Google Translate

luni, 24 februarie 2014

Caminele pentru batrani : bani aruncati pe apa Sambetei. Interesant ar fi sa stim cate asemenea CAMINE, inclusiv de LUX, stau cu usile incuiate! ; Obiceiuri de Dragobete!


Centrul ultramodern pe care LEGEA pune praful.
Sute de batrani nu au un acoperis deasupra capului.
 
In timp ce sute de batrani au ramas ai nimanui, fara un acoperis deasupra capului, un camin din Valcea, care ar putea sa adaposteasca zeci de suflete, zace nefolosit, pentru ca
angajarile sunt blocate prin lege.
 

 
Construit inca din 2010, nu este dat in folosinta pentru ca cei de aici nu pot lua ingrijitori si, chiar daca ar putea, nu ar avea cu ce sa-i plateasca. Centrul de ingrijire, este unul modern, dotat si utilat, si le-ar putea asigura bunicilor o viata linistita. Din pacate, in camerele lui se aseaza doar praful.
 
In judetul Valcea, toate caminele pentru varstnici sunt supra-aglomerate. Sute de oameni ramasi singuri abia isi gasesc adapost pe timpul noptii. Nea Nae, din comuna Nicolae Balcescu, este unul dintre acestia.
 
Casa in care a locuit o viata intreaga s-a prabusit, cu tot cu amintirile tineretii. Primaria l-a adapostit intr-o incapere nefolosita a gradinitei din sat.
 
L-am gasit la poarta postasului. Speriat ca omul nu va sti unde sa il gaseasca, batranul a venit singur sa se asigure ca banii vor ajunge la el.
 
Vasile Nedelus: "Dan unde este?"
Mama postasului: "Sa dea posta."
Vasile Nedelus: "Am buletinul, sa-mi dea pensia."
Mama postasului: "Acum nu stiu unde te-o gasi."
Vasile Nedelus: "Eee, pe zi nu ma gaseste."
Mama postasului: "Il trimit eu sa ti-o dea."
 
Resemnat, nea Nae se intoarce la odaia in care si-a petrecut iarna. In camera micuta este doar o saltea asezata direct pe podea, dar soba este calda. Daca este intrebat de viata sa, se fereste sa raspunda. Vorbeste doar despre ce a muncit, doar asta isi mai aminteste:
 
"Am lucrat 2 de ani la porci, 30 de ani la boi, am facut 32 de ani, atat. Pensia e cinci milioane, atat. De mancare... tot cu banii aia."

A avut o familie, dar a pierdut-o. Sotia l-a parasit, cu tot cu cele doua fete. Cu vocea ezitanta si privirea incruntata, spune ce-si mai aminteste despre copiii lui:
 
Vasile Nedelus: "Nu sunt trecute pe numele meu."
Reporter: "Si nici ele nu s-au interesat de matale?"
Vasile Nedelus: "Nu..."

La cei 75 de ani, acest om ar putea sa traiasca linistit intr-un camin de batrani pe care chiar primaria l-a construit in comuna. Vechea cladire, care a fost mai intai judecatorie, apoi spital, dispensar si, intr-un final, cotet de porci, s-a transformat intr-un centru ultramodern ce poate adaposti 35 de varstinici.

Vechea cladire, care a fost mai intai judecatorie, apoi spital, dispensar si, intr-un final, cotet de porci, s-a transformat intr-un centru ultramodern ce poate adaposti 35 de varstinici
 
"Am obtinut fondurile, s-a facut proiectul, s-au facut toate studiile, tot, proiect si pe urma, cu finantare de la Guvern, am inceput lucrarea in 2009, am terminat-o in 2010. Acum doi ani de zile am predat-o Consiliului judetean", a declarat Lucian Ungureanu, viceprimarul comunei Nicolae Balcescu.
 
Din pacate, centrul nu putut sa ramana in subordinea primariei, pentru ca bugetul comunei este sarac.
 
Caminul este acum in subordinea Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea. Dupa preluarea cladirii s-au facut investitii serioase. Dormitoarele, baile, sala de recuperare si cabinetele au fost deja dotate cu mobilier si aparatura. Toate zac insa in cutii, pentru ca nimeni nu stie cand vor fi deschise portile centrului.
 
Camerele au fost deja dotate cu mobilier
 
"Aici avem doua paturi pentru persoane care nu sunt deplasabile, avem un numar de sase paturi pentru aceste persoane in cele trei incaperi pe care le avem aici la parter si fiecare incapere cu baia ei", a declarat unul dintre responsabilii cladirii.
 
Camerele au fost deja dotate cu mobilier
 
Punerea in functiune a acestui centru ar insemna o sansa la o batranete linistita pentru 35 de persoane, dar si zeci de locuri de munca pentru oamenii din localitate.
 
"In momentul in care acest centru va fi dat in folosinta vom fi angajati aici la acest centru", a spus Mircea Cristian, satean.
 
Ordonanta Guvernului care a blocat angajarile in sistemul bugetar face ca aceasta constructie sa nu poata fi data in folosinta.
 
"Am facut demersuri pentru angajare de personal in luna mai 2013, in luna octombrie 2013 si care s-a incheiat am facut din nou solicitare pentru un numar de 32 de posturi care ne-ar fi necesare", a povestit Antonie Ceausu, directorul adjunct DGASPC Valcea
 
Vasile Nedelus
 
Situatia pare fara iesire. In timp ce portile caminului stau inchise, cei care nu au un acoperis sigur deasupra capului, cum este nea Nae, se descurca de pe o zi pe alta, singuri, fara asistenta medicala sau macar o vorba buna.
 
Sursa: Pro TV
==========================

Cata mizerie morala... cata minciuna propagandistica...
"de partide"...
------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------
▶ ELECTORALA S A DESCHIS CAMINUL PENTRU BATRANI DIN TODIRESTI - YouTube
 
 
Todireşti / Adevarul...
==========================

Cămin de cinci stele pentru vârstnici, de doi ani fără nici un bătrân

 
Click here:
 
 
==============================================
=========================================================


 Obiceiuri de Dragobete
 
Pe 24 februarie, in ziua cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Aflarea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, spiritualitatea populara consemneaza ziua lui Dragobete, zeu al tineretii in Panteonul autohton, patron al dragostei si al bunei dispozitii.
 
La noi, Dragobete era ziua cand fetele si baietii se imbracau in haine de sarbatoare si, daca timpul era frumos, porneau in grupuri prin lunci si paduri, cantand si cautand primele flori de primavara. Fetele strangeau in aceasta zi ghiocei, viorele si tamaioase, pe care le puneau la icoane, pentru a le pastra pana la Sanziene, cand le aruncau in apele curgatoare. Daca, intamplator, se nimerea sa gaseasca si fragi infloriti, florile acestora erau adunate in buchete ce se puneau, mai apoi, in lautoarea fetelor, in timp ce se rosteau cuvintele:

"Floride fraga
Din luna lui Faur
La toata lumea sa fiu draga
Uraciunile sa le desparti".
 
In dimineata zilei de Dragobete fetele si femeile tinere strangeau zapada proaspata, o topeau si se spalau cu apa astfel obtinuta pe cap, crezand ca vor avea parul si tenul placute admiratorilor.
 
De obicei, tinerii, fete si baieti, se adunau mai multi la o casa, pentru a-si "face de Dragobete", fiind convinsi ca, in felul acesta, vor fi indragostiti intregul an, pana la viitorul Dragobete. Aceasta intalnire se transforma, adesea, intr-o adevarata petrecere, cu mancare si bautura. De multe ori baietii mergeau in satele vecine, chiuind si cantand peste dealuri, pentru a participa acolo la sarbatoarea Dragobetelui. Era o sarbatoare a grupurilor de tineri care ieseau din sat la padure, faceau o hora, se sarutau si se imbratisau. Avea toate trasaturile unei sarbatori premaritale, de antamare a unor relatii intre tinerii din comunitate, ce anticipau nuntile.

 
Uneori, fetele se acuzau unele pe altele pentru farmecele de uraciune facute impotriva adversarelor, dar de cele mai multe ori tinerii se intalneau pentru a-si face juraminte de prietenie.
 
Se mai credea ca in ziua de Dragobete pasarile nemigratoare se aduna in stoluri, ciripesc, isi aleg perechea si incep sa-si construiasca cuiburile, pasarile neimperecheate acum ramanand fara pui peste vara. Oamenii batrani tineau aceasta zi pentru friguri si alte boli.
 
Dragobetele era sarbatorit in unele locuri si la data de 1 martie, deoarece se considera ca el este fiul Dochiei si primul deschizator de primavara.
 
Obiceiurile de Dragobete, zi asteptata candva cu nerabdare de toti tinerii bucovineni, au fost in buna parte uitate, pastrandu-se doar in amintirea batranilor. Iar in ultimii ani, Dragobetele autohton risca sa fie dat cu desavarsire uitarii, el fiind inlocuit de acel Sfant Valentin ce nu are legatura cu spiritualitatea romaneasca.
 
Sursa: CrestinOrtodox.ro
=======================
=============================================
============================================================

106 comentarii:

  1. MPT, de Dragobete sa ma scarponi la floci mei baiete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oaii, ce bini ii aci la Noo, ca ie gratis tot, cazare, medicatie...Alupigus la discretie,camesoaie pe stoc, perfuzii,catuse, lanturi, bice..avem di tati! MPTrii, de floci sa ne tii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia vedeti voi videoul asta:

    http://video.monitorulsv.ro/play/B5D7635352070F2D514C

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      Am facut "cuvenita" completare! Cata aizerie... Cata minciuna... Sa le fie rusine!... celor care au facut INVESTITII de MILIARDE... doar pentru a beneficia... de "parandarat"/de imagine electorala/de... "bani pentru partid" !!!

      Ștergere
    2. În căminul de lux pentru bătrâni din Todireşti, în care s-au „băgat” peste 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), bani de la Fondul European de Dezvoltare Regională (contribuţia Primăriei Todireşti fiind de 0,5 milioane de lei) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ, care a aprobat peste 0,6 milioane de lei pentru „modernizarea, dezvoltarea şi echiparea căminului rezidenţial pentru persoane vârstnice şi vulnerabile – Todireşti”, ar putea să fie îngrijiţi 12 bătrâni.
      Printre condiţiile pe care le-a impus finanţatorul acestui proiect de la Todireşti se numără şi aceea că cinci ani de zile nu trebuie să se schimbe destinaţia construcţiei. Primarul Avram ne-a spus că centrul trebuie să fie dat în funcţiune cât mai repede, adică să aibă beneficiari şi personal care să-i deservească, altfel primăria poate pierde clădirea.

      Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-02-07/Camin-de-cinci-stele-pentru-varstnici-de-doi-ani-fara-nici-un-batran#ixzz2uEVz5vNa

      Ștergere
  4. Ai the pula me, ear e luni !
    Si inche n-am loat martisioare pentru babe !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cacu astea am mai ramas, p-aciulea, in colonia asta de haidamaci ! Tineretul, precum vazui televizat, este in Italea, la sters broscarii la cur ! Vazui ca au meserii deosebite p-acolea, din care unele incadrate in grupa - 0 de munca, ca aia cu incarcat-descarcat mosnegi cu macareaua, ori aia de schimbator de pempersi cufuriti !
      Da, ca sa nu hiu rau, adica sa hiu mai mult imparteal, mai avem si prin tara tineret, cacum ar hi, de exemplu, bombalaul lu ala de la 6, d-aciulea din bloc, care a terminat mangnum cum laude doua facu, ear acusica, la 1,90 m si peste 130 de kile, imparte facturi de la telefoane mobile pe la cotiile postale !
      Are giob ca lumea, ce dreaca !
      Tara de handicapati, in special la varfuri, de unde ne loam noi puletii exemplele cele mai demne de urmat in veata de zi cu zi !

      Ștergere
    2. Pese: iar babornita aia hoscaita de la munca are in cap numai strategii, programe, planuri de masuri si termene concrete !
      Auzi la ea, cica ministerul nu trebo sa stie despre toate problemele, pe care presa le tot zgalma si are tupeul sa le scoata pe sticla !
      Pai, atunci, ia-ti pemparsii si pleaca dreaca acasa, de-ti vezi de mosneag ! Ori pentru ce te-ai impopotonat cu denumiri de astea de pici in cur citindu-le, alde "Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice"?
      Cine zda ma-tei vrai sa stie ? boc (boc=cacat in limba turca) care a ingropat definitiv sistemele astea de sanatate, de asistenta si protectie a bosorogilor, bla-bla ?

      Uai, care ai un par ?

      Ștergere
  5. Belira balsoi pula ukrainenii ! Le-o treboit rivulutie, pe maidan ! Au acusica numai rascolutii, ca sa le-ajunga ! Nu le-o fo bine cu Mama Rasiia, lasa ca-i mai bine cu her Anghela !
    Praful se alege si de bolsevicii astia ! Numa sa nu ragaie dreaca si inspre noi !

    RăspundețiȘtergere
  6. Hop, si hop
    La ceoc, la ceoc
    S-o loati, fara
    Sa va minunati !

    RăspundețiȘtergere
  7. Auzi la babornita: avem programeeeee ! Vom continua programeleeeee !
    Are pe pizda ma-sii, ca bosorogii tot in saracie si in singuratate creapa !
    Sa te futi in ele programe si strategii guvernamentale de handicapati ! Or desfiintat 364 de spitale, astia alde boc (boc=cacat in limba turca), ca sa faca azile, ori cum pula me le mai zice acusica !
    De fapt, ca sa imbogateasca niste jnapani care manaresc fondurile si niste firme de familie !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uai, ce fromos o fo la Sochi,
    Cand ma scarmanati la Flochi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce fromos o fo in vie, cind imi pupai cucu mie.

      Ștergere
    2. Moș Potaie InterFloci
      „ Giocul” s-a gătat la Soci,
      Însă nu și-al nostru „ gioc”
      Să ți-o tragem toți la cioc!

      Ștergere
  9. Pese: las c-or mai dat astia de la "Romanistan te eobesc" seriale d-aqstea cu dezastre totale, cacum o fo si ala cu defrisarile haotice, adica cu furtul institutionalizat al padurilor, de-am mancat si eo fecale pe aceasta tema, aciulea, zi lumina, plus o jiuma de noapte !
    Si ?
    Autoritatile AU LOAT ACT, doi padurari de tara or fo mutati disciplinar in alte parchete silvice, s-au dispus cateva anchete si, in final, SE FURA mai a dreaca ca la inceput !
    De ciuda ca televiziunile s-or bagat in afacerile mafiei padurilor, s-a trecut la o devalizare si mai si ! Pe veata si pe moarte, cu otoritatile in frunte !
    La fel si cu mosnegii astia ! Peste o saptamana totul va hi amintire....

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai di mini si di mini, ce miros de cacat vini !
    O facut babornitoiu un mic incident vascularizat ! Egsact cand se gandea profund dache sa faca, ori ba, referend nateonal pe tema penziilor militare de stat !
    Mai, sa hie sicu clampaii astia, de se fac ca guverneaza p-aciulea, cum se pune de-un Denea, cum toti face limbrici, galci, sculament, scurgeri vaginiste grave si alte incidente d-astea emoteonale la opinea publica, foarte sensibila !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: actuala guvernare=un big-mare cacare !
      Baremi guvernarea pedelica o fo de cuvant si si-a urmarit cu sfintenie programul asumat, de taiat tot ce s-a putut taia si de furat tot ce se putea shuti, in stil pur "La Piovra"!

      Ștergere
  11. Pe madam Campeanu o sa o ajunga "urarile" de bine si sanatate comatoasa ale bosorogilor cu pensia militara vlaguita... I-ar da ei o contributivitate permanenta si lipicioasa pana la capat!

    RăspundețiȘtergere
  12. ,,Undi-i baba, sa-i tai laba?''

    RăspundețiȘtergere
  13. Azi, in zi de DragoBete
    Al meu obosit stiulete
    Usiurel sa mi-l masati
    Si-napoi pelea sa i-o dati !

    Ioi ! Ear m-a palit muza peste muie !
    Ea-n sa-i recit zbarcitei ceva de dragoste, poate-o pun de-un umeri-craci !
    Baremi macar asea, de-o poza, in amintirea vremurilor de demult, cand nici n-aveam timp sa pip bine o tigara, ca ear urla hormonu-n mine !
    Ioi ! Acusica, nici frecata cu zeama proaspata de viagra...poate-poate daca ar misca oleaca daca o supun la electrosocuri repetate, cu un aparat de ala de stimulare cardiaca, incarcat la max !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi in zi de Drogobete
      Sa ne-o suji pe indelete,
      Dar pe cap sa n-ai caciula,
      Sa-ti incapa toata-n gura.

      Ștergere
  14. Uai, avemus guvernus ?
    Ca ma tot uit spre Victoriei si nu vaz iesind fum alb pe horn !
    Abea astept un guvern format din cumetrii uneperisti ai comunistilor neobolsevici, amestecati cu oleaca de conzervatori-turnatori !
    ioi, ce-o sa zbarnaie privatizarea Oltchimicului !

    RăspundețiȘtergere
  15. Buey PMT,
    Io zic sa transferam caminul din Todiresti aciulea colea in strada Dorneasca ,sa le faca zbarcita ta niste zama lunga sa le-ajunga,cam cum le face la catei,ca tare umanitara si miloasa e hoscaita ista a ta si s-o puna de-o paranghelie ,tu sa fii pe post de asistentul hoscaitei si sa te plimbi cu sufertasul cald cam asea cam ca la Sfanta Vineri din poveste ,sa intri in analele istoriei!Hm ,ce zici?Aseai ca-ti surade sa faci o milostivire taman la batranetile tale aiuristice,ti-ai mai reveni din depresie,am eu asea o imprese,pai nu ce dreaka?Sa stai dijaba si sa visezi la pampuste ot galuste de pomana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioi, ce-asi manca niste pampuste ! Si niste tocinei !
      Uai, m-asi baga sef de salon la babe ! Ori Sesece m-asi angaja, cu regim permanent !
      Moooaaaamaaaaa, ce pinguine asi trage, in afara orelor de program !

      Ștergere
  16. Hei, hei, hei
    De putza sa ma loati
    De Dragobete Dey
    Sa me-o decalotati !

    RăspundețiȘtergere
  17. Stelian Tănase, director general interimar al Televiziunii Române: „TVR ar putea intra în faliment în următoarele săptămâni“
    ==========================
    Doamne ajuta ! Ca v-ati imbuibat douajde ani, pe banii mei, cu 7 posturi de cacat, pline de politruci si de neamuri !
    Sa v-o bagati in cur, cu tot cu antena aia de pe turnul din Dorobanti !
    Mai putin emisiunile "De straje patrie" care se difuzeaza duminica dimineata, in cepand cu ora 05.05, si "Veata statului", care ne invata pe noi numai lucruri frumoase casi pe copii !

    RăspundețiȘtergere
  18. Inspectorii pentru Protectia Consumatorului Regiunea Nord Vest Cluj au efectuat verificari in randul operatorilor economici clujeni la sfarsitul saptamanii trecute. In urma acestora au fost aplicate sanctiuni in valoare de 63.000 de lei.
    ===========================================
    Ii doare la epiderma de pe Pula (cu P mare de tipar, format Gotyc, Bold) de amenda de 63.000 de lei !
    Pentru un hypermarchet cu o cifra anuala de afaceri de 2.898.670.491 lei, lindicul ala de amenda valoreaza fix pula !
    Pana termina inspectorul de scris coponul cu amenda, unul de la departamentul de vanzari a si marit pretul la ceapa galbena, asea ca nici nu se baga de seama !
    Daca in super-hiper-megamarketurilii astea e jeale, unde toti inspectorii si toatii garzilii is cu ochii pe ei, se manaresc marfurilii, inchipuiti-va ce comert se face la Dalgani Deal, unde sefa de raion carnati e muierea militianului de proximitate, iar angajate sunt fetele primarului, ginerele popii si o nepoata din partea senatorului, care freaca zilnic saliamul cu detergent, ca sa-l curete de mucegai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI HOP, HOP, HOP,
      MAIMUTEI DE CEZAR SA I-O IAI LA CIOC!

      Ștergere
  19. Hopy, hopy, hopy,
    Izy s-o loati la ceoky !

    RăspundețiȘtergere
  20. Kakarau : Preferăm să ne RETRAGEM de la guvernare. De două săptămâni muskii premierului Plagiattore nu a agreat propunerea cu Iohannis Barosannis Unicularris
    Zurza: Excrementul Z
    ====================================
    Drum bun ! Ia-ti Eohanisul si-i freaca cocarisul !

    RăspundețiȘtergere
  21. SURSE: Victor V. Plagiattore insista ca Udemereu sa intre la guvernare
    ===================================
    Da pe idiotii astia de te-or votat i-ai intrebat ?
    Ori crezi ca acolea-i guvernu lu tac-tu, sa-ti faci tu aliante cu toti cumetrii, socrii si alte neamuri d-ale tale !

    RăspundețiȘtergere
  22. Pace voo supt kasketa
    Si s-o loati drept in rozeta !

    RăspundețiȘtergere
  23. Eote ca si la Trompeta Turu Serpentin merg treborilii ca pe roate
    ====================
    Preţul de referinţă al grâului stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Mehedinţi duce în pragul falimentului producătorii agricoli din Mehedinţi, care sunt obligaţi acum să plătească un impozit foarte mare pe producţie. Fermierii din Mehedinţi sunt revoltaţi şi spun că afacerile lor vor ajunge pe butuci din cauza acestui preţ de referinţă care nu reflectă nici pe departe realitatea de pe piaţa de cereale.
    ==============================
    Mana pe ciomege, ca Padurea Crihala e la 2 pasi ! Si hop, si hop, usior la ceoc !
    Iar daca, dintr-o regretabila greseala, v-ati votat mafioti pe la CJ, atuncea ceocu mic ! Asea cum fac toti puletii cuminciori din aceasta colonie !
    Pe foale, ca apa-i mica !

    RăspundețiȘtergere
  24. Eote si la labagistii astia !
    ==============================
    De ce va intra Olanda în criză?
    Nu pentru că bancherii sunt hoţi şi-i jupoaie pe cetăţeni prin credite şi guvernele prin taxe ci ...din cauza bicicliştilor !
    Biciclistul este un dezastru pentru economie. El nu-şi cumpără maşină, deci nu ia credit pentru bicicletă, nu cumpără benzină, nu cumpără cauciucuri de iarnă, nu apelează la auto service, nu plăteşte asigurare, nici rovinietă, nici taxa de poluare, nici amenzi, nu foloseşte parcarea cu plată, nu-si dotează bicicleta cu tehnică audio de ultimă generaţie.
    În plus nu suferă de obezitate. Deci este sănătos! Oamenii sănătoşi nu sunt necesari pentru economie. Ei nu cumpară medicamente să înflorească farmaciile, nu plătesc analize, nu merg la medicii privaţi să-i ghiftuiască, una peste alta, nu cresc PIB-ul!....
    ===============================
    Doamne feri, ce nenorociti !

    RăspundețiȘtergere
  25. Hey, hey, hey,
    De pula sa ma loati
    Si bine s-o frecati
    De Dragobete Dey !

    RăspundețiȘtergere
  26. Publicația Lumea Justiției scrie că fostul premier Emil Boc ar putea fi cercetat de DIICOT, în ancheta privind Memorandumurile prin care, în perioada 2005 – 2010, s-au acordat firmei InterAgro, condusă de Ioan Niculae, discounturi la achiziția de gaze naturale de la Romgaz, în valoare totală de 92 de milioane de dolari.

    Procurorul Gheorghe Spaiuc, de la Structura centrală a DIICOT, continuă ancheta și a schimbat recent încadrarea juridică pentru lotul Ioan Niculae – Adriean Videanu, din învinuirile de “complot” și “subminarea economiei naționale”, în invinuirile de “abuz în serviciu” și “constituire de grup infracțional organizat”.
    ===================================
    Sa dea Zeii cei buni putere de munca si multa sanatate la toti astia din Diicot, Denea, Piticot, Penea, Cenea si alte organe d-astea de scormonit prin dosare si hartii !
    La Jijilava cu ei ! Cu telegondola sa-i depoziteze la incubator !

    RăspundețiȘtergere
  27. Exact acusica un an !!! Se intampla aciulea pe Mehedinti blog ondinti !
    Numai ca, acum un an, azi ierea ieri !
    ==================
    duminică, 24 februarie 2013
    Cotidianul german „Die Zeit”, scrie despre numirea lui Klaus Johannis în funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Național Liberal. Klaus Johannis, omul despre care inca se va mai vorbi!
    =====================
    Lindic: http://mhblogonline.blogspot.ro/2013/02/cotidianul-german-die-zeit-scrie-despre.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Javol, javol !
      Numa de bine de Herman Stramp asta, de la Sibiu, care vad ca de-o buca de vreme nu mai are treaba pe la primarie si s-o apucat de oktober festuri pe la toate televiziunile !
      De zici ca-i var bun de-a'ntailea cu Vanghelis de la 5, care este, care nici nu mai stie bine pe unde se intra in primarie, de cand s-a apucat de dat la buci proaspete !

      Ștergere
  28. Hop, si hop, si hop,
    Sa nu uitati,
    La ceoc, la ceoc, la ceoc
    S-o loati !
    Evribadi pe racoare,
    Cand stati cu muia la soare !

    RăspundețiȘtergere
  29. Uai, sa hiti cuminciori !
    Merg sa-i arat oleaca martisorul babornitei ! Numa dache reusesc sa-mi dezlipesc izmenele de cur, ca de cand stau cu gaozul in scaun mi s-or cimentat, de la atata transpiratie amestecata cu floci si usioare urme galbeata maronie !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  30. Efectivele forţelor terestre americane vor fi reduse la cel mai scăzut nivel din 1940, a anunţat luni secretarul Apărării Chuck Hagel, relatează AFP.
    Protectea soceala a militarilor se va realiza prin intermediul Oghe 7/98, a anuntat purtatorul de cuvant al Meapene, contratorpilorul Tiberila Fratiu.
    =============================
    Lindicu:http://www.realitatea.net/armata-americana-isi-reduce-drastic-efectivele_1386697.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce or infrant victoriosi si in razboiul din Afganistan, unde rusii n-au reusit niciun cacat in 10 ani, acusica se pun pe disponibilizari !
      Foarte bine, poate ne dau si noua ceva ef 16, asea mocca, cu tot cu chiloti, care sa le chiloteze !

      Ștergere
  31. Gata, fug la cuibar !
    Numa sa eau un ALUPIGUS cu un pahar de Muyoten Forte +
    Hop, si hop,
    NB la NOO

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si hop, hop, hop
      sa dormi cu dinsa in ciok,
      sa o sugi ca p-o suzeta
      sa te spargem la rozeta.

      Ștergere
  32. Ai the pula me, ear e martea !
    S-a dus dreaca si febroare !
    Aghea astept sa posteze meapeneul onlain zearul "Apararea patrei"! Treburi serioase, articole incitante, poze de top ten, nu labareli cu mosi si babe, uitati prin azilurilii de noapte, ca aciulea pe Mehedinti blog ondinti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si-acum sa incerc ceva deosebit de inteligent, cu o incarcatura culturala deosebita, ceva demn de ICR :

      Si-acum dupe Dragobete
      Sa-mi suflati toti in stiulete !

      Ioi, cata profunzime artistica, ce incarcatura emoteonala, cat mesaj cultural...

      Ștergere
  33. Esti in depresie soldovene?Pune-te dreka pe slabit ca ai 1,50 cu tot cu mainile ridicate in sus si peste 170 de kile!Si tu si Mariusica sunteti niste umflati la slabit cu voi ....a si hoasca se sparge de huiduma ce-i!

    RăspundețiȘtergere
  34. MPT, aşe-i muei? Eşti mic, mic cît-un flintic de lindic? Lasă, nu te supăra, că pentru tine punem melodia:

    Şi-nc-odată hop, hop, hop, lui Boc să i-o iai la cioc, mei, mei!

    RăspundețiȘtergere
  35. zurza?.....ziarul adevarul(pravda)
    http://ro.stiri.yahoo.com/usl-m%C4%83cel-pe-sub-mas%C4%83-%C3%AEn-ziua-dragobete-185333360.html

    PSD şi PNL nu au mai aşteptat ca alianţa să se destrame oficial. Luni, de Ziua Dragostei, foştii aliaţi au început să-şi decapiteze, la foc încrucişat, oameni din eşalonul doi. Şi e doar începutul...
    Liberalii şi social-democraţii nu au mai avut răbdare să rupă oficial coaliţia de guvernare şi au început să-şi dea la picioare pe sub masă. Tonul a fost dat din teritoriu, de la Piteşti, unde prefectul de Argeş a semnat, dis de dimineaţă, decretul de revocare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a baronului de Argeş, Constantin Nicolescu, preşedinte până luni şi al filialei judeţenme a PSD. Nicolescu a fost declarat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în conflict de interese, ceea ce duce legal la pierderea mandatului şi interdicţia de a ocupa o funcţie publică timp de trei ani. Teoretic, cel care a semnat actul de revocare, prefectul Cristian Soare, este apolitic, însă el a ajuns în fruntea Prefecturii pe filieră liberală, în primăvara anului 2012, când USL a preluat guvernarea.
    PSD le-a întors „favoarea“ liberalilor în scurt timp, prin mâna premierului Victor Ponta, care a semnat dintr-un foc revocarea a trei secretari de stat liberali. Primul care a picat a fost Ovidiu Puţura, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, care a fost în cărţi chiar pentru funcţia de ministru al justiţiei, înainte ca liberalii să renunţe la post în favoarea lui Robert Cazanciuc.
    Al doilea destituit a fost preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Nica, ce ocupa o funcţie cu rang de secretar de stat. Acesta a fost înlocuit imediat cu vicepreşedintele instituţiei, Marius Dunca, membru PSD.
    De revocare nu a scăpat nici celebra Ştefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, care a fost destituită de Ponta pentru plagiat. Pe lângă cei trei, Ponta l-a mai revocat şi pe Valentin Florin Trifan, secretargeneral adjunct în Ministerul Transporturilor, şi el numit tot pe filieră liberală.

    RăspundețiȘtergere
  36. Ponta s-a răzgândit peste noapte
    Prin decizia de a „faulta“ patru liberali, premierul pare că s-a grăbit să plătească rapid o poliţă, din moment ce, duminică seară, anunţa că nu se va atinge de postul niciunui partener din PNL. „Eu nu voi da afară, nu voi revoca niciun ministru, niciun secretar de stat, niciun alt şef de agenţie, pe criteriul: domne' este de la PNL şi mă apuc să îi scot din guvern“, spunea Ponta la Antena 3.
    Ieri, liberalii şi-au amintit imediat declaraţiile date de premier cu o seară înainte şi l-au taxat. „Din păcate, faptele contrazic vorbele domnului Victor Ponta. Parcă ieri acelaşi prim-ministru spunea că toţi liberalii din Guvern sunt buni şi că el are mâna întinsă. Se pare că mâna întinsă a însemnat deciziile de demitere ale celor doi liberali. Pe cine să credem?“, a spus vicepreşedintele PNL Ciprian Dobre.
    Unii liberali, în graţii
    Dacă pentru unii liberali Victor Ponta a fost ciumă, pentru alţii a fost mumă. Este vorba de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, de care premierul nu s-a atins, în ciuda faptului că toată lumea i-a cerut demisia după ce s-a devoalat că i-a acordat soţului pensie preferenţială pe vremea când conducea Casa de Pensii Ilfov. Ponta chiar a încurajat-o pe Mariana Câmpeanu, un ministru recunoscut pentru apropierea faţă de premier, să treacă cu bine peste probleme de sănătate.
    „Îmi pare foarte rău. Mi-a spus că a avut un accident vascular sâmbătă şi chiar am rugat-o şi e foarte bine că merge, să aibă grijă, pentru că sâmbătă i s-a întâmplat acest lucru. De fapt, tema discuţiei noastre a fost tocmai acest necaz de sănătate pe care îl are şi am rugat-o să stea liniştită în aceste două zile“, a apreciat Ponta.
    Un alt ministru liberal, schimbat tocmai pentru că se apropiase şi el prea mult de Victor Ponta şi nu mai asculta ordinul de la partid, Daniel Chiţoiu, a rămas în relaţii cordiale cu premierul. Ieri, Chiţoiu a fost surprins la Palatul Victoria, acolo unde s-a întreţinut cu Ponta, în prezent ministru interimar al Finanţelor.
    Doi baroni debarcaţi de la partid
    Biroul Permanent Naţional al PSD a luat act, luni, de solicitarea făcută de preşedinţii PSD Argeş şi Prahova, Constantin Nicolescu, respectiv Mircea Cosma, de a-şi suspenda activitatea ca preşedinţi de organizaţie judeţeană. Unul a fost declarat definitiv în conflict de interese, iar celălalt este urmărit penal pentru corupţie. Atribuţiile acestora vor fi preluate de preşedinţii executivi ai filialelor, respectiv de Daniel Savu la Prahova şi primarul Tudor Pendiuc, la Argeş.

    RăspundețiȘtergere
  37. Guvernul-Mărţişor după măcelul de Dragobete
    Aparent, PSD pare că încă mai caută soluţii pentru a rezolva criza din USL. De fapt, în spatele uşilor închise, liderii social-democraţi şi-au făcut planul pentru un nou Guvern, în care nu se regăsesc liberalii. „În numele partidelor constituite în USD, facem un apel către colegii noştri de guvernare, PNL să păstrăm guvernarea sub formula USL, să existe nominalizări pentru funcţiile care aparţin PNL, conform votului politic al Parlamentului. În măsura în care decizia PNL va fi de a retrage din Guvern miniştrii PNL, voi nominaliza în locul acestora tot membrii Cabinetului“, a fost mesajul împăciuitor trimis de Ponta.
    Pe lângă acesta, premierul a mai avut un mesaj pragmatic. „La împlinirea termenlor constituţionale, dacă nu va exista o soluţie de continuare a guvernării alături de PNL, voi merge în Parlament cu o structură a Guvernului care să permită continuarea programului USL şi îndeplinirea măsurilor pe care le-am propus populaţiei“, a avertizat Ponta. Premierul va mai aştepta până în data de 8 martie, când va expira interimatul lui Gabriel Oprea la Ministerul Afacerilor Interne. „Este termenul la care exipră cele 45 de zile şi nu putem merge mai departe şi nici nu putem să avem un Guvern fără ministru de Interne“, a spus Ponta. Cum 8 martie pică într-o zi de sâmbătă, PSD şi-a luat deja măsuri şi a stabilit ca în data de 4 martie, marţi, să ceară în plenul Parlamentului votul pentru un nou Guvern, care să intre în funcţiune chiar în data de 8, în situaţia probabilă în care liberalii nu se vor răzgândi.
    „Nu mai există USL de facto“
    În lipsa lui Crin Antonescu, plecat într-o vizită în Austria, răspunsul liberalilor a venit de la prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis. Iar mesajul său nu a îndulcit deloc criza din USL. „Astăzi, tragem concluzia că negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Modificarea structurii Parlamentului era doar o formalitate, ar fi durat câteva secunde, dar este clar că nu s-a dorit. Există USL pe hârtie, nu mai există USL de facto“, a reacţionat Iohannis. În cazul în care PSD nu va accepta condiţiile impuse de liberali până în această seară la ora 19.00, când PNL are programată Delegaţia Permanentă, miniştrii liberali vor fi retraşi din Executiv. „Miercuri, miniştrii noştri nu vor mai participa la şedinţa de Guvern“, a mai spus Iohannis.
    USD, majoritate fragilă în Parlament
    Probabila ieşire de la guvernare a PNL înseamnă constituirea unui nou Guvern Ponta, care are nevoie de girul Parlamentului. Deşi noua alianţă formată din PSD, UNPR şi PC şi-a îngroşat rândurile cu foşti parlamentari PPDD, ultimele calcule arată că USD nu a reuşit să construiască o majoritate liniştitoare la niciuna din camerele Parlamentului. „Voi iniţia - şi am acest mandat - discuţii pentru formarea unei majorităţi care să sprijine Guvernul“, a spus Ponta. Cifrele arată că minorităţile naţionale şi UDMR vor avea un rol esenţial pentru trecerea în Parlament a unui Guvern fără PNL.

    RăspundețiȘtergere
  38. UDMR,vital
    La Camera Deputaţilor, USD are în acest moment 189 de aleşi, iar pentru a obţine majoritatea trebuie să ajungă la 203. Cu cele 17 voturi de la grupul minorităţilor naţionale, care votează întotdeauna de partea puterii, şi cu care Liviu Dragnea a negociat aseară, USD obţine o majoritate parlamentară destul de fragilă, la diferenţă de numai trei voturi. Însă USD ar obţine o majoritate fără emoţii în Parlament, dacă UDMR va decide să acorde un vot de încredere Guvernului Ponta 3. Potrivit unor surse social-democrate, premierul a purtat deja primele discuţii cu UDMR pentru susţinere parlamentară.
    În Senat, la acest moment, grupurile parlamentare au următoarea componenţă numerică: grupul PSD - 77 de membri, grupul PNL - 51 de membri , grupul PDL – 20 de membri, grupul PC - 8 membri, grupul UDMR - 8 membri. Cele trei partide care formează noua alianţă electorală pentru alegerilr europarlamentare, USD, deţin în Senat 85 de parlamentari din totalul de 171. Majoritatea la Senat este de 86 de senatori, iar USD mai are nevoie doar de un vot pentru a atinge această majoritate, ceea ce înseamnă că, din nou, UDMR intră în vizorul PSD.
    PNL, misiune imposibilă
    Chiar dacă au racolat şi ei cât au putut, liberalii nu au ţinut pasul cu partenerii social-democraţi şi nu pot în acest moment să formeze o majoritate parlamentară fără PSD. Liberalii au doar 99 de deputaţi, iar pentru a forma majoritatea de 203 ar avea nevoie de voturile PDL, PPDD, UDMR, PC şi minorităţi, situaţie utopică. Pentru liberali, situaţia de la Senat nu este mai prielnică. Cu 51 de senatori, PNL s-ar afla la şapte voturi de majoritate chiar dacă ar bate palma cu PDL şi cu senatorii neafiliaţi. (Mădălina Mihalache)

    ....in concluzie: UN MARE CACAT FACUT DE NISTE CACATI!!! si v-am spus de doi ani chestia asta

    RăspundețiȘtergere
  39. me duc si eo sa vomet!! Ighen??

    RăspundețiȘtergere
  40. Da asta este chiar cea mai tare
    .................................
    "De revocare nu a scăpat nici celebra Ştefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, care a fost destituită de Ponta pentru plagiat."

    Are dreptate pmt....Ma duc sa mai vomit.....(apropo acu 1pe2 ani....pmt dadea limbi in cur si lu plagiattore si lu kakarau.Cum de i-a scapat varanul??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aiasta chear ca-i tare ! Plagiattorul Sef si Doctor in Copi-Peist isi destituie curinpupistii pentru plagiat !
      Ioi !
      Fug sa borasc si eo !

      Ștergere
  41. PS erata: vomit in amintirea spuselor lu' pmt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CURLEOANE, HOP, HOP, HOP,
      SA I-O IEI LUI MPT LA CIOC!

      Ștergere
  42. Ioi, s-o spart Curdileu ! Ori i-o dat o invoire de 12, de la Birtolomeu, ori or bagat aia uairles in crasma !

    RăspundețiȘtergere
  43. O venit Nicolas Cheigi sa filmeze in Romanistan ! Ca, in SU ale A nu gasea o sosea ca sa traga 3 cadre ! O gasit taman A3, de pula sa ma iei, care, la urma urmei tot nu are nicio utilitate publica. Incepe de nicaieri si te scoate taman in balarii !
    Foarte duios ! O sa tin minte tot restul zilelor ca useleul s-a rupt egsact in ziua cand filma Cheigi pe A3, pentru super-mega productea Lumina MORTII ! Sau nush cum se traduce egsact, insa Lumina Mortii se potriveste la fics cu lumina useleului care, de la alegerile libere si democratice din decembre 2012, ne-a adus numai bunastare si bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  44. Uai, cand apare zearul Apararea Patrei-ultimul nr, sa ma anuntati si pe mine !
    In scoala il foloseam ca sa-mi "captusesc" colacul de la cacastor, ca sa nu-mi hie rece la coae, cand trageam cate o cacare prelunga !
    Mai nashpy ierea in sezonul calduros, ca transpiram si imi ramanea imprimat pe cur tusul de la editorealul despre vizita comandantului suprem, tovarasul Nicolae Ceausescu, cel mai iubit fiu al poporului si erou intre eroii neamului, la fro unitate de la canalul Dunare-Marea Neagra, ear pe coae imi ramanea imprimata poza tovarasei Elena Ceausescu, savant de renume mondial, mama eroina, in timp ce se jimba ca proasta la pula cum dadea tovarasul indicatii pretioase !
    Apoi, o perioada indelungata, am folosit zearul pentru a capitona galeata de gunoi, intrucat, pe timpul bolsevicilor nu gaseai saci menajeri ! Acuma gasesti peste tot: agatati prin pomi, pe la toate colturilii de strada, zburand prin aer ca zmeiele chinezesti, pe maidane si prin parcuri...
    In fine, a avut ff multe intrebuintari domestice. Nu neg ca, in anumite perioade de criza chear l-am folosit casa ma sterg la cur. Alegeam paginile doar cu text, fara poze prea multe, ca sa nu ma irit la gaoz !
    Ce vremuri bre, ce vremuri !

    RăspundețiȘtergere
  45. PONTA.....futu-ti gura ma-tii!!!!!! Sa te voteze bozgorii, pui de curva ordinara ce esti!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CEZARICA, HOP, HOP, HOP,
      SA TI-O DAU TATA LA CIOK!

      Ștergere
  46. Limbricul dracului, te-am votat FARA bozgori si acum ni-i bagi pe nas?? ...re-ai al dreacu cu tot neamul tau de parveniti plagiatori, curva ordinar asugatoare de bozgorime!!!

    RăspundețiȘtergere
  47. ....si pe nas si pe gat:):)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peste tot, futu-l in gura de mincinos plagiator ordinar!!!

      Ștergere
  48. Uai, s-o rupt Uniunea ?
    Ca vrau sa borasc oleaca...

    RăspundețiȘtergere
  49. Doamne feri !
    Ioi !
    ======================
    In ultimele 2 luni ale anului sefii ASF au primit sume fabuloase. Presedintele Dan Daniel Rusanu si prim-vicepresedintele Daniel Daianu au incasat fiecare prime de vacanta si prime de sfarsit de an 44.000 de euro, la care s-au adaugat salariile de 28 de mii si 24 de mii de euro. In total, veniturile lor au ajuns la 70 de mii de euro.
    ================================
    Aciulea-i colonia nebunilor !
    Ce dreaca sa mai zic. Sa traim bineeee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta-i Dreptatea pana la cap a lu Plagiattore-Dottore, in lupta cu subteranica ! Asea de tare s-or luptat cu balauru', de l-or umplut de fecale caldute !
      Stai sa vezi, ca indata incep campaniile si ear se pun pe grohait minciuni electorale !

      Ștergere
  50. Uai, mai habemus guvernum, ori p-aciulea e un fel de labareala, denumita Guvernul Ro ?

    RăspundețiȘtergere
  51. Eote cum conzuma derbedeii astia curentul electric, in ditamai Casa Poporului, ca sa stea ei la suete politice, pe banii mei !
    Huooo, uai haidamacilor, ca nu plateste ma-tilii facturilii !
    Tu-va-n pula mea si grohaiti pe imas la Glina, la lumina lunei, asea cum faceau dacii liberi !
    Va basiti ca nesimtitii prin ditamai cladirea, de pute pana la Dolhasca !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eote aciulea, loati exemplu, imbuibatilor !
      ======================================
      In prezent parlamentarii suedezi au la dispozitie garsoniere detinute de stat, cu o suprafata de circa 40 de metri patrati. Singura camera este folosita atat ca living, cat si ca dormitor. Spalatoria este comuna, iar demnitarii trebuie sa se programeze din timp daca vor sa isi spele asternuturile.
      Sunt si parlamentari care traiesc intr-un spatiu chiar mai mic, de doar 21 metri patrati. In aceste cazuri, inclusiv bucataria este impartita in comun. Nu exista personal de serviciu, iar regulile sunt stricte: "Pastrati curatenia".
      Biroul unui parlamentar are circa 18 metri patrati. Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici masini de serviciu cu sofer.
      "Eu ii platesc pe politicieni. Nu vad niciun motiv pentru care banii platitorilor de taxe sa fie folositi pentru a le oferi politicienilor o viata de lux", explica un suedez in reportajul televiziunii braziliene.
      Resedinta oficiala a premierului suedez nu depaseste circa 300 de metri patrati. Nici acesta nu beneficiaza de personal de serviciu.
      Suedia este impartita in 21 de comitate conduse de cate un birou administrativ numit de guvern impreuna cu un consiliu ales de cetateni. Pe teritoriul Suediei sunt 290 de localitati.
      Nici primarii si guvernatorii nu au dreptul la resedinte oficiale gratuite, iar consilierii nici macar nu au salariu lunar sau un birou propriu, asa ca lucreaza de acasa. "Suntem alesi sa reprezentam cetatenii si, la fel ca ei, avem propriile noastre slujbe", a explicat o consiliera.
      Doar parlamentarii, care lucreaza la elaborarea legilor, se considera ca exercita un serviciu public pentru care trebuie sa fie remunerati cu salarii lunare. Un parlamentar suedez castiga aproape dublul venitului net al unui profesor.

      Ștergere
    2. Parlamentarii care nu domiciliaza in capitala nu primesc bani in plus pentru costurile suplimentare, cum ar fi plata unei eventuale chirii sau pentru a avea asistenti la cabinetele parlamentare din localitatile de origine. Acolo, multi dintre ei lucreaza de acasa si utilizeaza sediile partidelor sau bibliotecile publice pentru a se intalni cu alegatorii.
      Toate calatoriile cu avionul ale parlamentarilor trebuie sa fie aprobate si rezervate la agentia de turism din cadrul Parlamentului, nefiind alocate indemnizatii speciale.
      Politicienii suedezi nu sunt privilegiati in fata legii si nu se bucura de niciun fel de imunitate.
      Mona Sahlin a cumparat o ciocolata si alte cateva obiecte personale cu credit cardul guvernamental si a platit scump - si-a pierdut postul de vicepremier. Scandalul a fost celebru in anii '90 fiind cunoscut sub numele de "cazul Toblerone". Sahlin si-a compromis cariera politica, fiind nevoita sa demisioneze din functia de lider al Partidului Social Democrat.
      Cetatenii sunt foarte atenti la modul in care Parlamentul isi foloseste puterea. Transparenta activitatii parlamentare are radacini in Constitutie. Fiecare cetatean are dreptul sa verifice cheltuielile politicienilor, actele contabile emise de guvern si declaratia de impozit pe venit a premierului.
      Mai mult, functionarii trebuie sa puna la dispozitia doritorilor corespondenta zilnica si emailurile oficiale ale prim-ministrului, orice cetatean avand acces la aceste informatii.
      In sala calculatoarelor este posibil chiar sa studiezi traseul unor documente, cum ar fi cheltuielile guvernamentale sau detaliile unei licitatii publica. De exemplu, unul din rapoartele cu cheltuielile premierului a inclus si pranzul luat impreuna cu presedintele Bancii Centrale, precizandu-se chiar si ce au mancat si au baut cei doi. Administratia Parlamentului suedez tine socoteala cheltuielilor in rapoarte ale membrilor, depozitate intr-o singura incapere. Exista dosare individuale pentru fiecare dintre cei 349 de demnitari, precum si pentru Purtatorul de cuvant al Parlamentului. Orice suedez poate veni sa studieze dosarele sau poate cere informatiile prin intermediul Internetului.Principiul transparentei este inclus in Constitutia suedeza de mai bine de 200 de ani. El face ca excesele de putere sau cazurile de coruptie sa fie extrem de rare in aceasta tara.
      ==============================

      Ear voi ne faceti tot in ciuda pulii ! Noi votaram pentru 300 de sparlamentari, voi bagarati 600 ! Plus ca v-ati facut un guvern mai dihai decat al Chinei ! cINE N-A PRINS UN LOC DE BARONETE, ministru a ajuns !

      Ștergere
    3. Ualei, sa ma puna pe mine SSCP sa vezi ce futai bag in ei ! Sa dea dreaca de-ai sa mai vezi frun pulete de asta dupa ora 18 prin CasaPoporului ! Ori ca se plimba cu liftul si n-o ia la picior pe scari !
      Ca de asta platesc eu taxe si impozite, ca sa se lafaie imputitii astia din banul public, iar cand merg la spital, la tratament, sa ma trimita asistenta sefa sa-mi cumpar medicamente de la colt, ca spitalul nexam !
      Dupe ce am platit o viata intreaga seacose intregi de bani la sanatate !
      Zgura ma-tii de mana cu care am votat, sa ma cac supt unghiile tale cu fecale mocirloase !

      Ștergere
  52. Hopy si hopy,
    O serviti la ceoky ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine-o serveste la ceoc
      O sa aibe mult noroc !

      Ștergere
    2. Da, da, tu de la noi s-o serveşti şi poate la LOTO de cîştigi, de la Curleonu, din Piteşti, Dacia 1300 + la mooie-o să primeşti.

      Ștergere
  53. Mneata-greata !
    Ai the pula me, ear e mercuri !
    Azi, am loat decizia ca, dupe Dragobete, sa ma loati tonti de stiulete !
    Ear, ca sa va fie cu noroc, sa mi-o loati si-un pic la ceoc !
    Si hop, si hop !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neatza! Hop,hop...sa o iei constant la cioc!

      Ștergere
    2. Hop,hop,hop..să o iei nițel la cioc
      Și la cioc și la gurită,
      Să o iei și la muiță.
      Iar de vreai să se repete,
      Te tragem și pe știulete.

      Ștergere
  54. Uai, habemus guvernum, in colonia iasta ? Ca am aozit, cat fusei cu potaia la caca-pisu, ca Mareana vrea sa-si dea avizul pe proectul penziilor militare de stat si nu stie egsagt dache mai are timp sa mearga la Ministerul Muncei Si Ocrotirii Bosorogilor, ori sa cheme pe cineva ca sa i-l aduca la reanimare, ca sa puna pe el un APROB !
    Asea am aozit, da eu nu cred ca-i adevarat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: zda ma-sii ! Dache nu cadea avionul in Muntii Apusesti, nu vorbea Stroe tampenii ! Dache nu vorbea Stroe aiurea, nu-i cereau astia demisia, iar el nu si-o dadea ! Ca doar tre sa hii nebun sa-ti dai ceva, dache nu ti se cere ! Si dache nu-si dadea Stroe demisia, nu ramanea nici postul vacant, ceea ce a necesitat trezirea domnului Kakarau din somn, ca sa faca propuneri de nominalizare ! Si, dache Kakarau dormea in continuare, nici nu se mai imputea cacatul cu Johanis Cocaris. Si nici nu se rupea Useleul.
      Ceea ce inseamna ca, in astea trei saptamani de scandal, guvernul uselist, ar hi rezolvat cel putin problemele cu economia subterana, a celor 1 milion de locuri de munca pentru someri, facea dreptate pana la trei sferturi in coabitarea cu marele jimbat national, relansa economia si o parte din industrea de aparare si punea in dezbatere publica proiectul legii penziilor militare de stat !
      A dreaca avion, acusica s-o gasit sa pice !

      Ștergere
  55. Si hey, hey, hey,
    La borta, care-o vrei ?

    RăspundețiȘtergere
  56. Update: n-au ajuns inca la guvern, ca sa-si depuna demisiile, Nicolaescu de la sanatate, care nu vrea sa plece fara cele 400 de mii de doze de vaccin antigripal de la Cantacuzino si domnul Chitcoiu de la finante, care s-a jurat ca nu pleaca pana nu termina nevasta-sa de returnat primele de vacanta la ASF.
    In schimb, a sosit, inca de la prima ora, domnul maresal prof. dr. just. mil ec. univ. Gabrel cumatrul, numai pe motiv ca nu care cumva, in viteza demisiilor, sa-i suteasca scaunul de vice ! Ca, derbedeii astia, cica cand se tireaza, dupe ei potopul !

    RăspundețiȘtergere
  57. Ii doare exact in centrul gaurii din varful pulei pe alesii neamurilor si pe astia de se fac ca administreaza p-aciulea, de soarta poporului ! De starea reala a pulimii !
    Derbedeii au in capatani numai ciolane, putere, control pe banul public !
    Pese: imi cer scuze fata de adevaratele doamne ale politicii romanistane, insa ele neavand pula, nush exact unde le doare ! S-ar potea ca direct in gaura pizdei vaginale !

    Ce-si mai freaca palmele de placere baietii destepti ! Guvern pula, scandaluri interminabile, Deneaurile nu mai fac fata la arestarea derbedeilor de prin parlament, guvern si alte autoritati de astea statale, asea ca ei isi vad linistiti de evaziuni, de economii subterane, de afaceri de clan, dupe cum vrea muskii lor !

    RăspundețiȘtergere
  58. Uai, am cetit Apararea Patrei, ultimul numar !
    Foarte frumos, plin de mesaj inaltator ! Mai ales rubrica pitecantropului ala de bortos umflat cu "Pe loc repaus", unde isi debiteaza toate stupizeniile !
    Auzi uai, cica ala care fluiera-n biserica stie ca n-are nevoie de biserica ca sa fluiere ! Cata profunzime ! Si hoscaita me stie cacand vrea un orgasm, nu are musai nevoie de-o pula, ci numa de-o baterie buna la vibrator ! Bzzzzzz....ah, ioi....si gata !
    Uai, chear nu se gaseste nimenea sa-l trimita la plimbare pe Mos Teaca ala, de-o umblat toata viata numai dupa grade, functii si fofileli ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: in rest zearul este ochei. Acelasi spirit rozaliu, de optimism infloritor, in toate domeniile sistemului, cu precadere inspre aviatia militara care, desi nu se mai vede din haznaua cu cacat nevidanjat de 5 sezoane incheiate, astia se tot incapataneaza, numar de numar, sa ne arate ca mai avem totusi doua avioane din donatii !
      Pe pariu ca stiu cum va aparea si urmatorul numar ?

      Ștergere
    2. Si boc, boc, boc,
      O mai vrati la ceoc ?

      (na: boc=cacat in limba turca)

      Ștergere
  59. Pfai, pute a cadavru, ca la morga Spitalului Militar Universitar Central Clinic de Urgenta ! Si claxoneaza masinilii, p-aciulea pe 13...
    Cred ca trece cortegiul funerar cu PNL, spre Ghencea 3, ca acolea il ingroapa. Aripa batrana, ca pe aia tanara cica o incinereaza, la Cenusa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a dus si partidul asta istoric ! De parca nici n-a fost ! Totusi, a lasat ceva istoric in urma lui: cum sa tragi cu tunul intr-o rascoala de tarani; efecte si invataminte.

      Ștergere
    2. Pese: se duce dupe frate-su: Partidu Nateonal Crestin si Democrat Taranist Roman, curuia i s-a facut parastasul de 7 ani !
      Ia, ia, ce urla un cor de bocitoare, in urma carului mortu ar: unde pleci tu Penelacheeee...cui ne lasi tu mai Crinacheeee...
      Imi dau lacrimilii...

      Ștergere
  60. Uai, s-aveti o zi buna si mue de 5***** !
    Ca tre sa plec cu potaia. Ear isi da limbi la pula, ceea ce ma avertizeaza ca dache nu ma grabesc, s-ar putea sa se pise pe covorasiul de la intrare a lu vecinu Costica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: acusica, ca m-a amnistiat si m-a reparat la penzie guvernul Uselist, nu-l mai las sa se pise pe presul omului...

      Ștergere
  61. Si, 'nainte de-a pleca
    Ia, ca sa mai bag un hop
    S-o mai loati un pic la ceoc
    Si putin a me-o freca !

    RăspundețiȘtergere
  62. SI-N-C-O DATA HOP, HOP, HOP,
    MPT S-O IA LA CIOK!
    DE LA CEZAR MAIMUTA SI,
    DOP-AIA SA NE SCARPINE LA TOTI PUTZA!

    RăspundețiȘtergere
  63. Calin Coescu Cacareanu: draga Crine, nu fi trist, c-ai ajuns un big muist !
    Abea astept sa-i vad, din nou, pe bozgori, cum vor depune juramintele fata de poporul roman in limba bozgores !

    RăspundețiȘtergere
  64. Hop si hop,
    Am loat-o la ceoc ?

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  65. Să o iei și între dinți, ca la noi la MH..Hop,hop,hop...să ți-o tragă toți la cioc.

    RăspundețiȘtergere
  66. Tăriceanu îşi va înfiinţa un nou partid. 13 mărci înregistrate de gruparea Tăriceanu-Chiliman
    Potrivit expresmagazin.ro, fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, lucrează la construcția unui nou partid, alături de o serie de parlamentari PNL. Potrivit sursei citate, în ultimul an, mai multe denumiri de partide politice au fost înregistrate de oameni apropiaţi grupării Tăriceanu-Chiliman: Partidul România Liberală, România Liberală, Partidul Liberal Conservator, Acţiunea Liberală, Mişcarea România Liberală, Partidul Conservator Liberal, Partidul Libertăţii, Partidul Libertăţii Naţionale, Partidul Naţional Conservator, Partidul Naţional Liberal-Conservator, Partidul Acţiunea Liberală, Partidul Naţional Român. Pe 30 ianuarie 2013, Bogdan Piţigoi a mai depus o cerere, pentru înregistrarea mărcii “Partidul Liberal European”.
    ===========================
    Doamne feri !
    O'nebunit lupul !
    Ioi !
    Dijeaba incercati metamorfoze fofilactice, ca, la orijini, tot din aia de-or tras cu tunul in morometi, sunteti ! La fel cum si pesedeii se trag din bolsevicii poporului rus, ce libertatea ne-or adus, precum omul din maimuta si Curdileu din Birtolomeu Gara !!

    RăspundețiȘtergere
  67. MPT/MP3/PMT, facem de-o sută, aurolacu" de culege cu bucile gogonele, Cezar să te fută!!!

    RăspundețiȘtergere
  68. Da PMT, drecu sa te futa dimineaţa, tot în zori, sa ne-o sugi de "n"-spe ori, Cand soarele rasare, tu sa stai cu biuza-n soare. Sa astepti muei rasaritul si sa o-n-cepi cu belitul -

    RăspundețiȘtergere
  69. OTAN s-a shukarit pe Russia ca desfaseoara mici aplicatii cu trupe in teren, la granita cu Ukraina !
    Primarele din Deveselu reacteoneaza dur: "Nu va jiucati cu noi, ca punem scutul pe voi"!
    In saptamana 3-8 marte, Romanistanul a anuntat ample aplicatii in zona Agigea, cu angrenarea tuturor celor doua avioane ale aviatiei de lupta si transport si a suptmarinului "Delfinul"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zurza: http://www.dcnews.ro/2014/02/nato-avertizeaza-rusia-care-s-mobilizat-la-granita-ucrainei/

      Ștergere
  70. Si pan' la celalalt Dragobete
    Sa ma tineti tonti de stiulete !

    Pese:
    Si hop, si hop, si hop
    Cat sunt eo la somnic
    S-o loati usior la ceoc
    Si-un pic pe la botic !

    RăspundețiȘtergere
  71. Muei MPTrii, muei, tu ai intrerupt tratamentele!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri