Google Translate

luni, 2 iunie 2014

Wow...! Schita tragicomica a europarlamentarelor in Romania lui Caragiale. "Eu votez pe doamna, ca e sexul meu".


32 de romani vor ocupa pentru 5 ani un scaun in parlamentul european. Si fiecare va castiga o jumatate de milion de euro. Un motiv suficient de puternic pentru ca in cursa sa se inscrie aproape 600 de candidati.



Cat castiga un europarlamentar
Patru cladiri uriase, din sticla legate printr-un coridor circular lung. Asa arata sediul Parlamentului din Bruxelles. Aici, acum 5 ani am trimis 33 de romani sa ne reprezinte. Cand tragi linie in urma lor au ramas aproape 10 mii de discursuri si peste o suta de proiecte legislative. Dintre toti, in mod deosebit s-a remarcat Adrian Severin, implicat intr-un scandal de luare de mita.

Asta in ciuda faptului ca venitul unui eurodeputat este destul de bun: 6.200 de euro. Si asta nu este tot: daca vine la sedinta mai primeste 300 de euro. Tragand linie, un europarlamentar castiga intr-o luna 9 mii de euro, plus 21 de mii de euro pentru stafful tehnic. Motiv suficient de puternic pentru ca in tara sabiile sa fie scoase din teaca pentru ocuparea unui loc in aceasta sala.

Citeste si: E.U. cu cine votez? Ce inseamna alegerile europarlamentare

sediu PE Strasbourg

Inceputa anemic, campania pentru europarlamentare s-a dezlantuit in ultima saptamana inainte de votare. Comuna Unirea, Braila. Dintr-o masina prafuita, megafoanele atarnate la geam lauda un candidat. In urma, din masina sa, de lux, primarul locului, le explica oamenilor cum se procedeaza la vot: „Vii duminica si votezi cu PDL. Valter, duminica iti iei nevasta...”

Cainii latra, caravana electorala trece
Campanie se duce pentru Simona Draghincescu, candidata PDL. Cu 3 zile inainte de vot, inconjurata de o armata de sustinatori costumati in portocaliu, a luat toate ulitele satului la pas in campanie, cu sloganul sec "Europa in fiecare casa". Cainii latra, caravana merge. Impart baloane si pliante, schimba 2 vorbe iar ulita e bifata la "facute".

Pe listele PDL numele Simonei Draghincescu a fost trecut la pozitia 14. Cu zero sanse ca sa fie aleasa. Strategia partidului a fost ca pe liste sa apara un om de-al locului, pentru a atrage voturi in contul PDL. Oricum oamenii nu stiu foarte bine ce si cum voteaza: „Eu votez pe doamna ca e sexul meu”, spune o alegatoare. „Votez ce e pe carte”, spune altcineva.

Si la fel de bulversati au fot si alegatorii PSD, campionul acestei campanii la capitolul sunet si lumini. „Am venit pentru domnul vice si primar. Ca el ne-a invitat. Sa luam si noi seama.” Mii de oameni au fost adusi de primari si organizatiile de partid pentru a-i intampina pe candidatii PSD. Carora nu le stiu neaparat numele. Un alegator ar vrea sa puna stampila pe „Vasile Ponta”.

Citeste si: Banul european si satul romanesc. Reportaj multimedia

Preludiu la prezidentiale
Cu sloganul "Mandri ca suntem romani" Victor Ponta a alergat in campanie prin toata tara. A plantat pomi, a fost la sfintirea oilor iar partidul a impartit mici si elemente vestimentare rosii. In fapt, miza alegerilor europarlamentare a fost sa netezeasca drumul candidatilor pentru prezidentiale. Pe aproape toate afisele PSD nu au aparut candidatii la Parlamentul European, ci Victor Ponta.

Sociologul Gelu Duminica se uita cu mirare la mesajele gandite de strategii politicienilor pentru a-i scoate pe romani la vot. „Mandru ca sunt roman, europa in fiecare casa, dar si pentru cei 45 la suta care traiesc in cea mai crunta saracie? Cum aduci tu europa in casa lui? Omul il injura pe Ponta azi, maine o sa il pupe. Poimaine o sa il injure pe Basescu, raspoimaine il pupa. De unde vine schimbarea asta? Vot emotional. Pentru ca la noi doctrinele politice nu sunt foarte puternice. Votul romanului nu este pentru ceva. Este impotriva cuiva. De prin 96 s-a votat impotriva.”

Dan de la Vatican
Pe unde a trecut Victor Ponta si-a facut aparitia si un candidat exotic: Dan Diaconescu. Locuieste acum la vatican. Intr-una din zile l-a vazut pe papa in papamobil si asa i-a venit ideea sa isi faca si el un DD mobil pentru campanie.

A umblat mai mult prin zonele sarace ale tarii iar in final si-a stabilit sediul de campanie in Satu Mare. A impartit paglici violet si promisiuni ca daca multimea il voteaza o sa curga lapte si miere peste romania: salarii si pensii de 5 ori mai mari. Spune ca el chair crede sincer in promisiunile facute: „Daca voi invinge in aceste alegeri, viata romanilor se va schimba radical si neasteptat de placut pentru multi dintre ei.”

Milionarul care isi face campanie in valea saraciei
Petrosani. Petre Costea e un avocat milionar in america, plecat in anii 70 din Romania. S-a intors acum pentru un loc in Parlamentul European. Nu stie doua nume de strazi din Petrosani si e ingrozit de saracia din Valea Jiului, dar vrea o schimbare morala a Romaniei si a Uniunii Europene. Asa ca de rezolvarea punctuala a acestor situatii ar trebui sa se ocupe primaria.

Ce face de fapt si cat munceste un euro parlamentar? Doar 4 zile pe saptamana lucreaza un ales pentru salariul de 9.000 de euro. Primeste de la Comisia europeana rapoarte, adica proiecte de lege pe care alesul trebuie sa lucreze, sa la finiseze, sa le imbunatateasca pentru ca in cele din urma sa ajuga la vot si sa fie transformate in legi pentru toata europa. Europarlamentarul poate veni si el cu initiative legislative dar acestea ajung tot la Comisia Europena, care decide daca este nevoie de legea propusa sau nu. In plus, fiecare ales face parte din delegatii care umbla prin toata lumea si reprezinta atat Parlamentul cat si tara din care vine.

parlamentul european

Duminica, pe 25 mai romanii au iesit la vot. Nu multi, dar intr-un numar mai mare decat se preconiza. Si au votat. De la Alianta PSD-PC-UNPR 16 candidati vor pleca in parlament, PNL ocupa 6 fotolii, PDL-5 iar PMP si UDMR cate 2 locuri. Se mai adauga si independentul Mircea Diaconu. Partidul lui Mihai Razvan Ungureanu nu a obtinut nici un mandat. DD mobilul nu i-a purtat noroc lui Dan Diaconescu iar candidatii lui raman in tara. Nici independentul Costea nu a avut succes iar Simona Draghincescu ramane la Braila. A fost o campanie slaba, fara proiecte care sa intereseze poporul, fara figuri marcante. A fost mai mult un joc de incalzire pentru alegerile prezidentiale din toamna. Pana atunci insa, cei 32 de europarlamentari vor pleca la Bruxelles si timp de 5 ani vor reprezenta Romania.

Sursa: Pro TV
============================
=============================================
===================================================================

13 comentarii:

  1. `Mneata !
    Inteleg ca intii iunie a fost duminica. Inteleg ca a fost ziua copiilor. Inteleg interesul pt. viata politica. Dar nu inteleg tacerea in privinta Maresalului. Chiar nici un cuvint ?! Pacat, mare pacat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Toţi se feresc să-i pronunţe numele şi să-i aducă măcar post-mortem onorurile bine meritate, deoarece "perciunaţii + masonii veghează". Bine că-i făcură reclamă lui Nea Mişu bîlbîitu, trădătorul neamului, care zilele astea fu la juveţi la Craiova în preumblare cu trenul regal...Băi frate, românul de felul lui e un codoş, un împuţit şi-un trădător; îşi dă iute şi degrabă izmenele jos ca să-l footă-n coor orice venetic ce vine pe-aciulea. Vai de mama noastră, că suntem cu toţii ca aurolacii ăia din Gara de Nord. Şi cînd te gîndeşti că finlandejii i-au făcut statuie şi l-au declarat erou naţional pe mareşalul Mannerheim...iar românii au luat-o-n bubă şi de la ruşi şi de la engleji şi de la amerloci...Nici măcar nu ni s-a recunoscut participarea la zdrobirea Germaniei fasciste, aşa cum li s-a recunoscut broscarilor de italieni. Asta este ţara, ăsta este poporul care azi se şterge la coor cu jertfa de sînge a celor care au murit pe cîmpul de luptă şi în lagărele de prizonieri din cel de-al 2-lea Război Mondial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS. Şi totuşi, ar trebui ca în limita timpului şi a dispoziţiei, Admin din cînd în cînd să posteze şi subiecte ce ţin de istoria naţională. Poate ne mai aducem aminte cine suntem, de unde venim şi încotro o luăm. De manele, de aşazisa politică actuală şi mai ales de rezultatele celei din urmă, eu unul m-am săturat. Las" c-au venit naţionaliştii la conducerea UE. Să vedeţi ce circ va fi de acu încolo.

      Ștergere
  3. Ioana Băsescu, nuntă în SECRET la Azuga.
    Sora sa, Elena, a lipsit de la ceremonie.
    ---------------------
    Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, s-a căsătorit cu avocatul Radu Pricop, ceremonia civilă având loc duminică la Primăria Azuga, în prezenţa părinţilor celor doi şi a naşilor.

    Ioana Băsescu şi avocatul Radu Pricop s-au căsătorit la Primăria din Azuga, duminică dimineaţă, iar la ceremonie au luat parte preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, părinţii lui Radu Pricop şi naşii celor doi.

    Constantin Samson, primarul din Azuga, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că după căsătorie fiecare dintre soţi îşi va păstra numele de familie.

    Potrivit primarului oraşului Azuga, Constantin Samson, care a oficiat cununia civilă a celor doi, niciunul dintre ei nu are domiciliul în Azuga, însă au avut posibilitatea, conform legii, de a depune o cerere cu 15 zile înainte şi de a se căsători la Azuga.

    "Nu este primul cuplu care nu e din Azuga şi care se căsătoreşte aici", a adăugat primarul oraşului.

    Naşii celor doi sunt Raluca şi Dumitru Bucur.

    Presa relata că fata cea mare a preşedintelui, Ioana, a fost cerută în căsătorie în 2013, de Crăciun, de avocatul Radu Pricop, care provine dintr-o familie cunoscută din Suceava, tatăl acestuia fiind fostul senator PSD Radu Pricop.

    Potrivit presei, Radu Pricop este bun prieten al Elenei Băsescu, dar şi al soţului acesteia, Bogdan Ionescu, are 36 de ani, este asociat al unui cabinet de avocatură şi locuieşte într-o zonă de lux a Capitalei.

    Fiica cea mare a preşedintelui a mai fost căsătorită timp de trei ani cu Bodo, solistul formaţiei Proconsul. Cei doi s-au căsătorit în 2003, cununia civilă fiind oficiată chiar de Traian Băsescu, primar al Bucureştiului la acea vreme.

    A doua relaţie serioasă a Ioanei Băsescu a fost cu un om de afaceri din domeniul divertismentului, de care s-a despărţit la începutul anului 2013, mai scrie presa.

    http://www.mediafax.ro/social/ioana-basescu-nunta-in-secret-la-azuga-sora-sa-elena-a-lipsit-de-la-ceremonie-12674107

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pînă să-l egaleze pe Tăriceanu, mai e....

      Ștergere
    2. Ce are Sula cu Prefectura???
      Baa, coloratule politic...
      Ia vezi tu cine e si ce facu... ginerica asta... al nou!
      Apoi sa vorbesti!

      Ștergere
    3. Bey, Sulă de la Prefectură...13:53. Comentul era la adresa pupilei băsoiului...pînă să se mărite și să divorteze ca Tăriceanu, mai are...

      Ștergere
  4. ION CRISTOIU:
    KLAUS IOHANNIS va fi președintele noului partid de dreapta.
    -----------------------------
    "Crin Antonescu s-a confruntat cu o mașinărie din care face parte Traian Băsescu, unii lideri PNL, PDL, Klaus Iohannis, serviciile. Domnia sa nu a renunțat, era sigur că există forțe care au acest interes ca unificarea dreptei să se face sub Klaus Iohannis și nu sub Crin Antonescu. Este un interes național ca PDL și PNL să funcționeze într-un partid sub conducerea lui Iohannis. E clar după decembrie 1989 că avem un alt partid de forța PSD, să nu mai avem această disproporție pe scena politică. E un obiectiv național, unificarea dreptei. Numai că aici, PDL nu vroia să discute decât cu Klaus Iohannis, președinte PNL și candidat la președinție, există un interes nu doar al lui Traian Băsescu, ci și al nostru. Crin Antonescu și-a dat seama că Klaus Iohannis lucrează pe cont propriu. Domnul Antonescu a recunoscut că anunțul făcut de Klaus Iohannis privind demisia din funcția de prim-vicepreședinte l-a lăsat ca la o pană de curent. Klaus Iohannis va fi candidatul dreptei și președintele noului partid, deocamdată sondajele, popularitatea domniei sale spun că el să fie vedeta acestui nou partid. Pe partea stângă, se intuia, dacă domnul Ponta nu a fost chiar informat. Pe partea stângă se caută un candidat mai puțin pesedist, mai independent", a declarat Ion Cristoiu.

    REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ion-cristoiu-klaus-iohannis-va-fi-pre-edintele-noului-partid-de-dreapta_1452251.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gigi Becali riscă o nouă condamnare, mai mare decât toate cele pe care le-a primit deja. Dezvăluirea-şoc a fost făcută de preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, în emisiunea România Exclusiv. Vadim a explicat că noul dosar al latifundiarului din Pipera ar avea legătură cu o fabrică de armament, iar condamnarea ar putea ajunge la 15 ani de inchisoare.

    Citeşte şi GIGI BECALI, un nou SCANDAL.
    Ce a descoperit ANCHETA efectuată la ACADEMIA HAGI

    "Un ilustru personaj mi-a zis chiar la meci că pentru cumpărarea fabricii de armament din nu ştiu ce judeţ Becali o să mai ia o condamnare de 15 ani. O nouă condamnare pe care nu i-o poate şterge niciun regim care vine la putere", a dezvăluit Corneliu Vadim Tudor.

    Gigi Becali a cumparat Uzina Mecanică Drăgăşani de la AVAS în 2004,, dar pentru că nu şi-a respectat obligaţiile din caietul de sarcini fabrica de armament a fost scoasă la licitaţie de Fisc.

    Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea a scos la vânzare, prin licitaţie publică bunurile imobile sechestrate proprietate a debitorului Uzina Mecanică Drăgăşani, care îi aparţine lui Gigi Becali. Datoria era de 300.000 de euro.

    Dosarul este de executare şi scoate la licitaţie, pe bucăţi sau întreg, un ansamblu de bunuri imobile evaluat la suma de 689.993 lei format din: teren în suprafaţă de 39.334,2 mp, evaluat la suma de 303.691 lei şi construcţiile existente pe acest teren.

    Construcţiile sunt efectuate în anul 1986, acestea aflându-se într-un stadiu avansat de degradare, sunt fără tâmplarie sau cu tâmplarie ruginită, fără geamuri, pereţii sunt fără tencuială, afectaţi de degradare, acoperişurile sunt distruse. Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să se prezinte, până în ziua precedentă termenului de licitaţie, la 11.09.2013, orele 14,00.

    Gigi Becali deţine 90,7% din acţiunile Uzinei Mecanice Drăgăşani, în valoare de 8.136.460 de lei. Acesta a cumpărat-o de la AVAS în 2004, însă nu a respectat caietul de sarcini şi nu a făcut investiţiile promise.

    RTV.NET: http://www.romaniatv.net/veste-teribila-pentru-gigi-becali-vezi-pentru-ce-risca-sa-stea-15-ani-in-inchisoare_149274.html#ixzz33TpP7stt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant! Becalu de fapt a cumpărat o ruină, o fabrică de armament falimentată de alţi băieţi deştepţi, care acum vor să-l înfunde şi mai tare. Nu cred că ciobanul ar plînge dacă ar investi 2 bulioane de euroi pentru reabilitarea acesteia, dar cine ar mai fi interesat de armament autohton, cînd se iau comisioane grase pentru a importa tot felul de kk-turi dinafară?

      Ștergere
  6. Iohannis, despre candidatura la prezidenţiale:
    În cazul în care mi se propune, sunt dispus.
    --------------------
    Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că, în cazul în care i se va propune candidatura la alegerile prezidenţiale, este dispus să intre în competiţia electorală, menţionând însă că doreşte să existe o dezbatere pe această temă şi în organizaţiile PNL.

    Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Iohannis a răspuns: "Nu m-a rugat nimeni să fac aşa ceva, dar eu i-am rugat pe colegii din partid să dezbată în organizaţiile lor această chestiune, după care probabil vom avea intern o fază de armonizare şi congresul poate ajunge în situaţia să ia o decizie".

    Liderul PNL a fost întrebat dacă ar candida la prezidenţiale în cazul în care ar fi rugat de colegi.

    "Nu pot să vă răspund, fiindcă nu m-au rugat încă", a replicat Iohannis.

    La observaţia jurnaliştilor că au fost mai mulţi colegi din PNL, inclusiv cei din organizaţia Sibiu, care şi-au exprimat dorinţa ca el să fie candidatul PNL la prezidenţiale, Iohannis a replicat: "O opinie pur personală, pot să vă spun. În cazul în care cineva îmi propune aşa ceva sunt dispus să fac acest lucru".

    De asemenea, el a afirmat că în perspectiva congresului se va deplasa în organizaţiile judeţene pentru a discuta cu liderii din teritoriu.

    Iohannis a menţionat că o decizie asupra candidatului PNL la prezidenţiale ar putea fi luată la congresul extraordinar de la finalul acestei luni.

    http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-despre-candidatura-la-prezidentiale-in-cazul-in-care-mi-se-propune-sunt-dispus-12678345

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai mare rusinea cu labarii astia. Abia astept sa vad iar cum stau unia cumintei in bancutele parlamentului. Aceiasi taratori care au balosit Romania in ultimii 10 ani se unesc glorios cu ,,unicul pardid liberal'' care a supravietuit comunismului in Europa. La munca, hotilor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pt. 02.06 11:41
    E mai important Crin decit ION!
    Cacarau si Maresalul!
    Admin a ales!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri