Google Translate

duminică, 16 februarie 2014

"Am făcut cea mai mare prostie din viață, dar nu renunț”. O spune Stelian Tănase. Cine e de vină pentru scufundarea TVR



Stelian Tănase, care aniversează, luni, 62 de ani, a postat un text pe blogul personal care a dat emoții prietenilor, dar și celor care nu îl vor la TVR. Am făcut cea mai mare prostie din viața mea, acceptând să conduc TVR, scrie cunoscutul scriitor. Întrebat de DC News dacă a fost învins de grupările din televiziunea publică, Stelian Tănase ne-a acordat un mini-interviu, în care face mărturisiri șocante.
 
”Am scris un text mai trist, după ce m-am întors de la  un congres internațional de televiziune, unde am văzut ce se întâmplă în domeniu, mai ales în Europa. Pot să am și eu sentimente umane, nu sunt o mașinărie, dar am observat că au apărut comentarii, poate speranțe, că renunț. Nu renunț, rămân acolo și mă bat! Vreau să fac din TVR un BBC. Văd TVR între BNR, Academie sau Patriarhie, adică nepolitică și de mare utilitate publică. Nu o televiziune guvernamentală, toți politicienii să înțeleagă asta. Mai ales că din vina lor s-a scufundat televiziunea. Decizii despre care nu a întrebat cineva și care au dus la marile datorii pe care le are. Anul trecut trebuia făcut ceva, acum e greu, înțeleg că e an electoral și asta complică lucrurile, numai de noi n-au ei vreme. Va fi o luptă lungă și grea, dar nu sunt dispus să capitulez”, ne-a răspuns Stelian Tănase.
 
Cine este de vină pentru dezastrul TVR, l-am mai întrebat pe președintele instituției din Calea Dorobanților?
 
”Au fost mai multe hotărâri de guvern care au lipsit televiziunea de resurse. Poate or fi fost tâmpiți cei care o administrau, poate or fi furat, dar cert este că vina principală o au actele normative de care vorbeam, acestea au scufundat pachebotul TVR. Când plătești 2 pachete de țigări, taxa radio-tv, vrei și meciuri și filme și spectacol, dar nu te gândești că în Suedia taxa e de 261 de euro. Iar atunci când cumperi Jocurile Olimpice sau filme, ori meciuri, nu te întreabă nimeni cât e venitul mediu în țara ta. Mă costă la fel. Am luat ca exemplu Suedia, unde e cea mai mare taxă din Europa și România, unde e cea mai mică. Dar să spun de Slovacia, unde este 31 de euro taxa pentru televiziunea publică… Radioul nu face cheltuieli, nu cumpără sport, nici emisiuni din străinătate, la prețul pieței. Cine acoperă diferența, ca să putem cumpăra meciurile, filmele? Statul, băncile? Cine plătește?  Putem continua să plătim prețul unui pachet de țigări și să cumpărăm o Dacie? Când am preluat TVR, nu știam că e atât de mare această datorie istorică. Ok, să vedem ce facem, în viitor. Trebuie găsită o soluție și nu mă opresc, îi voi convinge pe toți că TVR merită salvată !”.
 
Se vorbește puțin despre conținut, mult despre bani
 
Sâmbătă, Stelian Tănase a revenit pe blog, după o absență de câteva zile, cu o postare despre situația TVR. ” Mă gîndesc 24/24 de ore la necazurile TVR (bugete, oameni, atacuri, mizerii omenești ) care mi-au invadat și mi-au otrăvit viața în ultima vreme. Fratele meu, îmi amintesc asta în fiecare zi, mi-a spus, în decembrie, că am făcut cea mai mare prostie din viața mea acceptând să conduc TVR.
 
Am revenit joi seara de la Paris, unde am participat la congresul URTI, o organizație internațională care reunește canale de televiziune și posturi de radio. Mi-am făcut o impresie despre ce se întîmplă în 2014 în televiziuni, mai ales în cele din Europa. S-a vorbit puțin despre content, și fff mult despre bani. Nimeni nu are. E criză peste tot, dar nu îmi amintesc să fi vorbit cineva despre o situațíe atît de dramatică, de dificilă, aproape fără ieșire, ca a televiziunii române”.
 
Sursa
 
====================================
==============================================
==============================================================
 
 
 
La multi ani cu sanatate, Domnului Stelian Tănase!
 
 
La multi ani cu sanatate!
Admin,Romania Megalitica
=====================
=========================================
==================================================================

12 comentarii:

  1. Ai the pula me, ear e luni !
    Uai, si ce fain este la Sochi, sa ma trageti toti de Flochi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma doare la basketi de tevere ! In special de emisiunile in limba magheara, convetuiri cu tigani si emiziunea aea cu sectantii de la BOR, de vorbesc numa cretinisme, acusica in secolul 21 !
    Eo nu am chef sa platesc ca sa ma uit la emiziuni in bozgoara, a lu istea de ne-or pus matilii in varful parilor la Ip, Traznea si Moisei !
    Da, da, las ca stiu, drepturile minoritatilor, comunitate reprezentativa, mUE, bla-bla ! Cine doreste sa se uite la bozgoara, n-are decat, insa nu si pe banii mei !
    Parerea mea ? Urgentarea falimentului si inchiderea grabnica ! La ora actuala sunt atatea televiziuni, incat nici nu s-ar cunoaste. Si nici nu mai avem nevoie de televiziune de stat, pentru ca, aciulea, in colonia lu Dorele, sintagma de stat a mai ramas doar pe hartie si in mintile catorva betivani, de pun cate 4 cuburi de gheata la stakana cu uischi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: iar labagistul asta deshamat de Tanase-4 oase, in loc sa ne explice despre curvasareala de grup si dezastrul real din tevere, el ne povesteste despre cum guvernele ultimilor 24 de ani or dat bani cu taraita tevereului !
      Bani care s-or dus pe salarii bastane si pe mentinerea in grila a fel de fel de posturi si emisiuni, incadrate cu neveste, nepoti, boraci personali si preteni de-ai pretinului, cu reting zero aptsolut !

      Ștergere
  3. Ia-n sa bage Tanase-4 oase emisiuni alde "Mereasa pentru fii-miu", ori "Miss fata de la tara" si "Schimb de mume" si-ai sa vezi cum o resusciteaza !
    Cu Tutancamoance ca Romica Jurca, la vreme, care inche mai poarta chiloti tip gogosar si cu mai nush care zabalosi de pe timpul cand ieream eo copchil la mama...moare sigur tevereul !
    Ia-n bagati voi oleaca de balci, cu Oana Zavoranu si-o sa vedeti cum va creste retingul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si-apoi mai aerisiti si voi oleaca cladirea aia din Calea Dorobantilor, ca prea pute a politruci de toate culorile si sectele !
      De unde dreaca sa aveti bani, daca va scremeti pe voi ca sa mentineti in viata toate stupizeniile, alde tevere 2, tever 3, cultural-international, niuz, etc., la care, cat is de proaste, nici aia de le-or realizat nu se uita !
      Afara cu neamurile, cu politrucii si alti imbacsiti de astia angajati pe criterii de gasca si clan, desfiintati urjent satelitii falimentati de ani de zile, aduceti profesionisti de la televiziunile de top si o sa vedeti cum se face lumina !
      Are cineva sange in pula sa faca asea ?

      Ștergere
    2. Pese: iar cu filozofi de astia la conducere, alde Nea Shparca Stelica ista, comunistoid resapat, cu inca o basina-n cur si cu mentalitate de bolsevic crescut prin scoli staliniste, nu faceti niciun cacat !
      Aduceti uai oameni de televiziune, nu alde zmangalici de astia, de-or studiat toata veata rezultatul actiunei razelor de luna asupra galosilor de guma !
      Mai mult, cand dreaca sa-si mai faca treaba si prin tevere, daca rasuflatul ista de-i amu la conducere e cand la Realitatea, cand la A3, cand la Cartun Nituorc !
      Adica, nicaieri si pretutindeni ! Tipic Romanistanului !

      Ștergere
  4. Si, n-au decat sa-si faca si pachete de programe, cu taxe diferentiate: cine vrea sa vada si fotbal, n-are decat sa plateasca in plus, ca la achizitionarea programelor cu XXX, asea cum am eu !
    Cine doreste sa vada si Universul Credintei + Pro Patrea, care se difuzeaza duminica dimineata intre orele 05,05-05,30, cand pana si santinelele dorm in post, n-are decat sa-si ia pachetul complet de programe, cu 600 de ieuro, ca suedejii !

    RăspundețiȘtergere
  5. Uoai PMT, ia-ti tenzia, ca prea ti-s ochii ,,mari''!

    RăspundețiȘtergere
  6. Uai MPT tu vrei : "Mereasa pentru fii-miu", ori "Miss fata de la tara" si "Schimb de mume" " .
    Lasa ca-ti aduce Stelica pe Pirtzapevici , pe Licuriceanu , pe Plescu , pe Anicuta Blandicuta ...

    RăspundețiȘtergere
  7. A renunta la o functie e un act de mare coraj:spre exemplu, Nea PMT - Soci+Floci, a renuntat la gardul viu si si-a construit gard din beton armat pe care l-a festit in rosu, alb si verde!!! Mare act de coraj in tara miticilor care cred, in prostia lor, ca ,, ie,, colorile Italiei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Uăi, uni koaili meli sînteţ? Tu-vă-n gingiricâ di boschetari bolşăvici...Uăi, vreu sâ văd prezenţa. Sâ văd şî Caietu Comandanţîlor di Pluton , pi numili lor PMT, CEZAR mucu şî Curlionezu-Dorelu din Iaşov! Uăi, da" oari ci-o mai fi făcând "Tigru 2" din Hurzîceni, câ tari ni-i dor di iel...

    RăspundețiȘtergere
  9. PMT, CEZARE, CURLEOANE, DĂNILĂ, PUIACU, NEA CAŞCAVALOS,
    HAIDA-ŢI BRE PESTE MAREA NEAGRĂ
    LA CULES DE GOGONELE
    CA CEZAR MUC CEL MIK
    SĂ ŞI LE BAGE-N KUR PE ELE.
    CEZAR MAIMUCUL SĂ SE SPELE CU SĂPUN "DURU"
    ŞI CU CÎRNAŢI DE PLEŞCOAIE SĂ-I UMPLEM COORU!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri