Google Translate

miercuri, 31 iulie 2013

Este bine sa luam aminte! Pentru ce sunt buni banii? // COLOSAL! GPS-ul Crestinului

 
 

Interviu CNBC cu Warren Buffett,
al doilea dintre cei mai bogati din lume,care a donat 31 miliarde $ pt caritate.


Cateva aspecte foarte intereante ale vietii lui:
1. - A cumparat prima actiune la 11 ani si regreta ca a inceput prea tarziu!
2. - A cumparat o mica ferma la 14 ani cu economiile din vanzari de ziare.
3. - Si astazi mai locuieste in mica lui casa in Omaha ,cu 3 camere ,pe care a cumparat-o dupa ce s-a casatorit, acum 50 de ani. Él spune ca in acea casa are totul. In casa sa nu are nici un tablou sau decoratiuni interioare, statui..
4. - Isi conduce singur masina , nu are sofer si nu are bodyguard.
5. - Niciodata nu a calatorit in avion particular,chiar fiind proprietarul celei mai mari companii de avioane private din lume.
6. -Compania lui, Berkshire Hathaway, are in subordonare inca 63 de firme. Odata pe an, el trimite scrisori directorilor firmelor sale, cu targeturile pt noul an.Niciodata nu convoca reuniuni sau da telefoane zilnice directorilor.

Directorilor lui le-a impus urmatoarele 2 reguli:
Regula 1 : Nu pierdeti niciodata investitiile actionarilor!
Regula 2 : Nu uitati regula 1!

7. - Él nu socializeaza cu lumea din inalta societate. Isi petrece timpul liber cu o farfurie de popcorn la TV.
8. - Bill Gates, cel mai bogat din lume, l-a cunoscut recent, acum 5 ani. Bill Gates credea ca nu are nimic in comun cu Warren Buffett. Pentru asta, a stabilit o intalnire cu el,programata sa dureze o jumatate de ora . Dar… intalnirea a durat 10 ore si Bill Gates s-a transformat intr-un fan al lui Warren Buffet.
9. - Warren Buffet nu are telefon mobil si nici laptop pe birou.
10. - Sfatul lui pt tineri: Indepartati-va de cartile de credit si investiti in voi!


AMINTITI-VA:
A. Nu banul face pe om, ci omul face banul.
B. Viata este atat de simpla pe cat v-o faceti voi.
C. Nu faceti ce spun altii, ascultati-i, dar faceti cum simtiti.
D. Nu va imbracati doar cu haine de firma, ci cu cele in care va simtiti confortabil.
E. Nu cheltuiti banii pe lucruri care nu sunt necesare, ci doar pe cele cu adevarat necesare.
F. Pana la urma, viata voastra e a voastra. De ce sa le dati altora sansa sa v-o conduca?
G. Daca banii nu ajuta ca sa-i imparti cu ceilalti, atunci pt ce mai sunt buni?

AJUTAŢI CHIAR DACĂ NU PUTEŢI, MEREU CEI CARE ŞTIU SĂ ÎMPARTĂ VOR FI BINECUVÂNTAŢI.
H. NU cheltuiti banii pe care nu ii aveti. Cartile de credit, imprumuturile, etc au fost inventate de societatea de consum.
I. Inainte de a cumpara ceva,ganditi-va: Ce mi se intampla daca nu cumpar asta? Daca raspunsul este "nimic", atunci nu cumparati, pt ca inseamna ca nu aveti nevoie.

 

"Nimic nu am adus pe lume, nimic nu vom lua cand plecam.."
==============================================
======================================================
============================================================
 GPS-ul Crestinului!
=============================
 
 
 GPS-ul Crestinului!
Multumesc prietenului meu D-l P.S.!
Admin
======================================
 
FOTOGRAFIA ZILEI
 
=====================================================
================================================================

marți, 30 iulie 2013

Monica Macovei, prima şansă a Dreptei


COMPETIŢIE. Monica Macovei şi Mihai Răzvan Ungureanu sunt singurii candidaţi de dreapta, dintre cei nominalizaţi de Traian Băsescu, care ar avea şanse la alegerile prezidenţiale, potrivit specialiştilor.

Preşedintele Traian Băsescu a avansat, recent, numele a trei politicieni pe care îi creditează cu şanse mari într-o competiţei prezidenţială. Este vorba despre foştii prim-miniştri Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu şi de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei. Câte şanse au cei trei politicieni pentru a intra în cursa pentru Cotroceni? Care dintre cei trei politicieni ar ieşi câştigător dintr-o competiţie cu Crin Antonescu?
 
 
„ANTONESCU, DIN CE ÎN CE MAI SLAB“ 
 
Vârsta şi abordările extrem de pragmatice când vine vorba de stat şi de funcţionarea justiţiei sunt punctele tari care o recomandă pe Monica Macovei pentru funcţia de preşedinte, potrivit şefului statului. Politologul Alina Mungiu crede că fostul ministru al Justiţiei ar fi în acest moment  persoana cu cel mai mare potenţial dintre cei trei. 
 
„Propaganda făcută de Antena 3 a diabolizat-o foarte tare pe Monica Macovei, care ar fi fost persoana pentru care lumea ar fi ieşit din casă“, crede Alina Mungiu Pippidi. Mai mult, aceasta este de părere că europarlamentarul PDL ar putea fi singurul candidat cu şanse în faţă lui Crin Antonescu. „Antonescu mi se pare un candidat din ce în ce mai slab. Dacă ar exista un climat de mobilizare contra lui Crin Antonescu, pentru că ar fi o catastrofă dacă s-ar alege Antonescu preşedinte, un candidat al opoziţiei ar avea şanse. După părerea mea ar avea şanse cineva care este asociat cu un mesaj european, cineva gen Monica Macovei“, a explicat Alina Mungiu Pippidi pentru „Adevărul“. 
 
Şi politologul Lucian Dârdală crede că Monica Macovei are potenţial pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, însă numai dacă îşi va dezvolta discursul politic. „Este un politician care insistă pe o temă politică restrânsă. Nu poţi câştiga alegeri numai cu agenda reformei Justiţiei sau cu agenda anticorupţie. Un candidat trebuie să joace pe un front mai larg“, este de părere Lucian Dârdală. 
 
Deşi admite că situaţia în care o femeie ar deveni preşedintele României  ar  fi una normală, Daniel Şandru susţine că şansele ca acest lucru să se petreacă la scrutinul din 2014 sunt minime. „Mediul social româneasc este profund patriarhal, iar o femeie nu are nici cea mai mică şansă într-o cursă prezidenţială. Nu cred că România este pregătită să voteze o femeie“, a precizat politologul Daniel Şandru.
 
 
„MRU, LIANTUL PDL-MIŞCAREA POPULARĂ“
 
Politologul Lucian Dârdală este de părere că dintre cei trei potenţiali candidaţi, singurul cu şanse reale la funcţia de preşedinte al României este Mihai Răzvan Ungureanu. „Ungureanu este o personalitate de descoperit şi în care românii şi-ar putea pune speranţele. În plus, ar putea fi liantul reparării relaţiilor dintre PDL şi Mişcarea Populară, deoarece este acceptat de ambele părţi“, a argumentat politologul. Ceea ce ar putea însă să-i scadă şansele de a deveni preşedinte este faptul că „a pierdut mandatul de prim-ministru, iar pierderea puterii înseamnă o înfrângere, chiar dacă vina nu-i aparţine în întregime“. 
 
Politologul Daniel Şandru nu împărtăşeşte aceeaşi opinie. Aceasta deoarece, spune Şandru, nu se poate şti dinainte în ce măsură Ungureanu va fi susţinut de toate forţele de dreapta. Şi politologul Alina Mungiu Pippidi este de părere că şansele lui Ungureanu de a câştiga un mandat la Cotroceni sunt minime din cauza scandalurilor în care acesta a fost implicat în scurtul mandat de premier. 
 
Răzvan Ungureanu a declarat pentru „Adevărul“ că se simte de două ori onorat : „În primul rând, pentru că cel care a spus acest lucru este preşedintele ţării, care crede în şansele mele. În al doilea rând, mă onorează alăturarea numelui meu de cel la prim-ministrului Emil Boc şi al doamnei ministru Monica Macovei“.
 
 
„BOC POARTĂ TINICHEAUA CU AUSTERITATEA“
 
Specialiştii contactaţi de „Adevărul“ nu-i dau nicio şansă fostului premier Emil Boc în cursa pentru Cotroceni. Imaginea fostului premier este puternic asociată cu măsurile de austeritate instituite în timpul guvernării sale. 
„Nu ştiu dacă are timp să-şi cureţe imaginea mediatică destul de şifonată, ceea ce se întâmplă de fapt oricărui politician care deţine funcţia de premier. Nu ştiu dacă are timp ca din poziţia de primar al Clujului să ajungă la nivelul unui capital electoral care să-l propulseze în turul al II-lea“, este de părere Daniel Şandru. Nici Alina Mungiu Pippidi nu-i dă şanse lui Emil Boc: „Dacă locuitorii din Cluj nu au simţit probabil tăierile bugetare, restul ţării le-a cam simţit. Astfel că Boc are tinicheaua cu tăierile din salarii şi austeritatea contra unui aparat puternic de partid“.
   
UDREA, POLITICIAN DE PERSPECTIVĂ
 
Traian Băsescu crede că Elena Udrea este o femeie puternică, dar trebuie să se mai rodeze ca politician. Şi politologul Lucian Dârdală opinează că Udrea nu este pregătită pentru o astfel de funcţie, dar admite că este un politician de perspectivă. „Sunt de acord cu preşedintele. Problema este în ce măsură, într-un scrutin, meritele domniei sale ar putea fi recunoscute de mediile mai conservatoare ale societăţii româneşti“, a conchis Dârdală. 

http://adevarul.ro/news/politica/monica-macovei-sansa-dreptei-1_51f69b08c7b855ff5684c081/index.html
=====================================
=================================================
===========================================================

FOTOGRAFIA ZILEI
30 Jul 2013
======================

 
 
Domnule Presedinte Traian Basescu
==================================
===========================================
FOTOGRAFIA ZILEI
31 Jul 2013
======================

Multumesc pentru poza, prietene P.!
======================
=====================================
============================================================
VIDEO /// Dog Show
=====================================
 
ZOO-land, multumeste D-lui P.S.!
========================================================================
=====================================================================

duminică, 28 iulie 2013

Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane ! INCREDIBIL. Se petrece in Romania, Data stelara: Mileniul III. 28 Jul 2013. UPDATE


Un sat intreg din Arad castigat in instanta de mostenitorii unui nobil maghiar.
Locuitorii, evacuati.


O familie a castigat in instanta 8.700 de hectare de paduri si terenuri din judetul Arad, adica intreaga suprafata a satului Nadas, inclusiv biserica.


Reprezentantii familiei au mers miercuri cu un executor judecatoresc sa evacueze unele terenuri si astfel s-a iscat un conflict cu localnicii, relateaza Mediafax.

Reprezentanti ai familiei care a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila la Tribunalul Arad, prin care primeste aproximativ 8.700 de hectare de terenuri in jurul localitatii Nadas, s-au prezentat, miercuri, cu un executor judecatoresc pe unul dintre terenurile care i-ar reveni si pe care exista o gospodarie.


Peste 30 de localnici s-au adunat pentru sustinerea celor care locuiesc in aceasta gospodarie, afirmand ca beneficiarii sentintei au obtinut practic toate terenurile si padurile din zona satului.

Tot miercuri, beneficiarii sentintei au mers cu un buldozer pe o pasune unde exista un adapost, intentionand evacuarea zonei.

In ambele situatii, jandarmii si politistii au intervenit pentru a fi evitate conflictele intre parti, astfel ca nu s-au semnalat incidente.

Petrica Horga, viceprimarul comunei Taut, de care apartine satul Nadas, a declarat corespondentului Mediafax ca sentinta de restituire in natura a 8.700 de hectare de terenuri dateaza din 2007, iar in ultimul an beneficiarii acesteia au inceput sa o puna in aplicare, identificand terenurile si intrand astfel in conflict cu localnicii.

Pe masura ce localnicii au fost anuntati ca pierd dreptul de a lucra terenurile agricole si nu mai pot sa foloseasca pasunile, acestia au deschis alte procese cu noii proprietari, procese care se afla pe rol.

"Este o situatie grea, oamenii se tem ca raman fara sursa de supravietuire. Practic, familia respectiva a castigat intreaga suprafata a satului. Cea mai mare parte sunt terenuri impadurite, peste 5.000 de hectare, asa ca noii proprietari au acum si un ocol silvic privat", a declarat viceprimarul.

Conform sursei citate, cea mai mare parte a terenurilor castigate au fost deja restituite noilor proprietari, in timp ce pentru o parte mai exista conflicte in instanta.

Edilul a spus ca familia care a obtinut terenurile a prezentat in instanta documente din care a rezultat ca este mostenitoarea unui grof, Iosif Grosz, care a detinut importante proprietati in zona in perioada interbelica.

"In urma reformelor agrare, localnicii au primit terenuri pe care le-au lucrat, dar unii nu au si titluri de proprietate", a spus viceprimarul.

Avocatul care ii reprezinta pe unii dintre locanici, Stelian Lupu, a afirmat ca, potrivit numerelor topografice incluse in sentinta, toata suprafata satului, inclusiv biserica si cimitirul, au fost castigate.

"Familia a castigat 101 numere topo, dar asta corespunde intregii suprafete a localitatii. Numerele topo din sentinta ocupa toata suprafata, inclusiv biserica si cimitirul", a declarat avocatul.

La randul lor, reprezentantii Directiei Silvice Arad au declarat corespondentului Mediafax ca padurea obtinuta prin sentinta s-a aflat inainte de 2007 in gestiunea statului.
Conform Directiei Silvice, familia a preluat de la stat peste 5.000 de hectare de padure, fiind cea mai mare suprafata restituita in judetul Arad.

Familia care a castigat terenurile din Nadas nu a dorit sa faca declaratii presei. Satul Nadas are aproximativ 1.200 de locuitori si apartine de comuna Taut, care are o suprafata totala de 20.600 de hectare, integrand localitatile Taut, Minisel, Minisu de Sus si Nadas, cu un total de 2.200 de locuitori.
http://stirileprotv.ro/stiri/social/un-sat-intreg-castigat-in-instanta-de-mostenitorii-unui-grof-familia-vrea-sa-evacueze-locuitorii.html


================================
================================================

Cititi si:
=========
...................................................................
REPORTAJ - Arad: Cei care au obţinut extravilanul unui sat sunt moştenitorii unei bătrâne pe care o îngrijiseră
....................................................
Arad: O familie a câştigat în instanţă întreaga suprafaţă a unui sat. Proprietarii vor să evacueze localnici
.....................................................
=================================================
==============================

UPDATE

 
  • Cotidianul:
  • Transilvania furata (I) – Nadăşul, un sat furat cu biserică şi cu cimitir cu tot

  • Mii de hectare de păduri, moşii şi castele, despăgubite de regele Ferdinand, au fost recuperate fraudulos. Autorităţile române, chiar şi prin nepăsare, parte a unui furt uriaş. Serviciile secrete urmăresc elevii şi ignoră infracţiuni care aduc atingere ţării noastre. CSM-ul hain condus de procuroarea Hăineală nu-i vede pe judecătorii care au restituit pe acte false. Un serial despre jefurea Transilvaniei şi despre slăbiciunile statului român.

    Cotidianul.ro porneşte această campanie de informare a românilor în legătură cu recuperările banditeşti ale terenurilor din Transilvania. Banditeşti prin felul în care au fost siluite legile ţării noastre, prin organizarea în grupuri infracţionale, prin încrengăturile mafiote care au speculat slăbiciunile magistraţilor şi corupţia din instituţii şi instante. Operaţiunile de restituire frauduloasă arată ca un plan abil de dezmembrare a ţării.

    Harta recuperărilor frauduloase, despăgubite de statul român după Unirea de la 1918, arată ca un puzzle ce demonstrează atacul unei mafii asupra statului român şi a unei mari părţi a populaţiei din Transilvania. Procurori, judecători, agenţi ai serviciilor româneşti, fucţionari publici, primari, corupţi toţi până-n măduva oaselor, elemente ale sistemului mafiot au pus umărul la ceea ce se poate numi Marele Jaf din Transilvania.

    Cotidianul.ro, graţie muncii unor oameni care şi-au lăsat de-o parte viaţa personală şi au cotrobăit prin arhivele statului, pe bani proprii, vreme de douăzeci de ani, este acum în stare să demonteze toate retrocedările cu cântec din Transilvania şi nu numai… Între o şpagă la liceu (unde am văzut şi implicarea SRI!!!), o fâţă dezbrăcată la tv şi Suleyman Magnificul, considerăm că este cazul să abordăm o problemă de acut interes naţional (de altfel o temă perimată pentru unii, prostii vadimiste după alţii, intoxicări de presă după postacii năimiţi ai serviciilor vândute), şi anume, situaţia pământurilor şi caselor pentru care un milion de români şi-au dat viaţa în cele două războaie mondiale.

    Cazul Nadăş – Satul furat cu totul, sau vorba unui localnic:

                                                                  “Nadăşul este din nou iobag”
    În anul 2006, soţii Colţeu, pretinşi moştenitori ai unei evreice, Mairowitz, fac o plângere în instanţă pentru a li se reconstitui dreptul de proprietate asupra satului Nadăş (în proporţie de 90%). Mai precis, un teritoriu de 8.700 de hectare, cuprinzând păduri, fâneţe, păşuni, cabane, cimitir, biserică, vatra satului, case…, în contradictoriu cu Romsilva, comisiile locale şi judeţene de aplicare fond funciar. Sătenii nu ştiau nimic, practic nu existau, procesul se purta „deasupra” lor. Familia Colţeu a câştigat într-un singur (!?) termen de judecată în martie 2006. Hotărârea a fost apoi anulată printr-un recurs iniţiat de Romsilva şi Comisia Judeţeană. Apoi, s-a făcut contestaţie în anulare şi doi judecători din trei – culmea, cel care s-a opus a fost un judecător de etnie maghiară, care n-a vrut să participe la această potlogărie – au admis această contestaţie.

    În 2009 – fără cadastru!!! -, s-a făcut intabularea acestor terenuri în cartea funciară prin Judecătoria Ineu. „ Proprietarii” au început să execute terenurile, în prima fază pe cele extravilane, în baza respectivei intabulări. De ce? Anual, APIA le plăteşte peste 800.000 de euro pentru aceste terenuri. În pădure şi-au făcut ocol silvic privat unde exploatează 5.000 de hectare, s-au împroprietărit cu cabane şi au deschis un fond de vânătoare unde vine suspect de des, cine credeţi? – ghici, ghicitoarea mea -, finul cetăţeanului Băsescu Traian, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

    „Manevra”, arborele „ginecologic” şi descâlcirea iţelor
    Această doamnă Mairowitz (Szerenyi) , pe care soţii Colţeu ar fi îngrijit-o, devenind legatari testamentari, e menţionată într-un testament suspect al altei doamne, Weisz-Grosz, care în ‘55 a decedat în Israel şi a redactat un alt testament, totul fiind de fapt „o nepoată a unei mătuşi a străbunicii care era rudă cu un neica văr, noi fiind cei care i-am dus o ciorbă nepoatei”, o brambureală descifrată de doamna avocat Coroiu, explicată în acest recurs (citește aici recursul)

    Chiar şi la o eventuală despăgubire, ar fi fost în joc o mică fracţiune – practic din mai nimic – din ceea ce se solicita. Terenul, la 1918, era proprietatea grofului. Reforma agrară din 1921 până la 1939 a făcut ca 4.000 de hectare să fie răscumpărate de statul român, dându-se bani grei pentru teren, restul de 4.700 de hectare fiind vândut firmei Forestiera Nadăş. După moartea grofului Grosz, n-au existat moştenitori, astfel încât terenul a devenit proprietatea firmei „Forestiera”, controlată de un român pe nume Micloşi. Au mai existat şi acţiuni, care. gradual, au fost vândute tot lui Micloşi. Apoi, Forestiera a fost naţionalizată, patrimoniul societăţii a trecut în proprietatea statului, iar în astfel de situaţii, gen Malaxa sau Auschnitz (cel mai mare acţionar la Fondul Proprietatea), cel mult, puteau să ceară despăgubiri pe calea Fondului. Dar aici vorbim de moştenitorii lui Micloşi, care n-au nicio legătură cu familia Colţeu.

    Nebunia
    După executările silite demarate de soţii Colţeu, şi în urma scandalului creat, nepoata lui Micloşi, cea îndreptăţită eventual într-un proces de revendicare, l-a abordat pe avocatul apărării, prezentându-i documentele originale, prin care se demonstrează că doamna Grosz-Weisz a vândut terenul către Forestiera Nadăş. În baza acestor documente originale, s-a încercat revizuirea Hotărârii din 2006. S-au făcut cereri la Parchet pentru ca acesta să se sesizeze din oficiu şi să promoveze revizuirea, la Romsilva, la Comisia Judeţeană şi la Comisia Locală.

    Cele patru cereri au avut următoarele soluţionări: comisia locală a refuzat să facă revizuirea, primarul Nadăşului, suspectat de non-combat de către localnici, spunând că nu este necesar acest lucru deoarece l-a făcut comisia judeţeană, forul superior. Parchetul a făcut revizuire, dar la primul termen şi-a retras cererea, după cum spun gurile rele, la ordin primit de la Bucureşti.

    Singurele instituţii care au mers umăr la umăr cu românii din Nadăş au fost; Romsilva, care a făcut un dosar de revizuire profesional, pe cinci capitole, de dovedire a nulităţii hotărârii judecătoreşti din 2006 şi Comisia Judeţeană. Revizuirea a fost respinsă în fond, iar în sentinţă se constată că respingerea nu este motivată de judecătoarea Floriţa Boloş. La câteva săptămâni distanţă, judecătoarea Boloş a fost arestată pentru luare de mită într-un alt dosar.
    Primul termen al recursului de revizuire este fixat pe 10 iulie la Tribunalul Arad.


    La atac!
    Cum ardeleanul înţelege un pic mai greu ce i se întâmplă, dar când înţelege, înţelege bine, s-a trecut în sfârşit la contraofensivă. Pământurile şi casele moştenite de la bunici şi străbunici pot reveni la matcă. S-au constituit o asociaţie a localnicilor care luptă în justiţie, dar şi un grup de iniţiativă format din oameni sensibili la suferinţa aproapelui, decişi să meargă până la capăt.

    Cotidianul.ro le va fi alături, urmând ca săptămânal să dezvăluie grozăviile din Transilvania; români lăsaţi pe drumuri, deposedaţi abuziv de pământuri, poligoane ale armatei dezmembrate prin fals, moştenitori din Africa de Sud care fură domeniile Ministerului Culturii, sate româneşti „ciuntite” de composesoratele ungureşti, toate posibile doar prin complicităţi şi trădări la nivel înalt.
    ===============================================================
    ================================================
    ==============================
    ... !!! ??? !!! ...
    Țara arde și plesnește ....

    Cantec pentru mama lor
    =================


    ==========================================
    ==========================================
    Tudor Gheorghe - Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane !
    =========================================



    ===============================
    ==============================================
    ===============================================================
    FOTOGRAFIA ZILEI
    =================                            
                                                                  ATENTIE, Important
    Această notificare a fost primită de un coleg pe data de 25 iulie 2013 de la Casa de pensii sectorială a M.Ap.N.

    =====================================================================
    ==================================================
    ================================

    Ziua Imnului Naţional al României - 29 iulie

    Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Naţional al României - 'Deşteaptă-te române!', simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.
    La 29 iulie 1848, 'Deşteaptă-te române!' a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Naţional al României se află poemul patriotic 'Un răsunet' de Andrei Mureşanu, publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului 'Foaie pentru minte, inimă şi literatură', pe o melodie culeasă de Anton Pann.
    Conţinutul profund patriotic şi naţional al poeziei a fost de natură să însufleţească numeroasele adunări ale militanţilor paşoptişti pentru drepturi naţionale, mai ales din Transilvania, Nicolae Bălcescu numind acest imn 'o adevărată Marsilieză românească'.
    Interzis de regimurile totalitare, timp de aproape o jumătate de secol, 'Deşteaptă-te române!' a fost ales imediat după decembrie 1989 Imnul Naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.
    Conform Constituţiei României, Imnul Naţional este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.
    ===================================
    ============================================
    ===========================================================

    S-a împlinit un an de la o victorie a Democraţiei
     


    Acum un an de zile, românii l-au demis în fapt pe Traian Băsescu.
    Prezentăm o radiografie a evenimentelor de acum un an de zile: cine a greşit şi cine l-a ajutat pe Traian Băsescu să revină la Palatul Cotroceni. Sinteză: ce face Traian Băsescu la un an de la ruşinoasa înfrângere suferită pe 29 iulie.
    Cine l-a ajutat pe Traian Băsescu să înfrângă poporul român
    Garda pretoriană a lui Traian Băsescu
    CCR a violat Legea referendumului
    În 2012 presiunile extraordinare ale "Europei" au schimbat voinţa poporului (I)
    În 2012, presiunile extraordinare ale "Europei" au schimbat voinţa poporului (II)
    ===============================================================
    ==================================================
    ==========================

    sâmbătă, 27 iulie 2013

    Cutremur in PRM. Corneliu Vadim Tudor, EXCLUS din partid. Gheorghe Funar este noul preşedinte al PRM. UPDATE

     
    Congresul Extraordinar al Partidului România Mare (PRM) desfăşurat, sâmbătă, la Alba Iulia, la care au participat în jur de 700 de delegaţi, a decis excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi alegerea lui Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte, conform Agerpres.
     

    Delegaţii prezenţi la Alba Iulia au hotărât, prin vot deschis, cu patru voturi contra şi trei abţineri, excluderea lui Corneliu Vadim Tudor din PRM. 
     
    Pentru funcţia de preşedinte al PRM au candidat trei persoane - Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu şi Ştefan Valentin Varga, care s-a autopropus. Gheorghe Funar a obţinut 530 de voturi, Corneliu Ciontu 113 voturi, iar Varga, 17 voturi.
     
    Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia se desfăşoară Congresul Extraordinar al Partidului România Mare. Delegaţii desemnaţi de filialele judeţene ale partidului aleg organele de conducere colectivă ale PRM: Consiliul Naţional, Comitetul Director şi Biroul Permanent. În cadrul evenimentului vor fi aleşi, totodată, prim - vicepreşedintele şi secretarul general al partidului.

     
    Corneliu Vadim Tudor a calificat vineri drept ilegală convocarea Congresului PRM care se desfăşoară la Alba Iulia.
    =================
    ==================================
    =================================================

    UPDATE. 29 Jul 2013
    ==============================

    Tatoiu a vrut să fie arbitru între Funar și Vadim.
    „Lasă-ne-n durerea noastră, muiere! Ești da Vinci, te pricepi la toate” 
                  
    tatoiuPRM - CONFERINTAfunar

    Monica Tatoiu a vrut să facă pe arbitrul sâmbătă seară într-o emisiune la RTV în care se duelau de la distanță Corneliu Vadim Tudor și Gheorghe Funar pe tema președinției PRM. Intervenția Monicăi Tatoiu care a acuzat „ofensa adusă clasei mijlocii” a provocat reacția virulentă a lui Vadim Tudor, care i-a amintit că „se ocupa de supozitoare și de loțiuni de păr”.

    „Eu mă simt insultată ca româncă și ca femeie de un limbaj suburban proferat de niște… Poa’ să fie și președintele țării; limbajul acesta, sâmbătă după-masă, într-un studio de televiziune, este nociv pentru publicul românesc. Deci nu știu… Eu nu mai suport să aud cuvinte murdare într-un studio de televiziune”, a intervenit la un moment dat Monica Tatoiu în dialogul între Funar și Vadim.

    „Dar pleacă femeie din emisiune, că te pricepi la toate. Ești Leondardo da Vinci. Îți dai cu părerea despre toate”, i-a replicat imediat Corneliu Vadim Tudor. „Este o ofensă la adresa clasei mijlocii din România”, a continuat Tatoiu, ceea ce l-a îndârjit și mai tare pe Vadim. „Parcă te ocupai de supozitoare și loțiuni de păr. Nu-mi da mie lecții despre cum se conduce partidul pe care l-am creat eu. Dar parcă ești lipită ca abţibildul de de micul ecran. Lasă-ne în durerea noastră, muiere!”, a spus eurodeputatul.

    Moderatoarea emisiunii s-a văzut nevoită să ia o pauză publicitară, în timpul căreia Monica Tatoiu a părăsit studioul. „Nu se mai poate, numai mizerie”, s-a plâns ea. În ceea ce privește disputa dintre Vadim Tudor şi Funar, aceştia n-au făcut decât să continue „reprezentaţiile” din ultimele zile. „Funar e un pui de şarpe, un pui de şarpe pe care l-am crescut la sân şi-l voi strivi cu călcâiul. Nu ţi-e, mă, ruşine? Te-am făcut senator patru ani şi pe nevastă-ta consilier la Curtea de Conturi şase ani. Când nu am avut ce să vă mai ofer, aţi muşcat mâna care v-a dat o pâine albă”, i-a reproşat Corneliu Vadim Tudor lui Gheorghe Funar, potrivit rtv.net.

    „Clujenii m-au ales senator”, i-a replicat Funar. „Nu te-a ales nimeni. Funar, o să te mai întâlneşti cu mine şi îţi rup urechile”, l-a ameninţat Vadim pe adversarul său. „Ce carte ştii tu, mă, că erai contabil, erai socotitor la CAP, numărai cu boabe de porumb. Mă schimbi tu pe mine din funcţie?”, a continuat Vadim.

    „Nu v-am schimbat eu, v-au schimbat membrii de partid. Nu ştiu de ce nu aţi avut curaj să candidaţi la Alba Iulia”, i-a răspuns Funar, care a adăugat că Vadim Tudor dovedeşte prin limbaj că este „alogen” pentru că dacă ar fi român „ar avea frică de Dumnezeu”. „Îi sugerez să scoată biblia de la piept şi să citească o poruncă foarte frumoasă: Iubeşte-ţi aproapele. Îl întreb: de ce nu-şi iubeşte aproapele?”, a mai spus Funar. „Tu nu eşti aproapele meu, Funar. Tu ai fost căţeluşul din spatele meu”, i-a răspuns Corneliu Vadim Tudor.
    S. Antim, A.M.PRESS
    ===================
    ==========================================
    ===========================================================


    Ultima redută în lupta Funar-Vadim: începe bătaia pe sediul central al partidului

    Într-un interviu acordat gândul, Gheorghe Funar a vorbit despre viitoarea strategie politică a PRM, în epoca post-Vadim, despre dorinţa de reconstrucţie a partidului şi reclădirea organizaţiilor, până la finalul lui 2013, despre “revenirea acasă” a celor alungaţi de CV Tudor – deputaţi, senatori, preşedinţi de CJ –, precum şi despre politica de alianţe a noului PRM, potrivit căreia “nu este exclusă, a priori, niciun fel de colaborare cu partidele existent în România, “mai puţin UDMR, care nu este partid politic”. 

    În legătură cu acuzele aduse de Vadim noii conduceri, aleasă la Alba Iulia, Funar a catalogat reacţia Tribunului ca pe o “furie inutilă”, considerându-l pe vechiul lider “laş şi mincinos”, în măsura în care “acesta nu a dorit să participe la Congresul Extraordinar, convocat statutar de către Consiliul Naţional pe care chiar el l-a organizat, dar la care nu a participat”, şi că “toate celelalte baliverne” sunt lipsite de sens, întrucât “nu el a înregistrat la OSIM denumirea partidului” şi “nici nu se pune problema să fi înfiinţat el PRM”.

    Totodată, Funar a precizat pentru gândul că partidul va avea, cu siguranţă, un candidat la preşedinţia României, nominalizat în urma unei măsurători interne de partid. “Oricum, personal am mai trăit această experienţă extraordinară, în 1992, când m-am clasat pe locul al treilea în lupta pentru Cotroceni”, a adăugat noul preşedinte al PRM.
     
    Mai jos, interviul pe care Gheorghe Funar l-a acordat ziarului gândul:

    gândul: Domnule Gheorghe Funar, sunteţi noul preşedinte PRM, ales la Alba Iulia, dar CV Tudor nu vă recunoaşte această calitate. Mai mult, spune că e penal ceea ce aţi făcut.
    Gheorghe Funar: Dumnealui spune multe, este foarte supărat, îl înţeleg, dar e o furie inutilă. Congresul Extraordinar de la Alba Iulia a fost perfect statutar, iar alegerile, cât se poate de corecte. În prealabil, s-au organizat conferinţe judeţene extraordinare, s-au ales organele de conducere, s-au ales cei 700 de delagaţi la Congres, care, prin vot statutar, legal şi secret, au ales noua conducere a partidului.

    Şi atunci?! Vadim susţine că a fost un fals, că i-aţi luat partidul pe care l-a fondat şi l-a înscris la OSIM.
    Eu nu ştiu de ce se pretează la atâtea minciuni. Miciuna are picioare scurte. El, chiar dacă e alogen, să nu fi aflat că noi, românii, suntem cei mai bogaţi în proverbe şi zicători, şi că suntem singurul popor din lume care are colinde?! Un proverb arhicunoscut este acela care spune că minciuna are picioare scurte.

    El vrea să ne păcălească cu schema înregistrării la OSIM, care e o adevărată aiureală. Partidele politice sunt înregistrate şi funcţionează pe baza legii partidelor politice. Noi ne-am înregistrat ca partid politic la Tribunalul Bucureşti, fără vreo legătură cu OSIM. Cele două sunt paralele ca şinele de cale ferată. E o diversiune. Cine să-l mai creadă?!

    Colegul Bâldea, care a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului, s-a dus la OSIM, a solicitat şi obţinut copii după documente şi răspunsul instituţiei. Nu CV Tudor, persoană fizică, a solicitat la OSIM înregistrarea PRM, ci partidul. Vadim nu are nici în clin, nici în mânecă cu înregistrarea.
    A doua miciună pe care o vehiculează, că ar fi fondatorul partidului, are şi ea picioarele la fel de scurte. Nu este adevărat! Deputatul Dumitru Puzdrea a prezentat la Congres adevărata istorie a PRM.
    Fondatorul partidului este marele patriot şi istoric, Mircea Muşat. El a avut ideea înfiinţării PRM. I-a convins pe câţiva generali din Armata Română, Poliţie şi Jandarmerie, trecuţi în rezervă, şi cu toţii au fondat şi înregistrat partidul. Când a aflat despre intenţiile lor, s-a lipit de echipa respectivă şi Eugen Barbu; abia după el, a venit CV Tudor.

    Nici sediul nu vi-l dă!
    Ei, nu. Sediul este al PRM, nu al lui Vadim. Îi vom solicita în zilele următoare să  predea gestiunea partidului. Dar mai întâi să achite toate datoriile pe care le-a făcut. Apoi să ne dea sediul, clădirea respectivă, cheile, ştampilele, tot.

    E adevărat că-i luaţi partidul şi i-l duceţi lui Dan Voiculescu?
    Nu ducem, domnule, partidul, nicăieri. PRM e un partid naţionalist, care trebuie reconstruit. Vom avea de făcut o muncă titanică, de reconstrucţie, de la nivelul organizaţiilor săteşti, comunale şi de cartier, până la organizaţii judeţene. Vom alege conducători - pentru că Vadim, în marea majoritate a filialelor, i-a demis pe cei aleşi şi a numit interimari. S-a terminat cu conducerea dictatorială, trebuie să facem alegeri, să respectăm statutul, să trecem la normalitate.

    Încercăm să facem toate astea până la sfârşitul anului. Îmbucurător este că foarte mulţi dintre cei alungaţi de fostul preşedinte – senatori, deputaţi, preşedinţi de filială, de CJ – vor să revină în partid.
    În ultimii doi ani, CV Tudor a lucrat împotriva partidului, pentru distrugerea lui. Acum e tare supărat că nu şi-a îndeplinit misiunea primită de la stăpânii lui.
    Cât despre alianţe, nu este exclusă, a priori, niciun fel de colaborare cu partidele existent în România. Mai puţin UDMR, care nu este partid politic.

    Veţi desemna un candidat pentru Cotroceni?
    Vom avea, cu siguranţă, un candidat la preşedinţia României, nominalizat în urma unei măsurători interne. Nu ştiu dacă eu voi fi candidatul, dar am mai trăit această experienţă extraordinară, în 1992, când m-am clasat pe locul al treilea.

     Cred şi sper, însă, ca până la anul să avem alegeri anticipate, prezidenţiale şi parlamentare. Altfel, riscăm să nu mai avem ţară, în urma punerii la cale a “dictatului de la Bruxelles”. Vedeţi bine că liderii maghiari cer protectorat Ungariei pentru Transilvania. În paralel cu achiziţionarea de către străini, în marea lor majoritate maghiari, a milioane de hectare de pământ din pământul ţării, şi a sute de mii de imobile”.
    Marian Sultănoiu este senior editor al ziarului Gândul

    http://www.gandul.info/interviurile-gandul/ultima-reduta-in-lupta-funar-vadim-incepe-bataia-pe-sediul-central-al-partidului-11169407
    ==========================
    =================================================
    ===========================================================

    vineri, 26 iulie 2013

    ATENTIE. De larg interes. Medierea devine obligatorie incepand cu 1 August. Medierea, pe înţelesul tuturor. Mafia din Medierea Romaneasca. Important UPDATE

     
    De la 1 august, medierea devine obligatorie. Cât costă şi în ce constă o şedinţă la mediator
     
    Din 1 august, dosarele juridice privind agresiunile, calomnia, divorţul, conflictele de muncă, malpraxisul, litigiile comerciale şi cele legate de drepturile consumatorului trebuie să treacă prin birourile de mediere. Dacă reclamanţii ocolesc această cale, instanţele nu vor accepta deschiderea unui proces.
     
    Mai exact, de la 1 august nici un reclamant nu poate deschide o acţiune în instanţă dacă nu trece mai întâi prin biroul de mediere. În acest scop, are nevoie de sume destul de consistente.
    Tarifele practicate de mediatori diferă în funcţie de natura litigiului şi de complexitatea lui. Ele pornesc de la 500 de lei / şedinţă pentru rezolvarea unui conflict civil şi pot ajunge până la 4000 de lei, dacă este vorba despre drepturile de proprietate intelectuală.
     
    În cazul unui divorţ, tarifele pornesc de la 250 de lei şi ajung chiar şi la 1000 de lei în cazul în care este vorba despre un divorţ cu partaj. În cazul unei succesiuni, tarifele sunt între 250 şi 500 de lei. Trebuie ştiut şi că aceste costuri trebuie plătite de toate părţile implicate.
     
    Şedinţa de informare asupra avantajelor medierii înainte de începerea procesului este şi ea obligatorie, dar gratuită. Mediatorii decid apoi dacă părţile implicate în conflict vor parcurge etapa de mediere sau vor merge direct în faţa judecătorului. Refuzul părţii de a participa la această şedinţă gratuită se sancţionează cu sume cuprinse între 100 şi 1000 de lei.
     
    Peste 3,3 milioane de dosare au fost pe rol numai anul trecut, majoritatea pe speţe civile. Primul efect al intrării în vigoare a obligativităţii medierii ar putea fi reducerea acestui număr de dosare cu un milion.
     
    În România există 8000 de mediatori autorizaţi. Datele lor de contact pot fi găsite pe site-ul Consiliului de Mediere, unde este afişat tabloul mediatorilor autorizaţi, ca şi la sediul instanţelor din întreaga ţară.
     

    Medierea, pe înţelesul românilor
    Un milion de dosare mai puţin pentru instanţele din România. Acesta ar putea fi efectul intrării în vigoare în 1 august a obligativităţii medierii. Ca acest obiectiv să fie atins, e nevoie ca metoda aplicată până acum doar facultativ să fie cunoscută de români. Din acest motiv, zeci de mediatori din Bihor au ieşit in stradă ca să le explice trecătorilor cum îşi pot rezolva problemele fără să ajungă in sala de judecată.

    În urmă cu doi ani, Attila Fazekas s-a aflat într-o situaţie complicată, după naşterea unui copil dintr-o relaţie nelegitimă. Ca bebeluşul să poarte numele părintelui natural era nevoie de ani de procese. Bărbatul a apelat însă la serviciile unui mediator.

    "Medierea, practic, foarte mult m-a ajutat să terminăm divorţul, copilul s-a născut şi nu a mai trebuit să treacă pe numele vechiului soţ, ci a trecut pe numele meu. Nu a trebuit să ne târâm in judecată", spune Attila Fazekas.

    Judecătorii spun că acest lucru se va întâmpla anul acesta în cazul altor un milion de dosare, care nu vor ajunge în instanţă după 1 august, când medierea va deveni obligatorie. Pe rolul instanţelor române sunt 5 milioane de dosare.

    "Din 10 procese aflate pe rol 7 se vor indrepta pentru a participa la aceste şedinţe de mediere la un birou autorizat", spune Mihai Benchiş, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Mediatorilor din Bihor.
    În timp ce unii români consideră că medierea "e o soluţie foarte bună şi se aplică în alte tări de mai multă vreme", alţii nu au încredere în această măsură.

    Ca să le explice românilor avantajele medierii, zeci de mediatori au ieşit pe străzile din mai multe oraşe. În Oradea au fost sprijiniţi de Mihaela Tatu: "Câştig timp câştig energie consumată şi nervi şi ce e mai important câştig bani."

    "În timp va duce la înţelegerea de către justiţiabili că cedarea de către fiecare parte a unei părţi din pretenţii poate duce la un rezultat mult mai bun decât o procedură şi angrenarea unui mecanism ce poate dura ani de zile", spune Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

    Din 1 august, dosarele privind agresiunile, calomnia, divortul, conflictele de muncă, malpraxisul, litigiile comerciale şi cele legate de drepturile consumatorului vor fi soluţionate prin mediere. Dacă reclamanţii ocolesc această cale, instanţele nu vor accepta deschiderea unui proces.
    pot rezolva problemele fără să ajungă in sala de judecată.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Medierea+pe+intelesul+romanilor

     
    Mafia din Medierea Romaneasca sau Summum jus, summa injuria
    Posted  aprilie 1, 2013
    Medierea romaneasca
     
    Nici bine n-a scos capul in lume mult-mediatizata profesie de mediator ca s-au si gasit capii Consiliului de Mediere (CdM) sa macelareasca o lege care si asa era absurda. Pe langa alte aberatii, constatam ca Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere elaborat de Consiliul de Mediere (organul administrativ)  vine in flagranta contradictie cu legea, or se stie ca nici un Regulament de Ordine Interioara NU poate si NU trebuie sa incalce legislatia aflata in vigoare.
     
    CodM taie si spanzura. Conform legii 192 din 2006 care reglementeaza Medierea, lege mult-ciopartita la randul ei (cuprinde inclusiv modificari facute la o luna sau doua distanta, functie de interesele unora si altora),  se instituie conditiile dobândirii, suspendarii şi încetarii calităţii de mediator astfel:
     
    Art. 7. – Poate deveni mediator persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
       a) are capacitate deplină de exerciţiu;
       b) are studii superioare;
       c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani;
       d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activităţi;
      e) se bucură de o bună reputaţie şi nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei;
      f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii, sau un program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditate conform legii şi avizate de Consiliul de mediere;
      g) a fost autorizată ca mediator, în condiţiile prezentei legi.
     
    Totusi, Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere, opereaza ca un act de sine statator producator de efecte juridice si adauga, mai precis INTERPRETEAZA SI CONDITIONEAZA!!!:
     
    Art. 3. – (1) Prin mediator autorizat se înţelege persoana care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 7 şi art. 8 alin. (1) din Lege şi care îşi declară o formă de exercitare a profesiei prevăzută la art. 22 din Lege, avizată de Consiliu.
        ___________
        Alineatul (1) a fost modificat prin punctul 3. din Hotărâre nr. 2247/2011 începând cu 17.08.2011.
    Ca sa poti fi inscris in Tabloul mediatorilor, trebuiesc indeplinite o serie de conditii, printre care inclusiv una suplimentara, neprevazuta in legea medierii,  EXCEPTIONALA SI VADIT NECONSTITUTIONALA respectiv APARTENENTA LA O ASOCIATIE PROFESIONALA:
     
    Mediatorul autorizat este înscris în Tabloul mediatorilor în condiţiile prevăzute la art. 12 din Lege, după ce face dovada înscrierii într-o asociaţie profesională, conform obligaţiei prevăzute la art. 24 din Lege.
        ___________
        Alineatul (11) a fost modificat prin punctul 1. din Hotărâre nr. 195/2012 începând cu 04.04.2012.
    Cu alte cuvinte, in Romania asta corupta si mizerabila, nu se mai poate face absolut nimic decat pupand cururi puturoase, platind taxe si impozite instituite de cine vrea si cine nu vrea iar ceea ce este si mai grav, aflam ca o institutie, care prin natura ei ar fi trebuit sa-si vada doar de chestiunile administrative ale medierii, se ocupa fatis si cu reglementarea profesiei, conditionand peste lege practicarea profesiei, incaseaza taxe uriase fara ca cineva sa o traga cumva la raspundere pentru ca in gasca se afla nume grele iar potul se imparte!
     
    In conformitate cu art. 12 din legea 192/2006 modif. mediatorii autorizati sunt inscrisi in Tabloul mediatorilor cu urmatoarele date:
     
       a) numele şi prenumele mediatorului;
       b) sediul profesional;
       c) pregătirea de bază a mediatorului, instituţiile la care s-a format şi titlurile cu care le-a absolvit;
       d) domeniul medierii în care acesta este specializat;
       e) durata experienţei practice în activitatea de mediere;
       f) limba străină în care este capabil să desfăşoare medierea;
       g) calitatea de membru al unei asociaţii profesionale în domeniul medierii, precum şi, după caz, al altor organizaţii;
       h) existenţa unei cauze de suspendare.
     
    (3) Calitatea de membru al unei asociaţii profesionale în domeniul medierii se dobândeşte exclusiv prin exprimarea prealabilă, în scris, a consimţământului expres dat de asociaţia profesională în acest sens, în urma unei solicitări adresate respectivei asociaţii profesionale.
     
    Legiuitorul a enumerat datele de identificare ale mediatorului in tabloul specific fara a avea vreo intentie de conditionalitate cumulativa asa cum eronat (sau rau voit) interpreteaza cei din CdM!!!!
    Astfel, “magnificul” Regulament interpreteaza intr-o lumina abstracta si complet eronata intreg articolul 12 din legea 192/2206, conferind literei “g” puterea unei conditii imperative, … astfel ca, neindeplinirea conditiei suporta sanctiunea “interzicerii dreptului de a profesa“!!! Domnilor din CdM, treziti-va! Conditiile respective NU sunt cumulative!!! Daca astfel ar fi gandit legiuitorul, atunci ar fi fost o lege discriminatoare deoarece nu puteau profesa decat persoane licentiate si cunoscatoare de limbi straine. Corect? Aceasta e prevederea clara de la punctul “f”! Sau conditia prevazuta la punctul “f”  nu devine IMPERATIVA pentru ca Dvs. nu doriti asta?!!!  V-as intreba de asemenea, in ce domeniu este specializat un proaspat mediator? Sau ce experienta practica are? Intrebari la care ar trebui sa raspundeti la fel de vioi ca si pana acum pentru ca si acestea sunt chestiuni componente ale aceluiasi articol 12.

    Un mediator autorizat poate profesa NUMAI DACA SE AFILIAZA LA O ASOCIATIE PROFESIONALA PRIVATA!!!! Aceasta este o conditionare complet NECONSTITUTIONALA impusa de Consiliul de Mediere care, conform legii este doar organul administrativ si are atributii in acest sens!!! Orice pretentii ridicate de catre CdM in afara legii NU trebuiesc admise de cei care solicita autorizarea. Medierea este o profesie liberala. De ce o ingradesc taman administratorii alesi sa o reprezinte?
     
    “CAPITOLUL II din Constitutia Romaniei – Drepturile şi libertăţile fundamentale
    ARTICOLUL 41- Munca şi protecţia socială a muncii
     
    (1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.”
     
    De asemenea, facand un studiu de piata privitor la Asociatiile profesionale private, constat ca fiecare in parte pretinde:
    1.taxa de inscriere: minim 200 lei;
    2.consultare dosar (?!): 200-400 lei;
    3.cotizatie membru: 200-300 lei.
     
    Iata cum apar profitorii! Nici bine nu s-au usurat invataceii de cei 1000 euro (taxa  reprezentand cursul de mediere, o suma uriasa pentru 2 saptamani de studiu si predare!!!) ca si afla imediat cum sta treaba in tagma asta: n-ai apucat sa faci un pas, ca hienele au sarit buluc pe tine sa-ti smulga hainele si ultimele monede din buzunare! Vor baaaani! Vor sa te extermine inainte de a pasi in vreun cabinet de mediere!!!
     
    In alta ordine de idei, nu gasesc ABSOLUT NICI O OBLIGATIE a vreunei asociatii profesionale private de a accepta membri noi, exceptie facand cele care se declara formatoare autorizate si daca tot au stiut sa intinda mana la miile de euro percepute pe cursuri, atunci sa includa ca bonus si calitatea de membru a absolventilor, nu? Gratuit! Nu contra cost! Macar sa anuleze prevederea neconstitutionala a imparatiei lor!!
     
    Cum e posibil ca statul roman sa admita o prevedere regulamentara total NECONSTITUTIONALA privind dreptul la munca?
    De ce absolventilor cursurilor de mediere nu li se permite sa profeseze chiar daca au indeplinit absolut toate conditiile prevazute in LEGE? Regulamentul intern al unei institutii minuscule are o putere mai mare decat o lege?  De ce Consiliul de Mediere – mai nou – pretinde si certificat medical cu mentiunea “Clinic Sanatos” emis de un medic psihiatru, pe langa certificatul emis de medicul de familie? Dumnealor si-au scos acest certificat? Din cate observ pana acum, toti cei aflati in varful mediatorilor au mari probleme psihice pe langa uriasele carente de moralitate si etica!!!
     
     Dar … stim deja ca ideile proiectului neaos romanesc stralucesc frumos insa practica le omoara, asa s-a intamplat si cu medierea: tipic romaneste! Pana si legea medierii a ajuns de peste 30 pagini… asta dupa ce initial fusese destul de subtirica si neinterpretabila, asa… pe principiul “Nulla est medicina sine lingua latina”. Acum, daca ne-am arunca ochii peste ea, am observa rapid cum si-au impartit halcile grupurile de interese. Nici macar nu au urmarit sa nu apara contradictii intre noile si vechile prevederi.
     
    Pentru o scurta comparatie, v-as sugera sa va uitati peste legea medierii de la fratii nostri moldoveni.  Acolo veti descoperi ce inseamna a elabora o lege fara compromisuri si interese: succinta, clara, pragmatica si cu efecte juridice mult mai interesante decat a noastra. Bravo, Moldova! Cel putin pe segmentul justitie, sunteti mult deasupra noastra!!!!
     
    Concluzie:
    O profesie liberala extrem de frumoasa si binevenita in Romania a fost schimonosita si intinata de oameni care au monopolizat-o si care au vazut in mediere doar o noua sursa de imbogatire, oameni care nu afiseaza nici un minim respect fata de cei care chiar doresc sa practice medierea la cele mai inalte standarde, sa construiasca acordul dintre parti si sa reconsolideze relatiile ce pareau iremediabil distruse!
     
    ============================================
    ==========================================================
    ======================================================================
     
     
    =========================================
     
    FOTOGRAFIA ZILEI
    27 iulie 2013
    pentru un raspuns corect, confirmat de comunitatea noastra, oferim un premiu
    vestita cupa de "chiele"
    ======================================================
    ==================================================================
     
    Important UPDATE
    ==========================
    ===================================================
     

     Incepand cu 1 August 2013, informarea justitiabilului asupra medierii devine obligatorie insa Acordul de Mediere NU ESTE TITLU EXECUTORIU!!

     

    Legea medierii este una dintre legile romanesti modificate si completate cel mai frecvent, functie de interesele indivizilor aflati in varfurile structurilor de tot felul. Astfel, incepand cu data de 1 august 2013, conform Ordonantei de Urgenta nr. 4/2013,  cererile de chemare in judecata vor fi sanctionate de instanta ca inadmisibile daca reclamantul (in mod special) nu va face dovada ca a efectuat informarea prealabila asupra procedurii de mediere.

    Pentru cei care nu inteleg foarte bine ce inseamna asta, va detaliez: dumneavoastra – potential justitiabil, daca doriti sa deschideti un proces impotriva celui/celor care v-au incalcat drepturile sau daca doriti pur si simplu sa divortati, sunteti obligat sa parcurgeti mai intai etapa de informare prealabila asupra procedurii de mediere, in caz contrar, cererea dumneavoastra de chemare in judecata va fi declarata ca INADMISIBILA (art.VII din OUG 4/2013).

    E drept ca o paleta intreaga de conflicte s-ar putea solutiona simplu, eficient si rapid prin procedura medierii, mai ales cele din domeniul comercial si familiei, insa problema care se ridica in context este aceea privind INUTILITATEA PRACTICA A MEDIERII IN SINE in sensul ca Acordul de mediere – asa cum a fost reglementat de legiuitor – NU ARE CARACTER DE TITLU EXECUTORIU!

    Acordul de Mediere – teoretic - este actul prin care partile, in urma negocierilor asistate de mediator, ajung la o intelegere reciproc avantajoasa ce are ca efect  prevenirea sau stingerea conflictului! Practic insa, Acordul de Mediere este complet lipsit de efecte juridice intrucat este asimilat inscrisului sub semnatura privata!!! Legiuitorul apreciaza ca intelegerea partilor prin Acord nu poate avea o valoare mai mare decat banalul inscris sub semnatura privata, caruia i se poate conferi forta juridica numai daca ulterior incheierii va fi supus autentificarii notariale sau consfintirii de catre instanta de judecata!!!

    Asa stand lucrurile in practica, intreb: CE ROST MAI ARE MEDIEREA, DACA ACORDUL PARTILOR IN FORMA SA PURA, NU E CAPABIL SA NASCA EFECTE JURIDICE? 

    Un inscris sub semnatura privata poate fi incheiat si fara asistarea mediatorului in plus, in noul cod de procedura civila avem reglementata Tranzactia (art.439 si urm.)  – o alta forma de acord – care nu se deosebeste cu nimic de Acordul de Mediere.

    Legea Medierii din Romania, in forma actuala, nu reprezinta altceva decat o pierdere de vreme, o piedica in calea accesului la justitie si evident o cheltuiala suplimentara pusa in sarcina justitiabilului!

    Unii “intelepti” motiveaza ca mediatorii, nefiind toti de formatie juristi, ar putea incheia si semna impreuna cu partile Acorduri care ar incalca normele de drept in vigoare, controlul de legalitate impunandu-se obligatoriu! Nu acelasi lucru se intampla si in cazul Contractului de mediere incheiat intre mediator si parti  (conform art.48 din Legea 192/2006 modif.) sau a Hotararii Consiliului de Mediere (organismul administrativ al acestei noi bresle) prin care se dispune sanctiunea amenzii disciplinare impotriva mediatorului vinovat de savarsirea anumitor fapte, ambele avand caracter de TITLURI EXECUTORII!!!

    “Inteleptii” juristi se afla in eroare: dumnealor nu fac deosebirea intre caracterul de Titlu Executoriu al unui inscris si INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE a acestuia!!!

    Titlul executoriu este inscrisul intocmit de catre organul competent, cu respectarea prevederilor legale, in virtutea caruia devine posibila punerea in executare silita a creantei pe care o constata, cu conditia ca executarea sa se circumscrie obiectului pe care acesta l-a determinat!

    Exemple de titluri executorii: contractele bancare, contractele de asigurari, procesele verbale de contraventie, contractele de asistenta juridica, orice alte inscrisuri carora legea le recunoaste puterea de titlu executoriu.

    Caracteristica unui act juridic de a putea fi pus in executare: Executarea silita se poate efectua numai in temeiul unei hotarari judecatoresti ori a unui alt inscris care are valoare de titlu executoriu. Titlurile executorii se executa numai daca au fost investite cu formula executorie de catre instanta de judecata, exceptie facand cele carora legea nu le impune aceasta conditie. Pe cale de consecinta, Mediatorul, in viziunea legiuitorului roman, NU este organ competent, chiar daca legea il defineste astfel iar Acordul de Mediere NU respecta prevederile legale, nefiind posibila punerea in executare!!! 

    Acordul de Mediere incheiat intre parti, fara a avea caracter de TITLU EXECUTORIU, arunca Medierea in DERIZORIU iar degrevarea instantelor – motivul mult invocat de promotorii legii – NU va avea loc niciodata! Cine poate avea incredere intr-o forma alternativa de solutionare a conflictelor – in speta Medierea – daca insasi actul prin care se consfinteste intelegerea partilor NU PRODUCE NICI UN FEL DE EFECTE JURIDICE? NIMENI!!!

    In concluzie, Legea Medierii din Romania a fost introdusa DOAR in scopul reglementarii scolilor de formare mediatori conduse de persoane cu relatii stranse in sfera politicului si nicidecum in interesul justitiabilului care, daca va alege voluntar noua metoda, ar avea posibilitatea de a-si  solutiona conflictul eficient si rapid iar Acordul semnat ar avea forta unui Titlu Executoriu.

    In strainatate, Medierea se practica cu succes chiar si in tarile in care nu a fost necesara reglementarea ei!!! Acolo, Acordul de Mediere are caracter de titlu executoriu iar justitiabilii apeleaza cu incredere la mediatori (mai ales in cauzele comerciale si in cele privitoare la divort).

    Avantaje medierii sunt greu de ignorat: timp scurt de rezolvare, cheltuieli reduse, elimina stresul iar solutia este acceptata de ambele parti. Daca Acordul, prin forma si continutul sau implicit n-ar constitui o forta juridica concreta,  oamenii de afaceri nu ar alege niciodata Medierea mai ales ca disputele lor privesc incalcarea clauzelor contractuale, calitatea neconforma a bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, situatii in care se discuta uneori si sume de milioane de euro!!!

    Cireasa de pe tortul “medierii” romanesti o constituie notariatele care refuza sa autentifice o serie de Acorduri motivand tot felul de ineptii. Au ajuns pana intr-acolo incat invoca inclusiv savarsirea anumitor fapte de coruptie comise de semnatarii Acordului de Mediere, fapte la care dumnealor nu vor sa fie complici!!!??  Situatiile sunt diverse insa voi aminti in mod special scutirile la taxele auto in cazul schimbarii proprietarului masinii sau a dobandirii acesteia prin mostenire (legea fiind neinterpretabila). RAR-ul s-a inteles cu UNNP-ului (Uniunea Nationala a Notarilor Publici) si treaba merge ca unsal!!! Motivatia reala, ascunsa in spatele aberatiilor, este BANUL!
     
    Cetatenii care inca mai apeleaza la mediatori, economisesc bani, de cele mai multe ori deloc neinsemnati! BANUL este durerea cea mare notarilor, mai ales ca piata imobiliara s-a dus pe tobogan! Obisnuiti cu portmoneele burdusite in 2 ore de copy-paste, le vine greu sa se obisnuiasca si cu incasarea unor sume mai mici, rezultate din autentificari de Acorduri de Mediere!
     
    Ca notar, este inadmisibil sa invoci fapte de coruptie acolo unde legea stipuleaza clar conditii si situatii concrete. Nu aceeasi teama am observat-o la notarii nostrii care s-au dedat la autentificarea contractelor false de vanzare-cumparare imobile, improprietarind peste noapte jefuitori de toate culorile!!! Cati dintre ei au raspuns in fata justitiei pentru autentificarile lor abominabile, cu adevarat incluse in fapte de coruptie? Si daca lucrurile stau asa, de ce-ar avea notarul vreo retinere in a trimite la plimbare partile semnatare ale acordului mediere, mai ales ca pana si RAR-ul le canta in struna?

    Introducerea profesiei de mediator in COR 2013, cod 243202 sau infiintarea scolilor de formare a mediatorilor conduse de cei aflati in gratiile puterii NU au stat la baza proiectului legii medierii din Romania, altfel… am avea o tara plina de mediatori inutili si muritori de foame, obligati sa-si pastreze pozitia in tabloul Consiliului de Mediere, numai conditionati de plata taxelor cocosabile impuse de imparatie!!! Ca n-au clienti, ca medierea nu functioneaza aproape deloc tocmai din cauza reglementarilor cretine, asta nu intereseaza pe nimeni atata vreme cat cei care trebuie, castiga sume imense de bani din scolarizari – in medie vreo 30.000 dolari la o tura de fraieri – rotunjindu-si averile in fiecare luna!

    Pana cand Acordul de Mediere NU va avea CARACTER DE TITLU EXECUTORIU reglementat prin lege  – scopul ESENTIAL SI PRACTIC AL MEDIERII -, nu-mi ramane decat sa intreb:

     LA CE FOLOS MEDIEREA IN ROMANIA?

    http://lorylex.wordpress.com/2013/07/25/incepand-cu-1-august-2013-informarea-justitiabilului-asupra-medierii-devine-obligatorie-insa-acordul-de-mediere-nu-este-titlu-executoriu/


     Constantin Asofronie /// Cu multe de acord, dar faci servicii altor profesii: nu toate actele juridice sunt si titluri executorii, cu atat mai putin acordul de mediere, pentru ca atunci ar trebui facute numai de juristi, iar medierea nu este o profesie juridica. Mediatorilor le trebuie sa aiba cunostinte juridice, dar nu trebuie aruncat in derizoriu ceea ce de zeci de ani in alte tari s-a probat: medierea este agreata si utila, convenabila pentru foarte multi justitiabili. Cand vedem cum lucreaza justitia romaneasca, cu atat mai mult aceasta procedura nejudiciara, medierea, ar trebui incurajata. Nu mai prezentati ca inutil acordul de mediere daca nu este titlu executoriu, dle avocat? ca nici actele avocatilor nu sunt. Fiecare profesie cu partea ei. Si ne poate fi bine impreuna, respectandu-ne, ajutandu-ne, spre binele clientilor si ... degrevarea instantelor si reducerea cheltuielilor bugetare. Cred ca este destul.
    ==================================
    =================================================
    ==================================================================

    Dialog între doi gemeni nenăscuţi

    MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

    Search mehedinti blog online:

    Lista mea de bloguri