Google Translate

joi, 3 aprilie 2014

Se cutremură din țâțâni Mehedintiul! Şefii Poliţiei şi CJ Mehedinţi, reţinuţi pentru 24 de ore. Adrian Duicu şi Ştefan Ponea sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi abuz în serviciu


Şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi şeful Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore după o lungă noapte de audieri, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. În acelaşi dosar apar nume importante, inclusiv preşedintele filialei PSD Orşova sau directoarea Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin.


Potrivit procurorilor, Ştefan Ponea şi Adrian Duicu s-ar fi folosit de influenţa conferită de funcţiile deţinute pentru a determina mai mulţi funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din Mehedinţi să îndeplinească acte de serviciu în favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiaţilor.

 
Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2012-2013 şi în cursul lunii ianuarie a acestui an.
A fost adus pentru audieri la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Constantin Popescu, preşedintele organizaţiei PSD Orşova, iar în dosarul de corupţie ar fi implicată şi directoarea Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, dr. Doina Boruga.
 
Nu sunt vinovat cu nimic”, a spus Adrian Duicu în faţa jurnaliştilor prezenţi la sediul central al DNA. Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost adus cu mascaţii la sediul DNA din Bucureşti, după ce a fost ridicat din locuinţa părinţilor săi din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin. De-acolo, anchetatorii au plecat şi cu doi saci cu documente.
     
La sediul DNA a ajuns şi secretarul primăriei din Orşova, Marian Boţilă. Iată dialogul său cu presa:
- E adevărat ce spune DNA?
- E vorba de câteva abuzuri din partea autorităţii locale, respectiv a Primăriei Orşova, cu privire la vânzarea şi concesionarea unor terenuri care au aparţinut autorităţii locale.
- Spuneţi ne mai exact.
- Modul cum au fost cumpărate şi concesionate şi evaluarea acestora. Din punctul meu de vedere, sunt subevaluate.
- Cam cu cât?
- Au fost cumpărate la aproximativ 6, 7 euro, în condiţiile în care terenul depăşeşte 33 de euro pe metrul pătrat.”
 
În acelaşi dosar ar fi implicată şi directoarea Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, dr. Doina Boruga. Procurorii DNA au descins în locuinţa ei şi la spital. Percheziţii s-au desfăşurat şi la Direcţia de Finanţe Publice, la Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi şi la sediile celor două televiziuni ale apropiaţilor preşedintelui Consiliului Judeţean.
     
COMENTEAZA!
Sursa:
======================================================
==============================================
===============================
Detalii, Click here:
Preşedintele Consiliului Judeţean şi şeful IPJ Mehedinţi au fost REŢINUŢI pentru fapte de corupţie
===========================
===============================
====================================


UPDATE. Duicu i-a spus şefului IPJ Mehedinţi că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, MAI şi a şefului IGPR.
 
Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, i-ar fi spus şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, unor funcţionari din conducerea MAI şi a şefului IGPR şi că îi poate determina să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, potrivit DNA.
 
Sursa:
==========================================

CARACATIŢA ILEGALITĂŢILOR



Detaliile legate de percheziţiile desfăşurate, ieri, în Mehedinţi, dovedesc o adevărată caracatiţă a ilegalităţilor. Descinderile care au avut loc în zeci de locaţii au făcut parte dintr-o acţiune de amploare, cum nu s-a mai desfăşurat vreodată în Mehedinţi.
Procurorii Direcţie Naţionale Anticorupţie au beneficiat în cazul percheziţiilor de un larg sprijin. Serviciul Român de Informaţii, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, dar şi inspectori fiscali au colaborat pentru strângerea probatoriului.

http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/15122.html

=======================================
=====================================================
================================================================

11 comentarii:

  1. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi Ştefan Ponea, reţinut joi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, a fost retras din funcţie, la comanda IPJ fiind împuternicit comisarul şef Romulus Opriţa, unul dintre adjuncţii instituţiei.

    "Ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale faţă de inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, comisar-şef de poliţie Ştefan Constantin Ponea, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus punerea la dispoziţie a ofiţerului, conform prevederilor legale privind statutul poliţistului", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

    Până la finalizarea cercetărilor, Ştefan Constantin Ponea va ocupa o funcţie de execuţia în cadrul Poliţiei Transporturi Mehedinţi.

    În locul lui Ponea a fost împuternicit la comanda IPJ Mehedinţi unul dintre adjuncţii acestuia, comidarul şef Romulus Opriţa.

    http://www.mediafax.ro/social/stefan-ponea-retinut-pentru-fapte-de-coruptie-a-fost-retras-de-la-conducerea-ipj-mehedinti-12392865

    RăspundețiȘtergere
  2. Preşedintele PSD Orşova, Constantin Popescu, a fost reţinut de procurorii DNA, joi dimineaţă.
    Constantin Popescu a părăsit sediul central al DNA joi dimineaţă, fiind încătuşat şi dus în arestul Poliţiei Capitalei. În cursul zilei de joi, el urmează să fie dus, alături de celelalte persoane reţinute în acest dosar, la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

    Constantin Popescu, preşedinte al filialei Orşova a PSD din anul 2011 şi cunoscut drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, deţine societatea Floricola, care asigură serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Orşova, printr-un contract de concesiune încheiat în 2006 pentru 25 de ani. De asemenea, firma asigură şi salubrizarea la Orşova, tot în baza unui contract de concesiune pentru 25 de ani.

    Surse din Consiliul Local Orşova au declarat corespondentului MEDIAFAX că acuzaţiile aduse liderului PSD Orşova în acest dosar sunt legate de o achiziţie de teren care se afla în domeniul public, în suprafaţă de peste 5.000 metri pătraţi, în zona Coramnic din Orşova. Astfel, Constantin Popescu ar fi cumpărat acest teren la un preţ de şapte euro metrul pătrat, în condiţiile în care preţul pieţei în zona respectivă ar fi fost de peste 40 de euro metrul pătrat. Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul Local Orşova.

    Constantin Popescu este tatăl lui Valentin Popescu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, care este finul lui Adrian Duicu.

    http://www.mediafax.ro/social/presedintele-consiliului-judetean-seful-ipj-mehedinti-si-presedintele-psd-orsova-au-fost-retinuti-pentru-fapte-de-coruptie-12390803

    RăspundețiȘtergere
  3. Este stilul lui Duicu sa ,,vehiculeze" cu ,,am influenta.....pot face.....pot drege.....stii cine sunt eu?.....ori esti cu mine-ori daca nu esti mort..... etc".
    Ponea.... a rezistat ,,un pic" (l-au pus aia dinaintea lu' Duicu, cred ca le-a cam intors spatele, s-a dat cu Aditu si-au facut treaba buna impreuna Stan si Bran) acuma.... gata.
    Acuma e randul lui Oprita; parca-l vad! Visul lui dintotdeauna....
    Mai comentam....
    S-auzim de bine,

    RăspundețiȘtergere
  4. La spînzurătoare cu ei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Caracatita e foarte mare in Mehedinti!Tare mi-e teama ca,in stilul caracteristic noua,romanilor,cei arestati vor fi eliberati,intrucit la expirarea celor 24 de ore pe cit au mandat de retinere,inca nu s-a emis mandatul de 29 de zile,lucru care s-a intimplat de foarte multe ori!In mod sigur se va invoca un viciu de procedura sau o alta magarie,pentru a fi eliberati,neprezentind un pericol public,ca doar n-au dat cuiva in cap,DOAR AU FURAT,dar au furat cat au vazut cu ochii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, la TVR1, că procurorul Elisabeta Ponea nu se regăseşte printre propunerile făcute nici pentru Parchetul General, nici pentru altă structură de Parchet.

    Precizarea vine în urma apariţiei în presă a unor informaţii potrivit cărora Elisabeta Ponea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi soţia fostului şef al IPJ Mehedinţi reţinut în dosarul lui Adrian Duicu, a fost propusă în septembrie 2013 de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, la şefia secţiei judiciare din DNA.

    "Nu am făcut o numire. Doamna Ponea a fost unul din zecile de magistraţi care au fost la MJ în perioada în care încercam să găsim procurori adecvaţi pentru diversele funcţii de conducere libere, vacante la nivelul conducerii Ministerului Public, având două mandate de procuror general la PCA Craiova în perioada 2006 - 2012. Deci un om cu foarte mare experienţă, care teoretic poate să aspire la o funcţie de conducere la nivelul Ministerul Public. Doamna Ponea nu se regăseşte printre propunerile făcute de ministrul Justiţiei nici pentru Parchetul General, nici pentru altă structură de Parchet. Propunerile ministrului au fost cele care sunt deja în momentul de faţă în funcţii", a afirmat Cazanciuc, citat de Agerpres.

    El a explicat că, având două mandate de procuror general la Craiova, Ponea îşi putea dori să obţină o funcţie de conducere în 'ultimul eşalon' al Parchetului. 'Dar nu am formulat o asemenea propunere', a subliniat ministrul Justiţiei.

    - See more at: http://www.obiectiv.info/cazanciuc-elisabeta-ponea-nu-se-regaseste-printre-propunerile-facute-nici-la-parchetul-general_37499.html#sthash.pITGZK8Z.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  7. Dosarul Mehedinţi:
    Secretarul CJ, directoarea CAS şi managerul Spitalului Judeţean, urmăriţi penal.
    ========================
    Secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, şefa Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi alte şase persoane sunt urmărite penal în dosarul în care au fost reţinuţi preşedintele CJ, Adrian Duicu, şeful Poliţiei Mehedinţi şi liderul PSD Orşova.

    Cele nouă persoane au calitatea de suspect, care le-au fost adusă la cunoştinţă, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de joi.

    Secretarul CJ Mehedinţi, Ştefan Mednyasky, este urmărit penal pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

    Procurorii DNA o cercetează, pentru aceeaşi infracţiune, pe şefa Direcţiei Economice din CJ Mehedinţi, Daniela Popescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Directoarea Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Elisabeta Rolea, şi Grigoriţa Feraru, funcţionar public la aceeaşi instituţie, sunt urmărite penal pentru luare de mită, iar managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

      În acelaşi dosar, este urmărit penal şi directorul televiziunii Tele 2 Drobeta, Adrian Bidilici, acuzat de instigare la dare de mită şi complicitate la folosirea influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite.

      De asemenea, Andreea Mijache, "persoană care acţionează în numele a două societăţi comerciale, deţinătoare a două posturi de televiziune", este urmărită penal pentru complicitate la folosirea influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, potrivit DNA. De aceeaşi infracţiune este acuzată Valentina Drăghia, administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce Silvia Şocîte este urmărită penal pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

      Potrivit anchetatorilor, în perioada mai - septembrie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi suspectele Daniela Popescu, director al Direcţiei Economice din CJ Mehedinţi, şi Doina Borugă, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, au permis unor persoane neautorizate (reprezentanţii unui furnizor de echipamente medicale şi ai unei societăţi de leasing) accesul la informaţii care, la acel moment, nu erau destinate publicităţii.

      "Informaţiile reprezentau intenţia reprezentanţilor Consiliului judeţean Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin de a demara o procedură de achiziţie publică, precum şi datele tehnice şi financiare preconizate pentru această achiziţie publică, cu scopul de a obţine pentru cei doi agenţi economici un folos necuvenit. Folosul urmărit a constat în împiedicarea altor competitori să participe la licitaţia publică ce avea să fie organizată pentru achiziţia publică şi, implicit, în încheierea de către cei doi agenţi economici 'beneficiari ai informaţiilor'a contractelor de achiziţie publică în condiţii financiare avantajoase pentru aceştia şi, corelativ, dezavantajoase tehnic şi financiar pentru autoritatea publică contractantă (Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, instituţia publică beneficiară a bunurilor ce aveau să fie dobândite prin achiziţie publică) şi pentru Consiliul judeţean Mehedinţi (autoritatea publică locală care urma să asigure finanţarea acestei achiziţii publice)", arată DNA.

      Ștergere
    2. Folosind aceste informaţii, reprezentanţii celor doi agenţi economici au întocmit o "ofertă" care le era convenabilă, pe care au transmis-o reprezentanţilor CJ Mehedinţi şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, susţin anchetatorii.

      Pe baza respectivei "oferte", reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin (autoritatea publică contractantă) au întocmit documentaţia de atribuire, care a fost transmisă Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi apoi publicată în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) la 13 septembrie 2013.

      "Întrucât au realizat faptul că documentaţia de atribuire publicată fusese "greşită" (în sensul că nu permitea şi achiziţionarea de servicii financiare, anume încheierea contractului de leasing), documentaţia de atribuire modificată şi publicată din nou în SEAP. Date fiind condiţiile tehnice şi financiare stipulate în documentaţia de atribuire, singura ofertă a fost cea făcută de aceşti doi agenţi economici, ofertă care a şi fost declarată câştigătoare", mai spun procurorii anticorupţie.

      Pe de altă parte, în ianuarie 2014, tot preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, i-a determinat pe suspecţii Şocîte Silvia şi Mednyasky Ştefan Ladislau, secretarul CJ, să îi pună la dispoziţie unei anumite persoane subiectele pentru un concurs pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu în cadrul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Mehedinţi. Având subiectele de concurs, persoana în favoarea căreia a acţionat Duicu a câştigat concursul, în condiţiile în care se înscriseseră şi alte persoane, susţine DNA.

      De asemenea, în decembrie 2013, înaintea sărbătorilor de iarnă, Duicu şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul de a obţine foloase necuvenite pentru două societăţi comerciale, deţinătoare a două posturi de televiziune, societăţi pe care acesta le controlează în fapt. "Folosul necuvenit obţinut de cele două societăţi comerciale a constat în sumele de bani (aproximativ 60.000 lei) obţinute ca urmare a faptului că Duicu Ioan-Adrian, prin intermediul suspecţilor Bidilici Adrian şi Mijache Loredana-Andreea, a impus tuturor primarilor şi tuturor funcţionarilor publici cu funcţii de conducere de pe raza judeţului Mehedinţi să plătească contravaloarea unor 'urări' care aveau să fie difuzate (sub forma unor anunţuri scrise pe 'burtiera' ecranului) la cele două posturi de televiziune. Fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de urări a trebuit să plătească suma de 600 lei", explică anchetatorii.

      Acelaşi Duicu le-ar fi determinat pe suspectele Rolea Elisabeta-Zenovia şi Feraru Grigoriţa, director, respectiv funcţionar public al Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în aşa fel încât să favorizeze o anumită societate comercială, controlată în fapt de către preşedintele CJ. "Favorizarea a constat în decontarea unor sume de bani pentru servicii paraclinice. În schimb, Duicu Ioan-Adrian le-a oferit şi asigurat celor două reprezentante ale CAS Mehedinţi foloase pentru persoane din familia lor, respectiv detaşarea uneia în cadrul Biroului Vamal Porţile de Fier I şi numirea alteia într-o funcţie de conducere în cadrul aparatului tehnic al Primăriei Drobeta Turnu Severin", susţine DNA.

      În acest dosar, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şeful Poliţiei Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedinte al PSD Orşova, au fost reţinuţi în noaptea de miercuri spre joi, iar Curtea de Apel Bucureşti judecă, joi, propunerile de arestare formulate pe numele lor.

      Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

      Ștergere
  8. Care Procurori??? Basisti Daaaaa Nu sunt credibili ,

    RăspundețiȘtergere
  9. Eote bei! Aleşii noştri se întorc împotriva celor ce i-au trimis în Parlament:

    "Parlamentarii îi scapă pe bancheri de legea clauzelor abuzive, pe care au pierdut mii de procese cu clienţii....
    Un proiect de lege aprobat de Senat cu amendamentele bancherilor îşi propune să modifice legea clauzelor abuzive în favoarea băncilor şi în detrimentul clienţilor. Printre modificările propuse, clauzele abuzive referitoare la dobânzi şi comisione vor fi mai greu de atacat, şi nu vor mai putea fi scoase din contract, rolul asociaţiilor va fi limitat, şi clienţii vor trebui să vină la Bucureşti dacă au nemulţumiri cu banca..."
    http://www.economica.net/bomba-bancherilor-din-parlament--modifica-legea-clauzelor-abuzive-in-favoarea-lor_77058.ht
    ++++++
    Şi-atunci, să nu-i băgăm în kizda mamii lor, cu tot neamul lor de hoţi?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri