Google Translate

luni, 3 martie 2014

Bancile au pacalit clientii. Bancile isi bat joc de romani. Si asta... de peste 20 de ani! Nimeni nu controleaza, nimeni nu ia masuri! Bancile sunt suverane... sunt stat in stat!


Bancile au pacalit clientii. Declaratia nu vine de la milioanele de romani care platesc taxe si comisioane uriase, ci de la un inalt reprezentant al Bancii Nationale.


Pana si BNR considera ca bancherii au gresit, dupa ce la unele depozite oamenii primesc mai putini bani decat au depus.

In ianuarie, Stirile PROTV au aratat cum la un depozit pe 3 luni cu o dobanda de 2,8% clientul primeste mai putini bani decat a depus. Astfel pentru 3.000 de lei depusi, dupa 90 de zile clientul se alege la final cu 2995 de lei, cu 5 mai putin decat suma initiala.

Asta dupa ce se scad comisioanele de retragere, de administrare si impozitul de 16%.

Acesta nu este din pacate un exemplu singular.

Este poate pentru prima data cand un oficial BNR acuza public bancile ca au pacalit clientii. Seful directiei de supraveghere Nicolae Cinteza sustine ca a primit mai multe reclamatii din partea clientilor.

Acuza bancherii de lipsa de transparenta dupa ce au redus dobanzile la depozite, dar au majorat comisioanele, iar unii clienti s-au trezit ca retrag de la ghiseu mai putini bani decat au depus intitial.

Toate bancile au primit o scrisoare de la BNR in care li se cere sa remedieze aceasta situatie pana la sfarsitul lui februarie si sa anunte Banca Nationala ce solutii au gasit.

Seful Supravegherii din BNR, Nicolae Cinteza, sustine ca deficientele de comunicare ale bancilor in raport cu clientii sunt grosolane.

Nici la depozitele pe 1 an situatia nu e mai buna. Dobanzile pentru depozitele in RON pleaca de la 3% si ajung la 5%.

De exemplu, la un depozit de 5.000 de lei pe un an cu dobanda de 3,3%, constituit in ianuarie, dupa scaderea impozitelor si a comisioanelor clientul se intoarce acasa cu 5.082 de lei.

Sursa: Pro TV
Experiment Stirile PROTV, confirmat de un reprezentant BNR.
"A fost o pacaleala din partea bancilor".
 

36 de comentarii:

  1. Ai the pula me, ear e luni !
    Si afara ploo, ploo,
    Voi ma mangaiati la oo !
    Cum ar zice artista in slagar...

    RăspundețiȘtergere
  2. MPTe, MPTe, DACA AFARA PLOAUA, VINO SI DE CUC NE IE!
    SI HOP, HOP, HOP, IA-O L CEOC!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si care-i problema dache si bancile isi bat jioc de rromani ?
    Pai cine dreaca nu-si bate jioc de noi ? Toti isi bat jioc de noi, in frunte cu statul, asta care inche mai exista, organizat pe sistem La Piovra !
    Cum se cheama un drum de 14 ore cu trenul statului, in conditiile in care, aceeasi ruta, se facea, pe timpuri, doar in fro 6 ore juma ? Pai, bataie de jioc, se intituleaza !
    Dar salariile medicilor, care-s oleaca mai mari decat ajutorul de siomaj ? Bataie de jioc !
    Dar milioanele de euro platite de statul rromanes, regilor asfaltului, pentru niste carpeli care nu tin nici macar de la un sezon la altul ? Como se cheami ? Bataie de jioc, cumva ?
    Da faptul ca te duci si tu, ca cetateanul de onoare, sa votezi, dupe care te trezesti cu procurorii la usa, ca sa dai cu suptsemnatul ? Cumva, bataie de joc ?
    Da' faptul ca niste imbuibati de la nush ce agentie nateonala, de belit pula la urs, si-au tras salarii de zeci de mii de euro, si nimenea nu vede ? Nu cumva, bataie de joc ?
    Da' ca am ajuns intr-un asemenea hal incat sa avem aviatie militara, fara avioane ? Ne zice cineva ?
    Dar faptul ca am votat covarsitor pentru un Parlament cu 300 de alesi, iar acum avem 600 de buhai, care transpira cu cururile in scaune pe banii mei ? No fi cumva bataie de jioc ?
    Dar faptul ca eo am votat ca sa ma guverneze unii, iar nici dupa doi ani, ma trezesc ca se negociaza, si in numele meu, cu nush ce bozgori revansarzi, care n-au in capatani altceva decat autonomie, tinut secuiesc, steaguri si facultati bozgoresti ? Asta chear ca-i bataie de joc !

    Asea ca, ce mai conteaza daca si bancile au ajuns sa-si bata joc de pulimea rromanes !
    Ceocu mic !

    RăspundețiȘtergere
  4. Vorbeste unii ca, in caz de mobilizare, se va infiinta o divizie speciala, numai din apevistii puley care sunt doctori in stiinte militare ! Cica astia vor hi primii aruncati in lupta cu vrajimasii, intrucat e asea de bine pregatiti, incat nicio speranta pentru dusimanii poporului !
    Ear esalonul 2 va hi compus din cohortele de pochi, de psiho-coco la mansarda, de jiuristi si din cei proveniti prin filierele indirecte si indecente !
    Tu-va-n gura de bazbuzuci, va tremura izmanutele la gaoz, dupa ce v-ati batut joc de intreaga armata si ati pus-o pe chituci !

    Pese: Atentie la esalonul 2, sa nu cumva sa le dati armament, ca astia se pusca intre ei, de instruiti ce sunt !

    RăspundețiȘtergere
  5. Uai, avemus guvernum ? Ori avemus pula belitorum !
    Ca ma intereseaza dache sa ma inscriu la un curs intensiv de limba bozgora !
    Istenem ? Ciocolom !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HOP,HOP SI IARASI HOP,
      DANILA SA TI-O DEA LA BOT
      HOP TE JIGO !

      Ștergere
  6. Lumea clocoteste, iar bombalaii rromanes se bat pe ciolan !
    Unii se scuipa pe posturile teve, ca la usa cortului, in numele electoratului, altul negociaza guvernarea ca la usea ma-sii, ca atunci cand iti vine tipul cu oale Zepter de vanzare, unul anunta ca nu va valida noul guvern, altii mananca cacat cu cupa de la Stalowa Wolla despre ce tariceni ar hi ei, dache ar hi sa hie...
    E clar ca ne-am tampit de tot ! Razboiul e la usa noastra, aciulea la 2 pasi, iar rromanes freaca duda !

    RăspundețiȘtergere
  7. Muei MPT, ti-ai luat PASTEAUA pe ziua de azi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Auzi, cica or inceput sa apara, prin portul Constanta, nush ce barci de pescuit de prin Mediterana ! Asea de pamplezie, doar !
    Poate, tot asea, dintr-o regretabila pamplezie, ne scapa bolsevicii fro gheolea de aia mare si grea, de pe frun Akula de ala de-al lor, de ne afuma discu de la Deveselu !
    Doamne feri, aciulea trebo ca ministerul dezbinarii nateonale sa-l mobilizeze urgent pe Don Curdileu, singurul luptator adevarat in veata, care stie sa trage cu Volhoavilii din toate pozitiilii !
    Am ras noi, am ras, ca pleca la rusi cu Volhoavele si venea cu tilivizoarele second hend, insa iaca-te ca a venit si vremea lui !

    RăspundețiȘtergere
  9. Rezervele valutare ale României au scăzut în februarie cu 1,26 miliarde de euro,
    până la 31,65 miliarde de euro.
    ------------------------------------------
    Rezervele valutare ale României totalizau 31,653 miliarde de euro, la 28 februarie 2014, în scădere cu 1,26 miliarde de euro, de la 32,913 miliarde de euro înregistrate la 31 ianuarie 2014, arată datele publicate, luni, de Banca Națională a României (BNR).

    În cursul lunii februarie au avut loc intrări de 2,374 miliarde de euro, reprezentând modificări în structura rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

    Tot în ianuarie 2014, din rezerva BNR au ieșit 3,634 miliarde de euro, reprezentând reducerea ratei rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele, se arată în comunicatul BNR.

    'La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc în principal rambursări de capital și dobândă din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional în valoare de 955 de milioane echivalent euro', se mai arată în comunicatul BNR.

    Rezerva de aur a Băncii Naționale s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,207 miliarde de euro.

    În aceste condiții, rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2014 au fost de 34,860 miliarde de euro, față de 35,983 miliarde de euro la 31 ianuarie 2014.

    Plățile scadente în luna martie 2014 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 490 miliarde de euro.

    AGERPRES/(AS — autor: Ana-Maria Vasile, editor: Andreea Marinescu)

    RăspundețiȘtergere
  10. Stolojan şi Macovei deschid lista PDL la alegerile europene.
    Eba nu se află printre candidați!
    -------------------------------------------
    Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu ocupă primele locuri pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare, a anunţat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga, după şedinţa Colegiului Director al partidului. “Am discutat despre alegerile europarlamentare, am stabilit o listă care are în faţă patru europarlamentari care se bucură de sprijinul şi de susţinerea întregului partid, în ordine domnul Stolojan, doamna Monica Macovei, domnul Traian Ungureanu şi domnul Marian Jean Marinescu.

    În continuare, lista curge în conformitate cu performanţele pe care le are fiecare regiune şi desigur cu oamenii pe care îi propun pe liste”, a precizat Blaga. El a spus, răspunzând unei întrebări, că Elena Băsescu nu va candida pe listele PDL, menţionând că aceasta “nu şi-a exprimat niciodată dorinţa de a candida”.
    Ionela Ceaslov, A.M.PRESS

    RăspundețiȘtergere
  11. Udrea: Rolul de prim-ministru i s-ar potrivi mănușă lui Băsescu.
    -------------------------------------------
    Un tandem Boc la președintele – Băsescu premier ar fi foarte foarte interesant, a susținut deputatul Elena Udrea, duminică, la Buzău.

    “Am văzut tandemul Băsescu-Boc, președinte respectiv premier, și a fost un tandem care a făcut performanță pentru România. Traian Băsescu este un om extrem de practic, a fost un foarte bun primar al Capitalei, cel mai bun primar al Capitalei, cu rezultate concrete în dezvoltarea Capitalei și modernizarea ei, a fost un foarte bun ministru al Transporturilor și cred că i s-ar potrivi mănușă rolul de prim-ministru”, a declarat Elena Udrea, într-o conferință de presă.

    http://www.dcnews.ro/2014/03/udrea-rolul-de-prim-ministru-s-ar-potrivi-manusa-lui-basescu/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muei, rolul de "prem menistru" i s-ar potrivi kiorului, precu un prezervativ DUREX tras pe sulă!
      ------------------
      Offf, ce mi-e dor de Cezar maimuca, ca să-mi lingă înc-odată buca...

      Ștergere
  12. Buei, miliţienii au beli-o, că la Interne/ORL/Nas, gît şi urechi, Pontalăul/Tontalăul l-a numit pe naşu, pe HUOOPREA! Poate cu ăsta ministru, le-or da şi lor în sfîrşit drepturile pe echipament.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce-am votat si cu ce m-am ales !
    Doamne feri !
    Am bagat la urne, sa ma cac eu pe mana dreapta cu care am pus stampila, ca sa easa neo-cripto-comunistii cu liberalii, indemnat fiind si de programul liberal, in special cel al bretonatului Mos Teaca care s-a pus cu pula pe mafia izmanarului polonicar din Meapene !
    Si, cu ce m-am ales ? Pai cu o mare muie !
    Ca sa nu mai zic ca, egsagt cand o fredonam eo, asea, ca
    Eancu sta sus pe statue
    Si le da la bozgori mue,
    numa-numa ce m-am trezit ca ma guverneaza bozgalaii !
    Istea de ne-or pus matele in pari la Ip, Traznea si Moisei !
    Imi vine sa borasc, de zici ca poporul asta e blestemat si nu poate fi guvernat de romani !
    Apoi, domn Plagiattore-Dottore-Privatizattore n-are decat a ma pupa drept in pula, cu formula lui udemeristo-hortista de guvernare, ca veci nu ma mai prinde pe la urne !
    Pazea, ca incepe sa apara generatia Pro, cea cu ng, ng, ng !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ierea un slagar celebru, ce circula si p-aciulea: PULA, PULA, PULAAAAA , de Aline Barros, ori numai PULA-PULAAA, de Sabrina Bruna !

      Ștergere
  14. lasa,lasa ca televizoarilii ierea farsthend(de la gum si de la tzum-un fel de hipermarkete din moscova pe vremea aia) nu second la fel ca si volhoavele.
    acu avem doar niste haukuri care au bataie de 2x mai mica,precizie tot de 2x mai mica,trebo sa tragi de 2x mai multe pt acelasi scop dar ATENTIE!! sunt de 2x mai scumpe/bucata ."buna afacere" mai multi morti in razbel.....n'asa? cine ma contrazice?
    hai sa videm!

    PS ca cica trebuia sa ne standardizam dupe NATO......si eote ase se cumpara gonoaie....pai nu trebo sa mance si gura la amerloci ceva?

    RăspundețiȘtergere
  15. na,na comparizon asea de departe
    https://www.google.com/search?q=volhov+missiles&aq=f&oq=volhov+missiles&aqs=chrome.0.57.14603&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    si micile gonoaie......

    https://www.google.com/search?q=hawk+missiles&aq=f&oq=hawk+missiles&aqs=chrome.0.57j0l3&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    RăspundețiȘtergere
  16. Doamne feri, de cand or intrat bozgalaii in guvern, ista numa limbe straine vorbeste !
    Cred ca stie el ceva...
    Ioi, doar nu ne obliga sa invatam bozgora !

    RăspundețiȘtergere
  17. Si, ca sa vedeti cat idioti sunt pontacii, cu tot cu jde miile lor de specialisti, s-or tras un nume de gasca, la cloaca aia, care mai exista pe esikerul politicii rromanes, de 3 parale !
    Au stat ei, liderii, au clipit prelung, unul si-a bagat s-un destet in nas siiii...gata, USD ii zicem !
    Numa ca mai e un Usede de asta, mort undeva prin boschetii de la rondul Garii de Nord, fapt pentru care BEC le-a dat mue !
    Rau e sa fii prost !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: dintr-o bascalie in alta !
      Pula guvernare, pula grija fata de nevoile puletilor, infometati si batjocoriti !

      Ștergere
    2. Pese: de-o saptamana ii tot fute grijea de invatamant in limba bozgara, de legea minoritatilor, de steaguri unguresti si secuiesti pe primarii, de facultate in limba bozgara, si de alte cacanarii revizioniste si revansarde, care n-au nicio legatura cu problemele puletilor, infometati, saraciti si batjocoriti in tara lor !
      Asta-i dreptatea pana la capat !

      Ștergere
  18. Muei Curleoane, nu eşti muei în aplicaţie în Halta Birtolomeu? Nu te mobilizară ăştia acu cu ukranienii?

    RăspundețiȘtergere
  19. Insa, ca sa nu ma nervez prea poternic si sa-mi creape dreaca frun timpan, va adresez respectuos rugamintea de a sari nitel, in ritmul de rumba-samba braziliana

    Hop, si hop, si hop,
    S-o loati finut la ceoc !

    Ca tot e carnaval la Rio ot Janeiro

    RăspundețiȘtergere
  20. si,hop,hop,hop....daaa e mai altfel.Io cre ca e de la amerloci.hac!,hac!

    http://www.youtube.com/watch?v=yVlmoNtcyhY

    RăspundețiȘtergere
  21. Uai, ma duc sa-mi fac geanta de alarma:
    -2 chiloti
    -2 prosoape
    -2 camesoaie
    -4 ciorapi
    -2 batiste
    -10 nasturi
    -3 papiote asortate alb-negru-kaki
    -ace, brice si carice
    -1 crema de ghete
    -1 pasta de dinti
    -2 aparate de ras (unu pe muie si altu pe cur)
    -1 periuta de dinti
    -1 perie crema
    -1 lanterna
    -100 de lei de alarma
    - 1 conzerva ton maruntit
    ------ si ce dreaca o mai treboi, ca baba stie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: imi mai da de la magazia depozitului:
      -1 ranita cu ceaun atasat
      -1 complet individual de protecte antichimica
      -1 gamela coclita
      -1 bidonas coclit
      -cutit, lingura, furculita
      -1 patura

      Pese: ear, dupe sezon, se adauga
      -1 caciula
      -2 manusi
      -1 manta
      -1 fular
      - 2 izmene galbene la cur

      Mai trebo doar centura cu deagonala, portharta cu sticla de jiuma de Alb 50 si Teteul !
      Pasli na razboi, uaiiii !!!
      Muine la 5 dimineata, incepe galceava !
      Ioi !

      Ștergere
    2. Pese: in seara asta voi citi Ultima noapte de futai, intaia noapte de rezbel !
      Ioi, asea am sa-i cant hoscaitei: adio, dar raman cu tine !

      Ștergere
  22. io zic sa iei o suta de aia cu "Balcescu" ca aiasta de azi cu "Carageale" nu mai face nici "doua de'un ban"
    Oaiii cat mai beam d'un balcescu!!!! ba era super ok si vladimirescu....mergea de o masa la "curu' cerbului" in bv cu tot cu coinac si un vin mai modest asea....hac!.......si 2 cai cu bere, sa v-o trag in tacere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, cu o suta de lei, doua persoane se faceau muci la CCA, lasam si 5 lei bacsis si mergeam si cu tacsiul la baba, ca sa-mi slobozesc stremeleagul !
      Beam numa vin rosiu, de aveam tot timpul coaele umflate ! Asta, cam pana prin 85-86, cand a inceput sa patrunda si la noi spiritul noii revolutii culturale, de la galbejiti, si ne dadea afara din carciuma la 10 fara 10 ! Ear noi fugeam, ca disperatii, la Feroviarul, unde ierea deschis non-stop, ca la militie !
      Ai the pula me ! Cum ajungeam in regiment, imi sarea mahmureala din cap, urjent ! O jiuma de ora mestecam la patrunjel verde, ca sa nu put a butoi...

      Ștergere
  23. No, no ! Ca avem si pitipoance cu muci la nas si inca nedezvirginate, prin guvernul rromanes !
    S-a dus dreaca respectul pentru Sfatul Batranilor !
    Ca de exemplu, asea intamplator sa zic, ca fata de unul ca mine, om vertical, supererudit si instruit, o adevarata monumentalitate de experenta si de deprinderi cumulate...

    RăspundețiȘtergere
  24. si Hop, hop, hop, MPT + Curideleu s-o ea urjent la ceoc. Sa o ea si Cezarica, cel cu mintea cit e puta de furnica.

    RăspundețiȘtergere
  25. Uai, macar de n-ar incepe RIP pana la aniversarea, de Inviorare, de la Trompeta Serpentin, ca sa ma vad si eo intrat in posesea unei cupe de chele !
    Ca asea ni-o promis adminu, anu ista nici nu vrea sa mai auda de fofilari si alte justificari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, numa sa nu-i rechizitioneze blogu, astia de la Cemeje Trompeta !
      Din cate stiu, rechizitiile se fac cu tot cu admini !
      Doamne feri !

      Ștergere
  26. Uai, gata, fug la cuibar ca, muine, la 5 fix incepe deranjul in Crimeea !
    Sa vezi bataie intre rusnaci ! Jiap, o sticla de votka peste cap si la bataie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, la 5 te duci sa te kish, ca iar ai uitat sa-ti iei PROSTAMOLUL.

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri