Google Translate

miercuri, 19 februarie 2014

In memoriam, Constantin Brâncuși ! Azi, sarbatorim 138 ani de la nasterea marelui, inegalabilului daltuitor in piatra Constantin Brâncuși !


In memoriam, Constantin Brâncuși !
Azi, sarbatorim 138 ani de la nasterea
marelui, inegalabilului daltuitor in piatra Constantin Brâncuși !
-----------------------------------------------------
Constantin Brancusi s-a nascut in ziua de 19 februarie 1876, in localitatea Hobița, din judetul Gorj, si a trecut la cele vesnice in ziua de 16 martie 1957, departe de pamantul natal, in Paris, Franta. Sta...tul roman i-a refuzat in repetate randuri intoarcerea in tara, lipsindu-se, astfel, atat de multe dintre operele sale inestimabile, cat si de mormantul sau.

Brancusi este socotit drept unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. El a eliberat sculptura de toate elementele secundare, care o sufocau, alegand sa prezinte realitatile in esenta lor. Toate lucrarile sale au un puternic substrat spiritual, mostenit din viata satului romanesc. Fara a gresi, putem spune ca Brancusi a descoperit lumii occidentale dimensiunea profund spirituala a fiecarui lucru.

Detalii:1. http://www.crestinortodox.ro/editoriale/constantin-brancusi-sculptor-crestin-139944.html
2. https://www.google.ro/?gws_rd=cr&ei=D8sEU7fuB8HatAbeiYGIDg#q=Constantin+Brâncuși
-------------------------------------------------
Admin, Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/
Vezi mai mult
 
★★ Imagini rare cu Constantin Brâncuşi filmat la lucru ★★
Un film de o oră, care compilează numeroase filmări cu sculptorul român Constantin Brâncuşi. Filmul, care conţine imagini de mare valoare istorică, îl arată pe Brâncuşi la lucru, unele dintre capodoperele acestuia fiind filmate în stadiul de construcţie.
●►●► Sculporul poate fi văzut modelând lutul, tăind cu ferăstrăul Coloana Infinită sau primind vizite de la alte personalităţi care au marcat sculptura modernă, precum Barbara Hepworth.
Filmul arată şi imagini de la montarea Colanei Infinite şi a Porţii Sărutului în Târgu Jiu.  
 
===================================
============================================
=========================================================
 
★★★ Adevaruri tulburatoare - Dacul Constantin Brancusi ★★★ 
 
 
===================================
============================================
==========================================================

6 comentarii:

  1. Ioi ! Daci m-am speriat, cand vazui poza de sus pe care scrie

    "Admin
    Romania Spagalitică
    Doctor Trompetă Severin" !

    Crezui ca-i adminu, proaspat scalpat la frizeria de la parteru bloculu si cu barba trimată !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, da !
    "Inegalabilul daltuitor" !
    De fapt, cea mai inegalabila daltuire a daltuitorului, unica care-mi place, este "Pula stramba cu cap mare si coae mici", ori "Principesa x", cum ii mai zice pe la Niu Iorc !
    Uitati-va si voi, ce frumusata !
    Sa n-o pupi ?
    ==========================
    https://www.google.ro/search?q=principesa+x&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=kfcEU7YUheezBuuHgPAE&ved=0CCkQsAQ&biw=1280&bih=675#facrc=_&imgrc=i7j2yTzfGRBZvM%253A%3BZET0-ZHtsHewJM%3Bhttp%253A%252F%252Fbrancusi.1dez.com%252Fpoze%252520opere%252Ffull%252520size%252Fprincipesa%252520X.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fbrancusi.1dez.com%252Fopere%252Fprincipesa-X.html%3B301%3B668

    ============================================
    In rest...niste stupizenii, care, la mintea si gusturile mele de apevistul pulei, mi-au produs doar niste ragaieli, in loc de emotii culturale ! Asea am simtit eo cand ma uitam la coloana fara de sfarsit, de sus in jos, apoi invers !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: iar in lindicul de mai jios aveti si modelul real, dupe care daltuitorul a daltuit-o pe "Principesa x" .
      Exact in dreptul descrierilor despre "Memoria lui Terente în cultură" gasiti si modelul laiv !
      ========================
      http://ro.wikipedia.org/wiki/Terente
      ============================
      Pacat ca daltuitorul nu a mai apucat sa daltuiasca si celebrele cuvinte de pe model, ce stau de-a pururi marturie, intru spiritualitatea poporenilor romanesti: „Fut bine și apăsat la cioc” !

      Ștergere
  3. Candva, pe timpul comunistilor, imediat dupe ce m-a facut pioner si mi-a dat cravata rosie, ca sa-mi fie zalog de legamant-cand flutura in vant, am fo cu scoala in excurse la Pandurii Tg. Jiu, ca sa vedem minunile brancusiene ! Asa de imprezionat am fo, ca imi mai aduc aminte doar de Masa Placerii ! In rest nu-mi mai aduc aminte decat de faptul ca, pe bune, excursea s-a facut cu scoala ! Cu un singur autobuz, de ala de transport local, in care or incaput toate invatatoarele, fro doua profesoare, prifesorii de sport (astia iereau buni la alergat dupe noi, cand o loam razna de grup), directoarea, fro 10 mame, 4 bunice, iar in rest clasa noastra, cate 5 pe o bancheta !
    Ce excurse bre, ce impresionabil o fo ! Cum dreaca sa nu-l iubesti pe daltuitor, dupe o asemenea excapada culturala, la creatiile lui !

    RăspundețiȘtergere
  4. Fug la cuibar !
    Merg sa eau o doza dubla de ALUPIGUS, ca m-o cam tras corentu la o ureche, cat am stat in santier, pe post de habarnist !
    Hop si hop !

    RăspundețiȘtergere
  5. Băăă juveţilor, alta dată cînd mai curăţaţi operele de artă ale lui Brîncuşi din Tg. Jiu, folosiţi ARIEL, nu perlan ciumeţilor! Auzi la ei: "Să spele cu apă şi DERO operele artistului..." Băăă NeaCaşu, ce părere ai? Cezare, maimuţoiule?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri