Google Translate

luni, 23 iunie 2014

Mircea Băsescu, un caz care explica... "totul"! Care este adevarul? Oare, asa sa fie? Parchetul şi DNA au ales, timp de trei ani, între independenţa justiţiei şi apărarea fratelui preşedintelui, apărarea fratelui preşedintelui ?!?


Eugen Iacobescu este un procuror aproape necunoscut. Numele lui nu e rostit cu religiozitate şi nu e însoţit de superlative, cum se întâmplă în cazul altora. În 2011 a devenit un paria în sistemul de justiţie: cariera lui a intrat în declin simultan cu începuturile dosarului Mircea Băsescu.

Timp de mai bine de trei ani, informaţiile despre mita luată de Mircea Băsescu au fost ţinute ca literatură de sertar la Parchet, în timp ce Iacobescu, primul procuror care a instrumentat cazul, a fost plimbat prin anchete pentru că a pronunţat numele de nepronunţat: Băsescu

Să facem apel la fapte, aşa cum au fost ele relatate în presă.

În august 2011, Adevărul cita declaraţia unei surse anonime: "Avem informaţii că Mircea Băsescu ar fi primit de la Bercea 300.000 de euro într-un proces şi urma ca Bercea să-i mai dea alte 400.000 de euro. Dar să vedem". Sursa anonimă era Eugen Iacobescu, procurorul de la Parchetul Olt care a lucrat la dosarele de crimă organizată ale lui Bercea Mondial de la începutul anilor 2000.

Adevărul relatează în continuare că, după câteva ore de la publicarea informaţiei,  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţa transferul dosarului de la procurorul de caz Eugen Iacobescu, la procurorii Curţii de Apel din Craiova „ca urmare a suspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionarea obiectivă a cauzelor".

La scurt timp după apariţia comunicatului Eugen Iacobescu a negat totul: "Vreau să vă informez pe dumneavoastră şi opinia publică că domnul Mircea Băsescu nu este implicat în acest dosar, că inculpatul Anghel Sandu niciodată nu a vorbit despre Mircea Băsescu nici în arest şi nici cu alte persoane, cu avocaţii săi". Mircea Băsescu a contestat acuzaţiile, iar scandalul s-a stins ca un foc de paie.

În februarie 2012 Eugen Iacobescu a fost sancţionat disciplinar de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru divulgarea de informaţii confidenţiale cu mutarea pentru trei luni la Parchetul Mehedinţi. Raportul inspecţiei disciplinare a CSM din 2011 confirmă însă veridicitatea spuselor pe surse ale lui Iacobescu:
"Din cercetarea disciplinară efectuată în cauză a rezultat că aceste afirmaţii au fost cunoscute de către procurorul Iacobescu din notele de redare a convorbirii interceptate în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Olt".
Parchetul şi DNA sunt însă mute, oarbe şi surde.

Timp de mai bine de trei ani acest caz cade sub radarul public. În 13 iunie 2014 familia lui Bercea Mondial îl reclamă pe Mircea Băsescu la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru trafic de influenţă aducând ca probă inregistrările cu Mircea Băsescu. Dosarul a fost preluat imediat de DNA Bucureşti. Cazul devine public pentru a doua oară şi nu povestit de măruntul procuror Iacobescu, pensionat la cerere de către Traian Băsescu în februarie 2014, ci chiar prin vocea protagoniştilor identificabilă în înregistrările făcute de familia lui Bercea Mondial şi difuzate de Antena 3 pe 18 iunie. Pe 19 iunie Mircea Băsescu este reţinut, iar a doua zi arestat preventiv pentru 29 de zile.

Parchetul General şi DNA trebuie să răspundă de ce procurorii nu au investigat afirmaţiile lui Bercea Mondial privitoare la Mircea Băsescu (explicaţiile trebuie să vină de la Daniel Morar, şeful de atunci al anticorupţiei!), de ce procurorul Eugen Iacobescu a fost prigonit pentru că le-a făcut publice, iar Mircea Băsescu protejat până în ultimele luni din preşedinţia lui Traian Băsescu. Adică apusul puterii instituţionale a şefului statului: ce straniu şi ce coincidenţă!

Traian Băsescu încearcă să ne convingă că între independenţa justiţiei şi apărarea fratelui său a ales independenţa justiţiei.

Dacă evenimentele sunt chiar aşa cum par, Parchetul şi DNA au ales, timp de trei ani, între independenţa justiţiei şi apărarea fratelui preşedintelui, apărarea fratelui preşedintelui.  

Sursa: Mircea Basescu, lapsus de trei ani al justiţiei. Se impun explicaţii de la Morar şi Kovesi
http://adevarul.ro/news/politica/mircea-basesculapsus-trei-ani-justitiei-impun-explicatii-morar-kovesi-1_53a6f6640d133766a8cd7ea0/index.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO
Fiica lui Bercea Mondial, Izaura, il acuza pe Mircea Basescu


-----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------
Video
19 iunie 2014 Declaratie Traian Basescu
---------------------------------------------------



------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 comentarii:

  1. Familia lui Bercea Mondial a fost trimisa in judecata
    pentru santaj la adresa fratelui presedintelui, Mircea Basescu.
    HotNews.ro . Luni, 23 iunie 2014
    -------------------------------------------
    Membrii familiei lui Bercea Mondial au fost trimisi in judecata pentru santaj la adresa fratelui presedintelui Romaniei, Mircea Basescu, in cadrul scandalului care zguduie clasa politica romaneasca in ultimele zile.

    Astfel, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe:
    • Fiica lui Bercea, Izaura Anghel, si concubinul acesteia, Constantin Marius, pentru santaj cu circumstante agravante
    • Anghel Grinica Ion, in varsta de 17 ani, fiul Izaurei, sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de santaj cu circumstante agravante
    • Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial (aflat in prezent in penitenciar, in executarea unei pedepse dispusa intr-o alta cauza), pentru savarsirea a 3 infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva
    • Sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, pentru savarsirea infractiunii de santaj

    Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit rechizitoriului DNA:
    -------------------------------------------
    La data de 1 noiembrie 2013, Anghel Florin a exercitat amenintari asupra unei persoane (Mircea Basescu, n.r.), constand in darea in vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro.

    La data de 26 martie 2014, Fanica Anghel si Florin Anghel au exercitat amenintari asupra unei persoane (martor in prezenta cauza), cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor.

    La datele de 26 mai 2014 si 29 mai 2014, inculpatii Constantin Marius, Anghel Izaura si Anghel Grinica Ion au exercitat constrangeri asupra persoanei vatamate, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro.

    La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit impreuna cu ceilalti doi inculpati suma de 10.000 euro de la persoana vatamata, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

    La data de 31 mai 2014, Anghel Florin, in cadrul unei discutii telefonice purtate din Penitenciarul Colibasi cu persoana vatamata, i-a solicitat acesteia sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj investigata in prezenta cauza, astfel incat inculpatul Constantin Marius sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta.

    Inculpatul Anghel Florin a amenintat ca, in caz contrar, va da in vileag, prin intermediul presei, fapte compromitatoare pentru persoana vatamata si pentru familia acesteia, respectiv implicarea ei in savarsirea unor infractiuni de coruptie, urmand sa disemineze si o presupusa inregistrare avand ca obiect aceste aspecte.

    Dosar a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunerea mentinerii masurii arestarii preventive luate fata de inculpatul Constantin Marius si a masurii controlului judiciar luata fata de inculpatii Anghel Izaura si Anghel Grinica Ion.

    Sursa:
    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-17537696-familia-lui-bercea-mondial-fost-trimisa-judecata-sub-acuzatia-santaj-adresa-fratelui-presedintelui-mircea-basescu.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. Traian Basescu, declaratie de presa la ora 17,30.
    HotNews.ro . Luni, 23 iunie 2014, 16:04 Actualitate | Esenţial.
    ----------------------------------
    Presedintele Traian Basescu va sustine luni o declaratie de presa, la ora 17,30, la Palatul Cotroceni, a anuntat Administratia Prezidentiala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un rahat! Si Kioru si "declaratia". Poarta Alba scrie pe kurul lor. Si "ginerica" Pricopie, avocatul escroc e cercetat penal...La kalabus/puscarie in araba cu ei si tot neamul lor de derbedei si hoti! PAC! PAC!

      Ștergere
  3. Cu sincera prietenie pentru Don" Basescu, o dedicatie muzicala, lui si famegliei lui:

    http://www.youtube.com/watch?v=y3lvCa5RNZI

    RăspundețiȘtergere
  4. @21:28
    Îi mai dăm o şansă, dacă...Dacă le scrie clanului Băşinescului atribuţiile funcţionale/fişa postului, pentru Jilava.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri