Google Translate

marți, 21 ianuarie 2014

Se strânge lațul în jurul marilor averi. Cutremur în Primăverii: România va primi informații despre averile ascunse în paradisuri fiscale

 
Experții transmit că se strânge lațul în jurul marilor averi, în condițiile în care, în tentativa de suplimentare a veniturilor bugetare, guvernele preferă să se concentreze pe contribuabilii cu venituri mai mari, iar Fiscul urmăreşte şi câştigurile din străinătate.
 
Odată ce majoritatea ţărilor şi paradisurilor fiscale introduc schimbul automat de informaţii privind veniturile obţinute de rezidenţi din străinătate, și Fiscul din România va primi „pe tavă“ astfel de informaţii, fără să facă niciun efort, a arătat Daniela Oprescu, director, International Executive Services la firma de audit şi consultanţă KPMG România, citată de zf.ro.
 
30 de persoane în vizorul Executivului
Guvernul a decis să iniţieze acţiuni de verificare a documentelor pentru 30 de persoane cu mari averi, suspectate că au depăşit „riscul minim acceptat“ prin neplata impozitelor, după ce a pornit iniţial de la un grup de peste 300 de persoane bănuite că s-au sustras de la plata taxelor la buget.
 
Veniturile din paradisurile fiscale devin vizibile
În contextul intensificării schimbului internaţional de informaţii, veniturile din străinătate ale românilor devin vizibile Fiscului local şi se recomandă conformarea fiscală completă.
 
„România are acord de schimb de informaţii cu Guernsey şi a început negocierile cu Insulele Bermude, considerate paradisuri fiscale. De la 1 ianuarie 2015, Lu­xem­burg introduce schimbul automat de informaţii pentru dobânzi, iar Austria îşi reconsideră şi ea poziţia prin prisma deciziei Luxemburgului. Se strânge laţul în jurul marilor averi pentru că guvernele în căutare de resurse bugetare preferă să se concentreze pe 10 contribuabili cu venituri mai mari, decât pe 1.000 cu câştiguri foarte mici“, a mai spus Daniela Oprescu.
 
Informaţiile vehiculate până acum indică faptul că românii ar deţine în străinătate în bănci din Elveţia, Austria, Cipru sau din alte paradisuri fiscale în jurul a 10-12 mld. euro, dar aceste cifre nu au fost confirmate de BNR sau de Fisc.
 
Sursa:
=====================
======================================
=============================================================

16 comentarii:

  1. Buna-i dimineata, stimati pacienti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mneata-greata !
    Ai di pula me, iar e marti, iar e tri ceasuri rele !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioi, un nebun o parasit salonul dupa ora stingerei !
    Care dreaca te-o apucat panticaraia, la 02:50 ? Ca numa Nenea Bozea avea apucaturi de astea, cand il napadea inteligenta artificiala !
    Cateodata !

    RăspundețiȘtergere
  4. Adica, care Romanie va primi informatii despre banii furati si pititi prin strainatate ? Nu tot Romanica hotilor, aflati in toate structurile cheie ?
    Ii doare pe Don Corleonii istia de Romanistan drept la basketi !
    De parca ma incalzeste cu ceva ca o sa aflu ca, de egsemplu, loat asea aleatoriu, un anume cetatean Besesku & Son are cu 2-3 milioane mai mult in conturilii din paradisurilii fiscale, decat stiam eo, impreuna cu tzatza Leusteanca, la un loc !
    Mare cacat made in Romanistan !

    Fur-ai nostri, fur-ai vostri, noi ramanem tot ca prostii ! Pulimea !
    Parul, uai, parul si la cap, ca la sarpe !

    RăspundețiȘtergere
  5. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare, nu uita sa ma suji la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bai frate a murit Iovan, pilotul avionului de-a cazut. Dumnezeu sa-l ierte...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dumnezeu sa-l ierte.
    Na, acum intelegeti ce inseamna sa mori cu zile. Romanistan, ultima frontiera a cunoasterii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tara lu Dorele !
    Incredibil ! Sa te vezi cum mori, practic sa participi activ la propria-ti moarte, in timp ce AUTORITATILE PULEI stateau pitite, de ploaie !

    Sa va fie rusine imputitilor din serviciile astea ultrasecrete si ultrabengoase !
    Bine ca ati avut tupeul sa defilati de 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf, ca sa va falfaiti in vazul intregului popor ce dotati si ce mari scule de bascule sunteti !
    S-a demonstrat, daca mai iera cazul, ca haliti banul public de pomana, doar ca sa paziti nush ce cururi de derbedei, care se fac ca conduc si guverneaza p-aciulea !
    Rusine !

    De cate ori tot aud de AUTORITATI, trebo sa fug sa borasc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: iera aproape de miezul noptii, iar pe toate posturile teve stiristii purtau dialoguri cu UN PADURAR !
      Incredibil ! Singurii care dadeau detalii, dupa jde ore de la accident, erau acei padurari !

      Ștergere
    2. Pese: iar am borat ! Auzi la idioti, au proceduri de cautare numai in situatii de urmariri de bagabonti si criminali !
      Cand chica un avion plin cu doctori, nu mai au proceduri, adica nu-i obligatoriu sa mai bage in priza aparatul ala de gipies, cumparat si din banii mei !
      Zgura ma-tii de autoritate !
      Fug sa borasc, din nou !
      Ioi !

      Ștergere
    3. Incep sa se trezeasca de cap si imputitii astia cu protectia muncei ! Hartogarii pulei !
      Or descoperit ei de ce o mierlit-o Iovan: ca nu facuse un antezbor de incalzire la glezne, dupa o pauza de zbor de 6 luni !
      Tara lu Dorele !

      Ștergere
    4. Nu exista scuze pentru autoritati ! (fug sa borasc).
      Asa cum au putut ajunge niste padurari, fara niciun dispozitiv sau utilaj special, asa puteau sa ajunga si autoritatile (stai sa mai borasc oleaca), insa de 10 ori mai repede !

      Bine ca ne arata ce tari, ce destepti si ce zmangaliti pe muie sunt ei, astia de la speciale, ca Rembo 2, cand s-a apucat pe cheltuiala proprie sa-i salveze pe aia din Vietnam !
      Ca, in realitate, sunt niste labagisti de securisti muisti, condusi de niste neo-cripto-comunisti proletari si stalinisti !


      Ștergere
  9. ..dac pica un Airbus 747...se miscau baietii asa pentru libelula aia ..nu se merita ..pas !

    RăspundețiȘtergere
  10. Muei, neata!
    Care-ai lasat usile descuiate de-au intrat tintarii?

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine ca dadu Admin cu Flit de scaparam de muscoiul verde...

    RăspundețiȘtergere
  12. Mneața! oari Dănilă pi undi o fi transhumînd?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri