Google Translate

marți, 8 aprilie 2014

Adrian Duicu, Mehedinti. Judecătorul Dorel George Matei de la Curtea de Apel București, explica: De ce a fost arestat Duicu !?! UPDATE. Adrian Duicu, eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu

 
Adrian Duicu a fost arestat pentru ca a facut trafic de influenta la un nivel inalt al statului, si-a folosit functia in interes personal si a incercat sa bage la puscarie un opozant politic, se arata in motivarea sentintei date de judecatorul Dorel George Matei de la Curtea de Apel Bucuresti. Din motivare rezulta ca interceptarile s-au facut in baza unui mandat de siguranta nationala, iar Duicu le-a recunoscut pe toate cele lecturate in fata sa in sedinta de judecata, dar a sustinut ca nu a savarsit nicio infractiune, informeaza Evenimentul Zilei.

Judecatorul a apreciat ca lasarea in libertate a inculpatilor prezinta o stare de pericol pentru ordinea publica, apreciind ca din probele existente la dosar reiese ca "inculpatii s-au folosit de demnitatile si functiile detinute pentru satisfacerea unor interese personale sau au incercat introducerea in penitenciar a unui opozant politic, ca in cazul inculpatului Duicu".

Magistratul a luat in considerare, atunci cand a dispus arestarea preventiva a sefului CJ Mehedinti si a celorlalti inculpati din dosar, ca acestia s-au folosit de functiile de autoritate doar pentru satisfacerea unor interese personale.

Duicu a incercat sa isi consolideze influenta in judetul Mehedinti prin instalarea in functii de conducere a unor oameni obedienti "a fraudat concursuri de ocupare a unor functii si, mai grav, a luat masuri impreuna cu inculpatul Popescu pentru inlaturarea din functie a opozantilor ideilor sale", se mai arata in motivare.

"Extrem de grav este si faptul ca inculpatul a traficat influenta sa pe care o are sau cel putin pretinde ca o are la un nivel inalt al statului roman, aducand in discutii cu cumparatorul de influenta Ponea pe Primul Ministru al Romaniei, secretari si subsecretari de stat, Ministrul de interne sau Seful Politiei Romane, Petre Toba. Este neclara activitatea acestor persoane in acest moment procesual, ancheta fiind la inceput", se subliniaza in motivarea deciziei de arestare preventiva a lui Adrian Duicu.

Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA

Judecatorul a mai avut in vedere si faptul ca inculpatul Duicu are legaturi cu presedintele Tribunalului Mehedinti "care ii da consultatii juridice in dosarele in curs (dupa cum arata inculpatul coroborat cu inregistrarile telefonice) si promite sprijinul pentru numirea in functii de conducere in PICCJ sau DNA a unei procuroare locale".

In ceea ce il priveste pe seful IPJ Mehedinti, Constantin Ponea, judecatorul a avut in vedere, printre altele, atunci cand a decis arestarea preventiva, ca acesta "a inteles sa acceada in functii de conducere la nivel central nu pe cai licite, examene, concursuri, ci prin traficarea propriei surori, judecatoare cerand in acelasi timp functii la Bucuresti si pentru sotia sa, procuroare".

"A nesocotit in mod grav demnitatea ce i-a fost acordata fiind un exemplu negativ pentru toti politistii onesti din subordine", a apreciat judecatorul George Matei.

In ceea ce il priveste pe seful PSD Orsova, Constantin Popescu, arestat preventiv in acelasi dosar, judecatorul a luat in considerare faptul ca acesta a desfasurat o activitate infractionala folosindu-se de functia si autoritatea sa politica, fara nicio legatura cu interesele locuitorilor orasului sau ale partidului, "actionand exclusiv in interesul inculpatului Duicu sau in propriul sau interes pecuniar".

Astfel, judecatorul "apreciaza, in aceste conditii, ca se impune arestarea inculpatilor pentru o durata de 30 zile, o masura mai blanda nefiind apta a atinge scopurile masurilor preventive, iar faptele acestora fiind de o extrem de mare gravitate, denaturand insasi ideea de societate democratica, inculpatii acreditand prin comportamentul lor ideea ca functiile si demnitatile publice trebuie folosite doar in interes personal, idee de maxima gravitate", se mai arata in motivare.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie. Decizia a fost contestata la Curtea Suprema.
 
Sursa:
De ce a fost arestat Duicu: a facut trafic de influenta la un nivel inalt al statului
==============================
=============================================
=====================================================================
 
ARTICOLE PE ACEEASI TEMA
 
 

 

 

 

 

 
===========================================
=====================================================================
 

 
=============================
 
 
Adrian Duicu, eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu
 
Curtea de Apel Bucureşti a decis înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, decizia nefiind însă definitivă.
 
Curtea de Apel Bucureşti a decis înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, decizia nefiind însă definitivă.
 
La 1 august, instanţa supremă le-a respins celor trei o contestaţie faţă de arestarea preventivă.
         
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Constantin Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Popescu este vizat şi în dosarul de corupţie al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, Carmen Sîrboiu.

După începerea urmăririi penale şi reţinerea lui Ponea, ministrul Afacerilor Interne a dispus retragerea lui de la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi punerea lui la dispoziţie.
În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Ştefan Mednyasky, şefa Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Doina Borugă, şi alte şase persoane, având calitatea de suspect.

Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, în perioada martie-iunie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi afirmat, într-o discuţie cu şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, unor funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, precum şi asupra unor consilieri locali din CL Orşova, pe de altă parte.

Duicu i-ar fi promis lui Ponea că îşi va folosi această influenţă pentru a-i determina pe membrii Guvernului, funcţionarii publici din conducerea MAI şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, să îl menţină temporar pe Ponea în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi să numească o persoană din familia acestuia într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public.

"În ceea ce îi priveşte pe membrii Consiliului Local al municipiului Orşova, influenţa urma a fi exercitată pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public şi concesionarea, către o altă persoană din familia lui Ponea Constantin Ştefan, la un preţ «convenabil», a două suprafeţe de teren (în suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi, terenuri situate în centrul municipiului Orşova şi reprezentând acostamentul unei străzi)",
au scris procurorii în documentul citat.

Potrivit procurorilor, un membru al familiei lui Ponea a obţinut cele două suprafeţe de teren, în urma intervenţiei lui Duicu, care şi-a folosit influenţa asupra a 11 membri ai Consiliului Local Orşova, prin intermediul şi cu ajutorul preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu.
"Ca urmare a exercitării influenţei, consilierii locali au votat scoaterea din domeniul public şi concesionarea celor două suprafeţe de teren. Cele două suprafeţe de teren erau înscrise în cartea funciară a localităţii Orşova ca aparţinând domeniului public al Statului Român, prin urmare, ele nu puteau fi trecute în domeniul privat al localităţii Orşova (şi apoi concesionate); în aceste împrejurări, folosul obţinut prin dobândirea acestor două suprafeţe de teren în condiţiile arătate, este unul necuvenit, obţinut prin nesocotirea prevederilor legale care reglementează regimul juridic al proprietăţii publice",
au precizat procurorii.

Preşedintele CJ Mehedinţi i-a cerut în schimb lui Ponea să determine un magistratul să îi admită cererea dintr-un dosar în care Duicu ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate.
"Folosindu-se de împrejurarea că o persoană din familie este chiar şefa Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei care avea de soluţionat cauza respectivă, Ponea Constantin Ştefan i-a promis lui Duicu Ioan-Adrian că îi va obţine acest folos, în sensul că hotărârea care se va da în cauza amintită va fi una favorabilă acestuia din urmă",
susţin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai - septembrie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi suspectele Daniela Popescu, director al Direcţiei Economice din CJ Mehedinţi, şi Doina Borugă, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, au permis unor persoane neautorizate (reprezentanţii unui furnizor de echipamente medicale şi ai unei societăţi de leasing) accesul la informaţii care, la acel moment, nu erau destinate publicităţii.
"Informaţiile reprezentau intenţia reprezentanţilor Consiliului judeţean Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin de a demara o procedură de achiziţie publică, precum şi datele tehnice şi financiare preconizate pentru această achiziţie publică, cu scopul de a obţine pentru cei doi agenţi economici un folos necuvenit. Folosul urmărit a constat în împiedicarea altor competitori să participe la licitaţia publică ce avea să fie organizată pentru achiziţia publică şi, implicit, în încheierea de către cei doi agenţi economici 'beneficiari ai informaţiilor'a contractelor de achiziţie publică în condiţii financiare avantajoase pentru aceştia şi, corelativ, dezavantajoase tehnic şi financiar pentru autoritatea publică contractantă (Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, instituţia publică beneficiară a bunurilor ce aveau să fie dobândite prin achiziţie publică) şi pentru Consiliul judeţean Mehedinţi (autoritatea publică locală care urma să asigure finanţarea acestei achiziţii publice)",

arată DNA.

Folosind aceste informaţii, reprezentanţii celor doi agenţi economici au întocmit o "ofertă" care le era convenabilă, pe care au transmis-o reprezentanţilor CJ Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, susţin anchetatorii.

Pe baza respectivei "oferte", reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin (autoritatea publică contractantă) au întocmit documentaţia de atribuire, care a fost transmisă Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi apoi publicată în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) la 13 septembrie 2013.

"Întrucât au realizat faptul că documentaţia de atribuire publicată fusese "greşită" (în sensul că nu permitea şi achiziţionarea de servicii financiare, anume încheierea contractului de leasing), documentaţia de atribuire modificată şi publicată din nou în SEAP. Date fiind condiţiile tehnice şi financiare stipulate în documentaţia de atribuire, singura ofertă a fost cea făcută de aceşti doi agenţi economici, ofertă care a şi fost declarată câştigătoare", mai spun procurorii anticorupţie.

Pe de altă parte, în ianuarie 204, tot preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, i-a determinat pe suspecţii Şocîte Silvia şi Mednyasky Ştefan Ladislau, secretarul CJ, să îi pună la dispoziţie unei anumite persoane subiectele pentru un concurs pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu în cadrul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Mehedinţi. Având subiectele de concurs, persoana în favoarea căreia a acţionat Duicu a câştigat concursul, în condiţiile în care se înscriseseră şi alte persoane, susţine DNA.

De asemenea, în decembrie 2013, înaintea sărbătorilor de iarnă, Duicu şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul de a obţine foloase necuvenite pentru două societăţi comerciale, deţinătoare a două posturi de televiziune, societăţi pe care acesta le controlează în fapt. "Folosul necuvenit obţinut de cele două societăţi comerciale a constat în sumele de bani (aproximativ 60.000 lei) obţinute ca urmare a faptului că Duicu Ioan-Adrian, prin intermediul suspecţilor Bidilici Adrian şi Mijache Loredana-Andreea, a impus tuturor primarilor şi tuturor funcţionarilor publici cu funcţii de conducere de pe raza judeţului Mehedinţi să plătească contravaloarea unor 'urări' care aveau să fie difuzate (sub forma unor anunţuri scrise pe 'burtiera' ecranului) la cele două posturi de televiziune. Fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de urări a trebuit să plătească suma de 600 lei", explică anchetatorii.

Duicu le-ar fi determinat pe suspectele Rolea Elisabeta-Zenovia şi Feraru Grigoriţa, director, respectiv funcţionar public al Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în aşa fel încât să favorizeze o anumită societate comercială, controlată în fapt de către preşedintele CJ. "Favorizarea a constat în decontarea unor sume de bani pentru servicii paraclinice. În schimb, Duicu Ioan-Adrian le-a oferit şi asigurat celor două reprezentante ale CAS Mehedinţi foloase pentru persoane din familia lor, respectiv detaşarea uneia în cadrul Biroului Vamal Porţile de Fier I şi numirea alteia într-o funcţie de conducere în cadrul aparatului tehnic al Primăriei Drobeta Turnu Severin", susţine DNA.

Sursa:
http://www.gandul.info/stiri/adrian-duicu-eliberat-din-arest-preventiv-si-plasat-in-arest-la-domiciliu-13398645
 
===========================================================
========================================================================

49 de comentarii:

  1. Radu Mazare luat de mascati de la restaurant si adus la DNA: Nu mi-e frica, ma!
    ======================
    Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a fost adus marti la sediul DNA din Bucuresti, cu mascatii.

    "Asta este sarba procurorilor", a spus presedintele PSD Constanta, dupa ce a coborat dintr-o duba.

    Edilul a fost intrebat daca ii este frica de inchisoare, raspunzand: "Nu mi-e frica, ma, mi-e frica numai de Dumnezeu!".

    Radu Mazare a fost ridicat dintr-un local bucurestean din Herastrau, potrivit imaginilor obtinute de Realitatea Tv.

    Procurorii DNA au descins, marti dimineata, la domiciliul lui Radu Mazare si la sediul primariei din oras, unde au efectuat perchezitii.

    Cautarile de la domiciliul primarului constantean s-au incheiat dupa mai bine de cinci ore, procurorii plecand cu saci de documente si componente de calculatoare.

    Radu Mazare: Toti se gandesc dimineata peste cine mai intra mascatii

    Perchezitii acasa la Radu Mazare si la Primaria Constanta

    "Ceea ce se intampla in Romania nu se intampla nici pe vremea lui Ceausescu. Toti se gandesc dimineata peste cine mai intra mascatii", a spus Radu Mazare, aflat marti dimineata in Bucuresti.

    Potrivit reprezentantilor Primariei Constantei, perchezitiile vizeaza constructia unui cartier de locuinte sociale in oras, "Henri Coanda". In total, perchezitii au avut loc la 12 adrese din Constanta, Bucuresti si Dambovita, ancheta vizand posibile fapte de coruptie.

    http://www.ziare.com/radu-mazare/dna/radu-mazare-adus-cu-duba-la-dna-bucuresti-nu-mi-e-frica-ma-1292512?utm_source=mhblogonline.blogspot.ro&utm_medium=WIDGET-TOP6&utm_campaign=WIDGET-TOP6

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-are decat sa se costumeze in zeghe si sa organizeze cel mai cul carnaval, cu parnaiasii de la Jijilava !
      Are si cu cine acuma: Nascase, Fekali, Corleone, Goprea, Duicu, Meme, Constantinescu, Basoii...

      Ștergere
    2. Pese: la gherlă cu maimutoiul ! La gherlă si cu buhaiul ala de la Vrancea, de-i tare suparat ca presa mediatizeaza evenimentele, prin toata media, in loc sa ciocu mic si sa-i lase pe procurori sa lucreze in liniste !
      Lasa uai, sa stie si lumea ce derbedei a ales !

      Ștergere
    3. Sa ne explice calicul dreacu de stramb de unde are bani sa se dea cu zmeul pe valuri, tocmai in Caraibe !
      Ca doar e bugetar la stat, de atatia ani, nu ? Iar lefurile de primar is chiar mai mici si decat ale liftierilor de la Meriot, nu ?

      Ștergere
  2. Cica azi se sarbatoreaza Ziua Mondeala a Boratilor de Pretutindeni !
    In Rromania, patrea rromilor de pretutindeni, s-or organizat ample manifestatiuni regale si imparatesti in cinstea celor ce nu vrea sa munceste si vrea numa sa ceordeste !
    Da, da, de bagaram zpaima chear si in neinfricoseatii vichinji ! Eote aciulea:
    =============================
    Bucurestiul se opune, in discutiile cu suedezii, alcatuirii unui comitet de experti europeni care sa se asigure ca fondurile alocate de Bruxelles sunt utilizate pentru integrarea rromilor, a aratat Ohlsson. Suedezii sunt direct interesati de aceasta problema intrucat Suedia a devenit o destinatie importanta pentru rromi. Potrivit unui studiu, 90% din cersetorii din Stockholm, spre exemplu, provin din Romania.

    Pentru a ajuta Romania sa amelioreze situatia rromilor, UE a alocat fonduri, insa tara are dificultati in a absorbi acesti bani, scrie sursa citata.

    In februarie, ministrul suedez al Integrarii, Erik Ullenhag, declara ca este "profund ingrijorator" ca Romania nu a depus cerere pentru resursele UE pentru imbunatatirea situatiei rromilor.
    =======================================
    Parerea mea e ca autoritatile de la Bucuresti nu e prea tuziasmate de fondurilii mUE pentru tigani, pentru ca dansele nu se prea pot ceordeste ! Asea ca, ce nu merge la ceordeala, nu prea prezinta interes !
    Despre spaima vichinjilor insa, la valurile sustinute de invadatori rromi rromani, pe stradele din Stocolm, sa hie sanatosi si sa se spele cu ei pe cap ! N-au decat sa-i civilizeze ei !

    RăspundețiȘtergere
  3. Uai, ma puse dreaca sa verific Galusul pentru oo, cumparat anul trecut, daca nu-i expirat, si ma colorai oleaca la coae, sa vad dache nu se ia vopseaua, la palpare...A dreaca, bre, ca acusica nu se mai duce nici cu diluant, nici cu apa clocotita, nici cu acetona babei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...și în ritm alert de rock, MPT o ia la ciok! Hop, hop, hop..

      Ștergere
  4. Extras din referatul DNA:
    ======================
    ► La data de 13 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de numitul Ponea Constantin Ştefan. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i că la premier se află ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, solicitare cu care Tobă Petre s-a arătat de acord.

    În împrejurările sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferită de poziţia sa din cadrul Partidului Social Democrat, a obţinut folosul pe care îl promisese numitul Ponea Constantin Ştefan.

    Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe Ponea Constantin Ştefan, comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu Tobă Petre: „Ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până de hotărăşti tu să pleci şi i-am spus: nu pleacă de aiciea... ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo... deci absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult”.

    Aşadar, numitul Duicu Ioan Adria i-a transmis numitului Ponea Constantin Ştefan că, în viitor, acesta va obţine şi folosul vizat pentru soţia acestuia, respectiv ocuparea unei funcţii de conducere din cadrul unei structuri din Bucureşti. Cu privire la aceeaşi întâlnire, numitul Duicu Ioan Adrian i-a transmis numitului Dumitrescu Doru: „l-a chemat acolo şefu ăl mare, l-a chemat la Guvern, şi a venit acolo. Ok”.

    http://www.cotidianul.ro/dna-seful-cj-mehedinti-facea-trafic-de-influenta-din-biroul-lui-ponta-235530/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, la Gherla cu tontii, uai ! Si cu primul ministru, si cu al doilea si al enspelea ministru, si cu toti derbedeii astia, de-au nenorocit tara, cu gastile lor de partid !
      Deneaul, REGRUPAREA, uai !!! Hai ca aveti de lucru, cel putin doua cincinale, ca sa descalciti imbarligaturile astea mafiote !
      Eote bre cum se fac afacerile, merge mangalita la Bucuresti, da doua semeseuri, unul bate din calcaile cizmelor si da o limba-n cur sefului siiii...gata cu promovarile !
      La Gherla uai, ca va asteapta Mitica de la Liga s-o puneti d-un 6-6 poarta-n casa !

      Ștergere
    2. Pese: stai sa vezi cand s-or face publice rapoartele procurorilor, cu strambul asta de la Constanta ! Sa te tii nineaca, ce mafie e acolea, de Yacuza e un fel de "Clasa pregatitoare Zero", pe langa Radu Mamii si ai lui, spaima Litoralului !

      Ștergere
  5. Auzi ce zice la radeo: Rusea a sistat importul de carne de porc, din porcul taiat de Republica Moldova pentru export, intrucat a incalcat nush ce tratate bilaterale !
    Adica, ca sa inteleaga tot puletele, asta se cheama muie !
    I-a cocosat pe sarantoci !
    Intai cu vinul, acusica cu porcul, maine-poimaine le inchide robinetul...Apoi auzim de-o aplicatie a Armatei a 14pea, cu trupe si trageri de lupta pe aliniamentul Dubasari-Chisinau-Tiraspol...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: oricum, chear si in aceste momente deosebit de nesigure pentru aceasta zona, in care avem nesansa istorica de a ne afla, nu trebuie uitat faptul ca este mai imperios necesar ca niciodata sa me-o loati la ceoc, intr-un ritmic hop, hop, hop !
      Si nu va luati dupa ce a spus Patapievici, ca peste noi s-au pisat, de-a lungul istoriei, care si cat a vrut, adica intai romanii, apoi hunii-actualii bozgori, apoi turcii, apoi bozgorii-fostii huni, ulterior rusii, iar acusica toti, ca nu-i adevarat !
      Voi sa fiti vigilenti doar la orele fix si jumate, cand trebo sa ma mozoliti la pix, apoi sa ma loati de cur in spate !

      Ștergere
  6. Oficial nord coreean, suspectat de complicitate cu unchiul lui Kim Jong-un, executat „cu un aruncător de flăcări”
    O Sang-hon, ministru adjunct în cadrul MinisteruluiSecurităţii Publice, a fost „executat cu un aruncător de flăcări”, a dezvăluit sub protecţia anonimităţii o sursă a ziarului sud-coreean „Chosun Ilbo”, citat de „The Telegraph”.

    adev.ro/n3pu8o
    ===============================
    Buey, te joci cu astia ? Ia-n sa vedeti ordine si disciplina !
    Problema e ca, la noi, este inaplicabila masura, intrucat s-ar consuma toata productia interna de gaz, inclusiv stocul de la rezervelor statului, pe cel putin 2-3 ani de zile ! Nici cu gazilii de sist de la Pungesti-sa traiesti, nu s-ar acoperi cererea !
    Nici cu scaunul electric nu-i o solutie, ca s-ar consuma toata productea de la Poartele de Fer, Vidraru, Bicaz si Cerna Voda, pe un cincinal !

    RăspundețiȘtergere
  7. La Brutarie cu voi, tu-va-n gura de nehaliti !
    La ocna uai, la canal derbedeilor !
    ===================================
    Fostul director al Agenţiei de Mediu Vaslui, condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru corupţie
    Mitrea a fost găsit vinovat de comiterea a nu mai puţin de 13 infracţiuni de corupţie, fiind acuzat că, în perioada în care a ocupat funcţia de director al APM Vaslui, a încasat şpăgi de 1,35 milioane de lei , reprezentând "bani ori alte foloase ce au făcut obiectul luării de mită". Inculpate în dosar pentru complicitate la luare de mită, respectiv spălare de bani, cele două firme controlate de Remus Mitrea, SC Mitromd SRL şi SC Chrisrem Wind SRL, au fost condamnate la plata unor amenzi penale în cuantum de 60.000 de lei, respectiv 100.000 de lei. În plus, judecătorii au dispus dizolvarea celor două societăţi, pe care fostul director al APM Vaslui le folosea drept paravan pentru luarea şpăgii.
    ============================

    Uai, chemati-i pe nord-galbejiti, cu aruncatoarele de flacari, ca sa ne arate cum au procedat ! Ca amestec de Napalm avem noi destul, is pline depozitele, inca de pe vremea cand aveam o armata de juma de milion de tilicari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca pana acusica ceva vreme nu trecea zi ca sa nu auzi de cate un derbedeu de asta, acusica vad ca nu trece ora, fara sa aresteze, ori sa intemniteze cate un borfas !
      Bravo uai Deneaul, pe ei, tu-i in gura ! Ca prea au confundat avutul public, cu batatura personala !

      Ștergere
  8. Radu Mazăre a fost REŢINUT.
    Primarul Constanţei, acuzat că a luat mită 175.000 euro
    pentru a favoriza firma care a construit "Henri Coandă".
    =================
    Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi, de procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA. Edilul va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. El este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţie şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

    Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează, într-un comunicat de marţi seară, că Radu Mazăre este urmărit penal pentru luare de mită, iar Avraham Morgenstern, "reprezentant al unei societăţi comerciale", pentru dare de mită.

    Cei doi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi, miercuri, instanţei supreme, cu propunerea de arestare preventivă, a mai precizat sursa citată.

    http://www.mediafax.ro/politic/radu-mazare-a-fost-retinut-primarul-constantei-acuzat-ca-a-luat-mita-175-000-euro-pentru-a-favoriza-firma-care-a-construit-henri-coanda-12432523

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum îi asigura Ponea liniştea lui Duicu
    -------------------------------------------------
    Potrivit dezvăluirilor gândul, Ponea l-a asigurat pe Duicu că îi va ”rezolva” dosarul cu ANI. DNA subliniază că dosarul de conflict de interese era unul foarte important pentru şeful CJ, o soluţie nefavorabilă ducând la pierderea poziţiei şi la o interdicţie de trei ani pentru orice funcţie aleasă. Procurorii DNA susţin că şeful Poliţiei îi promitea lui Duicu că, prin intermediul surori sale, care este Adina Ponea, şefa Secţiei de Contencios de la Curtea de Apel Craiova, va obţine o soluţie favorabilă în dosarul în care a contestat raportul de conflict de interese al ANI. Pe 24 mai Curtea de Apel Craiova, Secţia de Contencios dispune anularea raportului ANI de incompatibilitate a lui Duicu.

    Din referatul DNA reiese că şeful IPJ, Constantin Ponea a solicitat în schimb următoarele lucruri: Primăria Orşova să îi concesioneze tatălui său o serie de terenuri la preţuri mici, el să fie menţinut în funcţia de şef al IPJ si să promoveze la Bucureşti în cadrul structurii centrale a Poliţiei Române, iar soţia sa să fie promovată la DNA sau la Parchetul General.

    http://www.gandul.info/hot-pe-facebook/reteaua-duicu-stenograme-procurorii-sustin-ca-traficul-de-influenta-s-a-facut-din-biroul-lui-ponta-premierul-evita-sa-spuna-daca-l-a-servit-pe-baronul-de-mehedinti-12425828

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioi, ear e mercuri !
    Oare ne-o baga doamna Lupul ? Ca asea ne-o promis, ca ne-o baga mai repede si mai mult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioi, si ear trebo sa reeau rugamintile ca, la si jiumate si la fix, sa ma ceocuiti la pix !
      Epuizabil !

      Ștergere
  11. Bueeeyyyy...ce dreaca-i in BeheDintiul ala !
    Debandada generala, si la regia aea nucleara, si cu handicapatii penzionati pe caz de boala, si cu nush ce siosea pe care tot o plombeaza ear seara ear e plina de borti, si cu rezultatilii dezastru la bac, si cu Duicu Corleone si La Piovra...
    Buey tovarasiul BurcuBista Per Scrotilo, ce dreaca lasasi in urma lu matale ?

    RăspundețiȘtergere
  12. iLikeIT. Jocul romanesc "Bipolar Bear" este castigatorul hackathon-ului de gaming
    ==========================
    Extraordinar ce realizare ! Da de ceva plus valoare, de frun motor al economiei pornit, de angajari masive in uzine, fabrici si pe campii, de macariale argintii, despre bratul lor de fer cum ridica pana la cer zeci de blocuri, un carter, cand aozim ?

    Ca de cocosati de astia cracanati si incercanati, de la 14-15 ani, de cat stau in fata calculatorului si de buhaiti de astia deformati de cat Mec or bagat in ei, e plina colonia !

    RăspundețiȘtergere
  13. Radu mamii, nu mai bea
    Uite potera-i colea, mai
    Insa Radu n-asculta,
    Potera-l inconjura
    -Radu mamii, Radule! , mai !
    ===============================

    Uai, da azi, pe cine mai inconjoara poterasii ? Ca-ndata-i pranzul si inche nu a anuntat nica la radeo !

    RăspundețiȘtergere
  14. În această lună, în ziua a noua, pomenirea sfântului mucenic Eupsihie cel din Cezareea.
    Tot în această zi, pomenirea preacuviosului Vadim Arhimandritul şi a celor şapte ucenici ai lui.
    Tot în această zi, pomenirea sfântului Avdiisus, care prin sabie s-a săvârşit.

    Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi.
    Amin.
    ==========================
    De Conu Eupsihic parche am mai aozit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: bine ca-mi adusei aminte, ca vin serbatorilii de Florarii si am de felicitat o gramada de cunostinte ! Inclusiv cacatolici, care au si ei Florariile, la un loc cu prostodocsii !
      Ia-n sa-mi fac lista...
      Prima-i baba !!!
      Al doilea e Viurel dela guvern. Pe acelasi loc, ca sa nu se supere, e si Crin, dela Senat !

      Ștergere
  15. Saptamana 21-27, BOEREALA de BOEREALA, uai ! Ear se munceste la sate pe coate si genunchi !
    ==========================
    21 L (†) Mărturia lui Ioan Botezătorul (A doua zi de Paşti); (Nu se fac nunti, insa se bea in draci, pe veata si pe moarte.)
    22 M (†) Drumul spre Emaus (A treia zi de Paşti); (Nu se fac nunți, insa se continua chefurile, pana la delir total)
    23 M †) Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de biruinţă; (Harţi. Nu se fac nunți. Boram tot, bem oleaca de zama de curechi si o loam de la cap, pana la pragul de coma alcoolica)
    24 J †) Sf. Ier. Mărt.: Ilie Iorest, Sava Brancovici şi Simion Stefan, Mitr. Transilvaniei; (Nu se fac nunți, insa continuam cu beutul, sora cu moartea)
    25 V †) Izvorul Tămăduirii; Sf. Ap. şi Ev. Marcu; †) Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului (Harţi. Nu se fac nunți, insa dache tot ne-o mai ramas cate ceva prin peturi, bem tot. Ca-i pacat de aruncat)
    26 S Sf. Mc. Vasile, Ep. Amasiei; Zi fara cruce (Nu se fac nunți, insa, ca tot vine duminica, trimitem un borac sa refaca aprovizionarea, de la non-stopul de la colt. Coma alcoolica. Harti-Parti)
    ==============================
    Ai di capul meu, te pui cu romanasii ? Da ce, eo nu stiu cum se procedeaza ? De ierea sa mor odata, cand "am facut" sarbatorile pascale de Inviorare, in mediul rural-satesc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ear cand se termina sarbatorile pascale de Inviorare si de sf Gheorghe, cine iese primul din coma constata cu surprindere ca vaca e in cacat pana la tzatze, ca porcii or mancat cotetul de foame s-or evadat, ca mata o crepat in ea toti puii de sub closca, ear Grivei s-a hranit, o saptamana, numa cu propriile-i fecale !
      Da, da, las ca am vazut eo cum sta treaba !
      Pana si boracii astia mici, de nici par la puta n-au, creapa in ei alcool, de-ti faci cruce cu 1200 de rotatii pe minut, cand ii vezi cum dau pe gat !

      Ștergere
    2. Pese: eara voi, la si jumate, sa ma loati de cur in spate si, ochindu-ma la fix, drept in borta de la pix, sa ii dati un ceoc, ori doo, de la varf si pan la oo !

      Ștergere
  16. USL, din nou împreună. PSD şi PNL îl susţin pe Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al poporului
    ===================================
    Uai, textu ca textu, da cand vazui pozilii, ierea sa ma cac pe mine de emotie !
    Chear nu mai exista in tara iasta si barbati normali, care sa-ti incante privirea ? Numa strambi, cocosati si kiompalii ?
    Ioi, ce banditi si presarii astia de la zear ! Eote uai, ce poze i-or gasit si lu agariciu asta !
    ===========================
    adev.ro/n3r7fx

    RăspundețiȘtergere
  17. Se schimba politicile Meapeneului fata de cunoasterea limbelor straine ?
    =======================
    Colonel Florin JIANU
    Şeful Direcţiei financiar-contabile
    ......................................................
    LIMBA MATERNĂ Română
    LIMBI STRĂINE CUNOSCUTE Limba rusă – satisfăcător;

    See more at: http://www.mapn.ro/structuri/dfc/sef_dfc/index.php#sthash.JrVPxuIB.dpuf
    ============================

    Din cate imi aduc aminte, pentru ocuparea unei fonctii prevazuta cu lampas la izmene, ierea o cerinta obligatorie de cunoastere a limbei engleze, conform unui STANAG 6001, la nivel de cel putin 2, la toate cele 4 secvente: ascultat, citit, scris si vorbit !
    Dupe cum se vede, dom Jeanu asta, nici macar rusa n-o stie oceni haraso !

    Nu ca n-ar hi bun socotitor de diurne si ca nu are APTITUDINI ŞI COMPETENŢE TEHNICE " de redactare a unui text cu ajutorul calculatorului, de a lucra cu baze de date", asea cum scrie la siviul postat pe saitul oficial, insa OTAN, al carei partener suntem, zice altceva, in legatura cu limbile straine !
    Ori s-a schimbat politica Meapeneului, ori siviul a fost postat la shto, pentru inducerea in oroare a lu RasPutin, ca sa nu atace R. Moldova prin Transnistrea, via Dubasari-Tiraspol, ori se reactiveaza Tratatul de la Varsovea !

    In rest, e in regula, baiatul e super, provenit din talpas comati si nu are fisa plina de titluri si cursuri care mai de care, asa cum au unii de prin structurile astea de la centru, de te intrebi cand dracul or mai facut si serviciu !
    Iar din punctul meu de vedere mi se pare valabila si limba rusa ! Nush si daca dpdv al ministrului, care a studiat la Stefan Gheorghiu ! Insa inclin sa cred ca da !

    RăspundețiȘtergere
  18. Si, ear o sunat de fix, si ear ati uitat sa ma umeziti la pix, cu-ale voastre faine ceocuri, saltand ritmic, in mii de hopuri !

    RăspundețiȘtergere
  19. Uai, daci m-am mai ras de-o caricatura din Obositorul Militar, a unuia VeCe rdea ! Cica, un cal care paste il intreaba pe un tilicar daca le da Meapeneul prime, de pastele cailor ! Ear tilicarul, face o moaca lunga, de mangalita, pen ca nu stie ce-i aia !
    Uai, da ci m-am mai ras, de m-am zgaltait tot !
    Ce prime imi dadeau comunistii, de 23 august, ori de 25 octombrie, ori de 1 mai ! Moooamaaa, chear si fro 500 si ceva de lei am loat ! Si ce ma mai lauda pe la sedintele de beobe, pentru indeplinirea planului la colectarea de sticle goale ! Numa eu singur depaseam, de multe ori, planul intregului regiment, cu ce adunam de prin garsonera, cand nu mai aveam loc sa ma descalt de ciubotele de instructie !
    Acusica...pula prime ! Nu mai au de unde, ca s-a furat tot din tara asta bogata si toti functioneaza pe avarii !
    Numa directorii de la Renea, Distrugaz, Hidromorisca si alte companii de astea de stat, alde ASF, isi dau prime intre 10 si 42 de mii de euro ! S-un mel, nu mai mult !
    Tilicarii primesc melu dintre craci !

    RăspundețiȘtergere
  20. Uai, exact acusica frun an ieream prin spitale, de-mi faceam revizia la distributie si la pompa de combustibil, dupe ce ierea sa suflu in veioza !
    Da n-am suflat, uai, si iaca c-am mai ramas un an in evidentele Serviciului de Evidenta a Populatiei Sector 5 !
    A dreaca, abea asteptau unii sa ma vada cu dric la poarta si cai mascati !
    Pai cine va mai dadea voo pixul ca sa-l frecati, cu-a' voastre biuze sa-l mestecati ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Tare te mai mananca gingiile! Ca pe aia micii, cand le cresc dintii.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cam pe la si douasidoo, sa-mi umblati un pic la oo, cu-ale voastre biuze moi, delicat, egzagt pe-un coi, sa ma mozoliti oleaca, ca de doru-mi sa va treaca !
    Ioi, ce zacamant de cultura sunt !

    RăspundețiȘtergere
  23. Uai, s-o deschis Targul de Carte Gau de Anus, asea ca fug sa achizitionez si eo o carte, doo !
    Ca-s mare iubitor de cultura, in pula mea !
    Nu uitati de dousidoo...

    RăspundețiȘtergere
  24. Acusica eara-i FIX !
    Nu ma mozo-un pic la PIX ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ori, sa revin la fara 10
      Al meu pics ca sa mi-l frece
      De doreste cineva
      Si cu biuza si cu limba !

      Ștergere
  25. Dosarul fostului ministru Corneliu Dobrițoiu intră pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție în această săptămână, au declarat surse judiciare pentru DCNews. Procurorii au trimis Instanţei Supreme rechizitoriul încă din luna septembrie 2013, dar dosarul, supranumit "Case pentru generali MapN" nu a trecut de faza citirii actului de inculpare înainte de intrarea noilor Coduri în vigoare.
    După 1 februarie, conform Codului de procedură penală, cazul a ajuns la un judecător de Cameră preliminară. Întrucât procedurile au fost finalizate, va începe judecarea lotului de generali, comandori și colonei care au cumpărat apartamente de la MapN la prețuri pe care procurorii le consideră subevaluate.
    Citește și: Dosarul "Case pentru generali": Dobrițoiu, trimis în judecată
    Întrucât Noul Cod Penal prevede pedepse mai mici în cazul infracțiunilor de care sunt acuzați ofițerii, există posibilitatea prescrierii faptelor. Generalul Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării în 2012, din partea PNL, este acuzat de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul în dosarul "Case pentru generali" este estimat de MapN la peste un milion de lei, mai precis 1.207.670 lei.
    Inculpaţii sunt:
    • generalul de brigadă în rezervă Traian Pigui, fost șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din MapN;
    • generalul maior în rezervă Floarea Șerban, fost șef al Direcției Legislație și Asistență Juridică din cadrul MapN;
    • generalul maior în rezervă Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării;
    • generalul maior în rezervă Francisc Radici, fost șef al Direcției de Informații din cadrul MapN;
    • generalul maior în rezervă Constantin Năstase, fost șef al Direcției Financiare din cadrul MapN;
    • generalul în rezervă Sergiu-Tudor Medar, fost șef al Direcției de Informații din cadrul MApN;
    • generalul în rezervă Gheorghe Rotaru, fost șef al Direcției de Informații din cadrul MapN;
    • comandorul în rezervă Gheorghe Gonciaruc;
    • colonelul în rezervă Ionel Vizitiu;
    • generalul de brigadă în rezervă Corneliu Duță, fost comandant al UM 02576 București – Comandamentul Garnizoanei București, din cadrul MapN;
    • plutonierul adjutant în rezervă Mihaela Matei.
    ===================================
    http://www.dcnews.ro/dosarul-case-pentru-generali-la-iccj-corneliu-dobri-oiu-trimis-in-instan-a_440874.html#sthash.o8Cuq0kt.dpuf
    ===================================
    Asteptam, cu emotie, Ziua Poartelor Deschise la principalele Universitati, de la Aiud, Gherla, Poarta Alba si Jijilava !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LA BECI CU EI, MPT DE LEVIERUL DIN STINGA SA MA IEI! SI HOP, HOP, HOP, S-O TI-O MAI DAM UN PIC LA CIOC!

      Ștergere
  26. miercuri, 9 aprilie 2014

    Tiganii romani in Norvegia
    "Starea natiunii" prezinta un documentar cutremurător care arată modul de viață al conaționalilor noștri care au migrat pe plaiuri norvegiene.
    În toate marile orașe din Norvegia au aparut hoardele de țigani (romi) cea mai mare parte din România. Aceste creaturi murdare cutreieră străzile zi și noapte, agasează trecătorii și fac pipi peste tot, fură tot ce pot, în special fură din magazine și lasă un val de gunoi în urma lor.
    Romii din Oslo
    Cerșesc în fața catedralei Oslo, vând bijuterii de aur fals. Vaterland Park a devenit o toaletă.
    De vânzare bijuterii din aur fals
    Bandele de țigănci încearcă să-și vândă bijuterii de aur fals abordând bărbații singuri.

    Si-au făcut tabere clandestine peste tot: parcuri, păduri, piețe, sub poduri.

    lindikul: http://bragadiru-cnsc-if.blogspot.ro/
    ========================================

    Si, vizionare placuta si la film !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: froiam sa mai adaug: Sa-i pastrati sanatosi si forevar !
      Necazul e ca vichinjii le zic mai mult romani, decat tigani !

      Ștergere
  27. Costică Voicu: Fostul șef de la IPJ Mehedinți nu este polițist,
    ci inginer adus și făcut polițist.
    ======================
    Președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor (AIP) - Secția Română, Costică Voicu, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, că îi consideră polițiști pe cei care au absolvit școala de specialitate și, din acest motiv, nu îi consideră polițiști nici pe fostul șef al IPJ Mehedinți Ștefan Ponea, arestat preventiv într-un dosar de corupție, nici pe Augustin Căpâlnaș, surprins cu un permis de conducere fals.

    "Vă spun că el (Augustin Căpâlnaș, de la Direcția Poliției Rutiere — n.r.) nu e polițist, eu îl consider polițist pe cel care a făcut Școala de Poliție. Pe cei încadrați direct, în combinații și condiții ciudate, nu comentez. Vreau să vă spun un lucru: uitați-vă la titulatură — AIP — deci polițiști adevărați, acela (Căpâlnaș, n.r.) a fost preot neterminat și polițist neînceput. Noi nu facem și nu dăm recomandări pentru a intra în Poliție. Devin membri IPA cei care au calitatea de polițiști. Acesta în speță nu era membru IPA ca și mulți alții, inclusiv cel de la Mehedinți, inspectorul-șef (Ștefan Ponea — n.r.) care nu este polițist este inginer, adus și făcut polițist", a transmis presei Costică Voicu.

    RăspundețiȘtergere
  28. Uai, daci ploo.Si-mi place tare cum ma smotociti la oo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zice la radeo casi ninje ! Cine are dorinta sa me-o linje ?

      Ștergere
    2. Bueiiii, la ceoc sa ne-o ei, pina tu cafeaua bei!

      Ștergere
  29. Ete bă ce scrie ăştia la gazetă de pretenul lui Cezar maimuţa:

    "Luceferi ai politicii dâmbovițene, de pe marea scenă a țării pe micul ecran
    Oprea Gabi: SRI este unul din instituțiile care reprezintă coloana vertebrală a statului român
    *************************************
    1. Mai Oprea decât fostul general de GAZ Gabi (Oprea) Izmană nu poate exista cineva sau ceva în politica românească postdecembristă, după cum a dovedit-o el însuși, cu mult talent, miercuri seara, la Realitatea TV, el reevaluatul lui Traian Băsescu, el prietenul de familie al prezidențialei Udrea.

    Dovada vie, mișcătoare, că un individ poate vorbi mai mult decât a citit vreodată, Oprea s-a dat pe după Rareș Bogdan când a venit vorba să facă scurte previziuni politice cu pretenția de analiză. Pur și simplu nu a înțeles întrebarea referitoare la o posibilă alianță între mai multe partide, printre care PDL, PÎMP, PNL etc. ”O alianță între ce ?”, s-a făcut ex-șeful ”mafiei personale a lui Adrian Năstase” că nu aude întrebarea. A dat apoi răspunsuri neimportante, ca de un Bulă, dar care are agățată de gât zgarda pe care Ponta i-a scris ”prim-vice prim-ministru”.

    Vasta-i cultură i-a fost dovedită de fraze grele, absconse, care sunau cam așa:

    ” Securitatea natională nu se face la televizor”.

    ” Oamenii care mă cunosc din sistemul de apărare au jurat să își apere țara”

    Au urmat exercițiile de autoadmirație: ”Sunt om credibil și respectat în domeniul securității și apărarii naționale”. Sigur, când ajunge și Ambasada SUA la București să spună despre el că e ”respectatul profesor”, omul chiar se crede așa ceva.

    ”Oamenii mă cunosc bine și au încredere în mine”, a spus fostul pontator de izmene kaki.

    Sau ”îmi place să urnesc lucrurile din loc”.

    Nu s-a dat în lături să vină cu argumente forte privind caracterul său de granit, povestindu-i lui Rareș Bogdan – care îl asculta cu ochi calzi, migdalați, de catifea – semnificația prenumelui său, Gabriel. Rareș Bogdan privea la el ca la un film de succes de pe Discovery, când decripta sensul prenumelul Gabriel. Și nu respira. Rareș Bogdan nu respira.

    RăspundețiȘtergere
  30. 2. Gabi de Ponta (fost de Iliescu, fost de Năstase, fost de Băsescu, fost de Boc) a lansat, apoi, și alte maxime, cu șarmu-i recunoscut: clipind des, cum numai el știe, afișând o mină rigidă, de parcă ar fi înghițit o mătură cu codă lungă. Rețeta, crede el, de succes, ca să se dea seriosul perfect. Aiurea, avea o mină de parcă ziceai că-i unul din cele patru cuburi de gheață ale licorii băsiste, licoare asezonată cu una bucată de bucălată Nuți.

    Când a venit vorba să zică ceva despre colegii săi academicieni de la Academia Baronilor Locali, conducătorul de doctorate de la școala SRI, s-a pitit în mazăre sau în ce-o mai fi găsit. A glăsuit cam așa: ”Conceputul de baron e de 12 ani. Are istorie. Cred că sunt oameni eficienți și oameni ineficienți”.

    Gramatică de GAZ și SRI ar putea fi intitulat capitolul următor. În care subiectul vorbește despre balonul Maior, pe care visează să îl umple Grupul de la Cluj, așa cum le place să își spună băsiștilor mai băsiști decât băsiștii găzduiți încă de PSD.

    De puțin nu s-a ridicat în picioare când a venit vorba despre cel care îl lasă liber să predea ceea abia dacă știe, același Maior.

    Profesorul universitar doctor Oprea Gabriel, conducătorul de doctorate, a dat cu gramatica de peretele SRI, în exercițiul său de adulație la adresa ”prezidențiabilului” lui Ucu Rus și al cenaclului său din Grigorescu:

    ”George Maior îl cunosc foarte bine”.

    ”SRI este unul din instituțiile care reprezintă coloana vertebrală a statului român”.

    La întrebarea-încuietoare unde îl vede pe Maior la finele acestui an (doar-doar o zice că la Cotroceni), răspunsul lui Oprea a căzut ca un trăsnet, nimicind totul în jur: ”În orice funcție din România”.

    Obsesiv a revenit la două idei bine fixate în conștiința sa:

    -Servciile de informații;

    - Relația corectă cu Traian Băsescu.

    În naivitatea sa de doctor de doctorate, Oprea se îmbată cu o iluzie care ține de plecarea sa, la un moment dat, de lângă președintele Elenei Udrea, și alipirea la PSD:

    ”Băsescu nu e supărat pe mine”.

    Dacă ar ști să citească fie și din priviri ar vedea ce i se întâmplă lui Blaga, cel care a stat tot timpul lângă același Băsescu.

    Cuiele în talpă avea să și le bată imediat:

    ”Blaga, unul dintre cei mai buni miniștri de interne pe care i-a avut România de după 1990”.

    Spune că alăturarea la vasul de croazieră (care a răsturnat orânduirea Băsescu-Udrea) a bărcuței politice pe care a creat-o, nu ar însemna că a contribuit la demiterea guvernului Ungureanu. Hazilu!

    Ah, Dușa ”e un patriot!”

    Eh, și firul epic se derulă până când poposi la poalele muntelui rezistență cu numele de Oprea Gabi: ”Nu am vrut să numesc la șefia serviciului de informații al MAI, în 2009, oameni suspecți de crimă organizată. ” Iar vârful Nanga Parbat al acestui munte e reprezentat de lucruri cutremurătoare pe care le-a trăit: ”Am primit amenințări”. Dar, precum cocul dat cu fixativ, a rezistat la vântul, arșița și la ploaia amenințărilor.

    Un cuvânt de îmbărbătare a avut pentru un preferat de-ai lui Băsescu de la serviciul secret al MAI: ”Ardelean și-a făcut datoria”. Vulpea. Adică.

    Bietul de el, cu simfonia aceasta a cătușelor cântată de DNA pe un libret compus de Zeus, nici nu a mai îndrăznit să pronunțe expresii precum închisoare ori sinonimele acesteia: ”Domnul Năstase mi-a oferit o carte înaite de a se afla în locul în care află acum”. Aflatul aflării, cu alte cuvinte.

    Și a tot crezut, posibil și în pauzele de publicitate, că Băsescu nu e supărat pe el.

    Bombonica de pe tarta de cuvinte e savuroasă:”Cu Elena Udrea sunt prieten vechi. Pe Dorin Cocoș îl cunosc de dinainte de 1989. Ne leagă o veche prietenie”.

    Încă mai sunt speranțe că nu doar prietenia!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zurza: http://www.cotidianul.ro/oprea-gabi-sri-este-unul-din-institutiile-care-reprezinta-coloana-vertebrala-a-statului-roman-235664/

      Ștergere
    2. Da sa vezi comentariile ! Numai cuvinte de bine !
      Sireaca armata, pe mainile cui a ajuns; cand pe mainile unui izmanar analfabet, cu apucaturi de fost sef de mafie personala, cand pe mainile altora, de-nfunda puscariile acusica, cand pe mana nush cui politruc absolvent de Stefan Gheorghiu, calificat in tamplarie universala !
      Vai de capul nostru ! Pe mana cui a dat papagalul ala plagiator, SNAOPSul !

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri