Google Translate

vineri, 7 februarie 2014

Bugetul de stat în anul 2012, a fost prejudiciat cu 3,9 miliarde de lei (883 milioane de euro)! dixit Curtea de Conturi a României ! Si ce daca...

 
Controalele Curții de Conturi din 2013 au identificat prejudicii totale de 3,9 miliarde de lei la bugetul de stat
 
Controalele efectuate anul trecut de către Curtea de Conturi a României privind activitatea instituțiilor și companiilor de stat în anul 2012 au identificat faptul că, în total, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 3,9 miliarde de lei (883 milioane de euro), potrivit raportului anual al instituției.
 
Din această sumă, 2,2 miliarde de lei reprezintă venituri bugetare neîncasate, iar 1,6 milioane de lei sunt prejudicii propriu-zise.

'Misiunile de audit și acțiunile de control efectuate de Curtea de Conturi în anul 2013 la cele 2.233 entități au identificat cazuri de nerespectare a reglementările legale, constatându-se abateri care au condus fie la nestabilirea, neurmărirea și neîncasarea unor venituri bugetare, fie la producerea unor prejudicii', se arată în raport.

Curtea de Conturi a controlat anul trecut 1.374 de ordonatori principali de credite, 68 de ordonatori secundari de credite, 541 de ordonatori terțiari de credite, 140 de societăți comerciale, inclusiv cele de interes locale, 11 companii naționale, 18 societăți naționale, 45 de regii autonome, 3 instituții bancare, 5 partide politice, precum și 28 de alte entități, precum asociații sau fundații.

Structurile Curții de Conturi au realizat anul trecut 2.641 de acțiuni de verificare, respectiv 1.638 de misiuni de audit financiar, 287 de misiuni de audit al performanței, 676 acțiuni de control și 40 de acțiuni de documentare.

În total, au fost constatate 25.684 de abateri.
'În urma realizării celor 1.638 de misiuni de audit financiar pentru conturile de execuție a bugetelor entităților publice pe anul 2012, s-au emis 73 de certificate de conformitate, ceea ce demonstrează că s-a constatat regularitatea conturilor la un număr foarte mic de entități audiate, respectiv doar 4,5% din totalul acestora',
mai precizează raportul.
 
AGERPRES/(AS — autor: Florentina Cioacă, editor: Mariana Nica)
Sursa:
==================================================
============================================================
===================================================================

29 de comentarii:

  1. Compania a coi-spea, DESTEPTAREAAA - zbiera un buhai, din capatul holului !
    Adica, dache nu se nominaliza si numarul companiei, comanda nu ierea regulamentara !
    Dupe care, intra si Seseceul in dormitor: haide baaa, voi n-ati aozit ?
    Ba da, ba da, se auzise chear foarte bine, fapt pentru care, din diferite locatii ale dormitorului imens, se transmiteau urmatoarele indemnuri ostasesti: s-o fut pe ma-ta ! belesti pula ! sa ma cac in pizda ma-tii cu bucati de pula ! gatzii ma-tii ! sanii pupi in cur ! netc swamd !
    Uai, ce fain bre ! Ce vremuri ! Aveai cu cine socializa, cu cine schimba o impresie, de la prima ora !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioi, cred ca am sa dau DESTEPTAREA, p-aciulea, prin apartament, ori pe casa scarii, si-am sa anunt ca inviorarea se face la bustul gol !

      Ștergere
  2. Ii doare la basketi pe astia controlati de curtea de conturi ! Drept in shapka ii doare !
    Pe vremea lu Ceasca daca te gasea Cefeiul cu un ghem de ata si fro 300 de grame de vaselina in minus, beleai pula, cu o viteza ce te ducea sigur la o ejaculare precoce !
    Acusica nici nu se concepe o activitate economica fara devalizarea banului public, la aprecierea fiecarui director general, a celor cateva zeci de directori generali adjuncti, a cohortelor de directori si sefi de departamente, care menegeriaza activitatea celor 5-6 muncitori, supravegheati indeaproape de putorile politruce, angajate pe criterii de nepotism, cumetrie si dat cu curul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aia e vraiste generala prin institutiile coloniei ! Mii de posturi ocupate de analfabeti, beneficiari ai educatiei post Rascolutiei de la 989, care au aptsolvit facultatile intr-o joi, laq foarte mare distanta si cu frecventa optionala ! Adica, dache nu bagai banul treboia sa fii cat de cat frecvent, iar dache cotizai, la fondul clasei, erai scutit de frecventa. Aveai doar obligativitatea de a comunica in timp oportun orice modificare intervenita in adresa de domiciliu, ca sa stie Universitatea unde sa-ti trimita cartonul !

      Ștergere
    2. Si, ca drept dovada ca ne transformam intr-o tara de tampiti, unde aproape cine vrea face ce vrea, eote ca mai aparu unul, intitulat Cocaina de la Termoficare, care vrea sa faca o lege care sa-i oblige pe puleti sa nu-si mai inchida coroliferele !
      Ei, pai nu-i fromos in Romanistan ?

      Ștergere
    3. Pese: si, ce ne mai ramane noua, puletilor platitori de taxe si impozite ? Noua, votacilor, ce vom fi de indata chemati la urne, ca sa ne alegem imbuibatii ?
      Pai, ne mai ramane doar solutia sa ne legam coroliferul de gat si sa-l aruncam in Dambovita, de pe Podul Izvor !
      De preferat cel din sufragerie, ori living rum, ca-i cu mai multi elementi si-i mai stabil cand agiunge la fundul apei !

      Ștergere
  3. Uai, incepe olimpiada alba de la Soci-sa ma trag de Floci !
    Cel mai mult astept competitea de Cur ling !
    Ioi, ce fain e cand o freaca, repede-repedeeee, apoi mai incetisor....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eo, de egsemplu, dache asi fi la Cur ling, nu me-ar place sa fiu la aruncare, ci numai la frecare ! Ca ma pricep s-o frec, inche din frageda copilarie !

      Ștergere
  4. Spor la Mue, de 5***** !
    Fug cu Poty la caca-pisiu ! Ca sa ma afirm in fata hoscaitei si sa-i cuceresc pe deplin increderea, ca sunt un tip de cuvant si nu fac abuze in fata monitorulu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Neatza Buna la Zoo + 9! Cezare, pe la 2 sa ma suji un pik la oaua!

    RăspundețiȘtergere
  6. FUCK the EU! Victoria Nuland, conversaţie telefonică ULUITOARE cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt (VIDEO)
    -----------------------------------
    http://jurnalul.ro/stiri/politica/victoria-nuland-conversatie-telefon-fuck-the-eu-geoffrey-pyatt-660819.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, ce dreaca inseamna "Fac" ? Ca eo am invatat numa limba lu Tolstoievchi in leme !
      Se translata cumva "EU te FAC" ?
      Dea dreaca, ca nu inteleg nica !

      Ștergere
  7. Uai, poate ni-o baga oleaca mai repede luna iasta doamna Lupul, ca vreau sa-i fac o sorpriza zbarcitei, de Valantai Dei !

    RăspundețiȘtergere
  8. Fostul consilier prezidenţial i-a transmis o scrisoare deschisă deputatului Nicolicea. Rădulescu: Cu tot respectul, nu voi da curs invitaţiei de a mă prezenta la Comisia parlamentară de anchetă.

    .

    Invitat de două ori până acum la Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din Călăraşi, fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu refuză să se prezinte.

    Într-o scrisoare transmisă joi preşedintelui Comisiei parlamentare, deputatul Eugen Nicolicea, Rădulescu explică motivele.

    Astfel, fostul consilier spune că această comisie nu este un organism al autorităţii judecătoreşti şi, prin urmare, nu poate fi obligat să se prezinte la audieri, întrucât o atfel de solicitare ar contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la justiţie şi la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

    "O comisie parlamentară de anchetă reprezintă doar o formă de exercitare a controlului parlamentar, deci nu poate avea atribuţii jurisdicţionale", menţionează Rădulescu în scrisoare.

    Un alt argument ar fi şi obiectivele comisiei, caz în care el nu ar avea nici o competenţă legală.

    Rădulescu a menţionat că aceste aspecte, precum "transabilitatea terenurilor înstrăinate", "verificarea situaţiei subvenţiilor", "verificarea statutului juridic şi al raporturilor de proprietate", "verificarea structurii de cultură a exploataţiilor agricole", "verificarea legalităţii tranzacţiilor cu terenuri" trebuie analizate în raport responsabilităţile şi atribuţiile legale specifice instituţiilor statului implicate în aceste activităţi.

    Rădulescu spune că nu are nici o competenţă legală pentru "a pune la dispoziţia comisiei întreaga documentaţie necesară îndeplinirii eficiente a mandatului încredinţat comisiei de către Parlamentul României", aşa cum i s-a cerut în invitaţia pe care i-a adresat-o comisia.

    "Având în vedere cele expuse anterior (cadrul constituţional şi lipsa totală a unor informaţii relevante pentru obiectivele pe care vi le-aţi propus), vă informez, cu tot respectul, că nu voi da curs invitaţiei de a mă prezenta pentru audiere la Comisia parlamentară de anchetă pe care o conduceţi", a arătat Rădulescu.

    O anchetă specială parlamentară analizează împrejurările în care Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui României, a cumparat 290 hectare de teren în judeţul Călăraşi fiind verificate eventuale probleme de legalitate inclusiv în fazele pregătitoare tranzacţiei în care au fost implicate instituţii de stat despre care s-a spus că nu ar fi avut ce să caute fiind vorba de o afacere între privaţi.

    Cei audiați au prezentat comisiei documentele referitoare la subiectul anchetat.

    Primele instituții invitate au fost OCPI, reprezentanții Cărții Funciare, prefectul, primarul, directorul Institutului Fundulea, ANRP, ADS, APIA, Ministerul Agriculturii, direcțiile agricole, consilierul Adrian Rădulescu și, de asemenea, notarii implicați.

    http://www.cotidianul.ro/radulescu-cu-tot-respectul-nu-voi-da-curs-invitatiei-de-a-ma-prezenta-la-comisia-parlamentara-de-ancheta-231649/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfai de mine, ce stire !
      Futere ! M-am naucit integral !

      Ștergere
    2. Pese: mai ai si alte copiute de astea, naucitoare ?
      Sa dea dreaca, ai mila ! De emotie mi-a dat si borsul pe muie !
      Pfai !

      Ștergere
  9. Eote aciulea stire:
    ===================
    Comitetul International Olimpic (COI) a distribuit gratuit 100.000 de prezervative la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, care au fost oferite sportivilor cazati in satul olimpic, transmite Mediafax.

    Potrivit site-ului postului Fox, aceasta initiativa este reluata la fiecare doi ani. Mii de sportivi locuiesc impreuna timp de mai multe saptamani pe durata Jocurilor Olimpice, iar reprezentantii COI spun ca este absolut normal ca relatiile dintre sportivi sa devina astfel mult mai apropiate, in spatele usilor inchise, informeaza foxsports.com.

    COI a decis sa ia o serie de masuri de precautie, pentru a-i proteja pe toti cei 6.000 de sportivi care participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, distribuind 100.000 de prezervative in satul olimpic."
    ============================
    Pai nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: adica ei nu e oameni ? Nu merge si la ei un futat, in noptile lungi de earna ?
      Comunicatul mai precizeaza ca cauciucurile pentru pula sunt ol sizan, noi-noutze, rezistente pana la -35 de grade Cel sus si garantate inclusiv pentru un futat la gaoz, in cazul poponarilor !

      Ștergere
  10. Culmea prostiei pe Hronicul Semnalelor !
    O idioata se chinuie sa topeasca un bulgare de zapada cu bricheta si ne explica ca pute a plastic !
    Pai pute, idioato, ca ierea cat pe ce sa topesti bricheta aia de plastic, de cat ai tinut-o aprinsa !
    Si ne mai si demonstraza cum se si afuma ! Pai se afuma, prostanaco care iesti proasta, ca orice flacara deschisa de pe acest pamant scoate musai si fum !
    Daca ai descoperit tu foc fara fum, inseamna ca, de ja, traiesti in alta dimensiune !
    Du-te in zona morosenilor, unde fac aia palinca de 59,9 grade, sa vezi ca acolea explodeaza zapada ! Ori in zona veceului din Gara Birtolomeu, unde se pise Don Cur de Leu Muci Mereu, si-ai sa vezi ca acolo arde ca oxiacetilenica de taiat inoxul !

    Doamne feri, s-o umplut pomantul de prostani !

    RăspundețiȘtergere
  11. Niuz: Johannis Klaussewitz la Militie, Raed Araffet pe Afett la Sanatate, Pumbuccian Aragazian Lighean la Economie si Ciobo Borno Lantzos Tankos la Cultura si Dezvatamant !

    RăspundețiȘtergere
  12. Dupe un Branzoi, un Cintezoi si un Cepoi, sanatatea merita si un Busoi !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  13. Romania=cei mai multi analfabeti din mUE !
    Pai si normal, cu un Sparlament mai mare decat al SU ale A...

    RăspundețiȘtergere
  14. Romanistanul- bulibasit total !
    Sa te futi in ea guvernare, daca mai are cineva fro intentie de a administra colonia asta subcocotiero-bananiera !
    Eote ce brambureala ! Te doare neuroana !
    In loc SA NE ocupam de dreptatea pana la capat si de alea 100 de mii de noi locuri de munca, labagistii astia de se fac ca ne conduc destinele, spre noi culmi de progres si civilizatie, fac simulari de-a numirea de ministrii !
    Doamne feri !
    Tre sa plec cu Poty la caca-pisu, ca m-apuca borala pe mine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: aghea astept sa inceapa olimpiada, ca sa vad cum sare Hakonen la trambolina, cu schiurilii si cum se joaca aia cur ling pe gheata !

      Ștergere
    2. Bei MPT si noi avem concurent la curlingi. Il avem pe CurLingonul.

      Ștergere
  15. CEZARIKA, VIN' LA MAMA
    CU LIMBA-TI SA-MI SCARPINI BLANA
    BLANA NEAGRA CU LATEI,
    TU DE LINDIK SA M IEI!

    RăspundețiȘtergere
  16. Jiaga- jiagaaaa!
    Sa-nceapa uichendul de sfirsit de saptamanaaa!

    RăspundețiȘtergere
  17. NB la ZOO + 9, iar la 2, Cezar MuciCiacios sa ma-nbeleasca la oaua! La oaua si la outze si sa ne traga de putze.

    RăspundețiȘtergere
  18. Uoai hibernatusilor, C PL-ul MU ii aciulea? Uoai, sunteti ninonino? Cin da raportul, ca planton pulea?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri