Google Translate

duminică, 22 iunie 2014

TRAIAN BĂSESCU, precizari importante! "N-AM PRIMIT NICIUN BAN SAU BUN DE LA BERCEA


INTERVIU TRAIAN BĂSESCU:
N-AM PRIMIT NICIUN BAN SAU BUN DE LA BERCEA
 
Preşedintele Traian Băsescu a răspuns întrebărilor pe care i le-a adresat realizatoarea REALITATEA TV, Lavinia Şandru. Şeful statului a vorbit despre scandalul în care este implicat fratele său, precizând că nu a discutat niciodată cu Mircea Băsescu despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.


Preşedintele României a transmis răspunsul la întrebările adresate de Lavinia Şandru în scris, precizând că, încă de anul trecut, fratele său i-a spus că este şantajat şi că s-a adresat instituţiilor statului.

LAVINIA ŞANDRU: Ați discutat vreodată cu fratele dumneavostră, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial?

TRAIAN BĂSESCU: Niciodată. Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În plus, vă asigur, așa cum am mai spus, că nu există niciun polițist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar.

LAVINIA ŞANDRU: În declarația de presă pe care ați susținut-o în data de 19 iunie 2014 la Palatul Cotroceni ați afirmat: „Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut.”. De ce nu ați luat măsuri, de ce nu ați denunțat dumneavoastră acest caz la instituțiile abilitate sau măcar public?

TRAIAN BĂSESCU: Anul trecut fratele meu mi-a spus că este șantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituțiile statului. Ceea ce a și făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunț de șantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituțiile statului.

LAVINIA ŞANDRU: În declarația de presă pe care ați susținut-o în data de 19 iunie 2014 la Palatul Cotroceni ați afirmat că îi reproșați fratelui dvs. anturajul. De ce nu l-ați împiedicat să intre în acest anturaj?

TRAIAN BĂSESCU: Am aflat din presă că fratele meu, Mircea Băsescu, a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era să fac după botez? Este major. Dacă știam dinainte, i-aș fi spus să nu intre în acest anturaj.

LAVINIA ŞANDRU: În anul 2009, la Festivalul romilor de la Costești, soția dumneavostră, Maria Băsescu, a primit o salbă de aur din partea Regelui Cioabă, pe care i-a înmânat-o Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea nu se află în declarația dumneavoastră de avere. De ce nu ați declarat-o? Ce s-a întâmplat cu ea?

TRAIAN BĂSESCU: Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislația în vigoare, și se află în patrimoniul Administrației Prezidențiale, deci al statului român. De altfel, așa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale.

LAVINIA ŞANDRU: Domnule președinte, cum răspundeți zvonurilor din presă potrivit cărora fratele dumneavoastră ar spune, într-una dintre înregistrări, că v-a dat și dvs. bani pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial?

TRAIAN BĂSESCU: Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmație pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere.  Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/traian-basescu-n-am-primit-niciun-ban-sau-bun-de-la-bercea_1466912.html#ixzz35JugcshN
-----------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentarii:

  1. Ministrul de Externe al Poloniei:
    Alianta cu SUA nu face doi bani.
    --------------------------------------------
    O publicatie din Polonia sustine ca a intrat in posesia unor inregistrari in care ministrul polonez de Externe, Radek Sikorski, subestimeaza valoarea acordului dintre tara sa si Statele Unite.

    Momentan, revista Wprost a dat publicitatii doar o transcriere a conversatiei in care ministrul Radek Sikorski ar afirma ca alianta cu SUA "nu face doi bani", transmite Politico.

    Sikorski i-ar fi spus fostului ministru al Finantelor, Jacek Rostowski, ca polonezii sunt naivi cand cred ca Statele Unite le garanteaza securitatea.

    Folosind un limbaj vulgar, acesta ar fi afirmat ca este un nonsens ca polonezii cred in asa ceva si ca alianta Polonia-SUA nu face decat sa indeparteze Rusia si Germania.

    Publicatia Wprost a produs, saptamana trecuta, un adevarat scandal cand a difuzat o inregistrare a unei conversatii dintre seful Bancii Centrale din Polonia, Marek Belka, si ministrul de Interne, Bartlomiej Sienkiewcz. Cei doi au discutat despre modul in care Banca Centrala ar putea ajuta partidul aflat la guvernare sa castige din nou alegerile, in 2015.

    http://www.ziare.com/europa/polonia/ministrul-de-externe-al-poloniei-alianta-cu-sua-nu-face-doi-bani-1307102?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ministrul polonez de Externe, prins în scandalul interceptărilor:
    „Alianţa cu SUA e dăunătoare. Intrăm în conflict cu Germania, cu Rusia
    şi credem că totul e nemaipomenit, pentru că le-am supt-o americanilor”.
    -----------------------------------------------
    Alianţa cu Statele Unite "nu valorează nimic" şi rămâne "dăunătoare Poloniei", ar fi spus ministrul de Externe Radoslaw Sikorski, potrivit săptămânalului Wprost, aflat la originea unui scandal privind interceptări ilegale şi care a publicat duminică noi fragmente.

    Alianţa cu Statele Unite "nu valorează nimic" şi rămâne "dăunătoare Poloniei", ar fi spus ministrul de Externe Radoslaw Sikorski, potrivit săptămânalului Wprost, aflat la originea unui scandal privind interceptări ilegale şi care a publicat duminică noi fragmente, relatează AFP.

    "Tu ştii că alianţa polonezo-americană nu valorează nimic. Ea este chiar dăunătoare, pentru că oferă Poloniei un fals sentiment de securitate", ar fi declarat şeful diplomaţiei într-o conversaţie cu un fost ministru al Finanţelor, Jacek Rostowski.

    "Bullshit! Intrăm în conflict cu Germania, cu Rusia şi vom considera că totul este nemaipomenit, pentru că le-am supt-o americanilor. Este complet naiv", ar fi continuat ministrul, potrivit unei transcrieri a înregistrării publicate pe site-ul Wprost, care nu precizează nici locul şi nici data acestei conversaţii înregistrate ilegal.

    Malgorzata Kidawa-Blonska, o purtătoare de cuvânt a Guvernului, a refuzat duminică să comenteze cu privire la aceste noi înregistrări, adăugând că aşteaptă publicarea înregistrării complete, pe care săptămânalul a promis-o pentru luni.

    Revista a provocat o furtună politică în Polonia, dezvăluind în urmă cu opt zile o conversaţie, înregistrată fără ca aceştia să ştie, între guvernatorul Băncii centrale Marek Belka şi ministrul de Interne Bartlomiej Sienkiewicz.

    Într-un restaurant frecventat de membri ai cercurilor politice de la Varşovia, cei doi oficiali de rang înalt au discutat în mod liber, în iulie 2013, despre un eventual ajutor din partea Băncii centrale faţă de bugetul de stat, în schimbul unei demisii a ministrului Finanţelor de la acea vreme, Jacek Rostowski. Între timp, acesta a părăsit postul.

    Publicarea acestor înregistrări a provocat o criză politică în Polonia, opoziţia cerând demisia Guvernului de centru-dreapta condus de către Donald Tusk. Premierul nu a exclus, la mai mult de un an înainte de termenul prevăzut pentru toamna lui 2015, posibilitatea organizării unor alegeri anticipate.

    http://www.gandul.info/international/ministrul-polonez-externe-prins-scandalul-interceptarilor-alianta-sua-e-daunatoare-intram-conflict-germania-rusia-credem-totul-e-nemaipomenit-le-supt-americanilor-12811486

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri