Google Translate

joi, 13 februarie 2014

Biserica Ortodoxă Română. Câți bani a cheltuit BOR pentru acțiuni filantropice, în 2013

 
Biserica Ortodoxă Română (BOR) a prezentat, miercuri, la Palatul Patriarhiei, bilanțul pe 2013 al instituției, în care se precizează suma cheltuită pentru activități filantropice, precum și categorile populației care au beneficiat de asistență social. 
 
Potrivit bilanțului prezentat în Adunarea Națională Bisericească –  organismul central deliberativ al BOR pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice şi patrimoniale – în 2013, BOR a ajutat 22.945 de copii din aşezămintele sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, dar mai ales din familii sărace sau cu părinţi aflaţi la muncă în străinătate, 4.920 de persoane cu dizabilităţi, 15.086 de bătrâni, 13.110 victime ale traficului de persoane, ale violenţei familiale, ale calamităţilor, deţinuţi eliberaţi şi şomeri, precum și 5.650 de persoane din alte categorii sociale defavorizate.
 
Pentru susţinerea activităţilor social-filantropice în anul 2013, BOR a cheltuit suma de 80.828.191 de lei, iar la nivelul eparhiilor Patriarhiei Române se află în derulare 271 de proiecte şi programe sociale, dintre care 178 finanţate din fonduri proprii, 18 cu finanţare publică, 19 cu finanţare externă şi 56 cu finanţare mixtă.
 
Totodată, în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcţionează în prezent 784 de instituţii şi servicii sociale.
 
Raportul general al Consiliului Naţional Bisericesc asupra activităţii BOR în anul 2013 a fost examinat și aprobat de către membrii Adunării Naţionale Bisericeşti (ierarhii Sfântului Sinod şi câte trei reprezentanţi – un cleric şi doi mireni – din fiecare eparhie).
 
Sursa
======================================================================
=============================================================
===================================================

21 de comentarii:

  1. Pulă dimineata

    iar cu pochi?!
    Pai sa-mi bag.....Alea 80 meleoane cheltuite = un floc in calea pulei(plus ca banditii au umflat sigur suma +ca 30-40% au intrat in propriile sutane +ca la 14-15 mii de beserici toata asta-i un cacat. Pai numai impozitul pe venituri care ar treboi platit la stat daca ar fi cinstit pochii,ar treboi sa fie de fo 10X mai mare

    Concluzie; muieeee!!!
    Na ca iar ma'nervai!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca-s niste ciori pe gard! Da ce de aur au astia pe ei!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Io am salvat poza si i-am dat si zoom. Tartorele al batran imbracat ca mireasa pulii mele are trei colane bre TREI!!!(asa cum avea si can' ierea cu bemeveu')

    RăspundețiȘtergere
  4. PS sa vezi ce se 'nerveaza pmteu can' o veni de la caca pisu.....hi,hi!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde esti PMT Doamne, ca punand gura pe ei, sa-i improsti in toate cele cu scuipati si rahatei?! Ptiu...ce de lanturi poarta la grumaz!!! Astia ii intrec si pe supusii lui Cioaba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Zgura, zgurii ma-tii de tap preacufurit, cu filantropicele tale !
    Stai numa oleaca sa dau cimentu' gios de pe mine si sa-i fut un cap in mestecatoare babornitei, care ma tot freaca la neuron de cand am intrat, ca las urme !
    Stai numa sa vezi ce urme ii las si hoscaitei, de-o sa poarte ochelari de soare, de aia tip Gina Lolo brigina, cat muia de mari, pana in aogust !
    Ioi !
    Numa stai...

    RăspundețiȘtergere
  7. Las' pe doamna ta in pace ca te-a suportat si s-a chinuit destul
    No hii!! calmeaza-te! .....capete in gura la pochi(capete,de alea de pula)

    RăspundețiȘtergere
  8. Uai, ai the pula me, s-a dus si gioi !
    Ear vine jiaga-jiagaaa....

    RăspundețiȘtergere
  9. Precum se vede si din tecst, boratii astia de la BOR is mai tari ca Derectea Generala de Evidenta a Populimii Romanistanului !
    Deci, ca sa vedeti cat is de idioti, ei n-a ajiutat in jiur de 23000 de copii, ci egsact 22945, fix ! Nu in jiur de 15000 de batrani, ci fix 15086 !
    Uai, sa dea dreaca ce sistem de evidenta are pochii ! Mai tare si decat un compartiment de evidenta gradati-soldati, care, condus de un sergent destoinic, de ala adevarat, de pe vremuri, cand sarjentu ierea sarjent, stia si pe dreacu, bre: cati are sculament, cati e tigani lautari, cati pleaca in permizie, cati n-a venit din invoire...
    Ce mai, bag sama ca pochii e mai tari si decat BEC !
    Tu-i in gura de lipitori imbuibate, in loc sa-si indeplineasca atributiile din fisa postului, in saracie si smerenie, alaturi de poporul asta calicit, ei se tin de exit-poluri si evidente de pupat boase sfinte !
    Ba tap batran, aduna si tu populimea aia, cu care va laudati voi ca v-ati spart in filantropii, si ai sa vezi ca nici macar cate3 suflete de fiecare biserica si catedrala, de p-aciulea, nu aveti !
    Cam putin, uai puletilor, cam putin !
    Si nici nu prea v-am vazut cu lopata la dat zapada...Da cu mertanu stiti sa va dati, ai ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Uai, istia or avut si ei un fel de bilant ! Ori de analiza starii structurei !
    Sa dea dreaca, cum s-or mai laudat ei: in anul 2013 s-or mai construit 365 de biserici, adica cate una pe zi, alte fro 5000 sunt in stadiu avansat, iar pentru inca fro 20000 de bisericute si catedralute s-or optinut aprobarile de intarusare ! Nu ?
    Si sa-i vezi cand baga capitolul cu retrocedarile, cum raporteaza ghiavolii indeplinirea indicatorilor 100 la 100 ! Pai, n-asa ? Sarcina de la esalon, de la Cel de Sus, ca altcineva n-are cine sa mai participe, de la esalonul superior !
    Da, despre capitolul "Ordine si disciplina in parohii, biserici si in afara acestora", nu ne spune popa-sefu nika ? Ai, se aude ceva ? Cum s-or futat ei in cur, prin clopotnita, nika ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, ia mai da-i dreacu de lipitori ! Ca mi s-a strapezit si muia de cand tot ii laud !
      Altii, de prin lumea asta necivilizata, transforma bisericile in biblioteci, ori restaurante, ori spitale pentru saraci, ori mai stiu eu ce chestii de astea amuzante, ca nu mai au enoriasi si au intrat in faliment, iar noi, civilizatii pulii, construim cate una la fiecare curba de strada si intersectie de trotuare !
      Am ajuns ca, la o populime reala de fro 17 milioane, cati am mai ramas p-aciulea, fara hoardele nomade de boraciuni, sa avem 50***jde mii de pochi ! Cate unul la fro 400 de enoriasi, de la cel cu barba sura, pan la cel cu pula-n gura !
      Iar un doctor de familie din Apoldu de Sus are 4300 de pacienti, risipiti prin toti Apusenii !
      Da, da, faceti pochi pe banda rulanta, ca la politica luminoasa de azi, sigur o sa avem nevoie de ei !
      ------------------------------------------
      *** autorul nu cunoaste egsact dache, in cei 50jde mii de pochi sunt inclusi si pochii poponari ce apartin de Sfantul Scaun de la Vatican, ce pastoresc puletii de alte rituri si secte.

      Ștergere
  11. Uai, avemus papa la Ministerul Afacerilor Interioare ? Ori avem o pula, de-o iesit pe hornul Useleului numa fum negru, amestecat cu sange si mate explodate !
    Ca de cand cu gardul ista, nici nu mai stiu daca s-a terminat ori ba programul nateonal "Dreptate pana la capete"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cacand am plecat eo sa ma angajez sef de lucrari si diriginte de santier ( iar prin cumul si responsabil cu protectea munceii, pesei si magaziner sef) ierea unul de froia sa hie, in acelasi timp, si ministru de Afaceri Interioare, si vicepremier pe ordine si siguranta, si primar, si vicepresedinte executiv la Penele, si pe pizda ma-sii ! Asea, ca un fel de Airon 3-omul de otel !

      Ștergere
  12. Uai, s-aveti o seara buna ! Si mue de 5***** !
    Fug la cuibar, ca urla paroasa asta a me ca ear n-o sa ma pot trezi de dimineata si o sa intarzii cu mancarea la meseriasii pulei !
    La cat de muci is aia la ora iasta, cred ca nici dreaca nu-i trezeste maine, inaintea mea !
    Ai di pula me, sa bagi atata mitilic in tine...Ioi. Daca nu termina intr-o saptamana, o sa ajung la concluzia ca mai multi bani am dat pe spirtoase, decat pe materialele de constructii !

    RăspundețiȘtergere
  13. Uai, dea dreaca de n-are dreptate Cur di Leu, de-o zis ca seamana cu niste ciori p-un gard !
    Acusica vazui si eo !
    Astia e sefii, nu ? Un fel de Semeghe al lor, ori Mesteme ! Is fro 45 de harhari in poza, cate unul de fiecare giudet, unul la capitala si fro doi loctiitori ai Inaltpreacufuritului !
    Eote cu ce se ocupa ei !

    RăspundețiȘtergere
  14. Uai puletilor, in noaptea iasta e Sfantul Balantais Dei !
    Cred ca baba ni-o loat ceva, ca prea are asea o muie de indragostita !
    Numa sa nu-mi hi loat, doamne feri, cardul din portfei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uăi, lasî dracu dzama di ploşniţî şî conspecteazâ încâ odatâ planu pintru gard. Uăi băieti, uăi parcâ PMT faci mormîntu lu Tutankamon, Agamenon, Sauron ş.a. Hai, mîni dimineaţâ să dai raportu la stadiu lucrărilor! Uăi ci mâ doari bouu-capu!!! Am plecat ieri dupâ-aniazâ la Capitalâ, pi la doauâ şî m-am întors az dimineaţâ. Uăi ci ciaţâ iera!!! Am încurcat şî drumu-cela di centurâ di-am ieşît taman pi la Pantilimon în loc sâ ies pi la PROTAN.

      Ștergere
    2. Și căprili? căprili, unde-s?

      Ștergere
  15. Pace voua supt casketa !
    Gata, merg sa eau un ALUPIGUS si la nani !

    RăspundețiȘtergere
  16. Popii, cei mai mari hoti. Biserica = institutie de prostire a maselor de oameni.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri