Google Translate

vineri, 4 aprilie 2014

BREAKING NEWS. Adrian Duicu, Ştefan Ponea, si Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, arestati preventiv pentru 30 de zile! A decis azi, Curtea de Apel Bucureşti. Avocaţii celor trei, au declarat recurs la decizia de arestare

 
Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.
 
Instanţa a admis astfel cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care i-au reţinut joi pe Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu.
 
Avocaţii celor trei au declarat recurs la decizia de arestare, contestaţia urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.


Constantin Stefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

După începerea urmăririi penale şi reţinerea lui Ştefan Ponea, ministrul Afacerilor Interne a dispus retragerea lui de la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi punerea lui la dispoziţie.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, şefa Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi alte şase persoane, aceştia având calitatea de suspect.

Secretarul CJ Mehedinţi, Ştefan Mednyasky, este urmărit penal pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii  nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
Procurorii DNA o cercetează, pentru aceeaşi infracţiune, pe şefa Direcţiei Economice din CJ Mehedinţi, Daniela Popescu.

Directoarea Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Elisabeta Rolea, şi Grigoriţa Feraru, funcţionar public la aceeaşi instituţie, sunt urmărite penal pentru luare de mită, iar managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi directorul televiziunii Tele 2 Drobeta, Adrian Bidilici, acuzat de instigare la dare de mită şi complicitate la folosirea influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite.

De asemenea, Andreea Mijache, "persoană care acţionează în numele a două societăţi comerciale, deţinătoare a două posturi de televiziune", este urmărită penal pentru complicitate la folosirea influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, potrivit DNA.

De aceeaşi infracţiune este acuzată Valentina Drăghia, administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce Silvia Şocîte este urmărită penal pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, în perioada martie-iunie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi afirmat, într-o discuţie cu şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, unor funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, precum şi asupra unor consilieri locali din CL Orşova, pe de altă parte.

Duicu i-ar fi promis lui Ponea că îşi va folosi această influenţă pentru a-i determina pe membrii Guvernului, funcţionarii publici din conducerea MAI şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, să îl menţină temporar pe Ponea în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi să numească o persoană din familia acestuia într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public.

"În ceea ce îi priveşte pe membrii Consiliului Local al municipiului Orşova, influenţa urma a fi exercitată pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public şi concesionarea, către o altă persoană din familia lui Ponea Constantin Ştefan, la un preţ «convenabil», a două suprafeţe de teren (în suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi, terenuri situate în centrul municipiului Orşova şi reprezentând acostamentul unei străzi)",
au scris procurorii în documentul citat.

Potrivit procurorilor, un membru al familiei lui Ponea a obţinut cele două suprafeţe de teren, în urma intervenţiei lui Duicu, care şi-a folosit influenţa asupra a 11 membri ai Consiliului Local Orşova, prin intermediul şi cu ajutorul preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu.

"Ca urmare a exercitării influenţei, consilierii locali au votat scoaterea din domeniul public şi concesionarea celor două suprafeţe de teren. Cele două suprafeţe de teren erau înscrise în cartea funciară a localităţii Orşova ca aparţinând domeniului public al Statului Român, prin urmare, ele nu puteau fi trecute în domeniul privat al localităţii Orşova (şi apoi concesionate); în aceste împrejurări, folosul obţinut prin dobândirea acestor două suprafeţe de teren în condiţiile arătate, este unul necuvenit, obţinut prin nesocotirea prevederilor legale care reglementează regimul juridic al proprietăţii publice",
au precizat procurorii.

Preşedintele CJ Mehedinţi i-a cerut în schimb lui Ponea să determine un magistratul să îi admită cererea dintr-un dosar în care Duicu ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate.

"Folosindu-se de împrejurarea că o persoană din familie este chiar şefa Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei care avea de soluţionat cauza respectivă, Ponea Constantin Ştefan i-a promis lui Duicu Ioan-Adrian că îi va obţine acest folos, în sensul că hotărârea care se va da în cauza amintită va fi una favorabilă acestuia din urmă",
susţin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai - septembrie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi suspectele Daniela Popescu, director al Direcţiei Economice din CJ Mehedinţi, şi Doina Borugă, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, au permis unor persoane neautorizate (reprezentanţii unui furnizor de echipamente medicale şi ai unei societăţi de leasing) accesul la informaţii care, la acel moment, nu erau destinate publicităţii.

"Informaţiile reprezentau intenţia reprezentanţilor Consiliului judeţean Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin de a demara o procedură de achiziţie publică, precum şi datele tehnice şi financiare preconizate pentru această achiziţie publică, cu scopul de a obţine pentru cei doi agenţi economici un folos necuvenit. Folosul urmărit a constat în împiedicarea altor competitori să participe la licitaţia publică ce avea să fie organizată pentru achiziţia publică şi, implicit, în încheierea de către cei doi agenţi economici 'beneficiari ai informaţiilor'a contractelor de achiziţie publică în condiţii financiare avantajoase pentru aceştia şi, corelativ, dezavantajoase tehnic şi financiar pentru autoritatea publică contractantă (Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, instituţia publică beneficiară a bunurilor ce aveau să fie dobândite prin achiziţie publică) şi pentru Consiliul judeţean Mehedinţi (autoritatea publică locală care urma să asigure finanţarea acestei achiziţii publice)",
arată DNA.

Folosind aceste informaţii, reprezentanţii celor doi agenţi economici au întocmit o "ofertă" care le era convenabilă, pe care au transmis-o reprezentanţilor CJ Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, susţin anchetatorii.

Pe baza respectivei "oferte", reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin (autoritatea publică contractantă) au întocmit documentaţia de atribuire, care a fost transmisă Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi apoi publicată în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) la 13 septembrie 2013.

"Întrucât au realizat faptul că documentaţia de atribuire publicată fusese "greşită" (în sensul că nu permitea şi achiziţionarea de servicii financiare, anume încheierea contractului de leasing), documentaţia de atribuire modificată şi publicată din nou în SEAP. Date fiind condiţiile tehnice şi financiare stipulate în documentaţia de atribuire, singura ofertă a fost cea făcută de aceşti doi agenţi economici, ofertă care a şi fost declarată câştigătoare",
mai spun procurorii anticorupţie.

Pe de altă parte, în ianuarie 2014, tot preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, i-a determinat pe suspecţii Şocîte Silvia şi Mednyasky Ştefan Ladislau, secretarul CJ, să îi pună la dispoziţie unei anumite persoane subiectele pentru un concurs pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu în cadrul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Mehedinţi. Având subiectele de concurs, persoana în favoarea căreia a acţionat Duicu a câştigat concursul, în condiţiile în care se înscriseseră şi alte persoane, susţine DNA.

De asemenea, în decembrie 2013, înaintea sărbătorilor de iarnă, Duicu şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul de a obţine foloase necuvenite pentru două societăţi comerciale, deţinătoare a două posturi de televiziune, societăţi pe care acesta le controlează în fapt. "Folosul necuvenit obţinut de cele două societăţi comerciale a constat în sumele de bani (aproximativ 60.000 lei) obţinute ca urmare a faptului că Duicu Ioan-Adrian, prin intermediul suspecţilor Bidilici Adrian şi Mijache Loredana-Andreea, a impus tuturor primarilor şi tuturor funcţionarilor publici cu funcţii de conducere de pe raza judeţului Mehedinţi să plătească contravaloarea unor 'urări' care aveau să fie difuzate (sub forma unor anunţuri scrise pe 'burtiera' ecranului) la cele două posturi de televiziune. Fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de urări a trebuit să plătească suma de 600 lei", explică anchetatorii.

Duicu le-ar fi determinat pe suspectele Rolea Elisabeta-Zenovia şi Feraru Grigoriţa, director, respectiv funcţionar public al Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în aşa fel încât să favorizeze o anumită societate comercială, controlată în fapt de către preşedintele CJ.
"Favorizarea a constat în decontarea unor sume de bani pentru servicii paraclinice. În schimb, Duicu Ioan-Adrian le-a oferit şi asigurat celor două reprezentante ale CAS Mehedinţi foloase pentru persoane din familia lor, respectiv detaşarea uneia în cadrul Biroului Vamal Porţile de Fier I şi numirea alteia într-o funcţie de conducere în cadrul aparatului tehnic al Primăriei Drobeta Turnu Severin",
susţine DNA.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Sursa:
http://www.mediafax.ro/social/dosarul-mehedinti-presedintele-cj-seful-ipj-si-liderul-psd-orsova-arestati-preventiv-12398643

CITEȘTE ȘI...

26 de comentarii:

  1. Mehedinţi - câmp de luptă între doi baroni locali: Duicu şi Stănişoară
    ----------------------------------------------------------------
    Tatăl lui Adrian Duicu, viceprimar PSD în comuna Topleţ, spune că la originea anchetării şi reţinerii fiului său ar fi manevrele lui Mihai Stănişoară, fost ministru PDL al Apărării, trecut în barca liberalilor după ce USL a cucerit puterea.

    Primar cu multe mandate în fruntea Primăriei Topleţ, Ioan Duicu este acum, pentru prima oară, doar viceprimar al comunei. El e cunoscut ca un apropiat al generalului Ioan Talpeş, despre care se spune că ar fi la originea ascensiunii politice atât a tatălui, Ion Duicu, cât şi a fiului, Adrian. „De la Stănişoară i se trag toate! L-a bătut peste tot, în toate alegerile, era pregătit să-l bată şi acum la europarlamentare, la scor mare. De când l-a învins pe Stănişoară au apărut numai reclamaţii şi probleme“, spune Ion Duicu.

    VINOVAT E, ÎNTOTDEAUNA, CELĂLALT
    -------------------------------------------------------
    Ce spune Ion Duicu face parte din tradiţia locului: de fiecare dată când dau de probleme, atât Stănişoară, cât şi Duicu se gândesc că acestea li se trag de la celălalt. În urma unei anchete jurnalistice publicată de „Adevărul“ în 2012, Stănişoară se întreba cine îi vrea răul: „Nu-mi dau seama de unde vine asta. De la Duicu?“. Ieri a venit rândul a lor Duicu să creadă că problemele din Justiţie li se trag de la Stănişoară.

    De fapt, judeţul Mehedinţi a ajuns în ultimii ani un adevărat ring de box în care doi baroni locali, Mihai Stănişoară şi Adrian Duicu, îşi dispută influenţa în Drobeta Turnu Severin şi în judeţ.

    Dar, chiar dacă sunt pe poziţii adverse, Stănişoară şi Duicu se aseamănă în multe privinţe. Ambii controlează trusturi de presă locale, iar soţiile amândurora sunt implicate în afaceri. Mirela Codruţa Stănişoară conduce un trust media local, format dintr-un ziar, un radio şi o televiziune. Mariana Duicu este administrator al firmei Invest Petroleum Impex SRL, iar familia Duicu controlează şi ea două televiziuni locale.

    Atât Duicu, cât şi Stănişoară se folosesc de trusturile media pe care le controlează pentru propria promovare şi pentru atragerea de publicitate de la firmele care fac afaceri cu autorităţile locale pe bani publici. De altfel, aceste firme abonate la bani publici îşi fac publicitate prin trustul fiecăruia, în funcţie de cine este la putere într-un anumit moment dat.

    „Fiţi convins că are şi Duicu la televiziunea lui aceleaşi contracte“, spunea Stănişoară în 2012. Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, confirma atunci migraţia afaceriştilor de la Stănişoară spre Duicu, după ce primul a pierdut alegerile: „După ce băieţii ăştia deştepţi nu au mai plătit, a început să-i lovească. Atunci ei au trecut în partea cealaltă“, spunea Drăghiea în 2012.

    AFACERI PE BANI PUBLICI PRIN FIRME CLIENTELARE
    ---------------------------------------------------------
    Asemănările Duicu-Stănişoară nu se opresc aici. Amândoi au făcut afaceri, prin intermediul firmelor soţiilor lor, cu autorităţile locale. În timp ce Stănişoară a luat convenabil în concesiune un teren la malul Dunării, Duicu aproviziona instituţiile locale cu combustibili prin firmele din familie.

    Alte date,cititi aici: http://adevarul.ro/news/eveniment/un-intreg-judet-captiv-ghearele-baronului-duicu-1_533d86850d133766a87914dd/index.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Jiaga- jiaga, hop- hop- hop, Mehedinti pe primul loc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne tot lăudăm că "suntem urmaşii Romei", că suntem "daci şi draci", că suntem pe Pămînt dinaine de "Lucy/Cezar ot TM", aia din Africa, că, că, că noi suntem al 3-lea coi al lui Dumnezeu pe planeta asta. Vă spun eu ce suntem: O PULĂ, nişte troglodiţi, nişte "mujici", un popor fără caracter, cum bine zicea în "teoria laptelui de oaie" ovreiul ăla de Roesler (nu ştiu de i-am scris corect numele răpănosului aluia împuţit, da" nu mai contează). Acum, contează doar dobitocii şi hoţii de aşa-zişi politicieni, care reuşesc spre "binele şi fericirea", în frunte cu bovanul de Băsescu şi cu aurolacul Ponta ot Paris, să ne bage pe ţeavă şi cu rusnacii. Ia luaţi de colea, citiţi şi vă cruciţi. De fapt, reacţia asta a calmucilor era previzibilă; trebuie să le mulţumim pentru asta lichelelor de Băsescu, Ponta, Antonescu şi tot neamul lor de derbedei.

    "Se poate ghici intenţia Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina"
    Rusia avertizează România pentru "o serie de noi declaraţii anti-ruse" ale lui Băsescu"

    1) Ministerul rus de Externe al Federaţiei Ruse a avertizat România, printr-un comentaru al purtatorului de cuvant, Alexander Lukasevici, asupra retoricii anti-ruse a preşedintelui, deloc nuanţată de ministrul Titus Corlăţean. Moscova arată că Bucureştiul ştie bine cine poartă vina crizei din Ucraina, dar ignoră acest fapt.

    Este una dintre rarele poziţii oficiale dure din partea Moscovei, războiul declaraţiilor privind Republica Moldova şi Ucraina purtându-se până acum mai mult prin canale neoficiale, în special prin schimburile de replici pe Twitter şi Facebook între vicepremierul Dmitri Rogozin şi consilierii preşedintelui Băsescu.

    "Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni împotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO", precizează Ministerul de Externe rus, adăugând că şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, nu a respins această declaraţie, citează Mediafax.

    Comunicatul diplomaţiei ruse mai arată că Moscova regretă că asemenea retorică anti-rusă a apărut în momentul în care relaţiile bilaterale abia începuseră să se îmbunătăţească.

    Vorbind în faţa Parlamentului cu ocazia împlinirii a zece ani de la aderarea României la NATO, Traian Băsescu a făcut apel la Alianţă să ofere garanţii de securitate unor state care nu sunt membre. Liderul român a spus, de asemenea, că NATO trebuie să participe la reglementarea “conflictelor îngheţate” din fostul spaţiu sovietic, inclusiv a celui din Transnistria, se arată în comunicatul diplomaţiei ruse.

    Purtatorul de cuvânt al MAE rus, Alexander Lukaşevici, explică apoi de ce Federaţia Rusă consideră inacceptabilă acuzarea Rusiei pentru escaladarea crizei din Ucraina, sugerând că guvernul României nu are nevoie de explicaţii în acest sens, pentru că ştie foarte bine cine este de vină pentru deteriorarea situaţiei din Ucraina. "Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina", a adăugat diplomaţia rusă”, se arata în reacţia MAE rus.

    Apoi Lukaşevici arată că Memorandumul de la Budapesta din 1994, prin care Marea Britanie, SUA şi Rusia se angajează să garanteze securitatea Ucrainei în schimbul renunţării acesteia la arsenalul nuclear moştenit de la fosta URSS, a fost deja încălcat în momentul escaladării crizei din Ucraina. “Cât priveşte Memorandumul de la Budapesta, principiile sale de bază au fost violate de acţiunile altor puteri garante, înainte de referendumul legitim din Crimeea”, arată Lukaşevici.
    +++++++++++++++++++++++

    RăspundețiȘtergere
  4. 2) "Poziţia MAE rus vine după ce România a denunţat, în martie, "agresiunea" rusă în Crimeea şi referendumul "ilegal" care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia şi după ce Traian Băsescu a cerut o repoziţionare a forţelor NATO în Europa.

    La finalul acestui comentariu, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Moscova a subliniat că atitudinea dură a României faţă de Rusia nu este în interesul niciunuia dintre state. “Această retorică antirusă la nivelul conducerii statului român (...) nu este în interesul nimănui", mai arată comunicatul Ministerului de Externe rus.

    Site-ul newsru.com, care a preluat comunicatul diplomaţiei ruse, notează că România a participat activ la acţiunile care au dus la extinderea “apărării comune” a NATO în Europa de Est. Site-ul arată că SUA au cerut României permisiunea de a spori numărul de militari la baza aeriană de la Marea Neagră (Mihail Kogălniceanu) la circa o mie de militari. Cu toate acestea, este negată legătura dintre această decizie şi criza din Ucraina. Mai mult, scrie newsru.com, în spaţiul aerian al României efectuează zboruri regulate avioanele de recunoaştere AWACS.

    În contextul acestor reacţii dure la adresa României, presa rusă scrie că ministrul german de Finanţe a negat, în urma protestelor diplomaţiei ruse, că ar fi comparat regimul de la Moscova cu Germania nazistă a lui Hitler, sugerându-se că şi oficialii români ar trebui să-şi nuanţeze o serie de afirmaţii, mai cu seamă în condiţiile în care Berlinul a făcut acest lucru. “Nu sunt un idiot să compar pe cineva cu Hitler. Niciun om politic german nu ar face asta vreodată”, a spus Schauble. El a recunoscut că a vorbit despre anexarea regiunii sudete din Cehoslovacia de către nazişti, dar că nu a făcut vreo paralelă cu evenimentele actuale. “Mi-aş fi cerut scuze dacă aş fi făcut o asemenea greşeală”, a spus Schauble."

    http://www.cotidianul.ro/rusia-avertizeaza-romania-pentru-o-serie-de-noi-declaratii-anti-ruse-ale-lui-basescu-235339/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. Doamne fereşte de ceva, că o să-i aşteptăm pe amerloci să intervină mult şi bine, cum de altfel i-au mai aşteptat românaki vreo 50 de anişori.

      Ștergere
  5. Am ramas profund indignat de aprecierea lui Ponta,precum ca membrii PSD sunt victime ale justitiei in aceste zile!Animalul asta are habar cit a furat Duicu,de-a ajuns atit de bogat si influent?As plesni de bucurie dac-ar fi judecati toti hotii din judetul asta,ca la noi se fura mai rau ca-n codru!Un fost puscarias inchis pentru viol,absolvent,dupa revolutie,al facultatii de drept(de apartament)din Baile Herculane,pe nume Citu Constantin,a ajuns,gratie porcului de Duicu,marele director al statiunii Bala!Iar dna invatatoare Chircu,c-am auzit ca nici macar profesoara nu e,a ajuns marea directoare a Muzeului regiunii Portilor de fier!Pina cind vor mai dura situatiile astea anormale?Asteptam ca legea sa-si spuna cuvintul,iar vinovatii sa plateasca pentru faptele lor si sa li se confiste averile dobindite ilicit!La televiziunea RTS se vorbea in aceasta seara de o tomografie la 4 secunde,decontate de hotul de Duicu prin RMN-ul lui SRL-ist!De-aia nu sunt bani pentru oamenii bolnavi,ca-i aduna hotii pe toti!La pirnaie cu ei si sa iasa de-acolo cind le-oi spune eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ştreang cu ei, mama lor de derbedei!!!!!!!!! Ia cercetaţi voi cum în America, unii au ajuns milionari în 200 de ani. La Românistan, în 4 ani, mai ales dacă eşti din partidul care trebuie, ajungi miliardar. Exact cît în mandatul unui jegos de ăsta de parlamentar, de-a fost magaziner pe vremea lui Ceauşescu pe la vreun CLF, sau ca sulă belită ăla de Ca(n)lacheu ce fu electrician şi ajunsese mare şef în Comisia de Apărare a Parlamentului. Halal ţară, halal popor! Vai de curul nostru...Da" nu vreau să-i stric entuziasmu lu Nea Vasile Burcu care mai crede în "Reînvierea spiritului românesc" şi mă opresc aici. Mă duc la cuibar că mi-s nervozat, MPT nu-i prin zonă să i-o dau la ceok, Tigri 2 e la măturoi în Austria, Cezar Maimuţa-suge-mi-ar puţa e în Portugalş la cules de castraveţi cu curul pe 2 rînduri...
      Hai NB!

      Ștergere
  6. La multi ani, uăi koistilor !
    Uai, daci dor ne-o fo de BeheDinti ! Si noaptea visam cum ca se facea ca navigam p-aciulea, cu pixul la vedere !
    Uăi, Nenea BurcuBista, dupe cum vad ca or evoluat problemele in ultima saptamana, prin judetul BeheDinti, eo cred c-ar treboi sa-ti schimbi titlul de la blog, in BeheDinti Parnaie Onlain - o comunitate virtuala a parnaiasilor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: uăi, stiam ca BeheDintiul ierea lider la rezultate dezastruoase la bocoloreat, ori la cel mai mare oameni de cultura si geniu pe un m patrat, cum ie, de exemplu, comunitatea tuciuristilor de la Strehaia, care nu vrea sa munceste, insa nu stiam ca e si liderul aptsolut la derbedei de partid si de stat !
      Uai, daci dreaca e acolea, la Trompeta Turu Sobelim, uăi ! Ce prazul meu de alesi aleserati, uăi !

      Ștergere
  7. Doamne feri ! Are dreptate antevorbangiul meu, ca sa folosesc un termen de care ma foloseam la sedintele Beobe partid, cand froiam ca sa fac imprese, ca astia trebo agatati in streang !
    Ce prezumtie de nevinovatie, uai ! Cum l-ai dibuit ca a facut mismasuri si cu mata-n traista, hop cu el la juvat ! Altfel nu se rezolva nimic ! Tara este cuprinsa de o caracatita generala !
    Daca nu se adopta urjent masuri similare celor din Iran, adios natiune ! Adica, cum l-ai prins ca a pus botul, amputarea manei drepte, in direct la Tevere 1 International, la orele de varf !
    Cum l-ai prins la futat, fara autorizatie, jiap, jos mataringa, exact de la nivelul coaielor ! Iar la fiecare intersecte, pe panoaie uriase, sa stea scrisa celebra zicatoare alu Tudor Vlaqdimireanu, cum ca Patrea e poporenii, iar nu tagma jefuitorilor ! Sau, ma rog, ceva de genul asta, ca nu mai tine mosiul minte !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uai, nici n-am citit, dreaca, Obositorul Militar, saptamana iasta ! Cred ca numa lucruri majiore o scris ! Ca m-or zapacit dreaca de cap, cat am ascultat la radeo, cu aderarea la OTAN !
    De fapt, Romanistanul numa cu aderarea s-o ales, ca in rest...exact pula ! Decalotata de epiderma si lipsita de vigoarea sangelui fierbinte, ce o invartoseaza !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: cat citesc eo Obositorul, onlain, va rog ca intr-un ritmic hop, hop, hop, sa me-o loati progresiv la ceoc, deoarece in aceasta impusa absenta am suferit de o nashpa abstinenta !

      Ștergere
    2. Uai, nika nou prin Obositor ! Aceleasi vizite interminabile, aceleasi decernari de insigne, aceleasi poze cu si despre aviatia inexistenta, aceleasi popisme fara de sfarsit, ale unui gheneral care numa cu asta s-a ocupat o viata intreaga !
      Cu o excepte, demna de loat in calcul, pe la pagina 19, unde, in 3 cuvinte-4 randuri, un capitanas facut prin filiera indecenta, si care ar hi treboit sa hie in poligon la trageri cu agheaua, in loc sa zmangaleasca prin zeare, se ia de rezervistii carcotasi !
      Pentru ca se dau la gatzii sistemului, din care au supt, cica ! Uai, sa hie ! Auzi, cica e unii la care nika nu le convine ! Nu, uai puleasca, doar faptul ca armata a ajuns un fel de zdreanta pentru politicieni, nu ne convine ! Ca niste smintiti alde contratorpilorul Erga Omnes ne-au terfelit pe la toate posturile de televiziune, urland pana la spume impotriva rezervei, adica tot a sistemului ! Ca niste cretini alde Maciu-Piciu Jurisdiciu si Co au pus umarul, ostaseste, la schilodirea legislatiei, de am ajuns din cadre militare in rezerva armatei, niste cacanari asistati, stand la mana unor derbedei, care azi o falfaie prin Sparlament, iar maine ii vezi la Jijilava !
      Si, uai puleasca, care in loc sa-ti verifici port-harta, de cele trebuincioase pentru o zi de instructie, te fute grija de rezervisti, nu-mi convine nici faptul ca armata asta post loviturii de stat din 89 a ajuns sa infunde puscariile, cu toate gradele si rangurile militare, pentru ca tot mai multi apevisti pun botul la manarelile politice, de se inchina pana si societatea civila, de performantele ultimilor ani ! Si nici bascalia facuta cu gradele militare, chiar si in rezerva fiind ele, nu-mi convine, de a ras o tara intreaga de uneperizarea sistemului, pe principii de „La Piovra”! Si nici faptul ca aviatia e in curul gol nu-mi convine, uai koila, si ca niste politruci masoni si iredentisti vor, musai, sa vada armata pusa pe chituci, fapt care nu e prea departe de a fi realizat !
      Uai puleasca, tu vezi numai ce-ti da voie seful tau sa vezi ! Iar bagabontii astia batrani, alde comodorul Luleaua pix-onlain, te baga in fata, pen ca, pana o-i vedea tu luminita de la capatul tunelului, armata fi-va amintire !
      Lasati voi chestiile cu curinpupismele si cu viata in roz ! Ori cu vitejia ostasiului romanesc, plecat sa crepe pe la dracu in praznic, pentru nimic, scormonind boambe pe drumuri si poteci de nisip!

      Ștergere
    3. Pese: Ho, hoooo...si inca cate nu-mi mai convin !
      Bine ca va convin voua soldele, de s-a ajuns ca 8 din 10 apevisti sa fie impovarati cu credite de zeci de mii, pe la jde banci ! Ne dam mari scule ca suntem natoisti, insa numai pe la denumiri, ceva language si niscaiva steaguri ! In rest, rupti in cur !
      Bine ca va convine ca sunteti taraiti prin garnizoane, la si de la cazarmi, cu autobuze de muzeu, ori ca isi face lumea cruce pe strada, cand inca vede jerpeliturile de ARO, DAC, ori Tudor 105, acum cand pana si firma de Paza 3 Coceni se deplaseaza cu niste amarate de Toiota Chiu 7 ! Bine ca va convine ca au ajuns sa va calareasca niste venetici, prroveniti prin fel de fel de filiere de partid, indirecte si indecente, dupa ce v-ati futut, unii, juma de copchilarie si un sfert de adolescenta prin cazarmi, la frecat veceurile de cacat ! Bine ca va convin "cuiburile" de politruci, de care parca nu mai poate scapa sistemul asta si pe care l-au otravit pana-n maduva !
      Buey, ciocu mic ! Nu mai aburiti lumea cu Sanel 5, cand de fapt pute a cacat de la o posta !
      Si asa rezerva asta e rupta in coispe, de am ajuns sa ne dam muie stradal, indiferent de grad si functie, ori de sarcinile la mob !

      Ștergere
    4. Pese: uai, daci m-am nervat ! Auzi bre, mucosenia se ia de seniori, de parca s-ar loa de tac-su, cand perde banii la zaruri ! De fapt el se ea numa de aia care nu poate sa stea cu ciocu mic si care mai clantanesc, pe ici, pe colea, despre debandada din sistem ! De aia care-s cu limba la curul unepereului, ca varanul pe broaste, cand iese la vanat, nu se ea !
      Aia e model cica, ele e adevaratele cadre de nadejde, model de ordine si disciplina !

      Ștergere
    5. Pese: feri doamne de fro aroganta, ceva, si sa ajungi pe statul de razboi in batalionul de Volhoave a lu Cur de Leu, maestrul rachetelor apa-sol-aer, ca jiar te caci !

      Ștergere
  9. MPT cu O|O bleaga, var bun cu a lu'ALUPIGUS5 aprilie 2014 la 17:27

    Hop si hop, rog stimata audienta cala si jiumate
    Sa me-o ea suav la ceoc !
    Si nu briusc, ca sa ma sperii
    In racoarea bland-a serii !

    RăspundețiȘtergere
  10. Uai, v-ati pregatit de Florarii ? Ca mintenas e Inviorarea de Pasti ! Trecu si contorul de 888 888, ear conu BurcuBista Per Scrotilo nica, nicio reactie !
    Macar asea, o cupa onorifica, maimutoiului care s-a incalecat pe contorul cu 888 888 !
    Pula, de acusica sa speram ceva-ceva la MILION !

    RăspundețiȘtergere
  11. De pe pagina SCMDemoralizate Constanta aflam ca la 1 aprilie 2014 s-au aniversat fro 105 ANI DE LA ȊNFIINŢAREA REGIMENTULUI 36 PINFANTERIE ‘’SILE ULF ” de la Mihail Kogalnicescu !
    Bravo uai, numai pe meleagurile astea ciobanisto-mioritice se pot face aniversari oficiale, pentru umeuri date la dezmembrat, cu Ordonanta !
    Parerea mea e ca, concomitent cu cei 105 ani de la infiintare, treboiau depuse coroane si pentru cei fro 7 ani de la inmormantare !
    Bine ca nu-si aduce aminte frun basinos de asta si de vreun Regiment alde 1 Rosiori, care s-a desfiintat acusica fro 40 de ani, fara Ordonanta 7, ci numa pe chestea c-or murit iepele !
    Buey, da ca sa nu hiu ear carcotas si sa ma critice fro unul de pe la Observatorul Militar, ca vad toate chichitele, va las pe voi sa vizionati pozele din linc, in special penultima poza, unde defileaza trupilii OTAN !
    Ca sa va dati seama care e adevarata fata a armatei la ora actuala si cam ce se mai croseteaza prin cazarmi, priviti poza cu defilarea gardei de onoare ! Ce debandada generala, ce harababura ! Aia se numeste defilare, fiecare cu stangul pe toba lui ! Cand unul e cu mana la pula, altul e cu ea in dreptul semicurului, fiecare priveste unde vrea muskiul lui si calca cam cum ii vine mai bine la talpici !
    Si nu mai zic nimic si de indicatorul ala de circulatie cu STOP, aliniat perfect cu domnii ghenerali care depuneau coronae, in memoria unui regiment mort ! Si nici de gheneralul din ultima fotografie postata, cu ceoc de tap !
    Poate m-am tampit eo, insa asea se vede de pe leptopul meu ! Din pacate, ori din fericire, fiecare cum isi alege unghiul de privire, cam asta este adevarata muie a armatei, si nu pozele din Obositorul Militar, alea atent alese si prelucrate pe calculator, cu fel de fel de super-ostasi zmangaliti cu crema de bocanci pe fata !
    Buey, aftar va zic si eo LA MULTI ANI ! Si la mai multe succesuri la aniversarea de 110 ani !

    http://scmdfiliala1constanta.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: daca ultimul comandant al Regimentului s-a cam prins ca oficialitatilii primeste onorul de la niste trupeti neinstruiti, sireacul primul comandant, nestiind el prea multe despre procedurile NATO, intrucat el a prins numa pas de defilare rusesc, si-a zis siesi in gandul lui, impresionat de deplasarea in stilul "la gramada" a trupelor: se facura a dreacului, militarii otanului !

      Ștergere
  12. Uai, si am uitat dreaca ca la fix sa va rog, ca al meu pix, intr-un usiurel hop, hop, hop sa mi-l loati nitel la ceoc ! Acusica revin pe la si jiumate, cu o rugaminte noo, sa ma scarchinati la oo !

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamne feri ! O-nebunit popa papa !
    ===========================
    Teoria care contrazice totul! Vaticanul pregătește populația pentru întâlnirea cu extratereștrii !!
    ===========================
    Pana acusica cativa ani, numa dache te gandeai ca pomantul ar putea fi rotund, te bagau pochii la erezie si te coceau pe rug, ori te dezcapatanau la ghilotina din peata publica !
    Erezieeee, erezieeee, strigau ca scapetii, in numele bisericii ! Cum nu faceai ciocu mic, cum ti-o furai, ca Geoana Darc, fecioara din Orlins !
    ======================
    Eote aciulea, si la poponarii astia de la Vatican ! Cred ca lu Papa Frencis sigur i se defecteaza franele de la Popamobil, dache o mai tine cu prostii de astea cu Ozeneuri, cu Eliens...

    =========================
    http://www.dcnews.ro/teoria-care-contrazice-totul-vaticanul-pregate-te-popula-ia-pentru-intalnirea-cu-extratere-trii_440699.html#sthash.wMJwRLyh.dpuf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ca sa nu uit, ca ear se apropie de FIX si nu asi dori ca ale dvs onorabile ceocuri sa ramana vaduvite de placerea de a-mi sufla macar un pic in PIX !

      Ștergere
  14. Uai, bine ca ploua si vine codul !
    Poate-i trece dreaca si babornitei cheful de agricultura ! Cufuri-m-as pe ceapa ei, ca oricum i-o fura bagabontii ! Chear de me-am tras gard de gard !
    De cand a bagat Poanta abciza la motorina, vad ca s-or eftenit toate !

    RăspundețiȘtergere
  15. Buey cufuristilor, cat plec eo cu potaea la caca-pisiu, sa-i zica cineva lu BurcuBista Per Scrotilo sa mai improspateze p-aciulea, ca m-am saturat dreaca de muianul de mangalita gusata a lu ala de la CJ BeheDinti ! Uitati-va si voi ce urechi are gusatul, de se da bengos ca are palosul cel mai gros prin judetul ala !
    Las ca-l vad eo la Jijilava, cand o loa-o la buci, fara sa se aplece dupe sapunul Duru, care spala curu !
    Sa vezi cum i-o parai gaozul, ca un pepene copt de Dabuleni, can i-or intromisiona-o bagabontii !
    O sa-i sara din cap schemele politice de jecmanit puletii !
    Spor la muie de 5***** !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri