Google Translate

sâmbătă, 8 februarie 2014

Cutremurator! Si ce daca... Blestemul pământului. 50 la sută din Ardeal e deja dat străinilor


 Profesorul Ilie Șerbănescu semnează în Jurnalul Național un editorial cutremurător care arată cum dispare, zi de zi, ireversibil, România. Îl reproducem integral mai jos pentru forța curajoasă și simplă a unor argumente care detronează demagogiile politice abundente ale zilei.

”Faţă de actuala expropriere funciară, cea operată de regimul comunist a fost un biet bebeluş. Aceea avea întoarcere şi s-a dovedit că o răsturnare politică a putut repune în posesie pe proprietari. Noua deposedare este fără întoarcere. Este definitiva rupere de glie a românului. Si cu aceasta, România ca ţară are toate condiţiile să nu mai existe!

Îmbogăţiţii români ai tranziţiei i-au vândut pe nimic străinilor pe fraţii lor săraci. Ca negociatori ai documentelor de aderare la UE au acceptat incalificabila liberalizarea a vânzării terenurilor agricole, deşi liberalizarea era refuzată de condiţiile cu totul inegale de şansă pentru români. Ca dirigenţi politici ai României în perioada postaderare au admis scadenţa fără a încerca măcar să o amâne, necum să-i tundă din efectele catastrofale previzibile. În perioada de care vorbim, s-au perindat la putere absolut toate partidele parlamentare, cu ciocoii lor, fără excepţie. În bloc, clasa politică a consimţit şi participat la exproprierea săracilor români, la ruperea românului de glie, la apropiata suprimare a României.

Singurul lucru cu care ciocoimea îi blagosloveşte acum pe săracii ameninţaţi de expropriere o constituie o imensă diversiune. Li se spune că 1 ianuarie 2014 n-ar fi vreo dată-prag, pentru că, sub forma cumpărărilor de către persoane juridice române, străinii au putut şi până la această dată dobândi terenuri în România, deţinând oficial vreo 15% din terenurile agricole din ţară. Asta aşa ca să fim liniştiţi pentru că estimări neoficiale vorbesc de deţineri de 50% de către străini în Ardeal (în urma nu doar a achiziţiilor de terenuri de către persoane juridice, dar şi a retrocedărilor ilegale, cu acte false sau în speţe fără legătură cu abuzurile regimului comunist)! Păi, cum vine asta fraţilor, bagatelizăm răul ce va să vină prin răul deja făcut?!

Nu este de ajuns răul deja făcut?! Nu poate servi ca învăţământ pentru a-l opri pe cel ce va să vină şi care va fi de o incomparabil mai mare amplitudine, căci de acum nu mai există limite şi restricţii?! Si apoi, ca un făcut, în preajma lui 1 ianuarie 2014 şi imediat după aceea, au apărut în scenă cazuri precum Nana şi Fuia dezbătute cu înfrigurare de întreaga clasă politică, dar de fapt cu desfătarea că se abate atenţia publică de la semnificaţia tragică a acestei zile. Si ni se mai spune, ca argument suprem, că străinii, chiar dacă ne iau pământurile, n-o să plece cu ele! Evident, nu le vor putea lua în spate, dar vor pleca cu roadele lor! Deşi s-au văzut şi cazuri, deloc izolate, în care se fac transporturi către alte ţări de straturi de sol, căci pământurilor, ca să devină soluri nutritive, le trebuie zeci, dacă nu chiar sute de ani!

Deposedarea de pământuri a săracilor nu există de azi de ieri. Cea actuală se deosebeşte de precedentele doar prin anvergură şi modalităţi. Istoria deposedărilor arată însă că niciodată nu s-a scăpat de un blestem. Este necruţătorul blestem al pământului care cade asupra celor care şi-au abandonat fraţii”.

Sursa:
http://ampress.ro/stiri/ilie-serbanescu-despre-blestemul-pamantului-50-la-suta-din-ardeal-e-deja-dat-strainilor/
====================
======================================
===================================================================

7 comentarii:

 1. No comment!!
  ....revoltator desi stiam si stim cu totii.......si inca de mult timp(inclusiv tov ilie serbanescu fost si asta un fel de ministru al pulei prin '97-98
  PS In veci n-am sa invat limba bozgoreasca(puncte,puncte alea tin loc de cal.7.62/5.56/5.45
  ioi.......istenem

  RăspundețiȘtergere
 2. aoleo.ma duc sa beau ceva,hac!Daca pmt iese la caca pisu de 2Xzi(oricum catelu se caca pisu in casa),me duc si eu sa beu ceva de 7-8-9xzi,HAC!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Uoai pulieti, sa opresti FPS-ul cit este la beut, ca oricum merji dijiaba.

  RăspundețiȘtergere
 4. fps,iff,nrz?:what the fuck!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Taci Curleoane! Mai bine fa-i o vizita pretinului tau Cezar maimuta pe blog, ca de cind nu i-a mai deschis nimeni usa, miroase a shobolan mort pe acolo.

  RăspundețiȘtergere
 6. Uoai, NRZ niet! Only TRANSPONDER. Pentru radare, secundare. Nu stiu inca de ce nu semnalizeaza pozitia aeronavelor cu fum. Alb ori negru, ca popii de la Vatica n.

  RăspundețiȘtergere
 7. Muei, PMT, unde PLm iesti? Ca ie sobectul tau preferat! Vino, bre, la lupta, lasa naibii sprijinitul gardurilor!

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite