Google Translate

marți, 24 iunie 2014

Halucinant! Cazul Mircea Basescu, in varianta Domnului Colonel Robert Turcescu, "Jurnalist, curios, citeodata nervos"


Mircea Basescu nu ar fi luat mita de la interlopul Bercea Mondial pentru a-l scapa de inchisoare, banii ar fi fost dati cu titlu de imprumut cu dobanda! Robert Turcescu a publicat pe blogul sau detalii incredibile in cazul arestarii fratelui presedintelui Romaniei!

Jurnalistul Robert Turcescu a oferit o varianta halucinanta in legatura cu cel mai mediatizat dosar de coruptie si trafic de influenta din aceste zile. Realizatorul de la B1TV sustine ca Mircea Basescu a luat bani cu dobanda mica de la finul sau pentru ca afacerile ii mergeau prost, iar cand Bercea a intrat la inchisoare, familia lui a venit acasa la fratele lui Basescu rugandu-l sa ii ajute in contul datoriei.

Mondo News prezinta mai jos varianta publicata de Robert Turcescu pe blogul sau:

1

“In 2011 procurorul Iacobescu instrumenteaza cazul “Bercea Mondial”. In speta, potrivit unor declaratii off the record” facute de Iacobescu in fata unor jurnalisti, este implicat si fratele Presedintelui, Mircea Basescu. Doua surse sustin ca, la acea vreme, Mircea Basescu luase de la Bercea cu CAMATA, dar la dobinda mica, deh, ca de la fin la nas, citeva sute de mii de euro. Lui Mircea Basescu nu-i mai mergeau afacerile si avea nevoie de o suma destul de mare in cash. Bercea ii da banii, dar, cum nu putea merge cu fratele Presedintelui la notar sa confirme “imprumutul” acordat, alege sa filmeze cu camera ascunsa intilnirile cu Mircea Basescu in care ii dadea respectivii bani. Ca sa aiba o dovada, la o adica, daca Basescu refuza sa recunoasca imprumutul.

Citeste si: BASESCU: LE CER SCUZE ROMANILOR. UNII IMI CER DEMISIA PENTRU O FAPTA PE CARE NU AM COMIS-O

Intre timp, procurorul Iacobescu deschide dosarul Bercea. Se aude in tirg si mai apoi apare in presa informatia ca in acest dosar apare si fratele presedintelui. Elisabeta Ponea, procuror-sef la Parchetul Craiova, aude despre ce e vorba, simte miza mare a acestui dosar si invocind diverse motive decide din pozitia de sef ierarhic superior lui Iacobescu sa-i retraga acestuia dosarul, luindu-l spre instrumentare la Parchetul din Craiova. Din acest moment, Elisabetei Ponea i s-a “aratat” ideea ca ar putea ajunge Procuror General, functie ocupata la acea vreme de Laura Codruta Kovesi. Vorbeste cu sotul ei, Constantin Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, si-i spune pe ce bomba de dosar a pus mina. Ponea il suna pe Duicu, baronul de Mehedinti si pun la cale un plan: sa mearga Duicu la Bucuresti cu informatiile din dosar si sa i le ofere lui Victor Ponta ca munitie grea pentru campania electorala. In schimb, Ponta sa traga sforile amenintindu-l pe Basescu ca daca n-o pune pe Elisabeta Ponea sefa la Parchetul General in locul lui Kovesi, va divulga toata afacerea Bercea Mondial- Mircea Basescu. Duicu e de acord, dar ii cere si el lui Stefan Ponea sa-l scape de un dosar instrumentat de ANI. Bat palma si Duicu zboara spre Bucuresti.

2


Citeste si: CAZUL MIRCEA BASESCU: CINCI MEMBRI AI FAMILIEI LUI BERCEA MONDIAL, TRIMISI IN JUDECATA PENTRU SANTAJ

Are loc discutia Ponta- Basescu despre schimbarile de la PG si DNA. Ponta incearca santajul, Basescu rezista in hotarirea de a o numi pe Kovesi la DNA, dar e nevoit sa cedeze numirea la PG a lui Daniel Morar, asa cum se stabilise deja de foarte mult timp. Face in asa fel incit sa se opuna desemnarii Elisabetei Ponea ca Procuror-sef cum cerea Ponta manevrat de Duicu, dar avind in vedere contextul e obligat sa accepte o a doua varianta propusa de Ponta si anume desemnarea unui om de paie, Tiberiu Nitu. Bun si atit, exclama Ponta, care stiindu-l bine pe Nitu e convins ca-l va putea folosi ca sa opreasca unele dosare grele deschise pe numele mai multor baroni PSD.

 A iesit bine pentru Ponta, insa mai putin bine pentru Duicu. Ajunsa in fruntea DNA, Kovesi deschide dosarul traficului de influenta pe care l-a facut Duicu in biroul lui Ponta. Apar stenogramele, apoi motivarea procurorilor din care rezulta fara echivoc ca traficul de influenta s-a facut DIN biroul lui Ponta. Element cheie: Petre Toba, seful Politiei Romane pe care Ponta il chemase la Palatul Victoria sa se vada cu el si cu Duicu pentru a-l convinge sa accepte avansarea lui Constantin Ponea si aducerea lui de la Mehedinti la Bucuresti.

Citeste si: INREGISTRARILE VIDEO CU MIRCEA BASESCU, ADMISE CA PROBE

 Acum citeva saptamini A AVUT LOC audirea lui Toba la DNA. Si Petre Toba a spus tot, confirmind se pare si ca discutia cu Ponta si cu Duicu a avut loc IN biroul lui Ponta. Case closed! Se pregateste difuzarea acestei declaratii, Ponta afla si intra in panica. Isi aminteste de discutia cu Duicu si de cazul “Bercea Mondial- Mircea Basescu”. E contactat Pavel Abraham care face legaturile cu familia lui Bercea si pregateste difuzarea inregistrarilor compromitatoare. Familiei lui Bercea i se promite un decret de gratiere daca ajunge Ponta presedinte.

Crezind ca Basescu va ceda, se difuzeaza cu picatura, sub forma unor stenograme, dialoguri din inregistrarile facute de familia lui Bercea Mondial. E trimis fiul lui Bercea sa vorbeasca din nou cu Mircea Basescu despre bani. Basescu recunoaste ca a luat banii cu camata, e filmat, dar din inregistrarile difuzate si montate nu se intelege acest lucru. Montajul video arata un Mircea Basescu care “recunoaste” ca a luat banii pentru a trage sforile astfel incit Bercea Mondial sa iasa de la parnaie.

Ce se intimplase intre timp? Mircea Basescu luase bani cu camata de la Bercea Mondial, afacerea fiind mijlocita de un “colaboratorul” de-al lui, Marian Capatina. Cind Bercea a ajuns dupa gratii, familia lui a venit la Mircea Basescu acasa rugindu-l sa-i ajute. Au insistat spunind ca daca Mircea Basescu ii ajuta, ei sint dispusi sa uite de o parte sau de tot imprumutul acordat fratelui Presedintelui si lui Marian Capatina. Mai ales ca tiganii ii spun ca Marian Capatina a promis sa traga sforile pe la Bucuresti pentru a cumpara o decizie favorabila in justitie. Lui Mircea Basescu ii place ideea si merge la cacealma, gindindu-se ca daca Bercea scapa de inchisoare sau primeste doar o pedeapsa mica printr-un noroc sau prin manevrele facute de Capatina, va impusca francul. Altfel spus, n-o sa mai fie nevoit sa restituie imprumutul luat de la Bercea si nici nu se va putea spune vreodata ca a luat vreo spaga pentru a influenta decizia unei instante. Ca sa nu se prinda ai lui Bercea de plan, le alimenteaza sperantele spunindu-le ca va pune o vorba buna si pe linga fratele lui, presedintele Traian Basescu.

Citeste si: TARICEANU A PROPUS SENATULUI SA ADOPTE O DECLARATIE PRIVIND DEMISIA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU

S-au intimplat insa doua lucruri: 1.- fiul lui Bercea a filmat toate discutiile cu Mircea Basescu si 2.- Bercea a primit pedeapsa maxima, adica vreo noua ani de inchisoare. Nervosi, tiganii au venit la Mircea Basescu sa-I ceara socoteala si, desigur, banii. Termenul de rambursare nu fusese stabilit, motiv pentru care familia lui Bercea ii cere imediat, in vreme ce Mircea Basescu le spune ca nu are de unde sa-i dea pe loc inapoi. Acelasi lucru si acelasi gen de discutii se intimpla si intre familia lui Bercea si Marian Capatina. Cind vad ca nu e chip sa-l scoata pe Bercea din inchisoare si inteleg ca nici Mircea Basescu si nici Marian Capatina nu au avut puterea sa traga sforile in Justitie, rudele lui Bercea incep sa-l santajeze pe Mircea Basescu amenintindu-l ca difuzeaza deja celebrele inregistrari. E momentul in care Mircea Basescu isi da seama de rahatul in care s-a bagat si decide sa vorbeasca cu Traian Basescu. Intelegind gravitatea spetei, Presedintele ii spune sa faca plingere la autoritati, lucru care se si intimpla.

Din acest punct, faptele sint cunoscute. Procurorii sustin ca Mircea Basescu a luat bani de la familia lui Bercea printr-un intermediar, adica prin Marian Capatina. Citi bani, nu e clar. De ce, inca nu se stie. Cind, nici asta nu e limpede.

Citeste si: COMISIILE SRI SI SIE VOR FI AUDIATE IN PARLAMENT

Bercea urla din duba ca banii au ajuns si la Kovesi, prin sofer. Si la Blaga. Pute a manipulare deja. Vazindu-se in pirnaie, Bercea e dispus sa declare si sa strige orice il invata Abraham. Iar Voiculescu si Abraham vor sa ajunga la Basescu si la Kovesi. De aia au reluat un scenariu mai vechi, de acum citiva ani, cind au incercat sa demonstreze ca Basescu o manevreaza cum vrea el pe Kovesi printr-un ofiter SPP detasat din serviciul de garda al Presedintelui in serviciul de garda de corp si sofer al Laurei Codruta Kovesi. Acest ofiter- sustineau acum citiva ani, in cor, Antena 3 si ZiuaNews- a devenit la un moment dat amantul lui Kovesi si iata puterea lui Basescu! O aiureala care si daca ar fi fost adevarata nu explica in ce fel putea Basescu s-o manevreze pe Kovesi prin fostul ofiter SPP. Tot la acea vreme, Antena 3 spunea ca pe Kovesi a adus-o in fruntea PG relatia excelenta dintre taica-su, fost procuror, si Vasile Blaga. Chestiune destuil de greu de demonstrat, de asemenea. Motiv pentru care, alegatiile de la acea vreme lansate de trustul lui Felix n-au avut succesul scontat. Azi insa, contextul este schimbat. Felix si Abraham sint convinsi si simt ca electoratul e dispus sa creada mult mai usor toate scenariile posibile. E motivul pentru care Abraham i-a spus lui Bercea sa strige vorbe despre Kovesi, sofer si Blaga. Prin Gidea, securistul Felix a repus si va mai repune pe tapet toate aceste presupuse legaturi. De data asta insa, ar putea gasi mult mai multi insi dispusi sa le creada, fie si in absenta unor dovezi.

E un moment periculos, motiv pentru care trebuie sa ne intoarcem la declansator: ce a spus seful Politiei, Petre Toba, in declaratia data la DNA despre cazul Duicu? Aici e cheia, iar eu sper sa aflam asta cit mai curind!”, incheie Turcescu.

Sursa foto: stareanatiunii.com, click.ro

- See more at: http://www.mondonews.ro/mircea-basescu-lovitura-de-teatru-in-cazul-arestarii-fratelui-presedintelui/#sthash.12tDceLU.dpuf
---------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Remember: Click here:
==========================
mircea basescu bercea - YouTube
==========================

1. ▶ VIDEO inregistrarile dintre Mircea Basescu si Florea Anghel Rstiri.ro - YouTube



2. Mircea Basescu si Florin Anghel . Primele inregistrari cu fratele presedintelui - VIDEO 1 - YouTube


 

3 comentarii:

  1. RADU PRICOP, ginerele lui Traian Băsescu, urmarit penal...a rămas fără despăgubire!
    ---------------------------------
    Ginerele lui Băsescu, RADU PRICOP, a fost lăsat fără banii din despăgubirea terenurilor din Argeș, în urma cărora Parchetul a început urmărirea penală.

    În cazul ginerelui președintelui Traian Băsescu, Parchetul a cerut ANRP să se constituie parte civilă în proces.

    Săptămâna trecută trebuia să se elibereze primul titlu de despăgubire.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    RADU PRICOP, ginerele preşedintelui Traian Băsescu, este URMĂRIT PENAL de procurorii de pe lângă Parchetul ICCJ, fiind suspectat de fals şi înşelăciune, într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi în județul Argeș.

    Parchetul de pe lângă ICCJ a început, la data de 11 aprilie 2014, urmărirea penală IN REM, în dosarul restituirii unor terenuri din judeţul Argeş.

    De asemenea, la data de 26 Mai 2014, a fost începută urmărirea penală IN PERSONAM pentru mai mulţi făptuitori, printre care şi Radu Pricop.

    Avocatul Radu Pricop a obținut, alături de alte patru persoane printre care și omul de afaceri Valentin Vișoiu, despăgubiri de 10 milioane de euro pentru un teren de la Ștefănești care aparținuse familiei Brătianu. Practic, iubitul Ioanei Băsescu, împreună cu un alt avocat care a apărat-o pe fiica mai mică a preşedintelui, dar şi cu trei oameni de afaceri importanţi din Argeş au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitori. Apoi, au făcut actele şi au cerut Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să îi despăgubească. Procesul de retrocedare în bani a început pe vremea Crinuţei Dumitrean, controversat şef la ANRP şi apropiată a democrat-liberalului Ioan Oltean, şi s-a încheiat când la conducere era Dorina Danielescu, numită de Emil Boc.

    Pe terenurile pentru care iubitul Ioanei Băsescu a obţinut drepturile litigioase sunt acum clădiri ale staţiunii de cercetare, dar şi blocuri.

    Deşi de obicei astfel de procese sunt de durată, cei cinci oameni de afaceri şi avocaţi au obţinut o decizie definitivă în doar 11 luni de la deschiderea dosarului. Asta pentru că ANRP a luat de bun raportul de evaluare făcut de firma Romcontrol, al cărei acţionar majoritar este soţul PDL-istei Andreei Paul, Cristian Paul. Această firmă a evaluat terenul la 10 milioane de euro, iar reprezentanţii statului nu au cerut în instanţă o altă evaluare. Mai mult, la recursul de la Înalta Curte totul s-a rezolvat într-un singur termen, relatează rtv.net.

    RăspundețiȘtergere

  2. Jurnalistul Victor Ciutacu a scris, pe blogul său, cum erau parlamentarii
    aproape de a-i strica piața fratelui președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu.
    ----------------------------------------------
    "Dacă le ieşea manevra aia în "marţea neagră", fraierii de parlamentari stricau piaţa. Graţierea colectivă e ieftina şi se imparte la mulţi, aia individuală e mai rentabilă. D-aia îmi zicea mie în direct Mircea Băsescu să ma apuc de o meserie serioasă. Omul chiar ştia ce vorbeşte. Pentru că, după cum spun în referatul de arestare procurorii DNA, pe care apostolii independenţei justiţiei şi Ambasada SUA au decis că n-avem voie să-i contrazicem, fratele lu' statu' de drept lua bani de la interlopi ca să-i graţieze garantu' independenţei justiţiei. Şi, ca orice persoană serioasă cu gândire infracţională probată-n timp, îi verifica, prin intermediar, la lampa cu ultraviolete, să nu fie însemnaţi, că strica naibii puritatea reformei statului", a scris jurnalistul Victor Ciutacu, pe blogul său.
    - See more at: http://www.dcnews.ro/ciutacu-d-aia-imi-zicea-mircea-basescu_446548.html#sthash.AOR57eNU.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  3. Victor Ciutacu, întrebări devastatoare.
    "E război. O să curgă mult sânge" .
    -------------------------------------------
    Jurnalistul Victor Ciutacu a scris, pe blogul său, mai multe întrebări, care, dacă și-ar găsi răspunsul ar avea efecte devastatoare la vârful unor instituții importante.
    -------------------------------------------
    Iată întrebările scris de jurnalistul Victor Ciutacu, pe blogul său, pentru "spălătorii de cadavre":
    -------------------------------------------
    "- De ce a fost îngropată trei ani declarația inițială, pe surse, a procurorului Iacobescu (retractată după ce ziarul Adevărul l-a dat în primire) privind o șpagă de 300.000 euro de la Bercea Mondialu' către Mircea Băsescu? Cine și de ce l-a sancționat?

    - Cine și de ce i-a luat aceluiași procuror, înaintea finalizării, dosarul penal de spălare de bani al clanului Mondialilor?

    - Ce s-a întâmplat, instituțional vorbind, în anul trecut între momentul în care Traian Băsescu ar fi aflat că frate-său e șantajat și cel al scandalului politic?

    - L-au informat pe președinte serviciile secrete, care-l monitorizau pe Bercea, despre afacerile fratelui său cu vârfurile clanului interlop care desfășura activității definite de CSAT drept amenințări la adresa siguranței naționale?

    - Apare-n contabilitatea firmelor familiei Băsescu așa-zisul împrumut pe care acesta a susținut, în fața instanței, că l-ar fi contractat pentru afaceri de la Mondial? De ce, înainte de încasare, au fost verificați banii cu lampa cu ultraviolete?".

    Realizatorul de televiziune Victor Ciutacu a punctat urmărirea penală pe numele lui Radu Pricop, soțul Ioanei Băsescu: "Băsescul mic e la brutărie. Ginerele prezidențial Pricop e urmărit penal. Băsescul mare (încă) rezistă. Mi-e că, dacă nu pricepe de vorbă bună, ori se duce jos cuscrul Bebe pe creditele de la BRD, ori se strânge lațul pe Ioana la Nana", adăugând că "Omu' nu se dă dus, joacă la intimidare și forțează confruntarea, se pune pe picioarele din spate. E război, o să curgă mult sânge. Urmează alte imagini".
    - See more at: http://www.dcnews.ro/victor-ciutacu-intrebari-devastatoare-e-razboi-o-sa-curga-mult-sange_446807.html#sthash.WHlU3dp1.dpuf

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri