Google Translate

luni, 13 ianuarie 2014

Pentru prima data, americanii nu mai apara Justitia lui Traian Basescu. Rezervata in fata ONG-urilor macoviste, Nuland a luat apararea presei


PANICA IN TABARA BASESCU – Pentru prima data, americanii nu mai apara Justitia lui Traian Basescu. Rezervata in fata ONG-urilor macoviste, Nuland a luat apararea presei impotriva careia au fost asmutite institutiile de forta ale statului: “Relatia dintre presa si stat trebuie sa fie deschisa, transparenta si libera... Aveti nevoie de presa libera si justitie independenta... Politicul nu trebuie sa se amestece in Justitie”

  Victoria Nuland (foto) asistenta secretarului de stat SUA John Kerry, aflata intr-un turneu de intrevederi politice in Europa, s-a intalnit sambata la sediul Ambasadei SUA la Bucuresti cu o serie de oficiali romani si reprezentanti ai unor ONG-uri, majoritatea din cele macoviste, care au cantat in struna acelei parti a Justitiei acuzata ca este controlata de Traian Basescu. Premierul Victor Ponta nu s-a intalnit cu Victoria Nuland, pe motiv ca are agenda ocupata, poate si din cauza ca recent el a avut o intalnire cu vicepresedintele SUA Joe Biden in care s-au antamat si problemele din Justitia romana. Din partea Guvernului Romaniei a fost prezent ministrul de Externe Titus Corlatean (fost ministru al Justitiei). Victoria Nuland a avut o intrevedere de scurta durata si cu presedintele Traian Basescu, in care acesta a incercat sa para foarte familiar, insa au existat momente vizibile cand a fost privit cu neincredere de oficialul american.

 Petitia Antena 3 intitulata “Abuzurile din Romania trec oceanul” privind aservirea unor institutii din Justitie (CSM, ICCJ, marile parchete) regimului Basescu – semnata de circa 100.000 de romani, i-a temperat pe americani

Spre dezamagirea presei portocalii si a ONG-urilor macoviste, Victoria Nuland s-a pastrat neutra, rezervata in aprecieri, si nu s-a lansat in atacuri la adresa Guvernului Ponta, asa cum facea fostul ambasador Mark Gitenstein, a carui interese politicianiste au devenit evidente pentru romani atunci cand acesta, la finalul misiunii sale diplomatice in tara noastra, s-a aruncat sa preia administrarea Fondului Proprietatea, post bine platit pe banul contribuabililor.

Victoria Nuland s-a aratat mai degraba ingrijorata de faptul ca in Romania presa a ajuns sa fie persecutata de institutii de presa ale statului, iar cand a vorbit de necesitatea ca pe langa o presa libera trebuie sa existe si o justitie independenta, s-a ferit sa spuna cine afecteaza independenta justitiei (Basescu prin parghiile sale din servicii si unele instante si parchete) sau Guvernul Ponta prin timidele sale incercari de a modifica unele legi.

Desii unii reprezentanti ai presei si ONG-urilor portocalii au incercat sa o atraga impotriva Guvernarii Ponta, emisarul american a pastrat distanta: “Sunt ingrijoratoare provocarile din justitie... e ingirjorator cand politicienii din orice partid acuza deciziile justitiei... politicul nu trebuie sa se amestece in justitie... Nu voi intra in dezbaterea interna din Romania".

Este pentru prima data in ultimii ani cand emisarii americani evita sa mai ia apararea unei tabere politice in Romania in ceea ce priveste Justitia. Mai mult ca sigur ca americanii, care stiu ce inseamna forta unei petitii publice, au ramas impresionati de cei circa 100.000 de romani care au semnat pe Facebook (retea americana de socializare) in doar doua zile petitia initiata de realizatorii Antena 3 Mihai Gadea si Adrian Ursu intitulata “Abuzurile din Romania trec oceanul”, petitie transmisa conducatorilor SUA si care demasca si trage un serios semnal de alarma in privinta basificarii unei importante parti a varfurilor Justitiei romane, sub bagheta lui Traian Basescu.

Aviz Oanei Haineala, care hartuieste presa in instante, si membrilor CSM care au sustinut-o si poate o mai sustin.

In privinta afectarii libertatii de exprimare, Victoria Nuland a aratat ca: “O presa libera este felul in care cetatenii unei tari inteleg si au transparenta si vad ceea ce fac alesii lor. Relatia dintre presa si stat trebuie sa fie deschisa, transparenta si libera. SUA au o istorie indelungata in ceea ce priveste sustinerea libertatii presei si vom continua sa facem asta”.

Sursa:
http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/panica-in-tabara-basescu-pentru-prima-data-americanii-nu-mai-apara-justitia-lui-traian-basescu-rezervata-in-fata-ong-urilor-macoviste-nuland-a-luat-apararea-presei-impotriva-careia-au-fost-asmutite-institutiile-de-forta-ale-statului-relatia-dintre-presa-s
====================
=====================================

 
Ponta: Orice articol care afectează libertatea de exprimare şi libertatea presei va fi eliminat din Codul Penal
 
Premierul Victor Ponta a anunţat, duminică, la Antena 3, că Guvernul este pregătit să modifice, prin ordonanţă de urgenţă, noul Cod Penal care va intra în vigoare la 1 februarie, pentru a elimina acele prevederi care îngrădesc libertatea de exprimare şi a presei.

"Orice articol care afectează libertatea de exprimare şi libertatea presei va fi abrogat prin Ordonanţă de Urgenţă. De la 1 februarie, când va intre în vigoare noul Cod Penal, pot să dau OUG pentru orice articol care afectează libertatea de exprimare şi libertatea presei, dar Codul trebuie să intre în vigoare, pentru că avem nevoie de el", a declarat premierul Victor Ponta, duminică, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Şeful Guvernului a precizat că a discutat pe această temă cu ministrul Justiţiei şi că este luată în calcul adoptarea unei astfel de ordonanţe de urgenţă, dacă adoptarea unei legi va dura prea mult.

Premierul a arătat din nou că termenul pentru intrarea în vigoare a noului Cod Penal rămâne 1 februarie.
 
Sursa:
===============================================
========================================================
=========================================================================
 

Psst... e pe urmele voaastre... trimis de baba!
=================================
====================================================
===================================================================

13 comentarii:

  1. Il doare pe Beșăsku drept in băsoi de Viky si de aprecierile ei !
    Cred ca deja are o mare si neplacuta iritare la bașkeţi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uai, ce primavara frumoasa avem in iarna asta !
    Ioi, cum zboare ghizele, cum peseriche ciripe !

    RăspundețiȘtergere
  3. Uai, de la 1 febroare, cand intra in vigoare noul Cod Penal, oare mai am voe sa scriu comentarii cu iz vizibil si direct de anti ? Ori trebo musai sa ma cenzurez, asea cum ierea pe vremea lu PULAno 10, unde numa Mos Kalicu sicu Karadezât aveau acces la comentarii, fiind singurii tovarasi cu o moralitate neindoielnica, adevarate foste cadre militare de nadejde, exemple demne de urmat in familie si societate !

    RăspundețiȘtergere
  4. Uai, cica maine da adminu de ...fumat !
    Cica implineste jde ani de cand s-a lasat de fomat !
    Ioi, ce ma destrabalez, poate da si-o marihuana, ceva, ori macar fro etnobotanica !

    RăspundețiȘtergere
  5. CEZARIKA HOP, HOP, HOP,
    SA TI-O DAU MAMA LA CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aha...Sunteti la Rebelionul ala pe vechi banditilor! Vedeti sa nu haliti prea multe galushti!

    RăspundețiȘtergere
  7. ,,Un bordel la moldoveni, patronul către angajată:
    - Marişico, opreşti fa plăşerili că suta-i falsă!
    - Tîrziu şăfu, domnul tocmai a jubilat!!!''

    Ioi, asia si cu sus pendatu'.

    RăspundețiȘtergere
  8. Uauuu.....
    *****************************************
    Pe 5 decembrie 2013 ANCMRR inainteaza catre judecatoria sectorului 1 o cerere de anulare a sentintei civile 83/18.08.2009 prin care a fost acordata personalitate juridica SCMD.

    Pe 7 ianuarie 2014 SCMD primeste citatie pentru a se prezenta la proces pe data de 13 februarie 2013 in calitate de intimat.

    http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2014/01/scrisoare-deschisa-presedintelui-scmd.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, sa moara calu lu'Simion de la Bei Hushi !
      Sa dea dreaca daca astia de la Anecemerere nu e ofticosi ! Si ce m-asi mai caca de ras, printre sughituri, sa-i vad pe alde Vae Victis a lu Doggy ca-i lasa jiustitea in curul gol !
      Cacu jiustitea noastra chear ca nu poti sa anticipezi !

      Ioi !

      Ștergere
    2. Pese: si, daca tot fusei pana la Secemede, unde dadui si de-o postare cu scrisoarea aia celebra desfacuta, adresata de colonistii Romanistanului domnului Gion Cheri, nu ma putui apttine sa nu-i fut una in gura unui idiot, care se lua de pretinu meu Simion de la Bei Hushi !
      Uai, pretinu la nevoi se conoaste !
      L-or gabuit niste analfabetici p-acolea si tot il musca de izmene pe Teotea Simioane, de zici ca asta i-a invatat Conu Muresan la Unapul Nateonal de Aparare !

      Ioi ! Ce m-asi da oleaca cu ligheanul pe scari, p-acolea, da nu ma lasa Rancioaga, ca cica ii dirinjez aura Intaiului Sindicalist al Patriei !

      Ștergere
  9. Ioi, ce poza !
    Uai, eo am o mare nedumerire: cum pula me, ori, ma rog, ce-a mai ramas din ea, ajunge rotofeiul, cu manutele alea doua, ca sa-si tina putza, cand face pipirica ?
    Uai, eo, din masuratori asea mai empirice, zic ca nu poate sa si-o tina, decat daca o are extrem de lunga, ca s-o poata lega de cap cu o sfoara ! Precum erau pe vremurile locomotivelor cu aburi instalatiile de alimentare cu apa a cazanelor de presiune ! Alea de iereau manuite de la sol, cu ajiutorul unei funii !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: uai, va mai aduceti aminte de poza aia postata p-aciulea, acu frun an, cu gheneralul ala romanesc, care dormea pe el la nush ce bilant, de-o facut deliciul presei in tot Romanistanul ? Asea ca, las c-avem si noi, eroi de seama !
      Totusi, cum dreaca poate sta, toata ziua, cu butelia aia sub geaca ?

      Doamne feri, pai acolea intra alimente, nu gluma ! Ca sa nu mai zic de lichide ! Am mai aozit eo de astia de beau coniac cu halba !

      Ștergere
    2. Muei, iera Coshcodaru.

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri