Google Translate

sâmbătă, 31 mai 2014

Maurul şi-a făcut datoria, Maurul poate să plece...! Crin Antonescu RENUNŢĂ la candidatura la prezidenţiale/la sefia PNL. Quo Vadis, hombre ? UPDATE. VIDEO


Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.
 
Vom reveni cu amănunte.
 
Sursa:
======================================================================
========================================================
=================================

Crin Antonescu: Nu voi candida la alegerile prezidențiale, deși sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea
(VIDEO)



Președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a anunțat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va candidaq la alegerile prezidențiale din toamnă.

”Știu că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea. Am forța, personalitatea, conturul, ideile, viziunea, experiența politică necesară și capacitatea de a împiedica ca PSD=-ul să ajungă la Cotroceni. Nu pot să nu țin cont de toate aceste lucruri. Știu că oamenii politici adevărați sunt cei care schimbă sondajele și nu sondajele schimbă oamenii politici”, a declarat Antonescu.

”Am tot ce este necesar pentru acestă luptă. Nu am timp să demontez fixații, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri. E urgent ca eforturile de unificare a dreptei să facă pași. Anunț intenția de a nu candida la președinția României”, a spus el.

Astfel voi susține un candidat care să fie acceptat mai ușor de ceea ce înseamnă forță politică de dreapta, presă de dreapta, de toți aceia care vor să facă din România o țară pentru pietoni și nu pentru baroni pentru că pietonul acela este cetățeanul român. Bătălia toamnei este între pietoni și baroni”, a explicat liberalul.

Totodată, Crin Antonescu a anunțat că va renunța și la interimatul PNL, începând de luni.

”Am decis să demisionez, în urma neobținerii unui procent de 20% la alegerile europarlamentare pentru că pentru mine înseamnă nevoia unui nou ciclu, a unui nou lider, a unei nevoi de organizare. Le spun turoror mebrilor PNL și a simpatizanților, nimeni în PNL nu va pune vreodată problema schimbării acestui nume istoric. În cursul unor negocieri nu am început cu acest lucru. Chiar dacă nu voi mai fi președinte sunt aici, nu plec nicărieri și garantez că numele și indentitatea PNL nu vor fi schimbate. Pun capăt și interimatului meu la partid”, a anunțat Antonescu.
Sursa:
http://www.b1.ro/stiri/politica/crin-antonescu-nu-voi-candida-la-alegerile-preziden-iale-de-i-sunt-cel-mai-puternic-candidat-pe-care-dreapta-l-ar-avea-video-83877.html
===================================================
==========================================================
========================================================================

▶ Crin Antonescu
Nu voi mai candida la presedintia PNL - YouTube



===================================
====================================================
========================================================================

21 de comentarii:

  1. Ce se ascunde în spatele grabei lui Crin Antonescu?
    de Ion Spânu.
    ------------------------------
    Unirea forţelor de dreapta înaintea alegerilor prezidenţiale era, fără îndoială, o necesitate, însă graba cu care Crin Antonescu a anunţat fuziunea PNL cu PDL naşte o serie de întrebări între colegii săi de partid, după ce, în ultimii ani, membrii celor două formaţiunii s-au aflat într-un antagonism radical.

    Nici nu s-au stins bine ecourile din ultimele campanii electorale (în care pedeliştii erau acuzaţi că au distrus ţara sub comanda lui Traian Băsescu, iar peneliştii că s-au dat pe mîna urmaşilor lui Ion Iliescu) că, iată, liderii PNL şi PDL au anunţat că vor ca partidele lor să fuzioneze! Să fie, cu alte cuvinte, fraţi pe vecie: Ioan Ghişe cu Roberta Anastase, Ludovic Orban cu Anca Boagiu şi, desigur, Crin Antonescu cu Vasile Blaga!

    Anunţată peste noapte, fără vreo lămurire în interiorul PNL, această fuziune este sortită eşecului, căci astfel de mişcări bruşte nu pot trezi decît nemulţumirea membrilor de partid, care, în acest fel, se simt mai degrabă manipulaţi de interese obscure, decît reprezentaţi de liderul lor. Este de neînţeles cum Crin Antonescu, la cîteva minute după ce-şi anunţase demisia, s-a pus moţ în fruntea acestei decizii, lăsînd astfel impresia unei demisii formale, care ascunde intenţii numai de sine ştiute.

    În mod normal, după nişte alegeri care anunţau nevoia unei alianţe de dreapta care să învingă în următorul exerciţiu electoral o stîngă destul de puternică, Antonescu trebuia să propună o dezbatere amplă în interiorul PNL, privind posibilele alianţe, în aşa fel încît toate întrebările să-şi găsească răspunsuri convingătoare acolo, în laboratorul de partid. Măcar la PNL aşteptam cu toţii ca astfel de decizii radicale să nu fie luate doar de către un preşedinte care apoi, doar formal, să obţină acordul forurilor de conducere ale partidului.

    Crin Antonescu, deşi demisionar, şi-a permis luxul să poarte discuţii referitoare la fuziunea cu PDL fără să aibă un mandat explicit de la colegii săi. Una era să deschidă uşa unor negocieri privind o viitoare alianţă electorală şi alta este o fuziune cu PDL, căci nu poţi, aşa, peste noapte, să-i spui Noricăi Nicolai să se pupe cu Monica Macovei! Trebuie să le laşi o vreme să-şi facă reproşuri reciproce pentru vorbele grele de doar acum cîteva săptămîni, să se ierte una pe cealaltă şi, dacă sînt de acord, să se îmbrăţişeze ca două surori! [...]

    Detalii, http://www.cotidianul.ro/ce-se-ascunde-in-spatele-grabei-lui-crin-antonescu-238788/

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei de la ALDE au diagnosticat cauza ultimei trădări a lui Crin fie prin mituire,
    fie prin pierderea raţiunii.
    ---------------------------------
    Cei care ştiu cum funcţionează mulţi dintre politicienii români au şi alte explicaţii. Băsescu insinua în alegerile din 2009 că dl Antonescu ar fi avut un nume de cod la Securitate. Alţii cred că nervozitatea candidatului ar pleca de la câteva fotografii bine făcute (şi bine păstrate) într-un sejur pe Coasta de Azur. Ca atare, rolul soţiei, Adina Vălean, în toată operaţiunea desalvare a băsismului este doar o acoperire a adevăratului păpuşar.
    -------------------------------------------------
    Sursa: http://ziarulrevolutionarul.ro/articole/editorial/801-crin-antonescu-lupt-pentru-salvarea-lui-traian-bsescu

    RăspundețiȘtergere


  3. Crin Antonescu luptă pentru salvarea lui Traian Băsescu
    Vai popor român, cum își bate joc dracu de tine. Câte sfori se trag ca la sfârșit de mandat Traian Băsescu să ajungă prim ministru și să vezi atunci tăieri de salarii și de pensii. Vă prezentăm pe Crin Antonescu, marele luptător anti băsist, care a trecut în barca lui Traian Băsescu. Ce putem să spunem? Există două variante: A prostit sau a fost mituit!
    http://tinyurl.com/pj54y7l

    RăspundețiȘtergere
  4. Monica Macovei, despre alianta de dreapta: PDL trebuie sa isi pastreze identitatea!
    Ha ha ha...
    PNL... vrea si el... asa ca...
    Unificarea dreptei... se stie/o utopie... "unul hăis și altul cea”... !!!
    Vai mama ei.../ dar.../doar... "tatucu"/si ai lui... sa scape!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ha, ha ha! Muei, cica astia ma ancheteaza. Pe MINE!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand o fi parasutizda zilnic la politie poate voi incepe sa-mi fac griji. Pana atunci am grija de electorat, ca si musca la arat!

      Ștergere
    2. Fă-i o vizită lu" Cezar Muci pe Faţă ce-i haleşte cu dulceaţă că cică i-e greaţă!

      Ștergere
  6. Subscriu!
    -----------
    Decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa prezidenţială era singura variantă raţională, a scris, sâmbătă, pe Facebook, premierul Victor Ponta, spunând că simte "o mare tristeţe şi dezamăgire" pentru "prieten".

    “Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidenţială. Strict politic - era singura variantă raţională, orice altceva însemna doar accentuarea dezastrului său politic şi personal! Dar simt o mare tristeţe şi dezamăgire pentru un om care mi-a fost prieten şi partener în cel mai spectaculos proiect politic de după 89! Am crezut din toata inima că el putea sa fie un preşedinte foarte bun al României, cu condiţia să păstreze cu orice preţ USL şi principiile sale fondatoare", a scris Ponta.

    El a adăugat că în 2013, "Sorin Roşca Stănescu, Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan" l-au împins pe Antonescu spre drumul pe care îl dorea Traian Băsescu.

    "In 2013 , când principalii săi sfătuitori au devenit domnii Roşca Stănescu, Guşă si Rareş Bogdan, i-am spus de zeci de ori ca aceşti "consilieri" îl vor impinge încet şi sigur pe drumul pe care doar Traian Băsescu îl dorea pentru Crin şi pentru PNL - drumul distrugerii USL şi al eliberarii spaţiului pentru alte persoane care erau de mult pregătite şi "acoperite" în diverse laboratoare!", mai consideră Ponta.

    Liderul PSD a mai spus că nu are niciun resentiment faţă de "Crin" şi îi urează numai bine.

    Sursa: Mediafax.ro

    RăspundețiȘtergere
  7. Stănişoară: Decizia lui Antonescu de renunţare la prezidenţiale,
    moment zero pentru liberali.
    ------------------------------------
    Vicepreşedintele PNL Mihai Stănişoară consideră că decizia lui Crin Antonescu de a renunţa la candidatura la Preşedinţie şi la şefia PNL arată o “resetare“ a clasei politice, adăugând că anunţul preşedintelui demisionar al PNL este momentul zero pentru toţi liberalii.

    “Deciziile domnului Crin Antonescu de a renunţa la candidatura pentru alegerile prezidenţiale şi la conducerea interimară a Partidului Naţional Liberal dovedesc că suntem în plin proces de resetare a scenei politice cu implicaţii majore pentru viitorul României. În fapt, asistăm la un veritabil moment zero pentru toţi liberalii din ţara noastră”, a declarat Mihai Stănişoară.

    În opinia vicepreşedintelui PNL, după decizia lui Crin Antonescu de a renunţa la candidatura la Preşedinţia României este nevoie de dezbateri interne în urma cărora liberalii să recâştige încrederea românilor.

    “Este absolut necesar să avem o dezbatere eficientă, sinceră şi responsabilă cu privire la viitorul liberalismului românesc. Această dezbatere trebuie să ofere o soluţie limpede la problema care, să recunoaştem, ne frământă pe noi toţi: cum să recâştigăm încrederea românilor”, a conchis Stănişoară.

    Sursa:
    http://www.mediafax.ro/politic/stanisoara-decizia-lui-antonescu-de-renuntare-la-prezidentiale-moment-zero-pentru-liberali-12668634

    RăspundețiȘtergere
  8. Scenariul fuziunii liberalilor cu democrat-liberalii a încins spiritele în interiorul filialei PNL Prahova. Cum nu vor să audă nici în ruptul capului de această alianță, șase liberali, cinci deputați și un senator, s-au răsculat și au refuzat să participe la ședința Biroului Permanent Județean de zilele trecute. O reacție vehementă a venit și din partea deputatului liberal din Mehedinți, Viorel Palașcă. El s-a declarat împotriva fuziunii cu Partidul Democrat Liberal motivând că reprezentanţii acestui partid sunt responsabili pentru atacuri puternice la adresa PNL şi că o astfel de fuziune nu va duce la o întărire a partidului.

    http://www.tele2drobeta.ro/stiri/11942-viorel-palac-impotriva-fuziunii-pnl-pdl

    RăspundețiȘtergere
  9. Hi, hi, hi! Ce-mi place gloomele mele!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mondial - the first1 iunie 2014 la 01:55

    Pacientii ,,hop hop'' este rugati sa ne lase un semn discret ca n-au ajuns la Belu. Ca nu-mi tihneste Jaga- jaga.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bellu. Ca altfel o sa zici ca nu- i adresa corecta. Buei, tie nu- ti este naspa ca ne-ai stricat ritmul circadian? Poate suntem dependenti de umor. Chiar... ai dat coltu'?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu- mi arde nici de Jaga- jaga. Mi- e frica sa nu incerce parasutizda sa se sinucida in urma succesurilor din alegeri. As prefera sa fie ca- n Romeo & Julita!
    Ce final fericit pentru o drama.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cezărikăăăă, vin" la mama de lăţei să-mi scarpini blana!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Acu MPT ii cu vecinu Costica, la terasa. Ce- i pasa lui ca rubarba ii in apa de nu se vad frunzele! Nici la bashcheti nu- l doare de noi.

    RăspundețiȘtergere
  15. `Mna ziua la toata lumea! Si la Zoo, si la 9 si la APV P`!
    Lasati-l pe antonescu asta si ginditi-va la un ANTONESCU ADEVARAT care a fost executat pe 1 iunie 1946!
    Aia care mai aveti ceva singe kaki prezentati onorul!

    http://www.youtube.com/watch?v=1kHyhchE6b4

    RăspundețiȘtergere
  16. Odihneasca- se in pace!

    RăspundețiȘtergere
  17. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că nu ştie dacă retragerea lui Crin Antonescu este definitivă, deoarece nimic nu este definitiv în politică, şi a reluat ideea că acesta ar fi fost "lucrat, intoxicat şi manipulat de nişte oameni care sunt şantajaţi", susţinând că şi Traian Băsescu este implicat

    "Nu ştiu dacă e definitivă această retragere. Nimic nu este definitiv în politică. Mă uit la faptul ca i s-a pregătit acest lucru. Şi nu de către noi, cei pe care era supărat în ultima perioadă, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiaţi. A fost o chestiune lucrată şi era evident că, la un moment, ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult şi s-a dat ordin pe unitate la toţi comentatorii să o sprijine", a declarat Ponta, la România TV.

    Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu este implicat în acest caz, Ponta a răspuns că da.

    "Categoric da. În continuare cred că Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat (...) Nu cred că Antonescu a avut de la început acest scenariu în minte. Anul trecut, i-am văzut sfatuitorii, i-am spus de zeci de ori că aceşti oameni sunt mercenari, că l-au distrus şi pe Mircea Geoană şi pe alţii, şi sunt oamenii santajabili care vor ajunge tot la Traian Băsescu", a spus Ponta.

    El a mai susţinut că se doreşte un preşedinte fără sprijin politic, astfel încât după plecarea lui Băsescu să se schimbe "doar plăcuţa", Iohannis neavând o bază politică ce poate fi comparată cu a sa sau a lui Antonescu.

    Mediafax.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tonta, un aurolac ca de altfel toti asa-zisii puliticieni de dupa 89 incoa'. Esalonul 2+3 al PCR si al Se cur itatii. Cei mai periculosi zabalosi.

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri