Google Translate

miercuri, 12 martie 2014

Bani,bani,bani... Multi bani! Cum a ajuns România printre cele 8 ţări din lume care finanţează BIG BROTHER-ul NATO. Canadienii s-au retras din club, pentru că nu-şi mai permit


Ştiaţi că România face parte dintr-un grup select de opt ţări ale lumii contributoare simultan la două programe care formează cel mai amplu sistem comun de monitorizare radar şi de culegere de informaţii din istorie? Monitorizăm aerul de la o altitudine de până la 20 de kilometri cu nişte radare uriaşe pentru avertizare timpurie. Construim acum un sistem cu drone americane Black Hawk pentru supraveghere terestră. Totul, în cadrul NATO.

Cele două programe sunt NATO Airborne Early Warning & Control Force (cunoscut şi sub numele de Componenta E-3A –AWACS) şi Alliance Ground Surveillance (AGS). Pentru primul dintre ele am alocat, în 2013, un total de 6 milioane de euro, conform datelor oferite gândul de Ministerul Apărării Naţionale. În cazul celui de-al doilea, România s-a angajat cu o contribuţie de peste 30 de milioane de euro. Canadienii, spre exemplu, au anunţat că se retrag din AWACS pentru că nu îşi mai permit şi, de asemenea, au spus „pas” participării la AGS.

 
România nu este o putere economică, militară ori internaţională mai mare decât Canada, spre exemplu, şi totuşi face parte din acest super-sistem de monitorizare şi culegere de informaţii. De ce? În cazul AWACS, ne-am asumat participarea în procesul de aderare la NATO - a fost una dintre promisiunile pe care le-am făcut pentru a fi primiţi în Alianţă.

Principalul motiv pentru care ţările contribuie la unul sau ambele programe este acela că niciuna nu îşi permite pe cont propriu astfel de capabilităţi. De asemenea, există principiile participării şi beneficiilor industriale, conform cărora, cel puţin în teorie, banii investiţi ar trebui să se întoarcă în fiecare ţară participantă, sub formă de contracte pentru firmele din acel stat participant. Al treilea beneficiu este că ţările care fac parte din aceste programe primesc şi posturi pentru militarii şi experţii lor în cadrul structurilor şi, mai ales, al conducerii.

Teoria nu se confirmă până la capăt cu realitatea participării României la cele două programe, însă. Spre exemplu, din cele cinci posturi alocate României în cadrul componentei AWACS E-3A, am ocupat doar trei. Oficiali NATO au explicat pentru gândul că această neocupare a locurilor disponibile nu ţine de Alianţă, ci de Ministerul Apărării din România (MApN), care nu a trimis oameni. Mai mult, România nu are nicio poziţie în organigrama structurii, rămânând, în lipsa unui lobby dinspre Bucureşti, doar cu putere de execuţie.

gândul a mers la cartierul NATO din Bruxelles pentru a vedea cele două programe şi vă prezintă, mai departe, o analiză a participării României la „Big Brother”-ul Alianţei Nord-Atlantice.

„Ochiul din cer al NATO”, zilnic deasupra Europei


FOTO: NATO E-3A

Primul dintre aceste programe, AWACS, care monitorizează tot ce se întâmplă pe calea aerului în Europa, are un buget pentru 2013 cât 20% din întregul buget al României din acest an pentru Apărare, conform Legii Bugetului de Stat (1,2 miliarde de euro), adică aproximativ 250 de milioane de euro. Ţara noastră contribuie financiar în 2013 la „ochiul din cer al NATO”, cum este numită componenta E-3A AWACS, cu 4,5 milioane de euro. La această sumă se mai adaugă încă 1,5 milioane drept contribuţie pentru modernizare, conform datelor oferite de MApN la solicitarea gândul.

Ţările participante sunt: Belgia, Canada (care şi-a anunţat retragerea din acest program, pe motiv că nu îşi mai permite), Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România (din 2010), Spania, Turcia, Marea Britanie, SUA. (Istoricul AWACS, aici)


Cele 18 ţări din AWACS, respectiv 14 participante la AGS - cu litere îngroşate, grupul celor nouă state care fac parte din întregul sistem (AWACS+AGS)
O aeronavă de tip E-3A este dotată cu un radar imens foarte performant. Un astfel de aparat de zbor operează, de regulă, la 10 kilometri altitudine, deşi, dacă e nevoie, poate urca şi la 20.000 de metri. De la 10 kilometri înălţime, radarul poate monitoriza spaţiul aerian pe o rază de peste 300 de kilometri, iar experţii în culegere şi analiză de informaţii de la bord comunică în timp real cu persoanl aflat la sol sau pe mare. Trei aeronave E-3A pot supraveghea toată Europa Centrală. O astfel de aeronavă poate rămâne în aer peste 10 ore.

Misiunile AWACS
De la baza din Geilenkirchen, Germania, la graniţa cu Olanda, mai multe astfel de avioane pleacă aproape zilnic în misiuni deasupra Europei. Dincolo de aceste misiuni zilnice, de rutină, europenii au deasupra capetelor astfel de radare la fiecare mare eveniment european, precum summituri sau competiţii de tipul Jocurilor Olimpice. (Specificaţii tehnice, aici)

Deşi principala funcţie este de supraveghere a unui anumit teritoriu şi avertizare timpurie în cazul unui pericol - fie atac, fie catastrofă naturală - , Componenta, singura de felul său din lume (datorită caracterului multinaţional), poate fi implicată şi în misiuni de luptă. Până în mai 2013, aceste avioane au avut peste 800 de misiuni în Afganistan şi 10.000 de ore de zbor. (Misiuni, aici)

„Contribuţia la Programul NATO de avertizare timpurie şi control – NAEW & C (Flota AWACS) permite accesul direct la capabilităţi aeropurtate de avertizare timpurie, asigurând îmbunătăţirea controlului spaţiului aerian al României la înălţimi medii şi mici şi a supravegherii zonei economice exclusive din Marea Neagră, precum şi în cazul unor evenimente politice de înalt nivel sau manifestări internaţionale de anvergură organizate de ţara noastră, calamităţi naturale, situaţii de criză şi de război”, a explicat pentru gândul Ministerul Apărării.



România, în afara structurii de conducere
Prin comparaţie cu cele 6 milioane de euro ale României, Statele Unite au alocat în 2013 aproape 100 de  milioane de euro pentru AWACS, adică 38% din întregul buget al Componentei, conform unui document obţinut de gândul de la NATO. Următorul mare contributor este Germania, care asigură 26% din bugetul pe 2013.

Cu toate că, la nivelul întregului buget pentru AWACS, cele 6 milioane de euro care vin anul acesta dinspre România nu sunt foarte mult, contribuim şi cu experţi. Problema este că România nu exploatează la maximum această resursă şi lasă locuri neocupate. Mai exact, din cele cinci posturi alocate ţării noastre în cadrul Componentei E-3A, am trimis doar trei oameni, după cum ne-a explicat MApN. Surse NATO au precizat pentru gândul că răspunderea ocupării acestor posturi este a României, în speţă a Ministerului Apărării. Germania, prin comparaţie, are 439 de posturi din totalul de 1.220, iar SUA au 387, în timp ce Italia are 74, iar Spania 56, conform unui document NATO obţinut de gândul.

Întrebate de gândul de ce ţara noastră nu are niciun post de management sau vreo poziţie în organigrama AWACS, în condiţiile în care ţări cu contribuţii similare alei noastre au astfel de posturi, un oficial NATO a răspuns că este şi o problemă de lobby din partea noastră şi a altor state care se află în această situaţie (Grecia, de exemplu), respectiv de a participa la acest program fără a avea vreo putere alta decât de execuţie.



Afacerea României la radarele NATO - cine a primit contracte
Principiul acestui program fără precedent în istoria mondială se înscrie în teoria „smart defence+pooling and sharing”, adică ţările pun la comun resurse, pentru a opera împreună un astfel de sistem de monitorizare şi culegere de informaţii. Dacă are nevoie, o ţară participantă poate folosi aceste avioane în interesul său.

Foarte important, acordul de creare a AWACS şi AGS presupune existenţa beneficiilor industriale şi a participării industriale pentru statele participante, pentru ca banii şi experţii investiţi să se întoarcă, sub formă de contracte, în aceste state.

România a primit beneficii industriale începând cu 1 ianuarie 2012 şi „cifra totală a oportunităţilor încredinţate de contractorul general european IAMCO şi onorate de societăţile comerciale româneşti a fost de 2,45 milioane de euro”, în condiţiile în care obiectivul stabilit pentru întoarcerea banilor a fost de 1,86 de milioane, a explicat pentru gândul Direcţia Industrie de Apărare şi Probleme Speciale din cadrul Ministerului Economiei, cea care gestionează contractele româneşti din cadrul acestor programe NATO.


FOTO: NATO E-3A

În ceea ce priveşte participarea industrială, care se referă la elementul de modernizare a programului şi constă în împărţirea activităţilor aferente între naţiunile europene în funcţie de contribuţiile lor financiare, cota noastră a fost de 1,65%, obiectivul stabilit fiind de 2,78%, adică aproape 2 milioane de dolari. „Obiectivul a fost depăşit, suma contractelor încredinţate de contractorul general, Boeing, către companiile româneşti, fiind de 4,98 milioane USD (aprox. 3,6 milioane euro)”, ne-a mai spus aceeaşi Direcţie din cadrul Ministerului Economiei.

Boeing Aerospace Co., cu sediul în Seattle, SUA, este contractorul general, care este obligat să subcontracteze companii din ţările participante. În ciuda solicitărilor repetate din partea gândul, Ministerul Apărării Naţionale a refuzat să vorbească despre contractele primite de firmele româneşti, în virtutea angajamentelor noastre la NATO.

Potrivit datelor puse la dispoziţie ziarului gândul de Ministerul Economiei, principalele societăţi comerciale româneşti subcontractate pentru România în anul 2012 au fost S.C. Romaero SA, S.C. Aerostar SA şi SC Universal Alloy Europe SRL. Prima dintre ele, Romaero, unde acţionar majoritar este Ministerul Economiei, are aproximativ 960 de angajaţi şi pierderi de peste 46 de milioane de lei, conform datelor obţinute de la Ministerul de Finanţe.

Compania băcăuană Aerostar are peste 1.200 de angajaţi şi datorii de peste 40 de milioane de lei. Ultimul profit raportat este de 15 milioane de lei.

Universal Alloy Europe, cu sediul în Maramureş, este de fapt o subsidiară a UAC din SUA, are 419 angajaţi, datorii de peste 190 de milioane de lei şi un profit de 40 de milioane de lei, conform datelor de la Fisc.

AGS - Dronele aliaţilor

Cel de-al doilea program presupune o contribuţie asumată de România de circa 31 de milioane de euro (25,28 milioane de euro – an de referinţă 2007). Dacă radarele AWACS monitorizează spaţiul aerian european, dronele din programul AGS, Alliance Ground Surveillance, vor supraveghea spaţiul terestru. Construcţia acestui sistem de drone şi radare a fost parafată la summitul de la Chicago din mai 2012, unde 14 ţări, între care şi România, s-au angajat să participe financiar.

Programul constă în cumpărarea a cinci drone Global Hawk Block 40, care vor fi certificate de Italia, ţara în care va fi construită şi principala bază (în cazul AWACS, Luxemburgul se ocupă de certificare).  Costurile iniţiale sunt estimate la 1,3 miliarde de euro, conform datelor oferite de oficiali NATO ziarului gândul. Sistemul ar trebui să fie gata în 2017 şi să devină operaţional în 2018, costul de operare fiind de 76 de milioane de euro pe an.

Dronele, care vor monitoriza spaţiul terestru de la 18-20 de kilometri înălţime, nu sunt înarmate şi toate informaţiile pe care le vor colecta vor fi proprietatea NATO.


FOTO: Northrop Grumman

Ambiţioasă, România îşi propune aceeaşi ţintă de recuperare a investiţiei de aproximativ 30 de milioane de euro precum celelalte 13 naţiuni participante, adică de 70%.

Forma de recuperare a investiţiei o reprezintă participarea directă a firmelor româneşti, selecţionate în prealabil, la nivelul Alianţei, pe baza unor criterii de evaluare şi certificare, la procesul de fabricare şi livrare a unor produse şi servicii aferente sistemului AGS”, a explicat MApN pentru gândul. Pe parcursul derulării programului, ne-a mai spus Ministerul, România va beneficia de cursuri de pregătire a personalului specializat pentru operarea capabilităţii AGS.

Din punct de vedere operaţional, AGS va permite Alianţei să efectueze supravegherea integrată a teritoriului terestru din responsabilitatea NATO, de la mare altitudine şi în orice condiţii climaterice, să furnizeze în timp real date şi informaţii despre teritoriul din zonele de interes strategic al NATO şi va contribui la maximizarea interoperabilităţii diferitelor capabilităţi NATO şi naţionale de informaţii, supraveghere şi recunoaştere, de comandă şi control şi la identificarea şi validarea stării de interoperabilitate dintre NATO şi sistemele naţionale, prin mijloace adecvate (teste de laborator, exerciţii reale), în sprijinul planificării operaţionale şi al executării misiunii, ne-a mai explicat MApN.


FOTO: Northrop Grumman

Pentru comentarii, mă găsiţi pe Facebook - Alina Matiş şi pe Twitter - @alinamatis
    

Sursa:
http://www.gandul.info/international/cum-a-ajuns-romania-printre-cele-8-tari-din-lume-care-finanteaza-big-brother-ul-nato-canadienii-s-au-retras-din-club-pentru-ca-nu-si-mai-permit-11508561
==================
======================================
=============================================================

 
Important / Comentarii
 
"Vox Populi, Vox Dei"
=======================================
 
Cancelarul german Angela Merkel a avertizat joi Rusia asupra unor consecinţe grave pe termen lung pe care le va avea pentru Moscova o continuare a acţiunii sale în Ucraina, într-o declaraţie în Parlament, relatează AFP.
"Dacă Rusia continuă pe acelaşi drum ca în ultimele săptămâni, nu va fi o catastrofă doar pentru Ucraina (...), acest lucru va dăuna de asemenea şi anume în mod masiv Rusiei, sunt convinsă, (atât din punct de vedere) economic, cât şi politic", a declarat Merkel în faţa membrilor Bundestagului.
=================================

Si, dake nu sunt prea indiscret, frau Merchel, cam care ar hi urmarile alea grave pentru Moscova ? Vrati cumva sa-i infigeti steagul celui de-al 4lea Raih, in turnul din Peata Rosie, asea cum v-or inhipt voua, celavecii, steagul rosiu, in turnul din Bundesliga Fraitag Zontag ?
Sau care ar hi urmarile, ca nu ma pricep la amenintari de astea ! Ii bagati la cuptioru de la Ausvit, ori Birchenau ? Le taiati conducta de gaz si le inchideti robinetul de oil ? Le dati o lovitura crancena la rubla ? Ori nu le mai exportati grane ? Le furati satelitii ? Ori ce pula mea le faceti, uai, ca chear nu pricep ! Le boicotati JO de la Soci, sa ma trageti voi de floci ?
Uai arienii puley, de mii de ani o tot loati peste boticelli, cu o ritmicitate periodica metronomica la secunda si inca nu v-ati invatat minte sa ceocul mic !
Mai grav insa este faptul ca si pe strambu asta al nost l-or apucat declaratiile antirusesti ! In loc sa-si vada dreaca de scandalurile lui zilnice, cu Dottore Plagiattore, cu Nana-Banana si cu alte cacastusuri de astea de nivelul nasului lui, kiorila se apuca sa dea el comunicate, in numele nimanui !
M-a intrebat si pe mine ? Da pe vecinul de la 6 ? Da pe tata Leusteanca ? Da pe cei 7,432 milioane de prostovani care e-au dat muie? Ori, ii ajung parerile a jde consilieri de p-acolea din Cotrocesti si proptelele de la CCR !
 
 
  1. Pese: pe pariu ca pe gaspadar Putin il doare drept la basketi de manarelile astea ieftine ale occidentului ?
    Vorbesc si astia, ca sa se afle in treaba si ca sa se mai bage in seama ! Or vazut ca si conu O' balama da oleaca din cur, ca sa mimeze un fel de futai, pentru impresie, si hop, or pus repede botul si alde europenistii nostri vestici !
    Precum se vede, tarile cu capatana pe umeri si cu un dram de viziune realista a fenomenului, alde England, sa zicem, isi vad de treaba !
  2. Pese: din punctul meu de vedere, care este intr-un acord total cu politica lu Putin si poporul rus, care, candva, libertatea ne-or adus, precum si a poporului rus impreuna cu tov. Dej, de-or bagat spaima-n burghej, eu nu doresc decat mentinerea unei stari reale de hop, hop, hop, in zona, pentru a putea sa me-o loati la ceoc, intr-un climat de securitate si stabilitate economica identic tarilor nordice !
=====================================================================
================================================================
==========================================

109 comentarii:

  1. Ai the pula me, ear e mercuri !
    Ce bine dorm noaptea, de cand stiu ca sunt supravegheat aerian de OTAN, cu avioane Auax !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uai administratia, vezi ca la slaidu 6, ala cu statul de organizare P/R, lipsesc microstructurile anexe: Poligonul de Tragere de garnizoana, Gospodaria Agro-Zootehnica si Formatiunea de Cazarmare Tip IV !
    Oricum, cu sau fara, se impune un hop, hop, hop, pentru ca, asea de dimineata, sa me-o loati la ceoc, ca sa nu va hie greata !

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit, s-or trezit si basaii ca e cazul sa ea pozite fata de debandada bozgorilor ! Noroc ca pute a razboi, exact pe aceeasi tema cultural artistica, egsact aciulea in coasta romanistanului ca, de altfel, nu ierea exclus sa ne trezim cu Giobica in guvern, alaturi de Udemereu, cu fro doua portofolii si un post de vice, fara portofel !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioi, numa ce-am terminat de lecturat zearul Obositorul Militarilor !
    Bun numar ! Bine ca nu-l posed si in format de hartie, pen ca de jea intram intr-o dilema sora cu coma, nestiind la ce sa-l utilizez mai intai !
    Zlabut-zlabut, baieti ! Plus ca ma simtesc foarte stanjenit, negasind in acest numar pozilii fara numar-fara numar cu ministrul apararii, domnul maresal Izmana Polonic, participand la 3 botezuri (pe pagina din stanga) si 3 cumetrii (pe pagina din dreapta), apoi cele 4 pagini cu adeziunile unor bosorogi, fata de politica inteleapta a Unepere, partidul de suflet al apevistilor puley, cele cateva vizite de partid si de stat, cu prilejiul carora s-au decernat reciproc seacose intregi cu insigne, plachete si triciclete, pagina de mijloc destinata confesiunilor a cate unui labagist de asta inzorzonat ca pomul de craciun, care dupe o excurse pe-afara ne explica el despre actiunea razelor de luna, asupra galosilor de guma si, bineinteles,pagina destinata participarii ministrului dezbinarei nateonale la fro inundatie, ori la fro deszapezire, exact la fata loculu, in cizme de cauciuc si pulover cu cotiere ala Giani Versaci !
    Totusi, trebo sa recunosc ca me-a vibrat corazonu de placere cand am regasit rubrica nemuritoare cu Pe loc repaos !
    De remarcat totusi ca, asea subtil, zearul vrea sa atraga atentea asupra unora care carcotesc, precum ca "Sunt oameni care, ca plosnita, când sunt striviti miros mai rau.Dar aceasta nu înseamna, la ei ca si la plosnita, ca nu trebuie striviti" ! Adica, ciocu mic ! Vezi rubrica calei doscop !
    Pana si din puta gandirii generalului popa burticel i-a fost selectat, asea ca un fel de motto-velo-sport, un aforism de ala inventat de el, intr-o dimineata pe recoare, intre orele 6,55-7,05, cand mai avea putin sa traga apa la cacastor, deci asea o zicala ca un fel de atac la persoanele carcotase si netrebnice: "Exista unii oameni care sunt de plâns, pentru faptul ca ei trebuie sa poarte o masca în societate, tocmai pentru a fi recunoscuti" !
    Ai di pula me ! Eo stiam ca zearul ista e model de ordine si disciplina, de verticalitate si moralitate, exemplu demn de urmat pentru toate zearele patriei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-asi dori sa inchei matinalul, acusica inainte de a pleca cu potaia la caca-pisu, fara a va adresa multumiri pentru timpul acordat ! Totodata, va rog sa acceptati salutarile mele distinse si sa-mi ingaduiti a va adresa respectuos rugamintea sa nu uitati de indemnul hop, hop, hop, astfel incat, doar in pas saltat si ritmic, sa me-o loati la ceoc !

      Ștergere
  5. pulă dimineata!!1
    pmt-ule ai tu de grijeee ca io cre ca obositoru' meletar la tine se refereste can' o dice pe aia cu matafora lu' plosnitza.te-au "interceptat" tovii de la obositor mai ceva ca un avacs
    apropo de avacs si alte halea.Nu ma intrebati niica!!!.....Nea Suciu er. Simion stie "de toate pentru tonti"
    hop,hop.....hac; nooo! ca nu mere

    RăspundețiȘtergere
  6. Puneţi-l băi pe Cur de Leunu şef la AWAX-urile alea, că n-are americanii oameni de Stat Major, n-aţi auzit?

    RăspundețiȘtergere
  7. Uai, vaz ca e unul p-aciulea de vorbeste pe nas, cu accent tecsan, de-mi explica el mie ce baieti cul e bozgorii, si ce pretini tari e ei la romani ! Uai pulete, n-ai inteles nica din fenomen, din debandada asta care are loc, in direct, prin tara asta a nimanui ! Noi aciulea vorbim de extremism, uai, care se vede si la teve de fro douajde ani, uai, nu de cum ti-ai petrecut tu copchilaria pe dealurile din Teius, cu Pista, ori cum ia-i tras tu un futat cu degetul, in clasa a 8ta, lu Eniko !
    Problema este ca niste descreierati de hortisti revansarzi si revizionisti s-au prins de faza ca p-aciulea e tara nimanui ! Nu despre puleti este vorba, ci despre exponentii lor, aia de mananca cacat zi lumina prin cancelariile europene la adresa Romaniei, aia de-si permit sa spanzure simbolurile nationale prin pietele publice, aia de-or purificat etnic doua judete, aia de terfelesc simbolurile nationale pe unde apuca, aia care stiu una si buna cu autonomia si cu facultatile in limba bozgora, aia de umbla cu amenintarile cu moartea pentru ca un copchil si-a permis sa poarte o bentita tricolora, aia de-si permit sa se organizeze in formatiuni paramilitare de husari, aia care, intr-un dispret total fata de romanism, isi permit ca la un moment oficial de depunere a juramantului ministerial sa vorbeasca in bozgora ! Si mai este vorba despre psihopatii astia din Giobica, care defileaza ca prin tara lu Neica Nimeni, urland si instigand la nesupunere si anarhie, ca niste drogati, ori de nush ce persoane oficiale de la Budapesta care se plimba p-aciulea cum ma plimb eu cu potaia la caca-pisu, organizand mitinguri antinationale si amenintand cu nush ce sanctiuni prin nush ce organismele puley !
    Despre asta e vorba, uai pulete, nu despre vecinii tai Ianos si Caltabos, cu care ai trait tu in pace si pretenie, ori despre Ildiko-Lindico pe care o bulaneai in cucuruz si-i bagai limba in gura cand o mozoleai la film !
    Si eu traiesc printre tigani, insa nu in tiganime, ceea ce nu-i totuna ! La fel cum nu-i totuna sa traiesti printre bozgori, cu a trai in ungurime ! Daca se mai poate vorbi despre asa ceva, prin Harcov, unde, cu mici exceptii, nu mai gasesti pui de daci ! Las ca stie el Curdileu despre ce vorbeste, chiar de-i muci mereu !
    Eote asea se trezeste cate un analistic de asta, cu neuronul aidoma unei visine imbibata in alcool, in stare de semiputrefactie, care vrea sa ma convinga ca ce bine-i cu hunii la ministerul inculturii !
    Eo nush cine i-a readus pe bozgori in guvern, in aceasta tara blestemata, de nu poate fi guvernata de partide ce nu vorbesc bozgoreste ! C-o fi ponta, c-o fi cacarau ori besescu, ori kingu mihai, ma doare drept in pula ! Chestea, asea la oftica, este ca, prostimea voteaza una, iar alesii fac ce vrea pulicica lor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: gata, fug cu potaia, ca mormane babornita de-i sare placa din gura, cu tot cu Corega !

      Ștergere
    2. Pese: totusi, ca sa nu stau cu lesa-n mana sub imperiul stresului, reiterez rugamintea sa nu uitati de cotidianul hop, hop, hop, adica mica tzopaila prin care sa me-o loati la ceoc ! In frunte cu adminu, care, in gandirea lui politico-ideologica neo-cripto-comunista, raschetata de huma veche ceausista si spoita cu lavabila de exterior de un alb mat-laptos cu miros capitalist, cica vrea sa reia tema cu doua peste fripte si un butoi de vin, cu ocazea Inviorarii de Pasti, cand se va implini si MILIONUL de vizitatori platitori !
      Hai, ceocu mic si hop, hop, hop...

      Ștergere
    3. Pese: hai, si doamnele, va rog, lasati sfiala la o parte si mainile sus ! Se aude acolo in spate ? Hai, hop, si hop... ca nu-i greu, doar sa prindeti un pic ritmul !
      Asea, asea, vedeti ca se poate ? Hop, si hop, la ceoc, la ceoc ! Asea, nu va lasati, mainile sus !
      Ioi...

      Ștergere
    4. BRAVO, MPT! Ai pus punctul pe I. In Beius, maghiarii reprezinta cca 0,001 din populatie! E clar cum si-a petrecut suciu cei 57 de ani intre bozgori!! Beiusul a dat multi oameni de cultura, mai putin pun APV- ist laudat de Don Burcu pentru ,, analiza corecta si obiectiva,, facuta! Pe suciu nu-l injura nimeni, a facut-o singur. Pace lui sub cascheta...

      Ștergere
  8. erata: se aude acolo in fund?
    MPT

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu "respect" pentru analisticu suciu er simion fost ,prezent si viitor dogarian


    Petiția pentru Autonomia Transilvaniei, depusă la Prefectura Cluj

    După ce 10.300 de persoane au semnat Petiţia pentru Autonomia Transilvaniei și stabilirea guvernului regional la Cluj, iniţiatorii demersului vor depune revendicările la Prefectura Cluj, anunţă presa locală.
    Potrivit citynews.ro, solicitarea de constituire a unui teritoriu autonom politic şi economic va ajunge astăzi, 12 martie, pe masa prefectului Clujului, la scurt timp după ce iniţiatorii au format o organizaţie ce a primit personalitate juridică de la Judecătoria Cluj-Napoca.
    Lansată în urmă cu câteva luni pe un site destinat popularizării cauzelor de diverse tipuri, petiţia, ce propune „Guvern regional la Cluj, cu control politic și economic pe teritoriul Transilvaniei Autonome”, a fost scrisă în română şi maghiară şi a adunat rapid mii de susţinători. Iniţiatorii motivează acest demers prin faptul că istoria şi tradiţia Transilvaniei sunt complet diferite cele ale fostului Regat şi că, în prezent, regiunea contribuie mult mai mult decât restul ţării la bugetul de stat şi primeşte puţin înapoi.
    „Regiunea noastră a fost întotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. […]Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. [..] Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei”, se arată în petiţia online.
    Iniţiatorii spun că regiunea formată din Banat, Crişana, Maramureş şi Ardeal s-ar putea autosusţine, având în vedere resursele naturale şi potenţialul turistic. Până acum, 10.320 de persoane s-au alăturat demersului.
    ..........................................................................................................................................
    Bine ambalat in cuvinte frumoase dar printre randuri e clara traba.Asta-i primul pas.Metoda
    parca seamana cu crimeea vs ukraina daaa' macar aia chiar sunt rusi rusi

    Na na ca urmeaza Tg.Mures

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi si scrisoarea ofiterilor reyervisti din Bistrita adresata Parlamentului Romaniei!

      Ștergere
  10. @ suciu er simion(text in original)
    címzettek: Románia Kormánya, Románia Parlamentje


    Autonómiát Erdélynek: Bánság, Partium, Máramaros, ErdélyFőváros:KolozsvárRegionális kormányt Kolozsváron, politikai és gazdasági ellenőrzéssel az Autonóm Erdélyben.

    Az erdélyi történelem és hagyomány teljes mértékben különbözik az Ókirályságitól. A mi régiónk mindig a civilizált Európa része volt. Itt kiáltották ki először a vallásszabadságot, 1568-ban a Tordai Országgyűlésen. Erdély részt vett a Wesztfáliai béketárgyalásokon 1648-ban. Erdély fejedelmei nagy hangsúlyt fektettek a kultúrára és a toleranciára. A 17-19. századokban , Erdélynek széleskörű autonómiája volt. Az 1918-as Gyulafehérvári Egyesüléskor, Erdély volt a legfejlettebb Nagy-Románia régiói közül. A központi kormányok azonban gyarmattá degradálták a régiót. A Görög-Katolikus egyházat megszüntették, javait elkobozták mivel hívei csak Erdélyben voltak feltalálhatók.

    1989 után a régió helyzete nem javult. Az Erdélyben összegyűjtött adók, jogtalanul Moldvát és Olténiát gazdagítják. Erdély Románia önrendelkezés nélküli kincsestára. Nekik nagyobb szükségük van ránk, mint nekünk rájuk. A régiónk képes lenne az önfenntartásra. Vannak erdőink, ásványvizeink, jelentős turisztikai potenciálunk, Romániában egyedülálló középkori városaink, több száz vár és kastély, egy egyetem ami a multikulturalitásnak köszönhetően az élen van az ország egyetemei sorában. Ami a másé az nem kell, de ami a miénk azt nem adjuk!

    Signed,

    Fancsali Ernő

    Io n-am inteles decat cuvantul unguresc "signed":):):)

    RăspundețiȘtergere
  11. pentru ca asa sunt eu baiat bun,uite nea suciule er simion unde poti semna petitia.

    https://www.causes.com/actions/1725889-autonomie-pentru-transilvania


    PS suciu se traduce din cuvantul bozgoresc szocsz (ca am si eu o ruda prin alianta pe care il cheama tot suciu si mi-a explicat shmacaria.Nu sunt sigur daca am scris corect "szocs"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU credeam vreodata - hi,hi,hi- sa-i dau un LIKE urias lui Corleone!!!!

      Ștergere
  12. Uai, daci fain e afara ! Numa oleaca am stat cu epiderma la soare s-am venit in casa, rosiu la muie, ca lamuia ! Aia care nu-i coapta bine si are usioare tente verzulii, asea cum am eo pe supt nas...
    Ioi, da fain e, in copaci chinte un peseriche, in earba paste niste rama reintoarse la veata...

    RăspundețiȘtergere
  13. Uai, cred c-o trecut Auaxul p-aciulea, prin sectorul 5, egzagt pe deasupra Prosperului ! Ca avea o farfurie mare deasupra, ca scutul dela Deveselu...
    Uai, ce stat puternic suntem, avem si aviatie...Uai, sigur ierea Auxul, ca Mazare cu deltaplanul n-avea cum sa hie..

    RăspundețiȘtergere
  14. România, exerciţiu militar de amploare în Marea Neagră, alături de SUA şi Bulgaria.
    ==========================
    Imi si inchipui cum navigheaza TrucsTun USS cu frana de mana trasa, ca sa poata tine ritmul si superfregata noastra Marasesti, mandria flotei romanesti ! Poate dache dau oleaca si la rame, ca vichinjii la corabiile alea vestite ale lor, cu un cap de dragon in prora si cu un gaoz in pupa, poate-poate sa le tina siajul !
    Pai numa dache sar toti rusalaii simultan, de pe dig in apele inspumate ale golfului Sevastopol, se produce un tzunami de zboara puternica flota romaneasca drept in pula, la Statul Majior al Sfortelor Navale, din Bucuresti, care conduce flota de la Marea Neagra de aciulea din Parcul Herastrau !
    Bine ca n-or dus creierele undeva pe la Posada, ori Dragoslavele ! Ori Pietrele Doamnei, ceva !
    Acuma, sa nu hiu si eo carcotas, insa flota nu inseamna numa vampoarilii de la Marea Neagra, ci si vaporasiul de agrement de pe Lacul Ferestrau, si cel de pe lacul de acumulare Bicaz, si barca pneumatica de pescuit cu motor Gionson de la pastravaria Nucet, etc !
    Asea ca locatea e numa buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: insa, indiferent cum s-ar pune problema pe subiecte, parerea mea este ca, supt nicio forma, nu trebo renuntat la hop, hop, hop, acest dans minunat, prin care sa me-o loati la ceoc ! Inclusiv secsul slab si frumos, d-acolea din fund, care sta cu muianele cascate, ca sa vada ce tampenii mai debitez, in loc sa puna mana dreaca pe cratita si sa faca de crapelnita la mosnegi !

      Ștergere
  15. Ear acusi, pe la amiaz,
    Sa ma gadilati la praz !
    Hop, si hop, ale mele ousiore
    Mi se afla-ntre picioare !
    Mandre, faine-n toate cele,
    Cum e luna intre stele !
    Si, doar cu un sinplu hop
    Mi le loati derect in ceoc !

    RăspundețiȘtergere
  16. Răspopiții din Moldova și-au înființat Mitropolie și fac concurenţă BOR

    Câțiva preoți caterisiți de Biserica Ortodoxă Română au decis să înființeze prima biserică privată din România, astfel că la Secuienii Noi, în apropiere de Roman, o biserică s-a transformat în Mitropolia Moldovlahiei. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că, legal, astfel de manifestări nu pot fi împiedicate.
    ======================================
    Si, dache nu sunt prea indiscret, cand or crepa ghiavolii astia, or sa mearga in iad, ca mine, sau sus, la locul cu verdeata, unde stai toata ziua si te scarpini la creatza ?
    Uai, derbedeii astia s-or inmultit asea de mult, incat nu mai exista loc pentru toti ! Scot scolile de pochi pe banda rulanta buhai de astia, plus ce mai scoate Borul pe filiera indirecta, prin chemari in activitate, la slujba de duminica, asea cum procedeaza Meapeneul la apelul de seara ! Azi il vezi la serviciu ca-i instalatorul unitatii, ala de desfunda cacastorile cu sarpele, iar maine il vezi ca-i sef Bepele ! La fel si la buhaii astia in sutane, azi vezi ca-i frun pusnic pe la Chilia lu Daniil Sihastr, iar muine e mare Mitropolit de Trei Coceni !
    Tu-va-n gura de nespalati, de cururi oparite ce sunteti ! V-ati inmultit ca gandacii de bucatarie, putorile dreacului de lipitori ce sunteti !
    Pai si normal, unde dreaca sa incapa 46578 de pochi, intr-o tara cu numa 18533 de bisericute si alte catedrale si troite !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ea si lindicu, care vrai sa citesti, ca sa-ti faci siesta
      http://www.dcnews.ro/2014/03/raspopitii-din-moldova-si-au-facut-mitropolie-pentru-a-face-concurenta-bor/

      Ștergere
    2. Pese: si, dupe rezultatele inregistrate in ultimii ani la invatatura, inclusiv la stimularile de anul asta cu textele nateonale si cu bocoloreatu, e clar ca se vor ingrosa randurile prostimii ce sa taraste in genunche in jurul bisericilor, ori care mozoleste de mama focului toate mortaciunile, scoase pe strase ca nush ce boase sfinte !
      Huo, naparlitilor !

      Ștergere
    3. Pese: sa vezi ce capatani in gura o sa-i administrez buhaiului astuia de popa, care cica slujeste la biserica de vizavi de Prosper, cand o veni cu cersitul pe la usa !
      Numa ca nu ma lasa babornita, ma inchide in debara cand vine Nea Betmen asta, de rage ca buhaiul dupa bani, ca sa n-o fac de rusine !
      Da las ca mi ti-l gabuiesc eo odata...Ioi ! Sa vezi cum o sa-i falfaie patrafirele la cur !

      Ștergere
  17. Uai, sa mai scriu ? Ori sa ma duc dreaca sa ma culc, pana nu ma salta potera !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si chear de ma salta, pana la incubator am sa le cant duios si lor: hop si hop, toti mascatii sa me-o ea la ceoc ! Direct prin ceorapul ala de pe muie !

      Ștergere
  18. Uai, unde dreaca s-a spanzurat bozgoroiul asta, de mai jios ?
    Eote ce ne ruga el, exagt acusica un anisior, cand eo eram in convalescenta, legat cu doua randuri de sfoara de-o plosca :
    ============================
    Robert Horvath 12 martie 2013, 17:11
    DREPT LA REPLICA

    SA=MI SUGETI ORGANUL SEXUAL.

    Robert Horvath DÈVA
    Presedinte Devartes Film International
    New York-Tokyo
    ========================
    Uai, asi vrea sa negocez chestiunea cu dansul, chear si amu dupe un an fix, da nu-l gasesc ! O hi crepat, cumva, intru onoarea si idealurile Tinutului Semuiesc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ori ea dat adminu spam gratis, ceva acolea, ca eo, de cand me-o scos de la blogrol toate saiturilii cu pulano 10, cu cufurez, cu mos alicu, cu R 26500,14 OTAN de Elita, etc., am perdut contactu cu realitatea !
      Nici de "In cuiul cacarii" nu mai stiu, nici de Boul Vaca si Ghitalu lu Nea Biliputza nu mai stiu !
      Doamne feri, doar n-oi hi ramas ca soldatul japonesc, in insula Sumatra, de unul singur p-aciulea !
      Da eo nu cred, ca vad ca se citeste in draci ! Si din Gabon, si din Tailanda, si din Hono Lulu, chear si din Madagascar este unul care ea notite de aciulea, pentru teza lui de doctorat ! Ca acolea se da doctoratu pe bune, nu cum se dadea la AISM-UNAP, pe timpul maresalului Muresian, cate cel putin 8 pe zi, 4 dimineata si patru la pranz, ca sa aibe timp bucatarii sa spele tacamurilii si paharilii, de la o serie la alta ! Ze zice ca, la un moment dat, chear s-a lucrat chear si sambata, ear duminica pana la ora 11 am, cu forte suplimentate de la Comandamentul Logistic Incalcit !

      Ștergere
  19. De fapt eo vroiam sa-mi exprim cu totul si cu totul aptsolut alta opinie, insa m-am loat cu prosteala !
    Ca sa revenim la treburi serioase, asea cum ne sta noua in caracter si, mai ales, in fire, ca foste cadre militare active de nadejde si actuali rezervisti ai fortelor armate, de nezdruncinat in indeplinirea cu sfintenie a cerintelor Juramantului Militar, eo vroiam doar sa va reamintesc ca ar cam hi ora de o mica tzopaiala, in ritm sacadat de hop, hop, hop, astfel incat miscarea de a o loa la ceoc sa fie cat mai sublima !

    RăspundețiȘtergere
  20. Jde tari cauta, de jde zile, un avion disparut, fara urma !
    Uai galbejitilor, chemati-i pe padurarii aia 3, din Muntii Apusesti, ca vi-l gaseste una-doua !
    Cum am mai spus, puteti sa va cacati pe aparatura si satelitii aia de cacat, pe care ati dat miliarde, ear puletii supravietuisc in foamete si mizerie !
    Vreti sa-i sun eo, sa traga o fuga pana colea, in Marea Ciainei de Sud ? Pana la mezul noptii vi-l si gasesc padurarii nostri, basca ca va aduce si fuselajiul la control, cu tot cu cotiilii negre !

    RăspundețiȘtergere
  21. Superb!
    Absolut incantator! Uauu... cat am putut rade!
    Un "regal de comenturi" ...a la PMT/MPT, sa ne traiasca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, muei si prazul sa ni-l beleasca!
      Si in ritm de Hula-Hula, sa ne mai roada si sula.
      Si in ritm de Hop, Hop, Hop, sa e-o tragem drept la ceoc!

      Ștergere
    2. Si hop, hop, hop...poti si mata sa ne-o iei la cioc, cioc, cio...

      Ștergere
  22. Antonescu: Dacă PNL nu va lua 20% la europarlamentare eu ÎMI DAU DEMISIA.
    ============================
    Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că în situaţia în care liberalii vor înregistra un scor sub 20% la alegerile europarlamentare îşi va da demisia din funcţie.

    Antonescu a declarat, miercuri, că obiectivul PNL la alegerile europarlamentare este să obţină un scor electoral de 25%, însă se poate considera că partidul şi-a atins obiectivul dacă ar obţine un scor între 23 şi 24% din opţiuni, scrie Mediafax.

    El a fost întrebat ce se va întâmpla dacă Partidul Naţional Liberal obţine sub 20% din voturi.

    "Dacă luăm sub 20 ... nici nu vreau să analizez aşa ceva. (...) Sub 20 ar fi foarte rău şi ar genera schimbări foarte serioase", a declarat liderul PNL.

    Antonescu a fost întrebat dacă şi-ar prezenta demisia din fruntea PNL într-o astfel de situaţie.

    "Nu înainte de a-i schimba şi pe alţii", a răspuns preşedintele PNL.

    Ulterior, el a confirmat din nou că îşi va prezenta demisia de la conducerea partidului în cazul unui scor sub 20%.

    RăspundețiȘtergere
  23. Băi fratele meu de la 20:40, tu nu ţi-ai dat încă seama că ţara asta a ajuns un căcat. Se agită toţi, aşa că să pară că au treabă; puliticienii cu 7 clase chipurile fac "legi" de pişi pe ele, justiţiarii sunt şi ăia nişte derbedei şi profitori, iar guvernoiu, o adunătură de trepăduşi, derbedei şi manglitori...Degeaba cu AWAX-u, pixu, linxu şi limaxu...Pînă nu se face ordine în "curtea asta" cu numele de România, ordine întronată chiar şi cu pedeapsa capitală, vom fi toţi nişte trepăduşi, fie că vrem, fie că nu vrem. Cît despre democraţie, asta de tipul "Pax americana", să mă kak pe ea! Funcţionează poate, dar nu pentru unii de-alde noi!

    RăspundețiȘtergere
  24. BOMBA/bombelor: Fostul director al Bancorex recunoaște că a fost ofițer SIE / 11 Mar 2014.
    =========================
    Răzvan Temeșan, cel mai controversat președinte al Bancorex, a recunoscut că a fost ofițer sub acoperire al Serviciului de Informații Externe.

    Misiunea lui era să găsească și să recupereze banii din conturile secrete, din străinătate, ale familiei Ceaușescu. A recuperat o parte din bani, care au ajuns pe mână unor ”personaje extrem de puternice”, scrie Digi24.

    „Activitatea mea s-a desfășurat în a descoperi banii ăștia, la Banca Română de Comerţ Exterior, în conturi ascunse şi la alte bănci din România. Zeci de milioane de dolari am adus. (…) Am deranjat diverse persoane care erau interesate să treacă timpul şi să pună mâna pe banii ăştia. La început nu au ştiut cine a furnizat informaţiile de au rămas fără bani din moment ce eu am fost ofiţer sub acoperire desconspirat, normal, ştiu destule despre multă lume”, a declarat Răzvan Temeşan, pentru Digi24.

    Bancorex, unul dintre cele mai răsunătoare eșecuri bancare postdecembriste este subiectul celui de-al doilea episod al campaniei „România Furată”.

    Bancorex a fost în anii de după Revoluţie banca celor aleşi. Puţini aveau privilegiul de a intra pe lista scurtă a celor care primeau bani cu dobânzi extrem de mici. Cei mai mulţi erau oameni cu funcţii importante în stat ori apropiaţi ai acestora.
    ===================================
    =============================================
    Alooo.... Parchetuuuu..... Se aude????
    Nenea asta trebe de URGENTA sa spuna TOT/tot ce stie.... Unde si la cine sunt BANII... indiferent de persoane si functiile acestora!!!
    Gugulani, nu uitati!
    Aici este o BUBA... de zeci si sute de MILIOANE dolari, intrati in "pozanarele" unora !!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ai the pula me, ear e gioi !
    O zi excelenta din punct de vedere termic pentru a incepe, asea usior, cu un mic jioc de glezne, apoi cu pas usior saltat, intr-un ritmic hop, hop, hop, sa me-o loati rapid la ceoc ! Chear si pe nespalatelea pe dinti, insa numai daca-aveti buzilii fierbinti !
    Accept si credit "Prima Muie"!

    RăspundețiȘtergere
  26. ”Nu arborezi însemnele altei țări și nu faci facultăți, că astea sunt pentru noi. Și pun o întrebare pentru toți ghiolbanii de la București: cu ce ne-a ajutat pe noi, națiunea română, U|DMR în 25 de ani? Ne-a scos vreiodată dintr-un impas, în afară de numărătoarea aia seacă? Faptul că ieșeau ei și ieșeați voi și v-ați instalat voi, s-au instalat ei, și-au făcut case ei și voi? Cu ce ne-a ajutat”, a întrebat Banciu.

    ”Eu nu țin minte vreun om de stat din ăsta maghiar UDMR-ist care să fi rezolvat pentru România ceva. Să se fi bătut pentru națiunea asta pe undeva. De ce să tot ne agățăm de acest partid?”, a mai spus realizatorul.
    =======================================
    Chiar asa, oare nu se gaseste nimenea prin Tara lu Dorele care sa le dea cu steagurile alea peste cap ? Ori, mai bine, derect peste muie ?

    RăspundețiȘtergere
  27. Si Hop, Hop, Hop, MPT si Verstoy cel far" de-un koy, sa o ia frumos la ceoc!

    RăspundețiȘtergere
  28. Uai puletilor, hai BonJur, sa v-o proptesc oleaca LaCur !
    Daci bine am dormit si-n noaptea aiasta, stiindu-ma sopravegheat in somn, ca un prunc, de Auax ! Cu o mana pe bulanu babornitei si cu una in izmene...

    RăspundețiȘtergere
  29. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti se vor pronunţa, astăzi, în dosarul în care fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, este judecat pentru conflict de interese.

    Procurorii susțin că Diaconu, în calitate de director al Teatrului Nottara, i-ar fi acordat soţiei sale mai multe contracte privind organizarea unor spectacole. Procurorii au cerut magistraţilor închisoare pentru Mircea Diaconu. Verdictul de astăzi nu este definitiv. În același timp, Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare, în urma sentinţei de incompatibilitate. ANI a explicat că, în urma acestei sentinţe, Mircea Diaconu nu poate ocupa timp de trei ani o funcţie publică.
    =============================
    Alt cretin !
    Uai constipatule, te-n pula mea de fa-ti meseria la teatrul ala intrat in faliment, nu beli muia ca o pizda, toata ziua, pe la televiziuni !
    Constipatul dreaca, nu-i mai ajunge nici lu asta, de parca ar manca cu doua linguri ! De cand a intrat in politica, ca sa arate el poporului cum se face ordine si disciplina in incultura rromanes, tot de scandaluri se tine !
    La brutarie baaa, te-n gura de AlPacino cocosat ce esti ! Cu tot cu scofalcita aia de muiere-ta ! La Jijilava, uai, ca va asteapta sa turnati acolea partea a doua din Petrolul, Aurul si Gardienii !
    Si, nu cumva o hi inregimentat si asta la partidul ala istoric, de-o tras cu tunul dupe morometi, la '907 ? La penelistii astia aroganti, de detin recordul mondial de incompatibilitate, adica pe langa demnitatea de parlamentar, mai administreaza si cate 3 covrigarii ?
    R-ati ai dreaca de rapanosi, ca nu va mai ajunge !


    RăspundețiȘtergere
  30. MPT, fugi repede ca ti-or bagat astia banii de pensie la Alimentara!

    RăspundețiȘtergere
  31. Eote aciulea debandada pe soselele, stradele si aleele din Trompeta Turu Serpentin:
    ===========================
    O autospecială destinată transportului de bani şi valori între instituţiile bancare a lovit un alt autoturism după ce şoferul acesteia nu a acordat prioritate pe o stradă din Drobeta-Turnu-Severin şi a intrat în coliziune cu o maşină care circula neregulamentar. Şoferul acesteia din urmă a fost rănit şi transportat la spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu-Severin.
    ====================================================
    O treboit sa citesc de fro 3 ori tecstu, sa-l descompun in fraze si apoi in propozitii simple, ca sa-mi dau seama ca e vorba de un autorurism care a lovit un ALT AUTOTURISM, care nu a acordat prioritate unui ALT AUTOTURISM, care si ala circula NEREGULAMENTAR !
    Uai Bazile, daci pula me e acolea la voi ? Ori redactorul de stiri e oleaca cam bombalau !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: Plus ca talambul nici nu stie unde trebo pusa cratima la intitularea lu Trompeta-Turu Sobelim ! Ca sa hie sigur ca nu greseste a pus-o peste tot !
      Asta o terminat jurnalisticul intr-o joi pe inserat la Universitatea Mondeala Spriritu Harem, la forma de invatamant "Fara nicio frecventa la distanta"!
      Formatori de opinie...ai di pula me de fost membru activ al Partidului Comunist Roman, forta politica conducatoare in societatea romaneasca multilateral dezvoltata si orientata spre comunism, in frunte cu secretarul sau general, tovarasul Nicolae Ceausescu, cel mai iubit fiu al poporului, erou intre eroii neamului !
      Ura, ura, uraaaaa ! Servesc PATREA !

      Ștergere
    2. Pese: ear voi, de 4 X hop, sa me-o razbuziti la ceoc !

      Ștergere
    3. Ha, ha, ha...
      Hi, hi, hi...
      Iha, iha, iha... behaie si Magariu lu' Traienel... Nota 10, PMT/MPT!

      Ștergere
  32. Uai s-aveti o zi buna si muie de 5***** !
    Plec dreaca s-o duc pe zbarcita la soping, ca ne-o bagat-o doamna Lupul de la Defece, intreaga, ear babornita da marunt din biuze ca nu mai are tampoane pentru nush ce scurgeri vaginale, in zona pizdey !
    Ear se dau mare azi, ca un fel de Giuliano Gema, in Adio Gringo, cu cardul meu in mana !
    To-n gura de zbarcita, nu poate merge cu tranvaiu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ii toata numa un zambet, cand me-o baga doamna Lupul de la Defece, intreaga !
      Fara sa fac, ori sa zic ceva, numa ce o aud: te-mbraci cu izmenele ? ori iti pregatesc chilotii ?
      Buey, cum le miroase zbarcosenia, can me-o baga doamna Lupul !

      Ștergere
    2. Pese: sa vezi cum ma fute acusica, dupe ea, prin tot molul, ca sa-si gaseasca ea nush ce marime adegvata de Ob, pentru pizdosenie ! Ca o bucata din mantaua mea de razboi, pe care o am de la promotie, no hi buna de facut tampoane !

      Ștergere
  33. Buey, toti care e spekeri, aciulea pe BeheDintiOnlain, PE LOC REPAUS ! Si PREGATIREA PENTRU IMBARCARE, che va duc pe tonti la un mic hop, hop, hop, ca sa me-o loati ostaseste la ceoc ! Atentiune, pentru lupta in genunchi !

    RăspundețiȘtergere
  34. Cancelarul german Angela Merkel a avertizat joi Rusia asupra unor consecinţe grave pe termen lung pe care le va avea pentru Moscova o continuare a acţiunii sale în Ucraina, într-o declaraţie în Parlament, relatează AFP.
    "Dacă Rusia continuă pe acelaşi drum ca în ultimele săptămâni, nu va fi o catastrofă doar pentru Ucraina (...), acest lucru va dăuna de asemenea şi anume în mod masiv Rusiei, sunt convinsă, (atât din punct de vedere) economic, cât şi politic", a declarat Merkel în faţa membrilor Bundestagului.
    =================================

    Si, dake nu sunt prea indiscret, frau Merchel, cam care ar hi urmarile alea grave pentru Moscova ? Vrati cumva sa-i infigeti steagul celui de-al 4lea Raih, in turnul din Peata Rosie, asea cum v-or inhipt voua, celavecii, steagul rosiu, in turnul din Bundesliga Fraitag Zontag ?
    Sau care ar hi urmarile, ca nu ma pricep la amenintari de astea ! Ii bagati la cuptioru de la Ausvit, ori Birchenau ? Le taiati conducta de gaz si le inchideti robinetul de oil ? Le dati o lovitura crancena la rubla ? Ori nu le mai exportati grane ? Le furati satelitii ? Ori ce pula mea le faceti, uai, ca chear nu pricep ! Le boicotati JO de la Soci, sa ma trageti voi de floci ?
    Uai arienii puley, de mii de ani o tot loati peste boticelli, cu o ritmicitate periodica metronomica la secunda si inca nu v-ati invatat minte sa ceocul mic !
    Mai grav insa este faptul ca si pe strambu asta al nost l-or apucat declaratiile antirusesti ! In loc sa-si vada dreaca de scandalurile lui zilnice, cu Dottore Plagiattore, cu Nana-Banana si cu alte cacastusuri de astea de nivelul nasului lui, kiorila se apuca sa dea el comunicate, in numele nimanui !
    M-a intrebat si pe mine ? Da pe vecinul de la 6 ? Da pe tata Leusteanca ? Da pe cei 7,432 milioane de prostovani care e-au dat muie? Ori, ii ajung parerile a jde consilieri de p-acolea din Cotrocesti si proptelele de la CCR !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: pe pariu ca pe gaspadar Putin il doare drept la basketi de manarelile astea ieftine ale occidentului ?
      Vorbesc si astia, ca sa se afle in treaba si ca sa se mai bage in seama ! Or vazut ca si conu O' balama da oleaca din cur, ca sa mimeze un fel de futai, pentru impresie, si hop, or pus repede botul si alde europenistii nostri vestici !
      Precum se vede, tarile cu capatana pe umeri si cu un dram de viziune realista a fenomenului, alde England, sa zicem, isi vad de treaba !

      Ștergere
    2. Pese: din punctul meu de vedere, care este intr-un acord total cu politica lu Putin si poporul rus, care, candva, libertatea ne-or adus, precum si a poporului rus impreuna cu tov. Dej, de-or bagat spaima-n burghej, eu nu doresc decat mentinerea unei stari reale de hop, hop, hop, in zona, pentru a putea sa me-o loati la ceoc, intr-un climat de securitate si stabilitate economica identic tarilor nordice !

      Ștergere
  35. Ce proasta-i ma-ta si ce curva e! In ordine sa ti-o ia la ceoc Bianca,educatoarea si evident piesa de rezistenta Mariusica!Capisi?MPT,labagiule ieftin!

    RăspundețiȘtergere
  36. Muiei, asta de la 17, 45 nu-i cumva Curutz de Leu ot Birtolomeu? Că duhneste a Saniuta de la o posta...MPT, te laşi regulat de miticul venetic de Brasov? Parc-ai fi Guvernul Tonta 3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e Corleone...a aparut iar magarul din Tmisoara, n-a rezistat! BOUL!

      Ștergere
  37. Uai, abea astept jiaga-jiaga de uichend ! Poate-ncepe dreaca vro aroganta, aciulea in Rusea, ori o pun bozgorii de-o ceomageala prin Tinutul Semuiesc, acusica de 15 marte, cand e Ziua Bozgalailor de Pretutindeni, ca sa se mai invioreze oleaca pulimea !
    Numa subecte de 3 lei snopul de fro cateva zile: ba nu gasesc astia nush ce avion, ba gasesc altii zeci de tone de carne stricata, la vanzare, ba sparlamentul e mai tare ca stapanul inelelor si tot baga crosa-n patina justitei, ba or inceput sa chice blocurilii de la o simpla basina, pe la Niu Iorc...

    RăspundețiȘtergere
  38. Vad ca ma puse Bazileus la Panoul Frontal ! Cred ca la rubrica "Nu faceti ca el"!
    Uai, sa dea dreaca, prin scoala ieream abonat saptamanal la gazeta de perete ! Nush cum dreaca ii zicea, ceva "In varful penitei", sau ceva de genul asta ! Tot timpul imi facea unul o caricatura: ba ca o fentam de la inviorare, la turele de platou si ma piteam pe la colturi, la o tigara, cat alergau puletii, ba ca am copiat la nush ce extempo, ba ca vorbeam tot timpul in formate, ba mai nush ce dreaca !
    Uai, am agiuns chear sa hiu nominalizat la nush ce premii oscar pe scoala !

    RăspundețiȘtergere
  39. Ne pregatim si noi de razboi. Rezervistii au primit ordine de chemare la mobilizare

    Publicat în 10 martie 2014

    Situatia din Ucraina a pus in alerta si autoritatile din Romania, unde au inceput primele pregatiri de razboi, care ii vizeaza chiar si pe rezervisti. In cursul lunii martie, acestia au fost chemati pentru inmanarea ordinelor de chemare la mobilizare. La Onesti, in judetul Bacau, rezervistii au fost chemati astazi, 10 martie, la sediul politiei, unde s-au prezentat cu actele de identitate si livretul militar. In ordinele de chemare la mobilizare se precizeaza ca, la declararea mobilizarii publice, rezervistii trebuie sa se prezinte, in termen de 8 ore, la o unitate militara din municipiul Bacau. Totusi, cadrele militare prezente la Onesti au sustinut ca nu este vorba de pregatiri de razboi, ci doar de verificari ale situatiei rezervistilor, in vederea actualizarii evidentelor.
    Proceduri similare au loc si in alte orase din Romania. Spre exemplu, la Botosani, rezervistii au fost convocati pentru data de 18 martie, la centrul militar. In paralel, consiliile judetene au primit ordin sa pregateasca planuri pentru situatiile de urgenta, inclusiv pentru razboi, si sa aloce fonduri pentru asigurarea alimentelor, carburantilor, utilitatilor si altor resurse necesare unei confruntari armate. “Pana pe 14 martie, trebuie sa facem propuneri pentru guvern, in sensul de a asigura resursele si de a identifica toate elementele locale pe linie militara si de siguranta publica”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, citat de presa locala din judet. Si la Botosani s-au luat masuri similare, dupa ce autoritatile judetene au fost somate sa aloce fonduri in acest sens. Chiar daca nu se vorbeste in mod explicit despre o participare a Romaniei la un eventual razboi, pregatirile au legatura clara cu situatia exploziva din Ucraina, dupa cum spun chiar reprezentantii autoritatilor din Romania. “Situatia fiind inflamata in teritoriile de la est de Romania, cred ca e bine sa se revada planurile pentru situatii de razboi”, a spus Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean Suceava.

    Florin TANASE
    ==================================================
    http://www.presaonestilor.com/2014/03/10/ne-pregatim-si-noi-de-razboi-rezervistii-au-primit-ordine-de-chemare-la-mobilizare/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: sa-i cheme, in pula me, pe astia din Harghita si Covasna, cu tot cu Batalioanele de husari, ca bozganii is gata inarmati si instruiti !
      Sa-i invete marsul "Treceti bataleoane rromanes Carpatii" si, cu dreptul pe toba, la bataie, uai !

      Ștergere
    2. Pese: adevarul e ca Suciava si Botseniul si dispun ele de armata de militari ca lumea ! Mai ales de rezerva ! Mai sunt cativa basinosi de-ai lu Dogarul, ca cei ai lu Iliescul or plecat toti in Italea, sa faca un ban cinstit, la sters de cururi de macaronari-broscari !

      Ștergere
  40. Pese: mai in gluma, mai la shto, feri doamne de-o situate reala, in care sa hie nevoie de aplicarea masurilor stabilite pentru criza si razboi ! Cred ca or sa se roage si de cei in retragere, b a chear si de veterani, ca sa le dea o mana de ajutor, ca sa nu se trezeasca astia prin umeuri cu adevarate tragedii ! Fiecare mosneag de asta, scos din evidente, sa raspunda de cate 2-3 tilicari, sa nu se-mpuste dreaca intre ei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: oricum, chear de m-ar mobiliza meapeneul, sunt hotarat, pana in maduva, sa nu renunt la hop, hop, hop, ca sa me-o puteti loa la ceoc, inclusiv in momentele de cumpana istorica !

      Ștergere
  41. Circula pe net. Primesc tot felul de ciudatenii, de la unul pe care nici nu-l cunosc. Cred ca-mi are omul adresa de pe vremea cand activam in solda lui Dogaru, de rageam ca buhaiul la pizda vacii "Jios Besescu", pe la cele mitinguri si marsuri, in pas de defilare, cu fanfara in frunte !
    Ioi, ce vremuri ! Acusica defilez cu plosca la siold !
    Eote, va dau si voo:
    ===============================
    Ultima numire : Gl.(r). NICUT VALERIU este noul secretar de stat pentru politica de aparare, in locul lui Sebastian Huluban care si-a prezentat demisia.

    Ce numiri a mai făcut Duşa în Armată


    Efectele masivelor treceri în rezervă de la începutul lunii decembrie 2013 se resimt şi la ora actuală în interiorul Ministerului Apărării Naţionale. După aproape 4 luni, în interiorul Armatei mai au încă loc numiri în funcţii importante.
    În ultima perioadă, Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a semnat zeci de ordine de numirie în funcţii de comandă atât în structurile centrale de conducere din MapN cât şi la nivel de mari unităţi. Vă prezentăm în continuare ultimele mişcări de trupe care au avut loc în rândul militarilor ca urmare a ordinelor semnate de Duşa.
    În Aula Ministerului Apărării Naţionale s-au citit ordinele ministrului apărării naţionale de eliberare şi numire în funcţii a următorilor generali şi colonei: generalul de brigadă Dan-Florin Grecu, numit în funcţia de locţiitor pentru resurse la Statul Major General; generalul de brigadă Marius Harabagiu, numit în funcţia de şef al Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General; colonelul Dan-Angelo Lăpădat, numit în funcţia de şef al Direcţiei logistică din Statul Major General; colonelul Daniel Pană, numit în funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General; generalul de brigadă Laurenţiu Drăguşin, numit cu data de 1 aprilie în funcţia de şef al Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării din Statul Major General; comandorul Norocel-George Rădulescu, numit cu data de 1 aprilie în funcţia de şef al Direcţiei planificare strategică din Statul Major General; colonelul inginer Constantin Negrea, împuternicit pe o perioadă de şase luni, pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de locţiitor al şefului Direcţiei logistice din Statul Major General.
    Învestirea în funcţia de comandant (rector) al Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă a comandorului profesor universitar doctor Vasile Bucinschi a avut loc la sediul instituţiei, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, general-maior Laurian Anastasof.
    Comandorul profesor universitar doctor Vasile Bucinschi este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie Aurel Vlaicu Boboc-Buzău, promoţia 1983. Şi-a început cariera de ofiţer la Regimentul 86 Aviaţie Vânătoare Feteşti, ocupând, de-a lungul carierei, funcţii pe linie de învăţământ la Universitatea Naţională de Apărare Carol I din Bucureşti. Până la 15 februarie, a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului (prorector) pentru învăţământ la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, din Bucureşti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Palatul Oştirii de pe dealul Copoului din Iaşi a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt. Colonelul Nicolae Tonu a fost împuternicit să preia comanda de la generalul de brigadă Vasile Roman, care a fost promovat în Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT). La festivitate au fost prezenţi locţiitorul şefului SMFT, general-maior Ion Ungureanu, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, general de brigadă Lucian Foca, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor din sistemul naţional de apărare din Iaşi, personal din marea unitate ieşeană.
      Colonelul Nicolae Tonu a îndeplinit, de-a lungul carierei, numeroase funcţii, printre care şef serviciu la SMFT, comandant la Batalionul 265 Poliţie Militară şi şef de stat major la Batalionului 32 Infanterie.
      La Cercul Militar din Timişoara în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie Gemina, general de brigadă Adrian Tonea, s-a desfăşurat ceremonia militară de învestire în funcţia de comandant al Brigăzii 18 Infanterie Banat a colonelului Gheorghe Cristian Dinulică. Ofiţerul a îndeplinit, de-a lungul timpului, diferite funcţii de comandă la nivel de unitate, începând cu cea de şef de stat major la Batalionul 169 Cercetare, desfiinţat între timp, şi continuând cu cea de comandant al Batalionului 32 Infanterie Mircea din Timişoara, pe care l-a condus inclusiv în misiunea Iraqi Freedom, din perioada anilor 2007-2008. Din 2009 şi până la data numirii în noua funcţie, a fost locţiitorul comandantului Brigăzii 18 Banat.
      La Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, din Braşov, colonelul Tudorică Petrache a preluat comanda marii unităţi din oraşul de la poalele Tâmpei de la generalul de brigadă Cristinel Cernea. La festivitate au participat şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Nicolae Ciucă, şi comandantul Diviziei 1 Infanterie Dacica, general de brigadă Cătălin Tomescu.
      Noul comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte General Virgil Bădulescu din Miercurea Ciuc, colonel Marius Giurcă, a fost învestit oficial în funcţie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe platoul marii unităţi harghitene, în prezenţa şefului Diviziei 4 Infanterie Gemina, general de brigadă Adrian Tonea. După prezentarea drapelului de luptă şi intonarea Imnului Naţional, a fost citit ordinului emis de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, de numire la comandă a colonelului Marius Giurcă. Colonelul Marius Giurcă are o vechime de 24 de ani în trupele de vânători de munte, din care 15 ani în două unităţii din garnizoana Miercurea Ciuc. În ultimii opt ani a ocupat funcţia de şef de stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte, înlocuindu-l la comanda unităţii pe generalul de brigadă Gheorghe-Ion Vătămanu-Coanta, care a ieşit la pensie.

      Ștergere
  42. La Brigada 1 Mecanizată Argedava, s-a desfăşurat ceremonia de predare-primire a comenzii marii unităţi. Generalul de brigadă Marius Harabagiu, recent promovat în Statul Major General, a predat funcţia colonelului Gheorghiţă Vlad. Noul comandant este absolvent al Şcolii Militare de Tancuri şi Auto din Piteşti, promoţie 1991, şi a îndeplinit, până la această dată, funcţia de şef al informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră din Statul Major al Forţelor Terestre.
    O ceremonie asemănătoare a avut loc şi la Brigada 81 Mecanizată General Grigore Bălan. La eveniment a participat comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina, general de brigadă Adrian Tonea, care a prezentat ordinele ministrului apărării naţionale ce au stat la baza acestei activităţi. Vechiul comandant, general de brigadă Dan-Florin Grecu, promovat de curând în SMG, a comandat marea unitate bistriţeană din luna iulie 2010 până în prezent. Colonelul Ovidiu Uifăleanu, împuternicit la comanda Brigăzii 81 Mecanizată, revine după cinci ani în garnizoana Bistriţa. Între 2006 – 2009, colonelul Ovidiu Uifăleanu a îndeplinit funcţia de comandant al Batalionului 812 Infanterie Şoimii Carpaţilor cu care a participat, în 2007, la misiunea ISAF din Afganistan. Ultima funcţie îndeplinită de acesta a fost cea de locţiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor din Focşani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: uai, care-i cunoasteti, pe ei, sa dea de baut !
      In afara de fro 2, alde Nicut, Halabagiu si mai nush care, de care am mai aozit, in rest nu-i cunosc pe niciunul ! Tre sa hie din promotea R-26500 OTAN Elita, alde Cufu Rez, ori cum dreaca il cheama pe ala de la Arges, care are pense dubla, si militara, si unitara !

      Ștergere
    2. Pese: vreau sa remarc, in mod deosebit, ca, indiferent de numirile astora in fonctii, traditia cu hop, hop, hop, trebo pastrata cu sfintire, astfel incat neobosita dumneavoastra placere de a me-o loa la ceoc sa devina ceva peren si nemuritor !
      Amin !

      Ștergere
  43. Miting pentru susţinerea lui Andrei Pleşu: „E un protest apolitic în favoarea cărţii şi împotriva Antenei 3“

    „Asasinatul moral la valorilor culturale şi atacul repetat la adresa civilizaţiei trebuie să înceteze! Duminică, începând cu ora 18:30, în Piaţa Universităţii (la Fântâna de la Arhitectură) din Bucureşti vă invităm la un PROTEST APOLITIC în favoarea CĂRŢII şi împotriva ANTENEI 3. Protestul este o reacţie a societăţii civile după linşajul mediatic la adresa lui Andrei Pleşu. Aduceţi şi o carte!“, se specifică pe pagina de Facebook a evenimentului.
    ================================================
    Tu-va-n pula me de scalpati, cu tot cu gibonul vostru buhait !
    Lumea da pe spate cand vede facturilii la giga-megacalorie, iar voua va arde de cultura ! Am ajuns sa mancam carne stricata, cu tonele, sub ochii otoritatilor impotente, ear voua va arde de solidaritate cu maimutoiul asta, cu bardihanul cat o butelie de GPL de pe taxiul vecinului de la 3 !
    Tara urla de analfabetism, de abandon scolar, de cocalarizare a intregului sistem de educatie, de mafiotizare a invatamantului, ear voi vreti miting in favoarea cartii ! Ma fut pe mitingul vostru !
    Bagati dreaca un miting de ala adevarat, cu "Muie guvernului", cu "Jos in pula mea cu totii", cu "Huo jandarmii", cu "Nu va fie frica, Base nu mai pica" , la care sa vina si galeriile lu Steaua si Dinamul, inclusiv boschetarii subsolici de la Gara de Nord, impreuna cu organilii de la 2 si-un sfert, ca s-o punem de ceva ca lumea ! Sa vada mUE ca nu suntem niste adormiti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, asea, pot si eu sa prepun un protest apolitic, tot duminica, si tot la aceeasi ora si in acelasi loc, in semn de solidaritate cu Domnul Don Cur di Leu Muci Mereu in Gara la Birtolomeu !
      Si, pentru a nu ne amesteca cu culturalistii, participantii sunt rugati sa poarte in manuri, in semn de solidaritate, cate o sticla ori pet, ce are fiecare la camara, cu beutura !
      Ce, n-avem voe sa ne solidarizam cu confratilii nostru, greu incercat in noptile lungi de earna, prin rigolele dintre terasamentele cefere ?

      Ștergere
  44. Ofiţerii DGA au percheziţionat întreg depozitul alimentar deţinut de familia cunoscuitei tenismene Sorana Cîrstea. Mai mult, aceştia au percheziţionat toate maşinile deţinute de firmă, dar şi cele personale. Două persoane, cel mai probabil părinţii Soranei Cîrstea, au fost luate de anchetatori şi conduse la sediul DIICOT pentru audieri.
    ======================
    La bulau cu ei, tu-i in gura de nehaliti !
    Si care-i problema ca-s parintii lu Soreana ?
    Auzi si la labagistul asta de ziaristic: " Lovitura teribila pentru parintii Soranei" ! Ce lovitura, bre ! La mafiotii astia, de se cred un fel de zei, imediat cum au niste bani mai multi, trebo dat la cap, ca la sarpe !
    In tara asta devastata total, nimeni nu mai respecta nimic: guvernantii fac parnaie, prim-ministrii-s la bulau, sparlamentu-i plin de derbedei ascunsi dupa imunitate, presedintii fac afaceri de familie cu banca de stat, cu terenuri de sute de ha, si alte materiale de resortul militar, cei pusi sa supravegheze mersul finantelor isi trag prime de zeci de mii de euro, de nici seicii din Dubai nu-si permit, regii asfaltuluyi fura, comerciantii fura, vamesii fura, cefere calatori fura, bozgorii din Harcov or furat toate padurile, arbitrii din liga 1 fura, generalii armatei fac mismasuri, sindicatele fura, si tot asa ! Toti se scuipa cu flegme, toti se injura, toti si-o trag pe la muie...Pana si-n ghiavolii astia de pochi o intrat dihonia si si-or facut parohii si clopotnite private, ca sa fie ei patronii cei mai mari !
    Uai, ce dreaca vb noi aciulea ?


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ear acusi, noaptea de tot, sa me-o loati un pic la ceoc ! Chear si fara hop, hop, hop !

      Ștergere
  45. Uai, gata, fug la cuibar, ca mormaie zbarcita ! Zice ca-mi ajunge cat m-am destrabalat !
    To-n gura, si-o vazut sacii-n caruta dupa repriza de soping si acusica ear o apuca grijea de mine !
    Sa aveti o noapte de 5***** !
    Ai di pula me, ear e jiaga-jiaga !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi, nu vreau sa-mi inchei sesiunea de azi fara a va adresa respectuos rugamintea sa mai faceti un mic efort si, cu tontii intr-un cuget si-o simtire, sa sariti oleaca hop, ca sa me-o loati exact la ceoc !

      Ștergere
  46. Dupa o investitie de 5 milioane de euro, bucurestenii se vor bucura din vara de Hanul Gabroveni.
    ================================
    Ma fut pe hanul vostru de 5 milioane de euro, pe unde-si fac veacul toti drogatii capitalei, toate beizadelele si cocalarii clanurilor mafiotice !
    Idioti v-ati nascut, idioti o sa crepati !
    Capitala colcaie de mizerie, de cladiri imputite, parasite si putrezite, de haite de caini, de drumuri desfundate, ca pe timpul domniilor fanariote, de haite de hoti de fier, pe care nu-i mai poate stapani nimeni, de gaozari drogati, de boschetari si scormonitori prin pubelele de gunoi, de cratere si vagaune in carosabil, de lipsa locurilor de parcare, de mii de cocioabe in care puletii inca se mai incalzesc de la godine, ca acum 150 de ani si nu au apa curenta, de o sosea de centura de groaza, de jde blocuri ce stau sa cada la primul cutremur, cu tot cu morometi, iar astora le arde de nush ce han !
    Auzi frate, 5 milioane de euro si inca nu-i gata !
    Ear prostanii lu Vanghele stau cu noptile la coada, ca sa apuce cate un pachet de macaroane si unul de biscuiti, oferite cu marinimie de frau Merchel !

    RăspundețiȘtergere
  47. Victor Ponta a semnat decizia prin care Ilie Botoș este numit secretar de stat la Ministerul de Interne
    lindic: http://www.b1.ro/stiri/politica/victor-ponta-a-semnat-decizia-prin-care-ilie-boto-este-numit-secretar-de-stat-la-ministerul-de-interne-78029.html
    =============================================
    Sa vezi neica cand l-o suna adolescenta aia de la finante, careia abea a inceput sa-i vina ciclul, sa se intereseze de ce nu a dat banii de echipament la oamenii, cum o s-o bage pe maneca dinozaurul asta de T-Rex !
    Parche Madam Usturoi ii zice la ministresa de la finante, nu ? Cel putin asta nu a plagiat si swi-a facut teza de doctorat in jurul usturoiului, de i-a coplesit de emotie pe engleji !

    RăspundețiȘtergere
  48. Uai, gata, fug la cuibar, ca risc sa me-o fur !
    Hop, hop...samd, etc ! Stiti voi, important e sa nu pierdeti ritmul si, mai ales, sa fiti uniti !
    Succesuri si nu uitati din sintaxa frazei expresiile hop, loati, toti, ceoc !

    RăspundețiȘtergere
  49. Uai, pana m-am cheompit eo sa-i raspund lu ala de vindea sandale si slapi p-aciulea, ea si dat adminu muie ! De m-am trezit ca vorbesc cu mine insuti ! Acusica, cene o sa citeasca sigur o sa-si faca cruce, cu 1200 de rotatii pe minut !
    Nu ca n-ar avea motiv, insa mai speram si eo la o sansa de revenire...

    RăspundețiȘtergere
  50. Ai the my pula, ear e vineri, ear e jiaga- jiaga si hop, hop, hop !

    RăspundețiȘtergere
  51. Pazea ! Se afiseaza rezultatele de la stimularea bocoloreatului ! Sa vezi note de ecsceptie !

    RăspundețiȘtergere
  52. Rusea a dus 6 Suhoae in Belarus, ca raspuns la suplimentarea fortelor OTAN ! De fapt e vb de suptmarinul Delfinul, o amenintare reala pentru flota ruseasca din zona Sevastopol si tigaia de la Deveselul !

    RăspundețiȘtergere
  53. Azi e Ziua Internateonala a Somnului de Pretutindeni ! Inainte de a baga cornu la somn, ca buhaii, va rog insistent sa nu uitati de hop, hop, hopul de dimineata si sa ma mozoliti la creata !

    RăspundețiȘtergere
  54. Uai !Ce proasta si curva-i ma-ta si suge puli!Deci in ordine ti-o iau la ceoc bianca,educatoarea,potaia si mariusica ,.Labareli ieftine de distrus soldovean capisi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curl de Leus, hop, hop, hop, sa o ei fromos la cioc!

      Ștergere
  55. Apoi nooo e pe aici un idiot boland?? ....scuze e cu semnul ecsclamarii nu al intrebarii
    In alta ordine io as dice ca frau merkel nu poa' decat sa io beleasca lu nea putin.....doar eventual sa ia si o muie dupa ce inchid rusii robonetu cu gaze pentru fritzi......Oaiii sa vezi cum se duce ghermanschii puliii de suflet! vai de ei si de arogantzele lor.....hop,hop,hop si urmeaza ca si noi s-o loam la ceok

    RăspundețiȘtergere
  56. va-n gura ca mi s-a blocat simu si acu caut ca disperatu un puk si un Bpuk.da las ca ma scoate din necaz sfantu' google si my vodafone....va-n gurita inaintea lu nea putin

    RăspundețiȘtergere
  57. adeca "inainte" in timp,nu in spatiu

    RăspundețiȘtergere
  58. Uai, daci fain e-afara...Incep sa easa apevistii puley la lumina ! Muine-poi muine se da drumul si la terasa cu mosnegi, mai aflam cate o stire proaspata despre domnu ministrul Dobriteanu, despre dreptatea pana la capat, despre doamna ministrul Mareana de la munca si coletul ei legislativ de proecte...
    E cam dezorientati mosnegii din cauza Rusiei si nu stie daca poate ori nu parasi garnizoana, ca daca-i cheama la mob domnu ministrul ?

    RăspundețiȘtergere
  59. În cursul acestei luni premergătoare alegerilor generale, partidele din Ungaria îşi fac, în spiritul normelor UE, campanie electorală în Transilvania, unde un număr foarte mare de maghiari au dobândit şi cetăţenia statului vecin.

    Toate ingredientele unei viitoare crize majore în relaţiile româno-maghiare sunt la locul lor, iar amestecul stă să dea în clocot.
    =============================================
    http://romanian.ruvr.ru/2014_03_14/Relatiile-romano-maghiare-fierb-in-Ardeal-4753/
    =============================================

    Domnu SugiU, dela Beiusi, la neatale, acolea, in Tinutul Slaninarilor Jumaristi, se aude ?
    Urlai ca un buhai p-aciulea, in 4 puncte si juma, ca nu-ti poate schimba nimeni parerea, de nezdruncinat, si amintirile de-o veata, petrecuta alaturi de Ciobo, care intre timp a devenit spanzurator de simboluri nateonale prin pietele publice, si de Moriko, care intre timp o crescut mare, frumoasa si se ocupa cu prigoana romanilor din Harcov !
    Pai nu ti le schimba nimenea, insa e musai sa realizezi pericolul care te paste ! Daca pana si pe labagistii astia de p-aciulea, care se fac ca guverneaza, i-a apucat discutatul problemei prin CSAT, atunci chear ca e groasa ! Ca maneca de la cojoc, cum zice cineva !
    Uai, cu bozgoroii nu te pui, ca astia iti iau capul mintenas ! Asa au ei in adeneul lor de huni, apucaturile astea razboinice, de galceava permanenta ! Nu conteaza ca le-o dai peste bot, ca el tot sare la gat !
    Pai nu pute a debandada, ca pe izlazul comunal, cand se amestecau cardurile de gaste, de nu le mai dadea nimenea de cap ?
    Chear nu vede nimenea ca astia joaca ceardasul p-aciulea, cum vrea muskiul lor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si nu ca ceardasul ar fi un dans neplacut ochiului uman, insa mie nu-mi prea convine sa saltati cu tontii, in ritm de hop, hop, hop si sa me-o loati ritmic la ceoc, tocmai pe limba lu Pantofi Sondor !

      Ștergere
    2. Pese: si, atata timp cat voi fi guvernat de huni, astia de ne-or pus matilii in prepeleci la Ip, Traznea si Moisei, ori de ni l-or tepuit miseleste pe Mihai Voievod, ori de i-or despicat pe roata pe alde Horea si Closca apoi le-or atarnat starvurile in pari, eo am sa fac gatzi !
      Eo n-am votat asa ceva si n-am nevoie de bozgori revansarzi, numai cu capul la autonomie !

      Ștergere
  60. Mafia cărnii ne otrăveşte de cel puţin trei ani. Gruparea infracţională transfrontalieră este formată din peste 150 de persoane şi are ramifi caţii în ţări din Uniunea Europeană, dar şi în state non-UE. Reţeaua a proliferat cu sprijinul unor angajaţi ai statului, iar fi rele duc "mult mai sus". Un consilier al europarlamentarului Ovidiu Silaghi este implicat. Evaziunea fiscală se ridică la 13,7 la sută din PIB. "Fenomenul a început odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Încet, încet, unor mici grupări li s-au adăugat alţii şi alţii, până s-a ajuns la această cifră. Mai aveau un pic şi ne sufocau", a precizat un oficial pentru EVZ.
    =======================================
    Am ajuns lada de gunoi a lumii, boschetarii Europei, aurolacii mapamondului !
    In timp ce cretinii astia ai nostri urla ca scapetii ca au fost loviti la statul de drept, mafia isi face linistita de cap !
    Astea sunt beneficiile pe care ni le-or adus mUE ! Alimente alterate, chimicale impuse in locul alimentelor traditionale, deseuri chimice, droguri si etnobotanice !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese:
      Au fost numai probleme de etichetare, iar majoritatea problemelor au fost descoperite în depozite. Este vorba de depozite din Mehedinți, Brașov, în timp ce în controalele anterioare probleme au fost descoperite la Iași. O parte din carne, cea din Brașov, era expirată din luna iulie 2013.
      ===================================
      Sa dea dreaca ce crepam in noi !
      Pai si normal, din moment ce adormitii aia din Brasov is muci, cu tontii, prin Birtolomeu Gara, ear aia din MeheDinti se tin de bloage si de feisbucuri, in loc sa loveasca evaziunea la gioale !

      Ștergere
    2. Pese: acuma imi explic eo de ce, de-o buca de vreme, ma cufuresc fel de fel de viermi si rame !
      Lasa ca merge la prostovanul romanesc ! Stergem saliamu cu o carpa umeda, ca sa-i luam tencuiala de mucegai cat degetul siiii...la vanzare ! Pe langa faptul ca are in el numai zgarciuri, piele, pene, sobolani tocati la gramada cu tot cu mate, coloranti buni de pus in locul baitului de lac pentru parchet, aditivi de cimentuire, mirosuri, fain-osaguri, acusica ne mai lipsea sa ni-l livreze si expirat, de frun an de zile !
      Uai, pe timpul lu Ceasca haleam 100 la 100 bio-eco ! In primul rand ca n-avea timp sa se invecheasca. Nici nu-ti mai treboiau lazi frigo prin magazine, ca se vindea, cu tot cu sfoara, pe supt mana !
      Apoi, ierea forematat numai din soia, cu usioare urme de sorici !

      Ștergere
    3. Pese: insa, chear si in conditiile astea, in care am suportat puternice mutatii in adeneu, de-o sa ajungem sa ne imbolnavim cand om manca ceva natural si sanatos, in locul alimentelor alterate,parerea mea de fost militar activ al armatei Romaniei Socialiste, in cea mai mare parte a carierei, precum si a statului democratic actual, este ca nu trebuie, sub nicio forma, sa renuntam la obiceiurile deja impamantenite in virtual, care, dupe parerea mea, au devenit mai importante si decat postul pastelui !
      Asa ca, fara sa devin agresiv in insistente, am sa reiterez rugamintea de a striga cu tontii HOP, inainte de a me-o loa la CEOC !

      Ștergere
  61. Uai, gata, plec sa-mi platesc facturilii, asciulea la robotul de la Berede 13 Sectembre, de langa Brigada de Pompagii a Capitalei "Dealu Spirei"!
    Dache ne-o mai ramas ceva pe card, dupe sopingu de eri !
    Dijeaba am incercat eo sa ma dau afectat la operatie, ca sa raman la domiciliu, ca m-a citit cotoroanta asta a me, ca e-o inscenare parsiva, de fentare de la atributiunile din fisa postului !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: sa aveti o zi buna si muie de 5***** !
      Pace voo supt cascheta !

      Ștergere
    2. Pese: si nu uitati ca, macar din ora in ora, sa strigati cu tontii HOP si sa me-o loati la CEOC !
      In primul rand va tine tonusul destul de ridicat, apoi simtesc si eu legatura benefica si imbarbatatoare, data de relatia legaturii cu ceocul domniilor dumneavoastre !
      Pentru diversitatea evenimentelor cotidiene, ati putea scanda si UE, UE, ceea ce s-ar plia foarte bine pe substantivicul MUE, insa eu zic sa nu renuntam la traditie si sa ramanem la arhaicul HOP !

      Ștergere
    3. N u stiu dache m-au aozit si onorabilele doamne, care in aceste momente se afla la cratita, in sa indemnul este universal valabil, fara diferente de sexe, varste ori apartenenta religioasa !
      Se aude si acolea, in fund, la secsul slab ?

      Ștergere
  62. La Jocurile Paralimpice de la Soci, sportiva rusă, Anna Milenina a câştigat cursa de sprint pe distanţa de 1 kilometru în picioare şi a adus echipei Rusiei a 15-a medalie de aur, iar Aliona Kaufman a câştigat medalia de bronz.
    ==============================
    Istea si la categoriea handicapati domina lumea !
    Eote aciulea:
    La Jocurile Paralimpice, Roman Petuşkov a câştigat a 19-a medalie de aur pentru echipa Rusiei. El a câştigat cursa de biatlon pe distanţa de 15 km la categoria stând.

    Sportivul a parcurs distanţa în 42 minute 20,8 secunde.
    Pe locul doi şi trei s-au clasat sportivii ruşi: Grigori Murâghin (44.27,7) şi Aleksandr Davidovici (44.46,2).
    =========================
    Ear frau Merchel vrea sa se jioce cu astia de-a sanctiunile !

    RăspundețiȘtergere
  63. Na ca m-o lovit muza fix in pula
    am primit-o si io pa email
    ...............................................................................................

    La un semn se da sentinta si ciocanul bate tare
    Se rostesc pedepse grele, toate cu executare
    S-a lasat tacere-n sala si pe hol-forfota multa
    Iar suporterii p-afara fac matanii si exulta.

    - “Tu esti Victor?” “-Da domnita!” “–Nu ti-e dor de varul tau?
    Nu ti-e dor sa stai cu dansul la o tabla la bulau?”

    - Orice gand aveti domnita si oricum impartiti anii
    Sa nu-l luati de langa mine pe fratele meu Giovani

    - Nu-l iau Victore, am grija, sezi frumos si fii pe pace
    Patru ani am sa-ti dau tie iara frac-tu sase face”
    Mai sunt niste luni acolo insa astea sunt detalii

    Cad pe ganduri dintr-o data amandoi fratii Becali
    Cum o sa-i primeasca lumea si baietii de acolo?
    Oare vor putea sa-i scuipe si pe ei ca pe Manolo?
    Vor putea sa-i mai injure, vor putea sa-i mai jigneasca
    Cum faceau fiind afara si cu tara romaneasca?

    Urmatorul la “tribuna” in papucii lui cu Steaua
    Vine arogantul Meme fredonand in gand maneaua
    Dar acum doar doua versuri el aminte isi aduce:
    “Urca mama sus la cruce sa vezi duba cum ma duce”

    - “Tu esti Stoica? –“Eu sunt doamna, sa ma duc langa patron?”
    - “Du-te, dar sa-ti iei cu tine si cutia de carton
    Si sa stii ca-n puscarie n-o sa poti lovi suporteri
    Nici nu vei putea cu vorba sa-i jignesti ca pe reporteri
    Ca acolo nu ai paza sa te apere ca-n loja
    Si te-or tavali baietii dupa ce te-or da cu oja
    Se vor bucura de tine, toti voinci unul si unul
    Asadar ai mare grija daca vei scapa sapunul.

    Dă să urce Padureanu dar se misca mai greu mosul
    Si-nainte urca Borcea in sacoul lui cel rosu
    Se cazneste sa stea teapan si sa nu isi piarda firea
    Dar ii tremura tot corpul de chiar zici ca e Shakira

    RăspundețiȘtergere
  64. ....na,naa...bi,biiii

    - “Tu esti Borcea?” –“Eu sunt doamna” –“Sase ani iti dau si tie
    Ca te-asteapta in celula nasul tau de cununie
    - “Dati-mi domana” –zise Borcea grav, cu toata importanta
    - “Ca oricum mi-am facut viza de flotant langa Constanta”
    Insa vestea il darama mai ceva ca un tsunami
    Stie ca la Poarta Alba nu e chiar ca la Miami
    Parc-ar lua niste pastille, ar mai bea niste mercur
    Fiindca stie ce-l asteapta si va fi iubit in…

    - “–Copos George. E in sala? Trei ani si opt luni. Primesti?
    - “Da primesc raspunse Copos –Doamne cat de darnic esti!
    Azi e pentru prima data dupa mult, foarte mult timp
    Cand primesc ceva degeaba si nu dau nimic la schimb
    Si nu vreau sa par ironic nici sa fiu fara obraz
    Insa ma oftic ca Borcea a primit cel mai mult azi
    Doamnelor judecatoare daca spuneti ca va pasa,
    Fie-mi cu ingaduinta sa opresc caldura-n casa”
    Desi atmosfera-i trista acum rade toata sala
    - “Nu fiti rai, stiti cat consuma pe asa vreme centrala?
    Si mai am o bucurie de ma dati langa Calatis
    Patru ani de-acu-nainte o sa am trei mese gratis.

    Pleaca spre bancute Copos, da sa urce Padureanu
    Dar Popescu ii ia fata mai ceva ca lui Burleanu
    Dar e abatut si palid, resemnat mai rau ca Iona
    Consolandu-se cu gandul c-a jucat la Barcelona
    - “Onorata asistenta sincer sa va spun ma doare
    Ca voiam sa-l pun pe Nasu presedinte de onoare”

    - Se-mbuneaza doamna Strambu, zice bland, privindu-l tandru
    - “Fiti pe pace domn Popescu, vi-l aducem si pe Sandu
    E si Copos, e si Borcea, Becali –varul si fratii
    Puneti bazele acolo unei alte federatii
    Vei putea juca si-acolo tot fundas. Ca erai tare
    Si-o sa simti destul de multe intrari prin alunecare.

    Pleaca abatut Popescu, plin de ganduri de tot soiu
    Dupa el urca in boxa securistul de Netoiu

    “- Onorata asistenta am gresit. Sunt vinovat
    Dar stati numai sa il aflu p-ala care m-a turnat
    Nu ma sperie pedeapsa insa e umilitor
    Un mic turnator sa-l toarne pe un mare turnator
    Dar il dibuiesc eu p-ala care-a vrut sa-mi faca felu
    Si o sa-l urasc o viata, ca Sandu pe Mititelu
    Dupa ce m-a votat lumea prin Prejoi si prin Sadova
    Sa ajung sa-mi rada-n fata securistii din Craiova
    Nu ma sperie pedeapsa ca ma stiu un tip corect
    Cel mai mult ma deranjeaza lipsa asta de respect”

    RăspundețiȘtergere
  65. ....si inche.....

    Astfel pleaca si Netoiu indelung privind in van
    Si cu ajutor din sala urca-n boxa tata Jean
    - “Luati loc domnul Padureanu, dumneavoastra sunteti Lordul?”
    - “Eu eram, insa acuma nu ma mai ajuta cordul
    Am imbatranit domnita, vremurile s-au schimbat
    Nu mai sunt oameni de baza, n-ai cu cine face-un blat
    Si mi-e rau distinsa doamna, imi e rau, va spun pe bune
    Nici la blaturi cu Ceahlaul n-aveam asta tensiune”.
    Iar sedinta se incheie, plina-i sala de reporteri
    Sarbatoare nationala este azi pentru suporterii

    Insa vad ca sunt multi oameni carora le pare rau
    Ca de maine inclupatii vor ajunge la bulau
    La Jilava, la Craiova, la Ploiesti sau chiar la Poarta
    Dragi romani, in cazul asta, sincer ne meritam soarta
    Bine ca-i vedeti pe astia niste sfinti fara de vina
    Si-l bagati in puscarie p-al de fura o gaina
    Bine ca-i sustineti p-astia care fura milioane
    Si ii condamnati pe unii pentr-un pumn pe stadioane
    Pe cei ce le plangeti soarta si tot spuneti ca va pasa
    V-a-ntrebat candva Giovani dac-aveti paine pe masa?
    Iar pe cei care sustineti ca e greu in puscarie
    V-a-ntrebat Victor Becali dac-aveti bani de chirie?
    Pe cei carora pe Copos il deplang ca si-a luat plata
    V-a-ntrebat vreodata George de-aveti cu ce plati rata?
    Pe cei ce-l sustin pe Meme care tot baga fitile
    V-a-ntrebat vreodata Stoica dac-aveti bani de pastile?
    Mai lasati televizorul si nu mai sustineti hotii
    Sa infunde puscaria ca o merita cu totii
    Si nu vreau sa seman teama, nici nu vreau sa te-nspaimant
    Astazi i-au inchis doar p-astia, dar afara cati mai sunt?
    Prin partide, prin comisii, prin politie, prin tara
    Sunt destui hoti din pacate -si-astia inca sunt afara
    Nu le plangeti voi de mila. Nici ei noua nu ne plang
    Ori o sa muriti de grija cum mor cainii de drum lung

    RăspundețiȘtergere
  66. va place pe mehedinti?....va-n dinti!!

    Va mai scriu ultima strofa. S-o retineti pe de rost
    Cine ii sustine p-astia ori e hot ori este prost
    Gata. Asta-i poezia. Dar mai am un vers si-nchei...
    Cui ii pare rau de astia sa se duca dupa ei !!!!

    RăspundețiȘtergere
  67. .....si inche

    Detinutii exulta:
    - Mimi Stoica?
    - Shakira?
    Atitea muieri n-am mai avut la dusuri de cind eram in libertate!
    ---
    Daca DNA si-ar face echipa de fotbal, ar avea cei mai multi suporteri din Romania.
    ---
    Daca cineva il acuza acum ca controleaza justitia, Basescu ar ajunge brusc la 90% incredere in populatie.
    ---
    Meme Stoica spune ca se astepta sa fie condamnat:
    - Nu intimplator mi-am luat azi tanga pe dedesubt!
    ---
    La magazinul din interiorul penitencarului Jilava tocmai s-a epuizat stocul de sapun.
    ---
    Arbitrii sunt panicati:
    - Noua cine ne mai da bani?
    Nu-l mai avem decit pe domnul Paszkany! ...
    ---
    Anamaria Prodan jubileaza:
    - O sa fac vizite conjugale la foarte multi detinuti.
    ---
    Prima reactie a lui Borcea:
    - Lasati-ma sa ma pregatesc pentru viitorul meu coleg de celula!
    ---
    Pancu si ceilalti jucatori saraci de la Rapid:
    - Tot astia au noroc!
    Casa si masa asigurate ...
    ---
    Meseria de oier e tot mai periculoasa: dupa ciobanul Gigi, acum va intra la puscarie si Baciul Gica.
    ---
    Reghe e ca in "House of Cards": de cind a ajuns la Steaua, a dezmembrat toata conducerea clubului.
    ---
    Oamenii din fotbal sa traga la Poarta Alba.
    ---
    LPF = Liga Penitenciara de Fotbal.
    ---
    S-au eliberat 8 bilete la sectiunea VIP de la Romania-Argentina.
    ---
    Gica Popescu:
    - O sa revad filmul "Drumul spre victorie", cu Pele.
    Era cu niste fotbalisti care evadau din lagar!
    (((trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7yigGeMsY8w)))
    ---
    MM a ironizat justitia pe facebook:
    - Multumesc, Romania!
    Cineva a contrat la comentarii:
    - Chiar multumesc, Romania!
    ---
    Probabil zgircitu de Copos, in loc sa isi faca bagajul, va merge la asociatia de locatari sa se scoata de la taxe.
    --- --- ---

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri