Google Translate

vineri, 30 mai 2014

“Unificarea dreptei se va face pentru un prim-ministru: Traian Băsescu”! O magarie... temeinic pusa la punct... in laboratoarele puterii! PSD... un simplu martor, la caratul apei! Incapabil de o reactie coerenta!


“Unificarea dreptei se va face pentru un prim-ministru: Traian Băsescu”
said Bogdan Teodorescu

Analistul politic, Bogdan Teodorescu, declară într-un interviu pentru Jurnalul Naţional că toată agitaţia pornită pe dreapta scenei politice după alegerile europarlamentare are ca scop menţinerea lui Traian Băsescu la putere prin propulsarea lui în postul de premier, după alegerile prezidenţiale din toamnă.

■ Jurnalul Naţional : Cum comentaţi rezultatul alegerilor europarlamentare? Unii analişti susţin că era previzibil.
■ Bogdan Teodorescu: Rezultatul a fost în spiritul tuturor cercetărilor sociologice din ultima perioadă şi a consacrat pe de o parte supremaţia Alianţei PSD-UNPR-PC şi, pe de altă parte, slaba reprezentare a partidului girat de Traian Băsescu, PMP.

■ Îl va determina rezultatul alegerilor europarlamentare pe Victor Ponta să ia o decizie privind candidatura la preşedinţie?
■ Nu cred că un politician serios îşi construieşte un proiect politic de asemenea anvergură pornind de la rezultatele unui scrutin cu 30% participare naţională. Am convingerea că decizia candidaturii la alegerile din noiembrie 2014 se va lua funcţie de mulţi alţi factori. Evident că scorul de la aceste alegeri va avea partea lui de influenţă, dar nu cred că va fi decisivă.

■ Ce alte variante vedeţi pentru Preşedinţie? Ce şanse daţi tandemurilor Tăriceanu- Ponta sau Diaconu-Ponta, aşa cum se vehiculează?
■ Tandemul Diaconu-Ponta nu există, deocamdată. Aşa că nu cred că are rost să vorbim despre el. În cazul Ponta-Tăriceanu, acest tandem ar însemna reînfiinţarea USL, un act politic aşteptat de o importantă parte din electoratul românesc, ceea ce ar conduce la o bună susţinere şi la o bună intenţie de vot.

■ PNL va face alianţă cu PDL sau se va rupe şi va merge o parte către PSD şi una către PDL?
■ Nu mi-e clar care vor fi deciziile PNL atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial. În fond, pare că o parte importantă dintre liderii partidului sunt de acord cu această integrare în echipa PPE şi cu toate condiţionările impuse de această echipă. Un lucru este clar: nu cred că vor mai nega apropierea de Traian Băsescu. Ceea ce este bine pentru lămurirea taberelor în spaţiul public.

■ Ce şanse mai are Crin Antonescu ,după congres, să revină la cârma PNL şi să fie candidatul la preşedinţie al partidului?
■ Aşa cum am arătat, Crin Antonescu este la cârma PNL. Fiind la cârma PNL, a aliat partidul cu popularii europeni şi tot din această poziţie poate fi candidatul taberei Băsescu la preşedinţie.

■ E posibilă reunificarea dreptei şi susţinerea unui candidat unic la Preşedinţie? Credeţi că vor renunţa la orgolii Elena Udrea, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu?
■ Eu cred că ştirea din partea dreptei nu este reunificarea pentru un candidat unic la preşedinţie, ci pentru un candidat unic la funcţie de prim-ministru. Prin trecerea domnului Antonescu la PPE scenariul acela vehiculat de presă şi negat cu vehemenţă de liderul liberal - tandemul Antonescu preşedinte, Băsescu prim ministru cu binecuvântarea popularilor europeni- devine tot mai solid. De fapt, fie că e vorba de Udrea, fie că e vorba de Ungureanu, fie că e vorba de Predoiu sau fie că e vorba de Antonescu, Traian Băsescu are acum o reală şansă de a deveni viitorul prim ministru în România. Deci aşa cum spuneam, unificarea dreptei nu se va face pentru un preşedinte, care devine nerelevant, ci pentru un prim ministru, Traian Băsescu.

■ Care va fi rolul lui Băsescu în toate mişcările provocate de rezultatele alegerilor europarlamentare în zona dreptei?  Ce credeţi că va face?
■ Traian Băsescu va avea acelaşi rol ca şi până acum. Se va lupta cu toate armele din dotare ca după noiembrie să rămână la putere. Scorul mic al PMP cred că îl va determina să mizeze pe cel mai bine plasat candidat care acum este Crin Antonescu şi probabil să îi preseze pe ceilalţi să îl accepte.

Sursa:
http://jurnalul.ro/stiri/politica/bogdan-teodorescu-unificarea-dreptei-se-va-face-pentru-un-prim-ministru-traian-basescu-669183.html#
=================================
==============================================
=====================================================================

5 comentarii:

  1. L.Orban arunca in aer PNL.
    Razboi total cu Antonescu.
    =========
    Aproape 80% dintre romani ii sunt ostili lui Crin Antonescu si acesta nu are nicio sansa la prezidentiale, spune deputatul PNL Ludovic Orban, care si-a retras candidatura de la sefia partidului.

    “Este mult mai usor sa castigi increderea unui om care nu te cunoaste, decat sa castigi increderea unui om care si-a pierdut increderea in tine. Si sub aspectul cotei de incredere, si sub cel al intentiei de vot, Crin Antonescu se situeaza la un scor extrem de mic, care il scoate din cursa, iar cea mai grava este ostilitatea celor care nu au incredere in el. Aproape 80% dintre romani ii sunt ostili lui Antonescu. Nu are sansa se castige prezidentialele din cauza acestei ostilitati. Eu sunt convins ca si dl. Antonescu stie acest lucru”, a declarat Ludovic Orban intr-un interviu acordat ziare.com.

    Mai mult, Orban spune ca PNL facea 20% daca nu era Antonescu la sefie.

    “Nu au fost tradari. A fost o campanie dificila. Iesirea de la guvernare a fost explicata foarte prost. Ar trebui sa le explicam oamenilor de ce am iesit de fapt. Al doilea handicap a fost imaginea extrem de subreda a liderului nostru. Toti cei care au facut campanie au auzit multi simpatizanti liberali spunand “Schimbati-l pe Antonescu cu Iohannis si va votam!”. In aceste conditii, scorul de 15% nu e un succes al conducerii, ci al membrilor care in conditii ostile l-au atins. Daca dl. Antonescu se retragea inainte, PNL trecea de 20%. In sondajele de calibrare, PNL tindea spre 20%, deci potentialul de vot este mult mai mare, dar e afectat de greseala grava a nesustinerii lui Mircea Diaconu cap de lista, greseala care are desigur motive serioase in spate, si de imaginea erodata a lui Crin Antonescu”, a explicat Ludovic Orban.

    Despre negocierile cu PDL, Orban a spus ca il nemultumeste graba cu care au inceput si ca va ridica aceasta problema la prima sedinta a PNL. In plus, Orban a precizat ca Antonescu nu are legitimitatea sa negocieze cu PDL.

    “Nimeni din PNL nu are acum legitimitatea sa angajeze partidul in negocieri, nu poti sa pui un inginer care a construit o cladire cazuta la cutremur sa construiasca un Pentagon. PNL trebuie sa isi aleaga o conducere legitima, sa stabileasca strategia partidului si toti membrii PNL trebuie sa isi exprime opinia in privinta viitorului PNL”, a spus Orban.

    RăspundețiȘtergere
  2. Atac dur la Antonescu:
    Nu are nicio sansa la prezidentiale, nu are legitimitatea sa negocieze cu PDL
    Interviu cu Ludovic Orban.
    =========================
    Crin Antonescu nu poate castiga alegerile prezidentiale pentru ca 80% din populatie ii este ostila. Daca Crin Antonescu se retragea inainte de europarlamentare, PNL lua 20%, acuza deputatul PNL Ludovic Orban.

    Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ludovic Orban spune ca nimeni din PNL nu are acum legitimitatea sa angajeze partidul in negocieri: "nu poti sa pui un inginer care a construit o cladire cazuta la cutremur sa construiasca un Pentagon. PNL trebuie sa isi aleaga o conducere legitima".

    Ludovic Orban il acuza pe Crin Antonescu ca s-a grabit sa accepte lucruri de neacceptat fara mandat, in primul rand numele partidului care este de nenegociat: "Daca se ajunge la fuziune, partidul trebuie sa se numeasca PNL".

    De ce nu mai candidati la presedintia PNL, dupa cum ati anuntat initial?

    Pentru ca sunt multumit de faptul ca dl. Iohannis candideaza la presedintia partidului. In functie de felul in care va arata statutul, voi anunta daca voi candida pentru o alta functie in partid.

    Sunteti in pragul unei aliante - fuziuni cu PDL. Cum vedeti aceasta miscare?

    Sunt partizanul coagularii dreptei si constituirii unui partid politic serios de centru dreapta in Romania. Pentru ca aceasta constructie sa fie solida, este insa necesara prudenta, este nevoie de o perioada de acomodare si imprietenire, trebuie depasite ranchiuna si conflictele pe care le-am avut la toate nivelurile cu PDL. Si este esential sa indepartam orice elemente care au dus la pierderea credibilitatii politicului in fata cetateanului.

    Care sunt aceste elemente?

    Modul clientelar de functionare a partidelor, sistemul corupt. Trebuie adusi in frunte oameni deasupra oricarei suspiciuni de coruptie, care nu s-au imbogatit fara sa-si poata dovedi sursa averii, oameni cu integritate morala.

    Trebuie indepartat mecanismul de politizare pana la nivelul femeii de serviciu. Trebuie schimbat sistemul de alocare a banilor publici si desfiintata mita politica. Pentru ca toate acestea sa dispara e nevoie de o constructie politica sanatoasa. Sunt adeptul pasilor marunti, dar bine ganditi.

    Nimeni din PNL nu are acum legitimitatea sa angajeze partidul in negocieri, nu poti sa pui un inginer care a construit o cladire cazuta la cutremur sa construiasca un Pentagon. PNL trebuie sa isi aleaga o conducere legitima, sa stabileasca strategia partidului si toti membrii PNL trebuie sa isi exprime opinia in privinta viitorului PNL.

    Va nemultumeste graba cu care au inceput negocierile?

    Cu siguranta. Si la prima reuniune a conducerii PNL voi spune clar acest lucru.

    Spuneati ca e nevoie de oameni deasupra oricarei suspiciuni. Dl. Iohannis are probleme cu ANI, nu toate transate inca in instanta. Sunt acestea suspiciuni?

    Acestea nu sunt probleme de integritate. Ca esti presedintele CA al societatii regionale de apa, constituita in baza unui proiect european, nu e o problema de integritate. Dl. Iohannis este primar demult si asupra lui nu a planat nicio problema reala de integritate.

    Partidul cum se raporteaza la aceasta miscare rapida? Sunt tensiuni majore in teritoriu?

    Cu siguranta. Ne-am aflat in batalie politica cu PDL de 7 ani. A fost o lupta de multe ori dincolo de limita civilizatiei si a decentei. S-a ajuns la jigniri si amenintari reciproce. PNL a fost mai mult victima decat agresor.

    In plus, in PNL exista o cultura organizatorica diferita decat a PDL. PDL este fostul FSN care s-a reformat sub diferite nume.

    Apoi, mai este un aspect nenegociabil. Daca se ajunge la fuziune, partidul trebuie sa se numeasca PNL. (..........)

    Sursa: http://www.ziare.com/ludovic-orban/crin-antonescu/atac-dur-la-antonescu-nu-are-nicio-sansa-la-prezidentiale-nu-are-legitimitatea-sa-negocieze-cu-pdl-interviu-cu-ludovic-orban-1301835

    RăspundețiȘtergere
  3. DA, si eu cred ca este cea mai buna solutie!
    Mircea Diaconu, este chiar mai bun decat fostul Václav Havel,
    primul președinte al Republicii Cehe (1993-2003).
    ------------------------------------------
    "Mircea Diaconu nu minte, vrem să fie președinte".
    Reacția lui Diaconu.
    ----------------
    Europarlamentarul Mircea Diaconu a fost să-și ridice mandatul de independent de la Biroul Electoral Central (BEC).

    Când a ieșit cu mandatul de europarlamentar în mână, Mircea Diaconu a fost întâmpinat de susținători. Ei scandau: "Mircea Diaconu nu fură, nu minte, vrem să fie președinte!".

    Mircea Diaconu, jenat de situația, i-a rugat pe susținătorii săi să înceteze cu aceste scandări. Mircea Diaconu a declarat, în fața jurnaliștilor că nu-și dorește să candideze la alegerile prezidențiale.

    "Ştiţi ce, trebuie să-ţi vezi lungul nasului întotdeauna. Eu am nasul destul de mare, de aia şi tot intru în tot felul de belele. Dar nu de acum, de multă vreme. La 19 ani, am avut prima dată ocazia să vizitez vestitul locaş de cultură care se numea Direcţia Generală de Anchete Penale, Calea Rahovei, 37-39. La 19 ani, am vizitat-o prima dată şi am dat cu subsemnatul acolo. Deci, am o istorie veche de nas lung. (...) Însă, acela e un alt subiect. Acolo chiar nu se poate discuta, măcar, fără să existe forţe importante care să susţină un demers de tipul ăsta. Eu sunt chiar un om, şi atât, sprijinit de nişte oameni, şi atât, şi cu asta basta", a declarat Mircea Diaconu, potrivit Mediafax.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mircea Băsescu, fratele preşedintelui,
    şantajat de ginerele lui Bercea Mondial. UPDATE.
    ---------------------------
    Mircea Băsescu a fost şantajat de ginerele şi fiica lui Bercea Mondial, care l-au ameninţat că, dacă nu le dă 280.000 de euro, vor face publice informaţii despre presupusa implicare a acestuia în fapte de corupţie, cei doi fiind prinşi când primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare. UPDATE: Ginerele lui Bercea Mondial a fost reţinut de poliţie, vineri seară.

    UPDATE: Ginerele lui Bercea Mondial a fost reţinut de poliţişti.

    Imediat după ce a fost şantajat de ginerele lui Bercea Mondial, Mircea Băsescu s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa şi a făcut denunţul, iar Marius Constantin a fost prins în flagrant, în timp ce primea 10.000 de euro, o primă tranşă din suma de 280.000 de euro.

    "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore (începând de la data de 30.05.2014, ora 23:55, până la data de 31.05.2014, ora 23:55) a inculpatului CONSTANTIN MARIUS, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă, prevăzută de art. 131 din Legea nr. 78/2000", anunţă un comunicat al DNA.
    ..............................
    Mircea Băsescu a declarat că nu doreşte să comenteze, relatează Realitatea TV. "Nu pot să vă spun decât că nu am cum să fac declaraţii de presă pe subiectul în cauză, anume existenţa unor presiuni din partea familiei Anghel asupra mea şi a unui act de şantaj, pentru că în această cauză se fac cercetări de către procurori şi nu doresc să perturb ancheta".

    În urmă cu ceva timp, Mircea Băsescu a botezat o nepoată de-ale interlopului craiovean, Bercea Mondial, condamnat luna trecută la 8 ani de închisoare, pentru omor calificat.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mircea-basescu-fratele-presedintelui-santajat-de-ginerele-lui-bercea-mondial_1451365.html#ixzz33Dczbt3b

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, unificarea "dreptei" se va face de Kiorpec ca premmenistru, impreuna cu viceprem menistrul Berciu El Mundo. Pina atunci, ia auziti aciulea:

    http://www.realitatea.net/armata-va-fi-obligata-sa-cumpere-armament-de-la-fabricile-romanesti_1452014.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri