Google Translate

joi, 1 mai 2014

NEWS ALERT. In ATENTIA tuturor barbatilor cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani... in caz de... recrutare, pe timpul mobilizarii sau al starii de razboi. UPDATE. Ce spune președintele Băsescu despre ordinul din MO privind recrutarea în caz de război


Ministerul Apararii Nationale a publicat luni in Monitorul Oficial
modelul certificatului medical
pe care toti tinerii sunt obligati sa il prezinte la recrutare, pe timpul mobilizarii sau al starii de razboi.

Potrivit prevederilor legale, in cazul mobilizarii, starii de asediu sau razboi, toti barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani sunt obligati sa isi indeplineasca serviciul militar, potrivit avocatnet.ro. Publicarea acestor prevederi legale vine într-un moment de criză în Europa, în contextul tensiunilor Ucraina-Rusia, care au generat mişcări de trupe NATO spre Europa de Est.

Potrivit Ordinului Ministerului Apararii Nationale M.113/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312 din 28 aprilie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data, a fost aprobat modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare.

Noul model al certificatului va fi prezentat de tineri la comisia de recrutare-incorporare in cazul starii de asediu, al mobilizarii sau al starii de razboi, in timp ce pana in prezent vechiul document nu trebuia prezentat in astfel de situatii.

Important! Conform art. 5 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care indeplinesc criteriile pentru a indeplini serviciul militar.

Un tânăr român explică de ce nu ar merge la război 

 

In plus, vechiul model al certificatului putea fi prezentat de tineri si la selectia in institutiile de invatamant din subordinea Ministerului Apararii, insa in privinta noului model nu se mai precizeaza acest lucru in actul normativ recent intrat in vigoare.

De asemenea, in noul model al certificatului medical se mentioneaza ca tinerii vor trebui sa isi faca analize pentru a se verifica daca au heptatita B si C. Anterior, tinerii nu trebuiau sa efectueze astfel de analize.

Formularele certificatelor medicale se vor pune la dispozitia medicilor de familie prin Ministerul Sanatatii, la instituirea/declararea starii de asediu, mobilizarii sau starii de razboi.
Odata cu intrarea in vigoare pe 28 aprilie 2014 a Ordinului MApN nr. M.113/2013 se abroga Ordinul MapN nr. M.47/2007.

Recentul act normativ prin care este aprobat certificatul medical este semnat nu doar de catre ministerul apararii nationale Mircea Dusa, ci si de catre ministrul justitiei Robert Marius Cazanciuc, directorul Serviciului Roman de Informatii George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Protectie si Paza Lucian - Silvan Pahontu, ministrul afacerilor interne Radu Stroe, ministrul sanatatii Nicolae Banicioiu, directorul Serviciului de Informatii Externe Teodor-Viorel Melescanu, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale Marcel Opris.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării va analiza în perioada următoare capacitatea de a chema rezerviștii sub arme, a declarat, în urmă cu o săptămână, președintele Traian Băsescu, subliniind însă că România nu are în prezent o amenințare directă iminentă.

Băsescu: CSAT va analiza capacitatea de a chema rezerviștii sub arme


PUBLICAT
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/documentele-necesare-recrutarii-in-caz-de-razboi-publicate-in-monitorul-oficial_1430752.html#ixzz30PYNflXp
Follow us: @realitatea on Twitter
=============================
=================================================
====================================================================

 
“Se aprobă modelul unic de certificat medical eliberat de medicul de familie, care urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare- încorporare pe timpul stării de asediu, al mobilizării sau al stării de război, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”, se arată în ordinul publicat luni în Monitorul Oficial.
 
Sursa:
 
==========================
==================================
===============================================
 
 UPDATE
 
 
Ce spune președintele Băsescu despre ordinul din MO privind recrutarea în caz de război
 

Președintele Traian Băsescu a vorbit, joi, despre ordinul din Monitorul Oficial în care a fost prezentat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război. Șeful statului a atins acest subiect, după ce, în urmă cu doar câteva zile, el a transmis că România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate și care ar trebui aduși sub arme în țară dacă situația o impune. 

 
În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război. Conform prevederilor legale, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani. 

Ordinului publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE și STS și aprobă modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare.

Citește și: Pregătiri de război. Recrutarea obligatorie


Traian Băsescu a atins subiectul respectiv în emisiunea în care a participat joi, 1 mai, la B1 Tv: "Procedura este una standard, aplicată în toate țările NATO", a explicat șeful statului, citat de evz.ro.

În contextul situației tensionate din Ucraina, președintele României a declarat, în data de 23 aprilie, la Adevărul Live, că România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate și care ar trebui aduși sub arme în țară dacă situația o impune.

 

Citește și: "Nimeni nu mă poate obliga să merg la RĂZBOI"


"Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată. S-a pus problema unei analize a capacității noastre de a chema rezerviștii sub arme. Avem o mare problemă, pentru că foarte mulți rezerviști sunt la muncă în străinătate. Va trebui să ne refacem capacitatea de a ne aduce rezerviștii sub arme dacă e nevoie.

(...) România trebuie să-și mărească efortul de dotare a Armatei. Nu suntem o armată atât de nedotată cum pare, dar e clar că România trebuie să investească mai mult în noile tehnologii necesare: mai multe avioane de vânătoare, dotare mai consistentă a fregatelor", spunea atunci Traian Băsescu.

Vezi și: Băsescu: Românii plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme dacă e nevoie


Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a comentat în exclusivitate pentru DC News modificările din Monitorul Oficial aduse certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război. El a dat asigurări că românii nu trebuie să se teamă de posibilitatea de a se ajunge ca tinerii să fie chemați să își apere țara pe front.

Vezi și: Exclusiv: Dușa, despre ordinul din MO privind recrutarea



===================================================
============================================================
======================================================================
 
Nu, nu as merge la razboi!
 
Zilele astea, presa panicheaza populatia cu titluri apocaliptice – “a inceput razboiul”, “Rusia va distruge Romania… previziunile lui Nostradamus”, iar bloggerii se intreaba – “esti gata sa mergi la razboi?”

Nu, nu sunt gata si nici nu voi merge vreodata. Nimeni nu ma poate obliga sa o fac!
Vor razboi? Sa se lupte intre ei, liderii, conducatorii, ca pe vremuri.

De ce sa trimiti copii la moarte? Care este ratiunea?
Nimeni nu cred ca este pregatit pentru razboi. Nimeni nu cred ca este pregatit sa ia o viata sau sa-si piarda o viata – nici macar militarii nu sunt pregatiti. Si totusi, oamenii merg la razboi.
Unii o fac pentru bani. Cu riscul de a se intoarce acasa intr-un pat de scanduri. Este un risc asumat pe care nu vreau sa-l comentez.
Altii o fac pentru ca li se spune ca sunt patrioti daca o fac. Ce prostie! Ce patriotism e ala? Esti patriot cand lupti in Afganistan impotriva unor oameni care traiesc la nivel de Ev Mediu?
Pai cine te pune sa te duci peste ei? Setea de resurse?
Alt motiv nu exista.
Si atunci de ce sa ma duc eu la razboi? De ce sa-i distrug copilului meu viitorul? Nimeni nu ma poate obliga sa fac un asemenea gest.
Ca sa mergi la razboi iti trebuie multa revolta si ura in suflet, iar eu nu am asa ceva.
Nu as putea sa apas pe tragaci stiind ca la capatul celalalt se vor afla scrisori de regret, lacrimi si suferinta, mame indurerate, sotii sfasiate de durere, copii suferind fara sa stie de ce?
Ce fel de umanitate e asta? Nu sunt in stare sa se inteleaga? Sa se dueleze intre ei – Putin cu Obama si asa mai departe. Cum vor ei… dar sa o faca individual, fara varsari aberante de sange.
Nu, nu sunt pregatit sa merg la razboi si nici nu voi merge vreodata, indiferent de consecintele pe care voi fi nevoit sa le suport.
Prefer sa fiu impuscat pentru tradare decat sa iau viata unui om fara niciun motiv real.

P.S.: Sunt curios ce ar face liderii lumii daca oamenii le-ar spune ‘pas’ atunci cand i-ar trimite la razboi? Si-a pus cineva problema asa?

Sursa:
http://www.vulpescu.eu/2014/04/29/nu-nu-as-merge-la-razboi/
==============================================
=======================================================
===================================================================

5 comentarii:

  1. Lasă băi frate...La răzbel să se ducă Udrea, kioru şi piţicu din Napoca. A...să nu uit; să-i ia cu ei şi pe toţi politicienii de după 89 încoace.

    RăspundețiȘtergere
  2. Radu Stroe e ministru la interne ???
    DC

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă statul roman decide că trebuie să declare stare de asediu, demobilizare sau de război, toți bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani care primesc ordin de recrutare trebuie să meargă urgent la medical de familie, care au medic de familie, să-și completeze certificatele medicale, pe baza datelor inscrise de medic și a unor analize medicale, din care unele trebuie plătite de aceștia.
    Dacă s-ar produce o astfel de situație sistemul medical românesc e oare capabil să facă față?
    Ce fac cei care nu au medic de familie ori bani pentru aceste analize?
    Câte astfel de certificate medicale vor fi măsluite?
    Câți bărbați între 20 și 35 de ani, din cei aflați în tară, vor pleca imediat peste graniță la primirea ordinului de recrutare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. KARADENIZ, chiar ma faci sa-mi schimb parerea despre domnia ta. Care stat roman dom'le, care stat?

      Ștergere
  4. Si cine este de vina pentru asta ?De ce toata clasa politica si-a batut joc de tarisoara asta si de oamenii ei minunati?Toti au tacut,s-au complacut ,legea nu s-a aplicat ,acuma cum au curajul sa ceara ajutorul poporului???

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri