Google Translate

miercuri, 2 aprilie 2014

Cutremur la Mehedinti! Adrian Duicu, Preşedintele CJ Mehedinţi, suspectat de fapte de corupţie, ridicat de la locuinţa părinţilor săi

 
Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD), suspectat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, a fost ridicat de anchetatori, miercuri după-amiază, de la locuinţa părinţilor săi din comuna Topleţ (Caraş-Severin), în urma unor percheziţii care au durat câteva ore.
 
Percheziţiile la locuinţa din Topleţ a părinţilor şefului CJ Mehedinţi, începute miercuri dimineaţă, s-au încheiat în jurul orei 14.15, când Adrian Duicu a fost scos de către anchetatori din casă,
fiind urcat într-o dubă a Poliţiei.
 
El a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor prezenţi.
Anchetatorii au ridicat din locuinţa părinţilor lui Duicu şi doi saci cu documente.

Surse judiciare afirmă că Duicu ar urma să fie dus la DNA central pentru audieri, alături de alte 14 persoane suspectate în acest dosar de corupţie.

Preşedintele CJ, Adrian Duciu, şi şeful Poliţiei Mehedinţi, Ştefan Ponea, sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile.

Procurorii DNA au făcut percheziţii, miercuri, la sediile unor instituţii şi firme din Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, într-un dosar privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere în plan local, în perioada 2012-2014 şi în luna ianuarie 2014 .

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că prin ordonanţă a procurorilor de la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie s-a dispus începerea urmăririi penale în această cauză, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă, folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din probele administrate de procurori până în prezent rezultă că, în perioada 2012-2013 şi în cursul lunii ianuarie 2014 , "folosindu-se de influenţa conferită de funcţiile publice deţinute, două persoane din două instituţii publice ale judeţului Mehedinţi au determinat funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din acelaşi judeţ să îndeplinească acte de serviciu în favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiaţilor (rude şi patroni de societăţi comerciale de la care obţineau în schimb direct sau indirect foloase necuvenite)".

Surse judicare au declarat pentru MEDIAFAX că cele două persoane vizate sunt preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea.

DNA a precizat, în comunicatul citat, că cele două persoane au intervenit pentru a influenţa "numiri şi menţineri în funcţii de conducere la unele instituţii publice sau numiri ale unor apropiaţi în funcţii de conducere".

Aceştia ar fi intervenit şi pentru aprobarea scoaterii din domeniul public şi concesionarea către apropiaţi la un preţ "convenabil", de suprafeţe de teren intravilan situate în centrul municipiului Orşova, în condiţiile în care erau înscrise în cartea funciară a localităţii Orşova ca aparţinând domeniului public al statului român şi astfel nu puteau fi trecute în domeniul privat şi nici concesionate, a mai arătat DNA.

Totodată, cei doi şi-ar fi folosit influenţa pentru a determina "funcţionari de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi să deconteze către anumite societăţi comerciale servicii medicale presupus neefectuate" sau pentru a determina unii agenţi economici din Mehedinţi "să încheie contracte de publicitate sau sponsorizare, în condiţii favorabile unui post de televiziune local".

Aceştia şi-ar fi folosit influenţa şi pentru a permite unor persoane neautorizate să aibă acces la informaţii care, la acel moment, nu erau destinate publicităţii, "astfel încât anumiţi agenţi economici să obţină folos necuvenit şi condiţii financiare avantajoase şi împiedicarea altor agenţi economici să participe la o licitaţie publică", fiind astfel dezavantajat Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, instituţia publică beneficiară a bunurilor ce aveau să fie dobândite prin achiziţie publică, potrivit DNA.

Cei doi ar fi intervenit şi pentru avantajarea unei anumite persoane prin furnizarea subiectelor la un concurs pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu la Consiliul Judeţean Mehedinţi, în detrimentul altor persoane.

Procurorii DNA informau, miercuri dimineaţă, că se fac percheziţii în acest dosar şi că urmărirea penală a fost începută pentru fapte, nu faţă de persoane.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că au loc percheziţii la locuinţa din Orşova a preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, la casa părinţilor acestuia din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin, precum şi la Hotelul Palace din Drobeta-Turnu Severin, deţinut de familia lui.
Ulterior, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a confirmat pentru MEDIAFAX că au loc percheziţii la locuinţa sa, precizând că va pleca apoi, împreună cu anchetatorii, la sediul CJ.

De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediile Consiliului Judeţean Mehedinţi şi Primăriei Drobeta-Turnu Severin, fiind vizaţi mai mulţi funcţionari suspectaţi de fapte de corupţie, dar şi la locuinţa din Orşova a şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, comisar-şef Ştefan Ponea, cunoscut drept un apropiat al lui Adrian Duicu, precum şi la locuinţa primarului din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, membru PDL.

Totodată, au fost făcute percheziţii şi la sediul Primăriei Orşova, precum şi la firma Floricola, care furnizează serviciile de salubrizare şi apă-canal din Orşova şi care aparţine preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu, al cărui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinţi, îl are ca naş pe Duicu.

În acest dosar sunt vizate şi mai mute firme de construcţii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu instituţii publice locale, dar şi cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), au mai arătat sursele judiciare. Între aceste firme se află Alpha Construct Sistem, aparţinându-i omului de afaceri Constantin Izvoranu, care are mai multe contracte de reabilitare şi asfaltare de drumuri atât cu Consiliul Judeţean Mehedinţi, cât şi cu Primăria Drobeta-Turnu Severin.

Conform surselor judiciare citate, în acest dosar ar fi vizaţi şi funcţionari de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi şi angajaţi ai Spitalului Judeţean, unde au loc, de asemenea, percheziţii. Totodată, anchetatorii au descins şi la locuinţa managerului Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, Doina Borugă.

Surse judiciare au afirmat că în acest dosar de corupţie ar fi în atenţia anchetatorilor şi judecătoarea Adina Ponea, sora şefului Poliţiei Mehedinţi, care este preşedinte al Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Craiova, dar şi procurorul Elisabeta Ponea, soţia comisarului-şef Ştefan Ponea.

Adrian Duicu, aflat la primul mandat de preşedinte al CJ Mehedinţi, are, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2013, un teren de 1.000 de metri pătraţi la Orşova, dobândit prin concesiune în 2006, împreună cu soţia sa, precum şi o casă de 200 de metri pătraţi, tot în Orşova, cumpărată tot în 2006. Preşedintele CJ are şi un autoturism Peugeot din 2008, în declaraţia de avere nefiind specificate conturi şi depozite bancare, investiţii sau împrumuturi care să depăşească 5.000 de euro.
Totodată, Duicu are de restituit două credite în valoare totală de 74.500 de lei, ambele contractate în 2006 şi scadente în 2016.

În anul fiscal anterior declaraţiei de avere, Adrian Duicu a avut din indemnizaţia de consilier judeaţean un venit anual de 3.054 de lei, iar ca preşedinte al instituţiei a încasat 26.098 de lei. Soţia acestuia a obţinut 10.536 de lei ca administrator la SC Invest Petroleum Impex SRL.

Presa locală a relatat, de-a lungul anilor, despre afacerile derulate de preşedintele CJ Mehedinţi prin firme înregistrate pe numele soţiei, Mariana, şi al mamei sale, Ana Duicu, care deţin mai multe benzinării în Drobeta-Turnu Severin şi în comuna natală - Topleţ, precum şi un hotel la ieşirea din Drobete-Turnu Severin, dar şi clinica medicală Romrad-RMN, care funcţionează în Policlinica Spitalului Judeţean.

În mai 2012, cu o lună înaintea alegerilor locale, la care Adrian Duicu candida pentru funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi, din partea USL, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că acesta, care atunci era consilier judeţean, a fost găsit incompatibil.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 28 octombrie 2008, prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat în cadrul firmei.

Ioan Adrian Duicu a fost consilier judeţean în CJ Mehedinţi din 27 iunie 2008, iar din 2 aprilie 2007 era asociat în cadrul SC Romrad-RMN SRL, preciza atunci ANI.
În 21 mai 2012, Duicu a contestat raportul de evaluare al ANI, acesta cerând Curţii de Apel Craiova anularea actului.

După un an, în 21 mai 2013, Curtea de Apel Craiova i-a admis cererea şi a dispus anularea raportului de evaluare al ANI, din 9 mai 2012. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă, termenul de judecare fiind 18 noiembrie 2014.

Presa locală a scris că la Curtea de Apel Craiova dosarul acestuia a fost judecat de secţia al cărei şef este magistratul Adina Ponea Calotă, sora şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Ştefan Ponea.
Adrian Duicu este, din 2009, preşedinte al PSD Mehedinţi şi secretar executiv al PSD la nivel naţional, precum şi membru în Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
Sursa:
======================================================================
==========================================================
==============================================
Sursa:
http://stiri.tvr.ro/seful-cj-mehedinti-si-seful-politiei-judetene-suspectati-de-abuz-in-serviciu-si-trafic-de-influenta_42565_video.html#view
============================
=================================================
======================================================================

4 comentarii:

 1. La puscarie cu el si toti care au furat...

  RăspundețiȘtergere
 2. Mai mulţi funcţionari de la CJ Mehedinţi,
  ridicaţi de procurori, urmând să fie aduși la audieri la București.
  ---------------------------------------------------------
  Mai mulţi funcţionari publici de la CJ Mehedinţi, între care secretarul judeţului Ladislau Mednyanszky şi şefa Departamentului Resurse Umane, Silvia Şocâte, au fost ridicaţi de procurori, miercuri seară, în urma percheziţiilor făcute la sediul instituţiei într-un dosar privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere în plan local, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014.

  Aceştia vor fi aduşi la Bucureşti pentru a fi audiaţi. Tot miercuri seară, la DNA central urmează să ajungă şi şeful CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, relatează Mediafax.

  Surse din rândul anchetatorilor au declarat că la DNA central vor ajunge şi şeful PSD Orşova, Constantin Popescu, şi fiul său Valentin Popescu, acesta fiind director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi.

  Sursele citate au mai spus că mai mulţi şefi de deconcentrate din Mehedinţi au fost audiaţi în cursul zilei de miercuri de procurori, aceştia fiind întrebaţi dacă li s-a impus să intervină pe lângă anumiţi agenţi economici pentru a-i determina să încheie contracte de sponsorizare şi publicitate cu televiziunea Tele2 Drobeta, deţinută de una dintre firmele familiei Duicu.

  Preşedintele CJ, Adrian Duciu, şi şeful Poliţiei Mehedinţi, Ştefan Ponea, sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile.

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/mai-multi-functionari-de-la-cj-mehedinti-ridicati-de-procurori-urmand-sa-fie-adu-i-la-audieri-la-bucure-ti-79545.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Procurorii DNA au făcut percheziţii, miercuri, la sediile unor instituţii şi firme din Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, într-un dosar privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere în plan local, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014.

  Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că prin ordonanţă a procurorilor de la Secția de combatere a infracțiunilor de corupție s-a dispus începerea urmăririi penale în această cauză, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă, folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

  Din probele administrate de procurori până în prezent rezultă că, în perioada 2012-2013 şi în cursul lunii ianuarie 2014, "folosindu-se de influenţa conferită de funcţiile publice deţinute, două persoane din două instituţii publice ale judeţului Mehedinţi au determinat funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din acelaşi judeţ să îndeplinească acte de serviciu în favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiaţilor (rude şi patroni de societăţi comerciale de la care obţineau în schimb direct sau indirect foloase necuvenite)".

  Surse judicare au declarat că cele două persoane vizate sunt preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea. DNA a precizat, în comunicatul citat, că cele două persoane au intervenit pentru a influenţa "numiri şi menţineri în funcţii de conducere la unele instituţii publice sau numiri ale unor apropiaţi în funcţii de conducere".

  Aceştia ar fi intervenit şi pentru aprobarea scoaterii din domeniul public şi concesionarea către apropiaţi la un preţ "convenabil", de suprafeţe de teren intravilan situate în centrul municipiului Orşova, în condiţiile în care erau înscrise în cartea funciară a localităţii Orşova ca aparţinând domeniului public al statului român şi astfel nu puteau fi trecute în domeniul privat şi nici concesionate, a mai arătat DNA.

  Totodată, cei doi şi-ar fi folosit influenţa pentru a determina "funcţionari de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi să deconteze către anumite societăţi comerciale servicii medicale presupus neefectuate" sau pentru a determina unii agenţi economici din Mehedinţi "să încheie contracte de publicitate sau sponsorizare, în condiţii favorabile unui post de televiziune local".

  Aceştia şi-ar fi folosit influenţa şi pentru a permite unor persoane neautorizate să aibă acces la informaţii care, la acel moment, nu erau destinate publicităţii, "astfel încât anumiți agenţi economici să obțină folos necuvenit şi condiţii financiare avantajoase şi împiedicarea altor agenţi economici să participe la o licitaţie publică", fiind astfel dezavantajat Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, instituţia publică beneficiară a bunurilor ce aveau să fie dobândite prin achiziţie publică, potrivit DNA.

  Cei doi ar fi intervenit şi pentru avantajarea unei anumite persoane prin furnizarea subiectelor la un concurs pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu la Consiliul Judeţean Mehedinţi, în detrimentul altor persoane.
  Procurorii DNA informau, miercuri dimineaţă, că se fac percheziţii în acest dosar şi că urmărirea penală a fost începută pentru fapte, nu faţă de persoane.

  Surse judiciare declarau că au loc percheziţii la locuinţa din Orşova a preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, la casa părinţilor acestuia din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin, precum şi la Hotelul Palace din Drobeta-Turnu Severin, deţinut de familia lui.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mai-multi-functionari-de-la-cj-mehedinti-ridicati-de-procurori-urmand-sa-fie-adusi-la-bucuresti_1412546.html#ixzz2xknKCtsk
  Follow us: @realitatea on Twitter

  RăspundețiȘtergere
 4. La spart piatră cu ghiulele de picioare, tu-le muma-n cur de hoţi "şi nevestele la tonţi, noaptea pe la 3"! Ce puşcărie bei? Să stea cu catargul în sus, să se uite la TV, să se "recicleze" în furtişaguri? Nu frăţicilor! Cum era înainte de al 2-le Rezbel Mondial; "25 ani de temniţă grea"! Valabil pentru toţi infractorii, de la cei politici şi pînă la şuţi.
  În altă ordine de idei...pe unde umbă cheagul ăla bătrîn de MPT? Că voiu a-i face o urare, din care nu "lipseşte" cuvintele "Hop" şi "ceoc".
  MPT, mei, mai ai gardu ăla, ori ţi-l ciordiră verii garoiului din Urziceni, pe numele lui de botez, Pardaillean Viurel Titigri2?

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite