Google Translate

vineri, 18 aprilie 2014

News! Adrian Duicu, suspendat oficial de la sefia Cj Mehedinti

 
Adrian Duicu a fost suspendat,
vineri, din functia de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti.


 Ordinul a fosat semnat de prefect, la doua saptamini dupa ce Duicu a fost arestat pentru trafic de influenta, relateaza Digi 24.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins, la inceputul acesti saptamani, recursul fostului presedinte al CJ Mehedinti, Adrian Duicu, la decizia de arest preventiv. Prin urmare, acesta va ramane in arest.

Adrian Duicu, fostul presedinte al CJ Mehedinti, ramane in arest

Adrian Duicu, presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Stefan Ponea, fostului sef al IJP Mehedinti, si Constantin Popescu, lider al PSD Orsova, au fost arestati preventiv pe data de 4 aprilie pentru fapte de coruptie.

Duicu, suspendat din functia de presedinte CJ Mehedinti - Cine preia functia

Duicu este acuzat de DNA de mai multe infractiuni, printre care: trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si folosirea influentei si autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Conform Legii administratiei publice locale, mandatul presedintelui unui consiliu judetean se suspenda de drept doar in cazul in care acesta a fost arestat preventiv. Masura arestarii preventive se comunica de indata de catre Parchet sau de instanta de judecata, dupa caz, prefectului care, prin ordin, constata suspendarea mandatului. Suspendarea dureaza pana la solutionarea definitiva a cauzei.

Sursa
http://www.ziare.com/social/administratia/adrian-duicu-suspendat-oficial-de-la-sefia-cj-mehedinti-1294540?utm_source=mhblogonline.blogspot.com.es&utm_medium=WIDGET-TOP6&utm_campaign=WIDGET-TOP6
==============================
============================================
======================================================================

 
Adrian Duicu
a fost suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti
de R.M.     HotNews.ro ; Vineri, 18 aprilie 2014,
 
Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat pentru fapte de coruptie, a fost suspendat din functie, vineri, dupa ce Prefectura Mehedinti a primit o adresa de la instanta suprema, potrivit careia lui Duicu i s-a respins recursul la decizia CAB de arestare preventiva a acestuia, anunta Mediafax.

In cazul in care Adrian Duicu nu isi va da demisia din functie pana la pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile in cazul procesului, pe fond, mandatul de presedinte al Consiliului Judetean va inceta de drept daca sentinta va fi cu condamnare.

In 10 aprilie, Inalta curte de Casatie si Justitie a hotarat, definitiv, ca Adrian Duicu, seful IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, acuzati de fapte de coruptie, sa ramana in arest.

Cei trei au fost arestati preventiv in 4 aprilie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor DNA.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Constantin Stefan Ponea, seful IPJ Mehedinti la data faptelor, este acuzat de trafic de influenta si cumparare de influenta, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Dupa inceperea urmaririi penale si retinerea lui Ponea, ministrul Afacerilor Interne a dispus retragerea lui de la comanda Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti si punerea lui la dispozitie.

In acelasi dosar sunt urmariti penal secretarul Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Stefan Mednyasky, sefa Casei de Asigurari de Sanatate a judetului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Doina Boruga, si alte sase persoane, avand calitatea de suspect.
 
Sursa
 
=====================================
=======================================================
=====================================================================

Un comentariu:

  1. Sa dea Dumnezeu sa-i bage la "kalabush" pe toti puli ticienii de dupa 89 incoa! Talhari!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri