Google Translate

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Sa radem cu... alesii neamului... Perle la nivel inalt! Stima noastra si mandria!


Parlamentarii au dezbătut în 2013 sute de proiecte de lege, în comisii şi în plen, nelipsind replicile acide, tăioase sau pline de umor. Adesea, aceste dezbateri au fost pigmentate cu umor involuntar.

Logică parlamentară

 Cristian Dumitrescu: "Domnule senator, nu pot să vă felicit pentru ceea ce aţi făcut, dar trebuie să constat că sunteţi persoana care se încadrează cel mai bine. Aţi vorbit 1 minut şi 47 de secunde plin de substanţă. Eu n-am fost atent la ce aţi spus, dar aţi spus lucruri foarte interesante".

Cristiana Anghel: "N-am să pot să stau cu ochii închişi şi cu gura închisă, spunând: «Da, este bine ceea ce se întâmplă»".

Cristian Dumitrescu (preşedinte de şedinţă): "Domnule senator, v-am ascultat cu mare plăcere, sigur că da. Nu fac recomandări, dar aşa, cu mai multă experienţă, când îi chemaţi pe colegii dumneavoastră sus, acolo, ca să vă asculte când vorbiţi la microfon, mai scurtaţi textul, ca din dorinţa dumneavoastră de a vorbi aşa nu s-a înţeles nimic din ce aţi spus. Dar eu, fiind atent, am înţeles".

Parlamentari cu (s)experienţă

Valer Marian: "Să se verifice scopul, costul şi modul de decontare a vizitei de 10 zile efectuate în Hong Kong, de magistratele Alina Ghica şi Oana Hăineală, în perioada în care prima deţinea funcţia de preşedinte al CSM, iar cealaltă o deţinea pe cea de vicepreşedinte, precum şi motivele pentru care au fost însoţite de doi tineri şi falnici subofiţeri de la SPP, recomandaţi de preşedintele Traian Băsescu. Aş dori să mai clarificaţi, pornind de la destăinuirile unuia dintre subofiţerii de protecţie şi pază, precum şi de la expresia preferată a celor două magistrate - «4pezi» -, dacă, în timpul vizitei, au adoptat poziţia patrupedă ori dacă sau delectat «4 pe zi» în mirificul şi apetisantul orient".


Anca Boagiu: "Păi, azi dimineaţă auzeam că stăm capră în faţa Uniunii Europene..., şi că ne bubuie pe Schengen, şi leagă de MCV, şi nu ştiu ce nu facem, iar acum aud un coleg care se supără că trebuie să avem o poziţie care să spună: domnule, nu sunt de acord cu ce-mi propui tu, Uniune Europeană".

Puiu Haşotti (despre afirmaţia lui Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, că Traian Băsescu este "tatăl spiritual" al acestei mişcări): "Bun, bun, tatăl spiritual, dar mama, cine e mama Mişcării Populare? O fi vreun serviciu secret? Şi când m-am gândit, m-a trecut un fior pe şira spinării. Zic: «Dacă o fi şi Andreea Pora?» Vă daţi seama? O combinaţie Traian Băsescu - Andreea Pora. Vă daţi seama ce ar putea ieşi? Că, bineînţeles, Mişcarea Populară trebuie să aibă şi o mamă, că doar Traian Băsescu n-a făcut-o prin autofecundare politică, nu?".

Crin Antonescu: "Nu vă îngrijoraţi. Uneori, poţi ofta de plăcere. Acesta era sensul oftatului meu".

Puiu Haşotti: "Dar, în sfârşit, mai simpatică a fost doamna Udrea când a zis: «Nu sunt un Băsescu cu fustă, sunt un Băsescu cu păr». Hm! Hm! Să renunţe doamna Elena Udrea la atâtea calităţi, la şarmul domniei sale numai de dragul de a se asemăna cu domnul Băsescu? Interesant".

Figuri de stil parlamentar

Florea Voinea: "Traian Băsescu, acest copil teribil şi hiperkinetic al politicii de chei de Dâmboviţa, a reuşit contraperformanţa de a-şi dinamita singura şansă de revenire în viaţa politică într-un partid de opoziţie puternic".

Puiu Haşotti: "Nu ştiu prin ce joc fonetic, în limba italiană, «dreapta» se numeşte «destra» şi «stânga» se numeşte «sinistra» şi probabil că domnul Traian Băsescu s-a săturat să tot activeze în zona aceasta «sinistră», dar nu de stângă politică, şi s-a gândit în ultimul timp să fie un om de «dreapta»".

Adrănel Cotescu: "Acea doamnă mândră, legată la ochi cu eşarfă şi având balanţa în mâna stângă şi sabia în mâna dreaptă devenise mai mult un domn majordom, cu o tavă pentru a servi camarila preşedintelui şi cu un prosop ca să cureţe în urma lui".

Haralambie Vochiţoiu: "Eu cred că, mai ales în domeniul sănătăţii, ne jucăm cu focul. Vom ajunge în situaţia... Oricum achiziţia şi furnizarea ritmică a tuturor celor necesare la spitalele din România se fac cu foarte multă greutate, cu foarte mare dificultate. (...) De ce să dăm foc la moară, că sunt trei şoareci în ea? Hai să scoatem şoarecii din moară şi moara să-şi vadă de treabă înainte!".

Gabriela Creţu: "Declaraţia mea se numeşte «Oameni de stat sau avocăţei de provincie» şi e o formă elegantă de a exprima o trăire mult prea omenească: m-am săturat de papagali. Nu putem duce ţara asta înainte dacă, precum o placă de vinil stricată, repetăm aceleaşi refrene la aceiaşi stimuli. Stă cetăţeanul şi se uită la televizor şi, dacă n-ar fi făcut-o Pavlov pe câini, ar putea studia reflexul condiţionat pe oameni, ba chiar pe unii care se visează oameni de stat".

Tudor Barbu: "Voi fi cât pot de scurt. Fac bube la gură, fac alergie când aud asta cu populismul".

Parlamentarii, despre propriile declaraţii politice:

Paul Ichim: "Sunt în asentimentul colegei noastre, care a spus foarte frumos: «Noi vorbim, noi auzim». Probabil că declaraţiile politice o să trebuiască să le agăţăm pe Facebook, că avem pe cineva la Cotroceni care ne-a învăţat că, dacă vrem să mai spunem ceva fără să trecem pe aici, la acel Regulament destul de strâmt, o să trebuiască să vorbim pe Facebook".

Puiu Haşotti (despre publicarea în Monitorul Oficial a declaraţiilor politice fără ca ele să fie citite în plen): "Uitaţi-vă, s-a citit o listă întreagă cu colegi care îşi depun declaraţiile politice. Nu este în regulă să mergem apoi în teritoriu (...) şi să spunem: «Iată ce declaraţie politică am avut eu în Senatul României», toată lumea să se minuneze de acea declaraţie, iar noi, senatorii, să nu o cunoaştem".

Tudor Barbu: "Mi-am propus să nu fac declaraţii politice, pentru că, repet, sunt doar două camere de filmat, dintre care bănuiesc că niciuna nu funcţionează în acest moment. În sală sunt 14 senatori, deci undeva 8 la sută din membrii Senatului".

Alea sfinte cu alea sfinte. Noi, aici, legiferăm

Tudor Barbu (despre cărţile electronice de identitate): "Presa, opinia publică au puncte de vedere diferite faţă de implementarea acestor documente biometrice, acestor documente care conţin componente electronice pe care foarte mulţi dintre cetăţenii României le percep a fi malefice, şi găsesc, aşa, un termen eufemistic. (...) Nu cred că ar strica să facem o solicitare, dacă este posibil, către Sfântul Sinod sau către capii Bisericii Ortodoxe Române să-şi expună un punct de vedere în această problemă".

Puiu Haşotti: "Nu suntem la niciun fel de post de televiziune, hai să nu cădem în misticism. Alea sfinte cu alea sfinte. Noi, aici, legiferăm, noi, aici, facem legi pentru oameni, pentru toţi oamenii".

Crin Antonescu: "Secretarul Senatului... îmi semnalează cu atenţie, cu agerime şi fermitate, faptul că s-a epuizat programul de lucru. Nu pot să nu-i dau dreptate, chiar dacă e de la opoziţie. Vă mulţumesc. O săptămână bună! Umblaţi căile Domnului!"

Cristian Dumitrescu: "Trecem la procedura de vot. Domnule senator Vochiţoiu, astăzi chiar suntem într-o zi deosebită şi aş vrea să vă întreb, pentru că n-aţi fost lămuritor din cauza patosului cu care aţi... Cereţi plenului Senatului retrimiterea la Comisie, că n-aţi spus că... dacă nu se va... vi se va usca mâna. Adică tot felul de... Deci asta aţi solicitat, da?"

Tudor Barbu: "Eu cred că o astfel de comisie ar trebui să lucreze nu numai cu persoane speciale (...), ci şi cu documente speciale. Pentru că dacă nu lucrează cu documente speciale, noi votăm o «apă sfinţită» care nu face nici rău, nici bine, ci creează un precedent periculos".

Florea Voinea (declaraţia politică "Paştele Uniunii Economice Europene"): "Nu intenţionez să ţin locul ecleziastului. Dimpotrivă, mesajul meu este profund laic. Se apropie Paştele ortodox şi greco-catolic şi, bineînţeles, cu toţii vom fi preocupaţi să-l întâmpinăm potrivit tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşeşti, pe care le respectăm cu sfinţenie. (...) Toată oferta marilor retaileri este din import. Importăm în fiecare an milioane de ouă gata făţuite din Belgia, Ungaria şi Polonia, legume din Olanda şi Spania, carne de miel din Australia şi Noua Zeelandă. Banala brânză telemea de Sibiu din tradiţionala pască sau cea pe care o mâncăm cu ridichi din Olanda şi ceapă verde din Italia este doar ambalată la noi, dar pe etichetă scrie că este produsă în UE. (...) Nucile româneşti, exportate în Italia şi ambalate frumos acolo, se reîntorc pe piaţa din România la preţ de Ferrari".

Haralambie Vochiţoiu: "Asistăm în această perioadă la atacuri fără precedent la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Nu contează numele persoanelor şi nici partidul sau alianţa din care aceştia fac parte, pentru că, dacă le pronunţăm, îi facem oameni. Şi ei nu sunt. Ei sunt doar Satana ajuns în Parlamentul României".

Viaţa bate filmul

Doina Silistru: "Iertaţi-mi tonul oarecum sumbru, dar, din acest punct de vedere, «filmul» românesc este un etern candidat la nedoritele «Zmeure de aur». Îmi doresc şi sunt convinsă că se poate realiza acest lucru, ca scenariul USL, preluat de un nou regizor - Guvernul Ponta, în cazul de faţă -, să facă un film bun. M-am săturat de producţiile guvernelor anterioare, care nu numai că au avut buget mic, dar acesta a mai fost şi tăiat în timpul filmărilor, m-am săturat de scenarii pesimiste".

Coagularea dreptei, şoarecele şi elefantul

Puiu Haşotti: "Domnul senator Mihai-Răzvan Ungureanu, cu calm olimpian şi educaţie de sfinx, stă la pândă. De fapt, aşteaptă un telefon din deal, de la Cotroceni, şi de câte ori are ocazia vorbeşte de coagularea dreptei. Eu am o nedumerire. În coagularea asta a dreptei, în planul domnului senator Ungureanu, intră şi PNL? Pentru că, dacă intră, atunci este o problemă. Cu Partidul Forţa Civică şi Partidul Naţional Liberal, este ca şi când, într-o piscină, elefantul stă cu un şoricel şi şoricelul îi spune: «Ştii, elefantule, eu am fost cam bolnav, dar uite ce valuri frumoase facem»".

Taxa pe pârloagă şi mârţoagă

Nicolae Moga: "Aflăm că Guvernul pritoceşte o nouă taxă, aceea de «pârloagă», pregătind-o probabil şi pe cea de «mârţoagă», după cum va arăta în curând schilodita noastră agricultură. Această măsură din puşculiţa cu nebunii şi alte acte normative ale Executivului vine după celebra Ordonanţă 8/2013, al cărei principal inamic care se cuvine taxat şi spoliat este agricultorul".

Gramatică parlamentară

Dumitru Oprea (despre un proiect de lege de armonizare cu legislaţia UE): "Este o lege care va avea impact. Or, cum începe primul paragraf?! Vă rog să mă credeţi că nu este scris în limba română. Este o traducere cu google translater, pentru că spune ceea ce vreau în capătul unei componente intermediare. Este un paragraf din peste 80 de cuvinte, iar limba română mai trebuie şi respectată: «modalităţile de calcul a dobânzii», nici în clasa I nu se acceptă. Cu ce componentă se face acordul? Cu «modalităţi» sau «calculul», care este «al dobânzii», iar asta va fi lege. De asta ţin ca, de aici, limba română, totuşi, să fie respectată. Şi lipsesc cel puţin vreo 7 virgule-cheie, în primul paragraf".

Cristian Rădulescu: "Ne împiedicăm în lucruri mărunte şi parcă reînvăţăm alfabetul acum. Amendamentul, dacă nu era în raport, mai putea să fie pus în plen printr-o mare excepţie, deci atunci când sunt greşeli de punctuaţie, mă rog, gramaticale, acestea pot fi puse în plen. Este singura situaţie".

Ilie Sârbu: "Acceptăm toate punctele de vedere, cu o precizare: rolul nostru, ca membri ai comisiilor, e să dezbatem în comisie şi virgulele despre care vorbea domnul rector Oprea. Acolo avem posibilitatea să punem virgulă, să facem acorduri".

Ilie Sârbu (către un coleg care a devenit "tot mai nervos"): "Nervozitatea cu activul este diferită puţin. Puteţi fi foarte activ, dar nu foarte nervos. (...) Şi atunci, am rugămintea la dumneavoastră să fiţi mai rezervaţi în exprimări, să păstrăm un anumit nivel, că, dacă ne respectăm... am convieţuit atâţia ani împreună, eu sunt convins că, şi de acum înainte, vom convieţui foarte bine".

Boul, vaca şi viţelul

Tánczos Barna: "Dacă (fermierul - n.r.) produce furaje şi ţine animale în curte sau în fermă, îl mai impozitează o dată şi pentru animalele ţinute, pentru unele dintre ele, pentru că, în această Ordonanţă, la categoria bovine nu se mai încadrează nici viţelul, nici taurul, nici boul, numai vaca".

Plânsul pe spinarea ţăranului român

Alexandru Pereş: "Pe de altă parte, cu «plânsul pe spinarea ţăranului român», nu cred că este neapărat cazul să invocăm aici anumite momente prin care a trecut Senatul României în cei, hai să spunem, 20 de ani, în care, într-adevăr, opoziţia..., cam acesta este şi rolul opoziţiei, nu e nicio problemă, chiar şi domnul Sârbu a plâns de multe ori pe spinarea ţăranului român. Văd că, la urma urmei, rămâne săracul încălecat acolo şi călcat în picioare de clasa politică şi de orice Guvern".

Facem un pas mare, dar în urmă

Haralambie Vochiţoiu: "Stimata doamna senator Gabriela Creţu, care este o femeie - încă o dată s-a văzut astăzi - deosebit de sinceră, şi, în zi de sărbătoare, nu poate să mintă, chiar dacă partidul îi cere asta. Într-adevăr, facem un pas mare, dar în urmă, înspre a proteja copiii. E o lege bună s-o susţinem, dar nu-i definitivă. Stimaţi colegi, haideţi, să nu fim răi chiar astăzi".

Parlamentarii citesc legi, dar şi literatură

Dumitru Oprea: "Aş vrea să aduc felicitări Grupului parlamentar al PDL şi celor care n-au fost de acord cu ordonanţele pe care le corectaţi acum exact în punctele esenţiale, pe ici pe colo, à la nenea Iancu, în puncte esenţiale, pentru că, de fapt, dumneavoastră veniţi cu o baterie de ordonanţe care modifică ordonanţele pe 2013".

Leonard Cadăr: "Constantin Brâncuşi spunea odată: «Lucrurile nu sunt greu de făcut, greu este să te pui în starea de a le face». Cred că mulţi reprezentanţi ai puterii nu conştientizează faptul că săptămâna trecută s-au împlinit 100 de zile de activitate parlamentară, iar unele măsuri pe care aceştia le-au aplicat sunt în defavoarea românilor".

Mărinică Dincă (declaraţia "Efectele timbrului de mediu sau reîntoarcerea la «birul pe fumărit»"): "Care dintre noi nu-şi aduce aminte de inegalabila lucrare «Ciocoii vechi şi noi» de Nicolae Filimon, în care aflăm cum «vinăriciul, oieritul şi fumăritul erau dăjdii indirecte ce plăteau particularii către stat». Acum, nu ştiu sigur dacă ciocoii din feudalism care puneau taxe pe tot ce mişcă erau sau nu rude mai îndepărtate ale Guvernului USL, cert este că, de când au venit la guvernare, PSD şi remorca liberală se inspiră puternic din trecutul României, taxând orice li se pare că românul are mai de preţ şi nu se poate lipsi de el: casă, teren agricol, două-trei vaci, fumul de la autoturism, numit modern «timbru de mediu», şi nu fumărit".

Cristiana Anghel (interpelare adresată lui Horia Georgescu, preşedintele ANI): "Aţi vrut război. Aveţi război. Pe viaţă şi pe moarte. Pentru că mie îmi puteţi închide gura doar cu pământ, «Căci nu-i tot una leu să mori/ Ori câine-nlănţuit»".

Cui îi merge bine ceasul?

Dumitru Oprea: "Pentru stenogramă. Tot ce s-a votat în urmă cu cinci minute este în afara votului dat de noi la începutul zilei de astăzi, până la ora 18.00. (...) Deci niciun vot nu poate fi recunoscut până când nu aţi trecut, pe procedură, prelungirea programului".

Crin Antonescu: "Aici este, la urma-urmei, o chestiune de cui îi merge bine ceasul".

Vampirismul politic şi morga autohtonă

Leonardo Badea (declaraţie politică "Vampirismul politic în limbajul public. Studiu de caz"): "Intervenţia mea de astăzi porneşte de la un exemplu recent, apelul unui domn deputat PDL care solicita cu fermitatea pumnului ridicat în aer: «Vreau să văd sânge de USL-ist pe geam». Aceasta e ultima mostră a nivelului unde pot fi împinse lucrurile fără o minimă stăpânire de sine sau, mai grav, dintr-o dorinţă de a atrage atenţia publicului cu declaraţii şocante (a se citi senzaţionale). (...) Altfel, întorcându-mă doar pentru o clipă la cei care-şi doresc cu tot dinadinsul sânge politic pe geamuri sau pereţi, constatarea nevinovată e aceea că, în goana lor vampirică, riscă să rătăcească în morga politică autohtonă".

Pot să vorbesc, chiar dacă puţin cu dezacorduri, şi fără hârtii

Ionel Agrigoroaei (după ce un coleg i-a cerut să vorbească liber în plen pentru a se face mai bine înţeles şi să "lase puţin hârtiile"): "Domnule preşedinte Nicula, pot să vorbesc, chiar dacă puţin cu dezacorduri, şi fără hârtii, dar eu cred că am putut să mă fac bine înţeles că 5-7 ani înseamnă prea puţină experienţă şi ne trezim că o să punem la această ASF tineret fără experienţă sau cu alte intenţii, şi peste 2-3 ani, o să ne trezim cu sute de mii de oameni care îşi vor banii. Deci, de asta îmi este mie frică. V-am prezentat fără hârtie, domnule Nicula".

Cristiana Anghel: "Nu-mi pun ochelarii, mi-i scot, pentru că m-am săturat să citesc. De obicei, vorbeam liber şi am senzaţia că dacă stau patru ani de zile în Parlament şi voi citi de fiecare dată voi uita să vorbesc liber, indiferent de riscurile la care te supui în momentul în care vorbeşti liber. Şi încerc să vorbesc liber, pentru că am făcut o hârtie, lucrurile s-au schimbat şi clocotesc. Clocotesc nu de nervi, de indignare".

Despre decontarea cazării, Postul Paştelui şi... postul minţii

Cristiana Anghel ("răspuns" la acuzaţiile că ar fi decontat fără drept bani pentru cazare deşi a locuit gratis într-un cămin al Ministerului Educaţiei): "De o săptămână, încerc să tac şi încerc să tac pentru că este Postul Paştelui şi pentru că în religia noastră creştină, şi nu numai, postul nu înseamnă neapărat post de alimente. Se poate face post şi prin tăcere, pentru că păcătuim şi prin ceea ce vorbim. (...) Mă aşteptam, în toată această perioadă de opt zile, ca cineva din acest Senat să iasă, pe argumente, după ce m-a întrebat care este situaţia, şi să-mi apere reputaţia, aşa cum se face cu un judecător, a cărui reputaţie trebuie apărată.

Sebastian Grapă (luându-i apărarea, în versuri, colegei Cristiana Anghel, acuzându-i pe cei care au criticat-o că "nu înţeleg femeile"): "Muncim ca nişte sclave zi de zi,/ Frumoase-am fost pe cel dintâi traseu/ Şi condamnarea de-a ne urâţi/ Chiar voi ce ne iubiţi ne-o daţi mereu./ Şi uneori păcătuim curat/ Crezând, prin lacrimi mari, de ochi atei, Că însuşi Dumnezeu este bărbat/Şi nu le înţelege pe femei".

Gabriela Firea: "Dacă a fost doar o altă greşeală de comunicare, eu o să o iert pe (Cristiana Anghel - n.r.), pentru că tot invoca domnia sa Postul Paştelui, pe care îl ţin şi eu, şi nu doar «postul minţii». Trebuie să ţinem postul aşa cum spun cărţile sfinte, nu să inventăm noi peste noapte tot felul de posturi".

Apă ieftină pentru români de sărbători - apă de ploaie

Haralambie Vochiţoiu: "Dacă Guvernul vrea să facă o bucurie de Sărbătorile de Paşti tuturor românilor cu venituri reduse, pentru a putea să-şi permită să plătească apa potabilă, sunt de acord să transformăm acest proiect de lege dintr-un proiect regional într-un proiect naţional".

Puiu Haşotti: "Grupul parlamentar al PNL a votat împotrivă pentru că această propunere legislativă este apă de ploaie".

Nu eu am furat apă din Valea Jiului, alt senator

Cosmin Nicula (către Haralambrie Vochiţoiu, iniţiatorul propunerii legislative privind subvenţionarea pentru familiile cu venituri reduse pentru alimentarea cu apă furnizată de ApaServ Valea Jiului): "Vreau să-l anunţ pe domnul senator Vochiţoiu că, într-adevăr, am fost ales de două ori senator în Valea Jiului, dar eu nu am furat apă din Valea Jiului. Solicit pe această cale preşedintelui Consiliului judeţean Hunedoara, domnul Moloţ, să ne pună la dispoziţie, în baza Legii privind dreptul la informare publică, documentele prin care domnul senator Vochiţoiu Haralambie, liderul grupului PPDD, a fost prins de către societatea ApaServ că nu avea contor. A furat apă din Valea Jiului. Poate acesta este unul din motivele pentru care preţul apei din Valea Jiului este destul de mare. Se datorează şi unor astfel de parlamentari care... fură apă!"

Haralambie Vochiţoiu: "Vă spun sincer că, la modul cum v-am văzut pe cei din PSD, PNL şi PC că aţi votat de-a lungul timpului, aveam slabe şanse că, astăzi, această lege va trece. Dar să-l văd pe colegul meu Nicula că-şi ridică poalele în cap cu o minciună grosolană nu mă aşteptam. O să vă aduc o adresă în sensul acesta".

Parlamentarii despre ei înşişi şi nu numai

Cristiana Anghel: "Avem nişte reguli, iertaţi-mă, idioate, stabilite prin Regulament, în acest Parlament. N-ai voie să depui interpelare sau întrebare sau să spui lucrul acesta decât dacă o depui până joi la ora 10.00. N-ai voie să faci o declaraţie politică decât dacă eşti înscris pe listă. N-ai voie să faci aia, n-ai voie să faci aia".

Sorin Roşca-Stănescu (declaraţia politică "Despre Parlamentul de teracotă"): "Mimăm parlamentarismul autentic, îl schimonosim. Noi, cei din majoritatea USL, suntem, până una-alta, incapabili să preluăm iniţiativa. Nu facem decât să votăm oferta legislativă a Guvernului. În general, aprobăm ordonanţe şi, mai nou, ordonanţe care modifică ordonanţe. Ceea ce se dezbate se dezbate superficial, în Comisiile din Parlament. În plen, nu mai ştim să dezbatem. Această stare de lucruri este generată, stimaţi colegi, de comoditate. (...) Din păcate, nu dezbatem, nu legiferăm şi nu ne exercităm rolul de control. Suntem cu adevărat bărbaţi de stat sau doar soldaţi şi ofiţeri ai unei armate de teracotă?".

Cristiana Anghel (la dezbaterea unui proiect privind majorarea salariilor inspectorilor ANI): "Atunci, hai să facem salarizare conform atribuţiei, rolului şi statutului acestei instituţii şi profesorilor, şi medicilor, şi chiar şi nouă, care, până la urmă, am fost obligaţi să renunţăm la multe lucruri".

Georgică Severin (despre disputele parlamentare privind cazarea parlamentarilor la hotel sau cu chirie): "Să se discute acum în termeni atât de populişti! (...) Eu pot să înţeleg că dă bine, că poate ar fi bine să montăm nişte corturi militare aici, în curte, şi să stăm acolo, să aducem nişte duşuri mobile şi nişte toalete de plastic ecologice. Ar da foarte bine, dar haideţi să depăşim aceste limite".

Haralambie Vochiţoiu (despre o ordonanţă aflată pe ordinea de zi a Senatului din 2009, fără a putea fi adoptată sau respinsă): "Această Cancelarie a Primului-Ministru - bate-o-ar norocul! - am desfiinţat-o de vreo şapte ori până acum. (...) Deci eu nu mai suport să fiu luat de fraier şi de asta am vrut să vă consum trei minute din preţiosul dumneavoastră timp".

Dorin Păran: "Dacă în România Ziua Pământului este foarte puţin sărbătorită, noi, parlamentarii României, am fi putut sărbători, să alegem să venim la serviciu cu bicicleta sau chiar în plimbare până la Senat. Am putea să începem ziua cu selectarea deşeurilor casnice şi ducerea lor în locuri special amenajate".

Cristian Rădulescu (despre "cadourile" pentru alegători): "Eu pot să-mi închipui că, dacă cineva doreşte să facă din asta un stimulent material, poate să dea cuiva o vestă şi cu o pelerină, şi cu un fular, şi cu o şepcuţă, şi cu nişte mănuşi, toate inscripţionate foarte discret cu sigla partidului respectiv, aşa ca la o casă de modă".

Tudor Barbu (declaraţia politică "Arta de a prosti poporul şi plăcerea poporului de a se lăsa prostit"): "Cu riscul să nu mă mai duc niciodată în faţa electoratului, voi spune ferm de la acest microfon că avem parte de a trăi în mijlocul unui popor care, cu fervoare, aşteaptă să fie prostit de politicieni. (...) Este trist să fii reprezentantul, fie şi vremelnic, în Senatul României al unui popor care, repet, cu fervoare, aşteaptă să fie prostit de noi, de politicieni, iar noi deţinem o artă de a-i prosti absolut unică în Europa".

Sursa:
Umor parlamentar în 2013, adesea involuntar: ”Aţi vorbit plin de substanţă. Eu n-am fost atent la ce aţi spus, dar aţi spus lucruri foarte interesante".
http://www.gandul.info/politica/umor-parlamentar-in-2013-adesea-involuntar-ati-vorbit-plin-de-substanta-eu-n-am-fost-atent-la-ce-ati-spus-dar-ati-spus-lucruri-foarte-interesante-11846212
====================================================================
=======================================================
=============================================

15 comentarii:

  1. Uai, mneata !
    Greata !
    Iar e sambata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Neatza Buna la ZOO + 9!
    Parlamentari = talhari, analfabeti...

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos sobect, numa ca n-am timp acusica, ca tre sa parasesc garnizoana !
    Fara aprobare, da am sa sun la OSU, ca sa ma noteze pe registrul de notite, in caz de ceva !
    Plec dreaca la un apevistul pulei, ca sa faca si un Revelion, ca cica o ramas cu 100 de kile de pocnitori si artificii neconzumate !
    De-o saptamana-i muci si aghea azi-noapte s-o dezmahmurit si el !
    Acusica vrea sa faca si el Revu, ca oamenii, cu sampanie, cu artificii, cu Pinguinele....
    Ioi !
    Ma duc, ca ni-i pretin bun, dintr-o arma nobila, si nu pot sa-mi parasesc camaradu la greu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buei, tu sigur te duci sa faci Rebelionul pe vechi cu rasPUTIN!

      Ștergere
  4. O zi buna si spor la muie de 5 ***** !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna-i ziua, stimati pacienti!
    Numai muine nu-i poimuine si-o luam iar de cotor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Zlab, zlab...Stănescule, Cezărikă-puţă mikă, vin" de-ţi spală păcatele faţă de Admin şi faţă de noi şi bagă ceva aciulea! Să nu ne spui că ţi-e ruşine, că la şoriku" tău...

    RăspundețiȘtergere
  7. Muei, sunteti ,,conectati la aparate'' si legati de pat pe spate?

    RăspundețiȘtergere
  8. CEZARICIU, HOP, HOP, HOP...

    RăspundețiȘtergere
  9. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare, vezi la ora 2...

    RăspundețiȘtergere
  10. Uai, mneata !
    Greata !
    Ioi, muine iar e luni !
    Ai di pula me, daci ma doare capuletilii !
    Ma duc sa beau niste moare, la vecinu, ca in butoiul nieu nu-mi intra capul !

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne feri, acusica vazui si eo c-or sarit contoarilii de 8sute saijde mii !
    Plus ca s-or umplut de flaguri si vizitatori ceasurilii de contorizare !
    Ioi !
    Dea dreaca, acusica inteleg de ce, in noaptea de Revelion or fo cam putine artifucii ! Lumea statea cu muianele pe MH !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri