Google Translate

marți, 6 mai 2014

Presedintele Traian Basescu, a intrat in Campanie electorala! A uitat ce functie are! EXPLOZIV. Basescu ar vota... cu Udrea la prezidentiale! UPDATE. Gura pacatosului... adevar graieste!


Presedintele Traian Basescu a vorbit, din nou, marti, despre criza din Ucraina, implicarea in campania electorala a PMP pentru alegerile europarlamentare, precum si despre convocarea unei sedinte extraordinare a CSAT, explicand ca Romania nu este in pericol de a fi atacata.

 Seful statului a comentat, la Gandul Live, sesizarea CCR in cazul sau, dupa ce a purtat tricoul cu PMP, afirmand ca prim-ministrul Victor Ponta "plagiaza tentativele de suspendare" din anii 2007 si 2012, numindu-l pe premier "floricica patriei". De asemenea, a spus ca in mod categoric ar vota-o pe Elena Udrea la prezidentiale, dar si ca isi va dona salariul din luna mai pentru campania PMP.

Traian Basescu a vorbit si despre liderul liberal Crin Antonescu, afirmand ca acesta "joaca foarte riscant" odata cu propunerea unui prag de 20 la suta la europarlamentare, dar si ca primarul sibian Klaus Iohannis ar fi "o figura mai proaspata" decat presedintele PNL la alegerile prezidentiale.

Referitor la situatia din Ucraina, presedintele a precizat ca nu i se pare ca este nevoie de convocarea CSAT pe aceasta chestiune si ca Romania nu este in pericol de a fi atacata.

Traian Basescu a abordat si subiectul terenului agricol de la Nana, subliniind ca vrea sa obtina bani din recolta de anul acesta, explicand totodata ca problemele juridice nu ii creeaza niciun fel de neliniste. In plus, presedintele a spus ca "tata-socru" Ilie Sarbu nu pare "un tip foarte strain" de afacerile cu teren din Timis si din Calarasi.

Aceasta a fost a treia iesire publica a sefului statului, in ultimele trei zile, dupa declaratia de presa de duminica, de la Palatul Cotroceni, si emisiunea la care a participat, in aceeasi zi, la B1 TV.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va sesiza CCR reclamand incalcarea Constitutiei de catre dvs. Ati incalcat Constitutia?

- Categoric nu. As vrea sa stiu si la ce se refera Victor Viorel Ponta. El plagiaza tentativele de suspendare din 2007 si 2012 pe acelasi tip de motivatie.

- CCR stabileste foarte clar plaja pe care presedintele se poate misca in spectrul politic.


Seful CCR, despre Basescu: In Romania nu mai inchizi pe nimeni pentru opiniile politice

Ponta cere CCR sa spuna daca presedintele poate face campanie electorala

- Se explica foarte clar ca presedintele nu vine din nori si devine presedinte, ci este sustinut de un partid. Ca atare, ramane in relatie cu acel partid sau si cu alte partide, pentru a-si sustine programul.

- PMP este partenerul meu politic acum.

Ati intrat in campania electorala?

- Da si nu, depinde cum o numim. Premierul Victor Ponta a confiscat campania pentru europarlamentare si a transformat-o in campanie pentru prezidentiale.

- Victor Ponta s-a lansat intr-o campanie prezidentiala si va rog sa ma credeti ca nu prea am vazut-o pe dna Cretu, capul de lista la europarlamentare.

De ce ii spuneti Viorel?

- Victor Viorel e numele lui, are nume de floricica, Viorel. E floricica patriei. Nu e Viorel?

Despre fotografia cu PMP

- Eram la Neptun, cei de la PMP au venit pe litoral si i-am invitat la Neptun pentru cateva ore. Si la un moment dat mi-au aratat tricourile, drept pentru care am imbracat un tricou al PMP. Putea sa fie cu orice alt mesaj. Am facut poze de grup si cu fiecare in parte. Pe urma au pus-o pe Facebook, nu e nici pe afise electorale, dar nu e vina lor ca au fost preluate de toate televiziunile. As vrea sa multumesc si Antenei 3 si Romaniei TV ca au popularizat pozele.

- A fost o zi de vacanta, intr-o zi de vacanta omul se imbraca cum vrea.

- Cand imbraca eticheta cu Paul&Shark, face reclama.

- Acum, Ponta si-ar baga manutele si in CSAT. As trage o concluzie: Am obligatia sa creez o opozitie la Victor Ponta. Nu putem lasa acest derapaj democratic in care PSD acapareaza tot.

Demarajul democratic vine in urma unui vot popular

- Victor Ponta a furat startul campaniei, facand si lucruri extrem de toxice, rele pentru Romania. Spre exemplu, apararea baronilor si parteneriatul cu turnatorul Voiculescu.

- El spune "vreau sa terminam cu regimul Basescu" si sa il substituie cu ce? Cu regimul baronilor si al lui Voiculescu.

- La Voiculescu m-am dus cu solicitari, a fost de acord, foarte bine, eu trebuia sa dau Romaniei o majoritate, in conditiile in care Alianta DA pierduse alegerile in fata PSD.

Ati contribuit dvs sau familia dvs cu bani la campania PMP?

- Nu, dar voi contribui cu cat imi permite legea. Abia astept sa iau salariul pe luna mai si le voi dona un salariu de presedinte de 6.000 de lei.

- Eu constat ca nu prea au bani, nu prea au afisaj, nu prea au spoturi fata de ce au alte partide si de aceea salariul pe luna aceasta il donez lor.

Basescu: Abia astept sa iau salariul pe luna mai, sa-l donez PMP

- Ponta este un politician care ar deveni toxic pentru Romania, aflat in scaunul de la Cotroceni, de aceea nu voi ezita sa lupt impotriva lui. Daca Ponta se ascunde pana pe 25 mai si nu mai iese la televizor, ii promit ca nici eu nu il mai atac.

- Daca va fi o suspendare, ma voi bate cu ei, cu PSD.

Intrand in campanie electorala si oficial?

- Nu sunt in campanie electorala. Vreau sa vedeti pana unde merge perfidia acestui om, e un las. Va dau un citat cand era fluierat la Certeze, iata ce spune acest om ca sa scape de fluieraturi: "Presedintele tarii nu a putut sa vina, m-a rugat sa va transmit un mesaj".

- Este expresia maxima a lasitatii lui, sa scape prin minciuna. A incercat sa foloseasca numele meu la Certeze, pentru a diminua fluieraturile. I-a pacalit in plina faza pe oameni.

- N-as spune ca PDL este un suporter al meu, cel putin conducerea PDL. Eu nu am nimic impotriva PDL ca partid.

I-ati facut ceva lui Blaga?

- Nu recunosc in Blaga omul care a fost ministru, pentru ca si-a dus campania in interiorul partidului cu minciunile din PSD: "Basescu ne aresteaza primarii".

Ati sustinut-o pe Udrea deschis pentru cursa interna. Credeti ca are in acest moment calitatile morale pentru a ajunge presedintele Romaniei?

- Calitati morale stiu sigur ca are, e un om cinstit. Nu stiu sa fi furat, sa fi luat bani.

- Va pot spune ca si eu am venit in politica si cu bani, si cu Audi 80, si cu apartament cu 4 camere.

- Fie ca vorbim de Ungureanu, de Predoiu, de Udrea, de Ponta, totul este sa obtina aceasta functie cinstit si fara sa fie dator unuia ca Voiculescu sau baronilor, pentru ca atunci e rau.

Dna Udrea este extrem de prezenta in campania PMP

- Pai unde sa fie?

Ati pune votul in urna pentru Udrea la prezidentiale?

- Categoric da, daca ar candida. As pune votul meu in urna pentru Elena Udrea.

Ati pus-o atunci pe Elena Udrea sa iasa cu biletelul roz?

- Eu am stiut ca va iesi, iar acel biletel pentru mine reprezinta foarte mult. Reprezinta stadiul la care era Justitia si credinta oamenilor politici la inceputul primului meu mandat. De aici am plecat si am ajuns la stadiul la care DNA, Inalta Curte, DIICOT nu mai menajeaza pe nimeni.

Nu e ridicol sa stati la TV sa comentati saltul cu parasuta?

- Intre un politician femeie care are curaj sa sara de la 4.000 de metri si Victor Viorel Ponta, care era cu o barca gonflabila intr-o apa de 20 de centimetri, trasa de jandarmi si pompieri cu epoleti. Imaginea a fost zguduitoare si comparatia. Cred ca asta l-a deranjat cel mai tare pe Victor Viorel Ponta.

- L-as comenta si pe el daca ar sari cu parasuta si sunt convins ca ar putea sa faca lucrul acesta in campanie. Uite, daca e om serios, sare cu parasuta si eu comentez saltul lui cu parasuta.

Despre Crin Antonescu

- El stie foarte bine atmosfera din interiorul PNL si, asa cum nu vorbesc despre PSD, nu ma amestec in problemele interne ale PNL, ar fi o incalcare a Constitutiei.

- De ce Crin Antonescu si-a fixat stacheta de 20 la suta la europarlamentare si, oricum, e ceva ce PNL ar fi obtinut daca mergea la europarlamentare alaturi de PSD... Joaca foarte riscant.

Daca ia sub 20 la suta, iese Antonescu din cursa pentru prezidentiale?

- Poate ca Iohannis ar fi o figura mai proaspata, daca s-ar retrage Antonescu. Un politician care lasa loc unor miscari in favoarea obiectivului de a nu avea PSD si la Cotroceni, mi se pare ca e un politician care intelege imperativele.

Credeti ca Victor Ponta va ajunge la puscarie dupa ce termina mandatul?

- Nu stiu, ce stiu este ca Victor Ponta este un politician corupt.

- Duicu n-a fost in birou la mine sa faca trafic de influenta, ci in birou la premier. Sa stiti ca nu la mine in birou a fost.

- N-a indraznit nimeni sa vina sa spuna "Hai sa-i dam un al doilea mandat lui Morar, sau hai sa-i dam mandat lui Kovesi".

V-ati imaginat vreodata ca ati fi in penitenciar, in locul lui Nastase?

- Nu, n-am avut motive sa imi imaginez, dar taria unui om trebuie sa fie suficienta sa acopere orice intamplari din viata lui.

Dupa ce va incheiati mandatul?

- Nu va mai legati sperantele de aceasta incheiere de mandat, pentru ca eu imi stiu faptele. E o joaca de-asta copilareasca.

Despre Ucraina

- Nu mi se pare ca este nevoie sa dam acest semnal, convoci CSAT pe o chestiune punctuala, este razboi civil in Ucraina, a fost ocupata Crimeea de Federatia Rusa, spuneti-mi un stat din regiune care si-a convocat structura suprema de securitate, nu trebuie dat acest semnal.

Basescu nu vrea convocarea CSAT pe Ucraina: Romania nu e in pericol de a fi atacata

- Romania nu este in pericol de a fi atacata. Am vazut vanzoleala lui Ponta, ieri, la MApN, la MAI.

- Ce se intampla in Ucraina are ecou si pe teritoriul national, deci primeste informatii si de la SRI.

- Zilnic, se primeste cel putin o evaluare, daca nu cel putin doua. Deci suntem la curent cu tot ce se intampla.

- Legat de Slaviansk, ce pozitie comuna vrea Ponta sa ne stabilim? Acolo e armata ucraineana care a incercuit separatistii inarmati, pentru ca sunt si separatisti cu care trebuie discutat, e minoritatea rusa de acolo.

- Acea populatie, minoritatea rusa din estul Ucrainei, este parte a poporului ucrainean, in ea nu poti sa tragi cu armata.

Ponta evita sa se intalneasca cu oficiali americani, care e motivul?

- Nu stiu, trebuie intrebat dl Ponta.

- Pozitia lui de a evita intalniri cu trimisi ai SUA este foarte bine primita la Moscova. Aici nu sunt vizite oficiale, sunt vizite de lucru. Nu poti sa te cramponezi de ideea "daca sunt prim-ministru, sa vina presedintele Obama sau vicepresedintele Biden".

- Sunt lucruri care se pot comunica prin telegrame si apoi sa vina insarcinatul cu afaceri si sa spuna apoi "am de la Washington un mesaj".

- Acum este o situatie de instabilitate in regiune, in care se subliniaza importanta mesajului si atunci se instituie acel trimis de la Departamentul de Stat, pentru a-ti transmite tie, demnitar roman, mesajul in mod direct si prin viu grai, ceea ce este mult peste mesajul trimis printr-o telegrama.

- S-ar putea sa nu stiu tot ce a stabilit Washingtonul cu Moscova, ce au discutat presedintii Putin si Obama. Eu am iesit pentru a pozitiona Romania: asa cum arata lucrurile ne indreptam spre un razboi civil.

- Este cunoscut in mediul diplomatic de la Bucuresti, ca nu ne satisface ce se intampla in Ucraina.

- Au fost si niste pasi stabiliti de NATO, sa ne evaluam resursele, legat de eventuale conflicte regionale. Ma surprind fetele mari care la televizor dau ochii pe spate "Cum face Romania asa ceva, e razboi", nu.

- Trebuie sa stii ce potential ai.

Potentialul militar al Romaniei in momentul de fata este multumitor?

- Pentru sarcinile la care ne-am angajat fata de NATO, este la parametri.

- Romania are 40.000 de militari care tocmai si-au incheiat misiunile in Irak si in Afganistan. Sigur, este loc si de mai bine, in loc de MIG Lancer sa avem F-16.

Pe la Nana ati mai fost?

- N-am mai fost, vreau sa vad daca balteste apa pe terenul agricol. Si va asigur ca o sa pun poze pe Facebook sa vedeti cum sta graul si cum sta orzul.

Basescu, despre terenul de la Nana: O sa pun poze pe Facebook sa vedeti cum stau graul si orzul

- Vreau sa scot bani anul acesta sau macar o parte din ratele pe care le plateste fiica mea.

- Inseamna o rata lunara de circa 5.000-6.000 de euro pe luna, in functie de rata de schimb, este suportabil pentru un notar.

- Cred ca un 15-20 la suta din rata, fiind primul an...

Problemele juridice va creeaza vreo neliniste?

- Nu. Comisia senatoriala a constatat ca s-a luat corect creditul. La Camera Deputatilor nu stiu ce s-a scris. Ce va pot spune cu certitudine e ca Ioana nu a cumparat de la cetateni pamantul, ci a cumparat si a semnat cu proprietarul italian. A fost un cumparator de buna credinta, pentru ca a verificat la cadastru daca acele terenuri sunt intabulate.

- Daca in procesul de restituire sunt nereguli, tot instanta va decide ce se va intampla si cu terenul. Poate decide "parcela asta va reveni la stat". Foarte bine, daca se va intampla asa, nu se opune nimeni.

- Dar daca se intampla asa, cei vinovati sa raspunda penal. Pentru asta, instanta trebuie sa mearga pana la prefect, pentru ca el a semnat titlurile de proprietate. Ele nu s-au dat de la Nana, ci de la nivel judetean.

- Era un prefect PC, a fost si unul PSD la un moment dat. Aduceti-va aminte ca la inceputul scandalului se spunea "Basescu a luat terenuri de la Statiunea de Cercetari Fundulea", dar au constatat ca prefectul vremii a facut un abuz, luand 2.000 de ha de teren de la Statiunea Fundulea si dandu-l unor clienti.

- Tot un prefect a facut abuzul si tot niste clienti ai PSD au luat terenul.

- Iar tata-socru nu pare un tip foarte strain nici de afacerile cu teren din Timis si nici la terenurile din Calarasi.

- Cand au constatat ca ei singuri isi baga gatul in lat, au inceput sa uite de Fundulea, dar nu ii las eu sa uite.

- Eu as vrea, de la Nana, sa porneasca un proces de control in care sa vedem cata dreptate au cei care se plang si trimit petitii dupa petitii ca li s-a furat mostenirea.

- Nu am un standard mai scazut de viata decat in vremea cand navigam.

Cum v-ati luat Audi 80 inainte de '90?

- Am cumparat-o cand lucram la Anvers. N-am avut nevoie de absolut nicio aprobare cand am adus masina.

- O stiau toti politistii din Bucuresti. Fiind o masina din afara, pentru ca nu erau piese, a trebuit sa aduc un alt colier de la teava de esapament, din afara.

Va mai place sa fiti presedinte al Romaniei?

- Pana in ultima zi voi fi cu placere, dar si cu onoare presedinte al Romaniei.

Dar premier?

- Exista aceasta tentatie, dar nu ma va desemna nimeni, pentru ca nimeni nu vrea un premier care stie multe. Daca discutam despre ipoteze, cred ca m-ar numi Elena Udrea premier.

- Numiri nepolitice, asta as face la ANAF, la APC. Ce te faci cu ANAF, unde sunt numiri politice?

Ati veni la o dezbatere, inainte de alegerile europarlamentare, cu dl Victor Ponta?

- Cu multa placere, cred ca ar fi necesara romanilor o astfel de dezbatere, mai ales ca in problematica economica avem si abordari diferite. Si cred ca ar fi o astfel de dezbatere extrem de utila romanilor - presedinte si prim-ministru.

- Cred ca dezbaterea ar trebui sa nu fie limitata la o ora, ci sa o stabilim la doua ore. Eu nu sunt pretentios, decat fac o observatie: Eu as opta pentru un interval de doua ore, pentru a se dezbate mai multe probleme si in detaliu.

Basescu: Suntem in prag de razboi civil in Ucraina. Este exclus ca Romania sa fie atacata

Duminica seara, Traian Basescu a vorbit despre ultimele evolutii din Ucraina si despre cum pot ele sa afecteze Romania si Republica Moldova. Seful statului a dat asigurari ca armata romana este chiar mai bine pregatita decat armata Rusiei, dar ca o confruntare militara nu poate fi in niciun caz solutia unui conflict.

Romania nu va fi atacata si nu va intra in razboi, a mai asigurat presedintele, precizand totusi ca un razboi civil in regiune va aduce numeroase deservicii inclusiv tarii noastre.

Basescu: Daca batalia politica este in mocirla, acolo o dai. Nu poti sa stai in nori

Basescu a mai sustinut o declaratie de presa, duminica dupa-amiaza, de la Palatul Cotroceni, in care a vorbit despre situatia din Ucraina, oferind asigurari ca Romania nu se afla in pericol si nici nu are planificate operatiuni militare in Republica Moldova.

De asemenea, intrebat despre aparitia sa recenta intr-un tricou electoral al Partidului Miscarea Populara, presedintele a mai spus ca se imbraca dupa cum doreste si ca va vota PMP la alegerile pentru Parlamentul European. Raspunsul sau a starnit reactii dure, Basescu fiind acuzat ca s-a implicat astfel in campania electorala si a incalcat Constitutia.

Sursa:
http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-ar-vota-cu-udrea-la-prezidentiale-de-ce-ponta-floricica-patriei-1297344

Băsescu: Există tentaţia de a dori să fiu premier, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni.
Udrea m-ar numi dacă ar câştiga prezidenţialele.

Preşedintele Băsescu a declarat, marţi, că există tentaţia de a dori să fie premier, dar ştie că nu îl va desemna nimeni, pentru că nu vrea nimeni pe cineva care ştie atâtea lucruri, el spunând însă că, în ipoteza în care Elena Udrea ar câştiga prezidenţialele, aceasta l-ar numi.

"Până în ultima zi, voi fi cu plăcere, dar şi cu onoare preşedintele României, până pe 21 decembrie", a spus Traian Băsescu, într-un interviu la Gândul Live.

Întrebat dacă ar vrea să fie premier, Traian Băsescu a răspuns: "Să ştiţi că ar exista această tentaţie, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni, pentru că nimeni nu vrea un premier care ştie atâtea lucruri".
Despre varianta ca Elena Udrea să îl desemneze premier, preşedintele Băsescu a spus că, în ipoteza în care Elena Udrea ar câştiga alegerile prezidenţiale, îl va numi premier.

Preşedintele a comentat şi situaţia de la sfârşitul anului când, după alegeri, va exista un preşedinte în funcţie şi un preşedinte nou ales.

"Va fi mai mult sau mai puţin ca în Statele Unite, unde preşedintele se alege în luna noiembrie şi intră în mandat în ianuarie sau februarie. Eu îmi văd de treabă, el, până în 22 decembrie, este preşedinte ales", a explicat Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că va rămâne în funcţie până în ultimul moment.
"Bineînţeles, ar însemna să fac un lucru extrem de ruşinos să îmi abandonez mandatul", a spus el.
Şeful statului a mai arătat că ceea ce trebuie să se facă imediat, la preluarea noului mandat de preşedinte, este ceea ce s-a făcut la SRI, DNA, DIICOT, Înalta Curte, şi anume numiri nepolitice.

"Asta aş face la ANAF, la Protecţia Consumatorului, la ANSVSA (...) Vă asigur că depolitizarea acestor funcţii, care este parte din reforma statului, ar aduce mult bine României. Acum, ce te faci cu ANAF, unde sunt numirile politice? La judeţul cutare este pus de la PSD, deci firmele PSD trebuie protejate", a mai comentat Traian Băsescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
=========================================================
================================================================
======================================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri