Google Translate

joi, 10 aprilie 2014

Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef IPJ Ştefan Ponea şi liderul PSD Orşova rămân în arest. Sau cum Dante spunea „Lasciate Ogni Speranza, Voi Ch'entrate”!


Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, rămân în arest, a decis, joi, instanţa supremă, care a respins contestaţiile faţă de măsura preventivă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă.

Cei trei au fost arestaţi preventiv în 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.


Constantin Stefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

După începerea urmăririi penale şi reţinerea lui Ponea, ministrul Afacerilor Interne a dispus retragerea lui de la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi punerea lui la dispoziţie.
În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Ştefan Mednyasky, şefa Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Doina Borugă, şi alte şase persoane, având calitatea de suspect.

 Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, în perioada martie-iunie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi afirmat, într-o discuţie cu şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, unor funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, precum şi asupra unor consilieri locali din CL Orşova, pe de altă parte.

Duicu i-ar fi promis lui Ponea că îşi va folosi această influenţă pentru a-i determina pe membrii Guvernului, funcţionarii publici din conducerea MAI şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, să îl menţină temporar pe Ponea în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi să numească o persoană din familia acestuia într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public.




"În ceea ce îi priveşte pe membrii Consiliului Local al municipiului Orşova, influenţa urma a fi exercitată pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public şi concesionarea, către o altă persoană din familia lui Ponea Constantin Ştefan, la un preţ «convenabil», a două suprafeţe de teren (în suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi, terenuri situate în centrul municipiului Orşova şi reprezentând acostamentul unei străzi)",
au scris procurorii în documentul citat.
 

Potrivit procurorilor, un membru al familiei lui Ponea a obţinut cele două suprafeţe de teren, în urma intervenţiei lui Duicu, care şi-a folosit influenţa asupra a 11 membri ai Consiliului Local Orşova, prin intermediul şi cu ajutorul preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu.


"Ca urmare a exercitării influenţei, consilierii locali au votat scoaterea din domeniul public şi concesionarea celor două suprafeţe de teren. Cele două suprafeţe de teren erau înscrise în cartea funciară a localităţii Orşova ca aparţinând domeniului public al Statului Român, prin urmare, ele nu puteau fi trecute în domeniul privat al localităţii Orşova (şi apoi concesionate); în aceste împrejurări, folosul obţinut prin dobândirea acestor două suprafeţe de teren în condiţiile arătate, este unul necuvenit, obţinut prin nesocotirea prevederilor legale care reglementează regimul juridic al proprietăţii publice",
au precizat procurorii.

Preşedintele CJ Mehedinţi i-a cerut în schimb lui Ponea să determine un magistratul să îi admită cererea dintr-un dosar în care Duicu ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate.


"Folosindu-se de împrejurarea că o persoană din familie este chiar şefa Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei care avea de soluţionat cauza respectivă, Ponea Constantin Ştefan i-a promis lui Duicu Ioan-Adrian că îi va obţine acest folos, în sensul că hotărârea care se va da în cauza amintită va fi una favorabilă acestuia din urmă",
susţin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai - septembrie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi suspectele Daniela Popescu, director al Direcţiei Economice din CJ Mehedinţi, şi Doina Borugă, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, au permis unor persoane neautorizate (reprezentanţii unui furnizor de echipamente medicale şi ai unei societăţi de leasing) accesul la informaţii care, la acel moment, nu erau destinate publicităţii.


"Informaţiile reprezentau intenţia reprezentanţilor Consiliului judeţean Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin de a demara o procedură de achiziţie publică, precum şi datele tehnice şi financiare preconizate pentru această achiziţie publică, cu scopul de a obţine pentru cei doi agenţi economici un folos necuvenit. Folosul urmărit a constat în împiedicarea altor competitori să participe la licitaţia publică ce avea să fie organizată pentru achiziţia publică şi, implicit, în încheierea de către cei doi agenţi economici 'beneficiari ai informaţiilor'a contractelor de achiziţie publică în condiţii financiare avantajoase pentru aceştia şi, corelativ, dezavantajoase tehnic şi financiar pentru autoritatea publică contractantă (Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, instituţia publică beneficiară a bunurilor ce aveau să fie dobândite prin achiziţie publică) şi pentru Consiliul judeţean Mehedinţi (autoritatea publică locală care urma să asigure finanţarea acestei achiziţii publice)",
arată DNA.

Folosind aceste informaţii, reprezentanţii celor doi agenţi economici au întocmit o "ofertă" care le era convenabilă, pe care au transmis-o reprezentanţilor CJ Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, susţin anchetatorii.

Pe baza respectivei "oferte", reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin (autoritatea publică contractantă) au întocmit documentaţia de atribuire, care a fost transmisă Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi apoi publicată în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) la 13 septembrie 2013.

"Întrucât au realizat faptul că documentaţia de atribuire publicată fusese "greşită" (în sensul că nu permitea şi achiziţionarea de servicii financiare, anume încheierea contractului de leasing), documentaţia de atribuire modificată şi publicată din nou în SEAP. Date fiind condiţiile tehnice şi financiare stipulate în documentaţia de atribuire, singura ofertă a fost cea făcută de aceşti doi agenţi economici, ofertă care a şi fost declarată câştigătoare",
mai spun procurorii anticorupţie.

Pe de altă parte, în ianuarie 2014, tot preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, i-a determinat pe suspecţii Şocîte Silvia şi Mednyasky Ştefan Ladislau, secretarul CJ, să îi pună la dispoziţie unei anumite persoane subiectele pentru un concurs pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu în cadrul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Mehedinţi. Având subiectele de concurs, persoana în favoarea căreia a acţionat Duicu a câştigat concursul, în condiţiile în care se înscriseseră şi alte persoane, susţine DNA.

De asemenea, în decembrie 2013, înaintea sărbătorilor de iarnă, Duicu şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul de a obţine foloase necuvenite pentru două societăţi comerciale, deţinătoare a două posturi de televiziune, societăţi pe care acesta le controlează în fapt. "Folosul necuvenit obţinut de cele două societăţi comerciale a constat în sumele de bani (aproximativ 60.000 lei) obţinute ca urmare a faptului că Duicu Ioan-Adrian, prin intermediul suspecţilor Bidilici Adrian şi Mijache Loredana-Andreea, a impus tuturor primarilor şi tuturor funcţionarilor publici cu funcţii de conducere de pe raza judeţului Mehedinţi să plătească contravaloarea unor 'urări' care aveau să fie difuzate (sub forma unor anunţuri scrise pe 'burtiera' ecranului) la cele două posturi de televiziune. Fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de urări a trebuit să plătească suma de 600 lei", explică anchetatorii.

Duicu le-ar fi determinat pe suspectele Rolea Elisabeta-Zenovia şi Feraru Grigoriţa, director, respectiv funcţionar public al Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în aşa fel încât să favorizeze o anumită societate comercială, controlată în fapt de către preşedintele CJ.
"Favorizarea a constat în decontarea unor sume de bani pentru servicii paraclinice. În schimb, Duicu Ioan-Adrian le-a oferit şi asigurat celor două reprezentante ale CAS Mehedinţi foloase pentru persoane din familia lor, respectiv detaşarea uneia în cadrul Biroului Vamal Porţile de Fier I şi numirea alteia într-o funcţie de conducere în cadrul aparatului tehnic al Primăriei Drobeta Turnu Severin",
susţine DNA.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
Sursa:
Dosarul Mehedinţi: Preşedintele CJ, Adrian Duicu, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova rămân în arest
http://www.mediafax.ro/social/dosarul-mehedinti-presedintele-cj-adrian-duicu-seful-ipj-si-liderul-psd-orsova-raman-in-arest-12443123
===============================
==============================================================

==============================================================
=================================


==================================================================
=======================================================================


Mehedinţi: Adrian Duicu, acuzat de corupţie, va fi suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi

Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, îl va suspenda din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi pe Adrian Duicu, în 48 de ore de la primirea notificării privind respingerea recursului la decizia arestării preventive în cazul lui Duicu, acuzat de fapte de corupţie.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Nicolae Drăghiea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, deocamdată, nu a primit nicio înştiinţare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu respingerea recursului formulat la decizia de arestare preventivă în cazul lui Duicu, dar că "va respecta legea şi îl va suspenda pe Adrian Duicu din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi în 48 de ore de la primirea înştiinţării oficiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Instituţia Prefectului Mehedinţi respectă în totalitate legea. Până în acest moment, nu avem conform dispoziţiilor legale, înştiinţarea de la Înalta Curte. În momentul în care va veni, avem timpul ca să respectăm exact şi întocmai, în 48 de ore de la primirea înştiinţării", a spus prefectul judeţului Mehedinţi.

Drăghiea a arătat că, potrivit legii, preşedintele CJ va fi suspendat până la definitivarea cauzei aflate pe rolul instanţei.

În cazul în care Adrian Duicu nu îşi va da demisia din funcţie până la pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile în cazul procesului, pe fond, mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean va înceta de drept dacă sentinţa este cu condamnare.

http://www.mediafax.ro/social/mehedinti-adrian-duicu-acuzat-de-coruptie-va-fi-suspendat-din-functia-de-presedinte-al-cj-mehedinti-12446088
=====================================
===============================================
======================================================================

19 comentarii:

 1. Chear inainte de doo, cand o sa ma scarchinati la oo:
  =========================
  Cozonac cu "bullshit". Greseala de traducere care a devenit viral pe Internet
  O eroare de traducere a facut ca pe mii de cozonaci produsi de o firma doljeana sa apara, la traducerea in engleze a listei de ingrediente, cuvantul “bullshit”.
  Firma, cu sediul in orasul lui Nea Marin, Bailesti, s-a gandit sa treaca pe etichete nu doar denumirea in romana a ingredientelor, ci si traducerea in engleza
  ============================

  Ioi !
  Asteptam de la prazari si alte sortimente interesante, cacum ar hi: cozonac cu fakiu, ori cu prazshit
  Aveti si poze de pe ambalaji: http://stirileprotv.ro/show-buzz/fun/o-eroare-de-traducere-a-devenit-viral-pe-internet-cuvantul-bullshit-apare-pe-eticheta-unui-cozonac-produs-in-romania.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pese: astia e prazari din aia de-or loat bocoloreatul fara camere de suptpraveghere si de-or facut Universitatile de limbi la Spritzu Haret, intr-o joi !
   La cat bullshit au in cavitatea craniana, astia or bagat tecstul pe "Translate", or dat clic la "Go" si, ce-o iesit, aia or imprimat pe punga !
   Eo cred c-ar treboi sa trimita cateva pungi si la Casa Alba, ca tot aniversam Pascalele de Inviorare, impreuna cu cacatolicii !
   Ioi !

   Ștergere
 2. Hop, hop, hop !
  Na, ca ear e fix
  S-al meu pix
  Vrea un pic de ceoc !

  RăspundețiȘtergere
 3. mpt, hai mei baiete la ceoc sa ti-o dam pe-ndelete.

  RăspundețiȘtergere
 4. De-atata treaba ce-am avut, nici sa-mi dau seama n-am putut, dache la fix, ori pe si 22, me-ati mai umblat un pic la pix, cu-ale voastre biuze moi ! Ioi !

  RăspundețiȘtergere
 5. Bai gugustiucilor, voi il vazurati (in video 2), pe Ponea fugind pe strazi?
  Uai, ce-am putut sa rad! Nici ca ma puteam opri. Se facu de rasu curcilor!
  Dar, unde dreak credea ca se duce?
  Ce-o fi avand in cap?

  RăspundețiȘtergere
 6. M/3, pan la urma tot ti-o iei.
  Uoai gamela reformata,
  Vrai sa-ti umplem gura toata?!
  O sa-ti dam, din saritura,
  Numai ,,capatani'' in gura!

  RăspundețiȘtergere
 7. Ne pregatim de Jiaga- jiaga. Si Dirlidinga!
  Gamela, ciocul mic, ca ti-o tragem la botic!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ai di pula me, ear e Jiaga-jiagaaaa !
  Oare me-o baga azi, doamna Lupul ?
  Ce cul ar hi sa me-o bage, toata, ca vrea babornita la soping, de Florarii !
  Ioi, da ce liber is la coi, da'doar pana pe la fix, cand toata comunitatea virtuala va da buzna l-al meu pix !

  RăspundețiȘtergere
 9. Beiiii ce ninje...MPT vin" de ne-o linje!

  RăspundețiȘtergere
 10. Uai, care te dai bengos
  C-ai un palos foarte gros ?
  Insa, in realitate,
  Ai scurgeri necontrolate ?

  Care ba, esti mare scula ?
  Apucam-ai tu de pula !
  Fara maini si fara dinti,
  Doar cu biuzele fierbinti !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai asea, ca mai am doar de pus o perdea inapoi, de spalat fro 6 geamuri, de dat cu aspiratorul, de adus doua carpe si-un tol de la curatatoria de covoare, de sters praful, de strans hainile si papucii de iarna si de scos tricoaiele si gumarii de vara, de mers cu potaia la stors glandele de hormoni si la tuns si...imedeat, in ritm nebun de hip-hop, v-o servesc direct in ceoc !

   Ștergere
 11. "Generalul Dumitru Cioflină, condamnat în dosarul „Schimbul de terenuri”, va fi eliberat condiţionat astăzi"

  http://adevarul.ro/locale/targoviste/generalul-cioflina-eliberat-astazi-tribunalul-dambovita-i-a-dat-castig-cauza-1_5347b38b0d133766a8b0a5f7/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De-acuma, data viitoare "General" !
   Corect se dice "Puscariasul Dumitru Cioflina, fost general smenar", ca general nu mai este !

   Ștergere
  2. Si va rog ca, pan la doo,
   Ale mele negre oo
   Sa le loati un pic la ceoc,
   Intr-un ritmic hip-hop-hop !

   Ștergere
 12. vineri, 11 aprilie 2014
  INFORMARE PE TEMA PROIECTULUI LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT
  Emisiunea pe tema pensiilor, de la RTV, din 10.04.2014, la care au fost protagonisti d-na ministru Rovana Plumb, principalul expert al domniei sale si dl. Col. (r) Valeriu Pricina, va continua duminica, 13.04.2014, intre orele 20.00-22.00.

  Cu aceasta ocazie, dl. Col.(r) Valeriu Pricina a avut o lunga intrevedere cu d-na ministru, expunandu-i principalele obiectii ale SCMD si ale sindicatelor din politie, fata de Proiectul Legii pensiilor militare de stat.

  D-na ministru a promis ca va studia proiectul in varianta trimisa de Ministerul Apararii Nationale Ministerului de Justitie si Ministerului de Interne (clic aici pentru vizionare) si ne va comunica opiniile domniei sale cu ocazia audientei pe care a fixat-o d-lui vicepresedinte SCMD Valeriu Pricina, dupa sarbatorile pascale.



  Rezultatele vor fi analizate in Comitetul Director al SCMD.

  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU
  ========================================
  Pai n-a promis si domnul Poante Viurel Plagiattore, "Dreptate pana la cap " ? A promis ! Ei, si ?
  Pai n-a promis si domnul jeneral Dobritescu reformare jenerala ? A promis ! Si, cum a aparut, asea a si disparut, cu tot cu comisea Sarbul Luminita, de la capatul tunelului !
  Pai n-a promis si doamna Mareana, de la munca ? A promis, ca doar n-o durea gura sa promita !
  Pai, n-a promis si Domn Dulgher Diusca, de la Dezbinarea Nateonala, ca e ca si rezolvata treaba ? A promis ! Ba chear a loat si masuri, atunci cand nu se mai gasea proiectul lu'Dobriteanu prin Em o 100 ! Ei si ?
  Pai, daca promite si doanma Pb si face la fel ca inaintasii domniei sale, doar n-o hi un capat de lume, nu ? Ca doar nu-i greu de promis !

  Eote, si eu promit ca, de acum inainte, primul o sa hiu la vot ! Inclusiv hoasca ! Si, poate o lamuresc si pe zbarcita aia de soacra-mea sa se evidentieze ! Ca doar nu ma doare gura sa promit !
  Eote asea, de la mine 3 voturi, poate si de la vecinu inche fro 4...

  RăspundețiȘtergere
 13. Gigantul japonez in domeniul electronic Sony a indemnat vineri posesorii de laptopuri din seria Vaio Fit 11A sa "inceteze imediat" sa le utilizeze, din cauza unei proleme la baterie, relateaza AFP.
  ===========================
  Ce bine ca al meu e din serea Delimano, ori Drai Cucar, ca nu mai tin minte ecsagt !

  RăspundețiȘtergere
 14. Mafia romaneasca din Spania: Familii intregi obligate sa fure, sa cerseasca si sa se prostitueze

  Mai mult pe: http//zeare-n-pula mea 134-hophop-s-o serviti-laceoc laceoc
  ==============================
  Ceordeii mioritici or bagat spaima in mUE !
  Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul !

  RăspundețiȘtergere
 15. MPT, bei broscoaie batrin, ti-a bagat-o madam Maria? De pensie vorbesc batracianule!

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite