Google Translate

miercuri, 15 ianuarie 2014

Traian Basescu: "Suntem pe marginea prapastiei"

 
Traian Basescu: "Suntem pe marginea prapastiei".
Apelul presedintelui la Ponta si Antonescu.
 
 
Stirile PROTV.ro au transmis LIVE primele declaratii oficiale din 2014 pe care presedintele Traian Basescu le-a facut marti, de la Palatul Cotroceni.

 "Romania se afla cu un picior deasupra prapastiei si risca o perioada lunga de izolare, daca actuala putere nu va respecta statul de drept." - este avertismentul dat de Traian Basescu parlamentarilor si Guvernului.

Presedintele a declarat ca acesta a fost motivul vizitei pe care a facut-o in Romania asistentul secretarului de stat american si ca partenerii nostri internationali ar putea lua masuri impotriva Romaniei, daca nu se respecta statul de drept.

 SINTEZA DECLARATIILOR PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU

19:20 Am mai trimis azi o observatie care spune asa: in Romania se vor putea cumpara terenuri agricole de catre orice persoane fizica similar cu dreptul romanilor de a cumpara teren in tara de origine a celui care vrea sa cumpere. Adica, daca in tara cetateanului X romanul nu poate cumpara teren, atunci nici el nu va putea cumpara teren in Romania.

19:15 Riscurile sunt de a bloca piata funciara.

19:13 Inteleg ca plange parte din clasa politica ca am trimis inapoi legea care vizeaza cumpararea terenurilor agricole. Imi scrie aici ca e legata de achizitia de terenuri de persoane fizice si nu dai decat o pagina si apar si persoanele juridice, deci e alta lege. Aici e un clinci, persoana juridica de pe teritoriul UE e si ADS. Este clar ca legea e destinata sa creeze confuzie
Mai mult, la un alt articol ADS e desemnat autoritate care vegheaza si aproba vanzarile de teren si in acelasi timp e si la structurile care au drept de preemptiune.

19:10 Inteleg ca se mai plange Victor Ponta ca ii trimit legile inapoi. Recunosc ca sunt foarte proaste si nu am ce sa fac, nu le pot lasa sa intre in circuit cu o calitate atat de proasta.
Plangea si de legea minelor, nu-i la mine, nu stiu pe unde a pierdut-o, poate a uitat-o printr-un sertar pe acolo

19:00 Mai vad o trasnaie, care este exact ca cea prin care Nastase isi facuse Constitutie cu cinci ani de mandat, partidul cu cel mai mare numar de mandate sa dea automat primul ministru, luand presedintelui atributul de a desemna un premier.

In foarte multe democratii, mandatul se poate da si celui mai mic partid, daca asta e solutia sa strangi 50%, pot fi doua partide mari, echilibrate, si atunci se da mandatul celui mai mic partid.

PSD se gandeste la el azi, poate ar fi mai bine sa se gandeasca la tara, nu numai la interesele de perpetuare la guvernare. Si nu va reusi.

Fac apel la politicieni, in special la Victor Viorel Ponta si Crin Antonescu, sa inteleaga ca au adus tara intr-un moment dificil.

18:55 As vrea sa discut despre ultima trasnae a aliantei USL, cea a Constitutiei, pe care vor sa o treaca prin referendum, odata cu Europarlamentarele.

E in regula, dar va trebui sa tina cont de cateva lucruri. Primul si cel mai important e decizia CCR 682 din 2012, proaspata, in care se spune ca e obligatorie respectarea rezultatului referendumului care viza parlament unicameral si maxim 300 de parlamentari. Nu cred ca la un interval atat de scurt CCR isi va schimba jurisprudenta.

Povestea pe care vrea sa o prezinte Crin acum - si-a luat rolul mincinosului - facem 300 de deputati, dar nu spune cate sute de senatori, nu va putea trece de CCR.

S-au aruncat intr-o minciuna publica, ambii lideri ai USL, care va duce la dezorientarea electoratului si va face ca nimeni sa nu mai inteleaga nimic.

Aceasta poveste nu va putea trece de CCR.

18:50 Trec la un lucru mai pragmatic, se apropie vizita FMI. Avem deocamdata suspendata la aplicare suplimentarea de acciza la motorina si benzina, decizia mea e ca aceasta acciza de 7 eurocenti plus TVA, deci 8,68 eurocenti, decizia mea categorica e sa nu se introduca.

Vedem toti ca a fost o minciuna ca va scadea pretul la combustibil cu 1 ianuarie, nu a scazut deloc, a crescut, si nu aveme nicio garantie ca va scadea. Daca de la 1 aprilie vom mai adauga 41,8 bani pe litru, se va resimti mai puternic in preturi si inflatie. Locurile de unde sa se reduca cheltuielile le-am transmis guvernului, parlamentului, si cred ca asta trebuie sa facem.

Nu trebuie sa crestem pretul la combustibil.

Cu ocazia vizitei FMI, voi fi foarte atent ca recomandarile de tara facute de CE sa fie introduse in scrisoarea pentru Fond si in cea catre UE.

18:48 Cea mai mare problema pe care o avem acum e neincrederea in Romania. Neincrederea ca putem continua procesul de consolidare a statului de drept si ca progresele facute sunt ireversibile. Toti partenerii nostri pun sub semnul intrebarii ireversibilitatea progreselor.

Acesta e mesajul pe care Victoria Nuland l-a transmis in Romania, nu la fel de explicit, ci dimplomatic, dar imi fac datoria sa il traduc si o fac cu toata responsabilitatea: suntem intr-un moment de cumpana.

In ce ma priveste, sa fie foarte clar pentru cei care mai cred ca facand presiuni pe televiziuni, ca nu am nimic de negociat si ca ingrijorarea mea e sa-i apar pe cei care au fost furati, nu pe cei care au furat.

Eu nu am nicio problema si comportamentul meu e transant de noua ani: incerc prin batalia pentru independenta justitiei sa raspund la ce au nevoie cei care au fost furati si nu la nevoile celor care au furat. Acesta e obiectivul meu si il voi duce pana in ultima zi.

18:45 Fac un apel la politicieni sa inteleaga ca au adus tara intr-un moment dificil. Nimeni nu-i crede ca este o Justitie controlata.

18:43 Romania a revenit la perioada anului 2000 cand suntem pusi sub semnul intrebarii. Ce ati vazut azi in Parlamentul European este confirmarea ca am dreptate, iar PE va adopta sanctiuni de sactionare pentru statele care nu respecta criteriile statului de drept.

18:36 Vreau sa intelegeti foarte bine ca suntem cu un pas in prapastie. In cazul in care majoritatea politica recidiveaza si continua atacul la statul de drept, Romania risca sa fie izolata pentru mult timp. Repet, suntem pe marginea prapastiei daca vom continua, majoritatea parlamentara, in frunte cu premierul, cu Crin Antonescu, atacurile la hotararile judecatoresti, la legislatia corecta, riscam intrarea intr-o perioada lunga de izolare

18:35 Actuala putere a aratat ca nu-i trecere prin cap sa revina la un comportament normal intr-un stat de drept. Acesta este motivul pentru care Guvernul SUA a decis sa trimita un emisar, pe Victoria Nuland.

18:30 Primul lucru care trebuie lamurit este vizita doamnei Victoria Nuland, tratata de unii ca o vizita pentru a ne felicita la zece ani de la intrarea in NATO. Nuland nu a venit nici in calitate de asistent, nici de subsecretar, nici de turist. Calitatea a fost de emisar al guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios. V-as aduce aminte ca SUA si UE au investit enorm din banii cetatenilor lor pentru noi.


http://stirileprotv.ro/stiri/politic/declaratiile-presedintelui-traian-basescu-live-pe-stirileprotv-incepand-cu-ora-18-30.html
Sursa: Pro TV
===========================
=======================================
=======================================================

19 comentarii:

  1. Ai di pula me, iar e mercuri !
    Uai, si ear e 15 ianoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, azi e ziua de nastere a lu poetul nepereche !
      Buey, eo cre ca trebo cinstita memorea lui, printr-un recital poietic adegvat !
      Ia-n sa vedem ce gasim, asea potrivit, ca pentru 155 de anisiori de la nastere.
      Eote:
      =====================

      ["Cum mă trece..."]
      (1871 – 1872)

      Cum mă trece cald şi frig
      Când mă ţii de bumburig.
      Tu dă-ncoace mascarara
      Să mi-o joace bumbarara.
      Cum mă trece-nfiorează
      Când mă ţii de bumbarază,
      De tăşulca care-ţi suge
      Tot vânatul care fuge
      Şi din pulă şi din coi
      Când dai curul înapoi.

      =======================
      Ioi, si din pula si din coi,
      Vai si ioi si ioi !

      Mare poet !

      Ștergere
    2. Pese: iar in versurilii de mai jios se poate optserva muza de neconfundat a lu Veronica Meclea !
      Eote bre:
      =============================
      ["Măi jupân fanaragiu"]
      (1871 – 1872)

      Măi jupân fanaragiu
      Na-ţi pizdă şi dă-mi rachiu,
      Dă-mi rachiu nde-l prefăcut
      Să stau bine la futut.
      (…)
      Mai slăbeşte-mă din pulă
      Că-mi dă rachiul pe gură.
      Ba măcar să-ţi dea pe nas
      Că din pulă nu te las.
      *
      Fata mare stă călare
      Pe-o pulă lată-n spinare
      Şi se vaită şi se plânge
      Vai de ea că nu-i ajunge
      Şi se plânge şi se vaită
      Vai de ea că nu-i mai lată
      ==============================

      Mare idiot si prifesoru ala al meu de romana, din leme !
      Auzi frate, in loc sa ne predea asemenea bunaciuni, ne futea la macaz cu nush ce scrisori !
      Pai, uai, cu asemenea poiezie loam 10 la bocoloreat, fara sa copiez un rand !

      Ștergere
    3. Pese: de fapt, fro suta64 se implinesc, da ce mai conteaza !
      E mai greu cu aritmatica, la prima ora !

      Ștergere
  2. Bine ca ne-o pus, din nou, poza lu pulica strambu, ca sa borasc de la prima ora !
    Asta-i bolnav, fratelo ! Numa lovituri de stat viseaza, prapastii, revolutii, atacuri la organ, prabusiri, izolari...
    Da-l dreaca de stramb ! Asta-i mai bolnav ca boanghenul ala de RH, de viseaza numa securisti, anarhisti si alti muisti !

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna-i dimineata, stimati pacienti!
    Asta ,Smeagol, trebu dus la alt ,,spital'', cu regim ,,gratuit' si asistenti cu cashcheta..

    RăspundețiȘtergere
  4. Lapte si branza mai scumpe, cu 20 la suta, de la 1 febroare !
    Tu-ti gura ma-tii de guvern idiot, cu masurile tale de revigorare si relansare economica !
    'n-mortii ma-tii de usele=tot un cacat e !

    Uai, care ai un par ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: o sa manance poporeanul romanesc aifoane, aipoade, blec-beriuri, tablete si alte componente !
      In timp ce va privi mirifica luminita de la capatul tunelului !

      Ștergere
  5. Neatza Buna la ZOO + 9! Cezare, pe la 2 atent sa ne inbelesti la oaua! Beyyyy, oauale noastre-s ecologice, de aia tre sa fii grijuliu cu ele puisor de-a lu Vanghele.
    ----------------------
    In alta ordine de idei, cind stau si ma gindesc ca in liceu stiam pe de rost Luceafarul cu cele 82 de strofe parca...Acu facem politica si-ascultam toate prostiile pe care le zic Kioru, Tonta si Somnorila.
    Deci, scoal' Cezar ca-i dimineatza sa tzi-o trag la bumbareatza!

    RăspundețiȘtergere
  6. Incompetenta si prostia guvernului Privatizattore-Dottore-Plagiattore duc, din nou, la inca 1 milion de euro aruncati pe-o fereastra termopan REHAU, de 60 x 60, de la cacastoarea Institutului Cantacuzino !
    Adica, pana studiaza Ministerul Sanatatii hartoagele, in frunte cu cel mai tembel ministru dintre toti pe care i-a avut frrodata Romanistanul colonizat, in perioada post-lovitura de stat din 89 si Mineriadele Iliescene din 90 si 91, cele 400 de mii de doze de vaccin antigripos pot fi aruncate la gunoi !
    Pe timpul lu Ceasca erai puscat si pentru mult mai putin ! Nici nu se mai chinuia cineva sa gaseasca si sa clasifice vinovatii ! Raaaammm-pa-pa-pa-pa ! Simplu si eficient !
    Acusica se vorbeste despre o paguba de milioane, din bugetul coloniei, ca despre un banal desen animat de Uăl Disnei, cu Tom si Geri !

    Da sereiul si celelalte organe, platite cu bani grei din banul public, de ce nu s-a implicat ?
    Parerea mea e ca treboia sa se implice, nu sa stea la filaj prin bosketi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Leul a inceput sa castige teren in fata euroiului !!!
    15 ianuarie 2014
    1 EUR = 4.5260 RON -0.0106 !!!
    =============
    Gata, m-am linistit acusica, cu terenul asta castigat inapoi ! Deja simt ca "sa traiti bine", n-asa, gaozarilor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da uai, de-abia traim! Stai sa vezi de n-o ninje...La toamna o sa mincam paie.

      Ștergere
  8. Inca un futacios de talie internationala !
    =================================
    Zi furtunoasa la Paris. Presedintele Francois Hollande a dat piept cu jurnalistii in prima sa conferinta de presa de cand s-a aflat de relatia lui cu actrita Julie Gayet
    ==================================

    Mare scofala ! A dat si omul oleaca la buci, asea de control, si gata scandalul de presa ! De parca, daca esti presedinte, ori premier, asea ca Silvio Macaronaro Berlusconi, nu tre sa faci decat laba, in buda cabinetului, pazit de sereisti si sepepisti ! Ori cum s-or chema acolo la ei, organilii !
    Hai, ma lasi ?
    Ia, sa ne povesteasca seful coloniei cum dadea el la buci, de-i sarea suvita de pe chelie, pe vremea cand ierea securist infiltrat al Pecere, in portul Anvers ! Ei, si ? Ce n-are voe omul ? Ca doar o veata are !
    Pai, daca pana si ghiavolii aia de la Vatican or recunoscut ca dau la gaoz, ca disperatii, nu vad de ce n-ar putea da si alde Fransoa O'Land von Tanenbaum !

    RăspundețiȘtergere
  9. Spor la muie de 5***** !
    Stiti voi, potaia, caca-pisu, baba...

    RăspundețiȘtergere
  10. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP
    O MAI IEI MUIKA LA CIOK?

    RăspundețiȘtergere
  11. Am primit "Instiintarea de plata", pentru impozitul pe cladiri, pe 2014 = 201 !
    Nu spune ce 201: euro, dolari, lei, ori pula (pula= unitate monetară din Botswana). Banuiesc ca lei noi romanesti !
    =====================
    Remembar:
    -2012= 156 lei foarte noi
    -2013= 178 lei curs Benere
    -2014= 201 lei, de cur sa ma iei, guvern impotent, lansator de economii, creator de mii de locuri de munca si de privatizari de succesuri rasunatoare !

    La masina inche nu mi-a venit, ca n-o incaput in acelasi plic.

    Apropoze, cat mai e motorina pe la voi ? Ca pe la mine, la Molul din colt, o sarit de la 5,94 la 6,02 fix !
    Zgura ma-tii de guvern handicapat si cu cine te-a votat !
    Sa ma cac pe mana cu care am pus stampila si am introdus buletinul de vot in urna, ca un cetatean responsabil al acestei colonii, cu un dezvoltat simt civic si cu sentimente de o aleasa recunostinta fata de statul care mi-a oferit toate conditiile pentru a ma forma, pregati si dezvolta ca un cetatean model !
    Mortii ma-tei !

    RăspundețiȘtergere
  12. „Oameni care au comis crime grave rămân somităţi, se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-şi petrece viaţa la puşcărie”

    RăspundețiȘtergere
  13. Muei PMT, vrai ca motorina vinduta din santu ot Pungesti sa aiva acelas pret ca ceia vinduta din pompa a(i)urita ot Bamboo?

    RăspundețiȘtergere
  14. Mue dupe mue ! Asta serveste guvernul Privatizattore-Dottore-Plagiattore 2 si Sparlamentul Usele, de la Cecere !
    Nici o masa fara peste- nicio lege fara mue !
    Ioi !
    Abea astept sa merg la referend, ca sa-mi dau cu parerea despre modificarea Constitutei !
    De p-acusica imi pregatesc flegma, ca sa fie cat mai consistenta si cat mai lipicioasa ! Ceva asemanator cu Poxipolul-picatura cand lipeste, nimic-nimic nu dezlipeste !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri