Google Translate

joi, 9 ianuarie 2014

Victoria Nuland... vine la București ca să dea lecții despre statul de drept! Dar... cine este Victoria Nuland?

 
România, această colonie...
Oficial american vine la București ca să dea lecții despre statul de drept.

Adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, vine la Bucureşti la sfârșitul săptămânii.

"În Bucureşti, România, de pe 10 ianuarie până pe 11 ianuarie, adjunctul secretarului de stat (Victoria) Nuland se va întâlni cu înalţi oficiali ai guvernului României şi cu membri ai societăţii civile pentru a discuta chestiuni bilaterale şi regionale, inclusiv despre eforturile pentru întărirea statului de drept",
anunţă un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Ambasada SUA la București a criticat la sfârșitul anului trecut modificările aduse de parlamentari la Codul Penal. "Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească", susținea Ambasada americană într-un comunicat.

Oficialul american nu vizitează doar România. Vizita oficialului american la București este parte a unui turneu european care a început marţi, în Olanda, şi care include vizite și în Germania, Lituania şi Franţa.

Vizita în România are loc la un an și jumătate de la cea efectuată de Philip Gordon, fostul asistent pentru Afaceri Europene si Eurasiatice a lui Hillary Clinton. Gordon a venit la București în august 2012, după referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu ținându-le lecții lui Ponta și Antonescu despre "statul de drept".

După vizita oficialului american, CCR l-a repus în funcție pe Băsescu.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/oficial-american-vine-la-bucuresti-ca-sa-dea-lectii-despre-statul-de-drept-229724/

=======================================================
============================================


Cine este Victoria Nuland: legăturile sale cu România și scandalul care i-a zguduit cariera.

Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, va fi vineri și sâmbătă prezent la București, vizită care face parte dintr-un turneu oficial al diplomatului american în Europa. Nuland este specialistă în probleme est-europene, iar românii și-o amintesc pentru fosta sa funcție, aceea de purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, din care exprima îngrijorări în numele SUA cu privire la protestele din iarna lui 2011 și suspendarea președintelui din 2012.

Potrivit prezentării sale de pe site-ul Departamentului de Stat, Nuland este responsabilă, din funcția pe care o deține, pentru relațiile diplomatice ale SUA cu 50 de state din Europa și Asia, cu NATO, cu Uniunea Europeană și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Victoria Nuland a fost al 18-lea reprezentant permanent al SUA la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în perioada 2005 – 2008.  Anterior, ea i-a servit vicepreședintelui american drept consilier pe probleme de securitate națională.
 
Experimentatul diplomat american l-a înlocuit în funcția de asistent al secretarui de stat al SUA pe Philip Gordon. Criticat de o parte a opiniei publice din România pentru pozițiile sale în chestiunea suspendării președintelui, Philip Gordon a fost numit coordonator al Consiliului Național de Securitate pentru Orientul Mijlociu.
 
Victoria Nuland este vorbitoare de limbă franceză și rusă.
 
Scandalul care i-a clătinat cariera diplomatică
 
Numele Victoriei Nuland este legat de scandalul referitor la atacul din 2011 asupra misiunii diplomatice a SUA din Libia, în urma căruia ambasadorul american la Benghazi, Cristopher Stevens, a fost ucis.
 
ABC News publica în luna mai a anului trecut o serie de mail-uri dintre Casa Albă, Departamentul de Stat și CIA, care arătau cum Departamentul de Stat, condus atunci de Hillary Clinton, a dus o campanie deliberată prin care încearca să ascundă orice implicare a al Qaeda în atacul din 11 septembrie 2011 din Benghazi.
 
Corespondența prezintă cum ambasadorul american la Națiunilor Unite, Susan Rice, era învățată ce să spună despre incidentul din Libia atunci când apare la televizor.  Victoria Nuland, la acea vreme purtător de cuvânt al Departamentului de Stat,  scria într-unul dintre mail-uri că invocarea al Qaeda, “ar putea fi folosită de membrii (Congresului – n.r) pentru a acuza Departamentul de Stat că nu a tratat cum trebuie semnalele amenințărilor, și de ce am vrea asta?”.
 
Versiunea propusă de CIA includea un “atac spontan” inspirat de protestele de la ambasada americană din Cairo. “Acestea fiind spuse, noi știm de fapt că ismaliști extremiști legați de al Qaeda au participat la atac”, mai spunea Nuland.
 
Scandalul, care i-a înfuriat pe republicani, ar fi putut fi un obstacol pentru Nuland în drumul spre funcția pe care o ocupă în prezent. Nominalizarea președintelui Barack Obama avea nevoie de aprobare din partea Senatului, iar republicanii o blamau pe Nuland pentru rolul său în scandalul atacului din Benghazi. Nuland a reușit însă să obțină, pe 12 septembrie 2013, voturile necesare din partea senatorilor, devenind șefa misiunii americane în Europa.
 
Nuland și România
 
Din fosta sa postură, de purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Nuland era cea care transmitea României mesajele Washingtonului. Bucureștiul era mai sensibil ca oricând la semnalele primite de la Casa Albă în timpul protestelor împotriva guvernării PDL și a lui Traian Băsescu, din iarna lui 2011, și în perioada suspendării președintelui Băsescu, în vara lui 2012.
 
Victoria Nuland, 19 ianuarie 2012 - “Ce le-am spune României și românilor este același lucru pe care îl spunem altor țări și pe care l-am transmis Greciei și grecilor la un moment dat, anume că sprijinim dreptul persoanelor din întreaga lume de a protesta și de a-și exprima părerile în mod pașnic, dar facem un apel atât la protestatari, cât și la autorități, să se abțină de la violență“.
 
Victoria Nuland, 7 iulie 2012 – “Suntem preocupaţi de recentele evenimente din România, aliatul şi partenerul nostru în NATO, care ameninţă echilibrul democratic al puterilor şi subminează instituţiile independente precum justiţia“.
Sursa:
http://www.dcnews.ro/2014/01/cine-este-victoria-nuland-legaturile-sale-cu-romania-si-scandalul-care-zguduit-cariera/
=========================
===========================================
===============================================================

29 de comentarii:

  1. Na, ca abea terminai de injurat, pe postul anterior, despre curinpupeala romaneasca, a gaozului amerloc !
    Acusica imi puse Nenea Bozea si poza, ca sa ma ecscite !
    Uai, muierea iasta ii trimisa aciulea, la solicitarea lu Partzescu, ca sa reprelucreze nush ce ordine si dispozitii date de Oncl Sem !
    Ca cum ne prelucrau noua comandantii si sefii BIA, iar personalul cu fonctii de comanda si de conducere treboia sa semneze, de loare la cunostinta, pe coperta interioara !
    Altfel ierea bai cand venea esalonul in control !
    Asea vine si asta, ca sa ne reaminteasca ca pute p-aciulea,prin colonie, a fecala, fara sa se fi cacat careva pe el !
    Doar se stie ca suntem vanduti si aserviti, pana-n maduva !

    RăspundețiȘtergere
  2. O seara buna si mUE de 5***** !
    Se-nfoaie hoasca, ca cica imi agiunge si ca n-are chef sa ma vada iar cu perfuziile-n mine si cu plosca in brate, putind a hoit descompus !
    Are dreptate zbarcita !
    NB la ZOO + NOO !
    Pace voua supt caskete !

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne feri, acusica vazui ca iar se duse contorul de la flaguri peste mie !
    Iar lu Nenea Bozea ist al nost i se scula, asea ca s-a suparat el ca l-a injurat unul, sa inchida accesul liber aciulea, fara crivata, pantaloni la dunga si proaspat spalat pe dinti !
    Ioi !
    NB !

    RăspundețiȘtergere
  4. Germania i-a dat o palmă lui Băsescu. Urmează şi altele
    http://romanian.ruvr.ru/2014_01_08/Germania-i-a-dat-o-palma-lui-Basescu-Urmeaza-Si-altele-3237/
    ========================

    Ce palme bre, pe asta nici un cap in gura nu-l impresioneaza !
    Las ca vine coana Viki Nuland si are cui se plange, despre UE asta rea si obraznica, care-l bate cu palmele peste mue !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ioi !
    Iar e jiaga-jiaga, uai !

    Eo, deja, imi fac calculul la cate martisoare tre sa cumpar, din penzia din febroare !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: oare ne-o baga azi ?
      Stie cineva ? Ca la Casa Sectorista de Penzii e inchis, iar paznicul de acolea, de la firma de paznici Bodi Gard Corps Elit, nu stie daca ne-o baga !

      Ștergere
    2. Pana la ora asta, la B. Transilvania n-a intrat.

      Ștergere
  6. Neatza Buna la ZOO + 9, pace supt scalpuri voaua-cine le mai are, iar Cezar Muciciacios la fix trecute 2, sa ne zufle in burlane noaua!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uai, fusei la Cemese de sector sa cer o adeverinta de adeverire a faptulu cacand ieream locotenent am fo detasat in Insula Mare, la strans de popusoi si cucuruz, cu tilicarii, cam de pe la jumatatea lu august si pana cand am scris eo o carte postala la regiment, ca sa vina sa ma ia ! Ca uitasera de mine si froiam si eu sa dau martisoare la gagici, ca venea 1 marte !
    Ioi, mi-o spus ca nu mai sunt valabile adeverintele, ca s-a terminat cu manaritul penziilor ! Eo vroiam sa-mi dea grupa extraordinara de munca, cat am fo la popusoi, insa ni-o spus specialistii lui Oprea ca nu se mai poate. Gata !
    Uai, e adevarat ? Poate Mos Calicu, ori PULAno ics, sa ma lamureasca, ori Cufu Rez natoistul, istia de-s un fel de doctori adevarati in penzii, nu ca Plagiattore-Dottore-Privatizattore !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasi cererea scrisa la CMJ si rezultatul verificarii sa faca bine sa-l comunice la Casa Sectoriala.

      Ce ne facem ca a innebunit Olescu? Acum vrea doua pensii: una militara, data de instanta si una revizuita, data de Casa Sectoriala.

      Ștergere
    2. Uai, mie mi se pare perfect compatibil cu cerintele de la NOO !
      Daca Olitza ista s-a gandit el in acest sens, atuncea se pliaza perfect pe cerintele stabilimentului !
      Ai cumva fro ideie cat poarta la camesoaie ? Ca daca ie fro masura mai speciala cu 3 de XXX, atuncea sa fac comanda, la depozitul central !
      Ioi !

      Ștergere
  8. Or inceput sa zboare brazii pe geamuri, p-aciulea pe la mitici !
    Astia-s gospodari adevarati, nu ? Decat sa trambaleze bradul uscat pe holuri, prin lift si sa umple de mizerie tot spatiul locativ comun, mai bine...zvarrr ! De la etajiul 8 !
    Ioi, ce importanta are ca unul s-a inhipt intr-o capota de Logan Berlina 1,5 DcI, cu I rosu !
    Ioi, sa vezi scandal cand o veni propritaru si-o vedea ce i-o crescut din capota lemuzinii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uăi, mai bini v-adunaţ şî v-apucaţ sâ-i zvîrliţ pisti geamuri pi putorili celea di zac în Casa Popoului şî la Quatroceni!!!

      Ștergere
  9. Să-i bag în kizda mamii lor de guvernanţi şi de kior! Ete cu ce se ocupă prostalăii:

    "Toţi românii care au acasă câini vor fi obligaţi să-i sterilizeze şi să-i declare într-un Registru de Evidenţă. Ordinul emis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va intra în vigoare de la sfârşitul lunii martie.

    Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/caine-obligat-sterilizezi-inregistrezi-477861.html#ixzz2pzREDqun
    *****************************************
    Terminară toate problemele Românistnului de rezolvat şi le mai rămăsese doar asta. Nu-ţi vine a crede ce la mai kakă creierele alea înecate în osînză...Ăştia de conduseră în ultimii ani, ar trebui jugăniţi ţi puşcaţi, tu-i-aş în gîtlejul mamii lor de derbedei! Bine că le sug măciuca poponarilor ălora de peste ocean.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi uite aşa, gospodarii vor trebui să-şi cumpere coteii care să le păzească gobăile, numai de la şmecherii/aşa-zişii crescători de cîini de rasă. Noaptea minţii!!!

      Ștergere
  10. SUA alocă 100 de milioane de dolari pentru baza militară de la Deveselu
    În Desevelu vor ajunge circa 200 de militari americani, iar scutul se va întinde pe o suprafaţă de 220 de hectare.
    ==========================

    Ioi ! Oare nu se fac angajari de pececei ? C-asi vrea si eo sa ma angajez tulumbist sef (si sofer tulumba) la formatiunea de cazarmare ! Ori macar instalator-vidanjor canale si fose.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbeste cu Huuuoprea, ca sigur iti face el intrarea.

      Ștergere
    2. Uai, da dache ma pune sa ma uneperizez ?
      Nu c-ar hi rau...optin si eo legitimatie de rezervistul pulei, poate-mi da un loc la bai, la Baltatesti in cea mai fromoasa perioada a anulu, pe la sfarsitul lunii febroare, poate-mi da si un grad -doua...

      Ștergere
    3. 1 grad doua i-a mai dat Oprea Curdelonului la Saniutza.

      Ștergere
  11. Uai, vreau si eo sa intru pe A3, ca sa semnez petitea aia, de dat mue la amerloci, pentru amestecul in treburilii interne ale Republicii Romania si nu pot, ca-i blocat saitu !
    Cred ca l-or virusat bagabontii de la Serei, Sepepe, Setese si Utece, ca sa nu putem aplica si noi, de aciulea de pe MH !
    Aveti frun lindik anume ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eote, bre, ce tot mi se afiseaza !
      ===================
      This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.
      ===================

      Ioi, doar nu ni l-or gabuit derbedeii pe Nenea Bozea si i-or confiscat saitu !

      Ștergere
    2. Pese: poate scrie ceva de bine acolea, da nu stiu eo ! Ca am studiat numa rusa, pana ierea capitan batran !

      Ștergere
  12. Ia uai rapanule de-aciulea:

    http://www.petitieonline.com/abuzurile_din_romania_trec_oceanul

    RăspundețiȘtergere
  13. Ivan: Demisia Gabrielei Firea din PSD, surprinzătoare prin radicalitate. Sunt convins că va reveni.
    =============================
    Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, vineri, că demisia Gabrielei Firea din PSD este surprinzătoare prin radicalitate, el manifestându-şi convingerea că aceasta va reveni în partid, a cărui susţinere o are.

    Ivan a spus că înţelege supărarea Gabrielei Firea, care nu e singulară în PSD, dar a menţionat că aceasta ar fi trebuit să se supere pe PNL, nu pe PSD.

    "Este regretabilă decizia Gabrielei Firea, un coleg de partid pe care eu îl apreciez şi pe care mă bazam şi ne bazam cu toţii în lupta în principal cu regimul lui Traina Băsescu. Este adevărat că e o luptă pe care liberalii în ultimul timp nu au prea mai dus-o la fel de convingător şi îi înţeleg supărarea domnei Firea care nu este, cum am mai spus, singulară în PSD", a spus Ivan, potrivit Mediafax.

    "De asta i-am şi cerut lui Crin Antonescu ieri (joi - n.r.) să ne dovedeacă în perioada următoare că mai vrea să se lupte cu regimul Băsescu, pentru că activitatea şi acţiunile sale din ultimul timp l-a apropiat foarte tare de Traian Băsescu şi l-au îndepărtat de USL", a adăugat Ivan.

    El a precizat că este convins că Firea va reveni asupra demisiei.

    "Eu sunt convins că va reveni doamna Firea asupra deciziei. Are toate susţinerea PSD şi noi cu toţii i-am apreciat şi îi apreciem activitatea. Îi înţelegem supărarea, dar suntem suprinşi de radicalitatea deciziei. Tot timpul ne-a avut alături şi ne are alături. Nu trebuia să se supere aşa tare pe PSD. Pe PNL înţelegem de ce e supărată", a mai spus Ivan.

    Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat, vineri, că a demisionat din PSD, după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov, ea criticând faptul că niciun lider al social-democraţilor nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. China a devansat SUA şi a devenit cea mai mare putere comercială a lumii.
    ============================
    Schimburile comerciale ale Chinei au trecut pentru prima dată pragul de 4.000 de miliarde de dolari, în 2013, astfel că ţara aiatică a devenit cea mai mare putere comercială a lumii, devansând Statele Unite, arată datele publicate vineri de Administraţia vamală chineză, informează AFP, citată de Agerpres.

    Exporturile chineze au crescut cu 7,9% în 2013, până la 2.210 miliarde de dolari, în timp ce importurile au crescut cu 7,3%, până la 1.950 miliarde de dolari.

    În total, valoarea schimburilor comerciale ale Chinei au ajuns la 4.160 miliarde de dolari.

    „Cel mai probabil, China a devansat SUA devenind cea mai mare putere comercială a lumii în 2013”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei vamale chineze, Zheng Yuesheng.

    Statele Unite vor da publicităţii cifrele finale în luna februarie, dar în perioada ianuarie-noiembrie 2013 schimburile comerciale ale acestei ţări s-au ridicat la 3.570 miliarde de dolari.

    Uniunea Europeană a rămas cel mai mare partener comercial al Chinei în 2013, urmată de SUA, ţările din Asociaţia statelor din Asia de Sud-Est (Asean), Hong Kong şi Japonia.

    Împreună, UE, SUA şi Japonia au fost responsabile pentru 33,5% din schimburile comerciale ale Chinei, în scădere cu 1,7% comparativ cu 2012, ceea ce sugerează că au crescut schimburile comerciale cu economiile emergente.

    Performanţele comerciale ale Chinei vin într-un context în care a doua economie a lumii a înregistrat performanţe mixte, încetinind în prima jumătate a anului pentru a reveni în trimestrul al treilea.

    Noul preşedinte al Chinei, Xi Jinping, a anunţat că vrea să facă din cererea internă principalul motor al economiei, în condiţiile în care în prezent acest rol este jucat de investiţiile publice.

    RăspundețiȘtergere
  15. Turcia este partenerul economic numărul unu al României din afara ţărilor membre UE.
    ============================================
    Turcia este partenerul economic numărul unu al României din afara ţărilor membre UE, valoarea schimburilor bilaterale din primele nouă luni ale anului 2013 fiind de aproape patru miliarde de euro, a declarat, vineri, Sorin Dimitriu, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României în deschiderea forumului de afaceri România-Turcia.

    La eveniment au participat circa 20 de oameni de afaceri turci, membrii ai Asociaţiei Balcanice a Industriaşilor şi Oamenilor de Afaceri Rumelia.

    „Turcia este partenerul economic numărul unu din afara ţărilor membre ale Uniunii Europene şi pe locul cinci în competiţia mondială. România este de asemenea importantă pentru Turcia şi reprezintă un partener important ocupând locul 12 la export şi locul 15 la import”, a spus Dimitriu.

    „În anul 2013, Turcia s-a situat pe locul 16 în ceea ce priveşte investiţiile directe în România. În prezent, circa 14.000 de firme cu capital turcesc sunt operative în România, iar estimările sunt de creştere pentru anul 2014”, a adăugat vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

    Astfel, în a doua jumătate a acestui, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti va deschide un birou de reprezentare şi o expoziţie permanentă de produse româneşti în Turcia, la Istanbul, care va oferi firmelor româneşti posibilitatea de a intra în contact cu cât mai mulţi parteneri din zona balcanică.

    „Firmele turceşti pot avea parteneriate de succes pe proiecte din zona energetică, pe industria agroalimentară, pe turism, cu accent pe turismul balnear. Pe acest segment există o serie de unităţi scoase la privatizare, dar există şi posibilitatea dezvoltării de proiecte greenfield. Industria produselor mecanice precum şi metalurgia sunt de asemenea sectoare în care companiile din Turcia şi România pot coopera cu succes”, a explicat Sorin Dimitriu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Curtea Constitutionala, decizie unanima: Legea descentralizarii este neconstitutionala
    ===================

    Cecere ---> mUE ---> Dragnea ---> Descentralizare --->Usele <---mUE
    Ioi !
    Avem valoareeee, avem echipaaaa...

    RăspundețiȘtergere
  17. CEZARIKA HOP, HOP, HOP,
    SA TI-O DAU MUIKA LA CIOK!

    RăspundețiȘtergere
  18. No, cotohirla DiFierea ii demisionara din PSD. Ioi, paguba-n boreti. Daca demisiona din sparlament ierea un protest de bagat in seama, dar asa cred c-ar trebui sa sug-un Coilebil. Ori Bilicoi l ?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri