Google Translate

duminică, 20 iulie 2014

Democratia lu' peşte... ne-a transformat intr-un popor... de penali! Cu voia si stiinta... stapanilor... România, vicecampioană la FRAUDAREA FONDURILOR EUROPENE. Sa nu uitam: “La multi ani Ilie!”


România, vicecampioană la FRAUDAREA FONDURILOR EUROPENE.

Suntem vicecampioni europeni la fraudarea fondurilor europene! Asta arată Raportul anual al Comisiei Europene privind protejarea intereselor financiare.



Potrivit acestuia, anul trecut, în România au avut loc peste 100 de fraude în ceea ce priveşte cheltuirea banilor europeni. Valoarea totală a fraudelor se ridică la 67 de milioane de euro.


Campioană la acest capitol este Italia, cu peste 300 de fraude, care ar fi influenţat cheltuirea la aproape 70 de milioane de euro.

Pe locul 3 se află Bulgaria, cu aproape 100 de nereguli în valoare de aproape 10 milioane de euro.


Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/romania-vicecampioana-la-fraudarea-fondurilor-europene_1486465.html#ixzz380yVxS46
---------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SFANTUL ILIE este sărbătorit,
conform calendarului ortodox, în fiecare an pe data de 20 iulie.
Un ocean de sanatate, Un munte de noroc,
Un camion cu bani, Si un sincer: “La multi ani Ilie!”
------------------------------------------------------------

În dimineaţa zilei de SFANTUL ILIE se culeg plante de leac, în special busuioc, ce se pun la uscat în podurile caselor, sub streşini sau în cămări. Tot acum se culeg şi plantele întrebuinţate la vrăji şi farmece.

De SFANTUL ILIE nu se lucrează de teama pagubelor:
trăznete, ploaie sau grindină.

Daca sunt tunete de Sfantul Ilie, alunele si merele vor fi viermanoase.
Daca ploua de Sfantul Ilie, ploaia nu va inceta vreme de 20 de zile.

Daca in ziua de 20 iulie este furtuna, geamurile si usile casei trebuie sa fie bine inchise, pentru a nu intra in casa vreun drac fugarit de SFANTUL ILIE. Pe vreme de furtuna nu este bine sa iti gasesti adapost sub un carpen, intrucat in acest copac prefera sa se ascunda dracii infricosati de Sfantul Ilie.

Daca in ziua de 20 iulie este furtuna, geamurile si usile casei trebuie sa fie bine inchise, pentru a nu intra in casa vreun drac fugarit de Sfantul Ilie. Pe vreme de furtuna nu este bine sa iti gasesti adapost sub un carpen, intrucat in acest copac prefera sa se ascunda dracii infricosati de Sfantul Ilie.

Nu este bine sa pornesti la drum in ziua de Sfantul Ilie. Atunci cand tuna, oamenii trebuie sa isi faca cruce, intrucat Dumnezeu i-a poruncit Sfantului Ilie sa loveasca in toate, numai in cruce nu.

Sfântul Prooroc Ilie este una dintre cele mai interesante şi complexe figuri de sfinţi. Poate fi considerat un sfânt ecumenic, deoarece este cinstit nu numai în creştinism, ci şi în iudaism şi chiar în tradiţia islamică. Sfântul Ilie a trăit cu peste opt sute de ani înainte de întruparea Mântuitorului, pe vremea regelui Ahab, în regatul Israel din Samaria. Sfântul Ilie este şi ocrotitorul recoltelor; de aceea, în această zi ogoarele se stropesc cu agheasmă pentru ca ele să aducă rod bogat în anul următor.
-----------------------------------------------------
Admin Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/


20 iulie: Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, aducătorul de ploi. Traditii si obiceiuri
---------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentarii:

  1. News.
    MRU: Preşedintele greşeşte investind totul pe o singură carte,
    sper ca Diaconescu să nu fie folosit.
    -----------------------------------------------
    Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că PMP este un proiect născut în eprubetă, iar preşedintele Băsescu greşeşte când investeşte totul pe singură carte, despre Cristian Diaconescu precizând că speră să nu fi fost folosit şi să nu fie obiectivul unui joc politic cinic.

    ”Continui să cred că PMP este un proiect de laborator, este un partid născut în eprubetă şi a investi într-un partid alcătuit precum substanţele chimice înseamnă pierdere de energie politică şi este, cred, o lovitură pe care o aduce obiectivului unităţii”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu duminică, într-o conferinţă de presă.

    În opinia sa, ”preşedintele Traian Băsescu greşeşte când investeşte totul pe o singură carte şi, în felul acesta, nu ajută obiectivul unităţii dreptei”.

    Preşedintele Forţei Civice a făcut un comentariu şi legat de candidatul la prezidenţiale al PMP, Cristian Diaconescu, spunând că are cu acesta ”o prietenie veche”.

    ”Ne cunoaştem de 20 de ani, am lucrat împreună în nenumărate situaţii, îmi doresc, din prietenie şi consideraţie pentru domnia sa, să nu fie niciodată în postura de a fi fost folosit, şi sper că nu este obiectivul unui joc politic cinic”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

    Potrivit preşedintelui Forţa Civică, apelul pe care îl va face în lunile care urmează se va duce către toţi votanţii dreptei, indiferent de natura relaţiilor cu partidele pe care le simpatizează, cu preşedintele Traian Băsescu.

    ”Vor fi asemenea apeluri publice: mergeţi, uitaţi-vă mai departe de ceea ce pare astăzi dreapta şi ajutaţi într-o construcţie. Nu cred în politica pământului pârjolit”, a spus Ungureanu.

    Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că prezidenţiale aduc pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României, el pledând pentru Cristian Diaconescu care are, în opinia sa, profilul şi pregătirea pentru această funcţie.

    http://www.mediafax.ro/politic/mru-presedintele-greseste-investind-totul-pe-o-singura-carte-sper-ca-diaconescu-sa-nu-fie-folosit-12944658

    RăspundețiȘtergere
  2. Ungureanu: Nu renunţ la candidatura la Preşedinţie.
    Decizia PNL şi PDL este suverană.
    ==========================
    Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, dumunică, într-o conferinţă de presă, că nu renunţă la candidatura la Preşedinţie, deşi este pe locul doi, după Klaus Iohannis şi că pune la dispoziţia deciziei PNL şi PDL această candidatură, dar şi proiectul său politic.

    Mihai Răzvan Ungureanu a arătat, într-o conferinţă de presă, că nu a renunţat la candidatura sa la prezidenţialele din toamnă, deşi sondajele îl dau favorit pe Klaus Iohannis.

    ”Vrem să fim rezonabili. Dacă este vorba de sondaje, acestea îl evidenţiază cu potenţial de victorie pe Klaus Iohannis. Pe locul doi sunt eu, pe locul trei, Cătălin Predoiu”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, menţionând că echipa de negociere nu a discutat includerea sa într-un sondaj, pentru că s-ar fi ajuns la această evidenţă, faptul că pe locul unu se află Iohannis, pe locul doi el şi pe locul trei Cătălin Predoiu.

    ”Nu ar fi fost nici corect, nici bine pentru construcţie şi pentru mersul fuziunii ca între Predoiu şi mine să apară aceeaşi situaţie care există, astăzi, între Antonescu şi Iohannis”, a spus Ungureanu.

    El a mai declarat că, în opinia sa, consideră în continuare că poate îndeplini criteriile de reprezentare a candidaturii la prezidenţiale şi de onorare a funcţiei celei mai înalte magistraturi din stat, dar, de aici încolo, decizia partidelor devine suverană.

    ”Voi face tot ce pot ca alegerile din noiembrie, de anul acesta, să nu se transforme într-un Stalingrad al dreptei şi îl voi sprijini cu tot ceea ce am la îndemână pe viitorul candidat unic al dreptei, indiferent cine va fi acesta”, a anunţat preşedintele Forţei Civice.

    Mihai Răzvan Ungureanu a mai arătat că, pe lângă faptul că îşi pune la dispoziţia deciziei politice a partidelor candidatura sa la prezidenţiale, proiectul de ţară pe care l-a pregătit va fi înmânat spre analiză zilele următoare către PNL şi PDL.

    ”Cred că merită pus în dezbatere, merită analizat cu atenţie şi, de ce nu, acceptat parţial sau complet, dacă se poate, ca structură a viitorului program al candidatului la funcţia supremă în stat”, a completat Ungureanu.

    El a mai afirmat că cine va fi candidatul unic al dreptei va trebui să facă faţă unei enorme provocări, personal şi politic, să fie pregătit să înfrunte valuri de calomnii şi injurii şi să ştie, de asemenea, că va avea responsabilitatea de a asigura destinul dreptei, din luna noiembrie.
    -va continua-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ”Dreapta trebuie să reînveţe să lupte. Altfel spus, să reînveţe să vorbească argumentat şi ferm, sancţionând fiecare derapaj al celor care voit sau nu sunt interesaţi de frânarea mersului României către mai bine. Luptăm cu o putere nocivă pentru România, care ar face orice ca ţara noastră să devină prizoniera unui regim de autoritate, nedemocratic”, a menţionat preşedintele Forţei Civice.

      De asemenea, Mihai Răzvan Ungureanu a arătat că va pune umărul la întărirea PDL şi a dreptei, precizând că viitoarea fuziune între PNL şi PDL este ceea ce aştepta şi că nu există compromis care să nu se poată face, adăugând că se vorbeşte mult despre unitatea dreptei dar se face foarte puţin în acest sens.

      ”Am decis să primesc funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul PDL”, a spus Ungureanu, precizând că, în discuţiile avute cu PDL, şi-a exprimat opţiunea de a fi doar membru simplu dar, din respect pentru colegii săi din Forţa Civică şi ca garanţie a implicării totale a acestui partid în construcţia de viitor politic a dreptei, se vede nevoit să accepte această funcţie.

      De altfel, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că această funcţie de prim-vicepreşedinte are caracter temporar, pentru că, în urma contopirii celor două partide, echipa de conducere a noului partid va avea o cu totul altă structură, în urma alegerilor interne.

      ”Sper, nefiind naiv şi înţelegând drumul complicat pe care îl avem de parcurs, ca marele partid să treacă, concomitent cu formarea sa, printr-un proces profund de purificare politică, care să lase deoparte oportuniştii şi laşii, un proces care să ne dovedească că suntem potriviţi să construim un viitor ţării. Nu putem merge mai departe cu oameni pătaţi, cu oameni politici a căror biografie este neagră, cum nu putem merge mai departe cu oameni dispuşi la compromisuri subterane, pregătiţi mai degrabă să înjunghie pe la spate decât să pună piatră pe piatră în viitoarea construcţie”, a mai declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

      El a afimat că ”toate partidele sunt pline de compromişi şi lichele”. ”Ne putem permite luxul de a-i lăsa deoparte pe aceştia şi a-i îndemna să meargă pe drumul lor”, a continuat Ungureanu.

      http://www.mediafax.ro/politic/ungureanu-nu-renunt-la-candidatura-la-presedintie-decizia-pnl-si-pdl-este-suverana-12944484

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri