Google Translate

marți, 29 aprilie 2014

Elena Udrea in cursa pentru Cotroceni? Traian Basescu premier? In Romania, Tara tuturor posibilitatilor, nimic nu pote fi exclus!


ZIUAnews vă prezintă un istoric succint al controversatei relații Băsescu-Udrea, din 2004 și până în prezent, trecând în revistă cele mai importante aspecte ale acestei conexiuni politice - și nu numai - înfiripate "la prima vedere":

2004 - Din postura de proaspătă consoartă a miliardarului Dorin Cocoș, Elena Udrea e propulsată pe lista Alianței D.A., pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București. E remarcată cu viteza luminii de primarul Băsescu. În decembrie 2004, el o duce cu sine la Cotroceni, imediat după prezidențiale. Precizăm că, în 2002, Udrea se înregimentase în PNL.

2005 - În februarie, întregul PD rămâne cu gura căscată, când Băsescu o numește, peste noapte, șefă a Cancelariei Prezidențiale. Amintim că el și-a justificat decizia lăudând calitățile fizice ale Elenei Udrea:
"Mi s-a părut interesant ca, pe lângă nişte figuri acre, să fie şi o persoană care arată bine!"
Din pricina dezvăluirilor mediatice referitoare la combinațiile lui Dorin Cocoș cu grupurile de interese "Golden Blitz" și "Bittner-Petrache", Udrea demisionează de la Cotroceni, pentru a proteja imaginea lui Băsescu. Lumea politică și presa sunt înțesate de zvonuri privitoare la o relație "nepotrivită" între cei doi, relație pe care - într-un interviu acordat Academiei Cațavencu -, Udrea nici n-o dezminte, nici n-o recunoaște. Demisionara Udrea devine cea mai importantă portavoce a președintelui.
Din pricina conflictelor pe care le-au avut cu ea, Băsescu și-a sacrificat trei consilieri de marcă: Andrei Pleșu, Renate Weber și Adriana Săftoiu. În octombrie, Udrea demisionează din PNL.

2006 - În februarie, se înscrie în PD și, în pofida nemulțumirilor interne, primește pe tavă funcția de secretar executiv. Devine coordonator al filialei Constanța, din care a pășit în politică și Băsescu. Devine un lider de temut, fiind de notorietate susținerea "supremă" de care beneficiază. Când Băsescu era internat la Elias, Udrea i-a adus un platou cu prăjiturele, susținând că președintele e mare amator de dulciuri.

2007 - În ianuarie, Udrea stârnește o criză politică de proporții, scoțând din poșetă celebrul "bilețel roz", la o emisiune TV. Ea a susținut că premierul Tăriceanu i-a scris lui Băsescu, cerându-i să intervină la Parchet, în favoarea lui Dinu Patriciu. Și Monica Macovei i-a ținut isonul, deși, ulterior, relațiile s-au răcit, din pricina intrigilor pe care Udrea le-a presărat pe holurile Cotrocenilor. Bilețelul roz a dus la ruperea Alianței D.A. și la ieșirea PDL de la guvernare. Potrivit dezvăluirilor de presă, Udrea obișnuia să efectueze vizite nocturne la Cotroceni, iar Administrația Prezidențială și SPP au refuzat să explice motivele acestor preumblări tainice.

2008 - La parlamentare, Udrea a primit un colegiu într-un fief al PDL din București, pentru a fi 100% sigură că va fi aleasă. În urma formării guvernului PDL-PSD, s-a înființat un portofoliu numai pentru ea - Ministerul Turismului, conceput pe 22 decembrie. Pesediștii au fost puși la zid de Băsescu și forțați să iasă de la guvernare, după ce au decis constituirea unei comisii de anchetă parlamentară împotriva Elenei Udrea.

2009 - Comisia de anchetă a acuzat-o pe Udrea de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, instigare la infracțiunea de abuz contra intereselor publice și conflict de interese, iar forul a sesizat justiția în acest sens. Dar Parchetul a considerat sesizarea drept neîntemeiată. Băsescu a ieșit la rampă în repetate rânduri pentru a o proteja și lăuda pe Udrea, despre care a apreciat că este "o femeie foarte competentă". La finalul anului, Udrea devine ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, prin fuziunea dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței cu Ministerul Turismului.

2010 - În perioada iulie-noiembrie, ea devine președinte interimar al PDL București, și, în pofida nemulțumirilor exprimate de greii partidului - Vasile Blaga, Adriean Videanu și Radu Berceanu - e confirmată în funcție chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. Beneficiază din plin de susținerea lui Băsescu. Udrea ridică numeroase osanale televizate președintelui și sare la gâtul tuturor inamicilor acestuia.

2011 - Neînțelegerile dintre greii PDL și Băsescu sunt din ce în ce mai intense. Impactul social negativ al tăierii pensiilor și salariilor - Udrea fiind, după șeful statului și premierul Boc, cea mai vocală susținătoare a măsurilor decise via Cotroceni - au distrus imaginea PDL. La fel ca și în ceilalți ani, Udrea și Băsescu obișnuiesc să petreacă sărbătorile împreună, în compania partenerilor de viață.

2012 - În mai, la Congresul PDL, Udrea devine vicepreședinte. La 27 aprilie, ajunge în opoziție, după demiterea guvernului MRU și se implică trup și suflet în operațiunea recâștigării PDL pentru Traian Băsescu. Președintele a repus pe tapet ideea grupării Albă ca Zăpada, iar majoritatea analiștilor au susținut că vrea să construiască un partid special pentru Udrea.

2013 - La 12 februarie, ea a anunțat că va candida la șefia PDL, împotriva lui Blaga. A fost susținută vehement de Băsescu, iar EBA le-a pârât pe femeile pedeliste la PE, pe aiuritorul motiv că preferă să voteze un bărbat! La 23 martie, Blaga a câștigat funcția de președinte, iar Băsescu l-a criticat în termeni duri, anunțând că s-a despărțit definitiv de PDL. La finalul anului, Udrea a anunțat că va urma exemplul dat de Băsescu și va face afaceri în domeniul agriculturii, la fel ca familia prezidențială.

2014 - De luni bune, Băsescu a tot insinuat că se gândește s-o arunce pe Udrea în cursa pentru Cotroceni, deși în cărți se află și Emil Boc - există și scenariul potrivit căruia șeful statului ar putea intra în tandem cu Udrea, pe post de viitor premier.

Băsescu a fost și este principalul promotor al PMP, în jurul căruia se laudă că va unifica dreapta românească, împreună cu Elena Udrea.

Sursa: 



=======================================================================
===============================================================
====================================================

5 comentarii:

  1. Sunt slabe șanse ca madam Udrea să ajungă președinte. Nu s-or pricepe romanii la politică și optiuni electorale după 45 de ani de abstinență, dar la muieri se pricep.
    Traian Băsescu , deși încă mai mișcă și mușcă, ca om politic e mai mort decât Iliescu. În plus cum serviciile și justiția ( viitorii beliți, pe merit ce-i drept, în următorii anii) îi cam arată pupa, e posibil ca în loc de premier să ajungă pârnâiaș.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mehedinti blog on line ? E ca si in reclama aia in care toti pun surprinsi intrebarea : O L X ? Mahedinti...alt judet rosu precum cravatele de pionier ...vai de muma voastra !!! Veti fi peste ani cei mai huliti si urati oameni din Romania alaturi de Dolj, Gorj, Olt, Galati, Braila, Vrancea, Constanta...doar atat i-a mai ramas PSD-ului...noroc cu Banatul, Ardealul si o parte a Moldovei, ca altfel Putin ar fi venit la Ponta in vizita ca pe propria mosie !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bueiii, unii e multzumitzi acu? Avea dreptate Curdeleu ot Birtolomeu...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri