Google Translate

joi, 27 februarie 2014

Prieteni, sa tinem aproape! Se anunta vesti... dintre cele mai interesante! Tăriceanu: Anunţ joi înfiinţarea Partidului Reformator Liberal. Ponta: Îl văd pe Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie

 
Tăriceanu: Anunţ joi înfiinţarea Partidului Reformator Liberal. Sunt convins că îl bat pe Antonescu la PREZIDENŢIALE. Reacţia preşedintelui PNL
 
Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.
 
"Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult", a spus Tăriceanu la Antena 3.
 
Întrebat de moderator dacă "mai mult" înseamnă să fie preşedinte al României, Tăriceanu a răspuns: "Da".

Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: "Da, vă spun că da".
 
Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: "Da".
Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

"Mâine (joi - n.r.) anunţ decizia de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemulţumiţi din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregătiţi, cu competenţă, cu care să dăm un nou suflu USL. În acest sens, putem să ne gândim şi la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Sunt convins de pe acum că îl voi învinge pe Crin Antonescu", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Antonescu nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, miercuri seară, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu, iar românii s-au săturat de stilul conflictual al actualului preşedinte al ţării.

"Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte al României va fi o antiteză completă la ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu. (...) Eu cred că românii s-au săturat de stilul conflictual pe care Traian Băsescu l-a promovat atâta vreme. Crin Antonescu nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu. Acelaşi stil conflictual, aceeaşi modalitate de a trata politica. (...) Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte al României va fi o antiteză completă la ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu", a arătat Tăriceanu.

El a susţinut că în timpul interimatului prezidenţial pe care Antonescu l-a avut în 2012, când Traian Băsescu a fost suspendat, acesta a demonstrat "o nepăsare, o ignorare a realităţilor, a oamenilor, o necunoaştere profundă a chestiunilor serioase pe care un preşedinte are obligaţia să le ştie".

"Nu poţi să fii preşedinte al României să nu ai habar câtuşi de puţin de economie, nu poţi să fii preşedinte al României, să spui «Administraţie nu cunosc, infrastructură nu mă pricep, politică externă nu m-am ocupat». Dar ce faci tu, ca preşedinte al României?", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

El criticat modul în care liderul PNL înţelege să facă politica, dând ca exemplu faptul că Antonescu le-a spus liberalilor după ce va ajunge preşedinte al României va numi un premier liberal.

"Eu aş vrea ca un  premier liberal să nu îl pună preşedintele, aşa cum a făcut Traian Băsescu, care a scos din joben: «Emil Boc , Mihai Răzvan Ungureanu. Premierul unei ţări rezultă din votul cetăţenilor, nu din dorinţa proprie a preşedintelui, care poate vrea să-şi pună prietenul sau pe altcineva din anturajul apropiat. Nu acesta este stilul de politică pe care vreau să îl văd din nou făcut la Cotroceni", a mai spus fostul premier.

Tăriceanu: Proiectul meu ca preşedinte ar fi ca România să fie a şaptea putere economică în UE

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, răspunzând unei întrebări, că proiectul său pentru finalul unui eventual mandat de preşedinte al ţării ar fi unul de unitate a românilor în jurul obiectivului ca România să fie a şaptea putere economică din UE.

El a precizat că este vorba despre un proiect ambiţios, dar nu imposibil de realizat.

"Aş vrea un proiect care să fie proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv. (…) Nu e prima dată când o spun, dar eu sunt perseverent, sunt Capricorn. Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţii forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică", a spus el.

Tăriceanu a spus că a condus România cu doi ani înainte de intrarea în UE, iar în momentul în care a devenit premier nu avea nici 10% încredere că va putea duce ţara în Uniune la 1 ianuarie 2007.

El a precizat însă că datorită eforturilor depuse, obiectivul intrării în UE a fost atins, şi astfel poate fi atins şi obiectivul legat de statutul României de a şaptea putere economică din Europa.
Tăriceanu a menţionat că în acel moment România nu va mai fi tratată ca o ţară de rangul doi, aşa cum este tratată astăzi.

Potrivit afirmaţiilor sale, astfel românii s-ar bucura de respectul celorlalţi europeni şi ar putea să meargă oriunde cu mândrie, să fie respectaţi, să li se acorde consideraţie, ca tuturor celorlalţi europeni, şi ar ajunge să se bucure de ceea ce îşi doresc cel mai mult, o viaţă mai bună, o calitate a vieţii care să îi facă să se simtă bine acasă şi să nu mai fie obligaţi să plece "în băjenie".

Tăriceanu şi-a anunţat, miercuri, demisia din PNL.

Antonescu, despre Tăriceanu: Pentru PNL e un deja vu, şi Stoica cu Stolojan au plecat spre putere

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă pentru PNL un deja-vu, în mod similar cu demersul lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, care au trecut într-o zonă de putere.

Întrebat cum vede demersul lui Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal, Antonescu a răspuns: "Pentru PNL este un deja-vu, suntem, că nu doar domnul Tăpriceanu e de 24 de ani în partid şi noi am trăit această istorie, nu doar o cunoaştem (...) Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi ca protagonişti, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan, când dânşii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială. Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, face acelaşi lucru", a susţinut Antonescu într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

"Toate aceste lucruri care s-au întâmplat în ultimele zile, şi ruperea USL şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma eu cred că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti (...) E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL", a mai spus preşedintele PNL.

El a mai afirmat că nu ar "dramatiza deloc" evenimentele din aceste zile şi nu este mirat de gestul fostului premier şi preşedinte al PNL.

Antonescu a susţinut că PNL a dovedit faptul că este un partid unit, prin deciziile pe care le-a luat şi prin luările de poziţii ale liderilor săi, iar demersul lui Tăriceanu este unul singular.

Antonescu a precizat că nu poate exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL să părăsească partidul alături de Tăriceanu, însă numărul acestora ar putea să fie nesemnificativ. El a mai precizat că nu are "vreun dubiu" în faptul că PSD nu îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu într-o cursă prezidenţială.

El a precizat că priveşte fără emoţie la ce face Călin Popescu Tăriceanu.

"Privesc fără emoţie ce face domnul Tăriceanu, dar cu o nesfârşită jenă, pentru că e vorba de un om a cărui imagine timp de 20 şi ceva de ani a fost asociată cu cea a PNL(...) Faptul că doar domnul Stroe astăzi ne-a anunţat că îl urmează pe domnul Tăriceanu, din punctul de vedere al PNL, al imaginii sale publice, al voturilor pe care le are PNL nu cred că are vreo semnificaţie. Mai mult decât domnul Stroe nu se poate întâmpla. Pot să fie câţiva parlamentari, nu ştiu exact câţi pentru că la o asemenea cifră întotdeauna există câteva necunoscute, dar nesemnificative", a mai spus Antonescu.

Sursa:
http://www.mediafax.ro/politic/tariceanu-anunt-joi-infiintarea-partidului-reformator-liberal-sunt-convins-ca-il-bat-pe-antonescu-la-prezidentiale-reactia-presedintelui-pnl-12155763
============================================================
===============================================================
====================================================================


Ponta: Îl văd pe Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie
 
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îl vede pe fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie, menţionând că ar putea face cu acesta un tandem, la fel cum ar putea face un tandem cu Crin Antonescu.
 
Întrebat ce formulă ia în calcul, în contextul în care Tăriceanu a anunţat că îşi face partid şi că va candida la Preşedinţie, Ponta a răspuns: "Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal".
 
Întrebat cum îl vede ca şi candidat la Preşedinţie pe Tăriceanu, Ponta a spus, la Antena 3, că îl vede ca pe un candidat puternic.

Întrebat dacă ar face un tandem cu Tăriceanu, Ponta a răspuns:
"Aş face tandem cu domnul Tăriceanu, aşa cum aş face tandem şi cu domnul Antonescu".
 
El i-a enumerat pe candidaţii care ar putea beneficia de încrederea alegătorilor, care în opinia sa sunt Raed Arafat, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu,  Crin Antonescu,  Victor Ponta.

Ponta a mai spus că Antonescu a căzut într-o capcană a lui Traian Băsescu, dar nu este târziu să iasă din aceasta.

Potrivit lui Ponta, USL este "grav rănită", dar nu a murit.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

"Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult", a spus Tăriceanu.

Întrebat de moderator dacă "mai mult" însemană să fie preşedinte al României, Tăriceanua răspuns: "Da".

Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: "Da, vă spun că da".

Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: "Da".
Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

Sursa:
http://www.mediafax.ro/politic/ponta-il-vad-pe-tariceanu-drept-un-candidat-puternic-la-presedintie-12156181
======================
====================================
============================================================

12 comentarii:

  1. 2 şoferi de duminică. Ce ţi-e şi cu politica asta...
    Şi-acum şlagărul zilei, dedicat în exclusivitate lui MPT:

    "Hop, hop, hop, MPT s-o ia la cioc!"

    RăspundețiȘtergere
  2. NO, Iou reghel! Sa revenim la invatarea limbii semioficiale, ca nu se stie..nu degeaba si-a festit MP3 gardul in rosu, alb si verde. Stia bosorogul ce stia, „ filingul ” lui functioneaza . S-a trezit si muieraticul asta tomnatic s-o puna d-un partid, daca-si aduna fostele,actualele si viitoarele, face de-o suta de ...membre.Eu i-as recomanda sa vina aciulea la noi, mai avem paturi libere si camesoaie.Cu Alupigus stam mai prost ca nu se mai compenseaza.S-aveti o zi minunata! Hop, hop...MPT...cioc,cioc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai the pula me, ear e gioi !
    Uai, da simtesc asea ca un blocaj la maxilare, ca un fel de durere suportabila la gingii, asea ca o apasare frecata la biuze...
    Doamne feri, eo cred cacat am fo la somn, voi mi-ati umblat la ceoc ! Ca altfel nu se jiustifica...
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  4. Traiasca si infloreasca Perele, in frunte cu presedintele sau general, tovarasul Cacalin Prostescu Razgandeanu !
    Ura, ura, uraaaa !
    Nici n-or crepat bine unii, ca s-au si gasit altii, care sa ne ofere material de pus botul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De jea se intrezareste o lumina orbitoare deasupra Romanistanului, ce pare ca se intituleaza Partidul Resapatilor Liberali ! Astia au ca obectiv imediat aducerea coloniei pe locul 7 in mUE dpdv economic, soceal si cultural, concomitent cu inaintarea spre cele mai inalte culme de progres si civilizatie mondiala !

      Ștergere
    2. Pese: dupe parerea mea, Perele o sa hie mult mai poternic decat Partidul Poponarilor Basai ! Numa sa vedem cum isi orienteaza sageata liberala...

      Ștergere
  5. Auzi-l si pe cotoiosul asta futacios, care-si schimba nevestele in functie de sezon: el nu vrea nici vice, nici premier, nici sef la senat ! El vrea direct sef la Cotroceni, ce zda ma-sii ! Nu se mai complica el cu fonctii de astea, de 3 lei snopul ! Ori ajunge stapanul inelelor, ori nu se mai complica cu cacanareli de astea marunte, pe care de jea le-a fumat !
    In opinea mea, are sanse reale, sustinute de un electorat numeros, de un partid puternic si de un program extraordinar de valoros !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ia-n sa plec dreaca sa ma oxigenez la neuron, cu potaia pe-afara ! Ma fut in ele jocuri politice si manareli de culise, care nu se mai termina !
    Fapt pentru care,

    Hop si hop sa sariti
    La ceoc, la ceoc s-o muiti !
    S-o loati, s-o loati si-n dinti
    Cu tot cu sefu lu MeheDinti !

    Ioi, ce talentat sunt ! Nu degeaba facui eo literatura limbei romane cu Jebeleanu...sau nu, ca asta ierea la Breaza, ear eo am studiat tainele universului literar la Campulung !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cioc,cioc,cioc si hop,hop,hop
      Să o iei puțin la bot
      Și puțin pe la guriță
      Să ți-o punem de-o muiță-
      Și-o dăm și pe la muian
      Suge-ne-ai de cocean!

      Ștergere
  7. Crin Antonescu a primit aseara fiori tariceni pe sira spinarii. Strategia de a deveni presedinte cu dreapta s-a naruit din cauza ca mâna sa dreapta -Tariceanu- a strâns mâna stânga a lui Ponta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fir-ar a dracului de treabă, muei Cufurezule! Io unu nu ştiu ce dracu vă tot bucuraţi de "schimbarea schimbărilor", de circul făr" de bani, precum şi de toate kăkaturile astea balcanice. Da, poate pentru unul ca tine, care nu faci decît să te trezeşti dimineaţa, să te aşezi comod în fotoliu, în faţa PC-ului şi să te iei în bîză, ba cu Moş Kaliku, ba cu Olescu, "evenimentele" astea îţi dau sens vieţii. Băi Cufurezule, băi omule, tu ai coborît în viaţa reală, asta mizerabilă, instabilă, guvernată de şnapanii lui Ponta, Băsescu, Antonescu şi toţi "..escu"? Tu ştii că sunt părinţi care nu au ce le pune pe masă copiilor, iar dimineaţa îi trimit la şcoală, după un mic dejun "copios" format dintr-i felie de pîine şi-o cană de ceai? "Îmi place", cum vă tot daţi mari analişti. Da tot românul se pricepe la fotbal şi politică, însă nimic concret...Vai de sula lor de "politicieni", dar mai ales: vai de capul nostru de troglodiţi!

      Ștergere
    2. HU-hurez Kakarez se bucura, normal! Un vicepremier neamt n-a fost acceptat de Ponta, insa unul bozgoresc e ..cool!!! Hop te Jigo..az o szep...

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri