarifica lucrurile! Hmmm... ce sa-i faci. Asa sunt ardelenii... Mai cumpatati... la vorba!


Mircea Duşa: Avem bani în buget să MAJORĂM pensiile militarilor în 2013. Ministrul Apărării, Mircea Dusă, a declarat sâmbătă, la România TV, că ministerul condus de el şi Ministerul de Interne

au în buget fonduri pentru a majora pensiile militarilor care au fost nedreptăţiţi.
 

 
"De acum 2 luni am afirmat că legea adoptată pe timpul guvernului Boc a bulversat sistemul de pensii militare, şi a adus mari nedreptăţi, deşi prin hotărâre de Guvern s-a încercat ca pensiile militare să nu scadă.
 
 Eu vorbesc de două lucruri: de o lege care să ofere un fundament solid pensiilor militare şi care este în avizare la ministere şi voi trimite legea în Parlament, după ce va fi aprobată în Guvern, ca de la 1 ianuarie 2014 să existe un fundament juridic durabil pentru a elimina această dezbatere continuă din ultimii 2 ani de zile", a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa, la România TV.
 
 
Mircea Duşa a mai vorbit şi despre ce-a de-a doua iniţiativă, o lege pentru "repararea nedreptăţilor" faţă de pensionarii militari.
 
 
"Este vorba de o lege în Parlament pentru cei 10% dintre pensionarii militari care au pierdut la pensii şi care repară această nedreptate a guvernului Boc şi care e la Senat, prima camera sesizată. Vom găsi mai ales la Apărare şi la cei de la Interne resurse financiare în bugetul anului 2013 ca această nedreptate să fie reparată şi diferenţele la pensii în plus pentru cei 10% vor fi plătite încă din momentul în care legea va intra în vigoare",
a mai declarat Mircea Duşa.
 
===================================================
===================================
=========================
 
REMEMBER:
Click here:

Nu-i bai!
Oricum, o sa dam de draeaku toti!
N-am spus eu, Dulaul de (z)Garda, sa luam aminte la ce facem?
Iote! Ce-am cautat, asta vom gasi! Pe draeaku ghem!
Popa cand n-avu de lucru, isi boteza coaiele!
Noi insa, precum tiganii: ni le-am potcovit!
Oaileii.... ce durere vine....
===============================================
======================================
=======================

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Congresul PSD, 19-20 Aprilie 2013. Bucuresti. Se reuneşte, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului. UPDATE. PSD şi-a votat noua conducere. Vezi aici lista completă a câştigătorilor.


Congresul PSD se reuneşte, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului, pentru a decide, prin vot, asupra noii structuri de conducere a partidului, singurul candidat la şefia formaţiunii fiind actualul preşedinte, Victor Ponta, în timp ce Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte executiv.
 
 
 
Ponta: Sunt norocos că Iliescu nu mai are 60 de ani. Nu aş fi avut nicio şansă la Congres
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la sfârşitul primei zile alocate acestui eveniment, că este norocos că Ion Iliescu nu mai are 60 de ani, pentru că, în caz contrar, nu ar fi avut nicio şansă la votul de sâmbătă, la şefia partidului.
"Vreau să spun încă o dată ce norocos sunt că domnul preşedinte Iliescu nu mai are 60 de ani, că nu aş fi avut nicio şansă mâine", a spus Ponta, după discursul lui Iliescu.
 
El a făcut referire la Congresul PSD din 2005 şi, apreciind că istoria a făcut dreptate, i-a mulţumit lui Iliescu pentru curajul de a merge alături de PSD şi după acel eveniment.
 
"Istoria uneori face dreptate. Cred că toţi vă amintiţi de faptul că în urmă cu opt ani, tot aici, am avut un alt Congres şi poate mulţi am crezut atunci că domnul Iliescu nu va avea puterea să meargă mai departe alături de noi. Vreau să-i  mulţumesc pentru acest curaj extraordinar. E o lecţie pentru mine", a spus Ponta.
Victor Ponta a amintit că la Congresul din 2005 şi el a pierdut funcţia pentru care candidase, cea de secretar general, şi a avut puterea de a merge mai departe.
"Toţi vă amintiţi acest moment, foarte puţini vă amintiţi că la acel Congres am pierdut şi eu funcţia de secretar general. Însă, dacă domnul Iliescu a putut să meargă mai departe cu atât mai mult am putut să o fac eu", a conchis Ponta.
 
UPDATE. Vanghelie: Mi-a luat 20 ani să înţeleg: n-ai dreptate când ai dreptate, ai dreptate când ai greutate
"Poate aţi văzut colaborarea mea cu domnul preşedinte Ponta. Acuma suntem într-o reevaluare. Dânsul mă reevaluează pe mine şi eu trebuie să-l reevaluez pe dânsul. La reevaluarea mea, la momentul de azi, pot să spun: «Victor, eşti corect». (...) Dreptatea este relativă întotdeauna, dar cred că sunt momente când am şi eu dreptate. Dar cred că Victor este corect", a spus Vanghelie.
El a arătat că i-au trebuit 20 de ani de experienţă în PSD ca să-i ceară scuze preşedintelui de onoare al formaţiunii, Ion Iliescu, şi să-i spună: "Domnule preşedinte, aţi avut dreptate şi când n-aveaţi dreptate".
"Mi-au trebuit 20 de ani să înţeleg un lucru: nu ai dreptate când ai dreptate, ai dreptate când ai greutate. Trebuie să învăţăm cu toţii, aşa e viaţa, din păcate, în politică", a adăugat Vanghelie.
El a mai arătat că i-au trebuit tot 20 de ani ca să înţeleagă şi să spună că îi pare rău că s-a certat cu Adrian Năstase.
 
"Eu cred că şi eu am greşit foarte mult. Din zi în zi, cu cât capăt mai multă experienţă, îmi dau seama de valoarea lui Adrian Năstase. Cu toţii trebuie să spunem că Adrian Năstase a fost condamnat pe nedrept. Nu trebuie să ne fie ruşine să luăm apărarea unui coleg al nostru", a adăugat Vanghelie.
El a adăugat că şi-a respectat întotdeauna cuvântul dat, şi faţă de Mircea Geoană, şi faţă de Victor Ponta.
 
"Am fost cu Mircea Geoană, l-am spijinit pe Mircea Geoană, îl respect pe Mircea Geaonă. Este un om valoros, trebuie să facă parte din această echipă. Toţi trebuie să ne comportăm cu demnitate, nu să ne păcălim între noi. Da, am fost cu Mircea Geaonă şi am spus la Congres că nu votez cu Victor Ponta. Dar când îi voi spune lui Victor Ponta că fac un lucru, aşa am să-l fac. Asta trebuie să fie de apreciat", a mai spus Vanghelie, arătând că a avut momente când nu s-a mai regăsit în PSD.
 
UPDATE. Geoană: Congresul PSD de acum ar putea fi numit "pacea de la Bucureşti"
"Poate că niciodată, în trecutul recent, partidul nostru nu a avut un moment mai bun decât acum", a spus Geoană, care, ulterior, i-a felicitat de membrii PSD şi conducerea partidului pentru rezultatele excepţionale de la alegerile locale şi parlamentare
 
Menţionând că "natura urăşte vidul", Geoană a arătat că, oricât de mulţumiţi ar fi de situaţia în care sunt astăzi, social-democraţii nu pot să nu fie conştienţi de imensul risc pe care PSD îl are, ca partid atât de mare şi ca ax central al guvernării, într-un moment foarte complicat al ţării.
"Oricât de mare ar fi scorul nostru, oricât de mare ar fi majoritatea noastră şi oricât de solidă ar trebui să rămână alianţa noastră cu partenerii noştri de guvernare, nu putem să nu fim conştienţi că avem în ţară un nivel inacceptabil de sărăcie", a atenţionat fostul lider al PSD.
 
"Pentru că suntem la congresul unui partid de stânga, trebuie să avem curajul să spunem că trebuie să venim cu o soluţie de stânga, că acest capitalism pe burta goală, care produce inechitate şi polarizare socială chiar şi atunci când creşte economia, trebuie să fie înlocuit de un alt model de capitalism", a continuat acesta.
Mircea Geoană a subliniat că România nu este o ţară care trebuie să fie lanterna roşie a Europei.
"Suntem într-o situaţie ruşinoasă, suntem o ţară mare, suntem o ţară puternică, suntem o ţară care ştim să facem treabă şi mandatul nostru, ca partid aflat la guvernare, este să readucem demnitatea României şi forţa României şi respectul pe care România şi românii trebuie să le aibă în faţa Europei şi a lumii", a adăugat el.
El a felicitat-o pe preşedinta Organizaţiei de femei a PES, Zita Gurmai, comentând, în glumă: "Unguroaicele, tot unguroaice!".
 
UPDATE. Zgonea: Pe cetăţeni nu-i interesează cine e şef la DNA. Să nu lăsăm scandalurile să ne distragă
"Prioritatea noastră este guvernarea, păstrarea locurilor de muncă, venituri decente. Pe cetăţeni nu-i interesează pe cine punem şef la DNA, ministru al Justiţiei. Toate aceste scandaluri nu interesează pe nimeni, pe ei îi interesează dacă au bani pentru întreţinere, şcoli bune pentru copiii lor, spitale curate. Nu trebuie să lăsăm scandalurile să ne distragă de la ce avem de făcut", a afirmat Zgonea.
 
 
UPDATE - Dragnea, către Năstase, la congresul PSD: "Adrian, bine ai revenit acasă!"
"Singurul care a trebuit să plătească pentru noi toţi e Adrian Năstase. Adrian, ai lăsat un gol uriaş cât timp ai fost plecat! Sper să ai puterea să-l umpli la loc! Adrian, bine ai revenit acasă!", a spus Liviu Dragnea.
 
UPDATE - Congresul PSD a modificat Statutul, instituind funcţia de preşedinte executiv
Congresul PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate, prin vot deschis, o serie de modificări la Statutul partidului, cea mai importantă fiind instituirea funcţiei de preşedinte executiv al formaţiunii, în condiţiile în care Liviu Dragnea este singurul candidat la această funcţie.
Funcţia de preşedinte executiv a fost introdusă nu doar la nivel naţional, şi la nivelul organizaţiilor muncipale, judeţene, de sector, a municipiului Bucureşti. De asemenea, s-a decis ca funcţiile de prim-vice alese în conferinţele organizaţiilor judeţene sau municipale să se transforme în funcţii de preşedinte executiv.
 
Totodată, prin modificările aduse la Statut a fost majorat numărul de vicepreşedinţi ai partidului la nivel central, existând 8 funcţii de vice la nivel naţional, 8 funcţii de vice la nivel regional, 5 funcţii de vice alocate femeilor şi alte 3 funcţii de vice, asimilate, pentru liderii de grup de la PE, Senat şi Camera Deputaţilor.
Pe de altă parte, în noul Statut se redefineşte Secretariatul general ca structură tehnică (în sensul că funcţia nu mai este, ca până acum, una aleasă, n.r.) cu un secretar general şi alte două funcţii de secretar general adjunct alese de către Comitetul Executiv Naţional.
În afară de adoptarea modificărilor la Statut, Congresul a mai aprobat, cu unanimitate de voturi, o hătărâre prin care se amână până în anul 2016 intrarea în vigoare a unui articol al Statutului care prevede ca preşedintele PSD să fie ales sau revocat de toţi membrii de partid, în alegeri interne.
 
 
UPDATE. Mesajul lui Diaconescu pentru PSD: Numai PPDD vă scapă de PNL şi PC; Ponta: Nu redeschid OTV
Preşedintele PPDD, Simona Man, le-a transmis, vineri, social-democraţilor "cuvântul lui Dan Diaconescu": "Numai PPDD vă scapă de PNL şi PC!", Victor Ponta replicând: "Cum aţi spus doamnă? Că nu ne gândisem la acest lucru, dar dacă insistaţi... Nu am închis eu OTV, dar nici nu o să-l redeschid".
 
Simona Man a spus, în discursul ţinut la Congesul PSD, că PPDD "este unicul şi adevăratul partid de opoziţie" şi că este sigură de faptul că Victor Ponta nu a închis OTV, dar acesta va fi convins de femeile social-democrate să redeschidă postul de televiziune.
"În calitate de preşedintă a unicului şi adevăratului partid de opoziţie, salut congresul celui mai important partid de la guvernare", a spus ea.
 
Simona Man a arătat că în ultima perioadă premierul Ponta a apreciat activitatea parlamentară a PPDD şi a preluat unele dintre iniţiativele acestui partid.
"Sunt sigură că domnul Ponta nu a închis OTV, dar va fi convins de femeile pesediste să-l redeschidă, pentru că acesta este cel mai important vehicul de luptă împotriva PDL şi a lui Traian Băsescu", a adăugat Simona Man.
 
Ea a arătat că este singura femeie preşedinte de partid şi ar fi fost bucuroasă dacă una dintre doamnele democrat-liberale s-ar fi înscris pentru cursa la şefia PSD, dar, nearalizându-se acest lucru, îi doreşte lui Ponta succes.
 
În finalul discursului său, Simona Man a precizat că le transmite tuturor reprezentanţilor PSD "cuvântul lui Dan Diaconescu", respectiv: "Numai PPDD vă scapă de PNL şi PC!".
Premierul Victor Ponta a replicat ironic: "Cum aţi spus doamnă? Că nu ne gândisem la acest lucru, dar dacă insistaţi... Nu am închis eu OTV, dar nici nu o să-l redeschid".
El a mai spus că intenţionează ca prim-ministru să asculte opiniile celor care nu se află în coaliţia de guvernare şi a arătat că, "după mulţi ani de guvernare autistă, arogantă", trebuie să existe o altă guvernare.
 
De asemenea, Victor Ponta a salutat prezenţa la Congresul PSD a preşedinţilor PPDD şi UDMR.
"Există PPDD şi UDMR în opoziţie. Altă opoziţie nu există", a mai spus Victor Ponta.
 
 
UPDATE. Antonescu: Nu-l reevaluăm pe Băsescu; Ponta:Din 2014 trebuie să coabitez cu Crin, ar putea fi dificil
"Reevaluarea pare pentru unii cel mai recent joc de societate din politica românească (...) Există lucruri care nu sunt de reevaluat. Pentru noi. Nu-l reevaluăm pe Traian Băsescu, nu reevaluăm regimul băsescu", a spus Antonescu în discursul rostit la Congresul PSD.
 
După ce liderul PNL şi-a încheiat discursul, preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că împărtăşeşte toate ideile de unitate exprimate de Crin Antonescu, dar că este puţin "îngândurat".
"Împărtăşesc toate aceste idei de unitate şi dorinţa de a duce la capăt proiectul nostru. Eram îngândurat, mă gândeam că de la anul coabitez cu Crin şi s-ar putea uneori să fie chiar mai dificil. Dar sigur va fi mai bine pentru România", a spus Ponta, după discursul preşedintelui PNL, Crin Antonescu.
 
UPDATE Ponta: Congresul PSD, moment de bilanţ pentru ultimii trei ani ai partidului
"Este un moment de bilanţ pentru ultimii trei ani, care s-au scurs de la Congresul din 2010. În acelaşi timp, un moment în care trebuie să vă prezentăm dumneavoastră, militanţii, trebuie să prezentăm partenerilor noştri politici, sociali, europeni şi internaţionali proiectul pe care PSD îl are pentru viitorul României, acel proiect care să facă din România o ţară mai bună şi din locuitorii României oameni mai prosperi şi, până la urmă, mai fericiţi de a trăi într-o ţară mai dreaptă", a spus Victor Ponta.
 
UPDATE Antonescu: Dragii mei, vă mulţumesc. Când vom fi adversari, să nu uităm ce-am făcut împreună
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a mulţumit, vineri, social-democraţilor pentru ceea ce au construit împreună, arătând că în viitor cele două formaţiuni se vor confrunta, dar că atunci când vor fi adversari nu ar trebui să uite ceea ce au făcut împreună.
 
"Dragii mei, mulţumesc. Mulţumesc în numele PNL pentru tot ceea ce am construit împreună, pentru bătăliile extraordinare pe care le-am dat împreună, pentru tot ceea ce vom face, sunt sigur, de-acum încolo împreună", a spus Antonescu, vineri, în discursul ţinut la Congresul PSD.
 
El a arătat însă că vor trece anii, iar PSD şi PNL vor încheia ceea ce au de făcut împreună şi se vor afla faţă-n faţă în bătălia electorală.
"Ar fi frumos să nu uităm ceea ce am făcut împreună şi atunci când vom fi adversari că ne-am avut de multe ori ca fraţii. Aceste lucruri nu trebuie să le uităm niciodată",
a adăugat Antonescu.
 
 
UPDATE. Năstase, aplaudat îndelung de cei prezenţi în sală la Congresul PSDD
Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a fost aplaudat îndelung, vineri, la începutul Congresului PSD, de către participanţii la eveniment, mulţi dintre cei prezenţi ridicându-se în picioare.
Năstase a sosit la Sala Palatului împreună cu fiul său, Andrei, el fiind asaltat de reporteri la intrare.
Fostul premier a intrat în sală şi s-a aşezat în primul rând, unde sunt locurile rezervate foştilor preşedinţi ai PSD, alături de Ion Iliescu, Mircea Geoană, Oliviu Gherman.
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a salutat, de la tribuna oficială, prezenţa foştilor preşedinţi ai PSD şi i-a prezentat sălii rând pe rând.
 
Ion Iliescu a fost aplaudat, de asemenea, îndelung de către cei prezenţi. Cu aplauze au fost primiţi şi Mircea Geoană şi Oliviu Gherman.
 

 
Însă cele mai multe aplauze le-a primit Adrian Năstase, care a fost vizibil emoţionat.
 
UPDATE Năstase: Am venit la Congresul PSD să văd noile raporturi de forţă din partid
"Am venit pentru că aştept cu interes mesajul politic care se va da aici. Recunosc că vreau să văd şi o fotografie a noilor raporturi de forţă din partid, pentru că alegerile întotdeuna ne arată cum se aşază plăcile tectonice în partid. Am venit din prietenie şi cu dorinţa de a vedea prieteni, colegi", a spus Năstase.
 
El a arătat că are emoţii pentru revederea cu foştii colegi de partid, de care a spus că i-a fost dor.
"Am foarte mulţi prieteni în continuare. Sunt unii care mă consideră trist, sunt unii care mă consideră prea agresiv, sunt alţii care consideră că m-am schimbat, alţii că nu. Evident că m-am scimbat, după o încercare care a fost foarte dură", a spus Năstase.
El a menţionat că nu va avea un discurs în faţa Congresului PSD.
"Nu am un discurs, am venit ca invitat. Am venit cu bucuria de a-i reîntâlni", a spus Năstase.
 
UPDATE. Antonescu spune că a venit cu gânduri bune
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la sosirea la Congresul PSD, că a venit cu "gânduri bune" la reuniunea social-democraţilor.
 
"Au fost probabil, vor mai fi, nu doar în speech-ul meu de aici, care e un cuvânt de salut. În general, trebuie să punem lucrurile esenţiale înaintea incidentelor şi accidentelor şi vom şti s-o facem", a precizat Crin Antonescu la sosirea sa la Sala Palatului, unde urmează să se desfăşoare Congresul PSD.
 
Congresul este programat pentru două zile - vineri şi sâmbătă. Votul privind conducerea partidului va fi dat în cursul zilei de sâmbătă.
 
Vineri după-amiază, înainte de începecrea Congresului, are loc şedinţa Consiliului Naţional.
Pentru funcţia de preşedinte al PSD a fost validată o singură candidatură, cea a actualului preşedinte al partidului, Victor Ponta. Andrei Alexandru îşi depusese candidatura la şefia partidului, dar aceasta nu apare ca validată în lista de candidaţi remisă, vineri, oficial de către PSD.
 
Pentru funcţia de preşedinte executiv a fost, de asemenea, depusă şi validată tot o singură candidatură, ce a actualului secretar general, Liviu Dragnea.
 
Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinte alese la nivel naţional au fost depuse şi validate 13 candidaturi. Cei 13 candidaţi sunt: Niculae Bănicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Călinoiu, Ion Câlea, Titus Corlăţean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Şova, Marian Vanghelie.
 
Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinte alese pe regiuni de dezvoltare şi-au depus candidatura: Gheorghe Nichita - Regiunea Nord-Est, Constantin Boşcodeală, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan - Sud-Est, Silvian Ciupercă, Mircea Cosma, Adrian Ţuţuianu - Sud; Paul Stănescu - Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalcă - Vest; Ioan Rus - Nord-Vest, Mircea Duşa - Centru, Robert Negoiţă -Bucureşti-Ilfov.
 
Pentru cele cinci funcţii de vicepreşedinte alese din rândul Organizaţiei de femei au fost depuse şi validate cinci candidaturi, respectiv: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabriela Firea, Rovana Plumb şi Olguţa Vasilescu.
 
Candidaţii care şi-au depus candidaturile au fost validaţi de Comisia de Propuneri, care a analizat şi a verificat respectarea condiţiilor statutare. Astfel, candidatura la funcţia de preşedinte al PSD, a cărei depunere a fost anunţată de Andrei Alexandru, nu se regăseşte în lista de candidaturi validate.
În premieră, votul la acest Congres va fi unul electronic. Delegaţii vor vota în baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate în fiecare din cele 60 de cabine de vot.
 
La eveniment vor participa şi vor susţine alocuţiuni preşedintele Internaţionalei Socialiste, George Papandreou, preşedintele organizaţiei de femei a PES, Zita Gurmai, preşedintele PES, Sergei Stanishev, Sorin Oprescu, Ion Iliescu.
 
De asemenea, este aşteptată participarea lui Adrian Năstase, alături de ceilalţi preşedinţi ai PSD.
 
Tot la Congresul PSD va participa şi liderul PNL Crin Antonescu, împreună cu liderul PC Daniel Constantin.
 
 
==================================================
======================================================================


UPDATE.
PSD şi-a votat noua conducere.
Vezi aici lista completă a câştigătorilor de la Congres

În urmă cu puţin timp s-au anunţat marii câştigători ai Congresului PSD:

Astfel, posturile s-au împărţit în felul urMător:

Posturi de vicepreşedinte ocupate de doamnele din PSD:
Ecaterina Andronescu
Corina Creţu
Rovana Plumb
Olguţa Vasilescu
Gabriela Firea

Vicepreşedinţi regionali:
Gheorghe Nichita
Marian Oprişan
Mircea Cosma
Paul Stănescu
Ion Mocioalcă
Ioan Rus
Mircea Duşa
Robert Negoiţă

Vicepreşedinţi naţionali:
Nicolae Bănicioiu
Marian Vanghelie
Titus Corlăţean
Dan Nica
Eugen Bejinariu
Constantin Niţă
Dan Şova
Ion Călinoiu

Secretar General: Andrei Dolineaschi
Preşedinte executiv: Liviu Dragnea
Preşedinte PSD: Victor Ponta


http://www.antena3.ro/politica/psd-si-a-votat-noua-conducere-vezi-aici-lista-completa-a-castigatorilor-de-la-congres-211567.html
==================================
===================
 
Urmareste comentariile!
Blog unde te aflii este tot ce te intereseaza.
Bonus, doze duble de buna dispozitie!
 
ATENTIE!
Blogul acesta, creeaza dependenta!
Nu este pentru minori si nici pentru mironosite!
Sa nu zici, ca nu ti-am zis!
Admin

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri